Σαν Σήμερα 11/2



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
11/02/1940  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος   3-0  26' - 83' ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, 88' ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΣ
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει με 3-0 στο Καραϊσκάκη τον Απόλλωνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον έξω αριστερά της επίθεσης, Θεολόγο Συμεωνίδη, που έβαλε 2 γκολ. Στη φωτογραφία ο Ντίνος Βέλλας.
 
 
11/02/1962  ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  17η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-3   15' ΥΦΑΝΤΗΣ, 34' - 38' Α. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 65' Γιαφάλογλου
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει 3-1 το Αιγάλεω στο ουδέτερο γήπεδο της Ριζούπολης, με μεγάλη εμφάνιση του νεαρού, τότε, Αριστείδη Παπάζογλου.
 






 
11/02/1968  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-1   48' ΜΠΟΤΙΝΟΣ, 63' Τζώτζος
 
με μία ακόμη χουντοδιαιτησία ο Ασλανίδης σταματά τον Ολυμπιακό στις Σέρρες. Ο αστείος διαιτητάκος Φαμέλης, που κυνηγούσε τον Θρύλο όπου τον έβρισκε,
 
 
μετράει άκυρο γκολ του Πανσερραϊκού και παίρνει πίσω αποβολή παίκτη του, έπειτα από...διαμαρτυρίες. 1-1 τελικό σκορ. Το πρωτάθλημα 1967-68 είναι η μεγαλύτερη χουντοσφαγή της επταετίας. Ο τρόπος που αφαιρέθηκε πραξικοπηματικά από τον Θρύλο προκαλεί αναγούλα για τα πουστοδέκανα της ''Επανάστασης''.
 

 
 






 
Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί φαντάροι οι οποίοι ήταν ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. Για το 1968 μιλάμε έτσι;
 
 
11/02/1973  ΦΩΣΤΗΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-3   52' Ρεμούνδος, 63' ΒΙΕΡΑ, 68' - 71' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
 
ο Ολυμπιακός σεισμός ταρακουνάει τον Ταύρο και μέσα σε 7 λεπτά, με γκολάρες του Υβ και του Βιέρα, ο Φωστηράκος που έκανε το λάθος να προηγηθεί, τρώει τρία μπαλάκια από την ομαδάρα του Γουλανδρή.
 
 
 




 
11/02/1979  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0   81' ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει το ταμπούρι της Καβάλας με 1-0 στο Καραϊσκάκη, μπροστά σε περίπου 25.000 γαύρους, με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του Καραβίτη στο 81'.
 





 
11/02/1985, πεθαίνει σε κλινική στη Βουδαπέστη, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με εγκεφαλική ασθένεια ο μεγάλος Μάρτον Μπούκοβι. Ας δούμε την επιστολή παραίτησής του το Δεκέμβριο του 1967, όπως και την είδηση του θανάτου του, που σκόρπισε θλίψη στους γαύρους που τον έζησαν (όπως ο Αδριανός Ντάνος, έφορας τη δεκαετία του '60 στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στέλεχος και της ΠΑΕ μέχρι τη δεκαετία του '90). Ίσως χωρίς τον Μπούκοβι, ο Θρύλος να μην ήταν εδώ που είναι τώρα...
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150211/30-xronia-dixos-marton-mpoykobi
 
 
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ
 
11/02/1990  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ  20η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   4-0  21' - 76' - 89' ΝΤΕΤΑΡΙ, 24' ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει 4-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καραϊσκάκη, με χατ τρικ του Ντέταρι, μπροστά σε 16.000 γαύρους. Η ΘΥΡΑ 7 ήταν κλειστή εκείνο τον καιρό από τον Ανάργυρο, αλλά στο συγκεκριμένο ματς, λόγω και της επετείου της 8ης Φεβρουαρίου 1981, γαύροι έσπασαν από το πρωί της Κυριακής τις κλειδαριές και μπήκανε με ντου, κάνοντας κατάληψη.
 

 
 





 
 
11/02/1993, ο αναγεννημένος Ολυμπιακός του Γιάννη Ιωαννίδη κερδίζει με 75-61 την κροατική Ζαντάρ στην Πάτρα, για τη 12η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1992-93. Πρωταγωνιστές ο Ζάρκο με 23 πόντους, που πήρε εκδίκηση για όσα άκουσε στον πρώτο γύρο από τους Κροάτες οπαδούς της Ζαντάρ, αλλά και ο Μπέρι με 25 πόντους.


 
11/02/1999  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ  Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  3-1  1' ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, 50' Μανσουριάν, 61' ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, 76' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
 
11 Φεβρουαρίου 1999, ο Ολυμπιακός κερδίζει με 3-1 την Ξάνθη για το Κύπελλο με πολύ καλό το Βασίλη Καραπιάλη. Παρά τις φωνές κάποιων, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του διαιτητή Αγγελάκη και των βοηθών του ήταν σωστές, όπως φαίνεται στο βίντεο. Καλύπτεται ο Καραπιάλης στο 1-0, σωστή αποβολή του Μάγκαν με δεύτερη κίτρινη για την ανατροπή του Καραπιάλη που έβγαινε απειλητικά προς την περιοχή του Μπούτσεκ, καθαρή ανατροπή του Αλεξανδρή από τον Μπούτσεκ και πέναλτυ στο 2-1, κάτι που παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της Ξάνθης Πιαλόγλου μετά το ματς. Ελάχιστος κόσμος στο γήπεδο, περίπου 4.000, επειδή ''ο Κόκκαλης δεν έκανε μεταγραφές το Δεκέμβριο'', λίγο πριν παίξουμε με τη Γιουβέντους στους ''8'' του Τσάμπιονς Λιγκ...
 
 
 
11/02/2001  ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Εθνικής   Κατηγορίας  0-1  62' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει με 1-0 τον Ιωνικό στη Νεάπολη, με πρωταγωνιστές τους Τζόρτζεβιτς-Ελευθερόπουλο και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟ στο Χαριλάου από τον Άρη με 1-0, αποσπάται 9 βαθμούς στη βαθμολογία και βάφει κόκκινο το πρωτάθλημα ουσιαστικά από το Φεβρουάριο. Η ''ομαδάρα'' της ευθροποιητίνης του ΚυρΠάστα είχε αρχίσει να καθαρίζει και οι άλλοτε ''παικαταράδες'' που έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι, δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους και χάνανε από τον καθένα.
 
 




 
 
11/02/2004  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο   Ελλάδος  1-0  61' ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει με 1-0 στη Ριζούπολη τον Πανιώνιο, με πέναλτυ του Γεωργιάδη. Ο διαιτητής Σπυρόπουλος απέβαλε τον παίκτη του Πανιωνίου Κλίμεκ στο πρώτο ημίχρονο, επειδή έβρισε το βοηθό. Ο γενικός αρχηγός του Πανιωνίου Δέδες, ζήτησε από τους παίκτες να αποχωρήσουν από το γήπεδο, την ώρα που ο προπονητής του Πανιωνίου Μπουμπένκο έκανε καραγκιοζιλίκια από το πρώτο λεπτό. Διαμαρτυρίες υπήρχαν και στο πέναλτυ που κέρδισε ο Ολυμπιακός, αν και όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχει ανατροπή. Πέραν αυτού όμως, ο Σπυρόπουλος δεν απέβαλε το Ραγκουέλ και δεν έδωσε κραχτό πέναλτυ υπέρ του Τζιοβάνι, σε ανατροπή του στην περιοχή του Πανιωνίου, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Ψιλά γράμματα αυτά για τα γατάκια της Νέας Σμύρνης, που έπαιζαν ταμπούρι και δεν περνούσαν τη σέντρα. Στην κερκίδα με τους λιγοστούς οπαδούς του Πανιωνίου βρισκόταν και ο κύριος Μπέος μαζί με τους μπράβους του, όπου μεταξύ των πολλών συνθημάτων που τραγούδησαν, έβρισαν και τους νεκρούς του Ολυμπιακού, σε κοντινή ημερομηνία με την επέτειο της 8ης Φεβρουαρίου 1981.
 
 
 
11/02/2007  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ  21η Αγωνιστική  Superleague  2-0  31' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, 70' ΚΑΣΤΙΓΙΟ
 
11 Φεβρουαρίου 2007, ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Ηρακλή με 2-0 στο Καραϊσκάκη, με πρωταγωνιστή το Νέρι Καστίγιο και τον Τοροσίδη, που βρισκόταν μόλις λίγες μέρες στην ομάδα μας. Πριν την έναρξη του αγώνα, η ΘΥΡΑ 7 θα κάνει το εντυπωσιακότερο coreo που έχει γίνει ποτέ για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7. Θα τιμηθεί με πλακέτα και θα χειροκροτηθεί θερμά ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, που επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκη έπειτα από 9 χρόνια καριέρας στον Θρύλο, ενώ θα αποδοκιμαστεί ο Οκκάς κατά την αλλαγή του. Καταρρακτώδης βροχή εκείνη την ημέρα, αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης για τη σεζόν, με 15.501 εισιτήρια να έχουν κοπεί.
 
 
 
 
 
11/02/2009, ο Ολυμπιακός του Γιαννάκη, με το Βούισιτς να κάνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι του στα δύο χρόνια που βρέθηκε στον Πειραιά, διαλύει με 93-68 την Πρόκομ στην Πολωνία για την Ευρωλίγκα, στον δρόμο για το final 4 του Βερολίνου. 
 
 
 
11/02/2011, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η αποστολή του Ολυμπιακού για το κρίσιμο ματς στο Βικελίδης με τον Άρη, η ΕΠΟ ενημερώνει πως επέβαλε ποινή 2 αγωνιστικών στο Μιραλάς. Ο μεγάλος μας πρόεδρος Βαγγέλαρος Μαρινάκης, μπουκάρει στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ο Πιλάβιος με τις τιτίκες του κρύβονται κάτω απ' τα τραπέζια. Φυσικά η ποινή έπεσε με την έφεση. Έτσι αντιδράς όταν σε στήνουν, αν θες να προστατεύσεις την ομάδα. Δεν ''καταγγέλλεις''. Πας επί τόπου και τους ξεστήνεις.
 
 
 
11/02/2013, μαθαίνουμε πως με εισήγηση Μίτσελ ο Θρύλος αποκτά τον Μπόατενγκ. Ο παίκτης θα μείνει στου Ρέντη, θα προπονηθεί για καιρό αλλά τελευταία στιγμή θα μας γράψει εκεί που όλοι ξέρουμε και θα υπογράψει στην αγγλική Φούλαμ. Από πέρυσι το Μάιο έχουμε μείνει στο ''ο Ολυμπιακός έχει δεμένο τον Γκανέζο και θα τον πάει στα δικαστήρια'', δίχως ακόμη να μάθουμε το τι συνέβη σε αυτήν την υπόθεση...
 
11/02/2017 Ολυμπιακός – Λάρισα    2-0    Super League Ελλάδα 2016-17  20ή Αγωνιστική    1’ Ανδρούτσος, 9’ Ιντέγε
 
 
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα christos gaglias

Το ματς με την ζανταρ το 93 έγινε στην Πάτρα όχι στο σεφ

Εικόνα savvas gridlock

Εκ παραδρομης γραφτηκε, ουτως η αλλως τα αποκομματα απο κατω ξεκαθαριζουν το που διεξηχθη το ματς.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο Νίκος Μπάκουλης ήταν ο πατέρας της γνωστής Νίκης Μπάκουλη(μιας και ο Μπάκουλης δεν βρίσκεται εν ζωή)

Εικόνα nmavronas

O "σύγγαυρος" Απόστολος έγραψε για Μπέμπη κ Μπόυκοβι. Να συμπληρώσω ότι για τον Μπέμπη πολλες φορές ο Σάββας Θεοδωρίδης μου έχει πει ότι πρόκειται για τον κορυφαίο έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο Μπέμπης δεν καταλάβαινε τίποτα και ήταν προκλητικός με τους αντιπάλους του που τον τάραζαν στις κλωτσιές βέβαια. Παρά το ότι ήταν μικρόσωμος και αδύνατος αυτός ανταπέδιδε τα χτυπήματα και όταν τον κυνηγούσαν εύσωμοι αντίπαλοι κρυβόταν πίσω από τον Κοτρίδη που λειτουργούσε σαν προστάτης του και φόβητρο. Πραγματικά μοναδική περίπτωση!
Ο Μπούκοβι και αυτός μοναδική περίπτωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ μιλάμε για ομάδα Γουλανδρή, ΝταΪφά, Κόκκαλη, Μαρινάκη η ομάδα που κατάκτησε τα 2 πρωταθλήματα της δεκαετίας του 60 έμεινε σαν του "Μπούκοβι η ομαδάρα". Λατρεύτηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού περισσότερο και από τους αστέρες της ομάδας εκείνης της εποχής!
Τα πρωταθλήματα 1967-68 και 1968-69 κυριολεκτικά εκλάπησαν από τον Ολυμπιακό από την Χούντα. Η κατάσταση θα οδηγούσε πιθανά στον αφανισμό του Θρύλου αν δεν εμφανιζόταν ο μέγας Γουλανδρής το 1971...
Για το έργο των ΡΑΤΜ τι να πω. Απλά ότι πολλες φορές οι αναρτήσεις τους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και πληροφόρησης για τα βιβλία που γράφω... Τους ευχαριστούμε!

Εικόνα apostolos gaganis

Κανεις καλη δουλεια ΔΙΑ και θυμιζεις στους παλιοτερους, ενω μαθαινεις στους νεοτερους. Να κανω 3 σχολια:

1. Οσοι δεν εχουν δει το Θαναση τον Μπεμπη, εχουν στερηθει πραγματικα ενος αξεχαστου θεαματος. Για να δωσουμε μια ιδεα του τί ηταν ο ΜΕΓΑΛΟΣ αυτος παιχτης, ας φανταστουμε οτι σ΄ενα μιξερ βαζουμε αφθονο Ιμπαγασα και προσθετουμε μετα μπολικη δοση Χατζηπαναγη με αρκετη ποσοτητα Δομαζου.... Χτυπαμε καλα και πριν << σερβιρουμε το πιατο >>, πασπαλιζουμε με αρκετο ΣΑΔΙΣΜΟ ( τοχε αυτο...) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ...Ολοι για παραδειγμα περιμεναμε, μετα απο γκολ του Ολυμπιακου και ενω το Καραισκακη φλεγοταν, το ποτε θαρθει η μπαλλα στον << Πινοκιο >> να την περασει κατω απ΄τα ποδια του οποιου ατυχους απ΄την αλλη ομαδα θα τυχαινε να βρεθει μπροστα του...Ισως να υπερβαλλω, λιγο παντως, αλλα θα υποστηριξω οτι ΑΝ ο Ολυμπιακος ειχε σημερα 10ρι τον Μπεμπη και σεντερ-φορ το Σιδερη, θα χτυπουσε ΤΕΤΡΑΔΑ στην Ευρωπη...

2. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ, επισης, Μαρτον Μπουκοβι... Το RETM τον εχει σχολιασει και αναδειξει πολλες φορες. Οσες ομως και να το κανει, δεν θαναι αρκετες. Τον αγαπησαμε αυτον τον ανθρωπο... Να προσθεσω σχετικα, και τον ασημαντο οβολο μου: Ηταν μοναδικος στο να καλμαρει τον Μποτινο! Παιχτουρα ολκης ο τελευταιος, αλλα - πως να το κανουμε - << ΝΕΥΡΑΚΙΑΣ >> στο παιχνιδι... Ο Μαρτον λοιπον, με την καπαρντινα του και τη ρεμπουπλικα του, οταν ο Βασιλης << φορτωνε >> γιατι τον ταραζανε οι αντιπαλοι στην κλωτσια ( αλλιως, δεν τον πιανανε ),τον επαιρνε κοντα του στη γραμμη του αουτ και τουλεγε, τουλεγε, τουλεγε με υφος πατρικο...και ο Βασιλης ακουγε σκυφτος τις ορμηνιες, για να γυρισει πειθηνιος και ορεξατος παλι στο παιχνιδι, να ξαναγινει η << Μποτινα η τρελλη >> που ξεσηκωνε τα πληθη...

3. Αφηνω τελευταιο το σχολιο σου για τους αδελφους στο μπασκετ... Ανηκω και΄γω, φανατικα θαλεγα, στη Σχολη << οδους αντι οδοντος >>... Αναγνωριζω μεν την τεραστια οικονομικη και ηθικη προσφορα τους στο Συλλογο και, αν θελεις, τους ευγνωμονω γιαυτο. Στους αλητες ομως φερεσαι << αλητικα >> κι οχι με ανακοινωσεις, εστω και << αυστηρες >>... Ξερουμε που καταληγουν δαυτες και τι αποτελεσματα εχουν. Τα ζουμε χρονια τωρα...ΜΠΟΥΚΑΡΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΠΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ...ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ...ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ! ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑΣΗ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

αποστολε ευχαριστουμε αλλα το υλικο είναι by σαββας. Εχει απιστευτο αρχειο! γιαυτο τον εχουμε "δεσει" με μνημονιο μεχρι το 2050!

Εικόνα apostolos gaganis

Να κι ενα μνημονιο επιθυμητο!! Οσο για τον << δανειστη >>, τί να πω; Τί λεει ο λαος; << Οποια πετρα κι αν σηκωσεις... >>.