KYLE HINES



Είδαμε προχθές το γίγαντα τον Καιλ Χαινς, να κάνει ένα φοβερό ματς στη Μόσχα, συμβάλλοντας καταλυτικά στο να πάρει η ομάδα την πραγματικά τεράστια νίκη στην έδρα της Χιμκι.
Και που είναι το νέο; θα αναρωτηθεί, και δικαίως, κάποιος. Ο Καιλ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της τρελής πορείας αυτής της τρελής παρέας εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.
Και ακριβώς αυτό, το ότι δεν είναι νέο, είναι και το σημαντικό και το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Χαινς.

Ο οποίος ήρθε κάπου απ τη Γερμανία, αν όχι εν μέσω αποδοκιμασιών (στα πλαίσια της συνολικής «αποδοκιμασίας» που έτυχε η περσινή πολιτική της διοίκησης και του Ντουντα) αλλά σίγουρα έγινε δεκτός απ τον κόσμο με πολύ μεγάλη επιφύλαξη (για να μην αναφέρω διάφορα υποτιμητικά που ακούστηκαν τότε. Α, και για να μην ξεχάσω, μέσα σε αυτούς μπορεί να ‘μουνα και γω…)

Και αργά, σταθερά, κι αθόρυβα, ο «μισοριξιάς» σέντερ, έγινε ο καταλύτης μιας ομάδας που αν θέλαμε να την παρομοιάσουμε με έναν παίχτη της, δε θα μπορούσε αυτός να ναι άλλος απ τον Καιλ: δηλ, πως λεγανε στην αρχή  για την ομάδα, κάπως συγκαταβατικά, ενώ στην ουσία θέλανε να πούνε: ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ (ειδικά οι ΑΡΔικειμενικοί;) «καλούτσικος ο Ολυμπιακός , έχει κάποια προσόντα, κάποιο ταλέντο, αλλά όχι για μεγάλα πράματα. Δε γεμίζει το ματι. Στα βαθιά και στα δύσκολα, θα τους τρώνε για πρωινό». Μόνο που όλοι είδαμε πόσο ΒΑΘΙΑ  τους τον έβαλε και πόσο ΔΥΣΚΟΛΑ βγαίνει τώρα, η ομάδα-τον προβληματισμό ντε..μην πάει αλλού το μυαλό σας, μην το έχετε, αυτό, μέσα σας…

Με μια σχεδόν εκνευριστική αυτοπεποίθηση και με μια στα όρια της αναισθησίας άγνοια φόβου, άρχισε σαδιστικά να κοκκινίζει τα αυτιά και τα μάγουλα (του προσώπου ντε..μην πάει αλλού το μυαλό σας, μην το έχετε, αυτό, μέσα σας…) κάθε ενός ανυποψίαστου  κακομοίρη που βρέθηκε στο δρόμο της, και φυσικά κάθε επίδοξου πρωταθλητή, είτε Ευρώπης, είτε Ελλάδας.

Έτσι ακριβώς κι ο ατσαλένιος ο Χαινς. Έχεις την εντύπωση όπως τον βλέπεις, ότι δε  μπα να χε απέναντι και το Σακιλ τον ίδιο, ακόμα και τον Χακίμ για τους παλιότερους; Στα παπάργια του...ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΑΜΑΣΗΤΟΣ, ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Κάθε φορά, η ψυχή που καταθέτει στον αγώνα, είναι 100 φορές περισσότερη απ τον ιδρώτα που αφήνει στο παρκέ. Και δεν αφήνει και λίγο ιδρώτα.
Τον βλέπεις, συνήθως, ανάμεσα σε δυο και τρεις ψηλότερους και φαινομενικά δυνατότερους αντιπάλους, να παίζει με έναν τρόπο σαν να τους λέει: ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Είστε εδώ, ο μοναδικός σκοπός της ύπαρξής σας για την ακρίβεια, είναι να γίνετε τα πουτανάκια μου. Απλά, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑ ΑΚΟΜΑ. Όταν το μάθετε, δε θα έχετε καταλάβει από πού σας ήρθε. Από πίσω σας ήρθε και θα πονάτε για καιρό, και αυτό θα ναι η διαρκής και οδυνηρή υπενθύμιση πως από δω, πέρασε ο Καιλ.

Αυτό που κάνει τον Καιλ ό,τι είναι, δεν είναι τα τεράστια και αναμφισβήτητα αθλητικά του προσόντα.
Είναι η Ψυχή. Είναι το γεγονός ότι πίσω από το «4» στη φανέλα, σαν τον Iron Man, κρύβει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα  παραγωγής γαυροψυχοδυναμικής ενέργειας, που δίνει άλλη διάσταση και στα σωματικά και μπασκετικά του προσόντα.

Μιλάμε για ΨΥΧΑΡΑ. Μιλάμε για Γαύρικη ψυχή και ιδιοσυγκρασία, βγαλμένη κατευθείαν απ το βιβλίο με τους μεγαλύτερους Ήρωες της Γαυροσύνης.

Καιλ, είσαι μεγάλος γίγαντας ρε φίλε.
Αλλά, πιο πολύ κι από γίγαντας, είσαι μεγάλος ΓΑΥΡΟΣ.


 

Σχόλια

Εικόνα Tyxarpastos

Ο Charles Barckley του θρύλου μας (εντάξει, επιτρέψτε μου και μια μικρή δόση υπερβολής)

Εικόνα Gavrontas

Τηρουμένων καποιων αναλογιών, δεν είναι και τόσο υπερβολή.

Παντως, ο δικος μας υπερτερεί σε κάτι:
Ειναι μάγκας, χωρίς να είναι επιδειξίας. Ειναι τσαμπουκάς, χωρίς να είναι κοκόρι. Εχεις δει ποτέ κανέναν να του πουλάει τσαμπουκά;
Ειναι σεμνός, και δεν προκαλεί ποτέ. Κι αυτό προκαλεί το σεβασμό στους αντιπάλους. Ασε που οπως τον βλεπουνε ξέρουνε οτι δεν τους παιρνει. Τα σκυλια που δε γαβγιζουν, τα φοβουνται ολοι

Εικόνα canio

Α,για τον "Μπατίστ" του Ολυμπιακού λές?Έτσι μάθαμε από τον ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ Μιχάλη Τσώχο!
Τώρα,το ότι ασχολείται για πρώτη φορά-και γράφει για μπάσκετ,είναι καθαρά "τυχαίο"!

Εικόνα Hank

Ναι, οι τυποι πρεπει ντε και καλά, να βρουνε καποιο βαζελοισοδύναμο.

Δεν τους ειπε κανενας οτι δεν θελουμε καμια σχεση με τους βρωμιάρηδες; Ουτε σε επιπεδο συγκρισης. Ακόμα και για κάποιο "θετικο" λόγο, αν μπορεις να βρεις τετοιον στο βρωμοσωματειο.

Εικόνα savvas gridlock

Φτιάξε κι ένα με τον Σπανούλαρο ως Μεγαλέξαντρο να παίρνει αμπάριζα όλη τη γη. Τέτοιος παίκτης είχε να φανεί από το 1994, που έφυγε ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΖΑΡΚΟ...

Εικόνα red apple

Εύγε Γάβροντα για ντο αφιέρωμα σε ένα παιδί που γεννήθηκε για να παίζει στον Θρύλο. Ατσάλινα νεύρα, χαλύβδινη ψυχή.
Κι όπως λέει και ο ΔΙΑΣ, φέρτε μας κανά δυό-τρείς τέτοιους στο Καραισκάκης

Εικόνα dono

Γαύροντα ήρθε αφού πρώτα είχε κάνει πουτάνα τον Μπουρούση στα μεταξύ μας παιχνίδια

Εικόνα Gavrontas

Κοίτα, το Μπουρούση τον είχαν κάνει τετοια, αλλοι κι άλλοι...δεν θα τον έκανε ο κατ' εξοχήν πουτανοmaker ο Καιλ;

Εικόνα ΔΙΑΣ

θαθελα 2 3 χαινς και στην ποδοσφαιρικη ομαδα.

Εικόνα TARZANIARHS

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ "GAVRIATOR", ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΥΡΙΑΤΟΡΑΣ, ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ.

ΠΡΟΨΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΜΝΗ ΗΤΤΑ ΜΕ 7/8 ΠΟΝΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΤΟΡΥ, ΠΑΛΕΨΕ , ΜΕΙΩΣΕ
ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ? ΑΜ ΔΕ!!
ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥΡΕ ΤΟ ΧΟΡΟ Ο ΚΑΙΛ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ !
ΑΦΟΥ ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ..ΚΑΛΟ ΤΕΖΑ ΤΑ ΡΟΥΣΚΙΙ!!

Εικόνα Gavrontas

GAVRIATOR ε; Σωστός...θα επιληφθεί σύντομα το αρμόδιο τμήμα.

Εικόνα Gavrontas

Αναρτήθη πάραυτα στη σελίδα μας στο φεηςμπου...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=502838016425264&set=a.44364467234...

Εικόνα indian

Ας του αναγνωρίσουμε όλοι επιτέλους αυτό που του αξίζει...είναι Γαύρος...εντός και εκτός παρκέ, αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί τα ιδανικά της ερυθρόλευκης και ριγωτής.

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ