Ο ΟΠΑΠ ο «γατουλης» και η «παστρα»



Εμείς σαν φίλαθλοι μπορεί να ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή σχεδόν αποκλειστικά με το Μουντιάλ, αλλά «κάποιοι» δεν ησυχάζουν ποτέ και προσπαθούν, ειδικά σε τέτοιες περιόδους, που η προσοχή του κόσμου είναι στραμένη αλλού, να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους. Ειδικά αν αυτοί οι «κάποιοι» εμπλέκονται με τον αθλητισμό και μάλιστα προβάλουν προς τα έξω ένα προφίλ «εξυγιαντών» του ποδοσφαίρου από την «κόκκινη» δήθεν "χούντα", τότε τα μάτια μας "γυρίζουν" σαν το γνωστό τυχερό παίγνιο "φρουτάκια"...
 
Την προσοχή μας τράβηξαν δυο ειδησούλες, που αφορούν τον ΟΠΑΠ και το μικρομέτοχό του «τιγρούλη των φρίσκις». 
 
Ένα θέμα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο Σαμαράς
«Είναι πλέον γνωστό ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία του δέχονται στοιχήµατα τελείως ανώνυµα και, παρά το τυπικό ανώτατο όριο στοιχηµατισµού, η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά. Οι πιο «µερακλήδες» επιλέγουν ένα παιχνίδι στο Πάµε Στοίχηµα που είναι «µονό αποδεκτό» και ποντάρουν όλα τα ενδεχόµενα (π.χ. under και over). Το αποτέλεσµα είναι σίγουρα κερδισµένα χρήµατα, λίγο λιγότερα από το συνολικό, «βρώµικο» κεφάλαιο λόγω της γκανιότας, αλλά πλέον πεντακάθαρα, νοµιµότατα, µε βεβαίωση κερδών και κάλυψη για τα τεκµήρια της Εφορίας.»
 
Γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα? Α πα πα…. Κάτι είχαμε ακούσει για ένα παράγοντα που στοιχημάτισε σε χώρα της μακρινης Ασίας πριν μερικά χρόνια, κόντρα στην ομάδα του, αλλά ακόμα περιμένουμε το αποτέλεσμα της ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ…  και μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ….
 
«Οι πιο επαγγελματίες, που δεν έχουν χρόνο για τέτοια, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι να εµπορεύονται π.χ. ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους, αρκούνται στο να αγοράζουν κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ. Ο πρόσφατα καταδικασθείς Αλέξανδρος «Ελληνας Εσκοµπάρ» Αγγελόπουλος βρέθηκε µε δεκάδες χιλιάδες τέτοια κερδισµένα δελτία. Ο Αγγελόπουλος έδειξε τον δρόµο και σε άλλο έµπορο κοκαΐνης, που κέρδισε το Τζόκερ του ΟΠΑΠ και το Στοίχηµα 600 φορές το 2013, καθώς η σχετική δικογραφία αναφέρεται σε «σκανδαλώδη εύνοια της Τύχης» και «παραβίαση κάθε νόµου των πιθανοτήτων» για τα µέλη του κυκλώµατος που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, παίζοντας µάλιστα ταυτοχρόνως σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας.»
 
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ηλιόπουλος! Όχι ο Γιαννάκης.. ο άλλος… ο ηθοποιός….. ούτε Μνημόνια μας σώζουν ούτε ο «Θεός της Ελλάδος» που λέγανε παλιότερα κάποιοι….
 
«Η λύση στο πρόβληµα είναι προφανής, εφαρµοσµένη παγκόσµια και δεν είναι άλλη από την ονοµαστικοποίηση των δελτίων. Να ξέρει, δηλαδή, ο ΟΠΑΠ ποιος είναι ο πελάτης του και ποια είναι η δραστηριότητά του. Ο νόµος το προβλέπει ήδη για τα καζίνο, το προβλέπει για τα VLT (φρουτάκια) και το ∆ιαδίκτυο µέσω της κάρτας παίκτη. Γιατί δεν εφαρµόζεται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ; Γιατί να µην προβλέπεται ταυτοποίηση του παίκτη στο πρακτορείο, ώστε να διασταυρώνεται εύκολα ποιος παίζει τι, πόσα χάνει και πόσα κερδίζει συνολικά; Η τεχνολογία υπάρχει και ο ΟΠΑΠ ετοιµάζεται να την εγκαταστήσει παντού για τα φρουτάκια. Γιατί τα άλλα παιχνίδια του να είναι διαφορετικά; Η µόνη εξήγηση είναι ο φόβος ότι µια τέτοια ρύθµιση θα χτύπαγε τα κέρδη του ΟΠΑΠ. Ο ρυθµιστής Γιαννακόπουλος προτιµά να βάλει πλάτη στους Τσέχους και να κόβουν χρήµα στον ΟΠΑΠ, ακόµα κι αν αυτό προέρχεται από σωµατεµπορία και ναρκωτικά.
Οι ελληνικές Αρχές έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν δεσµευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λύσουν οριστικά το πρόβληµα µε τα ονοµαστικά δελτία, αλλά µε τεράστια έκπληξη διαβάσαµε σε συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΕΠ, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, ότι η λύση που θα προωθήσει είναι διαφορετική! Λέει ότι θα θέσει σε εφαρµογή ένα «σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστηµα», µέσω του οποίου τα δελτία που κερδίζουν θα αποκτούν µοναδική ηλεκτρονική ταυτότητα, που θα καθιστά αδύνατη τη διακίνησή τους!
Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος κλείνει το µάτι στους εγκληµατίες και τους φοροφυγάδες ενηµερώνοντάς τους ότι σύντοµα τα κερδισµένα δελτία θα διακινούνται µόνον πριν από την πληρωµή τους. Οταν, όµως, πληρωθούν θα έχουν και πρόσθετη διασφάλιση ότι «τους ανήκουν». Εποµένως, για να µη διακινδυνεύσουν τα υπερκέρδη του ΟΠΑΠ και µε την αρωγή της Επιτροπής Παιγνίων, το ξέπλυµα «βρώµικου» χρήµατος θα γίνεται πλέον µε πιστοποίηση! Επειδή διαχρονικά οι κυβερνήσεις αδιαφορούσαν µπροστά στην καραµπινάτη νοµιµοποίηση «µαύρου» χρήµατος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία η τρόικα. Να τραβήξει τ’ αυτάκια των Τσέχων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν. Και επειδή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαµαράς, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την καταπολέµηση του «µαύρου» χρήµατος, νοµίζω ότι οφείλει να δώσει µια εντολή στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα του ΟΠΑΠ, προκειµένου να υπάρξει µια νοµοθετική ρύθµιση που θα βάλει λουκέτο στο πιο σύγχρονο πλυντήριο «βρώµικου» χρήµατος.»
 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπουργός που βρίσκεται στη φυλακή, κάνει εκεί «διακοπές» για ξέπλυμα. Στον ΟΠΑΠ όμως δεν βλέπουμε να ευαισθητοποιούνται για ανάλογα φαινόμενα. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί στη μετοχική του σύνθεση βρίσκεται ο «τιγρούλης των φρίσκις», ο «επενδυτής» των ΜΗΔΕΝ ευρώ που τυγχάνει και καταδικασμένος για λαθρεμπορία;
 
Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης  είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον ΟΠΑΠ, τα βαζελολάγνα ΜΜΕ και οι ΑΡΔ που τα υπηρετούν, συχνά πυκνά, με «ΠΥΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ» κατακεραύνωναν  την «ασυμβίβαστη» αυτή δραστηριότητα. Τώρα ΚΑΝΕΙΣ από τους εξυγιαντές δεν ασχολείται. Ούτε καν ο Δικαστής Ντρέντ – Κυριάκος…  Τόσο δέος προκαλούν τα νυχάκια του τιγρούλη?
 
Με αφορμή τα παραπάνω ο Βουλευτής   Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση και ζητά εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για το "παιχνίδι" φοροδιαφυγής στον Οργανισμό.
 
Ας δούμε μερικά σημεία από την ερώτηση του Βουλευτή και κάποια από τα ερωτήματά του. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.
 
«Στο πρώτο πακέτο με τους “μποναμάδες” για χάρισμα βρέθηκε με εντολή Σαμαρά ο ΟΠΑΠ. Έπειτα, ξεκίνησαν να βγαίνουν στο σφυρί ένα-ένα τα “ασημικά μιας μακροσκελέστατης λίστας, που έφτασαν μέχρι το Ελληνικό και την ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, o μόνος υπεύθυνος, για τους όρους και το τίμημα της πώλησης, είναι το “ΤΑΙΠΕΔ”, το οποίο παίζει έναν, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενο ρόλο στο γιγαντιαίο εγχείρημα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Τα στελέχη του, τα οποία σημειωτέο, ορίζει η ελληνική κυβέρνηση, έχουν περάσει από 40 κύματα, αφού μόνον ο πρόεδρος του ΔΣ έχει αντικατασταθεί 4 φορές, ενώ τόσο η θητεία των μελών, όσο και ο αριθμός τους, αλλάζει σε χρόνο μηδέν, ανάλογα με το πώς εξυπηρετούνται οι προθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, με τροπολογίες και διατάξεις που ψηφίζονται «νύχτα»… 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά τις αντιδράσεις από δεκάδες κυβερνητικούς βουλευτές και σύσσωμη την αντιπολίτευση, ψηφίστηκε τελικά άρθρο του υπουργείου Οικονομικών, που δεν καθιστούσε υποχρεωτική την κύρωση των αποκρατικοποιήσεων από τη Βουλή. Οι επωφελείς και εθνικά συμφέρουσες, λοιπόν, αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις της δημόσιας περιουσίας, επαφίενται μόνο στον «πατριωτισμό» και την καλή πίστη μιας “ΑΕ”, της οποίας οι συνεδριάσεις γίνονται στην αγγλική γλώσσα, δεν κρατούνται πρακτικά, ενώ η ίδια η εν λόγω “AE” δεν δημοσιεύει εκθέσεις -ή τις δημοσιεύει με χαρακτηριστική καθυστέρηση– και αποτελείται κατά πλειοψηφία από έμπιστους της τρόικας.
Σκοτεινός λοιπόν και ύποπτος φάνηκε να είναι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στην πρώτη κιόλας αποκρατικοποίηση, αυτή του ΟΠΑΠ, που όλα δείχνουν πως τελικά ολοκληρώνεται. Η «κότα με τα χρυσά αυγά», όπως χαρακτηρίζεται ο κερδοφόρος οργανισμός στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, τελικά φαίνεται πως για χάρη των «Πρωθυπουργικών φίλων» δόθηκε όπως-όπως!!! Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο χρόνια, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν αντιπολίτευση, μιλούσε ακόμα και για 5 δις που θα μπορούσε και θα έπρεπε(!) να αποφέρει ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχημένη η πώλησή του. Ακόμα ηχούν στ΄ αυτιά μας τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, που τόνιζε ότι: «όταν ένας δημόσιος Οργανισμός ξεπουλιέται δύο, δυόμισι, τρεις φορές την αξία του, στην ουσία χαρίζεται».
 
Μαζί με τον έλεγχο του τεράστιου τζίρου και των κερδών του ΟΠΑΠ, ο νέος ιδιοκτήτης, η εταιρεία “Emma Delta”, όπως όλα δείχνουν, ΚΛΗΡΟΝΌΜΗΣΕ έξτρα bonus παροχή από το δημόσιο και την τεράστια επιρροή του Οργανισμού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κι΄ αυτό, γιατί ο ΟΠΑΠ αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους καλύτερα διαφημιζόμενους πελάτες των ΜΜΕ, ο οποίος στηρίζει σήμερα τα δυσκολεμένα οικονομικά τους, ταυτόχρονα όμως, αφήνει ένα μεγάλο περιθώριο παρεμβάσεων προς αυτά και αιτημάτων για ειδική μεταχείριση. 
 
Δεν είναι δυνατόν, όμως, «ο κόσμος να το ΄χει  τούμπανο» ότι «ξεπλένεται χρήμα» και ο Πρωθυπουργός «κρυφό καμάρι»
 
«Την ίδια ώρα, με εντολή Σαμαρά για μικροποσά οδηγούνται στα κρατητήρια ή ακόμα και στις φυλακές τίμιοι βιοπαλαιστές, νοικοκυραίοι, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές.
Την ίδια ώρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι «κλείνουν μάτι» …και «βάζουν πλάτη» σε Τσέχους που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και την διοίκηση του ΟΠΑΠ, για να μην «χτυπηθούν» τα κέρδη, ακόμα και εάν αυτά προέρχονται από σωματεμπορία, ναρκωτικά και γενικότερα μαύρο χρήμα!»
Και επειδή η παρούσα ερώτηση κοινοποιείται εν είδει καταγγελίας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Γ.Γ. ΣΔΟΕ, στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, στους Οικονομικούς Επιθεωρητές, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ελέγξουν πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς καθώς και στους εντεταλμένους δημοσίους υπαλλήλους, που από σήμερα δεν θα μπορούν να προσποιούνται ότι “δεν είδαν”, “δεν άκουσαν”, “δεν έμαθαν” ή “δεν ενήργησαν τα δέοντα” προς υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, των εμπλεκομένων, των διαπλεκομένων λαθρο-φοροφυγάδων και λοιπών εντιμότατων φίλων της εξουσίας και του «πρυτανείου» του Μαξίμου, αντιγράφουμε τα συγκεκριμένα περιστατικά, που χιλιάδες Έλληνες διάβασαν στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» της 14/06/2014: «Είναι πλέον γνωστό ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία του δέχονται στοιχήµατα τελείως ανώνυµα και, παρά το τυπικό ανώτατο όριο στοιχηµατισµού, η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά. Οι πιο «µερακλήδες» επιλέγουν ένα παιχνίδι στο “Πάµε Στοίχηµα” που είναι «µονό αποδεκτό» και ποντάρουν όλα τα ενδεχόµενα (π.χ. under και over). Το αποτέλεσµα είναι σίγουρα κερδισµένα χρήµατα, λίγο λιγότερα από το συνολικό, «βρώµικο» κεφάλαιο λόγω της γκανιότας, αλλά πλέον πεντακάθαρα, νοµιµότατα, µε βεβαίωση κερδών και κάλυψη για τα τεκµήρια της Εφορίας.»
 
«Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών(ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης) και οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης. Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης:
 
1. Όλα αυτά τα «εγκλήματα γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης Σαμαρά», όπως καταγγέλει η φιλοΣαμαρική εφημερίδα;»
2. Γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ;
3. Γνωρίζετε ότι η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά;
4. Γνωρίζετε ότι στο «Πάµε Στοίχηµα» ποντάρουν όλα τα ενδεχόµενα (π.χ. under και over) ποντάρουν κάποιοι εισπράττοντας κάτι λιγότερα από το συνολικό, «βρώµικο» κεφάλαιο λόγω της γκανιότας, αλλά πλέον πεντακάθαρα, νοµιµότατα, µε βεβαίωση κερδών και κάλυψη για τα τεκμήρια της Εφορίας;
5. Γνωρίζετε ότι οι πιο επαγγελματίες που εμπορεύονται π.χ. ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους, αρκούνται στο να αγοράζουν κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ;»
 
Αυτά είναι τα πέντε πρώτα ερωτήματα του Βουλευτή. Ακολουθούν άλλα 22! Το γεγονός είναι ένα : Αν κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού ελεγχόταν για την πιθανότητα εμπλοκής σε παρόμοια ΣΚΑΝΔΑΛΑ, τα τηλεοπτικά κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα έντυπα ΜΜΕ θα ασχολούνταν με εκπομπές επί δίμηνο τουλάχιστον. Ο τιγρούλης γιατί εχει τέτοια ασυλία; Γιατί στο ξεφτιλισμένο αυτό κράτος κάθε τι ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ έχει ασυλία? 
 
Σ’ αυτόν τον «επενδυτή» ετοιμαζόταν να χαρίσει 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Σγουρός.  Μέχρι και η αξιωματική αντιπολίτευση (ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) συμφώνησε για την κατασκευή του γηπέδου, με τη «βελτιωτική πρόταση», έκταση ανάλογη του τμήματος του άλσους, που θα αποδοθεί για γήπεδο, να δεντροφυτευτεί «κάπου αλλού» .. που; Ο Πάντζας και ο Στρατούλης ξέρουν…
 
ΓΙΑΤΙ Ο ΤΙΓΡΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΕΣ Κε ΣΑΜΑΡΑ?
 

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Δηλαδη υπαρχουν ανθρωποι που αντι να πουνε και χιλια ευχαριστω που τους ανοιγετε τα ματια,οχι μονο για θεματα που εχουν να κανουν με τον Ολυμπιακο και τους αντιπαλους του,αλλα και με θεματα που μας αφορουν ολους σαν πολιτες και σαν φορολογουμενους,ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ και απο πανω?Μιλαμε για ατομα που πρεπει να βρεθει τροπος να τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ το δικαιωμα ψηφου,ειναι επικινδυνοι,πρωτα σαν πολιτες και στη συνεχεια σαν Ολυμπιακοι...Ατομα τοσο μειωμενου καταλογισμου(που μπορει να εχουν και πτυχια Πανεπιστημιου και Μεταπτυχιακα,δεν εχει να κανει...)δεν μας αφορουν,καλυτερα να μην δηλωνουν καν Ολυμπιακοι,αν βαζουν πανω απο τον Θρυλο οποιοδηποτε ΚΟΜΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ και δεν ξερω εγω τι αλλο,τους αφαιρειται αυτοδικαιως ο ΠΙΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ που μπορει να φερει ανθρωπος,αυτος του πιστού οπαδου του Ολυμπιακου Συνδεσμου Φιλαθλων Πειραιως,απλα πραγματα και κατανοητα.Μετα την βιολογικη οικογενεια μας ή ΜΑΖΙ,αν θελετε,βρισκεται η μεγαλη οικογενεια του Ολυμπιακου,και μετα το...ΧΑΟΣ!

Εικόνα RED HELL

Οπως γραψατε μαγκες αυτα τραβαει μια χωρα που αν και δοξαζεται μεχρι και στην αλλη ακρη του ατλαντικου για τον πολιτισμο της εχει γινει αθυρμα στα χερια αυτων που ελεγχουν τα πραγματα παγκοσμιως.ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ.ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.Βεβαια αυτα δεν θα γινονταν αν δεν ειχαμε ενα μαλακα λαο που τον ενοιαζε να βολευτει πατωντας επι πτωματων.Τοσα χρονια αδιαφορουσε για το καλο της χωρας και τον ενοιαζε αν θα διοριστει στο δημοσιο.Σε ολες τις φασεις της ιστοριας μας κατασπαραχτηκαμε απο εσωτερικες εριδες και εμφυλιους.Για αυτο δεν προοδευσαμε ποτε.Περα απο ολα αυτα πραγματικα ολα τα κομματα απο νδ μεχρι και το τελευταιο στα ποσοστα ειναι προδοτες της χωρας.Χαλιεμαι ομως ρε μαγκες που ενω για τις ομαδες εχουμε τοσο παθος δεν ξεσηκωνομαστε να παμε εξω απο τη βουλη να τα καψουμε ολα.Ανεχομαστε να μας γαμανε τις ζωες μας.Οσον αφορα βαζελους κουλες κλπ γινονται τετοια οργια και ολοι μετα σου λενε για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κρατος.Γινεται να μη θες να τους σπασεις τα μουτρα?ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ.Πωω θυμαμαι εκπομπη ΘΥΡΑΣ 7 να χτυπαει τρελα ποσοστα.Μικρο παιδακι καθομουν και την εβλεπα.Τι ωραια χρονια ρε πουστη.Δυστυχως απο οτι φαινεται περασμενα μεγαλεια...

Εικόνα Chief Bromden

Όλα τα παραπάνω να βγουν στο φως, να τα μάθουν όλοι, όσοι τουλάχιστον βρίσκονται σε θέση να καταλάβουν, το θέμα ξεπερνάει τα οπαδικα - ποδοσφαιρικά πλαίσια, ειναι αρκετά βαθύ και βρωμικο, αλλά μήπως μιλάμε για ένα παραστράτημα; τι να πιάσει κανείς και τι να αφήσει... Μια ζωή η Ελλάδα δέσμια της διαπλοκής και των συμφερόντων, ας μπει και ο ΟΠΑΠ στην σειρά με τα υπόλοιπα κρατικά κατορθώματα ...
Αγώνα ενάντια στους υπεύθυνους και μποϊκοτάζ στον ΟΠΑΠ, εγώ προσωπικά απο τη στιγμή που ανέλαβε ο Μελισσανιδης δεν ξαναπατησα σε πρακτορείο, για τους λάτρεις του σπορ υπάρχουν και αλλού καλύτεροι κουβάδες ...

Εικόνα apostolos gaganis

Εσυ Τσιφ μπορει να μποϋκοταρεις τον ΟΠΑΠ. Εσυ. Η συντριπτικη πλειονοτητα ομως των δικων μας παιζει και θα παιζει στα παιχνιδια του. Ειναι πολλα τα λεφτα βλεπεις και...γλυκα τα ατιμα. Εχουμε και την κριση, χεσε μεσα...Περιμενω να βγαλει κερδη φετος και καλα μαλιστα το...πλυντηριο. Αν δεν απατωμαι, μεχρι τωρα, αυτο δειχνουν τα πραγματα. Ειπαμε: Το τερας δυνατο, δελεαστικο και πολυπλοκαμο...

Εικόνα Chief Bromden

Έτσι είναι δυστυχώς κ Απόστολε! Έτσι ακριβώς , και όλα αυτά απόρροια της νοοτροπίας του ωχαδερφισμού που λίγο ή πολύ μας χαρακτηρίζει εμάς τους Έλληνες (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)…
-Έλα μωρέ τώρα, με το δίφραγκο που δεν θα παίξω εγώ στο ΚΙΝΟ θα ματώσει ο τίγρης;
-Έλα μωρέ τώρα, από το δικό μου το αποτσίγαρο θα ρυπανθεί η παραλία;
-Έλα μωρέ τώρα, που να τρέχω στην διαδήλωση, εγώ θα σώσω τον κόσμο;

Όλα αυτά τα «εγώ» αν γινόντουσαν πράξη ως αμέτρητα «εμείς» η δύναμη θα ήταν τρομακτική, αλλά είναι πιο βολικό να περιμένουμε κάποιον άλλο να βρεθεί και να βγάλει το φίδι από την τρύπα, και αλίμονο του αν δεν τα καταφέρει…

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η απάντηση σ' αυτούς, Chief, ξέρεις ποια πρέπει να είναι, ε; "Ναι ρε μαλάκα, με το δικό σου το δίφραγκο γαμάει ο τίγρης".

Εικόνα Chief Bromden

Θα υπάρχουν Ολυμπιακάρες σε λίγο καιρό που θα βλέπουν αγώνες στα πρακτορεία και με το ένα χέρι θα φασκελώνουν τον τίγρη και με το άλλο θα μουντζουρώνουν το δελτίο τους…
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι τα δίφραγκα αυτά, δίφραγκα κόκκινα και Ολυμπιακά , έστω και ελάχιστα από αυτά θα μπορούσαν να έχουν γίνει κάρτες μέλους ή φιλάθλου για τον ερασιτέχνη μας…

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τι λες ρε φίλε; Σοβαρά μιλάς; Και να παντελονιάσει ο χοντρός; Δεν σφάξανε! Καλύτερα να τα δώσω στον ΟΠΑΠ που είναι χορηγός του πρωταθλήματος, πλην του Ολυμπιακού βέβαια, και να τα φάει ο τίγρης.

Πόσο όμορφα νιώθω που εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια απέχω από τον τζόγο. Μόνο κανά ποκεράκι και αυτό live, σε τραπέζι.

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να πει κανεις, ΔΙΑ; Σηκωσες μια αναρτηση που τσακιζει κοκκαλα, αποκαλυπτοντας ολο το αποκρουστικο τετραγωνο: ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΟΠΑΠ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΜΕ...Το θεμα ειναι τεραστιο και οδυνηρο. Ξεπερναει σαφως τις διαστασεις ενος σαϊτ, μιας ομαδας, αν θελεις και των αθλητικων πραγματων συνολικα της χωρας. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ. Προστιθεται στις αλλες καρκινωματωδεις μαζες που σαπιζουν απο χρονια συστηματικα το κορμι αυτης της ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣ γωνιας των Βαλκανιων: Φοροδιαφυγη, μιζες, φαρμακευτικο κυκλωμα, οχετοι ψευδων βεβαιωσεων και πιστοποιητικων, γρηγοροσημα, ψευτοτυφλοι, ψευτοκουτσοι, ψευτοκουφοι, πεθαμενοι ή μαϊμου συνταξιουχοι, εταιριες - βιτρινες, εταιριες ανυπαρκτες και ο,τι μπορεις να φανταστεις. Βρισκουν και τα κανουν ομως...Φυσικα το ψαρι βρωμαει απ΄το κεφαλι, αλλα κι ο κωλος μας, οχι ολων βεβαια αλλα πολλων, μικρων και μεγαλων, δεν ειναι αμετοχος για τουτο το χαλι...

Τωρα σ΄αυτο το μαυρο σκηνικο, εμεις τί κανουμε; Σαν πολιτες, ξερουμε μεχρι πού φτανουν οι δυναμεις μας. Ας τις εκμεταλευτουμε σωστα. Απ΄την αλλη, ο καταγγελτικος λογος αυτου του ιστοτοπου για την αθλητικη - και οχι μονο - ιλαροΤΡΑΓΩΔΙΑ που βιωνουμε, ασφαλως βοηθαει στη σωστη κατευθυνση, αλλα ειναι μοναδα...Υπαρχουν ωστοσο κι αλλες φωνες αντιδρασης που δεν εχουν ξεπουληθει, κρυφα ή φανερα. Μπορουν να κανουν κατι; Ειλικρινα δεν ξερω. Το τερας ειναι και δυνατο και ΄΄δελεαστικο΄΄ και πολυπλοκαμο. Μιλαμε επομενως για μια, πραγματικα, ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΣΟ, της οποιας τουτη η ιστορια με τον ΟΠΑΠ, το βρωμόχρημα, τους Τσεχους, τον Τιγρη, τις αλλες...τιγρεις, το πολιτικο γκουβερνο, τα ΑΡΔοΜΜΕ, δεν ειναι τιποτ΄αλλο παρα ΕΝΑ απο τα ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ της. Ανοιγεις πολλα μετωπα και συζητησεις ΔΙΑ, με κατι τετοιες αναρτησεις. Και καλως κανεις. Αυτη εξαλλου ειναι η ταυτοτητα του RATM. Το ζητημα ειναι τί κανει ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ...ΜΠΟΡΕΙ ( αληθεια το λεω ); ΘΕΛΕΙ ( αληθεια το λεω );

Εικόνα ΔΙΑΣ

Αποστολε ανοιγοντας τέτοια θέματα, εχουμε δημιουργησει κάποιες αντιπάθειες και σε σύγαυρους, οι οποίοι θεωρούν οτι πολιτικολογούμε πέραν του ανεκτού, ενω είμαστε οπαδικό site. Δεν πρεπει να υπαρχει site στη χωρα που να έχει "καταχεριάσει" πολιτικές πρακτικές ΟΛΩΝ των χωρων και όλων των κομμάτων. Αυτό συμβαίνει για ενα παρα πολύ απλό λόγο. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΟ. Απο τη στιγμή που ο οποιοσδηποτε προσπαθεί να θίξει το ΘΡΥΛΟ, από πρωθυπουργό έως κλητήρα και από επιχειρηματία έως άστεγο κλοσαρ, αρσενικός, θηλυκός ή "ουδέτερος", εμεις ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ.....

Εικόνα savvas gridlock

Αυτοί που θίγονται με τις αναρτήσεις μας, θίγονται επειδή τους προσβάλλουμε τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν. Αυτοί βάζουν τα πολιτικά πάνω από τον Θρύλο, όχι εμείς. Μόνοι τους το κάνουν, επειδή το έχουν, αυτό, μέσα τους...

Εικόνα Chief Bromden

Το << χέρι >> του site και όλων των παιδιών που το εκπροσωπούν πρέπει να ειναι μακρύ , και βαρύ ταυτόχρονα, να φθανει μέχρι εκεί που φθάνει και ο Ολυμπιακος μας, χωρίς περιορισμούς , να σβερκωνει και να βάζει στην θέση του οποιονδήποτε στέκεται απέναντι στην ομάδα μας, οποιοσδήποτε και αν ειναι αυτός απο όπου και αν προέρχεται, αυτό ειναι που σας χαρακτηρίζει και το γουστάρει πολύ ο Γαύρος που βάζει την ομάδα πάνω απο όλους, συνεχίστε έτσι μάγκες!
όποιος ενοχλείται να περιοριστεί στις ειδήσεις των 9...