25 Φεβρουαρίου 1973. Μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ και μετά τα γνωστά κακαρίσματα…



Σαν σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 1973, έγινε ένα ιστορικό ντέρμπυ στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ. Κερδίσαμε 1-0. Ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα από την ΟΜΑΔΑΡΑ του Γουλανδρή κι επειδή τους παίξαμε πειραιώτικα, τις επόμενες μέρες έσκουζαν (όπως κακαρίζει ο κολλλλλλκας στις μέρες μας). Απειλούσαν να φύγουν από το πρωτάθλημα, απειλούσαν να μας δείρουν στην Τούμπα (εδώ γελάμε…) κι άλλα πολλά. Λέγανε πως θα κατεβάσουν τα τσικό στη συνέχεια του πρωταθλήματος και ότι δεν θα στείλουν παίκτες στην Εθνική. Φυσικά στα λόγια έμειναν όπως κάνουν πάντα. ΟΥΤΕ τσικό  κατέβασαν ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ σπρώχτηκαν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Θρύλος κυνηγήθηκε από τη διαιτησία. Το μόνο που έκαναν ήταν  να μην στείλουν κάποιους παίκτες στις Εθνικές. Το ματς δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά και όλες οι εφημερίδες συμφωνούν πως έγιναν δύο σκληρά μαρκαρίσματα από παίκτες του Ολυμπιακού, που έφεραν αναγκαστικές αλλαγές στα Παοκάκια, αλλά δεν δόθηκε και ΚΑΘΑΡΟ πέναλτι υπέρ του Θρύλου. Μόνο το ΦΩΣ υπερασπιζόταν τον Θρύλο εκείνη την εποχή, ενώ η Ηχώ ήταν το vazeletta της εποχής. Τα παοκάκια κάνανε μέχρι και συλλαλητήριο στην Τούμπα, σε φιλικό με Ηρακλή, όπου στην κερκίδα ήταν και σκουλήκια και γριές εναντίον του κράτους της Αθήνας ενωμένοι. Μέσα στη χούντα όλα αυτά. 
 
Οι ίδιοι λένε πως στο συλλαλητήριο έβρισαν και τη χούντα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται πουθενά, σε καμία φυλλάδα. Την ΕΠΟ έβριζαν και την Αθήνα, ενώ έστελναν επιστολές ΥΜΝΩΝΤΑΣ τον Παπαδόπουλο και ζητώντας του να παρέμβει.
 
Μόνο ΕΜΕΙΣ βρίζαμε τον Ασλανίδη και το γράφανε ΟΛΕΣ οι φυλλάδες.
 
Ας δούμε όμως τι γράφει ο τύπος της εποχής. Πρώτα από τις εφημερίδες ΗΧΩ-ΝΕΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο δηλαδή (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα) :
 
 


 


 


 
 
 

 

 

 

 

 
 
Και ας δούμε πως αναφέρεται στα γεγονότα το ΦΩΣ :
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Μια ζωή τα ίδια.
 
ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΝΙΚΑΕΙ…

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

τεράστια νίκη της μεγάλης ομάδας του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ που τελικά μας οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Εικόνα μαουνιέρης

Συμφωνώ!