Σαν Σήμερα 28/9



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
   
28/09/1947  ΝΕΑΠΟΛΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  1-3   21' - 69' ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 23' Κεσίσογλου, 50' ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
 
 
28/09/1969  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-1   14' ΓΙΟΥΤΣΟΣ, 30' Καραφέσκος, 83' ΣΙΔΕΡΗΣ

 
28/09/1978  ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  3 – 1  46' Μίνκοφ, 51' Πανόφ, 59' ΚΑΛΤΣΑΣ, 96' Βόϊνοβ (πεν).
 
Ένας από τους πιο άδικους αποκλεισμούς που έχει υποστεί ο ΘΡΥΛΟΣ, τέσσερα χρόνια μετά τον ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑΛΟΤΑΙ. Στον πρώτο αγώνα ο ΘΡΥΛΟΣ νίκησε 2-1. Στη ρεβάνς ή Λέφσκι προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Χρήστος Καλτσάς έστειλε το ματς στη παράταση. Στο 96' το κουέρβο έδωσε στη Λέφσκι ένα από τα πέναλτι που συνήθως παίρνει ο παναθηναικούλης. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Τάκαρος Συνετόπουλος. Στην παράταση αποβλήθηκαν Γαλάκος και Καλτσάς, αλλά και ο Πάνωφ της Λέφσκι. Το ρεπορτάζ του ΦΩΤΟΣ και της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ είναι ενδεικτικά της ΣΦΑΓΗΣ. Γεγονός είναι όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές μας έβγαλαν πάθος που πήγαινε πολλά χρόνια πίσω. Σημάδι ότι άρχιζε η ανάκαμψη του ΘΡΥΛΟΥ που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τον εξαναγκασμό σε φυγή του Νίκου Γουλανδρή. Στο τέλος είχαμε και "ομορφιές" από τους Βούλγαρους φιλάθλους

 
 
28/09/1980  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-1  8' - 74' ΓΑΛΑΚΟΣ, 42' ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, 70' Σπασόφσκυ
 
Η ομαδάρα του ΘΡΥΛΟΥ τα είχε για πλακα αυτά τα ματς. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το γκολ του Πέτρου Ξανθόπουλου.
 
ΟΣΦΠ: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΒΟΣΕΛΑΤΣ ΠΕΡΣΙΑΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ (79'ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ) ΑΛΣΤΡΟΜ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΑΖΙΜΙΡ ΓΚΟΡΣΚΙ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 23.413
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 29/9/1980
 
 
 
28/09/1983  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΓΙΑΞ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Πρωταθλητριών  2 – 0  94' - 118' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
Η πρώτη στη μετά Γουλανδρή εποχή μεγάλη πρόκριση του ΘΡΥΛΟΥ, επί του ΑΓΙΑΞ. Αυτή την ομαδάρα που έχτιζε ο Χέερ , τη διαλύσαμε μόνοι μας χάρη στη γνωστή "ελληναράδικη" νοοτροπία μας. Καταφέραμε να διώξουμε τον Νόιμαν, έναν από τους μεγαλύτερους παίχτες που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά αυτή είναι μια υπόθεση που χρειάζεται ειδικό αφιέρωμα. 
 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ (96'ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤΣΕΝ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΊ΄ΜΑΝ ΛΕΜΟΝΗΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΧΑ'Ι'ΝΣ ΧΕΕΡ.
 
ΑΓΙΑΞ: ΓΚΑΛΓΙΕ ΣΙΛΟ'Ι' ΟΠΧΟΦ ΜΠΕΒΕ ΜΕΛΜΠΙ ΚΟΥΜΑΝ ΟΛΣΕΝ ΒΑΝΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (113'ΡΑ'Ι'ΚΑΡΝΤ) ΓΚΑΣΕΛΙΧ (78'ΜΟΝΛΕΝΑΡ) ΒΑΝ-ΜΠΑΣΤΕΝ ΣΧΟΥΝΑΚΕΡ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΑΝΤ ΝΤΕ ΜΟΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΡΟΤ(Δ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 73.537

ΑΘΛΗΤΙΚΗ 29/9/1983



ΑΘΛΗΤΙΚΗ 30/9/1983

 
 
 
28/09/1986  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0  50' ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, 52' ΚΩΣΤΙΚΟΣ, 75' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΟΣΦΠ: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΟΓΙΑΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ (82'ΒΑΊ΄ΤΣΗΣ) ΣΕΣΤΙΤΣ (77'ΖΕΛΙΛΙΔΗΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΙΚΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 44.542




 
 
28/09/1989  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΑΝΤ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  2-0  35' ΝΤΕΤΑΡΙ, 76' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ (76'ΧΑΤΖΙΔΗΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (83'ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ).  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ-ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.
 

 
 
28/09/1999  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΟΛΝΤΕ  3η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  3-1   16' - 70' ΤΖΙΟΒΑΝΙ, 57' Λουντ, 77' ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ
 
Αλλο ένα ματς CL που καθάρισε ο ΜΑΓΟΣ ΤΖΙΟΒΑΝΙ. Για τον Τζιοβάνι προ Σέμου μιλάμε που ήταν ένα καθαρόαιμο που κάλπαζε. Τη σεζόν αυτή που μπορούσαμε να κάνουμε το άλμα στην ευρώπη, πληρώσαμε τα κολλήματα του "πρίγκιπα"...
 
ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΖΑΧΟΒΙΤΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (62'ΓΚΟΓΚΙΤΣ) ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ (67'ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ) (79'ΑΝΤΖΑ­Σ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΛΟΥΜΠΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-40.299

  
 
 
28/09/2004  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ  2η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League   1 – 0   17' ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ 
 
 
Τι ΓΚΟΛΑΡΑ έβαλε ο ΣΤΟΛΤΙΔΑΡΟΣ! Τέτοιες ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ! Τη σεζόν που η Λίβερπουλ κατέκτησε το CL!
Και τι δεν έκαναν «μεγάλα ευρωπαικά club» και τα κοράκια της UEFA, για να μην περάσει ο ΘΡΥΛΟΣ στους 16. «ΣΤΗΣΙΜΟ» στο Λα Κορουνια - Μονακό, διαιτητής καρμανιόλα στο Μονακό - Ολυμπιακός.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (71 Βενετίδης), Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (85 Βάλλας), Ριβάλντο, Ζιοβάνι (71 Γεωργιάδης), Οκκάς.
 
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Χοσέμι (73 Σισέ), Κάραγκερ, Χίπια, Ρίισε, Φίναν, Τσάμπι Αλόνσο, Χάμαν (83 Ντιαό), Γουόρνοκ (46 Κιούελ), Λουΐς Γκαρθία, Μπάρος.
 
Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία) . Κόκκινη στον Πάντο.
 
 
 
H ανταπόκριση των ξένων ΜΜΕ για το ματς.
 
BBC: Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 1-0. Η Λίβερπουλ υπέστη την πρώτη της ήττα κόντρα σε ελληνική ομάδα.
Οι «κόκκινοι» έπαιξαν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο απέδειξε πως ακόμα μπορεί να προσφέρει μαγικές στιγμές.
THE SUN: Ο Μπενίτεθ έφτασε στην Αθήνα με σκοπό την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά έφυγε αφήνοντας εντυπώσεις που φέρνουν στη μνήμη την Πάουλα Ρανκλιφ. Θέλει ακόμα μαθήματα η Λίβερπουλ που βρίσκεται στην τελευταία θέση της τάξης. Αν ο Ολυμπιακός τελείωνε επιτυχώς τρεις φάσεις, θα κάναμε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της ομάδας.
UEFA.COM: Ο Στολτίδης έστειλε τον Ολυμπιακό στο απόγειο. Ο Ολυμπιακός αναρριχήθηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα γκολ ήταν αρκετό για να λυγίσει την αντίσταση της Λίβερπουλ.
SPORTING-LIFE.COM: Οι «κόκκινοι» πισωγύρισμα στην Αθήνα. Με κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ. Οι ελπίδες της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέταξαν στην Αθήνα.
TEAMTALK: Μπενίτεθ: Ο Ολυμπιακός το ήθελε περισσότερο. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν μπορούσε να κρύψει τη απογοήτευση του για την εμφάνιση της ομάδας του και την ήττα 1-0 από τον Ολυμπιακό.
REUTERS: Η εμφάνιση του Ριβάλντο «σκλάβωσε» τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς αναφέρθηκε με τα καλυτερα λόγια στον Ριβάλντο μετά τη νίκη της ομάδας κόντρα στη Λίβερπουλ για το Τσάμπιονς Λιγκ «...είναι παράδειγμα για όλους τους παίκτες».
ΙNDEPENDENT: O Ριβάλντο ενορχήστρωσε την ήττα της Λίβερπουλ. Ο Ριβάλντο γύρισε πίσω τον χρόνο και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη στο Α όμιλο. Οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν απείλησαν την εστία των γηπεδούχων.
SOCCERNET.COM: Το μέλλον της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ τέθηκε σε αμφιβολία μετά από μια ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν τον αγώνα με φουλ άμυνα αφού είχαν μείνει με δέκα παίκτες. Ομως, θα ήταν άδικο αν δεν είχαν πάρει οι Ελληνες τη δεύτερη νίκη τους επί αγγλικής ομάδας σε 31 χρόνια. Η Λίβερπουλ ήταν σκέτη απογοήτευση καθώς δεν είχε πάθος και «φλόγα» προσπαθώντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις και ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη με το γκολ του Στολτίδη.
GOAL.COM: Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ έγινε μόλις η δεύτερη αγγλική ομάδα που έχασε από τον Ολυμπιακό ο οποίος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη του 1-0 στο Καραϊσκάκη. Ο Στολτίδης αποδείχθηκε ο ήρωας του αγώνα καθώς ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά έφτανε για να κερδίσει τη φτωχή Λίβερπουλ. Η νύχτα άρχισε αρκετά καλά για τους Ελληνες οι οποίοι ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση από την εντυπωσιακή ισοπαλία με την Λα Κορούνια και το θετικό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί τους έδειξαν εμπράκτως την ικανοποίησή τους δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.
This is London.co.uk: Η Λίβερπουλ δεν είχε απάντηση στον Ριβάλντο. Ο Μπενίτεθ αιχμαλωτίστηκε και πάλι από την ασυνέπεια της Λίβερπουλ και ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό στον οποίο έδινε έμπνευση ο Ριβάλντο. 
 
28/09/2005  ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  2-1  9' Ραούλ, 48' Καφές, 86' Σολδάδο
 
Εξαιρετική εμφάνιση από το Νικοπολίδη. Κράτησε όρθιο το ΘΡΥΛΟ στο πρώτο ημίχρονο. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ του Παντελή Καφέ, θορύβησε τη βασίλισσα, αλλά ο «άσημος» Σολδάδο της χάρισε τη νίκη στο 87’.
 
Η σύνθεση: Νικοπολίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Μαυρογεννίδης, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Στολτίδης, Καφές, Ριβάλντο, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου.
 
 
 
 
28/09/2011  ΑΡΣΕΝΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  2 – 1  7' Τσάμπερλεϊν, 20' Αντρέ Σάντος, 27' ΦΟΥΣΤΕΡ (VIDEO)
 
 
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Ροσίτσκι, Αρτέτα, Αντρέ Σάντος, Τσάμπερλεϊν (67' Ράμσεϊ), Σονγκ, Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Φρίμπονγκ, Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι). Αναπληρωματικοί: Φαμπιάνσκι, Παρκ, Φαν Πέρσι, Ράμσεϊ, Τζένκινσον, Γκιμπς, Κοκελέν.
 
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Τζεμπούρ, Μιραλάς (75' Αμπντούν), Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (75' Μοδέστο), Τοροσίδης. Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μοδέστο, Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μακούν, Ποτουρίδης, Αμπντούν.
 
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
 
 
28/09/2013  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  6η Αγωνιστική  Superleague  0-2  61' ΒΑΪΣ, 75' ΣΑΒΙΟΛΑ (VIDEO)
 
 
28/09/2019  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ Λαμία  5η Αγωνιστική  Superleague  2 – 0  61’ Σουντανί, 70’ Ελ Αραμπί 
Γήπεδο: Γ. Καραισκάκης – Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
 
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μπα, Σεμέδο (Παπαδόπουλος 88’), Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (Μπενζιά 78’), Βαλμπουενά (Λοβέρα 63’), Σουντανί, Ελ Αραμπί
 
ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60’ Τουράμ)
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red
Εικόνα holland74

Εγώ να πω μόνο πως ο Άγιαξ εκείνης της περιόδου ήταν τεράστιο μέγεθος και είχε απίστευτους παικταράδες:Φαν Μπάστεν, Φάνεμπουργκ, Όλσεν κλπ....Δεν είχε περάσει καλά καλά δεκαετία από την εποχή που εμφανίστηκε στα γήπεδα η μεγαλύτερη ομάδα που έχει βγάλει ποτέ η Ευρώπη...Αν δεν είχε φύγει ο Γιόχαν θα έπαιρνε το Πρωταθλητριών όλη τη δεκαετία του 70, όπως είπε κάποτε ο Ρεπ, που δεν συμπαθούσε και τον Κρόιφ ιδιαίτερα, χιχιχχι...Για τέτοιο μέγεθος κλαμπ μιλάμε...
όσο για τον Νόιμαν ήταν ένας τεράστιος μπαλαδόρος, από τους μεγαλύτερους που έχουν έρθει στο Θρύλο και η είχε και μία γυναίκα Πορτογαλέζα που τα έσπαγε εκείνη την εποχή...

Εικόνα Ψηλός

Το 2-0 επί του Άγιαξ το '83 πρέπει νά 'ναι η μεγαλύτερη νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού της δεκαετίας του '80.
Το 3-1 με τη Μόλντε είναι κλασικό δείγμα της ομάδας εκείνης της εποχής: όταν παίζαμε εντός με υποδεέστερες ομάδες, από τη μέση και μπροστά βγάζαμε φωτιές και το κοντέρ μπορούσε να γράψει 4-5. Στην άμυνα παιδική χαρά...
Το 1-0 με τη Λίβερπουλ, το 1ο παιχνίδι για Ευρώπη στο νέο Καραϊσκάκη, έπρεπε να το πάρουμε 3-0 τουλάχιστον, 2 δοκάρια, Λίβερπουλ δεν υπήρχε στο γήπεδο, και να σκεφτείς ότι εκείνη τη χρονιά το πήρε. ΤΡΟΜΕΡΗ ατμόσφαιρα, η Λίβερπουλ είχε λουφάξει, αν βάζαμε 1 γκολ ακόμα θα περνάγαμε εμείς στη διαφορά τερμάτων...
Το 2-1 από τη Ρεάλ το '05 είναι από τις πιο ξενέρωτες ήττες. Δεν ήμασταν για τίποτα καλύτερο, αλλά κρατάς το Χ για ένα ημίχρονο, πας να πάρεις αποτέλεσμα μες στο Μπερναμπέου και τρως φάβα γκολ στο 86'; Ούτε σενάριο βγαλμένο από το κεφάλι σαδιστή βάζελου...
Το '11 στο Λονδίνο απλώς αργήσαμε να ξυπνήσουμε. Κι εκείνη τη χρονιά ίσως μας άξιζε κάτι καλύτερο.
Πάντως, διαχρονικά, τόσο πολλές εντός έδρας νίκες με μεγάλες ομάδες, φιλικά κι επίσημα, μόνο ο Θρύλος κάνει (Σάντος, Φλαμένγκο, Μπαρσελόνα, Σέλτικ, Κάλιαρι, Άγιαξ, Πόρτο επανειλημμένως, ξανά Άγιαξ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Λίβερπουλ, Μονακό, Λα Κορούνια, Ρεάλ, Μπενφίκα, Άρσεναλ κατ' εξακολούθηση, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα ξανά, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους). Οι Άλλοι τίποτα. Οι Ακατονόμαστοι μόνο κάτι κωλόφαρδα 0-0 εκτός έδρας παίρνανε και τα τσιράκια τους, οι αθλητικογράφοι, τους φτιάξανε το μύθο του πρέσβη με τα φερρέρο ροσέ. Καλά, όσο για τους υπόλοιπους, εμείς Ευρώπη κι αυτοί στο Νευροκόπι και πολύ τους πάει. Κι όμως, ακόμα και σήμερα υπάρχουνε κάποιοι που πιστεύουν ότι χρωστάμε το ότι παίζουμε κάθε χρόνο τσουλού σε 2 σαιζόν κωλόφαρδες του βάζελου, 2000-01 και '01-02. Τελικά η πρώτη και μοναδική εξουσία του κόσμου είναι οι δημοσιογράφοι...

Εικόνα john

Ενα πράγμα για τον ζιοβανι θα πω.Ανεξαρτητα απο την αντιπαθεια που ολοι έχετε καταλάβει πως του εχω δεν μπορώ να μην υποκλιθω στην ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ στο ματς με τη μολντε.Του κάνει πάσα ο Καραπιαλης ο βραζιλιανος ειναι με τη πλάτη στο τέρμα κάνει κοντρόλ περνώντας την μπάλα πάνω απο τον αντίπαλο,γυρίζει,πιάνει ενα γαματο σουτ με εξωτερικό φάλτσο αλλα η μπάλα τον πούλησε.Ακομα και τωρα πιστεύω πως τέτοια ενέργεια με τη μπάλα μπορεί να κάνει μόνο ο Πελέ άντε και ο Ροναλντινιο.ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Η νικη επι της Λίβερπουλ και η αρχή εκείνης της σεζον μου ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις.Οντας 12 χρόνων είχα μείνει μαλακας απο την απόκτηση ριβαλντο(με ριβαλντο και ζιοβανι θα μας παίρνετε Τσιμπούκια στο λιμάνι )... Έβγαινε ο Αλεφαντος στον Σινανογλου κσι παραληρουσε.Ελεγε οτι η τριπλέτα Ριμπο-Ζιο-Καστιγιο δεν εχει τίποτα να ζηλέψει απο τους Ριβαλντο-Ροναλντο-Ροναλντινιο της Βραζιλίας του 2002.Σε καθε μάτς θα πεφτανε τα τσιμέντα σύμφωνα με τον κυρ-Νίκο.Δεν έγιναν ακριβώς ετσι τελικά τα πράγματα, αλλα η προσδοκία μιας χρονιάς με Ριβαλντο και νεο Καραϊσκάκη ηταν απο τα ωραιότερα πράγματα που χω ζήσει με τον Ολυμπιακό.

Εικόνα savvas gridlock

https://www.youtube.com/watch?v=_1vdZTQczJE

Ας μην είμαστε υπερβολικοί όμως, γιατί αυτά τα ''κανείς άλλος'', τη σήμερον ημέρα που κυκλοφορούν χιλιάδες βιντεάκια με football skills διαφόρων φτασμένων ή εκκολαπτόμενων αστέρων στο youtube, δεν στέκουν. Το τι λέει ο κυρ-Νίκος δεν αποτελεί κριτήριο. Ο κυρ-Νίκος ας πούμε σήμερα πιστεύει πως ο Μπεργκ του βάζελου είναι ανώτερος του Μπενζεμά της Ρεάλ και πως αν η Ρεάλ είχε στη θέση του Μπενζεμά τον Μπεργκ, δηλαδή τριάδα μπροστά Κριστιάνο-Μπέιλ-Μπεργκ, ''θα χαλούσε ο κόσμος''. Αποφθέγματα κρυστάλλινης ποδοσφαιρικής σοφίας, που προέρχεται από τα δεκάδες τρόπαια που έχει κατακτήσει στην καριέρα του αυτός ο πολυνίκης-πολυτροπαιούχος προπονητής.

Εικόνα john

Προφανώς και ο μπάρμπα νικος δεν τα λέει παντα καλα.Ξερει πολύ μπάλα αλλα στις βιαστικές κρίσεις περνάει και τον Γεωργιου.Απλα σκέψου ποσο ωραια ένιωθε ενα 12 χρόνο παιδί με την προσδοκία της εμφάνισης του Ριβαλντο ενός παγκόσμιου παίκτη που θαύμαζε,στην ομάδα που αγαπαει...

Εικόνα savvas gridlock

Ξέρει μπάλα ο Αλέφαντος;

Εικόνα Bad7

Θα πω δυο πραματα που δειχνουν την τραγικοτητα του μπαρμπα-Νικου 1.δεν ηθελε τον Καραπιαλη στην ομαδα και 2.σε κρισιμο ντερμπι το 2004 εκανε αλλαγη στο 12ο λεπτο

Εικόνα Bad7

ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΤΖΙΟΒΑΝΙ

Εικόνα Bad7

Επισης στα σχολια ενος αρθρο ενας χρηστης του ratm ανεφερε τη λεξη αλεφαντογαυρος και δυστυχως υπαρχει και αυτο το ειδος γαυρων μετα τους βαζελογαυρους και τους νεογαυρους υπαρχουν και οι αλεφαντογαυροι

Εικόνα Bad7

Χαχαχαχαχαχα τα λες ωραια

Εικόνα dgkirle

Γειά σου ρε ΣΤΟΛΤΙΔΑΡΕ παιχταρά. Αυτός ο παίχτης μπορεί να ήταν αργός αλλά όταν σηκωνόταν για κεφαλιά όλα τα γατάκια δίπλα του λιποθυμούσαν. Και είχε και μια σουτάρα ξερή. Σκόρερ σε πολλά σημαντικά ματς αυτός ο παιχταράς. Μεγάλη συνεισφορά στο Θρύλο. Τουλάχιστον ανήθικο να μη κληθεί όταν έπρεπε αυτός ο παίχτης στην εθνική.

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε Δία, στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 3-1 άλλαξε το χρώμα της σύνθεσης του Θρύλου, κάνε το κόκκινο. Μου φαίνεται ότι ήσουν επηρεασμένος από τη χτεσινή ήττα μας στο Περιστέρι...

Εικόνα ΔΙΑΣ

χαχαχαχα παντα κανω πρασινα τα κουερβο αλλα αυτη τη φορα ξεφυγε και στην ομαδα... ευτυχως υπαρχουν αγρυπνοι ερυθροφύλακες και διορθωνουμε λαθη και ανομηματα