Σαν Σήμερα 27/8



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
27/08/1989  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ  2η Αγωνιστική, Προκριματικός Όμιλος  Κύπελλο Ελλάδος  8-0  21' ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, 28' ΣΑΒΒΙΔΗΣ, 30' ΝΤΕΤΑΡΙ, 43' ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ, 45' - 48' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 67' ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 80' Μανιός (Αυτ.)


 
27/08/1995  ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1  78' ΣΑΠΑΝΗΣ


 
 
27/08/1997  ΜΟΖΙΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προκριματική Φάση C.L.  Champions League  2-2   3' Μπερισβίλι, 9' ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ, 21' Κουσνίρ, 53' ΝΙΝΙΑΔΗΣ
 
27/08/2006  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Superleague  0-3  6' - 42' - 90' ΚΑΣΤΙΓΙΟ
 
 
 
27/08/2008  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ  Προκριματική Φάση C.L.  Champions League   1 – 0   53' ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ. 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με το αριστερό. Η συνέχεια όμως ήταν η δημιουργία μια ομάδας που ανέβαινε σταθερά ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

 
27/08/2019  Κράσνονταρ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1 – 2   Champions League Play Off  Αγώνας 2ος  10’ Ούτκιν , 11’ - 47’ Ελ Αραμπί
Γήπεδο: Krasnodar Stadium – Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
 
ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Σεργκέι Ματβέεβ): Κρίτσιουκ, Πέτροφ (56’ Σκόπιντσεφ), Στότσκι, Φιόλουσον, Σπάγιτς, Βιλένα, Όλσον, Ούτκιν (67’ Ιγκνατίεβ), Σουλεϊμάνοβ (32’ Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο (64′ Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83′ Καμαρά), Γιώργος Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (73′ Σουντανί)
 
 
 
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ ! ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Μακριά από την ΑΝΩΜΑΛΗ «Εξυγίανση» του Αλέξη, του Κοντονή, του Βασιλειάδη, του Γραμμένου , της ΕΡΤ και των ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ.
Για πρώτη φορά Ελληνική Ομάδα προκρίνεται από των μονοπάτι των δευτεραθλητών.
ΠΕΝΤΕ ΝΙΚΕΣ (2 Διπλά) και μία ισοπαλία. 13-1 τέρματα.
Είπαμε ότι η Κράσνονταρ έχει μπάτζετ 150.000.000 ευρώ. Την ταπεινώσαμε και μέσα στο σπίτι της. Και αναγκάσαμε τους μισθοφόρους ποδοσφαιριστές της, μετά το δεύτερο τέρμα του Ελ Αραμπί, με πρωταγωνιστή τον ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΒΑΖΕΛΟ Ζοζεφίν Μπέργκ, να κλωτσούν και να παίζουν βρώμικα.
Τι έκανε πάλι αυτός ο γερόλυκος ο Βαλμπουενά; Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Τσιμίκας, Μεριά, Ομάρ, Σα, Μπουχαλάκης, Σεμέδο χάζεψαν τους Ρώσους και την Ευρώπη.
Φοβερό και πάλι σκάουτινγκ και κοουτσάρισμα από τον ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ.
Ένα με τους παίχτες στα πανηγύρια ο ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΤ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΑΜΕ ΡΕ ΘΡΥΛΕ !!


Σχόλια

Εικόνα olympiakaraga7te

Πανε και 6 χρονια απο τοτε... πολυ αδικος αποκλεισμος... αν εβαζε ο Μητρογλου το πεναλτι και εληγε 2-1 θα ειχαμε περασει με το 1-0 στο Φαληρο... αυτος ο Μπεκιαι και τι δεν επιασε σε εκεινο τον αγωνα... και στο πρωτο παιχνιδι η Ανορθωση εκανε 4 ευκαιριες και εβαλε 3 γκολ οπως θυμαμαι... ομως δεν ειχε τυχαια ομαδα και αυτο αποδειχθηκε μετα οταν μαζεψε 6 βαθμους στον ομιλο της φερνωντας καποια πολυ καλα αποτελεσματα (3-3 ιντερ, 0-0 εξω και 2-2 μεσα βερντερ, 3-1 τον βαζελο)... Ειδικα το 3-1 με τον βαζελο το καταευχαριστηθηκα γιατι τους εκοψε τη γλωσσα. Η διαφορα ειναι οτι εμεις την παιξαμε 13 Αυγουστου ενω αυτοι σχεδον 2 μηνες μετα και ηταν πιοι ετοιμοι. Αν την παιζαμε αργοτερα και εμεις θα τους ελεγα τι θα γινοταν. Θυμαστε την 5αρα στην Μπενφικα και την 4αρα στην Χερτα οταν ειχε δεσει η ομαδα φανταζομαι. Να ρωτησω κατι αλλο, μου' χει πει ενας συνγαυρος οτι στο 1-0 στο Καραισκακη δε μας δωθηκε ενα πεναλτι στον Λετο στο πρωτο ημιχρονο. Θυμαται κανεις τη φαση και αν οντως ηταν;

Εικόνα savvas gridlock

Τη φάση που λες με το πέναλτυ πάνω στο Λέτο, δεν την θυμάμαι, φίλε. Για να'μαστε σωστοί, είχε κάνει πάρα πολλά λάθη ο Βαλβέρδε στα δύο ματς με την Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2008. Προπονηταράς για'μένα, αλλά ευθύνεται αυτός κατά κύριο λόγο για τον αποκλεισμό. Ήταν στις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα και μέχρι να προσαρμοστεί, έκανε χοντρές μαλακίες. Στο πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο, άφησε τον Άντζα στον πάγκο, έβαλε τον Όσκαρ δεξί χαφ και τον Γκαλέτι δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Κοβάσεβιτς. Παλαβομάρες. Στο δεύτερο ματς, στο Καραϊσκάκη, άφησε ένα ολόκληρο ημίχρονο να περάσει με μισό επιθετικό στην αντίπαλη περιοχή, ενώ κυνηγούσαμε ένα θαύμα ψάχνοντας 4 γκολ. Πηγαίναμε να γυρίσουμε σκορ 3-0 και αντί να μπούμε δυνατά στο ματς, κάναμε την πρώτη ψευτο-ευκαιρία μας στο 30', αφού η περιοχή της Ανόρθωσης έμοιαζε λες και είχε σκατά. Δεν πλησίαζε κανείς ερυθρόλευκος μέσα. Και ήταν αμαρτία, γιατί εκείνη την ημέρα ο Μπελούτσι ήταν σε τρομερή κατάσταση και αν είχε αποδέκτες των ενεργειών του μπροστά, θα μοίραζε αβέρτα ασίστ. Από εκεί και πέρα, μίλησε η γνωστή κωλοφαρδία του πατσαβούρη Χαμούρ Κετσπάγια. Στο πρώτο παιχνίδι, η Ανόρθωση μπήκε μία φορά στην περιοχή μας κι έκανε 3 γκολ. Το 1-0 είναι επικό αυτογκόλ του Τοροσίδη (αργότερα, στο ματς με τον Άρη στο Καραϊσκάκη για την ίδια σεζόν, αυτή του 2008-09, έβαλε ένα ακόμη πιο μυθικό αυτογκόλ ο Τοροσίδης. Είχε έφεση σε αυτόν τον τομέα...), το 2-0 είναι η μοναδική φορά που βάλανε την μπάλα στην περιοχή μας με το Λεϊβακαμπέσι και το Σόσιν και το 3-0 είναι σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει πάνω από το Νικοπολίδη. Χάσαμε τα άχαστα στην Κύπρο, ενώ και στο δεύτερο ματς, στο δεύτερο ημίχρονο που πιέσαμε και κλείσαμε την Ανόρθωση στα καρέ της, αν ο Τοροσίδης έδινε σωστά την μπάλα στα 3 μέτρα στον Κοβάσεβιτς στη φάση που βγάλαμε μετά το 1-0, θα κάναμε το 2-0 και μετά θα περνούσαμε εύκολα. Τα είχανε δει όλα οι παίκτες της Ανόρθωσης σε εκείνο το σημείο και έμοιαζαν έτοιμοι να καταρρεύσουν. Όσο για τα γελοία λαγουδάκια οπαδούς-παράγοντες της πουτανο-Ανόρθωσης, που λερώσανε το στόμα τους μέχρι εκεί που δεν πάει εκείνες τις μέρες για τον Θρύλο (μέχρι και πεσίματα ανακαλύψανε στο πούλμαν τους οι απατεώνες λαγοί της Κύπρου), ας μείνουν ήσυχοι. Είναι πουτάνα η ζωή και θα τα φέρει έτσι που θα ξανασυναντηθούμε, γαμώ τον Παναθηναϊκό σας, μπουρδέλα.

Εικόνα olympiakaraga7te

Ουτε εγω θυμομουν αυτη τη φαση φιλε, απο εναν αδερφο το ακουσα, γι' αυτο και εγραψα εδω ελπιζωντας πως καποιος συνγαυρος που θα διαβασει τα σχολια θα με διαφωτισει. Συμφωνω απολυτα πως εκανε πολυ σοβαρα λαθη ο Βαλβερδε στη συνθεση του πρωτου αγωνα με κυριοτερο οτι δεν εβαλε τον Αντζα που τοτε ηταν σε πολυ κατασταση και θα βοηθαγε σημαντικα στην αμυνα αλλα και πως στον 2ο αγωνα επρεπε να αρχισει με 2 φορ μπροστα οπωσδηποτε. Προσωπικα δε με πειραξε αυτος ο αποκλεισμος γιατι ηξερα πως ειχαμε πολυ καλη ομαδα (καποιοι παιχταραδες μας τοτε Γκαλετι, Νταρκο, Μπελουτσι, Τζολε, Λετο, Πατσα, Στολτιδης) και θα πηγαιναμε περιφημα στο Γιουροπα. Καμια φορα καθομαι και λεω ειναι καλυτερα να περναμε στους 16 του Τσαμπιονς Λιγκ ως 2οι ή να ερχομαστε 3οι και να πηγαινουμε στο Γιουροπα οπου ολες οι ομαδες ειναι στα μετρα μας. Ομως μετα τους θριαμβους με Μπενφικα και Χερτα και λογω της κακης πορειας της Σεντ Ετιεν (τερματισε μια θεση πανω απ' τη ζωνη του υποβιβασμου) το πηραμε για δεδομενο πως θα περναγαμε και σκεφτομασταν την... Μιλαν. Τελικα η Μιλαν αποκλειστηκε απο τη Βερντερ την οποια ειχαμε πατησει την προηγουμενη χρονια. Οπως και προπερσι με την Λεβαντε που σκεφτομασταν την Αθλετικο Μαδριτης που θα παιζαμε μετα αλλα τελικα και αυτη αποκλειστηκε.
Στη φαση που λες με τον Τοροσιδη με μια σωστη πασα θα καναμε το 2-0 στο 76' και θα ειχαμε με τις καθυστερησεις περιπου ενα 20λεπτο να στειλουμε το ματς στην παραταση. Ισως ομως να ηταν και ενα καλο μαθημα για να μην υποτιμαμε κανενα αντιπαλο. Προσωπικα ομως με πειραξε πολυ περισσοτερο ο αποκλεισμος απο την Μακαμπι δυο χρονια μετα.

Για τους ανορθωσιατες τι να πω, στον πρωτο αγωνα για 4 ωρες και βριζανε τον Πειραια, μολις εφτασε το πουλμαν με τους οπαδους μας, ερχιναν πετρες. Και μπλουζακια της 13 φοραγαν 3-4 για να μας πικαρουν. Προκαλουσαν πολυ τα μουνοπανα και μεσα στην Αθηνα μεχρι και σημαια μας καψανε αν θυμαμαι καλα εκει στο Μοναστηρακι. Ε τι θελανε να τους υποδεχομασταν μετα βαιων και κλαδων; ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ καναμε και τους επιτεθηκαμε μονο καποια συνθηματα οπως <<ειναι πουτανες των Κυπριων οι μανες>> επρεπε να τα ειδικευαμε γιατι ετσι καποιοι Κυπριοι γαυροι ενοιωσαν προσβεβλημενοι. Επρεπε να βριζαμε μονο την αντιπαλο ομαδα.
Τωρα για να ξανασυναντηθουμε κομματακι δυσκολο γιατι απο το 2008-09 και μετα ειναι μια εξαετια χωρις τιτλο και περσι τερματισαν 6οι. Αυτους να τους μισας φιλε Σαββα περισσοτερο απο καθε αλλη ομαδα του νησιου μου.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό με τις ''εξειδικευμένες'' βρισιές. Απλώς κάποια συνθήματα βγαίνουν πάνω στην πώρωση και μετά μένουν. Π.χ. ''ΟΦΗ καριόλη γαμώ την Κρήτη όλη'', ''πουτάνα λεσβία Μακεδονία'' κτλπ.. Προφανώς δεν γίνεται να κατηγορούμε την κατακόκκινη Κρήτη, ή τους γαύρους της Μακεδονίας, αλλά τα συνθήματα ακουμπάνε τους μαλάκες αντιολυμπιακούς Κρητικούς-Μακεδόνες και λοιπούς Ελλαδίτες.

Εικόνα olympiakaraga7te

https://www.youtube.com/watch?v=Hb08x2j-AYo&list=UURxU4dZcg_fmRQYAdz4-v7...

Αυτη τη φορα βρηκα το βιντεο που ηθελα να βρω, δειτε εδω ολοι τι λεγανε απ τη μεση του βιντεο και επειτα. Αλλα και στο προηγουμενο στην playlist τι λενε στο τελος. Και λιγα παθανε. Εδω ειναι Πειραιας μουναρες!