ΚΙ ΑΣ’ΤΙΣ ...«ΦΙΛΕΣ» ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ




Ξεκινώντας από τα όποια αρνητικά, είμαι σίγουρος πως αρκετός κόσμος δυσαρεστήθηκε βλέποντας την ομάδα να μην επιχειρεί να πιέσει και να κλείσει τους Γάλλους στα καρέ τους μετά την επίτευξη του γρήγορου τέρματος. Η δύναμη της σύνηθειας βλέπετε! Το να γίνονται τέτοια σχόλια είναι ως ένα βαθμό θεμιτό ...αφού καθένας από’μας γουστάρει να βλέπει διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Όταν όμως οι παρατηρήσεις περί «ομάδος που κωλοκάθεται και κρατά παθητικό ρόλο» γίνονται από τους ίδιους που δυο χρόνια με Βαλβέρδε μας τα’πρηζαν πως η ομάδα πιέζει άσκοπα και σκάει από νωρίς, πως πρέπει επιτέλους να παίξουμε και λίγο ποδόσφαιρο σκοπιμότητος και να περιμένουμε ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Πρόβλημα όχι ποδοσφαιρικής, αλλά ιατρικής φύσεως! Τόσο προχωρημένη ήτο η κατάστασις ορισμένων, που από πίσω μου άκουσα να λένε «Προβλέπω πως θα δούμε ξανά το έργο της τεσσάρας με Λυόν ...ξέρεις επί Σόλιντ. Και τότε είχαμε προηγηθεί νωρίς αν θυμάσαι και μετά μας πάτησαν, όπως τώρα καλή ώρα!» Έ όχι βέβαια! Κι εγώ που νόμιζα πως χρόνια τώρα είχαμε συνηθίσει τον Ολυμπιακό να ...μαδάει τον αντίπαλο εντός έδρας! Μα πως αφού το’χα διάβάσει στον Παντέλο! Και στο redplanet το έγραψε και στην στήλη του «Και τα μπαλάκια μέσα» στο Φως. 

Κρίνοντας από την εκτός έδρας αναμέτρησή με την Μονπελιέ, απέναντι μας είχαμε μια κλασική ομάδα «φλύαρης υπεροχής» ...που λέει κι ο ψαγμένος ο σπορτσκάστερ! Μια ομάδα που κρατούσε μπάλα χωρίς ουσία όμως και που σπανίως αναπτυσσόταν ορθόδοξα. Ακόμα και στα σημεία που οι Γάλλοι πάτησαν την περιοχή μας φάνηκε πως δεν είχαν ψυχραιμία στα τελειώματά τους και πως δεν ήξεραν τι να κάνουν! Όσο δε ο χρόνος θα περνούσε ...τόσο μεγαλύτερη θα’ταν η ψυχολογική επιβάρυνση και το άγχος των αντιπάλων μας. Να σημειώσουμε επίσης πως αν όλοι συμφωνούσαμε σε κάτι, αυτό ήταν το πόσο επιρρεπής στο λάθος φάνηκε η Μονπελιέ αμυντικά. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν από το να επιλέξεις αυτήν την ομάδα να την περιμένεις, ποντάροντας στο άγχος και στην κούρασή που αναπόδευκτα θα έκανε την εμφάνισή της! Ποντάροντας στ’ότι μοιραία κάποια στιγμή θα το (ξανα)κάνει το λάθος. Όλως τυχαίως όμως κάποιοι χαλάσθηκαν!  

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την έδρα να παίζει τον ρόλο της. Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό να υπολείπεται σε κατοχή και η Μονπελιέ έδειχνε να επιβάλει ολοένα και περισσότερο τον ρυθμό της. Εκεί η γκρίνια ορισμένων έκανε την εμφάνισή της. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. Απόντος του πέναλτυ(που είναι «συζητήσιμο» εαν δουμε τι προηγήθηκε) οι Γάλλοι δεν θα’χαν σκοράρει ακόμα κι αν παίζαμε τρεις ώρες. Από την στιγμή που ισοφαρισθήκαμε μάλιστα, δεν αποκλείεται δειλά-δειλά κάποιοι να ξεκινούσαν την σύνταξη των γραμμών της ...επιβεβαίωσής τους.  Οι ίδιοι που έσκουζαν επειδή λέει ο Φετφατζίδης δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στην Γαλλία αντί του αρνητικού Φουστέρ ...επέκριναν τον Ζαρντίμ γιατί - άκουσον άκουσον - δεν περνούσε μέσα τον Φουστέρ! Ξαφνικά θυμήθηκαν και ότι δεν αφήνει ευκαιρίες για γκολ να πηγαίνουν χαμένες και πως η δουλειά που κάνει ανασταλτικά θα δυσκόλευε την ανάπτυξη της Μονπελιέ από το χώρο του κέντρου. Μάλιστα ...εν τέλει ο Φουστέρ πέρασε μέσα και τους ...επιβεβαίωσε! Τά’λεγαν άλλωστε... 

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ίσως το πλέον ενδεικτικό για  να αντιληφθεί κανείς την διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στον φετινό Ολυμπιακό και σε εκείνον των δυο προηγούμενων ετών. Ο χθεσινός Ολυμπιακός, φάνηκε στα δύσκολα να έχει και την ψυχραιμία και τις δυνάμεις να αντιδράσει και να κάνει αυτό που πρέπει. Αν δεν απατώμαι, αυτό ακριβώς διατυπωνόταν συχνά-πυκνά ως παράπονο για τον περσινό Ολυμπιακό από «έγκριτους» και όχι μόνο. Θέλω επίσης να σταθώ και στις δηλώσεις του Ζαν Μακούν που διάβαζα δεξιά και αριστερά παραμονές του αγώνα μας στην Γαλλία! «Παίξτε με το μυαλό τους» μας είπε  ...κι αυτό ως φάνηκε το κάναμε πολύ καλά τόσο εκτός όσο κι εντός έδρας. Στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός άρχισε να «κερδίζει» τον Μασάδο ...και δεν αναφέρομαι μόνο στο γκολ που πέτυχε. Το ίδιο ισχύει και για τον χθεσινό Αμπντούν ο οποίος συχνά-πυκνά συγκέντρωνε τα βέλη του κάθε «γνώστη». Και ρωταώ, ΠΡΕΠΕΙ Ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΖΑΡΝΤΙΜ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;  

Ένα όμως θα’θελα να μας πουν οι «μοιρολογίστρες του καλοκαιριού», τώρα που η ομάδα ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΗΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Ο Γκρέκο, που δεν μπορεί να παίξει ούτε στην Β’ Ιταλίας, που ούτε καν η Πεσκάρα δεν τον ζητούσε πως σας φάνηκε; Και κάτι ακόμα... Με αυτό το ρόστερ σε αυτόν τον όμιλο πάμε ή δεν πάμε καρφί για την τέταρτη θέση; Παντελονιάζει ο Μαρινάκης τα λεφτά για να μας φέρνει πέρσι δανεικούς, φέτος σαπάκια και να ξεφτιλιζόμαστε ...ή μήπως όχι; Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να πιστωθεί στην διοίκηση είναι πως, παρά τα όσα βγήκαν προς τα έξω, έδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, μην αφήνοντας το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδος να χαλάσει. Στηρίζοντας τον προπονητή κόντρα σε εκείνους που λαϊκίζοντας ζητούσαν το κεφάλι του!  

Βαγγέλα συνέχισε να τους ...μαδάς όπως πρέπει, κλείνοντας τα αυτιά σου στις γκρίνιες των γραφικών. Τα καλύτερα αποτελέσματα και η καλύτερη μπάλα θα έρθουν, εφόσον η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει με σχέδιο και η διοίκηση συνεχίσει να προστατεύει προπονητή και παίκτες! Ό,τι κι αν γίνει στον αγώνα με την Σάλκε ...οτιδήποτε κι αν γραφτεί εκ των υστέρων από όσους περιμένουν στην γωνία Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ. Και ασε εσύ τους ...άλλους  http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121014/i-aliteia-me-zarntim   να λένε το αντίθετο. 

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα Branislav89Bg

Fagane Peiraotiki oi Galloi kai mesa kai ekso. Na pame omos kai stous antipalous mas stin Ellada. Tha eixe endiaferon na ginei afieroma me tis nikes kai tous vathmous tous dikous mas kai tou vazelou ta 5-6 xronia teleutaia. Na doume einai alithia kalyteroi stin Europi?

Εικόνα DRAZA

Δίνε μου ιδέες, δίνε μου ιδέες...

Εικόνα ASTERIX

Όλοι οι προπονητές από κάπου ξεκινάνε για να κτίσουν ομάδα και έπειτα μεθοδικά προσθέτουν στοιχεία. Δεν γίνεται να φυτεύσεις σε μια ομάδα πέντε τρόπους παιχνιδιού μέσα σε δυο έτη. Αυτά θέλουν χρόνο ειδικά σε μια ομάδα που ποτέ μα ποτέ δεν είχε επιχειρήσει να παίξει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είχαμε μείνει στο ΄99.
ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Το τσούκου - τσούκου μπολ και το λέω όχι επειδή το ανέφερε ο Ταρζάν αλλά επειδή το ακούω από πολλούς βάζελους δεν είναι αυτό που παίζει ο Θρύλος. Τσούκου τσούκου μπολ είχαμε χαρακτηρίσει το παιχνίδι που όλοι ήταν μέσα στην περιοχή και κάνανε το σταυρό τους κάθε φορά που πήγαινε η μπάλα προς το τέρμα και όλο και θα έβρισκε τον έναν από τους τέσσερις που θα καθότανε πάνω στην γραμμή. Εκεί φλερτάρεις με αγγειολογικές νόσους, εμείς προχτές που ακριβώς φοβηθήκαμε ότι η μπάλα θα πάει μέσα; Η πρώτη υποψία ευκαιρίας τους ήταν στο 30. Για ένα πεντάλεπτο υπερίσχυσαν και κάναμε το πέναλτυ, ε, εντάξει στο πέναλτυ φοβάσαι ότι θα το φας. Επίσης στο ΤΣΟΥΚΟΥ ΤΣΟΥΚΟΥ η μπάλα μπορεί να πέρναγε από δέκα ζευγάρια πόδια, δεν θα είχε φτάσει στη μέση της απόστασης από την περιοχή σου και τη γραμμή του κέντρου και η γραμμή της άμυνας του αντιπάλου παρέμενε στη γραμμή του κέντρου. Με λίγα λόγια δηλαδή, τρίχες, ούτε ανάσα δεν παίρνεις έτσι.

Ήδη το παιχνίδι αρχίζει και αποδίδει, όλο και περισσότερες επιθέσεις καταλήγουν στην αντίπαλη περιοχή, αύριο είμαι σίγουρος ότι όλο και περισσότερες θα καταλήγουν σε ευκαιρίες. Πρώτη φορά φέτος είδα τόσες παράλληλες μπαλιές είτε σέντρες ξυράφια είτε στρωτές που κοβόντουσαν με δυσκολία από τους αμυντικούς. Όλο και θα αποδίδει και σε δέκα μέρες που θα φέρει η ομάδα το διπλό από τη Γερμανία θα το βουλώσουν όλοι μια και καλή. Επίσης, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα η αφομοίωση του παιχνιδιού γίνεται αρκετα γρήγορα αφού μετράμε τον τρίτο σερί χρόνο όπου σε θέματα τακτικής η ομάδα δουλεύει όπως ομάδες μεγαθήρια του εξωτερικού. Είναι πραγματικά πολύ τυχεροί οι πιτσιρικάδες που προπονούνται με την πρώτη ομάδα, αυτά τα τρία χρόνια ειδικά. Το να βλέπεις μέχρι τα είκοσι και τις δύο ΤΑΣΕΙΣ συστημάτων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μέγιστη κωλοφαρδία και δεν είναι να τα αφήνεις έτσι αυτά. Από την άλλη, όσοι από αυτούς δεν δείξουν και του χρόνου, παναπεί ότι υπάρχει θέμα σοβαρό εγκεφάλου. Το να περιμένουμε να βγει πχ. ο Φετφατζίδης αρχίζει και καταντάει σαν την προταση του Τοροσίδη από το εξωτερικό.

Θα έρθει και το πολυπόθητο θέαμα που επικαλούνται πολλοί αν και εδώ χωράει πολύ κουβέντα στο τι είναι ακριβώς θέαμα για τον καθένα. Προχτές πχ. θα έφευγα γεμάτος ακόμη και αν δεν ήταν τόσο καταιγιστικό το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο. Ο τρόπος που λειτουργούσε η ομάδα, το νεύρο, οι αλληλοκαλύψεις και ο τρόπος που έφευγαν μπροστά, με καλύπτουν σε αγώνες Τσου Λου με όποιον και να παίζουμε. Πρώτη φορά η ομάδα μου μεταδίδει τόση σιγουριά, η σιγουριά για τη νίκη που για τον οπαδό είναι επίσης σημαντικό, έτσι; Ειδικά για Ευρώπη μιλάω.

Εικόνα TARZANIARHS

ΓΑΛΑΤΗ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ..ΚΡΥΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.

ΕΓΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΤΣΟΥΚΟΥ ΤΣΟΥΚΟΥ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΔΟΜΠΑΛΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ
ΤΟ ΞΟΔΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ... ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΑΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΡΙΞΑΝΕ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝΕ ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ.
Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΑΔΕΣ ΑΝΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΕΟ.
Η ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΡΟ-ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΑΝΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Εικόνα DRAZA

Ξέχασα να σου πω, ενδεχομένως να σε χρειασθώ για ένα βίντεο. Λεπτομέρειες εντός.

Εικόνα DRAZA

Γίγαντα ΚΥΠατζή, δεν έχω πολλά να σχολιάσω μιας και συμφωνώ ΜΕ όσα λες. Θέλω να σταθώ όμως σε δυο πράγματα:

1."Τσούκου τσούκου μπολ είχαμε χαρακτηρίσει το παιχνίδι που όλοι ήταν μέσα στην περιοχή και κάνανε το σταυρό τους κάθε φορά που πήγαινε η μπάλα προς το τέρμα και όλο και θα έβρισκε τον έναν από τους τέσσερις που θα καθότανε πάνω στην γραμμή. Επίσης στο ΤΣΟΥΚΟΥ ΤΣΟΥΚΟΥ η μπάλα μπορεί να πέρναγε από δέκα ζευγάρια πόδια, δεν θα είχε φτάσει στη μέση της απόστασης από την περιοχή σου και τη γραμμή του κέντρου και η γραμμή της άμυνας του αντιπάλου παρέμενε στη γραμμή του κέντρου."
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΣΠΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ. ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΟΙ ΣΟΥΡΓΕΛΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΤΣΟΥΚΟΥ-ΤΣΟΥΚΟΥ ...ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ; ΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΙΚΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΞΤΡΕΜ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ. ΟΠΟΤΕ Ο ΕΞΤΡΕΜ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ...ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ! ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΡΙΚΑ! Η ΤΡΙΑΔΑ ΧΟΛΕΜΠΑΣ-ΓΚΡΕΚΟ-ΑΜΠΝΤΟΥΝ ΤΟ΄ΧΕΙ ΗΔΗ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΑΡΙΣΤΑ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΣΟΥΚΟΥ-ΤΣΟΥΚΟΥ.
2. "Είναι πραγματικά πολύ τυχεροί οι πιτσιρικάδες που προπονούνται με την πρώτη ομάδα, αυτά τα τρία χρόνια ειδικά. Το να βλέπεις μέχρι τα είκοσι και τις δύο ΤΑΣΕΙΣ συστημάτων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μέγιστη κωλοφαρδία και δεν είναι να τα αφήνεις έτσι αυτά. Από την άλλη, όσοι από αυτούς δεν δείξουν και του χρόνου, παναπεί ότι υπάρχει θέμα σοβαρό εγκεφάλου. Το να περιμένουμε να βγει πχ. ο Φετφατζίδης αρχίζει και καταντάει σαν την προταση του Τοροσίδη από το εξωτερικό."
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΟΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ "ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ". ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΝΑ ΧΑΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ΄ΧΑΜΕ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΘΝΕΣΕΙΣ "ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ" ΠΟΥ ...ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ" ΚΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΝ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΟΝ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ!

Εικόνα ASTERIX

Σχετικά με το 2: Εδώ υπήρχε μερίδα που προκειμένου να την πει στον Μαρινάκη ισχυριζότανε ότι έφεραν το Ζαρντίμ που δεν έχει καμία σχέση με το ισπανικό μοντέλο άρα δε θα υπάρχει συνέχεια. Εγώ σκέφτομαι το άλλο και το περιμένω κιόλας γιατί ο Ζαρντίμ μας δείχνει ότι είναι πολύ μάγκας. Όπως είπε και ο Ταρζάνης πιο πάνω, ο τρόπος παιχνιδιού μας μέχρι πέρσυ κυλάει στις φλέβες της ομάδας. Γίνεται σχεδόν αυτόματα. Με την ύπαρξη ειδικά δύο παικτών ΔΥΟ όχι παραπάνω, του Μανιάτη και του Φουστέρ η ομάδα βλέπεις να προσεγγίζει την περσινή ομάδα. Υπήρχαν στιγμές στο πρώτο ημίχρονο με την Άρσεναλ εκτός, που ήταν σαν να βλέπω το περσινό εκτός έδρας διπλό που κάναμε στην Μαρσεϊγ. Μου σφήνωσε τρελλό dejavu λέμε.

Αυτό καλό είναι να το συντηρήσει όπως μπορεί ο κόουτς γιατί θα του χρειαστεί. Αυτός βεβαια ξέρει αν μπορεί να γίνει κάτι τετοιο αλλα φαντάζεστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να γυρνάει από τον ένα τρόπο παιχνιδιού στο άλλο; Θα πεθάνουμε από τη στύση! Πάντως σε ένα παιχνίδι που έπαιζε μέσα ο Φουστέρ το ρεπορτάζ από τον πάγκο έλεγε "ο Ζαρντίμ έδωσε συγχαρητήρια στον Φουστέρ που ανέβασε την πίεση ψηλά στη συγκεκριμένη φάση", δεν ξέρω απλά το αναφέρω, θα δούμε. Σε ποιοτικά χαρακτηριστικά παίκτη, πέρα από την τρομερή φυσική κατάσταση που πρέπει να έχουν και στα δύο πλάνα στο περσινό πιστεύω ότι ρόλο παίζει η οξυδέρκεια ενώ στο φετινό η τεχνική. Εντελώς χονδρική προσέγγιση το ξέρω αλλά εάν ήταν να ξεχωρίσω ένα χαρακτηριστικό για κάθε περίπτωση αυτά θα έλεγα.

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ πάλι πιστεύω πως πρέπει να πάρεις απόφαση ότι ο κηπουρός-φωτογράφος σου είναι παρελθόν. Και ΑΝΕΡΓΟΣ. Και ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ.

Εικόνα ASTERIX

Εγώ λέω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας, τώρα τι τσαμπουνάς εσύ δεν καταλαβαινω.

Εικόνα DRAZA

Αστεϊζεται για τον Βαλβίδα. Θέλει α δείξει ότι γυρίσαμε σελίδα και έχουμε άλλο μπροπονετή πλέον. Εμένα μου μυρίζει και λίγη κακία που δεν τον επέλεξε ως μοντέλο στην εν Ελλάδι έκθεσή του. Αν ο άνθρωπας δεν έχει το γνώθι σαυτών...

Εικόνα DRAZA

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ. ΜΕ "ο" ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΥΤΟΝ. ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ.

Εικόνα TARZANIARHS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ.
ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΛΑΒΙΔΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΑ ΜΑΕΣΤΡΟ ΛΙΓΑΚΙ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ. Ο ΡΥΘΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΕ Α` ΤΟΠΙΚΟ. ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΛΕΨΕΙΣ 30 ΛΕΠΤΑ ΧΑΛΑΡΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.
ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΤΡΙΤΟΣ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ.
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΕΝ ΤΟ ΞΕΥΡΟΥΝ, ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ. ΑΛΛΟ ΠΑΓΩΝΩ ΡΥΘΜΟ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ " ΒΑΘΕΙΑ ΛΑΚΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΤΟ ΠΑΙΚΤΗ" (ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΔΟΜΠΑΛΙΚΗ ΑΡΓΚΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΡΤΣΑΚΙ). ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΜΠΑΛΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΤΣΟΥΚΟΥ ΤΣΟΥΚΟΥ ΜΠΟΛ.
ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΟ ΚΑΤΕΧΑΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΠ -16 ΤΣΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΑΙΣΟΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΚΟΥ-ΤΣΟΥΚΟΥ ΜΠΟΛ.
Ε, ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ? ΠΑΡΟΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΗΠΕΔΟΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΤΙ ΣΤΥΛ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ" ΣΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ SLOW ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΒΑΘΜΟΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Εικόνα DRAZA

Εγώ την αμαρτία μου την λέω, ο τρόπος που παίζαμε δυο χρόνια με Βαλβέρδε εμένα μου άρεσε φουλ και σπάνια συμμεριζόμουν απόψεις περί σκοπιμότητος, γιατί; Γιατί έβλεπα την βελτίωση από χρόνο σε χρόνο ...άρα είχα κάτι καλύτερο να περιμένω ...δεν έλεγα δηλαδή "η ομάδα δεν μπορεί να παίξει έτσι πάει και τελείωσε, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο". Όσον αφορά το τσουκου-τσουκου ball, συμφωνώ εν πολλοίς με τον "ορισμό" του Αστερίξ και εξηγώ περαιτέρω την άποψη μου άνωθεν.