O Αλέξης υπέρμαχος του Κρατικού ποδοσφαίρου. Just like Drossos and Karpazidis



Χθες 22/5/2020 ο γνωστός Αλέξης (όχι ο Αλ6ης ο πρέσπας, ο άλλος... ο ....πανιώνιος) έγραψε αυτό στο Τσοντοσάιτ:

Πώς προκύπτει η Nova στο τραπέζι; Πρόκειται για μια υπερχρεωμένη εταιρεία που είναι ακόμη απροσδιόριστο τι της ξημερώνει. Γράφει ο Αλ. Σπυρόπουλος.

Ένα αντιολυμπιακό κανάλι είναι η NOVA Αλέξη,  αλλά όχι και πως προκύπτει ρε ΑΡΔακο. Τόσα χρόνια χρηματοδοτούσε το Ελληνικό πρωτάθλημα μέσω της Κεντρικής διαχείρισης. Μπαστουνόβλαχοι έγιναν άνθρωποι, παντελονιάζοντας εκατομμύρια, που αντί να τα κάνουν γήπεδα, υποδομές και μεταγραφές, τα έτρωγαν στα επαρχιακά και όχι μόνο κωλόμπαρα, ή έφτιαξαν περιουσίες. Στη συνέχεια τους έφταιγε η «παράγκα» και η «Εγκληματική»…. και γενικά ο πόνος που προκαλεί ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Όσο για το υπερχρεωμένη, δεν κοιτάς τα ΜΜΕ που εργάζεσαι; Θα πούμε και στη συνέχεια.

Η ιδέα Κούγια για μία πρώτη κατηγορία 16 ομάδων και μία δεύτερη κατηγορία 16+16 ομάδων σε δύο ομίλους, πάει αρκετός καιρός από τότε που διαχύθηκε στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ενεργοποίησε ζύμωση. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί αλλ' η πραγματικότητα είναι ότι, όλον αυτόν τον καιρό, δεν εκφράστηκε από πουθενά κάτι το εναλλακτικό.
Να μη γίνει αυτό, να γίνει το άλλο. Λείπει στη ζύμωση, αυτό "το άλλο". Τα σενάρια της επόμενης ημέρας των πρωταθλημάτων, όσα δεν ταυτίζονται επακριβώς, πάλι λίγο-πολύ περιτριγυρίζουν την ιδέα Κούγια. Το βέβαιον είναι ότι δεν υπάρχει ο τρόπος να μετακινηθούμε προς τη σεζόν 2020-21 δίχως στο μεταξύ να πάμε σε κάποιας μορφής έκτακτη, λόγω των συνθηκών από τον Μάρτιο και μετά, αναδιάρθρωση.
Εξωθεσμικά, για να είμαστε ειλικρινείς, η συζήτηση ήδη ευδοκιμούσε και προ ιού. Τα φιλαράκια μου στην Καλλιθέα, μου έλεγαν ότι εφέτος έπαιζαν (στη Γ' Εθνική) με στόχο στο τέλος να πηδήσουν, όχι μία, αλλά δύο κατηγορίες μαζί. Ο ιός, απλώς ήλθε και επίσπευσε τη συζήτηση. Η αναδιάρθρωση έτσι όπως τη σκέφτηκε ο Κούγιας, μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε εάν είναι ρεαλιστική ή παράλογη, ωφέλιμη ή καταστροφική, ουδείς απαιτεί το μονοπώλιο στο δίκαιο ή στο άδικο.

Ρόλο στη ζύμωση, κάποια στιγμή διεκδίκησε η Nova. Διέρρευσε, είτε αυτές είναι προς την ορθή κατεύθυνση είτε όχι, τις αντιρρήσεις της. Από καιρού εις καιρόν, η Nova το κάνει. Να παρεμβαίνει, ως ο "έχων λόγον επ' αυτού" κυρίαρχος παίκτης. Τούτη τη φορά όμως, είναι ένα απλοϊκό ερώτημα, από πού κι ως πού; Πόθεν προκύπτει, η κυριαρχία της στο τραπέζι; Πρόκειται για μια υπερχρεωμένη εταιρεία που προς το παρόν είναι ακόμη απροσδιόριστο τι (της) ξημερώνει. Για του χρόνου, κατ' αρχήν. Και για τα επόμενα χρόνια, εν συνεχεία.

Αυτά θα ήθελε ο θείος του Καρπαζίδη και σύμβουλος της συζύγου του να γραφτούν. Από σύμπτωση, αυτά γράφεις.  Το γιατί θα το δούμε παρακάτω. Αλλά για στάσου…. Ακόμα και φέτος χρηματοδότησε ομάδες στο πρωτάθλημα η NOVA. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Ομάδες περιμένουν από τη NOVA να πληρωθούν. Ποιος θέλεις να έχει άποψη ; Το «σούπερ επιτυχημένο» PAOK TV;  Το OPEN; Μάλλον κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου….

Ποιος θα την αναλάβει. Ποιο σχέδιο έχει, εις ό,τι αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκείνος που θα την αναλάβει. Πώς εννοεί λοιπόν η Nova, να δεσμεύσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ενώ "συμμετέχει" μόνον κατά ένα μέρος στην πρώτη κατηγορία και καθόλου στη δεύτερη κατηγορία, στην τρίτη κατηγορία, στο κύπελλο) σε συνολικές αποφάσεις; Θα μπορούσε όντως, να μιλάει και να της χτυπάνε προσοχές που λέει ο λόγος, εάν ήταν ο αποκλειστικός πάροχος του όλου πακέτου. Δεν είναι, και δεν εγγυάται ότι θα είναι.

Τι ερωτήσεις είναι αυτές; Και τι σε νοιάζει; Ή μήπως καίγεται κάποιος άλλος; Οι τράπεζες που την ελέγχουν θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Εσένα τι σε νοιάζει; ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ. Όχι σαν της DIMERA και της RFA, ούτε τύπου GOLENDRI. Τα συμβόλαια πρέπει να τηρούνται. Και έχουν υποχρεώσεις  και δικαιώματα τα συμβαλλόμενα μέρη. Δεν ισχύουν αυτές οι αρχές εκεί που εργάζεσαι; Υπάρχει μια εξαίρεση εδώ που τα λέμε. Όταν αντί για συμβόλαια, οι δουλειές γίνονται με ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΒΛΙΑ. Μαύρα από τη χρήση έτσι; Μη πάει αλλού το μυαλό σας….

Ολοφάνερα, το ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλη λύση από εκείνη του ενός πακέτου και του κοινού τηλεοπτικού εσόδου. Ενα πακέτο, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και το κύπελλο. Ενας κουμπαράς, κι ό,τι μπαίνει μες στον κουμπαρά να διανέμεται με αλληλεγγύη, υπέρ των αδύναμων, σε ολόκληρη την οικογένεια. Και ένα νήπιο καταλαβαίνει σήμερα, ότι η κορυφή της διατροφικής αλυσίδας έχει την οικονομική αντοχή που δεν έχουν οι υπό την κορυφή.

Αλήθεια; Σοβαρά τώρα; «Ένα πακέτο και κοινό τηλεοπτικό έσοδο»; «Ένας κουμπαράς»; Μήπως είσαι εύκαιρος να μας πεις ποιος πρωτοστάτησε να σπάσει η Κεντρική διαχείριση; Μήπως ήταν το αφεντικό σου; Ξέρεις… ο Θείος και σύμβουλος ντε ! Μήπως έφτιαξε το PAOK TV γι’ αυτό το λόγο; Μήπως ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΤΥΧΕ το PAOK TV , έσπευσε μέσω Δρόσου να ΑΡΠΑΞΕΙ καμιά 10αριά εκατομμύρια από την ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΡΤ , λίγο πριν αποχωρήσουν οι ΡΟΖ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ;

Εάν αυτό το αφήσουμε εκτός ελέγχου να έλθει και να το ρυθμίσει η λεγόμενη  ελεύθερη αγορά, η ελεύθερη αγορά ξέρει μονάχα μεγέθη και νούμερα. Κάτι άλλο, δεν νιώθει και δεν καταλαβαίνει. Αρα, φύσει η ελεύθερη αγορά θα διαλέξει δίχως έλεος ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Μιλώντας για ποδόσφαιρο, θα διαλέξει ποιοι θα είναι οι έχοντες (τηλεοπτικό έσοδο) και ποιοι οι επαίτες.

Σας έχει πιάσει ταραχή ! Ξέρετε ότι ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ θα βρείτε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Βάλε την κρίση λόγω κορονοϊού που έρχεται , βάλε και τα προβλήματα με το FFP που αντιμετωπίζει ο ….. ομολογιούχος  Ιβάν Καρπαζίδης, ΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ….

Αλλά το μότο στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό που κήρυξε, ως κεντρική κατευθυντήρια γραμμή ευθύς εξαρχής, ο πρόεδρος της UEFA Τσέφεριν. Purpose over profit. Πρώτα, η (πεμπτ)ουσία του αθλήματος. Μετά, το κέρδος. Μόνο που στην Ελλάδα, κυβέρνηση η οποία θα παρέμβει διορθωτικά υπέρ των επαιτών ώστε να εξασφαλιστεί μια στοιχειώδης ισορροπία στον αθλητικό ανταγωνισμό, να προστατευθεί ένα κοινωνικό αγαθό δηλαδή, αυτομάτως κατηγορείται ότι δημιουργεί κρατικοδίαιτες ομάδες.
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα, είναι η αφοριστική ρητορική. Ας αφήσουμε τις συγκρούσεις των οικονομικών μοντέλων, για τα αμφιθέατρα των φοιτητών. Στη ζώσα πραγματικότητα η ΕΡΤ, όχι απλώς νοείται να είναι πάροχος ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, υποχρεούται να (εξακολουθήσει να) είναι. Ως γνωστόν άλλωστε, στην πολιτική οι ρητορικές αλλάζουν πιο εύκολα κι απ' τους ανέμους.

ΕΤΣΙ!!! Έφτασες στο στόχο ! Αυτό θέλει ο Θείος του Καρπαζίδη. Ότι δεν πρόλαβε με τους ΡΟΖ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, το ψάχνει τώρα. ΘΕΛΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ! Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει από αλλού. Κρατικό ποδόσφαιρό λοιπόν. Ώστε να ελέγχονται και τα παραρτήματα. Η ΕΡΤ λοιπόν… Και το σούπερ επιτυχημένο PAOK TV στο οποίο εργάζεσαι; Στον Καιάδα; Κι αν η NOVA είναι υπερχρεωμένη, η ΕΡΤ τι είναι; Κερδοφόρα; Με τα δικά μας χρήματα, τα χρήματα των κορόιδων  συντηρείται. ΤΣΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ θέλει ο Ιβάν. Γιατί η ελεύθερη αγορά το προϊόν ΠΑΟΚ το θεωρεί εντελώς απαξιωμένο. Άσε που αν βγει καμία κατά CAS απόφαση Υποβιβασμού όλα έρχονται τούμπα. Ποιο κανάλι θα χρηματοδοτήσει ομάδα με αμφίβολη συμμετοχή στη super league και ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή συμμετοχή;
Μόνο η ΕΡΤ !!!  Γι αυτό τα «εργαλεία» πρέπει να πιέσουν. Και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα ΑΡΔακια με διασπορά σε ΜΜΕ. Ξέρετε τώρα… Πορτοκαλί βόθρος, ΕΘΝΟΣ, ΟPEN, Live και γιουσουφάκια ακροβολισμένα σε όλα τα ΜΜΕ , που για τα καλαμαράκια αδιαφορούν αν οικεία τους πρόσωπα αδημονούν να ανοίξει το Olympic….

ΥΓ. Γεραπετρίτη να ξανάρθουν στον Αγιο Παντελεήμονα για ελεημοσύνη;



Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Το νου σας αδέλφια.Τέρμα με τις χορηγίες στους αντιπάλους μας(δημόσιες εκτάσεις-γήπεδα-χρέη στα δημόσια ταμεία χαρισμένα ). Σιγά μην επιδοτήσουμε εμείς σαν Ολυμπιακός, από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τις ξάνθες τους, τους βώλους τους,τους παναιτωλικούς τους , τους ατρόμητους και όποιον άλλο πλατανιά-γιάννενα προκύπτει κατά καιρούς. ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ