Σαν Σήμερα 21/10



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
  
21/10/1956  ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  8η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  0-3    4' ΜΠΕΜΠΗΣ, 7' ΥΦΑΝΤΗΣ, 20' ΔΑΡΙΒΑΣ

 
 
21/10/1962  ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2    21' ΨΥΧΟΣ, 30' Α. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 40' Γιαννίτσας
 
Πολύ ξύλο στο δεύτερο ημίχρονο του Πειραικού «ντέρμπι». Τι διαβάζουμε όμως στις εφημερίδες της εποχής? Παναιγιάλειος – Παναθηναικός 1-2, το νικητήριο γκολ ο Πανάκης με το χέρι και μετά «ομορφιές»… Καλά, τότε δεν ήταν αγνό και καθαρό το πρωτάθλημα? Οι βαλίτσες πάντως ήταν της μόδας στα ταξίδια εσωτερικού…..


 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23/10/1962
 
 
21/10/1973  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   6 – 0    33' ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ, 51' - 52' - 70' ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, 81' ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, 88' ΓΑΛΑΚΟΣ
 
Ο Μαουνιέρης παρατηρεί: αυθεντικό χατ-τρικ του αείμνηστου Μιχάλη Κρητικόπουλου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23/10/1973


 
Τα αποσπάσματα από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έχουν πολλαπλή χρησιμότητα. Καταρχήν κάθε πηγή προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και ποσοτικές και ποιοτικές. Ενα ασφαλές συμπέρασμα πάντως βγαίνει αβίαστα. Το κόμπλεξ είναι διαχρονικό. ΕΞΙ γκολ έφαγε ο Πανσερραικός και οι άνθρωποι ψάχνανε για ψεγάδι!

Την ίδια μέρα, ο ΚΟΡΑΚΑΣ Αρμόδωρος, ξεσηκώνει την τούμπα με το πέναλτι που έδωσε στον παναθηναικούλη.... Κατά τά άλλα στους "μακεδονομάχους" φταίει ο ΘΡΥΛΟΣ....
 
 
21/10/1978  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  6η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   2 – 1    56' ΛΕΜΟΝΗΣ, 63' ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, 83' Ασκαρίδης

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23/10/1978
 
 
21/10/1979  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0    23' ΓΑΛΑΚΟΣ
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23/10/1979
 
 
21/10/1992  ΜΟΝΑΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Κυπελλούχων    0 – 1  86' ΒΑΪΤΣΗΣ
 
Όταν έγινε η κλήρωση κανείς δεν πίστευε ότι ο ΘΡΥΛΟΣ είχε πιθανότητες απέναντι στη Μονακό των Ετορί, Τιράμ, Τζορκαέφ, Κλίνσμαν και φυσικά του Αρσέν Βενγκέρ. Η ΟΜΑΔΑΡΑ του Μπλαχίν (που στην Ελλάδα την έκλεβαν και τα ΑΡΔακια πανηγύριζαν) είχε διαφορετική γνώμη. Κοίταξε στα μάτια τους «πρίγκιπες» έπαιξε μεγάλη μπάλα στο πριγκιπάτο, έχασε και ευκαιρίες και τελικά πήρε τη νίκη με το μαγκιόρικο γκολ του Βαίτση, μετά από έξοχη ενέργεια του Μπατίστα. Οι γαύροι παρόντες, αποθέωσαν το ΘΡΥΛΟ και ανανέωσαν το ραντεβού για το Καραισκάκη. Είναι που ο ΘΡΥΛΟΣ δεν έκανε διπλά στην Ευρώπη, ούτε πορείες στις διοργανώσεις.
 
 
Η ρουφιάνα η κληρωτίδα μια φορά δε μας έχει κάνει το χατίρι. Στη συνέχεια μας έφερε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Φέρε μας μια Αντβερπ, μια Σπάρτα Πράγας, μια Φέγενορντ. Άμα δεν έχεις Δραμουντάνη….
 
 
ΟΣΦΠ: ΜΙΡΤΣΟΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ ΒΑΊ΄ΤΣΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (41'ΣΑΒΒΙΔΗΣ) ΧΑΤΖΙΔΗΣ (61'ΜΠΑΤΙΣΤΑ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.
 
ΜΟΝΑΚΟ: ΕΤΟΡΙ ΒΑΛΕΡΙ ΣΟΝΟΡ ΤΙΡΑΜ ΝΤΙΜΑ ΝΤΙΜΠ ΚΛΙΝΣΜΑΝ ΓΚΝΑΚΟ ΕΝΡΙΚΕ ΤΖΟΡΓΚΑΕΦ ΠΕΡΕΖ (61'ΣΕΜΠΟΥΕ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-ΛΙΤΣΚΙΕΒΙΤΣ(ΠΟΛΩΝΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-7.200
 
Τίτλοι Εφημερίδων
 
ΦΙΛΑΘΛΟΣ: ΠΑΤΑΓΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΧΑΜΟΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑ'Ι'ΤΣΗ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΚΟΛ Ο ΒΑ'Ι'ΤΣΗΣ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 0 ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ
 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ. ΕΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ.

 
 
21/10/1998  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΓΙΑΞ  3η Αγωνιστική Ομίλων 16  Champions League  1-0    38' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
 
Τι μπαλάρα έπαιξες ΘΡΥΛΕ μου κόντρα στο ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟ ΑΓΙΑΞ!.
 
Το ματς ξεκίνησε με διπλή χαμένη ευκαιρία, τετ α τετ του Καραπιάλη, απόκρουση του Βαν Ντερ Σααρ, και στη συνέχεια σουτ του Τζόλε στο σώμα αμυντικού πριν περάσει τη γραμμή.
Κεφαλιά του Γκόγκιτς γλείφει το δοκάρι σε φάουλ του Γεωργάτου. Στο 38’ ο Γκόγκιτς ανοίγει ωραία στο Τζόλε αριστερά, πρώτο γύρισμα σε σώμα αμυντικού, το δεύτερο όμως πιο ζυγισμένο, εντυπωσιακό γυριστό του Αλεξανδρή (που είχε γενέθλια) και 75000 ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ενώ ο Βαν Ντερ Σααρ όρθιος προσπαθεί να καταλάβει τι του συνέβη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει. Τετ α τετ ο Λιτμάνεν, ο Ελευθερόπουλος πέφτει στα πόδια του, με το ένα χέρι διώχνει στα πλάγια και το γύρισμα του Λιτμάνεν άουτ. Η πρώτη δύσκολη στιγμή. Στο 56' ο Αγιαξ με φάουλ του Βίτσκε είχε οριζόντιο δοκάρι. Κι άλλη δύσκολη στιγμή. Με τον Αγιαξ παίζεις.
Μεγάλη ενέργεια ο Γεωργάτος, φτάνει προ του Βαν Ντερ Σααρ αλλά πλάγια. Τακουνάκι, ο Γκέο, άγαλμα οι Ολλανδοί,  στο ύψος του πέναλτι ο Γκόγκιτς πλασέ άουτ ! Στο 71' ο Γιαννακόπουλος παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή μας, κάνει κούρσα 70 μέτρων, κόβει αριστερά στον Τζόλε, αυτός του τη γυρίζει στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Στέλιος σημάδεψε το δοκάρι.
Προς το τέλος ο Οφορίκουε ξεχύνεται μπροστά, ταλαιπωρεί δυο αμυντικούς, βγαίνει τετ α τετ με τον Βαν Ντερ Σααρ αλλά το πλασέ του φεύγει άουτ.
Η λήξη μέσα σε αποθέωση της ΟΜΑΔΑΡΑΣ, που έκλεισε τον πρώτο γύρο με 7 βαθμούς (2-2 με Πόρτο, 2-0 την Κροάσια, 1-0 τον Αγιαξ). Ο δρόμος για τους «8» είχε ανοίξει….
 
ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (65'ΠΑΣΣΑΛΗΣ) ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (85'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΓΚΟΓΚΙΤΣ (74'ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΤΙΑΖ ΒΕΓΚΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 73.208

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ και ΦΩΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ

 

 
 
 
21/10/2003  ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League    1 – 0  9' Τσιχάν
 
Ο τίτλος του «Φίλαθλου» τα λέει ΟΛΑ….


  

 
21/10/2020  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΡΣΕΙΓ  1η Αγωνιστική Φάση Ομίλων 32   Champions League  1 – 0  91’ Χασάν
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης – Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
 
Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Αραμπί (90+3' Βινάγκρε).
 
Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρόοτμαν), Σανσόν (77' Κουισόνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (77' Λουίς Ενρίκε), Παγέ (76' Ράντονιτς).
 
 
 
Θα ήταν απίστευτη ποδοσφαιρική αδικία να μη βγεί ο ΘΡΥΛΟΣ νικητής από το ματς αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ επί της Μαρσειγ, έχασε ευκαρίες, ακυρώθηκε και πάλι ένα γκολ με τη χρήση VAR οριακά (σωστά όμως αυτή τη φορά), κινδύνεψε ελάχιστα και γενικά επικράτησε σε ένα ματς ρυθμού, με την μπάλα πάνω κάτω επί γαλλικής ομάδας, χωρίς τον καλύτερό του παίχτη τον Καμαρά , και με τρεις μεταγραφές στο πάγκο ή εκτός αποστολής, επειδή ακόμα δεν ήταν στην ετοιμότητα που ήθελε ο Μαρτίνς (Βινάγκρε, Πέπε, Μπρούμα).
Ο Πέδρο Μάρτινς έχει φτιάξει μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα.
Βαλμπουενά, Ραφίνια τεράστια κλάση, είναι γνωστό. Ο Εμβιλά ένα επίπεδο πάνω από τον Γκιγιέρμε. Σεμέδο , Μπά συνθέτουν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αμυντικό δίδυμο .Ο Χολέμας σαν παλιό καλό κρασί. Ο Χασάν απέδειξε για μια φορά ακόμα πόσο δίκιο είχε ο Μάρτινς που επέμεινε να μείνει. Ραντζέλοβις , Μασούρας, Μουχλάκης, φοβερή δουλεία τακτικά. Ο Σα δε χρειάστηκε να επέμβει. Όταν έχεις την πολυτέλεια να μπει ο Φορτούνης αλλαγή , καταλαβαίνει κανείς τη πληρότητα και το βάθος της ομαδάρας.
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για το 1984

-Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής 1984-1985.
Εδώ το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=mhJbfIqFO4g

Για το 1992

-Το πρωτοσέλιδο του ΦΩΤΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ:
http://1.bp.blogspot.com/-dNsPMsoX1Pk/VZF0fILOO_I/AAAAAAAACB0/I-ln8x93Ap...

Για το 1998

-Το πρωτοσέλιδο και το οπισθόφυλλο του Πρωταθλητή:
http://1.bp.blogspot.com/-IqC_4wy9kKE/VYmvarzsdHI/AAAAAAAABKw/n-nh2jWJGx...

Εικόνα Aprosarmostos17

Ιστορία από το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΑΞ-1-0
Είμαι στους φανατικούς πίσω διαγώνια από την εστία που μπήκε το γκολ. Έχουμε γεμίσει την κερκίδα 1 ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι. Σκάνε μύτη σε κάποια φάση ένας μπαμπάς με το γιο του με φανέλες του Άγιαξ. Είναι Ολλανδοί, ο μπαμπάς 50άρης, ο γιος 15-16. Ποιος ξέρει που βρήκαν εισιτήρια και μπήκαν στο ΟΑΚΑ, χωρίς να έχουν καταλάβει που μπήκαν. Μετά την πρώτη σαστιμάρα, 2-3 πάνε να τους την πέσουνε, "βγάλε τη φανέλα ρε", ευτυχώς οι πιο πολλοί τους κράζουνε και η μανούρα αποφεύγεται. Ο πιτσιρίκος κοιτάζει με φόβο. Ψάχνουνε να βρούνε τις θέσεις τους. Που να τις βρούνε, ο καθένας έχει ανέβει (όρθιοι φυσικά όλοι) σε όποιο κάθισμα βρήκε. Κάποιος τους κάνει χώρο και στριμώχνονται 2-3 σειρές μπροστά μας. Από το σημείο που βρισκόμαστε έχουμε την καλύτερη θέα για την γκολάρα του Αλεξανδρή. Πανικός, έκσταση, ηδονή, ουρλιάζω και δεν ακούω τη φωνή μου, φιλαράκια και άγνωστοι όλοι μια αγκαλιά. Με την άκρη του ματιού μου, βλέπω τον πιτσιρικά. Έχει βγάλει τη φωτογραφική του μηχανή και τραβάει βίντεο. Δεν πιστεύει αυτό που βλέπει. Εμείς συνεχίζουμε να φωνάζουμε συνθήματα, αυτός συνεχίζει να τραβάει. Ο μπαμπάς του δίπλα γελάει. Στο ημίχρονο πιάνουμε κουβεντούλα. Ο μπαμπάς (φόλα ποδοσφαιρόφιλος και φανατικός του Άγιαξ) ήθελε ο γιος του να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είχε ξαναέρθει ο ίδιος πριν χρόνια στο ΟΑΚΑ στο 2-0 με τα γκολ του Αναστό. Το παιχνίδι είναι τίγκα στην ένταση, χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Ποδοσφαιρική πανδαισία από το καλύτερο προϊόν του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το ΤΣΟΥ-ΛΟΥ. Όχι κάτι τσούκου-τσούκου μπολ, διαμαρτυρία, καθυστέρηση και κλέψει-κλέψει από κάτι άλλους. Είμαστε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και εδώ στην έδρα μας θα σας πατήσουμε κάτω, δεν πα να είσαι και ο Άγιαξ... Με 11 Ελληνόπουλα (Τζόλε και Γκόγκιτς για μένα είναι Έλληνες). Με 11 μέσα και 80.000 απέξω. Χάνει την ευκαιρία ο Γιαννακόπουλος ή ο Γκόγκιτς και πιάνει το κεφάλι του και την ίδια κίνηση κάνουμε όλοι. Η μπάλα πάνω-κάτω. Το παιχνίδι τελειώνει. Από τη μία ανακούφιση που δεν στράβωσε και πήραμε τη νίκη. Από την άλλη θες να ζήσεις αυτή την ατμόσφαιρα λίγο παραπάνω. Φεύγοντας βλέπω τον πιτσιρικά. Ένα τεράστιο χαμόγελο έχει σχηματιστεί στο πρόσωπό του. Είναι μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ούτε εγώ φυσικά.

Εικόνα Redskins

Ιστορία απο το ματς Ολυμπιακός-Άγιαξ....
Ήταν η εποχή..που ο Αλέκος έχανε τα άχαστα (έβαζε όμως κάτι άλλα..!!)...και ο κόσμος τον είχε για χασογκόλη..
Πρίν αρχίσει καν το ματς..έχουμε εναν απο πίσω μας στην εξέδρα που έχει αρχίσει τα καντήλια.... "τον χασογκόλη..." "τι τον έβαλε μωρέ" "το άχρηστο" του έριχνε μπινελίκια..λες και του είχε..την γυναίκα του...!!!
Ώσπου να κάνουμε το 1-0...αυτος το ίδιο τροπάρι...μπούρου μπούρου...!!
Έρχεται ο Τζόλε...όμως κάνει τη σέντρα και με ένα γυριστό ο Αλεξανδρής το καρφώνει....
ΣΕΙΣΜΟΣ...!!! Το γήπεδο παίρνει φωτιά...!! ΧΑΜΟΣ..!! και ακούμε μια φωνή απο πίσω....
ΝΑΑΑΙΙΙ ΡΕ ΑΛΕΚΑΑΑΡΑΑΑΑ ΕΤΣΙΙΙ.. να μας βγάζεις τον καρκίνο πρώτα ρε ''λούστη'' και μετα να το καρφώνεις...
Πέσαμε όλοι κάτω απο τα γέλια....χαχαχαχα

Εικόνα lets79

Το 1993 ήταν μια χρονιά που ίσως μερικοί να μην κατάλαβαν τι είχε γίνει....ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είχε καταφέρει να φτάσει στους 8 του Κυπελλούχων στο ποδόσφαιρο και στους 8 του τότε πρωταθλητριών στο μπάσκετ.Ειδικά δε ο δεύτερος αγώνας με την ατλέτικο μαδρίτης αν θυμάμαι ήταν την ίδια εβδομάδα με τα δύο μάτς στο Λιμόζ(και την....γραμμή του Ζάρκο!!!!)....ρε τι πίκρα....ρε τι νέύρα...ΡΕ ΠΟΥ ΝΑ ΉΞΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ("ΠΕΤΡΙΝΑ" ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΡ ΤΟΤΕΝΕΣ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα KCS

To OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΙΑΞ 1-0 της 21-10-1998 το θεωρώ το κορυφαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού από όσα έχω παρακολουθήσει ζωντανά. Τρομερή απόδοση απέναντι σε ισχυρότατο αντίπαλο (νταμπλούχο Ολλανδίας), εξωπραγματική για ελληνική ομάδα, χωρίς υπερβολή το ματς έπρεπε να έληγε 4-1 ή 4-2 και αυτό θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν δύο σούπερ τερματοφύλακες (και ο Ελευθερόπουλος ήταν εξαιρετικός σ'εκείνο το ματς,όχι μόνο ο Βαν Ντε Σααρ που τον θεωρώ κορυφαίο τερματοφύλακα που έχω δει ποτέ).

Επίσης, εκπληκτική ατμόσφαιρα από 80000 γαύρους οπαδούς. Το Καραϊσκάκη ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μας αλλά η πιο εντυπωσιακή έδρα είναι ένα ΟΑΚΑ γεμάτο ασφυκτικά με Ολυμπιακούς. Οποιος το έχει ζήσει ξέρει τι λέω.

Μακάρι αύριο εναντίον της Γιουβέντους να γραφτεί μια νέα σελίδα δόξας για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ!

Εικόνα μαουνιέρης

Το χαβά μου εγώ: Το 1973 αυθεντικό χατ-τρικ του αείμνηστου Μιχάλη Κρητικόπουλου.

Εικόνα dgkirle

ΜΟΝΑΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Μπορεί να ήμουν μόνο 12 χρονών αλλά το θυμάμαι σα τώρα. Τι πόρωση ήταν αυτή ρε μάγκες? Α ρε Ντανιέλο παιχταρά. Επική εμφάνιση τότε με παίχτες καμικάζι. Και ένα Θεοφιλόπουλο τραγικό να λέει το στάδιο της μονακό "Λουί του δεύτερου".
Και ήταν και η πρώτη φορά που είδα τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με μπλέ.

Εικόνα lets79

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80 ΣΕ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ(ΟΧΙ ΤΟ 1982,ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ 1986 Ή ΤΟ 1987)....ΛΕΥΚΗ ΜΕ ΜΠΛΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ....

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Γιατί ο Μαυρομάτης που το χε πει Louis Defines..

Εικόνα Bad7

ΑΛΕΚΑΡΑ

Εικόνα Bad7

ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΙΖΕ

Εικόνα Bad7

ΤΙΜΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ

Εικόνα Bad7

ΚΑΙ Τ'ΑΞΙΖΕ

Εικόνα Ψηλός

Πωωω, τι αγώνας ήταν αυτός με τον Άγιαξ! Ο πρώτος του Θρύλου που θυμάμαι ολοκάθαρα. Μπαλλάρα, τρομερό γκολ του Αλέκου, η ομαδάρα του Ντούσκο στην ακμή της, μόνο ένα γκολ αντί για πολύ περισσότερα, το ΟΑΚΑ να κοχλάζει και όλο παιχταράδες. Ποιόνε να πρωτοπείς; Τον ανυπέρβλητο αρχηγό μας, τον Καραταΐδη, τον Ελέ στα καλύτερά του, τον Αμανατίδη την ψυχάρα, τον παιχταρά τον Καραπιάλη, τον αειθαλή Γκόγκιτς και και και...;
Όσο για το ματς με τη Γαλατάσεράι, η γκίνια μας είχε πιάσει από τις υψηλότερες αποδόσεις της τότε. Στον επαναληπτκό, όμως, τα μεμέτια φάγανε 3 (και λίγα ήτανε) και πήγανε στον προφήτη να φάνε πιλάφι (που λέει κι ο Καραγκιόζης...). Πάντως, εκείνη τη χρονιά η πορεία στην Ευρώπη έληξε άδοξα και πολύ άδικα.

Εικόνα Ben

Στο ματς με τον Άγιαξ καθόμουν στην 26, ψηλά ψηλά, με τον πατέρα μου και τ'αδέρφια μου, και το εισιτήριο έκανε 3.000 δραχμές (το έχω ακόμα)...Κακώς λέτε ότι 75000 γαύροι... Τόση ήταν η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ τότε...Και λέω κακώς, διότι από το 25' και μετά είχαν γεμίσει τα σκαλιά με κόσμο και δεν μπορούσες να φύγεις απ'τη θέση σου στο ημίχρονο ούτε για νερό, ούτε για κατούρημα! Άρα, με πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα εκείνη την εποχή, πρέπει να ήμασταν τουλάχιστον 85000!