Θέλω κούπα (με παναθηναϊκό νάζι…)


Tags: -

Χτές  πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος για τη φάση των 16 και έως τον τελικό. Η τρομερή «είδηση», που εξίταρε τους βαζελολάγνους ΑΡΔ και τους προκάλεσε απανωτές ονειρώξεις, λόγω του γεγονότος ότι από την κλήρωση προέκυψε ότι ο ΘΡΥΛΟΣ θα συναντήσει τον Παναθηναικούλη μόνο στον τελικό.

Για τη φάση των 16 προέκυψαν τα ζευγάρια :
Αιγινιακός - Πανιώνιος 
Παναιτωλικός - Ατρόμητος 
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 
ΟΦΗ - ΑΕΛ Καλλονής 
Ολυμπιακός Βόλου - Αστέρας Μαγούλας 
Ηρακλής - ΠΑΟΚ 
Απόλλων Σμύρνης - Νίκη Βόλου 
Παναθηναϊκός - Ηρακλής Ψαχνών 

Στη φάση των 8 θα έχουμε :
Ηρακλής ή ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης ή Νίκη Βόλου (Νικητής 9) 
ΟΦΗ ή Καλλονή - Αιγινιακός ή Πανιώνιος (Νικητής 10) 
Ολυμπιακός ή Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός ή Ατρόμητος (Νικητής 11) 
Παναθηναϊκός ή Ηρακλής Ψαχνών - Ολυμπιακός Βόλου ή Αστέρας Μαγούλας (Νικητής 12) 

Και στους ημιτελικούς :
Νικητής 10 – Νικητής 12 
Νικητής 11 – Νικητής 9 

Με αφορμή λοιπόν την κλήρωση η συμπαθής ΜΟΛΟΧΑ  στο σημερινό πρωτοσέλιδό της εκφράζει μια επιθυμία με τη φράση «ΘΕΛΩ ΚΟΥΠΑ»!

Ας ξεπεράσουμε το «σύνδρομο Δραμουντάνη» που εμφανίζεται σε όλες τις κληρώσεις στις οποίες μετέχει ο Παναθηναικούλης (σε όλα τα αθλήματα). Η ΜΟΛΟΧΑ λοιπόν μας ενημερώνει ότι ο πήχης μπαίνει ψηλά στο κύπελλο.  Και στη συνέχεια «Πρώτος στόχος ο τελικός». Τέτοια αντικειμενικότητα είναι πρωτοφανής για οπαδική φυλλάδα! Αναγνωρίζεται η τεράστια δυσκολία πρόκρισης επί των μεγαθηρίων του ελληνικού ποδοσφαίρου  Ηρακλή Ψαχνών, Ολυμπιακού Βόλου, Αστέρα μαγούλας, ΟΦΗ, Καλλονής, Αιγινιακού και Πανιωνίου. Αυτές είναι οι πιθανές ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΟΑ μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του τελικού. Ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος και όλοι οι γαύροι ευχόμαστε στο σωματείο που λατρεύουμε να γλεντάμε εντός και εκτός, να τα καταφέρει. Εμείς τους περιμένουμε στο τελικό και εκεί θα τους απονείμουμε την κούπα που λαχταρούν…..

ΥΓ. Καμία ειρωνεία για τα σωματεία Ηρακλή Ψαχνών, Ολυμπιακού Βόλου, Αστέρα Μαγούλας, ΟΦΗ, Καλλονής, Αιγινιακού και Πανιωνίου, στα οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες είναι καλύτερες από τον Παναθηναικούλη. Το απέδειξε ήδη το τρίμπαλο του Πανιώνιου.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αδέρφια, μπορεί όλοι μας ενδόμυχα να ονειρευόμαστε, φυσιολογικά, τελικό Ολυμπιακού-Ποα, αλλά συνιστώ ψυχραιμία! Αν θέλουμε να τους ξεφτιλίσουμε υπάρχει ο αγώνας στο Καραϊσκάκη. Η κλήρωση είναι τέτοια που δίνει στον βάζελο τη δυνατότητα να καρπωθεί λεφτά από την Ουέφα για ακόμα μια φορά. Δεν τους νοιάζει το κύπελλο τόσο πολύ -τους διοικούντες- όσο τα λεφτά από την εξασφαλισμένη συμμετοχή στην Ευρώπη, μέσω της συμμετοχής τους στον τελικό. Εγώ εύχομαι να αποκλειστούν στους 16, στους 8 ή στους 4 και να προσθέσουν άλλη μία ξεφτίλα στις πανσπερμικές, από ξεφτίλα, σελίδες της ιστορίας τους. Αν τώρα προκριθούν στον τελικό είναι άλλο πράγμα.

Υ.Γ. Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει κάποια κλήρωση αμόλυντη από το βαζελοσύστημα;

Εικόνα savvas gridlock

Δεν μπορεί να πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ ο βάζελος. Ο Παναγόπουλος το είπε πέρυσι στο ΔΣ τους, ''για τρία χρόνια ξεχάστε την Ευρώπη''. Το ίδιο είπε πριν λίγες μέρες κι ο Τουίτης απ'έξω απ'έξω, ''η φετινή χρονιά και η επόμενη θα είναι πολύ δύσκολες οικονομικά''. Κατά τα άλλα, τα λαγουδάκια πανηγυρίζουν που διώξανε το Βαρδινογιάννη και περιμένουν ''απογείωση'' της Πανάθας τους. Ε, πού θα πάει, μετά από καμιά δεκαετία που ίσως έχουν ξεχρεώσει, μπορεί να διεκδικήσουν για 5-6 αγωνιστικές το πρωτάθλημα, μέχρι να μείνουν 20 βαθμούς πίσω και να τα ρίξουν στη διεθνή μασονία, που δεν τους επιτρέπει να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Δικά μας παιδιά ο Φορέας. ''Ξυπνάνε συνειδήσεις''...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν είναι όντως τόσο σίγουρο ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια, τότε είναι καλοδεχούμενοι! Διατηρώ, βέβαια, τις επιφυλάξεις μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις με δαύτους!

Εικόνα savvas gridlock

Aν ήταν στο χέρι της υποτίθεται κόκκινης ΕΠΟ ή της υποτίθεται κόκκινης πολιτείας μέσω της ΕΕΑ, ο βάζελος θα έπαιρνε άδεια. Τώρα όμως ελέγχει η ΟΥΕΦΑ και η ΟΥΕΦΑ πετάει έξω τη Μάλαγα και τους Τούρκους, δεν θα κάνει τα στραβά μάτια σε έναν κάποιο Παναθηναικό. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να εμφανιστεί ο Βγενόπουλος και να βάλει λεφτά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Α, ξέχασα. Τον ενοχλεί η ΓΗΠΕΛ, όπως μας λέγανε οι οργανωμένοι του βάζελου από το τριόροφο. Σούργελα, επιδοτούμενοι οπαδοί του Φορέα της τρεχάλας. Ντροπή των οπαδών σε όλα τους....

Εικόνα Νίκος Γόδας

Βέβαια, έτσι είναι. Δεν πρόκειται να κάνουν τα στραβά μάτια σε ΚΑΠΟΙΟΝ Παναθηναϊκό! Από την άλλη, βλέπω και κάτι Πιλάβιους να γίνονται, μετά τιμών, δικασταί του CAS και κρατάω μια πισινή, γιατί ως γνωστόν η πουστιά δεν έχει σύνορα και αυτό είναι κάτι που οφελεί το εν λόγω "σωματείο".

Οι "οπαδοί" του ζελέ τα κατάφεραν, τελικά και μετά την ανεπιτυχή απόπειρά τους στη Λεωφόρο μ' εμάς, να ανεβάσουν το πανώ συμπαράστασης στους πρόσφατα δολοφηνέθεντες της Χ.Α.. Επειδή πολλά είπαμε και για τα του οίκου μας...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός είσαι. Κι εμένα η φάση ''ψηλός Σισέ-CAS'' δεν μου έκατσε τόσο καλά. Για να δούμε τι βαζελοβρωμιά κρύβεται από πίσω, για τον άνθρωπο που φώναζε στον Πλούταρχο το 2004 ''οε οε οε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναικέ''.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Για τα άλλα, κάθε μέρα που περνάει φαίνεται στα μάτια ολοένα και περισσοτέρων το πόσο μεγάλη μαγκιά είναι το παρεξηγημένο και συκοφαντημένο no politica. Μπορεί να μην αρέσει αυτό σε ορισμένους και το καταλαβαίνω, αλλά κομματικό μαγαζάκι ούτε ήμασταν, ούτε θα γίνουμε ποτέ. Επίσης, το σκηνικό με τις δολοφονίες αποκάλυψε και τις επιλεκτικές ευαισθησίες ορισμένων. Αργά ή γρήγορα, τα πραγματικά κίνητρα του κάθε ιντερνετικού κήνσορα της οπαδικής ηθικής, έρχονται στο φως και καταλαβαίνει ο καθένας το αν η κριτική του είχε Ολυμπιακά ή άλλου είδους ελατήρια, άσχετα με τον Θρύλο και το καλό του. Γιατί γι'αυτό πάμε γήπεδο, για το καλό του Ολυμπιακού, όχι για μόστρα και πρόλογο...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άιντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει κι' αυτή η κίνηση.

Το no politica είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί μια κοινωνική μάζα σωστά. Γνωρίζω πολύ καλά πως εισάγεται σε πολλούς κλάδους από όσους αναζητούν τον ευτελισμό των αξιών και παράλληλα τη δική τους άνοδο μέσα από αυτές τις διαδικασίες. Π.χ. στις σχολές όπου η ΔΑΠ (κομματική νεολαία της Ν.Δ. για όσους δεν ξέρουν) κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία στις εκλογές, προσπαθεί να απαξιώσει τους θεσμούς και τις συνελεύσεις, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο περνάνε τα πάντα στο ντούκου. Τη συμφέρει με λίγα λόγια. Στις κερκίδες, οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το χώρο για να οργανώσουν κόσμο και να κερδίσουν σε συσχετισμό δυνάμεων. Δεν είναι κρυφό αυτό και έχει ακουστεί και σε συνομιλίες μεταξύ τους. Κρυμμένοι, λοιπόν, πίσω από αυτό το no politica, δρουν πολύ σχεδιασμένα. Το δικό τους το no politica δεν το δέχομαι.

Δέχομαι και ασπάζομαι, όμως, τη δική σου έννοια γύρω από το πως αντιλαμβάνεσαι το no politica. Η προσέγγιση είναι διαφορετική και ΑΓΝΟΤΑΤΗ. Θέλω να πιστεύω και η δική μου.

Πάντως, αν το δεις το θέμα από κοινωνικής πλευράς, η αριστερή φιλοσοφία είναι πιο "ανθρώπινη" -όσο δόκιμος μπορεί να είναι αυτός ο όρος- και πιο λαϊκή από τη φιλοσοφία του συντηρητισμού και του φασισμού. Καλά για το ναζισμό δεν το συζητάω καν, αφού θεωρώ ότι πρέπει να είναι καταδικαστέος από κάθε νοήμων άνθρωπο στη γη. Ως εκ τούτου, δεν θα είχα πρόβλημα να "αριστερίζει" η κερκίδα. Δεν συνεπάγεται αυτό, να βγαίνει ο κάθε παπάρας με το πανώ του για το Κ.Κ.Ε., το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ο.κ.. Είναι καθαρή, ανθρώπινη και κοινωνική θέση, λόγου χάρη, η καταδίκη του ναζισμού, όταν γίνεται κατάχρηση στις κερκίδες.

Και επειδή γενικά πολύ το κουράσαμε το θέμα, ας διαβάσουν μερικοί νεογαυροβάζελοι γι' αυτά τα φαινόμενα στην αμόλυντη μπύρα 13, ας δουν το ξύλο που έφαγε που έφαγε ο βουλευτής του Συριζα στο ΟΑΚΑ από χανούμια χρυσαυγίτες, ας δουν τον εσωτερικό πόλεμο των συνδεσμιτών των μπουγατσοκιμάδων (βλέπε Μπέλλος και λοιποί), ας δουν τη super3 και τους Ιερολοχίτες και μετά να πουν για τη θύρα 7. Άει στο διάολο, συγχύστηκα πάλι!

Εικόνα savvas gridlock

H τελευταία σου παράγραφος είναι η αλήθεια.

Εικόνα xristoforas

Η κωλοφυλλάδα τους ζητούσε Σ-κούπα πριν της φετινής αγωνιστικής σεζόν το πρώτο μπασκετικό παιχνίδι.
Το αποτέλεσμα ποιο ήτανε όμως? ΦΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ!
Τώρα η κωλοφυλλάδα τους επιζητεί την κατάκτηση της κούπας,κάνοντας πως δε βλέπει ότι η δυναμικότητα των ομάδων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει δεν είναι χαμηλότερη απο τη δυναμικότητα της δικιάς τους ομάδος.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο πρώην αιώνιος δεύτερος καταφέρει και τους αποκλείσει,στον τελικό μήπως φάει πάλι φάπα από τον Ολυμπιακό; (ΒΛΕΠΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΛΕΩ ΤΩΝ ΓΚΡΙ)
ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ Ο ΟΣΦΠ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΙΑΚΑΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ,ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ? ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ???????????????
Ακόμα και με 10 παίχτες θα τους κερδίσουμε.Διόλου απίθανο! (ποιος λησμονεί το 2-0 με παίχτη λιγότερο ο θρύλος σε τελικό κυπέλλου εναντίον της βαζέλας?)
Ακόμα δεν εχουν ξεπεράσει το γαμήσι που τους έριξε ο Μήτρογλας μέσα στη Λαγοφλώρο,την αβάντα της διαιτησίας που είχαν σε αυτή την αναμέτρηση και ζητάνε και ΚΟΥΠΕΣ νικώντας τον ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΑΘΛΗΜΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ....ΕΛΕΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ Α.Ρ.Δ.οβάζελοι !

Εικόνα savvas gridlock

Xριστόφορα, να μας πούνε πώς έφτασε ο Μάνταλος να γίνει διαιτητής Superleague. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο, τέλος. Μήπως να ρωτήσουμε τον Ψωμιάδη για το Μάνταλο?

Εικόνα μαουνιέρης

Ω Ζευ υψιμέδων, και με τον Ηρακλή Ψαχνών είχανε δυσκολευτεί να νικήσουνε σε κάποιο φιεστοφιλικό ματσάκι πρόσφατα. Τώρα θα είναι πιο ζόρικα...