Ειν' ο πόνος σου, αβάσταχτος, καλέ μου..


Tags: -

Εν αναμονή του ΜΕΓΑΛΟΥ αποψινού αγώνα του Θρύλου
(must read: http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121106/thryle-ole-ole-kai-ntoy-sti-monpelie)
και για να χαλαρώσουμε λίγο (μιας και όσα θα θίξουμε έχουν και το γέλιο τους) ας ασχοληθούμε λίγο με κάποιες διαστάσεις της πραγματικότητας όπως αυτή διαμορφώθηκε αμέσως μετά, και αρκετά μετά, τον αγώνα της ομάδας με τον ΟΦΗ το Σάββατο.

Μιλάμε για αυτές τις διαστάσεις βέβαια που, κόντρα στους νόμους της Φυσικής, παραμένουν γελοιωδώς αμετάβλητες, εμπαθώς στάσιμες και μικροπρεπώς μονοσήμαντες.
Τις οποίες περιγράφουν κάτι άρθρα σαν αυτά (παίρνοντας ένα τυχαίο δείγμα βουτώντας στο γεμάτο το γκουβά -όπου τις στέλνει με σαδισμό ο Λεο- με τις εμβριθείς ανάλογες αναλύσεις):
«Επιτέλους! Ειδαμε λίγη μπάλα»
Ή
«Ο Φέισα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Ο Ζαρντίμ, τα ειδε;;;;»
Η ακόμα
«Μα δεν μπορεί να μην παίζει βασικός ο Φέισα...»

(από αυτό το τελευταίο, χρήσιμο είναι σύγγαυροι να αποστηθίσετε το παρακάτω ανυπερβλήτως μεγαλειώδες-είναι ποίημα για κάθε Εθνική εορτή:
«Η... εξαφάνισή του στους επίσημους αγώνες, αν και στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (μαζί με τον Σιόβα), είναι ανεξήγητη για μένα»).

Αφού λοιπόν μας τελείωσαν (τελείως όμως…) οι Φετφατζιδηδες, εν πολλοίς οι Τάτοι, και αρκετά οι Μητρογλες, και αφού είδαμε ότι οι Βλαχοδήμοι θέλουν ΠΟΛΛΗ δουλειά, και μιας και η ακατάσχετη επιθυμίας μας να ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ο χωρίς φωτογένεια και κακάσχημος Πορτογάλος (τι; βρίσκετε εσείς σοβαρότερους λόγους που να δικαιολογούν την εμμονή αυτή;) συνεπικουρούμενη από την ΠΙΚΡΑ που βιώνουμε (τραμπαλίζοντας βέβαια) από το γεγονός ότι η Εθνική εορτή παρήλθε και ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ όχι μόνο βρίσκεται ΑΚΟΜΑ (έγκλημα!) στον πάγκο της ομάδος, αλλά δείχνει να εδραιώνεται και εκεί και στη συνείδηση όλο και περισσότερου κόσμου, και αφού επίσης η δεδηλωμένη (και ακατανόητη) εμπάθειά μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ  να μην καταθέσουμε την στομφώδη (η αλλιώς, σκέτος ΠΟΝΟΣ) ασυναρτησία μας (όπως και η επίσης δεδηλωμένη –και πλήρως κατανοητή-μικροπρέπειά μας δε μας επιτρέπει να παραδεχθούμε τα αυτονόητα), τι άλλο μας μένει;

Μα, να ανακαλύψουμε, ως μετα Ζαρντίμ προφήτες, το Φέισα!

Το Φεισα το βαρβάτο, που γαμούσε κι έδερνε απ τα φιλικά ακόμα, το Φέισα το Χαλύβδινο (σορρυ Νταβίντ), το Φέισα τον UNBREAKABLE …

Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Φέισα, τον οποιο χαρήκαμε προχτές και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, πανω από όλα ΥΓΙΗΣ γιατι τα προσόντα να βοηθήσει την ομάδα τα έχει.
Αντιλάμβάνεστε ποιο ειναι το θέμα.

Και ειλικρινά μάγκες, μόλις συνειδητοποίησα ότι το να επιχειρηματολογήσω περεταίρω για το γεγονός, με κουράζει περισσότερο κι από το να προσπαθούσα να σας πείσω ότι ο Τοτσες είναι το μεγαλύτερο σεντρεφόρι που πάτησε το πόδι του σε τούτο το μπλανήτη.

Εμπάση περιπτώσει, όλο αυτό είναι άλλη μια μεγαλοπρεπής σφαλιάρα στα αγύριστα κεφαλάκια, από τον περίεργο Πορτογάλο που έχουμε στο μπάγκο μας.

Τον οποίο εγώ, γι αυτό το σχεδόν ανέκφραστο και με αρκετή δόση υπεροψίας (και λίγο σαδισμού, μαζί με μια αίσθηση παράνοιας) ξυρισμένο και δυσανάλογο με το σώμα του κεφάλι, που μερικές φορές φαίνεται να κοιτάζει με ύφος: «τι παπαργια θα πεις πάλι;» δε σας κρύβω ότι το μπαω με τα χίλια.

Οπότε, Λεο, κλείσε τις μεγαλοπρεπείς αυτάρες σου, γράψε στις παπάρες σου όλους, στήσε την ομάδα όπως εσύ γουστάρεις και ξέρεις, να θωπέψουμε τίποτα τρυφηλά γαλλικά οπίσθια απόψε… εγώ είμαι σίγουρος πως θα το κάνουμε.
 
ΥΓ.:Και πάνω που άρχισε να σοβαρεύει το πράμα, έπεσε στην αντίληψή μας, τούτο δω:
Κόντρα στην παράδοση ο Θρύλος!
Απολογισμό τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες έχει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής που έχει δώσει στο Champions League

Και γελάσανε μεχρι κι ο κροκόδειλοι στο Νείλο.

Μα’στα…Δηλ, η επόμενη παράδοση που θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Θρύλος ποια είναι;
Ότι μεταξύ 64ου και 65ου λεπτού, στα εντός έδρας, άμα επιτίθεται προς την εστία που είναι προς τον ΗΣΑΠ, και αν η προηγούμενη χρονιά είναι δίσεκτη, δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ  έμμεσο;;;
 
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Ωραία τα λες, αλλά χαλύβδινος είναι μόνο ένας. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ σε άλλον ο χαρακτηρισμός.

Εικόνα Gavrontas

Ειπα, "Σορρυ Νταβίντ" ρε..δε φτάνει;

Εικόνα ASTERIX

Υπάρχει αρρώστεια. Στην ίδια φάση, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια μπορούμε να βάλουμε καμια τριανταριά νοματέους στη θέση του Φεϊσα. Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει το ενδεχόμενο, ότι τον έβαλε όταν έπρεπε τον οποιονδήποτε) δεν υπάρχει σαν πιθανότητα ούτε μία στο τρις.

Άλλωστε τι παραπάνω να ξέρει αυτός, μόνο προπονητής είναι.

Εικόνα dion

Έτσι είναι Γαλάτη. Τώρα που ο Φέισα πήγε καλά, λέμε "πού ήταν τόσο καιρό και γιατί τον έχει θάψει ο Πορτογάλος?". Αν δεν έπαιζε καλά, πάλι ο Ζαρντίμ θα έφταιγε που τον έχει βάλει στη ναφθαλίνη τόσο καιρό και δε γίνεται να τον πετάει έτσι σ'ένα μεμονομένο παιχνίδι και να περιμένει κι απόδοση. Αν δεν έπαιζε καθόλου, θα λέγαμε ότι έχει εμμονές με τον παίκτη κι αν δεν παίξει με τον ΟΦΗ, τότε πότε θα πάρει ευκαιρίες? Αλλά όπως πολύ σωστά λες, αυτά είναι πλέον αυτοματισμοί για τους ΑΡΔ, που εφαρμόζονται εν ριπή οφθαλμού στο Φέισα και στον κάθε Φέισα. Μονά-ζυγά δικά τους. Και τα μονόζυγα και τα δίζυγα...

Αυτοί που βλέπουν ότι ο προπονητής έκανε σωστή διαχείριση του παίκτη που ήταν τραυματίας (κι επιρρεπής σε τραυματισμούς), τον στήριξε ψυχολογικά όσο ήταν εκτός ώστε να μπει με σωστή ψυχολογία όταν έρθει η ώρα, τον επανέφερε όταν είχε τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει και σ'ένα παιχνίδι που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του - χρειαζόμασταν πιο πολύ τη δημιουργία που είναι το φόρτε του, ενώ η αδυναμία του να κόβει με συνέπεια και να έχει σωστές τοποθετήσεις θα πέρναγε στα ψιλά λόγω της ελλειπής πίεσης του ΟΦΗ - δεν ξέρουν πού τους παν τα τέσσερα, έχουν χαζέψει από την προπαγάνδα του Μαρινάκη.

Πώς τα'χουν καταφέρει να φυτέψουν τόσο στόκο στο κεφάλι του κόσμου κι ειδικά του Γάυρου, πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού, παρότι σιχαμερό.

Αυτό που περιμένω πώς και πώς όμως, είναι να πάρει το τρίποντο ο Ζαρντίμ σήμερα, να κάνει κι άλλες δυο καλές εμφανίσεις στο Τσου Λου κι αφού καταλάβουν ότι δεν το κουνάει από δω, ν'αρχίσουν οι διθυράμβοι από αυτούς που τον έκραζαν και δεν ήξεραν αν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω στο Θρύλο από τον Αναστόπουλο και το Λεμονή. Τα ίδια που είχαμε και με Βαλβέρδε δηλαδή, τις δυο πρώτες χρονιές τον έκραζαν κι αφού τους βούλωσε επανηλημένα τα στόματα, άρχισαν να τον αποθεώνουν. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, αν έχεις μαζέψει όλα τα μονόζυγα και τα δίζυγα, η κωλοτούμπα είναι πιο εύκολη κι από το να βγάλεις φλας όταν στρίβεις.

Εικόνα Gavrontas

Αψογο σχόλιο Dion, αλλα και λυπηρό. Μιας και φαινεται οτι πρεπει συνέχεια να υπογραμμιζονται τα αυτονόητα, ακόμα και τα πλέον αυτονόητα.

Εικόνα clark gheibol

ο πούτσος του Ζαρντίμ στις αρδιές και στις κακόβουλες κριτικές εν γένει, αντιδρά σα ντη μύτη του Πινόκιο στα ψέμματα. Μόλις αρχινάνε οι παπαργές, πρήζεται και το παπάρι του Ζαρντίμ κι αρχινάνε οι επικριταί να κάνουν μονόζυγο στο λουζιτανικό παλαμάρι, για να πάρω και τη μπάσα από το Dion με τα μονόζυγα και τα δίζυγα. Ο ένας πλάι στον άλλο, εξασκούνται πάνω στο καβλί του Πορτογάλου. Και όσο πχιο πολύ τον αμφιζβητούν τόσο μεγαλύτερη είναι η εξάσκηση. Όσοι πάρουν χαμπάρι ότι η φάση έχει έλξεις, αμολάνε το μονόζυγο κι επιστρέφουν στη μπραγματικότητα. Οι πραγματικοί στόκοι θα γίνουν όλοι Ταμπάκοι σε λίγο.
Εγώ βασικά περιμένω το διπλό στη Γερμανία για να δω πόσους πραγματικά μπορεί να χωράει, τον ένα δίπλα στον άλλον

Εικόνα GPan

Diavazontas to parapanw sxolio, den mporw para na ferw sto myalo mou to ageroxo vlema toy proponhtara mas ka8ws autos 8a epivlepei tis a8lopaidies. EEEEEIIOOOOOPPP