24 Ιανουαρίου 1990. Μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στα πέναλτι



Στις 24/1/1990, στα πλαίσια της Φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, στο Στάδιο Καραισκάκης, γίνεται η ρεβάνς του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 που έγινε στη τουμπίτσα στις 10/1/1990Εκεί, μέσα σε μια «ωραία ατμόσφαιρα», με τις γνωστές παοκτσίδικες «ομορφιές του ποδοσφαίρου» κυρίαρχες, ο ΘΡΥΛΟΣ θα ηττηθεί 1-0, σε ένα αγώνα που έληξε στο 87’, χάνοντας όμως μεγάλες ευκαρίες για τη νίκη, ειδικά με τον Αναστόπουλο.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150110/san-simera-101
 
Ας παρακολουθήσουμε την μεγάλη αυτή πρόκριση, που τελικά μας οδήγησε στην ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του Κυπέλλου (αφού ρίξαμε και μια ΦΑΠΑ στον παναθηναικούλη στον ημιτελικό), μέσα από τις σελίδες του ΦΩΤΟΣ, αφού το ρεπορτάζ της Αθλητικής το είδαμε στο Σαν Σήμερα (αν και για την πληρότητα του κειμένου, θα ανεβάσουμε κι εδώ τις σελίδες της).
 
Πριν τον αγώνα, και συγκεκριμένα την παραμονή το βράδυ, εκδιώκονται από το ξενοδοχείο οι μεγάλες βεντέτες της ομάδας, ο Αναστόπουλος και ο Μητρόπουλος. ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ εσωτερικό πρόβλημα,  λίγο πριν από έναν πολύ κρίσιμο αγώνα, αφού ο ΘΡΥΛΟΣ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, παρά το κυνηγητό του Βαρδινογιαννικού καθεστώτος.  Οι σχέσεις και των δύο, δεν ήταν καλές με τον προπονητή Ιμρε Κόμορα.  Έτσι, αποφάσισαν οι δυο τους, να στερήσουν από την ομάδα τις υπηρεσίες τους, αφού αρνήθηκαν «να τα βρουν» με τον προπονητή. Μετά από το επεισόδιο αυτό, πολλοί πίστεψαν ότι ο ΘΡΥΛΟΣ ήταν ξεγραμμένος. Το ίδιο πίστεψαν και στον παοκούλη, αφού ήρθαν με το αβαντάζ του 1-0 και έβγαλαν στο χορτάρι υπερβολικό τσαμπουκά, χάνοντας και αυτοί ευκαιρίες για την πρόκριση (δύο δοκάρια). Μόνο που είχαν ξεχάσει κάτι πολύ βασικό. Ότι η φανέλα με τον ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ μεταμορφώνει απλούς ποδοσφαιριστές σε ΓΙΓΑΝΤΕΣ. Ταυτόχρονα ο Λάγιος Ντέταρι με μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ οδηγεί το ΘΡΥΛΟ αρχικά στη νίκη (με γκολ του Μουστακίδη) και τελικά στην πρόκριση στα πέναλτι. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ από τον Ταληκριάδη, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Μίτογλου, εκτός από τις μεγάλες επεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 



 
 

 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25/1/1990
 







 
Ολόκληρος ο αγώνας
 

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Στo γκολ του Τσιαντακη που ακυρωνεται στα τελευταια λεπτα,ο σκορερ Τσιαντακης,την ωρα που παιρνει την πασα ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ 3(ΤΡΕΙΣ)ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,τον διπλανο του,εναν που ειναι πανω στην γραμμη και εναν που ειναι 1 μετρο μεσα απο την γραμμη,ενω ο Τσιαντακης ειναι κοντα ενα μετρο εξω απο την περιοχη οταν φευγει η μπαλα απο τον Κωφιδη στο 1.39.06 προς 1.39.07 του βιντεο αλλα και στα ριπλευ,ακομα και σε αυτο απο την καμερα πισω απο το τερμα,που δειχνει ποσο καλυπτεται απο τον διπλανο του παικτη του Παοκ,ποσω μαλλον απο τους αλλους 2 στο βαθος...Με τους σημερινους κανονισμους προκειται για εγκλημα κατα της Ελλαδος,που ελεγε μια ψυχη.Εχω μια επιφυλαξη μονο για το τι ισχυε τοτε για τους αλλους 2 παιχτες μας που ειναι ακαλυπτοι,αλλα δεν επηρρεαζουν σε τιποτα την φαση,δεν ειμαι σιγουρος αν εφαρμοζοταν και τοτε ετσι το οφσαιντ ή σηκωνανε το κουλο τους για οποιον ασχετο ηταν ακαλυπτος...Αν θυμαται καλυτερα καποιος τι ισχυε και τι εφαρμοζοταν τοτε,ας μας διαφωτισει...Παντως,οσον αφορα τον Τσιαντακη,τον καλυπτα και εγω,εκτος απο 3αμυντικους+Γκιτσιουδη=4 παικτες του Παοκ...

Εικόνα savvas gridlock

Εκείνα τα χρόνια, αν υπήρχε κάπου εκτεθειμένος παίκτης, ανεξαρτήτως του αν επηρέαζε τη φάση, έπρεπε να δοθεί οφσάιντ. Δύο παίκτες μας, Ντέταρι-Καλογερόπουλος, είναι οφσάιντ και σωστά σφυρίχθηκε.

Εικόνα Spiros Legend

Οκ,ευχαριστω,θυμομουνα αμυδρα κατι σημαιακια σηκωμενα για κατι παιχτες που ηταν 10 μετρα μακρυα απο την μπαλα,που σταματουσανε καθε τρεις και λιγο το παιχνιδι,αλλα δεν θυμαμαι απο ποτε αλλαξε ο κανονισμος ή η ερμηνεια του...Στην αρχη του video λεει οτι ειναι η πρωτη μεταδοση αγωνα απο την ΙΔΙΩΤΙΚΗ τηλεοραση του ΑΝΤ1!