ΜΙΣΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΕΦΤΑΣΕΕΕΕ!!!



Γράφει ο Chief Bromden.
 
ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδας  Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014.
Πιο πολύ εκκαθαριστικό της ΔΕΗ  θυμίζει παρά πορεία πρωταθλητή.
 
Τελικά το παραμύθι κράτησε μέχρι και τα πρώτα κρύα του Δεκέμβρη. Ίσα για να λένε ιστορίες οι Παππούδες γύρω από το τζάκι για το μακρινό 1985, με την γιαγιά στην κουζίνα να ανοίγει φύλλο για να ταΐσει τα εγγόνια μπουγάτσα με Ρώσικο χαβιάρι . Ωραίο παραμύθι και ευφάνταστο αλλά οι δύο βασικοί πυλώνες του παραμυθιού την έκαναν  γυριστή και η ιστορία στράβωσε. Από την μία ο δράκος προτίμησε την ζεστή σπηλιά του στο μοναχικό βουνό, ενώ η Παοκτσού Παναγιά με τη κοιλιά στο στόμα έκοψε το γήπεδο για να αναζητήσει φάτνη για να ξεγεννήσει στις 25 Δεκεμβρίου.
 
Αλλά επειδή όλα αυτά είναι ιστορίες για μικρά παιδιά και τον Άγγελο Αναστασιάδη ας αναλύσουμε πιο εμπεριστατωμένα που στράβωσε η ιστορία του παραμυθιού.
 
Πολλοί  υποστηρίζουν πως  Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε από την τεσσάρα στην Ξάνθη ή έστω μετά από τα τρίμπαλα της Τρίπολης και των Ιωαννίνων.
Δεν ήταν αυτά τα αποτελέσματα που τον εκτροχίασαν.
Ο αγώνας που εκτροχίασε τον ΠΑΟΚ δεν ήταν καν δικός του.
Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε μετά το 2-2 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκης.
Ακόμα και μετά από το διπλό στο Καραϊσκάκης ο στόχος του πρωταθλήματος παρέμενε για τον ΠΑΟΚ μια χαλαρή και φλου σκέψη του στυλ «προχωράμε και βλέπουμε».
Μετά το δικό μας στραβοπάτημα με τον ΠΑΣ εμφανίστηκε μπροστά τους ένα μεγαλοπρεπές  +7 που θα άλλαζε άρδην την κατάσταση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Από εκείνη την στιγμή  η κατάκτηση του πρωταθλήματος  έγινε μονόδρομος και ένα «βαρύ» ΠΡΕΠΕΙ μαζί με το ερώτημα ΑΝ ΟΧΙ  ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;  «φορτώθηκε» στις πλάτες παιχτών και προπονητή.
 
Για πρώτη φορά καλούνταν όλοι εκεί πάνω να κάνουν την δική τους υπέρβαση.
Οι παίχτες και ο προπονητής να κάνουν πράξη τις δηλώσεις κλισέ για το μεγαλείο της φανέλας που είναι καταδικασμένη να στοχεύει  στην πρώτη θέση .
Η διοίκηση να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη για αυτήν κατάσταση και να βάλει το χέρι στην τσέπη  ενισχύοντας την ομάδα.  
Και τέλος ο Κλάους να πραγματοποιήσει ένα  πνευματικό άλμα χρησιμοποιώντας και την δεύτερη παλάμη του ώστε στα πέντε δάκτυλα που μας έδειχνε  να προσθέσει  ακόμα δύο.
Αλλά δεν.
 
Ομαδική και ταχύτατη κατάρρευση.
 
Μια κατάρρευση που μπροστά στο κατώφλι του +7 ήταν απλώς η ενστικτώδης αντίδραση του  οργανισμού μιας ομάδας που αρνείται πεισματικά να ξεφύγει από αυτό που είναι.  Η νοοτροπία του μονίμως αδικημένου δεν είναι επικοινωνιακό τρικ  αλλά κομμάτι του χαρακτήρα της και μάλιστα βαθιά ριζωμένη.
 
Ευτυχώς η παρατεταμένη πρωτοπορία κράτησε λίγο, η τετράμηνη κρίση ταυτότητας έφτασε στο τέλος της και η συνεχιζόμενη κατρακύλα επαναφέρει σταθερά τους κανονικούς ρυθμούς στον κόσμο που λέγεται ΠΑΟΚ ...
 
 
Την έμπνευση για την παραπάνω ανάρτηση μου έδωσε χθες το βράδυ ένας ΑΡΔ-Μακεδονομάχος στο MAKEDONIA TV.
Έδειχναν την φάση με το χέρι του Χάρα πριν από το γκολ του Ντουρμάζ και ο  συγκεκριμένος ξεκίνησε το γνωστό αντιολυμπιακό παραλήρημα. Τότε του υπενθυμίζει κάποιος στο πάνελ για τα τρία πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό. Ο Μακεδονομάχος το προσπερνάει και συνεχίζει το παραλήρημα του σχολιάζοντας το κερδισμένο πέναλτι του Κασάμι.
 
Ο συγκεκριμένος κύριος, όπως και τόσοι άλλοι, είναι κομμάτι του οργανισμού του ΠΑΟΚ που πάντα θα αντιδρά σε μια ενδεχόμενη μετάλλαξη του χαρακτήρα της ομάδας. Αυτοί οι έγκριτοι δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι που απεύχονται την αλλαγή νοοτροπίας.
Το αίσθημα της αδικίας που καλλιεργούν τους δίνει ψωμί τόσα χρόνια, η γκρίνια  αποτελεί μονίμως την ραχοκοκαλιά των γραπτών τους. Πόσοι από εσάς έχουν ακούσει μια σοβαρή και ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική ανάλυση; Όταν κάποια στιγμή το προσπαθήσουν θα διαβάσεις πως η μεταγραφή του Νομπόα είναι η καλύτερη μεταγραφή ελεύθερου παίχτη στην Ευρώπη.
 
Μακάρι του χρόνου να μείνουν πρώτοι μέχρι τα καρναβάλια.
 
Chief Bromden.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

έτσι κάθονται γύρω απ' το τζάκι και μιλάνε για το Μαρμαρωμένο Βασιλιά, για τη Γοργόνα και το Βασιλιά Αλέξανδρο, για τους Καλικάντζαρους και τις Νεράιδες, για την Ωραία Κοιμωμένη και πού και πού σηκώνεται κανένας να κλάσει νομίζοντας ότι συμβαίνει λόγω που κάνει κρύο. Και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνει κρύο, απλά ο Βαγγέλας τραβήχτηκε πάλι λίγο απότομα

Εικόνα apostolos gaganis

Έξοχο...έξοχο, όπως έλεγε κι ένας πολύ γνωστός και καλός καρατερίστας του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, μακαρίτης πια, ο Δημήτρης Νικολαϊδης...

Εικόνα nissios

Ακούσατε ένα μπαμ; Ήταν η καρδιά του προβλήματος που εξερράγη, μόλις έφαγε το ινδιάνικο βέλος.

Τσίφη, δεν ξαναγράφω τίποτε εδώ μέσα. Θα περιμένω να μιλάς εσύ πρώτος, να μην εκτίθεμαι.

Εικόνα Chief Bromden

Τι λες ρε Nissie που δεν θα ξαναγράψεις ...
Χωρίς τις φωτιές που ανάβεις δεν θα φτάνουν τα σήματα καπνού προς τα εδω, με την απόσταση δεν ακούγονται καθαρά τα τύμπανα...

Εικόνα nissios

Ας κολλήσουμε κι ένα τραγουδάκι για την καρδιά που εξερράγη:https://www.youtube.com/watch?v=e_mizNcQvfk

Εικόνα red hell 7

Ο Μπαοκ πρωταθλητής;
Ειλικρινά έχει εξηγήσει κάποιος γηραιότερος φίλαθλος της μικρής αυτής ομάδας στους νεότερους οτι με πολύ μεγαλύτερους σε αξία παίχτες και προπονητές κατόρθωσε να πάρει μονο 2 τιτλους πρωταθλήματος;
Και αυτό γιατί πολύ απλα ο Θρύλος αλλά και οι ΠΟΑ και κλαψα απλα είχαν ακόμα μεγαλύτερους παιχτες και καλύτερες ομάδες.
Με κλανους,σαλπιγιδι,σκονδρα,κατσίκα που πάτε βρε ταγαρια;
Όσο για τον λαο που λένε ακόμα και στην τούμπα οποτε ανεβήκαμε σωστά έπεσαν οι φαπες σύννεφο.
Καλά εδώ δεν συζηταω εαν ξεκίνησω να απαριθμω σκηνικά θα χάσουμε την μπάλα. Είναι οι οπαδοί που μονο με εμας γεμίζουν την τούμπα και μονο για τα ματς απέναντι μας ζουν οπότε λογικές οι τέσσαρες απο ολους τους αλλους

Εικόνα aygoystinos

Καλησπερα σε ολα τα αδερφια. Αρχηγε σωστα το θετεις. Συνοπτικα πανω απο ολα γιατι αν κατσουμε και παραθεσουμε ολη την Γκεμπελιστικη προπαγανδα απεναντι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα γερναγαμε. Μονο ενα μικρο σχολιο. Γνωμη μου ειναι οτι εχει και η ομαδα ευθυνη γιατι δινει δικαιωματα εντος αγωνιστικου χωρου{δεν εννοω καποια κατ΄εμε απαραδεκτα που ακουμε για πενταρες, εξαρες κλπ} Δυστυχως τα δυο τελευταια χρονια εχει χαθει το ΄΄γυαλισμενο ματι΄΄ στο πρωταθλημα. Σαφως και γι'αυτο εχον ευθυνη ολοι. Τωρα στο ζητημα των ΑΡΔ. Χαιρε χαος αμετρητο.

Εικόνα Chief Bromden

Καλησπέρα Αυγουστίνε! Σίγουρα όταν τους ανασταίνουμε αγωνιστικά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και βγάζουν γλώσσα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπως σωστά γράφεις έχουμε δώσει σε όλους τους πικραμένους πολλά δικαιώματα μέσω των ντέρμπι...
Μήπως όμως το ίδιο δεν έκαναν και μετά από περιπτώσεις που τους ξεβρακώναμε είτε εδώ είτε εκεί πάνω; Αέρα περνάγαμε, και όμως στο γήπεδο πέφτανε τσιμέντα και στα ΜΜΕ παιζόταν η ίδια κασέτα, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ...

Εικόνα RED HELL

Ωραιος Chief.Ολη η ιστορια του παοκ σε μια αναρτηση.Οι λαλαλαδες ποτε δεν θα πανε μπροστα με τετοια μυαλα.Και θελω την αποψη σου φιλε:Μπορει ο κοσμος του Θρυλου και ο κοσμος του παοκ να χαρακτηριστουν ως 2 οψεις του ιδιου νομισματος οπου η 2η ειναι το κακεκτυπο της 1ης?

Εικόνα apostolos gaganis

Καμιά, μα καμιά σχέση δεν έχει ο ΓΑΥΡΟΣ με τον Μπαουκτζή. Οι βασικότερες διαφορές, που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε όπως η μέρα με τη νύχτα: Εμείς είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΜΠΕΣΑΛΗΔΕΣ. Αυτοί είναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ, ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ, ΦΙΛΥΠΟΠΤΟΙ ΕΩΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ και ΒΑΡΒΑΡΟΙ. Όχι όλοι. Κι αυτό αφορά και τις δυο ομάδες.

Εικόνα Chief Bromden

Για αυτό το θέμα υπάρχουν πιο παλιοί και μπαρουτοκαπνισμένοι εδώ μέσα που νομίζω πως μπορούν να σε καλύψουν καλύτερα από εμένα.
Προσωπική μου άποψη πως πριν από δεκαετίες οι δύο λαοί εμφάνιζαν πολλά κοινά μεταξύ τους με τους παοκτσήδες να προσπαθούν να ακολουθήσουν τα δικά μας βήματα, τότε σίγουρα ήταν ένα δικό μας κακέκτυπο.
Σήμερα αν και θα μπορούσε να βρει κανείς περισσότερα κοινά σε σχέση με τους βάζελους και τα χανούμια οι δύο λαοί μοιάζουν πιο ξένοι όσο ποτέ, πήρε ο καθένας τον δρόμο του...