Το 27ο είναι το πιο ΜΑΓΚΙΟΡΙΚΟ!



Μέχρι το Δεκέμβρη οι «γνώστες» του αθλήματος γελούσαν μαζί τους. «Γέρους» τους ανέβαζαν «σάπιους» τους κατέβαζαν. Τα προβλήματα τραυματισμών ξεκίνησαν σχεδόν από την προετοιμασία. Από την έναρξη του Β’ γύρου όμως η ομάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και σταθερότητα. Τα προβλήματα συνέχιζαν , αλλά τα δόντια έσφιγγαν. Ήρθε η πρόκριση στο Final Four του κυπέλλου. Εκεί κατακτήσαμε τον  τίτλο επί του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1, αλλά ΑΠΟΔΕΚΑΤΗΣΤΗΚΑΜΕ! Εξάρθρωση ωμοπλάτης ο Σμαραγδής! Θλάση ο Κουρνέτας! Θλάση ο Στεφάνου! Απίστευτα πράγματα για βόλεϊ…

Παρά τις απουσίες κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο την τελευταία αγωνιστική και πήραμε το πλεονέκτημα έδρας. Ο ημιτελικός με το Φοίνικα Σύρου μας βρήκε νικητές με 3-2 νίκες με τα παιχνίδια στη Σύρο να χάνονται και τα δύο στο ται μπρεικ.

Πέντε ματς σε ημιτελικό σχεδόν όλα με τον Γιορντάνωφ τραυματία στον ώμο και οι τραυματισμοί των παιχτών συνεχείς. Αντίθετα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης «σκούπισε» την Κηφισιά εύκολα 3-0 και μας περίμενε ξεκούραστος.

Τα δύο πρώτα ματς των τελικών τα είδαμε εδώ (1),  (2)

Η ομάδα έχασε ουσιαστικά και τον Μαρούλη με τραυματισμό στο γόνατο και ο Κουρνέτας θα έπρεπε να βγάλει τα ματς του τελικού «χωρίς ανάσα». Το ερώτημα που απασχολούσε όλους μας μετά το ΘΡΥΛΙΚΟ 2-0 των αγώνων του Ρέντη, ήταν αν η ομάδα θα αντέξει άλλα τρία παιχνίδια στον ίδιο ρυθμό για να κατακτήσει ένα ΜΑΓΚΙΚΟ πρωτάθλημα. Οι ίδιοι «γνώστες» τους είχαν ξεγραμμένους στα ματς της Αλεξανδρούπολης.

ΔΩΔΕΚΑ ΓΑΥΡΟΙ όμως είχαν κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους. Ανέβηκαν στην Αλεξανδρούπολη με τον ΓΑΥΡΟ Προπονητή τους ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Αυτό το πρωτάθλημα ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ. Το χρωστάνε στους εαυτούς τους, στους λίγους που τους πίστεψαν φέτος και πρέπει να το χαρίσουν στον κυρ Σπύρο που τους περιμένει να γυρίσουν με την κούπα.

Το πρώτο σετ το κέρδισαν δύσκολα 24-26 ενώ έχαναν 16-12. Το δεύτερο σετ ήταν ίσως το κρισιμότερο της χρονιάς. Η μάχη συγκλονιστική, με φάσεις καταπληκτικές εκατέρωθεν και απίστευτες άμυνες. Προηγηθήκαμε 13-16, αλλά ο Εθνικός πάλευε με νύχια και με δόντια. Οι μάγκες του ΘΡΥΛΟΥ με μια ακόμα κατάθεση ψυχής το παίρνουν 29-31! Το τρίτο σετ ήταν πλέον τυπική διαδικασία. Η απογοήτευση ήταν φανερή στα πρόσωπα των παιχτών του Εθνικού. 17-25 και ξεκινούν τα πανηγύρια!

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ!
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΑΛΝΤΕΙΡΑ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΜΠΟΓΙΑΝ ΓΙΟΡΝΤΑΝΩΦ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΘΑΝΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΥΡΙΣΙΣΤΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΟΣΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΝΙΚΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΓΑΥΡΟΣ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ – ΓΑΥΡΟΣ!

 

Η κούπα έρχεται αύριο αφιερωμένη στο Σπύρο Μπλέτσα το φροντιστή της ομάδας και σε όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Το 27ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ είναι κατακτημένο με ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ. Γιαυτό μας λένε ΘΡΥΛΟ. Γιαυτό θα μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΟ……

ΥΓ. Μιχάλη Κουντούρη και Χρήστο Φλάμπουρα συνεχίστε τη σκληρή δουλειά. Τα αποτελέσματα  τα βλέπουμε ΟΛΟΙ. Συγχαρητήρια!

Σχόλια

Εικόνα Count Cagliostro

Σε κάτι άλλα fora μας κουνιόντουσαν κι οι Γριές για το βόλλεϋ!!!Έλεος!
Από εκείνη τη χρονιά που είχαμε κερδίσει 3-4 φορές τον βάζελο 3-2 με ανατροπή από 0-2 σετ έχουμε χαλυβδωθεί και δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω!
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΡΥΛΕ!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε, η γριά ήταν η μεγαλύτερη φωτοβολίδα του ελληνικού αθλητισμού μετά την Βούλα Τσιαμήτα. Τι να μας κλάσουν...

Εικόνα red7neck

Συγχαρητήρια στην ΜΑΓΚΙΚΗ ομάδα του Ολυμπιακού που κατέκτησε το 27ο πρωτάθλημα και παράλληλα το νταμπλ.Πόσο περήφανος είμαι όταν βλέπω την ερυθρόλευκη και ριγωτή φανέλα να παίρνει συνέχεια τίτλους! Δεν συγκρίνεται με τίποτα!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Εικόνα Chief Bromden

Κάθε βδομάδα και από μια κούπα! Μεγάλη μαγκιά ο συγκεκριμένος τίτλος για τους λόγους που αναφέρουν όλα οι φίλοι εδώ, η ερυθρόλευκη φανέλα μέτρησε πολύ σε αυτή τη δύσκολη σειρά , γιατί ήταν παρά πολύ δύσκολη και ας τελείωσε 3-0, πολλά μπράβο στην διοίκηση ,σε μάγκες παίχτες και προπονητή ...
Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια όπως και με τις κοπέλες πριν από μέρες δείχνουν το μυστικό τις επιτυχίας: οικογένεια, γροθιά, και βαθιά επίγνωση για το μέγεθος του σύλλογου που εκπροσωπούν ...
Πέρα από τον γραφικό που αναφέρει ο κ Απόστολος για πολλά γέλια ήταν μια κυρία όρθια ψηλά στην κερκίδα , αντιδράσεις φοβερές, του στυλ μου έριξε η γειτόνισα νερά στη μπουγάδα! Α ρε Θρυλε τι τους έχεις κάνει...
Συνεχίζουμε, τα χέρια θα σηκωθούν πολλές φορές στον ουρανό το επόμενο διμηνο...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απίστευτο επίτευγμα που δεν αντικατοπτρίζεται πλήρως από το "σκούπισμα" της σειράς με 3-0. Σαφέστατα, παραπλανητικό το 3-0. Η δυσκολία των τελικών ήταν απείρως μεγαλύτερη, γι' αυτό και η δόξα του τίτλου είναι σπάνια. Τι να πρωτοπεί κανείς για τις αντιξοότητες που συνάντησε αυτή η ομάδα. Δεν έχει και νόημα πλέον να γραφτούν, αφού... γράφτηκε η ιστορία από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Συγχαρητήρια στο περήφανο τμήμα του βόλεϊ και σε όσους οπαδούς-χορηγούς-διοίκηση στήριξαν την ομάδα! Ζήτω ο Ολυμπιακός μας!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Πάλι περηφάνεια χθες βράδυ. Ψύχραιμοι, αποφασισμένοι, τους βουβάνανε όλους εκεί πάνω και ειδικά κάποιο σαπάκι που ούρλιαζε στο δεύτερο σετ με τον αμφισβητούμενο πόντο ( δικός μας ήταν ): ΄΄μόνο έτσι κερδίζετε σεις ρεεε΄΄... Περιμένω να΄δω τί θα γίνει στο μπάσκετ. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΡΥΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υπάρχει αυτό που έγινε. Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 1972-73, 1981-82, 2004-05, πρωτάθλημα μπάσκετ 1992-93 και πλέον πρωτάθλημα βόλλεϋ 2013-14.

Εικόνα kg

ΡΕ ΣΑΒΒΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ............

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συγγνώμη που απαντάω εγώ Σάββα. Αν θες διόρθωσέ με. Σημαίνει ότι ο φετινός τίτλος του βόλεϊ συγκαταλέγεται πλέον σε ξεχωριστό ράφι, μαζί με τους προαναφερθέντες που είπε ο Σάββας, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους έχουν ξεχωριστή και βαρυσήμαντη σημασία. Στο ποδόσφαιρο, το 1972-73 ήταν ένας τίτλος πρωτοφανούς κυριαρχίας και ρεκόρ. Ο τίτλος που άξιζαν οι παιχταράδες που έπαιζαν και ο ανυπέρβλητος Γουλανδρής. Το 1981-82 είναι τίτλος που ήρθε μέσα από μπαράζ με τον ακατανόμαστο, απέναντι σε θεούς και δαίμονες. Όλη τη χρονιά κυνηγημένοι από τους απανταχού τσάτσους και θεσμομπάτσους του Βαρδινογιάννη, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με έναν ΜΑΓΚΙΚΟ τίτλο! Το 2004-05 έχει μεγάλη αξία γιατί πρώτον το πήραμε, βγαίνοντας αλώβητοι από μία σεζόν έντονης εσωστρέφειας και αγωνιστικής σύγχυσης. Συν το κυνήγι των φορέων στον Θρύλο μας με τιμωρίες και πουστιές. Και δεύτερον επειδή αν το έπαιρνε ο βάζελος θα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο με συνέπειες άγνωστες. Ήδη το κλίμα ήταν τεταμένο και κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθούσε σε ενδεχόμενη αποτυχία... Στο μπάσκετ, ο τίτλος του 1993 αποτέλεσε την απαρχή μιας αυτοκρατορίας της δεκαετίας του '90 σε Ελλάδα και Ευρώπη, που δυστυχώς είχε απολογισμό μόνο έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Η ομάδα τη δεκαετία του '90 ήταν ο φόβος και ο τρόμος στην Ευρώπη και ψηφίστηκε από την ΦΙΜΠΑ ως η καλύτερη τότε ομάδα. Όλα αυτά ξεκίνησαν το 93 όταν και σπάσαμε την έδρα του βάζελου, αναγκάζοντας τον Γιαννακόπουλο να μην κατεβάσει την ομάδα στον τέταρτο τελικό!!! Ελπίζω να σε βοήθησα.

Εικόνα savvas gridlock

Θωμά, είσαι ταλιμπάν ολυμπιακοφροσύνης. Μπράβο φίλε. Μιλούσα για τίτλους σε όλα μας τα αθλήματα κόντρα σε όλους και σε όλα, φίλε kg, όπως σωστά κατάλαβε ο Θωμάς...

Εικόνα kg

ΟΚ!

Εικόνα μαουνιέρης

ΜΕΓΑΣ ΣΕ ΑΞΙΑ ΤΙΤΛΟΣ!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα Mhtsaras

ΓΑΒΡΟΣ ρε μαλάκα Δία !!!ΓΑΒΡΟΣ απλά !!!
Ένα όνομα μνια φίρμα ρε πούστηδες !!!
Τι να μας είπωνε τα άλλα τα γατάκια ρε κσεφτύλες ;
Ούλη τη χρονιά τους μισούς μας παίχτουρες σε ούλα τα αθλέματα τους λαλήτε μυρωδγιάδες και τους άλλους μισούς σαπάκια !
ΕΤΣΑ ΓΑΜΑΝΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΡΩΔΓΙΑΔΕΣ !!!
Ουστ καργιόλια ΑΡΔίτες !!!!
Μουνοσκελάδες....

Εικόνα jimakos

Όταν , μετά την κατάκτηση του τίτλου, τραγουδάνε όλοι μαζί ¨είσαι στο μυαλό...¨ απλά ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!