Σαν Σήμερα 6/3



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
06/03/1949  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  4-1   18' - 61' ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, 28' - 64' ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, 86' Βάβουλας.
Ο Ολυμπιακός κερδίζει εύκολα τον Εθνικό στο Ποδηλατοδρόμιο και ουσιαστικά κατακτά το Πρωτάθλημα Πειραιώς. 6.000 θεατές στο γήπεδο.
 

 
06/03/1966  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  15η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 1 – 2  3' Κυριακού, 12' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 64' ΣΙΔΕΡΗΣ.
Με πρωταγωνιστές τους Σιδέρη-Μποτίνο, ο Θρύλος του Μπούκοβι παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη επί του Απόλλωνα στη Λεωφόρο, στον δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα στην Α' Εθνική μετά τα 6 χρόνια οργίων του βαλιτσοφόρου Μαντζεβελάκη.
 




 
06/03/1977  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ  22η Αγωνιστική Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-1   22' ΑΓΓΕΛΗΣ, 64' ΓΑΛΑΚΟΣ, 78' ΛΟΣΑΝΤΑ, 87' Χριστοφορίδης.
Σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Ηρακλή του μεγάλου Χατζηπαναγή, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά μας Κελεσίδη. Με τη νίκη αυτή διατηρηθήκαμε στην πρώτη θέση, σε έναν τίτλο που χάθηκε μέσα από τα χέρια μας και κατέληξε στον ΠΑΟ της ''αλεπούς των πάγκων'' που λεγόταν Γκόρσκι.
 





 
06/03/1983  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 0   41' Προκόβας (Αυτ.).
Σημαντική αλλά και πολύ δύσκολη νίκη μπροστά σε περίπου 30.000 γαύρους στο Καραϊσκάκη, στον δρόμο για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όπως συνέβαινε συχνά σε αυτήν την περίοδο του βαρδινογιαννισμού, ο Ολυμπιακός κέρδισε και το διαιτητή, τον κύριο Κούρτη, που λίγο έλειψε να κατακυρώσει άκυρο γκολ στον Απόλλωνα και δεν έδωσε καθαρό πέναλτυ στον Θρύλο. Μεγάλο βαζελο-παράρτημα οι γιαχωβάδες Ρουφ-Ριζούπολης μία ολόκληρη ζωή, με τους δανεικούς/ελεύθερους τύπου Ντόκεν να πηγαινοέρχονται από τα κεντρικά της MOTOR OIL στα γραφεία της ΠΑΕ Απόλλων.
 






 
Την ίδια μέρα, ο παναθηναικούλης αρπάζει μια ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΤΕΣΣΑΡΑ από τον Ηρακλή . Απολαυστική η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ. Τελικά τους αρέσει πολύ στα ΤΕΣΣΕΡΑ (γκολ εννοούμε πάντα... μη πάει αλλού το μυαλό σας...)
 
06/03/1988  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  22η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 1-1  4' ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, 52' Ρότσα.
Η πρώτη σύγκρουση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού επί Κοσκωτά. 40.000 θεατές στο ΟΑΚΑ είδαν τον ασύνδετο Ολυμπιακό των πολλών μεταγραφών να κοντράρει στα ίσια τον ΠΑΟ και να χάνει τη νίκη από δικά του χοντρά λάθη. Βροχή και κρύο απέτρεψαν αρκετούς οπαδούς και των δύο ομάδων να γεμίσουν το ΟΑΚΑ, αν και το πρωτάθλημα είχε χαθεί και αποτελούσε υπόθεση Λάρισας-ΑΕΚ.
 

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ (7/3) τα είδε ΟΛΑ πράσινα

 
Την ίδια μέρα, ΦΑΠΑ στον παναθηναικούλη στο μπάσκετ με 71-72

 

 
6/3/2003 Ανακοινώνεται πως ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟ Μπιούφορντ πιάστηκε ντοπέ. Γίνονται τέτοια πράγματα στην ομάδα του Χάντζου;
 
 
06/03/2005  ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-1  27' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, 47' Σαλπιγγίδης.
Σφαγή στην Τούμπα, με το βοηθό να ακυρώνει κανονικό γκολ του Οκκά ως οφσάιντ και να κλέβει δύο πόντους από τον Θρύλο του Μπάγεβιτς, γκρεμίζοντάς τον από την κορυφή της βαθμολογίας. Μονότερμα ο Θρύλος μέσα στην Τούμπα, αλλά είπαμε, δεν γούσταρε ο βοηθός να κερδίσουμε, σε ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε κόντρα σε όλη την κυβέρνηση Καραμανλή και το καρκίνωμα των Βαρδινογιάννηδων.
 
 
 
6/3/2008 Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, με 87-82 μέσα στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14 πόντους, ο Ολυμπιακός του Γιαννάκη με μπροστάρη έναν εκπληκτικό Γκριρ και με συμπαραστάτες τους Τζάκσον-Βασιλόπουλο-Μπλάκνεϊ, αλώνει ίσως τη δυσκολότερη έδρα της Ευρωλίγκας. Δυστυχώς τελευταία στιγμή δεν πήραμε τη διαφορά των 8 πόντων με την οποία είχαμε χάσει από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ, στο πρώτο ματς, που θα μας έδινε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στους ''8'', για να αποφύγουμε το μεγαθήριο της ΤΣΣΚΑ που εν τέλει μας απέκλεισε...
 
 
 
 
06/03/2011  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  25η Αγωνιστική  Superleague  3-0  47' ΜΟΔΕΣΤΟ, 58' ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ, 65' ΜΙΡΑΛΑΣ.
Με μαέστρο τον Ιμπαγάσα, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και άνοιξε την άμυνα του Εργοτέλη, ο Θρύλος παίρνει μία ακόμη νίκη στο άδειο Καραϊσκάκη, λόγω της γελοίας τιμωρίας για επεισόδια που ποτέ δεν έγιναν στο ''ντέρμπυ της ντροπής'' με τον Κατσουράνη.