Σαν Σήμερα 7/11



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
 
07/11/1971  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ  8η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-1   14' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, 34' ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 60' ΖΟΑΝΝΟΣ (Αυτ.)
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 9/11/1971
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 8/11/1971
 
 
 
07/11/1976  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-3   13' - 84' ΓΑΛΑΚΟΣ, 72' Γκέσιος, 77' Καμπάς (Αυτ.)
 
Μεγάλη νίκη και μεγάλη εκδρομή των γαύρων στο Καυταντζόγλειο. Πρωταγωνιστές ο γκολκίπερ Πουπάκης και ο ασύγκριτος Λοσάντα. Ο γελοίος διαιτητής Ζλατάνος ακύρωσε στο 2' γκολ του Λιόλιου του Ολυμπιακού ως οφσάιντ, ενώ ο επόπτης δεν είχε σηκώσει τη σημαία του, ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των ταγαριών του Ηρακλή που πήγαν να κόψουν τα νιάτα του Μάικ Γαλάκου και άφησε φάση οφσάιντ του Ηρακλή στο 40', μπας και ισοφαρίσει. Σε όλη τη δεκαετία του '70 και στις αρχές του '80, όποτε ο Ζλατάνος ήταν διαιτητής/επόπτης σε ματς του Ολυμπιακού, άκουγε το
 
ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ΖΛΑΤΑΝΟ ΠΟΥΣΤΑΡΑ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 8/11/1976
 
 


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 8/11/1976
 

 
07/11/1982  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-1   27' ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ (Αυτ.), 30' ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ ήταν πολύ καλύτερος και έχασε ευκαιρίες να πάρει το ματς. Ανοιχτό παιχνίδι, στο οποίο οι ομάδες έχασαν και από ένα πέναλτι. Στο 57' ο Σαργκάνης απέκρουσε το πέναλτι του Μαύρου, ενώ ο Αναστόπουλος στο 80’ έστειλε το δικό του στο δοκάρι.  Το αυτογκόλ του Σαργκάνη είναι για ΓΕΛΙΑ! Απάντησε γρήγορα όμως ο Βαγγέλαρος ο Κουσουλάκης με μια φωτοβολίδα στο γάμα του Αρβανίτη.
 

 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΜΙΧΟΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΕΣΤΑΒΙΓΙΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ (67'ΤΟΓΙΑΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΚΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ.
 
 
07/11/2000  ΛΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  6η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  1-0   2' Λεγκλ
 
Μία από τις μεγαλύτερες σφαγές που έχει υποστεί ο ΘΡΥΛΟΣ σε ευρωπαική διοργάνωση , από τον Αυστριακό ΧΑΣΑΠΗ Μπένκο. Το γκολ του Τζιοβάνι στο 44’ είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ. Υπάρχουν και δύο πέναλτι πάνω στον Άλβες, στο 67’ και στο 74’. Θύμισε κάτι από Παλοτάι ο Μπένκο….
 
 
 
ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ (75'ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ) ΚΟΝΤΗΣ ΑΝΤΖΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΖΕ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ (54'ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΑΛΒΕΣ ΤΖΙΟΒΑΝΙ (54'ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΕΝΚΟ(ΑΥΣΤΡΙΑ). 
 
 
Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ τη σφαγή δεν την είδαν... Εκριναν "ανήλικο ευρωπαικά" και "δυστυχή" το ΘΡΥΛΟ! Μία φορά ΑΡΔ για πάντα ΑΡΔ....
 




 
 
07/11/2001  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  6η Αγωνιστική, Προκριματικός Όμιλος   Κύπελλο Ελλάδος  1-0  25' ΑΝΤΖΑΣ
 
ΟΣΦΠ: ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΟΝΤΗΣ ΑΝΤΖΑΣ ΜΠΕΡΜΟΥΔΕΣ ΤΖΙΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ (35'ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ) ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΑΛΒΕΣ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (46'ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΦΙΝΟΚΑΛΙΩΤΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΚΕΝΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ (ε! ρε δόξες η παράγκα! πάλι τιμωρημένος ο ΘΡΥΛΟΣ...).
 
 
 
07/11/2004  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 
Φανερά τεράστια διαφορά ποιότητας του ΘΡΥΛΟΥ από την προσφυγοπούλα, αλλά δυστυχώς η κόπωση από τον αγώνα με τη Μονακό (με τη γνωστή κλοπή του γκολ του Οκκά), επέδρασε καταλυτικά στο να πάρουμε άλλη μια νίκη. Είναι ο αγώνας που ο Ριβάλντο δήλωσε «αν συνεχίσουμε έτσι θα βγούμε πέμπτοι». Δεν δημιουργούσε προβλήματα ο βραζιλιάνος παιχταράς….Παρόλα αυτά και μόνο η παρουσία του ΘΡΥΛΟΥ στο ΟΑΚΑ, προκάλεσε "εξάψεις" στις κερκίδες.... δείτε το πρωτοσέλιδο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ...
Την ίδια μέρα, ο παναθηναικούλης "περνάει" από το Καυτατζόγλειο "αέρα" με 
σύσσωμη την άμυνα του Ηρακλή  και πρωτεργάτη τον Κατσιαμπή στον "πράσινο θρίαμβο"... Στο τέλος οι οπαδοί του Ηρακλή που "το έπιασαν το νόημα" την έπεσαν στον πρόεδρο Σπανουδάκη. Οι βαζελολάγνοι ΑΡΔ άλλο που δεν ήθελαν, άρχισαν τις θριαμβολογίες για το πράσινο παράπηγμα. Το Μάη του 2005 ο ΘΡΥΛΟΣ πανηγύριζε το ΝΤΑΜΠΛ, κόντρα στη βούληση του συζύγου κάποιας Νατάσσας...
 

 
 
ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΣΟΥΡΕΡ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΜΑΡΙΤΣ ΚΑΣΤΙΓΙΟ (52'ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ (83'ΤΑΡΑΛΙΔΗΣ) ΡΙΒΑΛΝΤΟ (61'ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ) ΟΚΚΑΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.
 
ΑΕΚ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΤΖΙΩΡΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΑΛΒΕΣ ΡΟΥΣΕΦ (46'ΠΕΤΚΟΦ) ΑΣΟΥΝΣΑΟ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ (90'ΣΟΛΑΚΗΣ) ΚΡΑΣΣΑΣ (46'ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ) ΣΟΑΡΕΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΟΥΡΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 63.129
 




 

Σχόλια

Εικόνα Fontzel90

Στο μάτς με την ΑΕΚ,γυρίστηκαν και οι σκηνές του γηπέδου της ταινίας "Χούλιγκανς",όπου πρίν το μάτς παίχτηκε κανονικό ξύλο και μόνο κατόπιν παρέμβασης του παραγωγού του Καραγιάννη,σταμάτησε το όλο σκηνικό.

Εικόνα nik7os

Το ματσάκι του 1993 με τον Εδεσσαϊκο έγινε την Δευτέρα 8/11/1993...

Φιλικά...

Εικόνα savvas gridlock

Από το ματς του 2000 με τη Λιόν στο Ζερλάν.

''Οταν (στο 54') ο Γιάννης Μαντζουράκης ορθώς αποφάσισε, να αντικαταστήσει τον τραγικό Τζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος (που το περασμένο Σάββατο ζήτησε ακρόαση από τον Σ. Κόκκαλη, γιατί έγινε αλλαγή με την ΑΕΚ) έφυγε αργά από το γήπεδο. Μόλις έφτασε στον πάγκο, έβρισε τον προπονητή του. Εβγαλε τη φανέλα και την πέταξε, όπως είχε κάνει ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς (το...άλλο καλόπαιδο) πέρσι με τον Μπάγεβιτς, σ' εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο γυμναστής των «ερυθρολεύκων», ο Γκιόργκι Πομάσκι, προσπάθησε να τον συγκρατήσει, για να μη χυμήξει στον Μαντζουράκη, που συνιστούσε ηρεμία στον ακριβοπληρωμένο και κακομαθημένο σταρ. Την ίδια ώρα, ο Τάσος Μητρόπουλος θα πρέπει να σεβάστηκε την ιστορία του στον Ολυμπιακό, για να μην ξυλοκοπήσει άγρια τον Τζιοβάνι και να μπει στη μέση για να χωρίσει τους δύο...''

Τζιοβάνι Ολιβέιρα οε οε για πάντα στην καρδιά μας θα σε έχουμε.

Από το ματς του 2004 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

''Το κλίμα τη Δευτέρα στο προπονητήριο των «ερυθρολεύκων» ήταν κακό και λόγω της εμφάνισης της ομάδας η οποία έδειξε να φοβάται περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σίγουρα η ΑΕΚ παραμένει μεγάλη ομάδα και σ' ένα κατάμεστο από 65.000 φίλους της ΟΑΚΑ γίνεται περισσότερο επικίνδυνη, ωστόσο η εικόνα των «ερυθρολεύκων» ειδικά και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απογοητευτική. Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε 50 λάθη! Επιθετικά ήταν ακίνδυνος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κάτι που φαίνεται από το ότι είχε δέκα σουτ (μόλις δύο εντός περιοχής), δύο κεφαλιές, ένα κόρνερ, πέντε σέντρες προς την περιοχή και δύο διεισδύσεις. Από την άλλη, το ότι η ΑΕΚ δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα δεν συγκαταλέγεται τόσο στα συν του Ολυμπιακού αφού ήταν φανερό πως η Ενωση δεν είχε καμία διάθεση να επιτεθεί και έπαιζε για να μη χάσει.''.

Ντούσαν (χτύπημα τυμπάνου 3 φορές) Ντούσαν (εκ νέου χτύπημα τυμπάνου 3 φορές)