ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΞΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ



Γράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ.

Δύο είναι οι τάσεις που υπάρχουν (απ' ότι ακούω και διαβάζω) ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού για τον εκτελούμενο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Η μία τάση λέει:" Φέρε 3 παιχταράδες να εξαφανίσουμε τους αλλους για 20 χρόνια".Ας εξετάσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ πίσω από αυτή την επιθυμία.Τα αδέρφια μας που σκέφτονται και προτείνουν κάτι τέτοιο προφανέστατα σκέφτονται για την σεζόν 2012-2013....maximum 2014. Επίσης δεν σκέφτονται την αστοχία στις επιλογές γιατί ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο πρόεδρος θα τα "σκάσει.Ετσι λοιπόν λειτουργεί το τρίπτυχο "πρόεδρος λεφτά νίκες" που βέβαια λειτουργούσε πολλά χρόνια αλλά αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης είναι μάλλον αστείο να πιστεύουμε οτι μπορεί να διατηρηθεί.

Η άλλη τάση λέει::"Ορθολογική κατανομή και χρήση του μπάτζετ και απόκτηση παιχτών στις δυνατότητες της ομάδας".
Αυτή είναι και η "γραμμή" της διοίκησης (όπως φαίνεται μέχρι τώρα) και κατά την γνώμη μου ο τρόπος για να χτίσεις μια υγιή ομαδα αξιοποιώντας και τα τμήματα υποδομών τα οποία "δένουν" περισσότερο την ομάδα με τον κόσμο της.

Είναι λοιπόν μια διαμάχη ανάμεσα σε αυτό που είχαμε συνηθίσει και το "υποχρεωτικό".Και είναι υποχρεωτικό επειδή σε ΑΥΤΗ την αγορά με ΑΥΤΟΝ τον όλο μειούμενο ανταγωνισμό μειώνεται και το ενδιαφέρον του κόσμου μειώνονται τα έσοδα και στην πραγματικότητα και η αξία του ίδιου του ποδοσφαίρου.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτη η μείωση είναι η εκπαίδευση και η σωστή "παραγωγή" νέων ποδοσφαιριστών που θα φέρει στο γήπεδο κόσμο που ονειρεύεται και ΤΟΤΕ θα έχει δικαίωμα να ονειρεύεται.

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Ρε συ Μπάμπη σεμφωνάω σε όσα λαλείς ρε μάγκα...
Μόνοι που λεσμονέπσαμε μνια ακόμα παράμετρη...
Είναι δάφτη πόχει κάμει τις περσσότερες ομάδες ανά το γκόζμο να κονομέπσουνε τα πανωκατωσέντονά τους από ριάλια !Είναι δάφτη που απαιτάει νάχεις σκαουτέρια γατόνια και να δουλέβουνε ΠΡΑΓΜΑΤΕΚΑ στα ξωτερικά...
Ποια δελαδίς ;
Να βρίσκεις παίχτουρες που δε ντους κσέρει ούτε η μαμάκα τους, να τους βάνεις να παίζουνε στα Τσαμπιόνια και στα ΟΥΕΦΑΤΑ και μετά νάρχονται οι αβγομένοι και να στακουμπάνε φαρδιά πλατιά πάνω στο τραπεζάκι, για να πάρουνε ένα κάποιονα Ρουίθ Γκονζάλεθ Γκαρθία κσέρωγω πόχει δγιο ποδάρια ,είναι λίγο ταχύς και κσέρει το μπαλονάκι καλώς...
Κι άμα τάχεις ρε συ Μπάμπη μετά κάμεις ό,τι θες και δεν έχεις και στη γκεφάλα σου το γκάθε πίτουρα να στα πρήζει ότι δε γκάμεις μεταγράφες και δε γκάμεις ορθολογικιά χρήσις χρημάτωνε...
Αλλά τι τα θες τι τα γερέβεις ρε φίλε ;
Είπαμε...Ο Κόκκαλος μας τάφαε και τώρα έχει σερά να μας τα φάει ο Αφρατάκης...
Αφού είμαστε βόδια και νύφες φορτωμένες χρήμα...
Εγώ όμως εκειό που κσέρω να πω είναι ότι ο πιο μαλάκας Περαιώτης είναι η μεγαλύτερη γάτα...

Εικόνα Μπάμπης Σερδάρης

Θα έχεις παρατηρήσει Μητσάρα ότι αυτά τα λίγα ταλέντα που έχουμε παράγει ή ανακαλύψει σαν Ολυμπιακός δεν τους έχουμε πουλήσει ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε μεγάλες ομάδες με εξαίρεση τον Γεωργάτο.Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους:Ο 1ος είναι ότι οι μεγάλες ομάδες του πλανήτη δεν θα έρθουν να διαπραγματευθούν κατευθείαν μαζί σου για λόγους τακτικής.Δεν θα σε καθιερώσουν σαν (ας πουμε) παραγωγό και δεν θα πάρεις πολλά λεφτά τα οποία μπορούν σε λίγα χρόνια να σε κάνουν ανταγωνιστή τους.Ο 2ος λόγος είναι ότι υπάρχουν ήδη πολλές ομαδες-μεταπράτες στο ποδόσφαιρο όπως η Πόρτο η Μονακό η Φιορεντίνα η Αρσεναλ κ.α.Το δικαίωμα σου λοιπόν να γίνεις καταρχην μεταπράτης και κατόπιν ανταγωνιστής ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ.Μέχρι τότε θα ανεχόμαστε (όσοι σκεφτόμαστε έτσι) τους μάγκες με τα λεφτά του προέδρου.

Εικόνα Hank

Σωστός ο Μπάμπης.

Εικόνα Μπάμπης Σερδάρης

Το γνωρίζω και το είχα αυτό το "πρόβλημα" ανέκαθεν.Αλλά έχω μεγαλώσει ρε γαμώτο και τολμώ να πω ότι ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΙΑ.Δεν με νοιάζει η νεοπλουτίστικη φιλοσοφία πολλών η οποία στην χώρα μας έχει πεθάνει από το 2008 είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι.Δεν με νοιάζουν οι "χαρούλες" για την ελληνοποίηση όταν δεν συνοδεύονται από στήριξη και υπομονή για αυτά τα παιδιά και την ομάδα.Δεν με νοιάζει αν νομίζουν ότι τα βλέπω όλα καλά και όμορφα πλασμένα στην ομάδα γιατί ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ.Και ξέρω και πότε και γιατί μιλάω.Δεν με νοιάζουν γενικά αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ή δεν προσπαθούν καν να καταλάβουν.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν πουλάνε αυτά που λες ρε Μπάμπη. Βγες και κράξε την διοίκηση, που δεν θέλει να σπρώξει λεφτά και μας παρουσιάζει το τσιπιλίκι της ως ''πλάνο ενίσχυσης, και καλά ελληνοποίηση'' και θα είσαι άρχοντας. Αλλιώς, είσαι υπάλληλος, κορόιδο, πελάτης, οπαδός του μοντέρνου ποδοσφαίρου και βλέπεις τον Ολυμπιακό ως μαγαζί. Λαμόγια, ο Θρύλος δεν είναι εταιρεία...