Σαν Σήμερα 1/3



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
01/03/1931  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας  3-1 5' ΛΕΚΚΟΣ, 52' ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 61' ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 69' Μπαλτάς.
Τεράστια νίκη με 3-1 στο Ποδηλατοδρόμιο επί της ΑΕΚ, με μέτρια εμφάνιση, αφού τότε η ομάδα που έκανε τον Ολυμπιακό ''Θρύλο'' κέρδιζε στο χαλαρό.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2/3
 
01/03/1959  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος  2-0  32' - 50' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.
Μεγάλη νίκη επί του νεανικού ΠΑΟ του Ούγγρου Ζόλναϋ μπροστά σε 25.000 οπαδούς και των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, στον δρόμο για το έκτο σερί πρωτάθλημα της ομαδάρας του '50.
 



 
01/03/1964  ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-4    38' ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ, 48' Λαλές, 54' - 64' Α. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 77' ΣΙΔΕΡΗΣ.
O Ολυμπιακός διαλύει με 4-1 τη Νίκη μπροστά σε 7.000 θεατές στο Βόλο, σε ματς που έγινε υπό έντονη βροχόπτωση. Πρωταγωνιστές οι Σιδέρης-Αριστείδης-Πλέσσας.
 





 
01/03/1970  ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  22η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1  63' ΓΙΟΥΤΣΟΣ.
Με γκολ του μαέστρου Γιούτσου, όπως γράφει και το ΦΩΣ, ο Θρύλος του Μπόμπεκ παίρνει σημαντική νίκη μέσα στο Αιγάλεω.
 
 
01/03/1992  ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  22η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   2-5  6' Παλίσκα, 16' Κούτος, 32' ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, 33' ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 45' - 88' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 55' ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ.
Ο Ολυμπιακός του Μπλαχίν ισοπεδώνει τον Πιερικό του Μαντζουράκη στην Κατερίνη. Ήταν το πρώτο ματς μετά την ενεργοποίηση Νταϊφά-Κόκκαλη, την απεμπλοκή Σαλιαρέλη από την ΠΑΕ και ουσιαστικά τη σωτηρία του Θρύλου.
 



 
 
1/3/1995 Ιστορική μέρα για τα βαζελάκια, αφού παίρνουν πρόκριση μέσα στο Φάληρο, με το διαιτητή Νικάκη να κάνει όργια υπέρ τους και στο τέλος να τρώει ξύλο από τον Άρη Ποϊλα. Το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ είχε λήξει με σκορ 2-1 υπέρ μας, αλλά με την ήττα μας με 3-2 στο σπίτι μας μείναμε έξω. Το χαμένο πέναλτυ του Αλέκου Αλεξανδρή στο τέλος του αγώνα θα μας στοίχειωνε για αρκετά χρόνια, με τον ίδιο να ρεφάρει στο ντέρμπυ του Μαρτίου 2000, όταν ισοφάρισε αμέσως το οφσάιντ γκολ του Λυμπερόπουλου και ουσιαστικά μας έδωσε το πρωτάθλημα. Δεκάδες πανιά τύπου ''Αλεξανδρή μας έχεις βγάλει την ψυχή'' σηκώθηκαν έκτοτε στο Καραϊσκάκη, ενώ ο ''Δικέφαλος'' του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη κυκλοφόρησε με το ιστορικό πρωτοσέλιδο ''η κατάρα του Αεκτζή'', επειδή ο Αλεξανδρής το προηγούμενο καλοκαίρι άφησε στα κρύα του λουτρού Μελισσανίδη-Καρρά και Τσάμπιονς Λιγκ, για να υπογράψει στον Θρύλο. Τα βαζελάκια σκούζουν στα αποδυτήρια μετά το ματς ''ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά'', με αποτέλεσμα τώρα να έχουν γίνει καρέτα-καρέτα. Εμείς ΔΕΝ ξεχνάμε, καριόλες...
 

 

1/3/2000 Iστορικό πρωτοσέλιδο του ''Φωτός'', με τον Αναστόπουλο να δηλώνει ότι ο Χούτος του θυμίζει τον εαυτό του, τον καιρό που έπαιζε μπάλα. Μεγαλεία η ''Πόρσε''...

1/3/2004 Νέο ιστορικό πρωτοσέλιδο του ''Φωτός'', με τις περιβόητες δηλώσεις του γιατρού και προέδρου, τότε, του ΠΑΟ Μήτσου στο εστιατόριο ''Καστελόριζο'', αρκετές μέρες πριν το ντέρμπυ του Δούρου στη Λεωφόρο, όπου ουσιαστικά προανήγγειλε την εξόντωση του Τζιοβάνι με ειδικό σχέδιο που λεγόταν Κυργιάκος. Στο ίδιο φύλλο, ο κυρ-Νίκος αναλύει το ντέρμπυ που θα έκρινε το πρωτάθλημα, καθαρά αγωνιστικά πάντοτε. Πού να'ξερε τι του ετοίμαζαν...

01/03/2008  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  23η Αγωνιστική  Superleague  1-1  2' ΖΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ, 33' Καρντόσο.
Λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό με την Τσέλσι, ο Ολυμπιακός του sir Takis καταφέρνει να έρθει 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης που έπαιζε με 10 παίκτες στο Καραϊσκάκη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τραυματίστηκε και ο Λούα Λούα κι έχασε το ματς στο Λονδίνο. Η εικόνα της πανάκριβης ομάδος που προπονούσε ο πρώην τεχνικός των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα (και μέγας γαύρος, με μεγάλη προσφορά ως παίκτης, αλλά έτερον εκάτερον), προκαλούσε θλίψη και ειρωνικά γέλια σε φίλους και εχθρούς, με ένα Καραϊσκάκη να βράζει μετά το ματς και να ακούγονται μύδροι εναντίον του sir στα διάφορα πηγαδάκια που είχαν στηθεί. Λίγες μέρες μετά απολύθηκε...

 
 
 
 
1/3/2011 Ο εισαγγελέας κύριος Αντωνακάκης ξεπερνάει τον εαυτό του και ασκεί δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, για μία ανακοίνωση που έβγαλε...η ΘΥΡΑ 7 εναντίον του Μπιτσαξή. Τώρα τι σχέση έχει η ΘΥΡΑ 7 με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτό το ξέρει μόνο ο κύριος Αντωνακάκης. Είναι σαν να ασκηθεί δίωξη στην ΠΑΕ επειδή εμείς εδώ στους RATM κατηγορούμε τον Αλαφούζο φερ'ειπείν. Ο κύριος Αντωνακάκης κάνει και έφεση για τη 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό για τα ''επεισόδια'' στο ''ντέρμπυ της ντροπής'' με τον Κατσουράνη, θέμα που προανήγγειλαν αντικειμενικά ΜΜΕ όπως το βαζελέττα, η Δαβάκη, το Μπομπολο-συγκρότημα και η ''Εξέδρα'' του Βγενόπουλου και μετά επιβεβαιώθηκε όλως τυχαίως. Η ''Πράσινη'' φυσικά πανηγυρίζει για το ''γκρέμισμα της κόκκινης παράγκας''. Ναι, αυτά όλα έγιναν την περίοδο που ο Μαρινάκης ήλεγχε τα πάντα στο παρασκήνιο, όπως μας λένε αντιολυμπιακοί και ολυμπιακοί νέας κοπής από κοινού. Τσαπρρρ...
 
 
1/3/2012 Ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς κερδίζει με 88-81 τη Γαλατά στο ΣΕΦ και προκρίνεται στους ''8'' της Ευρωλίγκας, στον δρόμο για το Ευρωπαϊκό της Πόλης.
 
 
 
 
1/3/2020  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Παναιτωλικός  26η Αγωνιστική  SuperLeague  2 – 0  60' Μασούρας , 90' Μπουχαλάκης
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης – Διαιτητής: Τσαγκαράκης
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα (67' Σισέ), Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (90' Λοβέρα), Ραντζέλοβιτς (55' Βαλμπουενά) και Χασάν.
 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (46' Φερνάντες λ.τρ), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μαλής, Σίεστεντ, Ντάλσιο, Ταχάρ, Μουνιέ (90' Καββαδίας), Άλβαρες, Ντίας και Ντάουντα (75' Μιμίτο).
 
 
 
Το «εργαλείο» Τσαγκαράκης σε σφύριξε καν φάουλ στο εγκληματικό χτύπημα του Μουνιέ στο Σα. Μετά του έδειξε απλά κίτρινη αντί να τον στείλει στο Αυτόφορο. «Έφαγε» κι ένα πέναλτι στον Χασάν. Δεν πήγε καν VAR. Και στο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί, που ήταν εξαιρετικά οριακή φάση και πιθανότατα ΟΧΙ offside πίστεψε τους varίστες της «Εξυγίανσης».
Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να ανακόψει το ΘΡΥΛΟ. 2-0 χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο και +7 από τον ψευτοπρωταθλητή , που την ίδια ώρα έπαιζε 112 λεπτά μήπως καταφέρει να κερδίσει το παράρτημα Ξάνθη.
 

Σχόλια

Εικόνα holland74

Ωραίο κομμάτι αυτό το ρετρό...