Σαν Σήμερα 6/12



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
Οι νεόγαυροι έχουν πειστεί από τη βαζελοπροπαγάνδα ότι ο ΘΡΥΛΟΣ έχει γνωρίσει πικρές μέρες από το 2010 και μετά και ΜΟΝΟ. Ας ρίξουν μια ματιά στους αγώνες που έγιναν ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6/12. Έχω συμπεριλάβει κάποιους από αυτούς, για διδακτικούς λόγους (δεν παριστάνω τον δάσκαλο. Μαθαίνω από την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ για να αποφεύγω παρόμοια σφάλματα στο μέλλον. Όσο αυτό είναι δυνατόν.)
 
06/12/1935  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας  2-0  12' ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ, 31' ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ
 
06/12/1936  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  2-0  30΄ΛΙΒΑΣ, 86' ΒΑΖΟΣ

 
06/12/1953  ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  0-2  50' ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ, 65' ΡΩΣΣΙΔΗΣ
 


 
06/12/1959  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος  1-1   1' Καλλιοτζής, 8' ΠΟΣΕΙΔΩΝ
 
Ένας ισόπαλος αγώνας με τον Αρη για την ΟΜΑΔΑΡΑ του ’50 ήταν αρκετός για να ξεσηκώσει τον ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ. Διαβάστε τις αντιδράσεις των οπαδών, που έφτασαν σε σημείο να χτυπήσουν τον Υφαντή! Υπενθυμίζω για τους μικρότερους:  ΕΠΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΕΞΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ τη δεκαετία του ’50. 1951, 1954,1955, 1956, 1957, 1958, 1959. Εν ενεργεία πρωταθλητής ο ΘΡΥΛΟΣ και ο ΚΟΣΜΟΣ δεν ανεχόταν ούτε ισοπαλία.
 




 
06/12/1964  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-3  35' Σκούφος, 40' Τσαχουρίδης, 64' Φραντζής.
 
Βαριά ήττα από την προοδευτική μέσα στο Καραισκάκη. Ο ΘΡΥΛΟΣ αγωνίστηκε χωρίς τον Σιδέρη. Αυτό για κάποιους ήταν δικαιολογία.
 

 
06/12/1970  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   2 – 0  50' Πομώνης, 71' ΠΑΠΠΑΣ (Αυτ.)
 
Μια ΣΦΑΓΗ του Ζλατάνου στα νεα φιλαδέλφεια, ήταν αφορμή για να καταλάβει ο Ασλανίδης και η ΧΟΥΝΤΑ, ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Μια διδακτική ιστορία με πολλαπλούς παραλήπτες και ιδιαιτέρως ΕΠΙΚΑΙΡΗ...... Διαβάστε το κείμενο του Σάββα
 

 
06/12/1972  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1  17' ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ
 
Διαβάστε της λεπτομέρειες της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ μέσα στη λεωφόρο στο κείμενο του Σάββα.
 

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ
  
 
06/12/1989  ΟΣΕΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  0-0
 
Πρώτος αγώνας 1-1 στο Φάληρο στις 22/11/1989. Η Οσέρ προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Οι προκρίσεις που έχουμε χάσει στο γκολ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ. Ας δούμε πως περιγράφει η ΑΘΛΗΤΙΚΗ τον αγώνα της Γαλλίας.
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ (82'ΣΑΒΒΙΔΗΣ) ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΙΜΡΕ ΚΟΜΟΡΑ.
 
ΟΖΕΡ: ΜΑΡΤΙΝΙ ΝΤΑΡΑΣ ΜΑΖΟΛΙΝΙ ΜΠΟΛΙ ΜΠΑΡΕ ΜΑΤΙΣΙΚ ΚΑΤΑΛΑΝΟ ΓΚΕΡΕ'Ι'ΡΟ ΚΟΒΑΤΣ ΣΙΦΟ ΒΑ'Ι'ΡΟΥΑ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΙ ΡΟΥ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΟΥΛΙ(Δ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 18.000
 





 
 
Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε η ποινή στο ΘΡΥΛΟ για τα επεισόδια πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 12/11/1989.
 
06/12/1992  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  12η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0  54' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 86' ΒΑΪΤΣΗΣ
 
ΟΣΦΠ: ΜΙΡΤΣΟΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑ (46'ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ) ΠΡΟΤΑΣΩΦ (53'ΒΑΊ΄ΤΣΗΣ) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.
 
ΙΩΝΙΚΟΣ: ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΣ ΒΟΥΖΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΦΙΛΗΣ ΦΡΟΥΣΟΣ ΣΠΑΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ (56'ΝΤΑΡΑΚΛΙΤΣΑΣ) ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ (70'ΖΙΩΓΑΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΕΡΝΤ ΠΡΟΚΟΠ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΙΚΑΣ (γνωστός πανελίστας του ΣΚΑΙ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.944
 
 

06/12/1997  ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-1  11' ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, 15' ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ (Αυτ.)
 

Τι έγινε εδώ;  Έχανε βαθμούς ο ΘΡΥΛΟΣ από τα «παραρτήματα» την εποχή της «παράγκας»; ΚΟΡΑΚΑΣ ο Ψυχομάνης. Ο γνωστός πανελίστας του ΣΚΑΙ.
 
ΟΣΦΠ: ΤΟΧΟΥΡΟΓΛΟΥ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ ΕΩΡΓΑΤΟΣ (61'ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ) ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (78'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (68'ΓΚΟΓΚΙΤΣ) ΙΒΙΤΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:ΨΥΧΟΜΑΝΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.300




 
06/12/2003  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0  40' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Και τρία δοκάρια ο ΘΡΥΛΟΣ με τον Τζιοβάνι (17’ και 34’) και τον Καφέ στο 85’.
 

ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΦΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (73'ΓΚΩΝΙΑΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΚΑΣΤΙΓΙΟ (88'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΤΖΙΟΒΑΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΩΦ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΕΡΜΑΝΑΚΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8.114
 
 

 

Την ίδια μέρα η «ομαδάρα» του παναθηναικούλη έπαιρνε τιμητική ισοπαλία 0-0 στα Λιόσια από τον Ακράτητο.

 
06/12/2005  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ  6η Αγωνιστική Ομίλου 32   Champions League  2-1  7' Ράμος, 50' ΜΠΟΥΛΟΥΤ, 87' ΡΙΒΑΛΝΤΟ
 
Και ποιόν δεν έχεις ΝΙΚΗΣΕΙ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ μέσα στο ΝΑΟ ΣΟΥ! Τα ζηλιάρικα βαζελάκια που δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ τέτοιες νίκες βρήκαν δικαιολογία. Η Ρεάλ έπαιζε με τα «δεύτερα».  Δείτε τη σύνθεση και θα βρείτε 6 βασικούς της εποχής εκείνης. Απίστευτη ΓΚΟΛΑΡΑ του Μπουλούτ και τρομερές χαμένες ευκαιρίες για τον Ριβάλντο, που στο τέλος το κάρφωσε πάντως.
 
 
 
 
Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Μπουλούτ, Καψής, Σούρερ, Στολτίδης, Τουρέ, Ριβάλντο, Καφές, Τζόρτζεβιτς, Ντάνι
 
Ρεάλ Μαδρίτης (Χουάν Ραμόν Λόπεθ Κάρο): Ντιέγκο Λόπεθ, Ντιόγκο, Ραούλ Μπράβο, Παβόν, Σέρχιο Ράμος, Ντε Λα Ρεντ, Γκράβεσεν, Μπαλμπόα, Ρομπίνιο, Σολδάδο, Μπαπτίστα
 
Διαιτητής: Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία)
 
 

06/12/2008 ΠΟΛΟ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 6-11
 
Ματς για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-09, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στην τότε έδρα του τμήματος πόλο του ΠΑΟ, το παντελώς ακατάλληλο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου. Διαβάστε το τι έγινε από την ''Καθημερινή'' του Τουίτη και προσέξτε την αντίδραση του τότε εφόρου του Παναθηναικού, Νίκου ξε-Πλυτά. Σίδερο στην κνήμη του Ντόσκα, που έχασε τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού από αυτό το χτύπημα...
 
 
Την αποπομπή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα πόλο της Α1, ζητεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) ο Ολυμπιακός, που με χθεσινή ανακοίνωση καταγγέλλει «την αποτρόπαια, άνανδρη και μεθοδευμένη επίθεση των “γνωστών αγνώστων” οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, περιβαλλόμενοι από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν, επιτέθηκαν κατά της αποστολής της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου και τραυμάτισαν σοβαρά τον προπονητή και έναν αθλητή της και ελαφρότερα άλλα μέλη της αποστολής». Ρωτάει δε, γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα για να αποδώσει ευθύνες.Τα θλιβερά γεγονότα κατά τύχη δεν προκάλεσαν σοβαρότερους τραυματισμούς ή θάνατο. Μετά τον αγώνα, και αφού υπήρξε φραστική διαμάχη του εφόρου του Παναθηναϊκού, Νίκου Πλυτά με ανθρώπους στον πάγκο του Ολυμπιακού, οπαδοί άρχισαν να πετούν σίδερα, πέτρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Μετά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Πάτερο. Ο Γ. Ντόσκας και ο Χρ. Αφρουδάκης προσπάθησαν να προστατεύσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο μεν πρώτος να δεχθεί σίδερο στη δεξιά κνήμη, ο δε άλλος να χτυπηθεί ελαφρά από αντικείμενο, που του έριξαν στον αυχένα. Ο Ντόσκας έχει υποστεί αιμάτωμα και μάλλον δεν θα αγωνισθεί το Σάββατο στον αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Σίμπενικ στην Κροατία. Ο κ. Πάτερος τραυματίσθηκε στο κεφάλι, όπου του έβαλαν δέκα ράμματα, και στα δόντια. Η αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από απλούς αστυνομικούς και όχι ειδικές δυνάμεις, ήταν μικρή και ανεπαρκής για τέτοιον αγώνα.Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σχετικά με το αίτημα αποπομπής του Παναθηναϊκού, μας είπε: «Αν ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει ότι η ΚΟΕ δεν έχει πειθαρχική αρμοδιότητα, τότε κακώς μετέχει στο πρωτάθλημα». Ο κ. Διαθεσόπουλος ζήτησε από την Αθλητικό Δικαστή την αυστηρή και πλήρη εφαρμογή όσων νομίμως προβλέπονται. Η ΚΟΕ εξέδωσε αυστηρότατη ανακοίνωση, όπου τονίζει «δυστυχώς κάποιοι μέσα από μικροσωματειακά και αχαρακτήριστα προσωπικά συμφέροντά τους, όλη την προσπάθεια που γίνεται, επιχειρούν να την κηλιδώσουν, να την αμαυρώσουν και να την μηδενίσουν». Καλεί δε τον αθλητικό εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στον Ολυμπιακό, τον οποίον χαρακτηρίζει «δήθεν αναμάρτητο σύλλογο του Πειραιά», υπενθυμίζει αγώνες διαφόρων αθλημάτων στους οποίους είχαν γίνει έκτροπα με ευθύνη οπαδών του Ολυμπιακού, καλεί το Δ.Σ. του τελευταίου σε κοινή συνεδρίαση παρουσία δημοσιογράφων και προτείνει ο επικείμενος αγώνας βόλεϊ γυναικών του Σαββάτου και ο αντίστοιχος του Β΄ γύρου, να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Ο Δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε να μην επιτρέψει ξανά στον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιήσει το κολυμβητήριο της πόλης.
 
06/12/2011  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ  6η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  3-1  16' ΤΖΕΜΠΟΥΡ, 38' ΦΟΥΣΤΕΡ, 56' Μπεναγιούν, 88' ΜΟΔΕΣΤΟ (VIDEO)
 
 
 
Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ
 
 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ! Της ομάδας που έχει γίνει «καρφί στο μάτι» των ανύπαρκτων ποδοσφαιρικά, χρεωκοπημένων οικονομικά, αλλά με μεγάλα «ΚΟΝΕΞΙΑ» με το γκουβέρνο, ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ. Ο ΘΡΥΛΟΣ που κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία στις ευρωπαικές διοργανώσεις τα τελευταία 4 χρόνια κυνηγιέται με απίστευτο μένος από ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ με εκτελεστικό βραχίονα κυβερνητικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.

Μια νίκη που δεν αρκούσε για την πρόκριση στους 16 του CL, αφού στη Γερμανία έγινε μια «ομορφιά» του ποδοσφαίρου. Οι «αντικειμενικές» φυλλάδες τα λένε. Όχι οι γαύροι…
 
 
 
Τι γράφουν οι ΑΡΔοφυλλάδες? Αφήνουν υπόνοιες ότι οι γερμανοί της Ντόρτμουντ «στήθηκαν» για να χάσουν στο γήπεδό τους από τη Μαρσειγ, ώστε να προκριθούν οι γάλλοι; ΟΧΙ! Δεν το υπονοούν! Το γράφουν στα ΙΣΑ! Δηλαδή αυτά γίνονται και στην Ευρώπη; Υπάρχει και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ? ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? 
 
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90’ Παπάζογλου).
 
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (25’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκελίν (67’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο

Σχόλια

Εικόνα PHANTOM7

MALISTA..NA KAI KATI ENTYPOSIAKO POY DEN TO KSERA.EXEI FAEI KSYLO O YFANTHS..AYTH H ERYTHROLEYKH TERASTIA MORFH KAI THN EXOYN GLITOSEI TA SAPAKIA POU EXEI FEREI O MARINAKHS TA TELEFTEA 2 XRONIA..KAI FISIKA DIKAIONETAI KAI O KARAPAPPAS POU KOUNAGE TO DAXTYLO OTAN APODOKIMAZE O KOSMOS GIATI AYTA PALIA DEN GINONTOUSAN...AYTA TA KANOUN MONO "NEOGAYROI" KAI "VAZELOGAYROI"..ORAIA KAI ENHMEROTIKH H SHMERINH ANASKOPHSH

Εικόνα savvas gridlock

Καταλαβες ομως το τι καταλογιζαν στους παικτες; Ισχυει το ιδιο σημερα;

Εικόνα PHANTOM7

SHMERA EINAI XEIROTERA..TO XEIROTERO OMOS KAI TO ENOXLHTIKOTERO EINAI KATI PLIROMENOI KONTYLOFOROI POU TA TELEFTEA 2-3 XRONIA PROSPATHOUN NA PEISOUN OTI OLYMPIAKOS KAI APAITHTIKOTHTA EINAI ENNOIES ASYMVATES..TO FETINO XAMENO PROTATHLIMA THA EINAI ENA KALO REBOOT GIA THN PARATAKSI,APO TON MARINAKH MEXRI EMENA..GIATI KAKA TA PSEMATA FETOS KAI PERSY ARMENIZAME STRAVA

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις δηλαδή σήμερα παίκτες που κάθονται να χάσουν, για να εκβιάσουν τη διοίκηση να τους δώσει παραπάνω λεφτά; Ή μήπως έχεις παίκτες που παίρνουν λεφτά από το Μαντζεβελάκη, τον αντίστοιχο σημερινό Μαντζεβελάκη, για να έχουν μειωμένη απόδοση στα παιχνίδια του Ολυμπιακού; Δεν λέω ότι αυτά γίνονταν, λέω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού αυτά καταλόγιζε στους τότε παίκτες μας. Σήμερα καταλογίζει κάποιος στους παίκτες μας ότι τα παίρνουν από τον Αλαφούζο για να μην παίζουν καλά στην Ελλάδα; Όσο για την απαιτητικότητα που λες τα 2-3 τελευταία χρόνια, εγώ ξέρω ότι έχουμε 4 πρωταθλήματα σε 4 χρόνια με τη συγκρεκριμένη διοίκηση, την υψηλότερη θέση που είχαμε ποτέ στην ιστορία μας στην κατάταξη της OYEφA κι έχουν γονατίσει μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εδώ μέσα. Αυτό έχει να κάνει σε κάτι με την ''απαιτητικότητα'' που λες; Τέλος, ποιοι είναι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι στους οποίους αναφέρεσαι; Πώς τους λένε, από ποιον πληρώνονται και τι σκοπό έχουν;

Εικόνα PHANTOM7

AN THEOREIS OTI O YFANTHS TA EPAIRNE APO TON MATZAVELAKH TOTE KAKOS TON EXOUME STOYS PALAIMAXOUS.OSON AFORA THN YPSHLOTERH KATATAKSH STHN OUEFA,SIGNOMMH ALLA AYTO MOU THIMIZEI TOYS VAZELOUS APO TO 2001-2003 POU TOUS KERNAGAME PSOLES KAI AYTOI SKOUZAN GIA TIS "POREIES" STHN EYROPH..KAI NAI EXOUME 4 STA 4 APENANTI SE DIALYMENOUS,ALLA PERSY EIXES THN XEIROTERH SOY HTTA STO KARAISKAKH APO TO VAZELO STHN A ETHNIKH(MAZI ME TO 1961 AN THIMAMAI KALA) KAI STA TELEFTEA 2 XRONIA SE EXEI O MPAOUGK 3-2 SE NIKES.OSON AFORA TOYS PLIROMENOUSA KONDYLOFOROUS,KARAPAPAS,PIKOULAS,SITE OPOS O "GAVROS" KAI TA MOUNOPANA THS SPORTDAY TA OPOIA THA KATALAVEI O MARINAKHS(AN DEN TOXEI KATALAVEI HDH) OTI "FILOI" DEN PIANONTAI.SKOPOS TOUS?O IDIOS ME OPOIODHPOTE "OPADIKO" KAI MH SITE H MESO STHN ELLADA.KALLIERGEIA KLIMATOS YPER KAPOION(STHN PERIPTOSH AFTH TOY MARINAKH) MA PANO APO OLA TO XRHMA.MIA EROTHSH OMOS.THEOREIS OTI O OLYMPIAKOS KINEITAI STO AGONISTIKO KOMMATI STHN SOSTH KATEFTHINSH?

Εικόνα savvas gridlock

Δεν θεωρώ εγώ ότι τα έπαιρνε ο Υφαντής από το Μαντζεβελάκη. Οι γαύροι που τον έδειραν τότε το θεωρούσαν, όπως πίστευαν και ότι πολλοί παίκτες μας εκβιάζουν τη διοίκηση για να πάρουν λεφτά, παίζοντας σκοπίμως χάλια σε πολλά παιχνίδια. Αν διαβάσεις προσεκτικά τα αποκόμματα που έβαλε ο ΔΙΑΣ, θα το καταλάβεις. Στις αρχές της δεκαετίας του '60, παίκτες που σήμερα θεωρούνται μύθοι και ήρωες από πολλούς, ήταν οι καλύτεροι πελάτες του Μαντζεβελάκη. Είναι κάποια πράγματα που σε μια ολυμπιακή ιστοσελίδα όπως εδώ δεν θα τα βάλουμε ποτέ, αλλά καλό θα ήταν να μην μυθοποιείς, ούτε να εξιδανικεύεις το παρελθόν, ειδικά στα χρόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα=ατελείωτες λοβιτούρες, δωροδοκίες και στημένα ματς. Ατελείωτα στημένα ματς, όχι ένα και δύο. Υπάρχουν ιστορίες για πριμαντόνες του παρελθόντος που αν δημοσιευτούν, θα εξαφανιστούν από προσώπου γης. Για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για εμάς.

Οι βάζελοι το 2001-2003 μιλούσαν για πορείες στην Ευρώπη, αλλά δεν έπαιρναν πρωτάθλημα. Εμείς πλέον μιλάμε για πορείες στην Ευρώπη, αλλά παίρνουμε και το πρωτάθλημα. Υπάρχει διαφορά τεράστια, χαώδης.

Το αν οι άλλοι είναι διαλυμένοι, δεν αφορά τη συζήτηση. Τι να κάνουμε δηλαδή, να τους δώσουμε λεφτά να στρώσουν, για να έχουν αξία τα πρωταθλήματα που παίρνουμε; Εμάς μας ενδιαφέρει να παίρνουμε το πρωτάθλημα. Σωστά; Ε μέχρι τώρα το παίρνουμε. Αν το χάσουμε, εδώ είμαστε να τα πούμε για τις ευθύνες όλων, προφανώς πρώτα και κύρια της διοίκησης. Όταν παίρνουμε το πρωτάθλημα, πρώτα και κύρια το πιστώνουμε στη διοίκηση. Όχι μόνο στη διοίκηση, αλλά κυρίως στη διοίκηση. Αν χάσουμε το πρωτάθλημα, θα χρεώσουμε την ευθύνη πρώτα και κύρια στη διοίκηση. Όχι μόνο στη διοίκηση, αλλά κυρίως στη διοίκηση. Όσο για τη χειρότερη ήττα μας από το βάζελο στην Α' Εθνική, αν μιλάς για εντός έδρας ήττες μας στο πρωτάθλημα αυστηρά μέσα στο Καραϊσκάκη, ναι, ισχύει. Γενικότερα, υπάρχει το 1-4 στο ΟΑΚΑ με τον Καζιμιέρσκι. Σε κάθε περίπτωση, φυσικά η ήττα μας με 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη από τα λαγουδάκια μας πείραξε όλους πάρα πολύ, αλλά ήρθε σε χρονιά που πήραμε πρωτάθλημα, ενώ τους κερδίσαμε και μέσα στη Λεωφόρο. Πάνω από όλα είναι το πρωτάθλημα, όχι οι νίκες επί του βάζελου. Δεν είμαστε ΠΑΟΚ να λέμε ''το γαύρο να κερδάω και στα αρχίδια μου το πρωτάθλημα''. Για'μένα τουλάχιστον.

Ο Κώστας ο Καραπαπάς προφανώς πληρώνεται από τη διοίκηση, αφού είναι υπέυθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ. Για τον Πίκουλα, διάβασε αυτό το απόκομμα του ''Πρασινοφρουρού'' της ΠΡΑΣΙΝΗΣ στις 13-5-2012. Προσεκτικά διάβασέ το κι έλα μετά να συζητήσουμε ό,τι θες.

http://i.imgur.com/b8yLLj6.png

Η SPORTDAY πλέον ανήκει στον Αλαφούζο.

Για το αν κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση αγωνιστικά, τα έγραψα και πριν λίγο στο κομμάτι για το χθεσινό 2-2 με τον ΠΑΣ. Θέλουμε ΑΜΕΣΑ 3 παίκτες. Τουλάχιστον 3. Στόπερ, εξτρέμ και φορ να βάζει γκολ. Η διοίκηση λέει πως το έχει καταλάβει και ότι θα κάνει τις κατάλληλες ενέργειες το Γενάρη. Αν δεν τις κάνει, εδώ θα είμαστε (πρώτα ο Θεός) να τα πούμε αλλιώς και για τη διοίκηση.

Εικόνα PHANTOM7

TO AN OI ALLOI EINAI DIALYMENOI DIKO TOUS THEMA KAI KALA THA NAI NA PARAMEINOUN ETSI.OMOS OTAN EPIKOINONIAKA EXEIS PATHSEI SE EPIXEIRHMATA TOY STYL "KAI GIA PION NA EPENDYSOUME RE PAIDIA GIA TO DIALYMENO ELLHNIKO PROTATHLIMA?" "Ela more tora pios PAOK? Pios vazelos? den yparxoun?" "Entaksei re paidia xasame 3-0 apo ton vazelo alla den mporei h omada ayth pou paei kala evroph na thn mhdenizoume".To provlima kai to epishmainame polloi einai oti apo persy to genarh PONANE TA MATIA MAS STO GHPEDO...Kai h dikaiologia einai AKRIVOS Vazelikh:"nai alla sthn evroph".Oi vazeloi tou 2000-2003 den epairnan protathlima GIATI DEN EPAIZAN MPALA.Kai gia kakh tous tyxh epaize o AIONIOS TOYS EPIVHTORAS.To 3-0 to persyno kai oi 2 httes apo ton paok htan Kampanakia.Kampanakia pou sthn alazoneia mas san olympiakos tha mporousan na mas afypnisoun gia diorthotikes kai enisxytikes kinhseis oi Opoies den eginan.Apotelesma?To xeirotero sou ksekinhma edo kai polla xronia pou thimamai.Sigoura paei piso sta petrina.Kai to podosfairo pou paizeis fetos EINAI ATHLIO.

PS1:To paixnidaki me tous kathe loghs PIKOULES TO xoun paiksei kathe paragontas ton 3 megalon omadon apo to 1980 kai meta.kai o kokkalhs kai o marinakhs kai oloi.Filoi aytoi den pianontai apo kanena kai to gegonos oti h sportday pleon perase ston alafouzo apla to epivevaionei gia mia akomh fora.Omos den anaireitai to gegonos oti kapoioi apo kei mesa exoun grapsei kata paraggelia ta teleftea 4 xronia.Kata paragelia apo thn pae Olympiakos.

Εικόνα savvas gridlock

Kοίταξε, κατά παραγγελία άρθρα υπέρ του Ολυμπιακού του Σωκράτη υπήρχαν παλιότερα και στο ΦΙΛΑΘΛΟ, έτσι; Αν θέλουμε να τα βάλουμε όλα κάτω, να τα πιάσουμε από το Α, όχι από το Κ.

Εικόνα PHANTOM7

Simfono giafto kai sou leo Oloi..

Εικόνα olympiakaraga7te

Ειχα ερθει απο την Κυπρο για εκεινο τον αγωνα με την Αρσεναλ. Προσωπικα θεωρω οτι το 11-12 ειχαμε ισως την καλυτερη ομαδα που ειχαμε ποτε απο το 98-99 και μετα. Πιστευω οτι ειχαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ προοπτικες στο Γιουροοπα Λιγκ που δυστυχως αυτοκτονησαμε με τη μεταλιστ. Αν δε τρωγαμε δυο τερματα απο το 80 και μετα σε εκεινο το καταραμενο παιχνιδι, Θα παιζαμε προημιτελικα με τη Σπορτινγκ αν περνουσαμε και μετα ημιτελικο με την Μπιλμπαο! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΓΙΑ' ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ! ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ! ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Χρόνια πολλά Νίκο, να χαίρεσαι τη γιορτή σου.

Εικόνα olympiakaraga7te

Ευχαριστω θερμα φιλτατε, να' σαι παντα καλα!
Θα τη χαιρομουν περισσοτερο αν κερδιζαμε χθες εστω 2-1...

Εικόνα apostolos gaganis

1. Βλέπω το 2ο γκολ του Ολυμπιακού στον νικηφόρο αγώνα του απέναντι στην...ομαδίτσα της Ρεάλ. Δυο ονόματα μόνο: Γιάγια Τουρέ και Ριβάλντο... ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ. Τί μας λέτε, χρόνια τώρα, ρε στερημένοι για διαφθορά, σαπίλα, παράγκες, στημένα και πρόσφατα για εγκληματικές παπαριές και τα ρέστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε την ανυπαρξία σας στα μάτια των ΄΄προβάτων΄΄ σας; Άντε να βάλω σαν...κάπαρη και τ΄όνομα του Ραούλ Μπράβο, από΄κείνα τα ΄΄παλτά΄΄ με τ΄άσπρα, ξέρετε σεις... Ρε δεν πάτε να πνιγείτε, λέω ΄γω...

2. 1959: Στον αγώνα με τον Άρη ( 1 -1 ) στο Καραϊσκάκη, δεν ήμουνα. Θυμάμαι όμως καλά το ξύλο στον - μεγάλο - Ηλία Υφαντή για την απόδοσή του από αγανακτισμένους γαύρους, μετά το παιχνίδι. Επισήμανση στους ΄΄σκεπτόμενους΄΄ και τους ΄΄ντροπιασμένους΄΄: Εμείς ΔΕΡΝΑΜΕ τότε... Δεν κάναμε (ψευτο)πόλεμους στην ομάδα και ψευτομαγκιές, με τα πληκτρολόγια... Κι ας αφήσουμε αυτά τα ΄΄Εεεε, δεν κάαανει...Δεν είπαμε κι έεετσι... Οχι και να χειροδικούμε κιόοολας΄΄ και τα λοιπά...΄΄πολιτισμένα΄΄. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι, ως...πασιφιστής πλέον, θεωρώ εκείνη την αντίδραση τουλάχιστον ακραία, αλλά κι απ΄την άλλη, τί να κάνουμε; ΄΄Το σφάλλειν ανθρώπινον΄΄...

3. Κρίνω πως εδώ, σ΄αυτή την ενότητα, επιβάλλεται να γράψω τελειώνοντας και κάτι για έναν μεγάλο αντίπαλό μας, που κηδεύτηκε χθες... Τον Κώστα Λινοξυλάκη. Εξαίρετο σεντερ μπακ του πράσινων, υψηλού ήθους. Σιγά - σιγά, αλλά και ανυποχώρητα δυστυχώς, ξηλώνεται ΟΛΟ το...πουλόβερ μιας παλιάς αλλά ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ εποχής. Εποχής ενός αθλητικού ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ, πού΄χει αφήσει ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ την σφραγίδα του στις γαυροψυχές των ασπρομάλληδων, όπως η ταπεινότητά μου... Ο Γαβαθιώτης, στο Ολυμπιακός 24, τον θυμήθηκε χτες στο άρθρο του. Αναμενόμενο... Γιατί έχει ΗΘΟΣ. Το ΄΄ΦΩΣ΄΄ σήμερα είχε πρωτοσέλιδα τα της κηδείας του, με φωτογραφία του Υφαντή ( που δεν σταμάτησε να τον κλαίει ) μαζί με τον παλιό συμφοιτητή μου, τον - δικό τους - Φραγκίσκο Σούρπη... Γιατί παρά τις πρόσφατες...ατασθαλίες του, εξακολουθεί περιοδικά ν΄αναδίδει ακόμα ένα άρωμα ΄΄Σχολής΄΄... Απ΄αυτήν που μας μεγάλωσε ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΑ... ΑΝΤΙΘΕΤΑ: Δεν είδα ούτε μία, ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ, γραμμή για το θλιβερό τούτο νέο ούτε απ΄τις...ΑΡΔο-αντικειμενικές αλλά ούτε και απ τη ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ(!), την χολερική... Θα μου πεις βέβαια ότι από την τελευταία, τί να περιμένεις; Και σωστά. Αλλά και οι...πλουραλιστικές; Τέτοια...όμα, για ένα πραγματικό υπόδειγμα μεγάλου αθλητή και ανθρώπου; Ε! Γιαυτό είμαστε - ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ - εδώ! Για να λέμε και πράγματα που ξεφεύγουν απ΄την αμάθεια, την ασχετοσύνη, την απαξίωση των πάντων στο βωμό της σκοπιμότητας, την απαιδευσιά, τον σκοταδισμό, τον τυφλό οπαδικό φανατισμό, την ιοβόλο και στρεβλωτική επιλεκτικότητα... ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ RΑΤΜ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ...

Υ.Γ. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω και την παρουσία στην κηδεία, του - επίσης - πολύ μεγάλου κιτρινόμαυρου σέντερ φορ, Κώστα Νεστορίδη. Κάνω μια σύγκριση με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ψ-ΩΡΑΣ... Άντε να χαθείτε ρεεε...

Εικόνα savvas gridlock

2. Εγώ πιστεύω ότι ενίοτε τους παίκτες πρέπει να τους πηδάμε για να εκτονωνόμαστε. Έστω λίγο να τους τον ακουμπάμε. Καλοπροαίρετα το λέω, με σεβασμό κι αγάπη προς τους πούστηδες ποδοσφαιριστάς.

3. Μεγάλος παίκτης, Απόστολε. Το σωστό σωστό. Βέβαια τον είχε πιάσει πελάτη ο Υφαντής, αλλά η αλήθεια είναι πως υπήρξε σπουδαίος αμυντικός. Για τα άλλα που λες, εντάξει, αναμενόμενα. Εμείς αφιερώσαμε ανάρτηση στο Λινοξυλάκη του βάζελου και πράσινες οπαδικές ιστοσελίδες δεν ανέφεραν καν πως πέθανε. Ίσως και να μην τον ξέρουνε. Είναι οι ίδιοι που κάνουν επίδειξη φιλάθλου πνεύματος σε εμάς τα ''καμένα οπαδικά μυαλά'', αλλά στην πράξη οι ίδιοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πετάνε χολή και λάσπη προς εμάς, με τις δικές μας οπαδικές σελίδες βεβαίως να μην πάνε πίσω προς τους απέναντι. Το θέμα είναι να αγαπάς το Σύλλογό σου, όχι να νοιάζεσαι απλώς να την πεις στον άλλο και να βγεις από πάνω, βαφτίζοντάς το μάλιστα αυτό ''υγιής προσέγγιση, πέρα από φανατισμούς''.

Υ.Γ. Σιγά τον παίκτη το Νεστορίδη. Εδώ επί διοίκησης του σωτήρα του ποδοσφαίρου με την υγιή νοοτροπία Ντέμη, δεν τον αφήνανε να μπει στο γήπεδο να δει την ΑΕΚ του. Γιατί δική του και κάποιων άλλων σαν κι αυτόν είναι η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ. Έπαιξε ο Ντέμης μισό χρόνο μπάλα στην ΑΕΚ κι επειδή έβαζε γκολ στο γαύρο, έπιασε τον παπά απ'τα αρχίδια. Θα στεκόμαστε τώρα όλοι προσοχή στο μεγάλο ηγέτη, που θα έσωζε την ΑΕΚ, αλλά τελικά την κατέστρεψε. Κι όλα αυτά επειδή τάιζε πολλούς αντικειμενικούς δημοσιογράφους ή ήταν κολλητός φίλος τους. Μεγάλος φορ ο Νεστορίδης, ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ, με σεβασμό και προς το λαό του Θρύλου.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130828/kostas-nestoridis-ypo...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αντρίκειες κουβέντες και από τους δύο. Μπράβο σας ρε μάγκες, οπαδοί.