Τα λερωμένα τ’ άπλυτα (και ο Σύλλογος Πνεύμα και Ηθική)



Όπως ξέρετε όλοι, εμείς εδώ είμαστε το πιο αντικειμενικό site του πλανήτη, και επ’ αυτού δεν δεχόμαστε καμία αντίρρησις.
Βέβαια, στα διαλείμματα της αντικειμενικότητάς μας, και έτσι για ξεκάρφωμα, και για χόμπυ, ρίχνουμε και τίποτα φάπες στους ζελέδες.

Όμως, παν’ απ’ όλα η αλήθεια. Η αλήθειες, πρέπει να λέγονται. Ιδίως αυτές που αναδεικνύουν μεγίστης σημασίας γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον τομέα του αθλητισμού.
Ένα τέτοιο γεγονότο φίλοι μου, που δεν ξέρω άμα το προσέξατε τελευταία εσείς, αλλά εμάς μας έχει αφήσει άναυδους, είναι και ο μπασκετικός ζελές.

Δεν μπορούμε λοιπόν, μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης κάποιων σημαντικών αθλητικών γεγονότων, και συνεπώς της εξύψωσης του ίδιου του Πνεύματος του Αθλητισμού και της Ηθικής αυτού, να μην αναφέρουμε οτι ο πεθαμένος ο Μελχιάδες Εστραντα, έχει αφήσει πίσω τις μέρες που βρωμαγε, και περιεφέρετο μέσα στην ερημο της ανυπαρξίας, και τις  τρεις ταφές του, και  εδώ και λίγο καιρό, στύλωσε το αποσυντιθεμένο του κουφάρι και κυριολεκτικά  «πετάει». Εννοούμε, ότι είναι σε φοβερή κατάσταση, και δη φυσική, μην πάει το μυαλό σας αλλού. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας.

 Άλλωστε, δεν είναι και τόσο ασύνηθες να βλέπουμε κουφάρια που βρωμάνε πτωμαΐνη, τη μια μέρα να τους κάνουν τα 9μερα, και την άλλη να φοράνε αθλητικά παπούτσια, σορτσάκι και φανέλα, και να πηδάνε, να καρφώνουν, να σουτάρουν, να τρέχουν, και γενικά σε ένα 40αλεπτο ματς να παίζουν 70 και βάλε λεπτά.

Που σημαίνει πως ο Mr. Μποχού και οι συνεργάτες του (ή οι συνεργάτες του κι ο Mr. Μποχού, όπως προτιμάει ο καθένας) κάνουν τρομερή δουλειά. Και σίγουρα σε αυτή τη δουλειά οφείλεται η μεταμόρφωση εσχάτως του μπασκετικου βάζελου. Αν και, για να τα λέμε όλα, η λεξη «μεταμόρφωση» αδικεί το φαινόμενο που εξελίσσεται μέσα στο μπασκετικό εργαστήρι του Mr. Μποχού και των συνεργατών του (ή των συνεργατών του κι του Mr. Μποχού, όπως προτιμάει ο καθένας). Η λέξη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ είναι πιο αρμόζουσα λέξη για να περιγράψει αυτό το φαινόμενο.

Έτσι λοιπόν, παρατηρούμε με αφετηρία τον τελικό του κυπέλλου, με θαυμασμό τη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του μπασκετικού ζελέ, και συγκεκριμένα κάποιων παιχτών του που, μέχρι πρόσφατα, όσο τους έβλεπες απ τη ντιλεόραση, μετά από λίγο ένιωθες και συ το ίδιο κουρασμένος και καταβεβλημένος. Σχεδόν το ίδιο νεκρός.

Εδώ, μια φωτογραφία απ τον τελικό του Κυπέλλου πριν λίγες μέρες, με μερικούς απ τους συντελεστές του φαινομένου αυτού.

Διακρίνονται ο Μητσογκάλης (το πτυελοδοχείο που τον συνοδεύει λόγω της ακατάσχετης φυσικής του ροπής προς το φτύνειν δεν χώραγε στο καρε), φυσικά ο αρχιτέκτονας και φυσικός ηγέτης του μπασκετικου ζελέ Δ. Γιαννακόπουλος, όμως λείπει ο Mr. Μποχού. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, μιας και διακρίνεται καθαρά, περιχαρής και υπερήφανος ο εκ των συνεργατών του κ. Χάντζος.
Ο κ. Χάντζος νομίζω είναι γιατρός, με ειδίκευση στο ντοπινγκ, στο αντιντόπινγκ, κάτι τέτοιο, δε γκζέρω ακριβώς. Πάντως, λόγω των τελευταίων γεγονότων με πρωταγωνιστές «γιατρούς», «ιπτάμενους» και «ιπτάμενους γιατρούς» και την σχετική βρώμα και μπόχα που συνοδεύονται αυτά, παρακαλείσθε όπως μην κατευθύνεται την σκεψιν σας προς πονηράς και ύποπτας συνειρμούς που μπορεί να θίγουν την ηθική ακεραιότητα του Αμεμπτου Σωματείου. Μην τα έχετε, αυτά, μέσα σας.

(Και να πουμε βέβαια ότι, μετά το Πνεύμα που έχει εμφυσήσει τελευταίως ο Mr. Μποχού και οι συνεργάτες του -ή οι συνεργάτες του κι ο Mr. Μποχού, όπως προτιμάει ο καθένας- στο μπασκετικό βάζελο, σε συνδυασμό με την διαχρονική και αδιάβλητον Ηθικήν του, μπορούμε να αποκαλούμε απο δω και πέρα το λαπατοφόρο σωματείο ως «Σύλλογον Πνεύμα και Ηθική», δανειζόμενοι τον τιτλο (και μόνο τον τιτλο) απ την παλιά Ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Βασίλη τον Αυλωνίτη, ο οποιος δημοσίως προέδρευε του εν λόγω συλλόγου, ενώ α-δημοσίως επιδίδετο σε διαφόρους ανήθικους και βδελυράς πράξεις.)

Μπροστάρηδες λοιπόν της πορείας αυτης του ζελέ προς τα σύννεφα (της δόξας, όχι του καπνού) είναι ο Μητσογκάλης ο Λεμπρόν (που παίζει κατά μέσο όρο τελευταία 65:26 λεπτά σε κάθε ματς) και, φυσικά, ο Ροκοτς ο Λενιτς ο Ουκιτς.
Και όπως καταγράφει ο τύπος

μετα τη νίκη στο κυπελλο, ο πυρηνοκίνητος ο Ροκοτς, ο δαιμονισμένος ο Λενιτς, ο αφιονισμένος ο Ουκιτς, έδωσε άλλη μια σημαντική νίκη στην ομάδα του, αυτ'η τη φορά μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις. Και συνεχίζει.

Στο συγκεκριμένο ματς βέβαια, έλαβε χώρα ένα γεγονός που μας κάνει εντύπωση γιατί ο Τυπος δεν το ανέφερε σχεδόν καθολου. Αν δεν ήμασταν καλοπροαίρετοι, θα λέγαμε ότι το απέκρυψε επιμελώς, αλλα μακρυά από μας αυτά.
Το παλληκάρι λοιπόν ο Λενη, κάποια στιγμή άρχισε να ξερνάει πάνω στο καθίσματα στον πάγκο των φιλοξενούμενων στο γηπεδο της Ζαλγκίρις. Εξ ου και ο τιτλος του άρθρου, μην πάει αλλου το μυαλό σας κλπ.

Ηταν τετοιος ο φανατισμός του για να παιξει, να προσφερει ακόμα και την ψυχή του στη μπανάθα, που λόγω πόνων στη μέση, λεει, τον φλομωσανε στις ενέσεις και τα χάπια για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνος, αλλα λόγω αυτης της έντασης και των παρενεργειών των φαρμάκων-για τους πονους στη μεση…- αρχισε να ξερνοβολάει σε ένα ταιμ  άουτ (και μετα τα κατουρα του Γκαραγκουνη στο Καμπ Νου, οι βαζελοι άφησαν σε άλλη μια ευρωπαική έδρα, άλλο ένα ενθύμιο ενδεικτικό του μεγαλειου και της ανωερότητάς τους, γράφοντας άλλη μια λαμπρη σελίδα στην ιστορία με τις βρωμιές τους).

Πραγματικά, respect στο μεταλλαγμένο το Ρόκοτς το Λενιτς τον Ουκιτς, τον «καρυδάτο» ηγέτη της μπανάθας…

Κι εδώ, θυμήθηκα κάτι που συνέβη πριν λίγο καιρό, όταν η Lady η Gaga, κι αυτή (ενώ είχε προηγηθεί πριν λίγο και ο Τζαστιν ο Μπιπερ) ξερνοβολαγε κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Τωρα, γιατι να ξερνοβολάει αραγε η Lady η Gaga;;; Και μιας και ξέρουμε όλοι το ηθικόν μεγεθος της κορασίδος, δεν μπορεί παρα να υποθέσουμε ότι την ποναγε και αυτή η μέση της…

http://www.sarc.gr/readmore.php?id=805996&grp=387934

ΥΓ.: Σαν υστερόγραφο, προς επιρρωσιν κιολας διαφόρων προβληματισμών μας που προέκυψαν τελευταίως γυρω από διαφορα γεγονότα και φήμες με επικεντρο το μπασκετικό ζελέ, αλλα και ανεξάρτητα από αυτό, μιας και είναι ένα ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την στομφώδη επαναμφάνιση του ΜΥΘΟΥ του Χατζηγεωργίου στα τηλεοπτικά-τηλεπεριγραφικά-τηλεσχολιαστικά δρωμενα της χωρας. Ελαβε χωρα χτες, κατά την τηλεοπτικη αναμετάδοση της νέας πτησης του Ροκοτς του Λενιτς του Ουκιτς και της παρέας του (ε, που αλλου θα συνέβαινε).
 

Σχόλια

Εικόνα red apple

Μετά σφοδροτάτης θλίψεως, ονείδου και πόνου -στις αρθρώσεις- διάβασα το τελευταίο πόνημά σας -που σας πονεί και πού σας σφάζει- κύριε αρθρογράφα.

Παρατήρησα, μετά μεγίστης εκπλήξεως και ερεβώδη ψυχισμόν να αφήνετε σαφέστατες αιχμές για την υγεία και τις αθλητικές επιδόσεις του μοναδικού σωματεμπορείο, ουπς, συγνώμη... σωματείου ήθελα να γράψω.

Και ερωτώ:
ΓΙΑΤΙ;
WHY;
WARUM
PORQUE
POURQUOI
למה מדוע
PERCHE
RAZLOG
どうして,
何故, 何故
NEDEN
причина
KAKO TO;

Τί σας έφταιξε το ιστορικό αυτό σωματεμπορείο;

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ

Εικόνα vagio

Ε λοιπον εισαι πολυ κακοηθης τελικα. Δεν ξερεις να αναγνωριζεις το μεγαλειο ενος εξαστερου..Λες και δεν ξερουν εκεινοι ποτε να φορμαριστουν με τετοια εμπειρια στις μεγαλες διοργανωσεις ρε Γαβροντα.
Ετσι ειναι. Η προετοιμασια τους ειναι σοφα προγραμματισμενη ωστε να ειναι σε τοπ φορμα οταν η μπαλα καιει.
Ως τοτε θα καθαριζει αυτοι πως τους λενε ξεχναω.. Αυτοι μωρε οι επιχειρηματιες με τα εκατομμυρια που οταν ξεσπασε το σκανδαλο με τα στημενα του Μαρινακη (και του Κοκκαλη σορρυ), διερρευσαν οι φημες πως θα ανοιξουν οι τραπεζικοι τους λογαριασμοι και μετα το ξεχασαν.. Αυτοι μωρε που τα γραφεια τους συστεγαζονται με τα γραφεια του εξαστερου, πως τους λενε να δεις..
Α, και αν κανει ντου κανα αντιντοπινγκ της ευρωλιγκας κατα μαρτη μερια, μπορει να τυχει καμια θλαση, καμια ξαφνικη εγκυμοσυνη (σαν ιωση ενα πραγμα) μερικων αθλητων. Και δεν τα λεω για τον μεγιστο Μπατιστ αυτα, ετσι?
Εντελως τυχαια τα περιστατικα που ανεφερα, δεν εχουν συμβει ποτε. ΠΟ-ΤΕ!!

Και αν θες να ξερεις τον κυριο Χαντζο τον εβαλε ετσιθελικα το παρακρατος των Αγγελοπουλων (και του Κοκκαλη σορρυ) γιατρο στον παο. Γιατι καθοτι αρμοδιος στο αντιντοπινγκ ο κυριος αυτος, θα τους εχει υπο την εποπτεια του ωστε να μην ντοπαρονται, με πιανεις τι σου λεω.
Και ο κυριος νικος με την παρεα του δεν ασχολουνται με τετοια μικροπρεπη ζητηματα, δεν φορανε κοκκινα ουτε πρασινα γυαλια, ενταξει??

Εικόνα dono

Έχω μόνο μια απορία. Όταν βλέπει κάτι ΟΛΟΣ ο κόσμος και ο ντουνιάς και οι μοναδικοί που δεν το βλέπουν είναι αυτοί που πρέπει, φταίνε πάλι οι αφοι για την κατάντια του μπάσκετ; Α ρε μασώνοι κύναιδοι πρασινοφρουροί!!! Όχι εσύ νίκο μου, γενικά μιλάω, μην το έχεις και αυτό μέσα σου...

Εικόνα savvas gridlock

Κάτι για ''φαινόμενο sissy'' ακούμε δεξιά κι αριστερά. Κάνας τυφώνας θα'ναι μάλλον, δεν ξέρω. Εξ ου και το ''τυφώνας Θάνος'' που λένε κάποιοι ''δικοί μας'' μπασκετικοί -και όχι μόνο- σούπερ-ντούπερ δημοσιογραφάρες, με γνώσεις σε όλα τα αθλήματα. Το μεγαλείο του φαπάστερου δεν έχει τελειωμό. Μετατρέπει παίκτες σαν το Μάικ τον Μπράμος, τον Μπανκς και τον Ούκιτς στα καλύτερα γκαρντ του πλανήτου, ενώ πριν σερνόσαντο. Φανταζόμαστε πως και μετά την αποχώρησή τους από την Πανάθα, όποτα κι αν συμβεί αυτή, θα διατηρηθούν σε αυτά τα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Κάτι σαν τον Ντρου Νίκολας δηλαδή, που μαγεύει όλη την υφήλιο με το μπάσκετ που παίζει σήμερα. Κατά τα άλλα, το ζουμί από το χθεσινό ματς είναι ένα

ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ. ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ Α1 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΜΕ.

Με λουλούδια, μην πάει αλλού ο νους σας. Θα του πετάμε λουλούδια από την ώρα που θα μπει στο γήπεδο μέχρι να φύγει για να πάει σπίτι του. Λες και είναι ο Γονίδης θα νιώσει...