Αυτή ήταν νίκη ΓΑΥΡΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ και ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ



Χτες είχαμε τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Volleyleague.  Η ΘΡΥΛΙΚΗ μας ομάδα αντιμετώπιζε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Ρέντη με πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα από την αρχή της σεζόν «χτυπιέται αλύπητα» από αμέτρητα προβλήματα. Από το Final Four του κυπέλλου και μετά όμως το κακό παράγινε. Έχουμε χάσει τον κεντρικό μας , τον Σμαραγδή, με εξάρθρωση ώμου. Ο Κουρνέτας συνήλθε από τη θλάση στη σειρά των ημιτελικών με το Φοίνικα Σύρου. Ο Μαρούλης ο δεύτερος πασαδόρος έχει πρόβλημα στο γόνατο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο παιχταράς μας ο Γιορντάνωφ απεκόμισε σοβαρότατο πρόβλημα στο  ώμο από το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με το Φοίνικα.

Παρόλα αυτά, η ομάδα προκρίθηκε στον τελικό με 3-2 νίκες , έπειτα από ΠΕΝΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ αγώνες με την ομάδα της Σύρου.

Στο χτεσινό πρώτο τελικό η ομάδα μπήκε δυνατά και κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-23. Τα προβλήματα όμως ήταν ορατά. Ο Γιορντάνωφ ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα.  Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη αλλά τελικά το χάσαμε 25-27, αν και θα μπορούσαμε να το είχαμε κατακτήσει.  Η ομάδα φαινόταν να μένει σιγά σιγά και από δυνάμεις. Το τρίτο σετ χάθηκε σχετικά εύκολα 21-25 και κάπου εκεί οι φόβοι για απώλεια του πρώτου τελικού και κατά συνέπεια του πλεονεκτήματος της έδρας άρχισαν να μπαίνουν στο μυαλό πολλών. Στο στρατόπεδο δε της Αλεξανδρούπολης άρχισαν τα χαμόγελα. Θυμίζω ότι στην κανονική περίοδο και οι δύο αγώνες πρωταθλήματος έληξαν 3-2. Χάσαμε στην Αλεξανδρούπολη, νικήσαμε στο Ρέντη.

Ο Εθνικός μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία λοιπόν στο τέταρτο σετ. Όταν το σκορ έφτασε στο 8-13, ακόμα και ο λίγος κόσμος που βρέθηκε χτες στο Ρέντη, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα από την τηλεόραση πίστεψαν ότι ο αγώνας τελείωσε. Όλοι εκτός από τις ΨΥΧΑΡΕΣ που  φορούσαν την ερυθρόλευκη. Με μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανατροπή, με πρωταγωνιστές τον Καλντέιρα, τον Χριστοφιδέλη, τον Κουρνέτα,  τον Κοκκινάκη αρχικά ως ακραίο και τελικά ως διαγώνιο, αλλά και τη βελτιωμένη υποδοχή του Στεφάνου και το ώριμο παιχνίδι των Γιούρισιτς και Κιόση, κατακτήσαμε το τέταρτο σετ με 25-23.

Στο πέμπτο σετ πλέον το τάραφλεξ ξεχείλισε από ΓΑΥΡΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ και ταυτόχρονα έγινε φανερός ο φόβος στα μάτια των παιχτών του Εθνικού. Προηγηθήκαμε 8-4 και 11-8 και 14-10. Κάποια λάθη μας έφεραν το σκορ στο 14-12 αλλά ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ πλασέ του ΓΙΓΑΝΤΑ Καλντέιρα μας έδωσε τη νίκη.

Η φετινή κούραση και οι πόνοι αυτής της ομάδας είναι κάτι πρωτόγνωρο. Οι ΜΑΓΚΕΣ μας όμως δεν λυγίζουν. Παλεύουν ΟΛΑ τα ματς ΠΟΝΤΟ ΠΟΝΤΟ. Όταν ο διαγώνιός σου είναι τέταρτος σε πόντους πίσω από τους δύο ακραίους και τον κεντρικό της ομάδας και παίρνεις τον αγώνα, τότε έχουν καταργηθεί οι φυσικοί νόμοι και η ΛΟΓΙΚΗ του αθλήματος. Αυτές είναι νίκες που μόνο ομάδες του ΘΡΥΛΟΥ πετυχαίνουν . Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η ΔΥΝΑΜΗ που δίνει αυτή η φανέλα στους αθλητές που έχουν τη τιμή να τη φοράνε.  Δυστυχώς όμως αυτή η ομαδάρα μας και οι ΑΘΛΗΤΑΡΑΔΕΣ της, δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Δεν περιμένουμε από τις ΑΡΔ-κολοφυλλάδες να τους προβάλλουν. Αυτές αποθεώνουν μια λουλού ονόματι Μπερκ και κάθε τι βαζέλικο.

Ο ΚΟΣΜΟΣ μας όμως? Γιατί αφήνει ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ?

ΥΓ1. Είναι απίστευτη η προσπάθεια που καταβάλει ο Γιορντάνωφ και μόνο για να βρίσκεται στο γήπεδο. Εκτός από ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ είναι και ΨΥΧΑΡΑ.

ΥΓ2. Απόψε στις  ΟΚΤΩ (8) το βράδυ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ στο 2-0 ώστε αν χρειαστεί να γυρίσουμε στο Ρέντη ……..

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Και σήμερα σκίσαμε! Σε παιχνιδάρα με τον υπέροχο αντίπαλο Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που προπονεί ο γίγαντας Θανάσης Μουστακίδης.

Εικόνα savvas gridlock

Σοβαρά σου μιλάω Γιώργαρε, όποτε τον βλέπω να κάνει δηλώσεις ως αντίπαλος προπονητής του Θρύλου, σφίγγεται η καρδιά μου. Δεν κολλάει αυτή η εικόνα, ΔΕΝ ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ, πώς το λένε. Πολύ καλή ομάδα ο Εθνικός, ίσως να'ναι και καλύτεροι από εμάς για να τα λέμε όλα, αλλά αν πάρουμε το φετινό πρωτάθλημα, θα μιλάμε για έναν από τους πιο μάγκικους και καρυδάτους τίτλους σε ολόκληρη την ιστορία μας, βάζοντας μέσα όλα τα αθλήματα. Τρομερή αυταπάρνηση από τραυματίες παίκτες, που ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα σε λίγες εβδομάδες δεν θα φορούν τα ερυθρόλευκα. Μπράβο και πάλι μπράβο ρε αλάνια...

Εικόνα jimakos

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Απο 0-2 και με τόσα προβλήματα και τραυματισμούς 3-2.
Α ρε ΘΡΥΛΕ μόνο εσύ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτή κι' αν ήταν μάγκικη νίκη!!!! Χίλια μπράβο στους μάγκες μας!!! Τι έχουμε πετύχει ρε μάγκες όλα αυτά τα χρόνια;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σου βγάζω το καπέλο Δία! Πολύ ωραίο άρθρο, με επιχειρήματα και τεχνικοτακτική ανάλυση! Απίστευτη αυταπάρνηση των παιχτών μας! Εγώ, ακόμα και τώρα, δε θα πω ότι είμαστε φαβορί. Είναι τρομερά μεγάλη η κούραση των παιχτών μας. Παίζουμε ανελλιπώς τον τελευταίο μήνα και με τους τραυματισμούς το πράγμα γίνεται εξαντλητικό. Αντίθετα, ο Εθνικός ξεκουράστηκε μία βδομάδα πριν τους τελικούς και η ομάδα τους είναι υγιής. Το σημερινό ματς είναι κομβικότατο. Το παίρνουμε και έχουμε μεγάλη καβάτζα. Ακόμα και διαχείριση στο τρίτο παιχνίδι μπορεί να γίνει, αν κριθεί απαραίτητο.

Υ.Γ. Για τις εφημερίδες "μας" τα είπατε εσείς πολύ καλά. Ντροπή.

Υ.Γ.2. Πολύ συμπαθητικός ο Μουστακίδης κι' ας κάθεται σε αντίπαλο πάγκο. Ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψει στην ομάδα μας και να μας οδηγήσει σε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Του αξίζει. Και επειδή κάποιοι μπορεί να το θεωρούν αυτονόητο, αλλά δεν είναι, να πούμε ότι δεν προκαλεί καθόλου από τον πάγκο. Αντιθέτως το χαμόγελό του σε κερδίζει αμέσως. Μέγα Μουστακίδη!!!

Εικόνα red7neck

Ειλικρινά χθες απογοητεύτηκα που δεν ήταν κανείς στο γήπεδο.. Αδυνατώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΛΛΕΥ, ο 26 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, 14 φορές Κυπελλούχος Ελλάδος, 2 φορές Κυπελλούχος Ευρώπης, 2 φορές κάτοχος Σούπερ Καπ και 1 Λίγκ Καπ ήταν μόνος του???? Ντροπή γι' αυτό το τιμημένο τμήμα!

Σήμερα το γήπεδο πρέπει να γεμίσει και να νιώσει ο κάθε Εθνικός της φάπας πως να είναι να παίζεις στο Ρέντη σε μία καυτή έδρα.

Μπράβο μόνο στο Φως...Γαύρος για τα μπάζα (πιο μικρή αναφορά πεθαίνεις) και ο Πρωταθλητής προκλητικά αδιάφορος για το θέμα!

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, άσχετο βέβαια! Υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τμήμα handball? Αδυνατώ να βλέπω τους τουρκοβούλγαρους να παίζουν μόνοι τους και εμείς να μην έχουμε τμήμα!

Εικόνα ΔΙΑΣ

μηπως και η προκριση στο final four του CEV δε χαθηκε επειδη δεν ειχαμε κοσμο με τις "ρωσσιδες"? ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ για ΘΡΥΛΟ...

Εικόνα savvas gridlock

Δεν μπορώ να βλέπω το Θανάσαρο το Μουστακίδη αντίπαλο του Θρύλου ρε ΔΙΑ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ο αθλητισμος τα εχει αυτα. κιαυτος δυσκολευεται...

Εικόνα Hulio

ξευτιλα του Γαυρου και του Πρωταθλητη....αν ειναι δυνατον.....μεγαλυτερη ομως ξευτιλα ειναι ενα ολοκληρο λεκανοπεδιο να μην μπορει να γεμισει ενα γηπεδο 2 χιλιαδων θεσεων.....κριμα να παιζουνε ολα τα τμηματα του ερασιτεχνη ολη την χρονια σε αδεια γηπεδα....καλα που πανε στην επαρχια σε καποιους αγωνες και θυμουνται πως ειναι να παιζεις για τον Ολυμπιακο....γαμημενοι δημοσιογραφοι ψευτοολυμπιακοι το μουνι της μανας σας

Εικόνα Chief Bromden

Ο "Πρωταθλητής" συστηματικά φέτος τον Ερασιτέχνη τον θάβει στα οπισθόφυλλα, ακόμα και την Ευρωκούπα των κοριτσιών στο πόλο οπισθόφυλλο την πέταξε, πρωτοσέλιδο είχε το αν θα μείνει ή όχι ο Κάμπελ!!!! χέστηκα για τον Κάμπελ και τον κάθε Κάμπελ όταν ο ΘΡΥΛΟΣ σηκώνει κούπες...
Δεν μπορώ να καταλάβω τα κριτήρια τους...
Θα συμφωνήσω και για τον κόσμο, κρίμα να μην παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα,όπως ήταν το γήπεδο την Κυριακή με τα κορίτσια έτσι πρέπει να είναι πάντα!

Μεγάλη η νίκη και με αρχιδάτη ανατροπή αναλογιζόμενοι τα προβλήματα μας και την διακύμανση των ΣΕΤ, όλα τα παιδιά βγάλανε Ολυμπιακή ψυχή από μέσα τους! Κοκκινάκης όνομα και πράγμα!

Εικόνα Hank

ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ έπρεπε να τον λένε

Εικόνα Count Cagliostro

Ντροπή για τον Γαύρο! Κατήντησε σαν την Πράσινη που όταν χάνει ο βάζελος εξαφανίζει το αποτέλεσμα!
Ίσως βέβαια να είναι χειρότερος ο Γαύρος γιατί εδώ μιλάμε και για απίστευτη νίκη με τόσους τραυματισμούς!
Ξευτύλα...