Σαν Σήμερα 22/2



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
22/02/1948  ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς 1 – 2  18' Καλαρίδης, 39' ΜΟΥΡΑΤΗΣ, 81' ΒΑΖΟΣ
O Oλυμπιακός κερδίζει μέσα στην Ελευσίνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή το Χατζησταυρίδη. Όπως γράφει η ΗΧΩ, 4.000 φίλαθλοι μαζεύτηκαν για να δουν ''την θρυλική ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς''.
 

 
22/02/1956  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος  2-0  65' ΙΩΑΝΝΟΥ, 89' ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ (γήπεδο Νέας Σμύρνης).
 





 
22/02/1959  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  6η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος  4-0 28' - 32' ΥΦΑΝΤΗΣ, 43' ΜΠΕΜΠΗΣ, 56' ΨΥΧΟΣ
Μία από τις σημαντικότερες νίκες της ομαδάρας του '50, στον δρόμο για το έκτο σερί πρωτάθλημα. Μπροστά σε 20.000 γαύρους στο Καραϊσκάκη (τόσους χωρούσε τότε) με πρωταγωνιστές τους Ιωάννου και Μπέμπη, ο Θρύλος διαλύει τον άτυχο ΠΑΟΚ. Λεπτομέρειες στο κείμενο του Σάββα.
 
 
22/02/1970  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-1  30' ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ, 44' Πιερίδης, 62' ΛΙΑΚΟΣ, 86' ΓΙΟΥΤΣΟΣ
Ο Ολυμπιακός του Μπόμπεκ κερδίζει πολύ δύσκολα τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο Καραϊσκάκη. Απογοήτευση σε αρκετούς γαύρους για την εικόνα της ομάδος σε ένα ακόμη παιχνίδι εκείνη την χρονιά.
 

 
22/02/1976  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  17η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0 11' ΓΑΛΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός κερδίζει πολύ δύσκολα στο Καραϊσκάκη την Παναχαϊκή. Παίκτες απλήρωτοι, βαριούνται να παίξουν και ο κόσμος που καλόμαθε από το Γουλανδρή, βλέπει την αυτοκρατορία να καταρρέει, δίχως να μπορεί να αντιδράσει.
 








 
22/02/1981  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  22η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 1-0 18' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στο πρώτο ματς μετά την τραγωδία στις 8/2/1981, μια πολύ δύσκολη νίκη επί της Παναχαϊκής μπροστά σε 25.000 γαύρους στο Καραϊσκάκη, από έναν κακό Ολυμπιακό.
 

 



 
Την ίδια μέρα, ο τραγικός παναθηναικούλης δεν μπορεί να κερδίσει ούτε το ΕΠΙΣΗΜΟ παράρτημα. Ο τίτλος της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ είναι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ!
 
 

22/2/1984 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προκριματική Φάση 32, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  1-2   39' ΤΟΓΙΑΣ, 48' Τσαλκιτζής, 78' ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόγια, κερδίζει την Καλαμαριά στο λασπωμένο ''Χαριλάου'' για το Κύπελλο.
 



 
22/02/1987  ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2  5' - 46' ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 90' Ρόνμπεργκ
Ο Ολυμπιακός του Παναγούλια, με δύο γκολ του Μητρόπουλου, παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Αλκαζάρ απέναντι στη Λάρισα του Γκμοχ, στον δρόμο για το τελευταίο πρωτάθλημα πριν τα πέτρινα. Κατάληψη γαύρων στη Λάρισα.
 




 

22/02/1995  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος   1-2    33' - 40' ΙΒΙΤΣ, 64' Μάρκος
Ο Ολυμπιακός του Λίμπρεχτς, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίβιτς, που εκμεταλλεύτηκε τις σέντρες του Κούλη Καραταϊδη από αριστερά, κερδίζει στο πρώτο ματς Κυπέλλου τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Τα βαζέλια κάνουν τρεμπλ στις φάπες εκτός γηπέδου, σε Καλλιθέα, Μεταξουργείο και Γαλάτσι, ενώ η ομάδα τους βυθίζεται στην γκρίνια και στην εσωστρέφεια. Παρόντες και οι άνθρωποι του Άγιαξ στο ματς, που φιλοξενούνταν στις ακαδημίες του ΠΑΟ εκείνο τον καιρό. Δυστυχώς ο επαναληπτικός στο Καραϊσκάκη θα εξελιχθεί στη χειρότερη και πιο επίπονη στιγμή μέσα στα πέτρινα.





 
 
22/02/1998  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  23η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0  47' ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, 60' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
O Oλυμπιακός του Μπάγεβιτς καθαρίζει για πλάκα, μπροστά σε 40.000 θεατές στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη, που κατέβηκε με σινάμενος κουνάμενος για διπλό τίτλου. Μεγάλο ματς από τον Μπίλαρο Καραπιάλη.
 
 

 
22/02/2004  ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1  70' ΤΖΙΟΒΑΝΙ
Ο Ολυμπιακός του Προτάσοφ παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη, κόντρα στο γελοίο παράρτημα της Φ-ΟΦΗ-ς. Όλη την εβδομάδα προκαλούσαν οι Κρητικοπούλες με τα νυφικά. Στην αρχή δεν έδιναν εισιτήρια, με αποτέλεσμα να στήνονται στις ουρές των εκδοτηρίων της Φ-ΟΦΗ-ς γαύροι από διάφορα σημεία της Κρήτης και να τα παίρνουν μόνοι τους. Στην πορεία δεν δέχονταν να ανοίξουν θύρα για γαύρους, αν και ήξεραν πως εισιτήρια είχαν φτάσει στα χέρια τους. Με τα πολλά η θύρα 1 του γηπέδου άνοιξε με ντου, έπεσε χοντρό ξύλο με τις Κρητικοπούλες να ματώνουν εντός κι εκτός γηπέδου και τον Τζιοβάνι να γράφει το 0-1, επιβεβαιώνοντας πως τον Θρύλο όταν τον πας στον τσαμπουκά, σε καβαλάει και σε καθαρίζει για πλάκα. Το πρωτοσέλιδο του ΦΙΛΑΘΛΟΥ ενδεικτικό του ιερού πάθους που έδειξαν οι Κρητικοπούλες-τσάτσοι του Βαρδινογιάννη. ''Ούτε τελικό να έπαιζε ο ΟΦΗ''.
Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΖΙΟΒΑΝΙ μετά το γκολ, πανηγύρισε ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ μπροστά στα αφιονισμένα βαζελάκια, ενώ "ιπτάμενα αντικείμενα" έπεφταν βροχή. Εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος ενός βρόμικου πρωταθλήματος που κατέκτησε η ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΕΚΟ, ο ΘΡΥΛΟΣ πρώτος στη βαθμολογία, ένα βαθμό πάνω από τον παναθηναικούλη. Γι' αυτό "επαιζε τελικό" το παράρτημα. Γι αυτό χρειάστηκε ο Δούρος....
 
 
Ας δούμε  την ΚΑΤΑΝΤΙΑ μιας ΚΑΠΟΤΕ ιστορικής εφημερίδας που μετατράπηκε όχι απλά σε οπαδική, αλλά σε ένα επικίνδυνο μίγμα ΑΡΔ-χουλιγκάνων. Πόνεσαν πολύ που το παράρτημα δεν κατάφερε να σταματήσει το ΘΡΥΛΟ.



 

 
22/2/2006 Ο Ολυμπιακός του Καζλάουσκας κερδίζει με 87-84 τη Μάλαγα στο ΣΕΦ, μπροστά σε 9.000 γαύρους, σε μία από τις πρώτες ενδείξεις ότι το θηρίο ξύπνησε. Εκείνη τη σεζόν η πανίσχυρη Μάλαγα του Μπράουν και του Γκαρμπαχόθα είχε κερδίσει μέσα έξω το βάζελο του Ομπράντοβιτς, αλλά ο Θρύλος του Έντνι και του Σχορτσιανίτη την κέρδισε 2 φορές και πήρε την πρόκριση για τους ''8''.
 
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/article1133214.ece

22/02/2009  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  23η Αγωνιστική  Superleague  1 – 0  22' Κουτσιανικούλης
 

Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε, σε ένα αδιάφορο ματς ουσιαστικά λόγω της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς από το δεύτερο χάνει στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη του Κουτσιανικούλη. Ο Θρύλος έπαιξε δίχως Γκαλέτι-Μπελούτσι, αλλά το ΦΩΣ δεν έχασε ευκαιρία να φέρει την καταστροφή μετά την ήττα, με τη διαφορά που ήταν πριν το ματς στους 14 βαθμούς από το δεύτερο ΠΑΟ, να πέφτει στους 11. Δύο ήττες κάναμε σε όλη τη σεζόν, με Άρη-Εργοτέλη, σε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματά μας, αλλά η γκρίνια γκρίνια. ''Γυμνός ο βασιλιάς'', λέει. Τι να πεις...
Την ίδια μέρα, ο πανάκριβος Ολυμπιακός του κυρίου ''υπομονή'' Γιαννάκη και των Παπαλουκά-Τσίλντρες-Μπουρούση-Τεόντοσιτς, χάνει το Κύπελλο στο Ελληνικό από τον ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς με 80-70, με 3 καθοριστικά τρίποντα του Διαμαντίδη στο τέλος.


 
22/2/2013 Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κερδίζει με 82-74 στο ΣΕΦ την Κάχα, αλλά δεν υπερκαλύπτει τη διαφορά των 8 πόντων που έχασε στη Βασκωνία. Με το ίδιο ακριβώς σκορ είχαμε χάσει εκεί μέσα. Δεν μας πείραξε βέβαια, αφού πήραμε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στους ''8'', στον δρόμο για το Λονδίνο.
Την ίδια μέρα μαθαίνουμε πως κάποιος ''άγνωστος παίκτης'' έπαιξε λέει 500.000 ευρώ στη νίκη του ΠΑΟ στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ στο Ελληνικό το 2013 και κέρδισε 1,2 εκ. ευρώ, με 3 σπαστά δελτία. Η υπόθεση διερευνήθηκε λέει από τον ΟΠΑΠ, αλλά το πόρισμα της έρευνας δεν το μάθαμε. Λίγο αργότερα μάθαμε πως ο ΟΠΑΠ έδωσε και παράνομες χορηγίες στην ΚΑΕ ΠΑΟ για το κλειστό του ΟΑΚΑ.
 
22/02/2014  ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  26η Αγωνιστική  Superleague   0-4    39' ΜΑΣΑΝΤΟ, 42' - 52' - 88' ΣΤΣΕΠΟΒΙΤΣ
 
 
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Τριποτσέρης, Μονιάκης, Μακρής, Ντουντού (57' Κάλαϊτζιτς), Σίσιτς (46' Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (75' Μπανούσης), Παπάζογλου.
 
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (59' Μπονγκ), Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Πελέ), Ιμπαγάσα, Σαβιόλα (33' Στσέποβιτς).
 
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Την ίδια μέρα που εμείς κερδίσαμε το πράσινο παράρτημα στο Γεντί Κουλέ το 2004,το Αεκάκι έχανε 2-0 από την Χαλκηδόνα του Γιώργου Σπανού,που έπαιζε στο γήπεδο του Ιωνικού(πριν η Χαλκηδόνα συγχωνευτεί με τον Ατρόμητο):
https://www.youtube.com/watch?v=is7OmSyx4fA

Εικόνα nik7os

Καλησπέρα & καλή χρονιά...
Πρωτη φορα μιλαμε και θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι οι φωτο δεν φαινονται στην συγκεκριμενη αναρτηση...

ΥΓ. Συγχαρητηρια για την απιστευτη δουλεια σου & για την τιμη να προβαλεις τα περισσοτερα βιντεο απο το καναλι μου στο https://www.youtube.com/user/GATE7OSFP1000 ...

Να 'σαι παντα καλα με υγεια....

Εικόνα nik7os

Ευχαριστω πολυ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ευχαριστουμε φιλε. νομιζω οτι το προβλημα με τις φωτο πρεπει να διορθωθηκε

Εικόνα nik7os

Ολα καλα...Ευχαριστω πολυ...