Σαν Σήμερα 28/8



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
28/08/1988  ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προκριματική Φάση Α' Γύρος  Κύπελλο Ελλάδος  1-2  3' Αντωνιάδης, 55' ΦΟΥΝΕΣ, 77' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ

 
 
28/08/1991  ΠΡΕΒΕΖΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική, Προκριματικός Όμιλος  Κύπελλο Ελλάδος    1-1     23' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 25' Δοβανά


 
28/08/1994  ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0 – 1   49' ΕΣΤΑΪ.
 
Mία από τις ιστορικότερες εκδρομές της Θύρας 7 στην Δράμα. Ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ σε κεντρικό σημείο της Δράμας έγινε καλοκαιρινός και η πόλη κοκκίνισε για τα καλά. 
 
 
Χιλιάδες γαύροι στο κέντρο της Δράμας! ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ!!!
 
 


 

 
28/08/2005  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0 – 2   35' ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ, 89' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Ολη η βρώμικη ιστορία του συνοικιακού σωματείου Γκύζη-Αμπελοκήπων, γνωστού ως «παναθηναικούλης», περικλείεται στη κλωτσιά του ΑΛΗΤΑΡΑ Νασίφ Μόρις στον Τζόλε, ενώ πανηγύριζε το γκολ που πέτυχε. Αυτός είναι ο τοσοδούλης βαλκάνιος Панатинайкос.
Μέχρι και ο γνωστός βάζελος Αλ. Λυκουρέζος αναγκάστηκε να κάνει δήλωση.


 
28/08/2010  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Superleague  2-1  60' ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, 80' Μάρα, 87' Βέλλιος.
Τα παιδιά της "μπουγάδας" προσπάθησαν με το καλημέρα να φρενάρουν την ομαδάρα που έχτιζε ο Ερνέστο. Με διαιτησίες σαν του Σταθόπυλου οι βαζελολάγνοι ΑΡΔ ή δεν ασχολούνταν ή τις θεωρούσαν και τις θεωρούν "φυσιολογικές"...Επειδή όμως έμεις δεν είμαστε βάζελοι πρέπει να πούμε ότι δώσαμε κι εμείς δικαίωμα και οπως παραδέχτηκε στο τέλος ο Ερνέστο Βαλβέρδε "Χάσαμε δικό μας ματς".

 

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Πιο εύστοχο και από τα σουτ του Σπανούλη το "ολόκληρη η ιστορία τους περικλείεται στην κλωτσιά του αληταρά". Έτσι είναι, αλητεία, αλαζονεία, ειρωνεία, πουστριλίκια και κωλομπαριλίκια, αυτές οι αξίες τους, αυτή η πορεία τους!

Εικόνα john

ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2005 2006 κάναμε κατι ασύλληπτο νικήσαμε ολα τα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΑΕΚ μεσα έξω με τριάρες συν μια τριάρα δώρο στο κύπελλο.Ο σολιντ αρκετά παρεξηγημένος κατα τη γνώμη μου σε καμία περίπτωση προπονηταρας αλλα δε του άξιζε να φύγει και ως αποτυχημένος

Εικόνα savvas gridlock

Ένα ολόκληρο Καραϊσκάκη φώναζε ''ξύπνα μαλά ξύπνα μαλάκα Νορβηγέ'', ''ξύπνα Σόλιντ οε οε οε'' και ''Σόλιντ Σόλιντ α γαμήσου Σόλιντ'' στο ματς με το Αιγάλεω το Δεκέμβριο του 2006, που το γυρίσαμε 3-2 από 0-2.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2006/12/11/32_h.jpg

Ήταν 5 μέρες μετά τον αποκλεισμό και από το ΟΥΕΦΑ, για μία ακόμη σεζόν, με το 1-1 κόντρα στη Σαχτάρ στο Καραϊσκάκη. Μιλάμε για μεγάλο απατεώνα. Δυο χρονιές με αυτόν τον ξεφτίλα στον πάγκο τερματίσαμε τέταρτοι σε όμιλο, με 4 και 3 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ κάναμε αρνητικό (δικό μας, όχι γενικά ελληνικής ομάδος, που το μοιράζονται ΠΑΟ-ΑΕΚ) ρεκόρ παρουσίας στο Champions League, κλείνοντας τον όμιλο του 2006-07 δίχως νίκη. Και να πεις ότι είχαμε μεγαθήρια αντιπάλους; Βαλένθια-Ρόμα-Σαχτάρ συναντήσαμε. Καλές ομάδες, καλύτερες από εμάς σίγουρα, αλλά όχι απλησίαστες, σε σημείο να μην σταυρώσουμε νίκη σε 6 ματς. Τρομερά πράγματα. Εμένα εκεί που με έβγαλε από τα ρούχα μου και ήθελα να τον κατσαβιδιάσω τον σκατόπουστα (δεν υιοθετούμε πράξεις βίας) είναι στα όσα είπε μετά το ματς με τη Βαλένθια, το 2-4 στο Καραϊσκάκη το Σεπτέμβριο του 2006. Όλο το καλοκαίρι μας έλεγε ''έχω 100% καλύτερο ρόστερ από πέρυσι, πήραμε Ζεβλάκοφ-Ντομί-Ουαντού-Σέζαρ και θα φτιάξουμε πολύ καλή άμυνα''. Τρώμε την τεσσάρα από τη Βαλένθια και βγαίνει δίχως τσίπα και λέει ''είναι θέμα μπάτζετ, δεν μπορώ να κάνω τίποτε''. Κι εκεί που είσαι έτοιμος να πάθεις το εγκεφαλικό, έρχεται το παρακάτω και νιώθεις τη σουβλιά στο στήθος. ''Τα στημένα δεν διδάσκονται'', για τα δύο γκολ της Βαλένθιας από στημένα. Παίρνεις αυτήν τη δήλωση, πας στο Υπουργείο Εσωτερικών και βγαίνει η διαταγή άμεσα.

ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΟΥΣΤΗ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑ. Α-ΠΕ-ΛΑ-ΣΗ.

Πώς έδιωξε η Χούντα το Ρομαίν; Έτσι...

Εικόνα john

Οταν μιλάμε μαζί δεν χρειάζεται να κάνεις απαρίθμηση των γεγονότων και των αγώνων γιατι τα περισσότερα τα θυμάμαι απ έξω.δεν το λεω σαν μομφή προφανώς απλά για να μην κουράζεσαι και παρά θέτεις στοιχεία τζάμπα.παμε τώρα στον Σολιντ.Οσο καλη ηταν η πρωτη του χρονια τόσο καταστροφική ηταν η δεύτερη.Τη πρωτη του χρονια στον Νορβηγο πιστώνεται η μεταγραφή του Τουρέ,το γεγονός πως βρήκε εύκολα το κουμπί του Ριβαλντο και του έδειξε έμπρακτα πως τον υπολογίσει και τον εμπιστεύεται και ετσι αποφύγαμε τις τραγελαφικές κόντρες ριβαλντο Ντούσαν της προηγούμενης χρονιάς,οι πολύ καλές εμφανίσεις στην Ελλάδα(σερί 16 συνεχόμενων νικών και πολλά γκολ σε καθε ματς) ,και οι εκτος έδρας εμφανίσεις στην Ευρώπη(ειδικά με ρεαλ Λυόν ρομα κσι Σαχτάρ μπορούσαμε άνετα να νικήσουμε η στη χειρότερη να φέρουμε ισοπαλία.μας έφαγαν οι μαλακιες του Ανατολάκη και το black out του 85 και μετα που τρώγαμε τότε παντα γκολ).Για μένα αυτές οι εμφανίσεις σιγουρα αποτέλεσαν ποιοτικό άλμα προόδου σε σχέση με τις ξεφτιλες του Κολλια του Προτασοφ και του Μπάγεβιτς των προενων ετών.Αν δούμε συγκριτικά τις χρονιές η βελτίωση στα εκτος έδρας παιχνίδια της Ευρώπης άρχισε με Σολιντ,συνεχίστηκε με τρομακτική εξέλιξη απο τον Λεμονη για να φτάσουμε στην ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ των εμφανίσεων μας στα έκτος έδρας επι ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΜΙΤΣΕΛ.Στον Σολιντ και πάλι.για μένα το 4 3 3 με κωνσταντινου οκκα Τζόλε Ριβαλντο,μέτρησε πολύ στο να ανεβεί η απόδοση των παικτών μας ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονια του Ντούσαν.Θυμιζω την εμμονή του συγκεκριμένου με το 4 4 2 το οτι χρησιμοποιούσε τον Ριβαλντο ως δεξί χάφ το οτι προτιμούσε στην ενδεκάδα τον Γχ αντί του Καστίγιο με αποτέλεσμα να παίζουμε μια μπάλα που πιστεύω πως δεν μας ταίριαζε.Αντιθετα ο Σολιντ εγκαινίασε το 4 3 3 που το χρησιμοποιούμε κατα κόρον μέχρι σήμερα σχεδόν με αρκετές εννοείται παραλλαγές.
Προφανώς τα αρνητικά του Νορβηγού ειναι περισσότερα απο τα θετικά.Μηδαμινη αντίληψη του παιχνιδιού κατα τη διάρκεια του με αποτέλεσμα οι περισσότερες αλλαγές που εκανε να ηταν απο το 80 και μετα τα κακά του Ντούσαν δηλαδή.Πολλες αποτυχίες στην μεταγραφές(Μπορχα Ουαντου Νε) ξεφτίλα στην Ευρώπη το 2006 2007 και αποκρουστικό θέαμα εκείνη τη χρονια στα εγχώρια με τον Θρύλο να βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις εκλάμψεις του Τζολε του Ριβαλντο και του Καστίγιο.

Το ερώτημα ειναι καίριο και κρίσιμο.Τι μεσολάβησε και τι άλλαξε μεσα σε μια χρονια όπου ο Ολυμπιακος των 16 συνεχόμενων νικών,ο Ολυμπιακος που κοίταξε στα ματιά Ρεαλ και Λυόν και παραλίγο να πάρει αποτέλεσμα στο Μπερναμπεου και στο Ζερλαν να παρουσιάζει αυτα τα Ευρωπαϊκά Χάλια απέναντι σε Ρομα και Βαλενθια?Δεν μπορεί η μονη απάντηση σε αυτο να ειναι η απουσία του Τουρέ .Σιγουρα υπάρχουν και άλλοι λογοι
ΥΓ Η ήττα απο τη Ροζεμποργκ ειναι απο τα πιο ανεξήγητα αποτέλεσματα πουεχω δει τα 13 χρονια που παρακολουθώ τον Θρύλο.Λες να έπεσε μαγείρεμα και στήσιμο ?

Εικόνα savvas gridlock

Kατηγορηματικά λέω ότι το ματς με τη Ρόζενμποργκ ΔΕΝ ήταν αβαβά. Κοιμήθηκε ο Θεός, αλλά έκανε και απίθανες παλαβομάρες ο ψαροτουφεκάς Σόλιντ. ΟΚ, πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι ήταν στον πάγκο μας και έπρεπε να δείξουμε ανοχή, αλλά τον πήρε ο ύπνος στον πάγκο. Πρώτη αλλαγή στο 79' ο Οκκάς, ενώ χάναμε 1-2 στο σπίτι μας; Φοβερά πράγματα. Λίγο αργότερα, το ξεβράκωμα του να φας 4 γκολ μέσα στο σπίτι σου σε 15 αγωνιστικά λεπτά από τη Λιόν, δεν ξεχνιέται. Ομαδάρα εκείνη η Λιόν, ΟΚ. Χάσε ρε παιδί μου, δεν θα σου πω εγώ κάτι. Όχι όμως τέτοιο σκορποχώρι. Γι'αυτήν την εικόνα υπάρχει ξεκάθαρη προπονητική ευθύνη. Άλλο χάνω, άλλο αποσυντίθεμαι. Την επόμενη χρονιά, η προετοιμασία που έκανε είναι η εξήγηση για το ξεβράκωμα στην Ευρώπη. Ρίχναμε 4-5άρες στα φιλικά, επειδή δεν έσφιξε τα λουριά, ώστε να είμαστε έτοιμοι και καλά στις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην την ξαναπατήσει όπως την προηγούμενη χρονιά με τη Ρόζενμποργκ, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάσει μία ομάδα-τσίρκο με τη Βαλένθια. Ο Κίκε Φλόρες, ο γνωστός με το σολάριουμ, που ήταν τότε προπονητής της Βαλένθια, τον έκραξε άσχημα στη συνέντευξη Τύπου.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=404467

«Aντιμετωπίσαμε μια άναρχη ομάδα, που έπαιζε χωρίς πλάνο»

Για'μένα εκεί έπρεπε να παραιτηθεί, αν είχε λίγη τσίπα ο καραγκιόζης που δήλωνε λίγους μήνες πριν «φέτος θα είμαστε 200% καλύτεροι». Σύστημα μηδέν, ο καθένας έπαιζε όπου ήθελε, όπως ήθελε. Προφανώς όταν έχεις μέσα το Ριβάλντο που πάει με νεκρά κι αυτό το πουστράκι τον Καστίγιο, που παίζει όπου θέλει, όπως θέλει, όταν θέλει, λες και πρέπει όλοι οι άλλοι να τρέχουν για να του δώσουν την μπάλα στα πόδια, δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα σοβαρή. Το να χάνεται όμως η μπάλα στην επίθεσή μας και η Βαλένθια να σου κάνει σε όλο το ματς κόντρες που κατέληγαν σε φάσεις ή γκολ, δεν αντέχεται. Σε εκείνο το ματς έπρεπε να φάμε οκτώ γκολ. Αντικειμενικά μιλώντας. Όποτε αποφάσιζε να επιτεθεί η Βαλένθια, άκουγες στο πέταλο ακόμη (φαντάζομαι τι λεγόταν σε άλλες θύρες, πιο κεντρικά, που πέφτει γκρίνια ακόμη και σε καλές βραδιές...) ''ωχ ωχ ωχ''. Παραμονές του παιχνιδιού, ο Φλόρες βγήκε και δήλωσε ''αφήνω εκτός ματς Χοακίν και Bιθέντε, επειδή την Κυριακή έχουμε δύσκολο ματς με τη..Χετάφε'', τα δύο μεγάλα αστέρια-ακραία χαφ της Βαλένθια (ο Χοακίν ήταν η τότε μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού από την Μπέτις, η οποία είχε κάνει πάταγο) και τον κοροϊδεύαμε θυμάμαι στο Σύνδεσμο, σε φάση ''τι λέει ρε ο κονιόρδος, ποια Χετάφε μωρή πούστρα, θα σε ξεκωλιάσουμε στον Πειραιά''. Μετά το ματς κατάλαβα το πόσο δίκιο είχε να μας υποτιμάει και το πόσο για γέλια ήμουν εγώ ο μαλάκας που τον δούλευα (έτσι νόμιζα, με το μυαλό μου) πριν. Αργότερα, μετά τη νίκη της Ρόμα στο Καραϊσκάκη, ο Ριβάλντο που ήταν ο μεγάλος υποστηρικτής του (σε σημείο να δηλώνει από την πρώτη μέρα δουλειάς του Σόλιντ στου Ρέντη το καλοκαίρι του 2005 ''έτσι γυμνάζονται οι μεγάλες ομάδες, με μπάλα από την πρώτη μέρα, αυτός είναι μεγάλος προπονητής'', για να την πει στον αναχρονιστικό Σερβοέλληνα Μπάγεβιτς προφανώς) τον έκραξε άσχημα.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2006/10/19/33_h.jpg

Ήθελε ρε παιδί μου σώνει και ντε να βαφτίσει το Ριβάλντο εσωτερικό χαφ σε θέση μέσα δεξιά στα 34 του. Στα καλά του στην Κορούνια και στην Μπάρτσα δεν έπαιζε τόσο πίσω, όταν είχε δυνάμεις και θα έπαιζε στα τελειώματά του. Παλαβά πράγματα. Τακτική μηδέν, παίκτες που απλώς παίζανε στις θέσεις τους, κυκλοφορία μπάλας μηδέν, μαρκάρισμα στο κέντρο μηδέν (μόνον ο Στολτίδης έτρεχε, όσο άντεχε κι αυτός), ούτε overlap βλέπαμε στα περισσότερα ματς, η ομάδα στηριζόταν στις εμπνεύσεις των γηρασμένων Ριβάλντο-Τζόρτζεβιτς, που αρκούσαν να καθαρίσουν τον αστείο ΠΑΟ των Μπάκε-Μουνιόθ με τα καμένα πόδια και την ΑΕΚ του Φερέρ, αλλά για την Ευρώπη ήθελες παίκτες και τακτική. Ήθελες προπονητή να κόβει το μάτι του, αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που θα σταθεί, θα κάνει τα βασικά. Με Στολτίδη-Καφέ-Ριβάλντο άξονα, ήσουν Επιτάφιος. Ήσουν πιο αργός κι από τη λαίλαπα Ντουντού-Μαρέσκα-Όσκαρ του 2009-10. Αντί να απαιτήσει μεταγραφές, έλεγε ''φέτος θα είμαστε 200% καλύτεροι'' και όταν χάναμε στην Ευρώπη, τα έριχνε...στο μπάτζετ. Κι αντί να μαζέψει την ομάδα, να την δουλέψει λίγο, να μάθει στους μέσους να καλύπτουν ο ένας τον άλλο, να απαιτήσει από το πουστράκι τον Καστίγιο να μαρκάρει και λίγο πίσω, άπλωνε τους παίκτες στο χορτάρι και τους άφηνε να κάνουν ό,τι θέλουν. Ομάδα-τσίρκο...

Εικόνα VASILIS7

Εκδρομάρα στην Δράμα τότες. Φουλ ζέστη αλλά μόλις φτάσαμε στην πόλη έγινε το έλα να δεις. Στο γήπεδο εμφανίστηκαν επιτέλους τα μπαόκια της περιοχής και είχαμε μεγάλο χαμό . Τα ντου τα δικά μας πήγανε σύννεφο και αναγκάστηκαν "οι μάγκες" του βορρά να βγούν έξω απο το γήπεδο και να μας πετάνε πέτρες . Μετά πολλά γυρίσαμε πίσω την άλλη μέρα το μεσημέρι αφου μετά το τέλος του αγώνα είχαμε κι άλλα σκηνικά μ΄αυτούς , πούλμαν χαλάσανε κτλ .

/Καλά εκείνος ο Σόλιντ στο τεφτέρι πρεπει να σημείωνε τις μπύρες και τα πιώματα πού θα αγόραζε απο καμιά κάβα , που να προλάβαινε να έβλεπε τι γινόταν μέσα στο γήπεδο.....

Εικόνα savvas gridlock

Tρεις ώρες άραγμα στο κέντρο της πόλης πριν το ματς, ανελέητο ξύλο στους Μακεδονομάχους που τόλμησαν να ψαχτούν (απλώς περνούσαν και κοίταζαν περίεργα...) και σπάσιμο του συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Φυσικά αυτά εμείς τα ακούμε και δεν τα υιοθετούμε, έτσι; Mην τα παρεξηγήσει κανείς.