ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ


Tags: -

            Ψέματα λέει ο τίτλος, κανέναν πόλεμο δεν έχουμε. Και ας με συγχωρήσουν οι φίλοι που μόλις τώρα αναρωτήθηκαν «Καλά, πού ζει αυτός;», αλλά το έχω ελέγξει επανειλημμένως και έχω πλέον καταπειστεί ότι, κάθε φορά που κάποιος με ρωτά «Καλά, πού ζεις;», κάτι καλό έχω πει προηγουμένως. Ζω εκεί όπου έχω επιλέξει να ζω και, εάν για άλλους ο κόσμος μου είναι «παράλληλο σύμπαν», για εμένα παράλληλο σύμπαν είναι ο δικός τους κόσμος. (Ας κόψω εδώ τον πρόλογο, γιατί σαν να προσέλαβε έναν δονκιχωτίστικο τόνο που καθόλου δεν τον γουστάρω.)
 
            Εξομολογούμαι ότι με ενοχλεί απερίγραπτα το να βλέπω να εμφιλοχωρεί σε περιόδους ειρήνης, ας είναι και φαινομενικής, του πολέμου η φρασιολογία: «Αρμαγεδδώνες», «μητέρες των μαχών», «άπαρτα κάστρα» με τις περήφανες «επάλξεις» τους, «στρατόπεδα», «φαρέτρες» και ό,τι άλλο μιλιταριστικό υπάρχει εμφανίζονται ξανά και ξανά σε ένα πλήθος κειμένων (;) του οποίου το ειδολογικό εύρος εκτείνεται από το αθλητικό ρεπορτάζ μέχρι τις συνταγές μαγειρικής. Και αναρωτιέμαι, εάν γινόταν κανείς πόλεμος πραγματικός, πόσοι από τους αρειμάνιους πληκτρολογούντες θα ήταν σε θέση να πολεμήσουν και πόσοι θα κράδαιναν τα προσφιλή τους πληκτρολόγια και θα αρκούνταν στο να «τρολάρουν» τον εχθρό. Κανέναν πόλεμο δεν έχουμε. Ούτε αχός βαρύς ακούγεται, ούτε πολλά ντουφέκια πέφτουν. Κι αν πέφτουν, σε πανηγύρι πέφτουν, γιατί για τα πανηγύρια είναι η κατάσταση. 
            Είπε, λέει, ο Ασβεστάς ότι χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Έδωσαν και πήραν τα θριαμβολογικά σχόλια κάτω από την αναγγελία της ομολογουμένως συγκλονιστικής αυτής είδησης: «Μπράβο της!», «Με τις υγείες της!», «Πάντα τέτοια!», «Επιτέλους! Τόσον καιρό τα κρατούσε το ζωντανό!»... Ξαλάφρωσε κόσμος πολύς μαζί με τη φοράδα. Γιατί, σου λέει, δημοσιογράφος είναι αυτός, έχει πηγές αξιόπιστες. Ο Ασβεστάς. Ο ίδιος που ανεβοκατεβάζει ομάδες στις διάφορες κατηγορίες, αφαιρεί τίτλους κατά βούληση, ανακηρύττει πρωταθλητές δικούς του, τα πάντα όλα.
            Είπε, λέει, ο Θωμαΐδης να κάνει ο εισαγγελέας αυτό κι εκείνο, αμήν. Ο Θωμαΐδης. Που, όταν έψαχνε αυτόν τον ίδιο ο εισαγγελέας, εκείνος φυγαδεύτηκε σε κάτι κατακόμβες.
            Είπε, λέει, ο Τριανταφυλλόπουλος κάτι περί «απολύτου χυδαιότητας». Ούτε περί απολύτου χυδαιότητος, ούτε περί απόλυτης χυδαιότητας. Το ενδιάμεσο προέκρινε ο γραφιάς ο έγκριτος, για να ’ναι μέσα, το διεμφυλικό επέλεξε να πει ο παναθεμάτονες. Ο Τριανταφυλλόπουλος. Ο ίδιος που ανερυθρίαστα δημοσιοποιούσε βίντεο σκληρού ροντέο, έχοντας ως «target group», που λέαμαν παλιά στο μιτάτο, τα πλήθη των τσακωμένων με το τρίγωνο – πήγε η κωπηλασία σύννεφο.
            Δεν σεβαστήκαμε, λέει, τον θεσμό του πρωθυπουργού. Ποιου πρωθυπουργού; Εκείνου ο οποίος διακηρύττει υπερηφάνως ότι «υπερπηδά θεσμικά εμπόδια» (sic)˙ εκείνου του οποίου η κυβέρνηση αγωνίζεται να χειραγωγήσει τον θεσμό της δικαιοσύνης, άλλοτε αποδοκιμάζοντας όσες δικαστικές αποφάσεις δεν της αρέσουν, άλλοτε ενοχοποιώντας αυθαίρετα ανθρώπους που θεωρεί εχθρούς της, άλλοτε στέλνοντας στελέχη της στις φυλακές, για να ρωτήσουν τους έγκλειστους ποια νομοσχέδια να έλθουν προς ψήφιση στη βουλή και ποια όχι˙ εκείνου του οποίου ο κυβερνητικός εταίρος, και χειριστής του πιο ευαίσθητου χαρτοφυλακίου από καταβολής ελληνικού κράτους, συναγελάζεται με ισοβίτες και τους τάζει ανταλλάγματα, προκειμένου να τους πείσει να ψευδορκήσουν...  
            Ρε, τι πόλεμο να έχουμε με αυτούς, αυτοί είναι βλαμμένοι.

       Τώρα, όποιος είναι εθισμένος στα video games και γουστάρει να ακούει ερπύστριες, όποιος μεθά με την κλαγγή των αρμάτων, με τις ιαχές των νικητών και με των ηττημένων τους κοπετούς, όποιος φτιάχνεται με τη θέα χειμάρρων αίματος και σωρών από πτώματα, όποιος αγάλλεται με των σπαθιών τη λάμψη και τις λεπίδες τις αιμοσταγείς, ε, αυτός ας συνεχίσει να παίζει video games, που είναι και ακίνδυνα, τουλάχιστον για τη σωματική του υγεία. Την πνευματική την έχει χάσει ήδη. Γιατί, εάν την είχε, θα έριχνε μια ματιά γύρω του, στον στενό ή τον ευρύτερο οικογενειακό του κύκλο, στη γειτονιά του, στην πόλη του, και θα έβλεπε σίγουρα κάποιους ανθρώπους ταπεινούς. Που συνήθως μιλούν χαμηλόφωνα, ζορίζεσαι να τους ακούσεις˙ που βλέπουν τις ήδη περικεκομμένες συντάξεις τους να περικόπτονται περαιτέρω˙ που βλέπουν τα παιδιά τους άνεργα και αναλαμβάνουν να τα βοηθήσουν αντί να δέχονται πια τη δική τους βοήθεια˙ που βλέπουν το σπίτι τους να κινδυνεύει και γαντζώνονται από τον νόμο Κατσέλη, μήπως το σώσουν˙ που βλέπουν να χειρίζεται τις τύχες της πατρίδας τους ένας εσμός ηλιθίων, και χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο, γιατί κι άλλες φορές είχαν ψηφίσει ηλιθίους αλλά τώρα το παράκαναν˙ που δούλευαν μια ζωή για να πάρουν ένα εφάπαξ και, όταν έφτασε η ώρα, τους είπαν «Λυπούμαστε, χάσατε, λεφτά δεν υπάρχουν»˙ που ποτέ δεν εξοικειώθηκαν με αυτά τα μαραφέτια του σατανά και, όταν τους μένει λίγος χρόνος, δεν κάθονται μπροστά στις οθόνες αλλά πηγαίνουν στο καφενείο και συζητούν με τους φίλους τους πρόσωπο με πρόσωπο, προσέχοντας να μην πουν σήμερα άσπρο και αύριο μαύρο, γιατί η αξιοπιστία και η συνέπεια δεν είναι μόνο των σοβαρών πολιτικών ή μόνο των σοβαρών δημοσιογράφων αλλά είναι γενικώς των ανθρώπων με αξιοπρέπεια. Αυτοί, ναι. Είναι πολεμιστές.            

Σχόλια

Εικόνα GANNICUS 7

Καλησπέρα σε όλους.
Σας διαβάζω για χρόνια όποτε μπορώ,αλλά αποφάσισα να γράψω για πρώτη φορά,την περίοδο που ο πόλεμος σε ένα από τα πιο ιερά κομμάτια της ζωής μας αλλά και στο σάιτ είναι στο αποκορύφωμα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αρθρογράφους για το πνεύμα και τα αρχίδια που έχουν και πως τα χρησιμοποιούν για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας.
Εκ φύσεως παρότι ρεαλιστής είμαι και αισιόδοξος και πιστεύω πως ξεκίνησε το τέλος όλων των πουσταριών που έστησαν και παλεύουν για τη διάλυση μας.
Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος και η σκιά του θα καταπιεί όπως αξίζει τις πρασινοκιτρινόμαυρες ύαινες.
Η τιμωρία θα έρθει στις κάλπες,στα γήπεδα και σε κάθε μορφή συναναστροφής μας με τους ξεφτιλισμένους.
Έχουμε το πάθος,τον όγκο και αρχιδάτο τιμονιέρη και το μόνο που απαιτείται από όλους είναι διαρκής εγρήγορση για τις χωρίς τέλος πουστιές τους.
Ελπίζω να μη σας κούρασα,έχετε τον παντοτινό σεβασμό μου και πολλών άλλων για ότι κάνετε για την ομάδα μας.

Εικόνα nissios

Καλώς ήρθες, φίλε.

Εικόνα takis xwsiar

Εμεις τουλάχιστον ξερουμε τι ΔΕΝ θα ψηφισουμε.Ειναι αποριας αξιο,ενας που είναι ιδιώτης εργαζόμενος η επιχειρηματιας (και δεν εννοω ιδιώτης που παιρνει επιδοτήσεις και το ένα εσπα μετα το άλλο),και πληρωνη ενφκα,ικα,φορολογια εισοδηματος,φπαδες,δημους και κάθε είδους κρατικους νταβατζηδες,και παει σπιτι του λιγοτερα χρηματα απ οσα παει ο πιτσιρικας που δουλευη στο μαγαζι του (αν τον πληρωνη),παιρνει τηλεφωνο να κλεισει ραντεβού σε νοσοκομειο και του λενε,ελα σε δυο μηνες,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ,αν αυτος είναι ας πουμε αεκ,θα τους ψηφισει????

Εικόνα ven7

Όπως τα λες αδερφε...υπαρχουν χιλιοι λογοι να τους μαυρισει κανεις και το μαυρο θα πεσει με πολιτικα κριτηρια...Απλα εμεις οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ θα τους ριξουμε την κλωτσια με ακομα μεγαλυτερη ευχαριστηση..

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Συμφωνώ πως η βία με την έννοια του "να σηκώσω χέρι εναντίον κάποιου" σπανίως είναι η ενδεδειγμένη λύση. Τις περισσότερες φορές δε, είναι - για να θυμηθούμε και τον Ασίμωφ - και το τελευταίο καταφύγιο του ηλίθιου.

Παρ' όλα αυτά, η βία έχει αρκετές μορφές κι ακόμη περισσότερες διαβαθμίσεις.

Πχ: Συναντώ στο δρόμο, ή όπου αλλού, κάποιον από τους κυβερνώντες; Αλλάζω πεζοδρόμιο, φτύνω επιδεικτικά μια ξεγυρισμένη χλέπα στη σκιά του μαχαιρώνοντάς τον με το μάτι (με το μισό, έτσι;).

Γνωρίζομαι με συγγενικό του άνθρωπο; Μόλις μαθαίνω το όνομά του και τη σχέση του με τον πολιτικό, τραβάω το χέρι μου και με απέχθεια απομακρύνομαι, λέγοντας τα πρέποντα: "μακρυά από μένα μίασμα, μη μου απευθύνεις το λόγο, μη με κοιτάς κλπ". Και φυσικά σκουπίζω το χέρι μου μπροστά του.

Παίζουν τα παιδιά μου μαζί με τα δικά του; Τα μαζεύω λέγοντάς τους δυνατά να ακουστεί, μακρυά από αυτούς παιδί μου, είναι άνθρωποι με χαλασμένη συνείδηση, κλέφτες, απατεώνες κλπ.

Γενικά, αντιμετωπίζουμε αυτούς και τους ανθρώπους τους σαν να είναι λεπροί (που στο πνεύμα αυτό ακριβώς είναι), με αποστροφή και αηδία.

Εκ πείρας αυτά, εκτός του τρίτου. Αν κάποιος έχει κι άλλες παρεμφερείς ιδέες, ας τις ρίξει. Καλό κάνει η ποικιλία.

Ανελέητο κι αδυσώπητο κοινωνικό μπούλινγκ, γιατί η κάλπη είναι μακρυά και το λιμάνι είναι βαθύ...

ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα nissios

Στο ήθος είναι η λέπρα η μεγάλη. Συμφωνώ για το κοινωνικό μπούλινγκ.

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι ανώμαλοι ''αριστεροί'' θα ξεκουμπιστούν μόνο με τη βία, οπότε προτείνω να ξεκινήσουμε άμεσα τη σύγρονη επιχείρηση ''Πυρσός Γ''.

Εικόνα nissios

Ποιος από τους "δεινόσαυρους", "αυτούς που μας έφεραν ως εδώ", "τους πατεντάτους διαπλεκόμενους", τους ομιλούντες την "ξύλινη γλώσσα", τους, τους, τους... της Μεταπολίτευσης θα έβλεπε όλο αυτό το χάλι και δεν θα παραιτούνταν το επόμενο πρωί. Αλλά, άμα δεν φοράς γραβάτα, όλα οκ.

Εικόνα takis xwsiar

Φιλε νισσιε,οι ανθρωποι αυτοι εκτος από μαφιόζοι(τιμητικος ορος γι αυτους),είναι και καραγκιόζηδες!Δεν είναι τυχαιο που βγαινουν συνεχεια θεματα που απασχολουν απ το πρωι μεχρι το βραδυ,ολοκληρο τον Ελληνικο πλυθησμο!Ξαφνικα ένα βραδυ,ενα ατομο με καλκσνικοφ ριχνει εναντιον μιας ομαδας αστυνομικων,εξω απ τα γραφεια του Πασοκ!Εντωμεταξυ ολη αυτή η ομαδα των βρομιαρεων (πολιτικοι,δημοσιογραφοι κ.τ.λ),προσπαθουν να μας πεισουν ότι "αυτοι ηθελαν νεκρους",και από θαυμα δεν είχαμε.Δηλαδη μας λενε ότι ενας ανδρας με καλασνικοφ,εχει μπροστα του στα λιγα μετρα μια ομαδα ανθρωπων,και δεν μπορει να πετυχει ουτε έναν! Μαλιστα.Το πιστεψαμε! Την άλλη μερα,σκαει και η πληροφορια απ το γνωστο σκατοσαιτ,για τα περι κατηγοριας του Προεδρου μας,και της ομαδας μας! Διπλο το "καλο" γι αυτους!Απ τη μια προσπαθουν να λασπολογησουν την ομαδα μας,και αν τους κατσει και να την καταστρεψουν,και απ την άλλη άλλο ένα τεραστιο θεμα που αφορα ολους (Ολυμπιακούς και αντιΟλυμπιακους)για να ασχολούνται ολημερίς! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΥΠΑΤΖΗΔΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Εικόνα nissios

Γεια σου, Τάκη. Η ουσία είναι ότι ζούμε καταστάσεις υπερρεαλιστικές που, επειδή τις ζούμε καθημερινά, τείνουμε να τις συνηθίσουμε. Εγώ προτείνω να κρατήσει ο κόσμος την οργή του από τα πλήκτρα και να τη φυλάξει για την κάλπη.

Εικόνα takis xwsiar

Ο τροπος που σκέφτεσαι και που μιλας είναι ιδιαιτερα σημαντικος και χρησιμος γι ολους μας.Δυσκολο την σημερινη εποχη το να μην "ξεσπασεις" καπου.Ο κοσμος φιλε τα εχει παιξει.

Εικόνα ThomasK

Σύγγαυρε nissios,

πόλεμος γνωρίζεις οτι δεν σημαίνει μόνο ένοπλη σύγκρουση
και οτι μερικές φορές μια άλλη μορφή του, λ.χ. ο οικονομικός,
μπορεί να ‘ναι πιο επικίνδυνος και πιο καταστροφικός.

Θεωρείς οτι δεν έγινε τίποτα που να έβλαψε τον Ολυμπιακό
και τον Μαρινάκη και οτι όλα βαίνουν καλώς καθώς οι Τσίπρας,
Ασβεστάς, Θωμαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος και Σια είναι
βλαμμένοι; Που συμφωνώ πως είναι, μεταξύ των άλλων, όμως
δεν είναι απλώς και μόνο βλαμμένοι. Και δεν είναι οι μόνοι.

Γελοίοι, βλαμμένοι και και οι Τσίπρας και Καμμένος, αλλ’ αυτοί
και οι όμοιοί τους ορίζουν τις τύχες αυτού του κωλοχανείου
που λέγεται ΕΛΛΑΣ. Αυτοί που δεν διστάζουν να δουλεύουν
κατάμουτρα κι επανειλημμένα έναν ολόκληρο λαό, να τον
διχάζουν επικίνδυνα, να βαφτίζουν συνεχώς το κρέας ψάρι,
να γλείφουν εκεί που έφτυναν, να κουρελιάζουν πρόσωπα
και θεσμούς, να συνεργάζονται με κατάδικους, να επηρεάζουν
συνειδήσεις… Θρασύτατα, ξετσίπωτα, απροκάλυπτα.

Για ποιους πολεμιστές των καφενείων μιλάς; Η συντριπτική
τους πλειονότητα αναμασάει ανοησίες και μεταξύ αυτών “δεν
αφήνουν το παιδί…”, τον baby face μασκαρά, για να κάνει τη
θαυμαστή…επανάστασή του.

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε ThomasK. Δεν διαφωνώ με το πνεύμα σου αλλά νομίζω ότι γίνεται κατάχρηση των πολεμικών όρων. Έχουν φθαρεί και οι υπερβολές από την αλόγιστη χρήση, και δεν ξέρει πια κανείς τι να γράψει για να κάνει εντύπωση. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, πολλά από τα οποία περιέλαβες ωραία στην τρίτη σου παράγραφο, υπερβαίνουν κατά πολύ τα οπαδικά. Σέβομαι απολύτως όσους βάζουν σε διαφορετική σειρά τις ιδιότητές τους, αλλά εγώ προσωπικά δεν βάζω πρώτη την οπαδική. Προηγούνται άλλες. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τον τόπο. Είναι άσχετοι.
Και ελπίζω να πολεμηθούν στην κάλπη. Όχι από τους γαύρους αλλά από τους στοιχειωδώς σοβαρούς ανθρώπους.

Εικόνα Red Kokkinos

Πολυ Ωραιος Nissie, ακριβως ετσι.
Νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησει τωρα η περιοδος των μηνυσεων εναντια σε ολους αυτους που μας φλομωναν στην μαλακια ολα αυτα τα χρονια.

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε Κόκκινε. Δεν φλόμωναν εμάς. Τα πρόβατά τους φλόμωναν. Και δεν τα φλόμωναν με αθώα ψεματάκια αλλά με μίσος και με αήθειες.

Εικόνα ven7

Φίλε Νissie πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι, οι ταπεινοί, οι σιωπηλοί είναι αυτοί που θα τους στείλουν στον αγύριστο..

Εικόνα nissios

Κι εγώ το πιστεύω, φίλε ven7. Αλλά είναι ήδη στον αγύριστο. Από αυτό το κατάντημα γυρισμός δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να μην πάρουν μαζί τους στον αγύριστο ό,τι θετικό υπήρχε σε αυτήν τη χώρα.

Εικόνα Eleni

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι υπηρεσίες της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα ήδη μεταβιβάζουν στο Λονδίνο όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση. Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καθώς και η ειδική υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος αναμένεται να ασχοληθούν με την εξαγορά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη της ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού και στην Αγγλία ο νόμος απαγορεύει σε κάποιον που κατηγορείται για κακούργημα να είναι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας

-Σύμφωνα με την "ζουγκλα" του Μάκη.

Εικόνα nissios

Ελένη, τον Μαρινάκη, ασφαλώς, δεν τον γνωρίζω, όπως δεν τον γνώριζε κανείς προτού ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό. Τον χιμπατζή και τους άλλους που έχουν λυσσάξει εναντίον του τους γνωρίζω... Οπότε, λέω, καλός πρέπει να είναι ο Μαρινάκης.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Εώς και συγκινητικό το κείμενο.Σε ευχαριστώ...

Εικόνα nissios

Εγώ σε ευχαριστώ, φίλε Ευριπίδη, για την ενθάρρυνση. Στην πιτσιρικαρία χαιρετισμούς!

Εικόνα holland74

Τι να σχολιάσει κανείς μετά από αυτό;;
Η αλήθεια είναι πως δεν αναγνωρίζω πια τον τόπο που μεγάλωσα, και όχι μόνο τα τοπία, αλλά κυρίως τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές, τις νοοτροπίες, τα προοδευτικά ήθη και έθιμα...

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε μου holland74. Πικρή αλήθεια είπες αλλά ας πούμε και κατιτίς ευχάριστο: το ήξερες κι εσύ ότι οι Sabbath έβγαλαν ένα EP πέρυσι; Εγώ δεν το ήξερα και το ανακάλυψα χθες. Επιγράφεται "The End" και περιέχει οκτώ κομμάτια από τα οποία τα πρώτα τέσσερα φρέσκα! Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, αλλά το κράτησα στον σκληρό γιατί θέλω να έχω οτιδήποτε βγάζει ο μουστάκιας ο κουλοδάκτυλος!

Εικόνα holland74

Χαχαχαχαχαχα..
Ακριβώς έτσι..
Επίσης ο κουλοδάκτυλος ανακοίνωσε χθες το πρωί το εξής:

The final concert in Birmingham on 4th February 2017. Order now on LP, Blu Ray, DVD, CD, Deluxe and Digital at http://smarturl.it/sabbaththeend

Είναι από την τελευταία συναυλία EVER (α δεν αλλάξουν γνώμη)που έγινε στη γενέτειρά τους το Μπέρμιγχαμ, εννοείται θα το τιμήσω, αλλά όταν κυκλοφορήσει σε βινύλιο...Ο κολλητός μου πήγε και τους είδε....

Εικόνα nissios

Είναι και οι Judas Priest από το Birmingham. Και οι Electric Light Orchestra, αλλά αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν. Άντε, μας ενδιαφέρουν κι αυτοί λιγάκι. Αλλά σαν τον κουλό δεν είναι άλλος. Ειδικά άμα μυρίζει σεβεντίλα ο ήχος και κάνει και κανα γρούτσου γρούτσου το βινύλιο, όλα τα λεφτά:
https://www.youtube.com/watch?v=-B8A1To_-8Y

Εικόνα holland74

Κανείς σαν τους Sabbath και τον Iommi...Και αν και λατρεύω τον Dio, τον Tony Martin κλπ, για μένα Sabbath είναι τα πρώτα 7 άλμπουμ με τον Ozzy...Όπως λες και εσύ σεβεντίλα :)

Εικόνα holland74

* πρώτα 8..