Αδειοδότηση παναθηναικούλη : ΣΚΑΝΔΑΛΟ διαρκείας



Είχαμε δει πριν δυο βδομάδες περίπου το θέμα της αδειοδότησης του παναθηναικούλη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
 
Καταρχήν να πούμε ότι έχουμε φτάσει 10 Απριλίου και ακόμα δεν έχουμε μάθει τίποτα σχετικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων, αν και οι διακηρύξεις των «αρμοδίων» έλεγαν ότι τα πάντα φέτος θα είχαν τελειώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Οκ. Στην Ελλάδα είμαστε, βγήκαμε και στις αγορές και πιθανά σ’ αυτό να οφείλεται η καθυστέρηση. Για το καλό του έθνους ας πάμε πάσο…

Αλλά τελευταία διαβάζουμε στα βαζελολάγνα δημοσιογραφικά όργανα «ειδήσεις» έως ΙΑΧΕΣ αισιοδοξίας για τη ΣΙΓΟΥΡΗ αδειοδότηση του Panathinaikos. Έκαναν λέει όλους τους απαραίτητους διακανονισμούς των χρεών και ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ. Για την ουσία όμως δε διαβάζουμε κάτι. Ποια είναι η ουσία? Ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έπρεπε να μπουν 15 εκατομμύρια , αλλά μέχρι στιγμής έχουν μπει 1,8 εκατομμύρια. Για τα υπόλοιπα 13,2 εκατομμύρια ΤΟΥΜΠΕΚΙ από όλους.

Χτες ο Μανώλης Γαβαθιώτης σε άρθρο του στα parapolitika.gr μας έλυσε αρκετές απορίες τόσο για το θέμα του παναθηναικούλη όσο και για το θέμα της ΔΕΚΟ του βορά.
 
Όπως σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, υπάρχει ένας θεσμός πού λέγεται αδειοδότηση. Αφορά, πολύ απλά, την δυνατότητα των ΠΑΕ πού έχουν καταλάβει τις πρώτες θέσεις στα εθνικά πρωταθλήματα, να αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βάση των κανόνων πού έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ( ΟΥΕΦΑ ).

Η τήρηση αυτών των κανόνων, οι οποίοι ισχύουν και για τις εσωτερικές διοργανώσεις, αλλά είναι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ( ΕΠΟ ), είναι υποχρεωτική. Εάν μία ομάδα δεν πληροί αυτούς τους όρους, απλά δεν έχει την δυνατότητα να μετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι πού πέρυσι συνέβη και είχε πολύ οδυνηρές συνέπειες κυρίως για τον ιστορικό Παναθηναϊκό, ο οποίος, αν και αδειοδοτήθηκε ( τελικά ) από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, κόπηκε σε δεύτερο βαθμό από την αντίστοιχη της ΟΥΕΦΑ.

Αυτό, έγινε πέρυσι. Φέτος, δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Οι πληροφορίες μας λένε ότι και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ΠΑΟΚ ( ο οποίος είχε επίσης σημαντικό πρόβλημα ) θα πάρουν την πολυπόθητη άδεια, παρά τα μέχρι πρότινος αρνητικά προγνωστικά. Φυσικά, την άδεια θα πάρουν και οι επόμενες στη βαθμολογία ΠΑΕ ( Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης ), οι οποίες άλλωστε και εξ αρχής δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Εκείνο λοιπόν πού είναι πλέον προς εξέταση, είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ( διότι βάση των υπαρχόντων στοιχείων, περί ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ πρόκειται ) να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση

Ολοι λοιπόν, είναι Ο.Κ. ! Τέρμα οι αγωνίες, τέρμα τα άγχη και οι αβεβαιότητες. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, όπου αναμφίβολα θα πρέπει να αποδοθούν όλα τα εύσημα στη διοίκησή του και συγκεκριμένα στον κ. Αλαφούζο.

Η διοίκηση των πρασίνων, φέτος, αντιλήφθηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξει μεθόδους και μοτίβο, προκειμένου να αποκτήσει το πολυπόθητο χαρτάκι. Μέθοδοι όπως η περσινή με την … «επίσκεψη» μερικών δεκάδων … «αγανακτισμένων» οπαδών εποχούμενων στα γραφεία της ΕΠΟ και θεαματική παρέμβαση στη συνεδρίαση της επιτροπής αδειοδότησης, εγκαταλείφθηκαν. Το περσινό πάθημα, φέτος έγινε μάθημα. Η τακτική πού ακολουθήθηκε, περιείχε επισκέψεις τόσο στα γραφεία της ΕΠΟ ( ανωτάτου επιπέδου ), όσο και στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ.

Η συνάντηση με το αρμόδιο για τις αδειοδοτήσεις στέλεχος, τον κ. Ινφαντίνο, απέδωσαν καρπούς. Και πλέον, θεαματικά «σοφότερη» η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήξερε τι πρέπει να κάνει. Και το έκανε.

Αν οι πληροφορίες μου αληθεύουν, μεγάλο ρόλο στην απόκτηση της αδειοδότησης έπαιξε η ανάθεση κάποιας σχετικής «μελέτης» ( ή κάτι άλλου, σχετικού, πού δεν γνωρίζω ακριβώς ) σε μία εταιρεία ειδική, του εξωτερικού, την οποία ( λέγεται ότι … ) συνέστησε ο ίδιος ο κ. Ινφαντίνο !

Η εκμετάλλευση λοιπόν του τάϊμινγκ και των περιστάσεων από την πράσινη διοίκηση, ήταν ιδανική. Τα ανοίγματα «έκλεισαν» ως δια μαγείας με … λογιστικό τρόπο (!), τα χρέη ρυθμίστηκαν όσο γινόταν να ρυθμιστούν και τελικά, η άδεια κατακτήθηκε ( πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ). Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, έμαθαν για τα καλά το πώς ρυθμίζονται τα χρέη, πως καλύπτονται τα ανοίγματα, πως ξεπερνιούνται οι «παγίδες».

Ουδέν πρόβλημα, λοιπόν. Όπως ουδέν πρόβλημα και για τον ΠΑΟΚ. Πλήρωσε το χρέος προς τον Δώνη και… καθάρισε ! Οσο για το χρέος προς το δημόσιο, εκείνο ντε, πού ο μέγας επενδυτής Ιβάν Σαββίδης απαιτεί από το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει άνευ προσαυξήσεων, «ειδ’ άλλως δεν πληρώνει τίποτα», εντάξει, «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ» και αυτό !

Πως τακτοποιήθηκε ; Μα, είναι απλό : Ποιο …χρέος του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο ; Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, η ΕΠΟ έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών ( ξέρετε, Στουρνάρας, Θεοχάρης κ.α. )  ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, αν ο ΠΑΟΚ χρωστάει και ΠΟΣΑ ακριβώς χρωστάει, αλλά ακόμη απάντηση … δεν έχει πάρει ! Εντάξει, κάποτε θα την πάρει, δεν λέω, αλλά μέχρι τότε, το «πουλάκι» της αδειοδοτήσεως θα έχει … πετάξει !
Μέχρι τότε, ισχύει το … «Χρέος ; Ποιο χρέος ; Δεν υπάρχει κανένα χρέος» !
Χαίρετε …

Δεν θα τολμούσαμε ποτέ να αμφισβητήσουμε κείμενο ενός δημοσιογράφου όπως ο Μανώλης Γαβαθιώτης. Για να λέει ότι φέτος ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ και εξασφάλισαν άδεια οι δυο ΔΕΚΟ έχει τις πληροφορίες του. Είμαστε όμως περίεργοι να δούμε τη μεθόδευση. Να πληροφορηθούμε ρε παιδί μου με ποιον τρόπο καλύφθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του παναθηναικούλη. Έβαλε κάποιος χρήματα? Ποιος? Πόσα? Εγγυήθηκε κάποιος? Μήπως κανας κρατικός υπάλληλος δεν έβρισκε ταξί πάλι? Μήπως για χάρη του παναθηναικούλη κρατικοί λειτουργοί (που δεν καλύπτονται από βουλευτική ασυλία, ουτε από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα είναι «ευάλωτοι» σε δικαστικές περιπέτειες) ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ στα "οικονομικά ανοίγματα" της ΔΕΚΟ με το τρυφίλι?

Μήπως τώρα που «ηρεμήσατε» από την έξοδο στις αγορές εθνοσωτήρες Σαμαροβενιζέλοι, να μας εξηγούσατε κι εμάς τους @αλακες που σας πληρώνουμε μέχρι τελευταίο ευρώ ΦΟΡΟΥΣ και ΧΑΡΑΤΣΙΑ, τον τρόπο με τον οποίο απαλάσσετε κολλητούς σας από την καταβολή εκατομμυρίων ευρώ?

Το γράψαμε και την προηγούμενη φορά ..

Δικαίωμά σας το τι θα κάνετε, αλλά βάλ'τε καλά στο μυαλό σας ένα πράγμα ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αν πάρει άδεια φέτος αυτό το μπουρδέλο και παίξει του χρόνου στην Ευρώπη, δεν θα μείνει έτσι η ιστορία. Το παραμύθι της αβάντας στον κρατικοδίαιτο Παναθηναϊκούλη τελείωσε. Χωνέψ'τε το για το καλό σας...