GREXIT - NO GREXIT και FINANCIAL FAIR PLAY


Tags: -

Πάντα υπήρχαν φωνές που έκαναν λόγω για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενίοτε δίπλα στις φωνές αυτές ακούγονταν κάποιες δεύτερες  που ζητούσαν διαμερισμό των εσόδων από το CL. Οι φωνές αυτές συνόδευαν  στις περισσότερες των περιπτώσεων άλλες φωνές που στο λεξιλόγιο τους κυριαρχούσαν λέξεις όπως κοριοί, εγκληματική οργάνωση, διαιτησία, παράγκα...
Ο στόχος κοινός, να βλάψουν τον Ολυμπιακό...
Μετά τον αγώνα της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάτημα πάνω στα προσχεδιασμένα επεισόδια οι φωνές μετατράπηκαν σε κραυγές. Στο λεξιλόγιο των παραπάνω φωνών προστέθηκε και η λέξη βία για να δοθεί μεγαλύτερο βάρος αλλά και άλλοθι . Το νομοσχέδιο του Κοντονή άνοιγε διάπλατα τον δρόμο στον πολυπόθητο για πολλούς αποκλεισμό.  Απομόνωση για τις ελληνικές ομάδες μεν αλλά  και για τον βασικό τους στόχο τον Ολυμπιακό δε , που είχε μάθει να διακρίνεται στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και να κοιτάει πολύ ψηλά.
   Ξαφνικά όλες οι φωνές (εκτός των κιτρινόμαυρων) άλλαξαν τροπάριο, ο αποκλεισμός αποφάνθηκαν θα είναι καταστροφικός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την συγκεκριμένη άποψη εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωση και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 
Τι άλλαξε; Γιατί τέτοια μεταστροφή;
 
Ποια είναι η προσωπική μου άποψη;
 
Ένα ενδεχόμενο GREXIT θα στερούσε πάρα πολλά από τον Ολυμπιακό αλλά και από τους άλλους. Τα χρήματα που δεν θα πάρει ο Ολυμπιακός όπως είναι λογικό δεν θα τα πάρει κανείς. Στην αντίθετη περίπτωση ένα ενδεχόμενο GREXIT αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό και εντός ΟΥΕΦΑ  θα καθιστούσε τα χρήματα του CL διεκδικούμενα από τους αιώνια δευτεροτρίτους (χρήματα πολλά και σίγουρα αφού μιλάμε για απευθείας είσοδο σε ομίλους), εκεί στοχεύουν...
 
Αυτό είναι το προφανές...
Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος...
Μετά από ένα γενικό GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου ο τρελαμένος Γαύρος Μαρινάκης θα έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα τα σάρωνε όλα. Τα συμβόλαια ούτως ή άλλως θα είχαν ξεφτιλιστεί. Από αντίδραση και πείσμα ενάντια στους λασπολόγους θα τους αγόραζε και θα τους πουλούσε όλους (στους ανύπαρκτους επενδυτές αναφέρομαι), ακόμα και στην ανακατασκευή της Λεωφόρου θα προχωρούσε για να βολτάρει σε αναβαθμισμένο περιβάλλον.
Εκτός ΟΥΕΦΑ δεν θα είχε ισχύ φυσικά και το financial fair play. Ο Μαρινάκης απεγκλωβισμένος από τον περιορισμό των ισορροπημένων εσόδων – εξόδων και με την μεγάλη οικονομική του ισχύ θα ξέφευγε γρήγορα και οι υπόλοιποι θα συνέχιζαν να είναι δευτεροτρίτοι ακόμα και σε ένα πρωτάθλημα επιπέδου Ουγκάντας.
 
Σε περίπτωση  όμως αποκλεισμού του Ολυμπιακού εντός διοργάνωσης ΟΥΕΦΑ το financial fair play θα αποτελέσει  περιοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του Ολυμπιακού. Χωρίς τα έσοδα από το CL ή τις άλλες διοργανώσεις (μπόνους, εισιτήρια, τηλεοπτικά) θα εγκλωβιστούμε σε προκαθορισμένους προϋπολογισμούς.
 Η οικονομική ισχύ του Μαρινάκη θα παραμένει ανενεργή μέχρι τα λογιστικά βιβλία να το επιτρέψουν, και πάντα ελεγχόμενα και περιορισμένα...
Με απλά λόγια οραματίζονται να δέσουν κόμπο τα χέρια του Μαρινάκη...
 
Επειδή μπορεί να βρεθούν πολλοί πονηροί που θα πούνε εξυπνάδες για τα λεφτά του CL, θα τους θυμίσω πως όταν ανέλαβε ο Μαρινάκης η ομάδα ήταν εκτός CL και με χρέη. Ενίσχυσε την ομάδα και πλήρωσε τα χρέη, δεν μας έριξε στην ερασιτεχνική κατηγορία σαν κάποιους αόρατους επενδυτές...
Από την άλλη μεριά οι πράσινοι Αμπράμοβιτς που τσέπωσαν όλα τα λεφτά του CL μετά από την μπουγάδα του Πατέρα και το πρωτάθλημα του 2010  την επόμενη χρονιά την  διέλυσαν την Πανάθα και πηδούσαν ένας ένας από το καράβι ζητώντας πίσω τα λεφτά τους...
 
 
 
Τώρα θα σας εξομολογηθώ κάτι...
Το παρακάτω κείμενο το έγραψα  βιαστικά, τα χέρια μου έτρεμαν και κρύος ιδρώτας έσταζε στο πληκτρολόγιο...
Μας βάζουν φυλακή αδέλφια, δεν είναι και λίγο...
Είχα πάρα πολλά μέσα στο κεφάλι μου και τόσα άλλα να κανονίσω...
Πρώτο μου μέλημα να κάνω αίτηση στο αστυνομικό τμήμα για επείγουσα έκδοση διαβατηρίου κατά προτεραιότητα. Να τηλεφωνήσω στον θείο στην Αστόρια να ετοιμάσει το υπόγειο, το μικρό δίπλα από τους Πορτορικάνους. Να κρύψω τις φανέλες, τα κασκόλ και τις σημαίες του Θρύλου στην ντιβανοκασέλα τις γιαγιάς, κάτω από τα σεμεδάκια ( μην μπλέξουν οι δικοί μου). Να θάψω τα διαρκείας και τις κάρτες μέλους στον κήπο. Να κάψω το παιδικό άλμπουμ της Panini του 1994-95,τα αυτοκόλλητα των  Εστάϊ και Παχατουρίδη μου λείπανε μόνο (αν τα έχει κανείς ανταλλάσω με Στρακόσια, τον έχω τριπλό).

 
 
Την εξέλιξη της υπόθεσης  «Koriopolis» την χωνέψανε εύκολα, την εξέλιξη στην υπόθεση «εγκληματική οργάνωση» δεν θα τους αφήσουμε εμείς να την χωνέψουν.
Από την μύτη θα τους την βγάλουμε...

 
 

 
 

Σχόλια

Εικόνα red apple

σεβαστέ μας Τσιφ, εξουσιαστή των απέραντων πεδιάδων της Άιοβα, ανασκολοπιστή των χλωμών προσώπων που πίνουν το νερό που καίει και γητευτή των βουβαλιών εντεύθεν του Ποκαχόντας Κρικ, μα τον Μανιτού, αυτό το "έχω τριπλό τον Στρακόσια", με έστειλε! αχαααααα

Κατά τα άλλα μη συγχίζεστε... Κοντονής είναι θα περάσει! (γαμώ το Ζάντε του)

Εικόνα Kaine

Κοτσάρω αυτούσια δυο σημεία από άρθρο του Κάρπετ.

"Ο Κοντονής είχε, χάρη στην καλή διάθεση του Θόδωρου Θεοδωρίδη, τη δυνατότητα να συναντηθεί, προ διμήνου, με την ΟΥEΦA μόνος και χωρίς ανθρώπους της ΕΠΟ παρόντες: κανείς άλλος υφυπουργός δεν είχε τέτοια τύχη. Μπορούσε να οικοδομήσει μια εξαιρετική σχέση με τον Πλατινί, ζητώντας του συνεργασία και βοήθεια. Και η ΦΙΦΑ και η ΟΥEΦA αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του και ήρθαν εδώ να συζητήσουν για το νομοσχέδιο για τη βία στις αρχές Απριλίου. Δεσμεύτηκαν όλοι να ξαναμιλήσουν στις 30 Απριλίου. Κι αντί ο Κοντονής όλα αυτά να τα εκμεταλλευτεί, ώστε τουλάχιστον να μην εξευτελιστεί, τροποποιώντας ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής, άρχισε τις τρέλες. Κατέθεσε τον νόμο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού, κατήργησε το άρθρο για το αυτοδιοίκητο, που τώρα επαναφέρει, άρχισε να μιλάει για διαφθορά, ενώ το νομοσχέδιο αφορούσε τη βία, έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις για να μας πει ότι θα πάει τη ΦΙΦΑ σε διεθνή δικαστήρια και άλλα τέτοια."

"Τι να την κάνει τη λίστα των κατηγορουμένων του Κορέα ο Ινφαντίνο, που γράψανε ότι την παρέλαβε; Ο,τι συμβαίνει στην Ελλάδα το ξέρει. Οπως γνωρίζει και την υπόθεση του ξυλοδαρμού του αρχιδιαιτητή Ζωγράφου -ίσως σταλεί και επιστολή στον υφυπουργό με ερωτήσεις για το ποια είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, αφού η «διαβούλευση» που λέει κι ο Κοντονής γίνεται για τη βία. Μια που το έφερε η κουβέντα, ο Σιμιτζόγλου -που ερευνά την ιστορία- ούτε τον Τσαχειλίδη δεν έχει φωνάξει ακόμα! Πάμε για γαργάρα ή παραγραφή;"

Εικόνα Chief Bromden

Kaine πολύ ωραία τα γράφει ο καρπετ, ειδικά σε ότι αφορά την περίπτωση του Ζωγράφου. Αλλα πέρα βρέχει ο Κοντονής, δεν έχει να κάνει με Ολυμπιακό γιαυτο...
Εδω ο απίθανος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει "φάρο " την ΕΟΚ που έχει μετατραπεί σε καθεστώς εδω και 30 χρόνια με την διαφάνεια να απουσιάζει σε κάθε της ενέργεια, μετα απο αυτό τι άλλο μπορούμε να πούμε και να περιμένουμε απο αυτόν; Έχει αρχίσει ανοιχτό πόλεμο ενάντια στον Θρύλο. Ελπίζω να τον μαζέψουν σύντομα, δεν καταλαβαίνει πως εκτίθετε συνεχώς ;

Εικόνα mikele7

http://www.gavros.gr/article/95293/thema-hmerwn-h-kai-wrwn-h-apobolh-mas...

για αλλη μια φορα ο μανωλης ξεσκεπαζει τους αντιολυμπιακους βαζελους,
ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ.

CHIEF,πολυ καλο το αρθρο σου συμφωνω (απο την μυτη θα τους την βγαλουμε).

Εικόνα Chief Bromden

Ο Γαβαθιωτης έχει μπει μπροστάρης σε αυτήν την μάχη, μπράβο Μανωλαρε!

Εικόνα ALEXIS7GER

στο γνωστο συνθημα , διπλα στο ονομα του Βαγγελα να προστεθεί και το ονομα του Μιχάλη

Εικόνα Chief Bromden

Πολλά ονόματα μπορούν να προστεθούν Αλέξη , στρατός ολόκληρος έχει περάσει απο πάνω τους...

Εικόνα Red Dragon

Συγχαρητηρια για το αρθρο τσιφ.

Οπως ειχαν γραψει τα παιδια την Μεγαλη εβδομαδα σχετικα με την υποθεση του 2011...

Επειδη διακρίνουμε μια δυσκολία στη μεταδοση της ειδησης.... ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΠΑΛΑ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ γιατί με το επόμενο(και εκει αυτονοητη η δικαιωση φυσικα)δε θα σας φτανει η παραγωγη της κοκακολας και της ΕΨΑ σε σοδες... ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. Εσεις ΜΟΝΙΜΗ Σαρακοστή.

Εικόνα Chief Bromden

Αν με την πρώτη δικαίωση Μαρινάκη απλώς παγώσανε με την δεύτερη και πλέον τελευταία θα αρχίσουν να πέφτουν απο τα παράθυρα...

Εικόνα Red Dragon

Και να προσθεσω κατι.Σε περιπτωση αποκλεισμου των Ελληνικων ομαδων αυτοι που πραγματικα θα ιδρωσουν(απο παντου) ειναι αυτοι που ειναι βουτηγμενοι στα χρεη και παιρνουν το ενα δανειο μετα το αλλο.Εκει που θα εχει κλεισει και η κανουλα με τα τηλεοπτικα,τα εισιτηρια κλπ η μονη σωτηρια τους θα ειναι ο δρομος που ακολουθησε η κουλα.Μονο που κλεινει και αυτο το παραθυρακι απο φετος.

Εικόνα RED HELL

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΙΣΤΕ.Παρα τα εμετικα πανο(μονο αν ηταν ο Θρυλος θα κατεβαιναν)ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΩΣΑΜΕ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΙΒΑΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΟΜΑΔΑΡΑ.ΑΝΤΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ.Και φυσικα ειχαμε ομορφιες στο τελος.
ΥΓ.Δεν κρυβω οτι με προβληματιζει εντονα το ολο κλιμα.Ρε μαγκες λετε τελικα να μας βλαψουν??Θα μου πειτε ειμαστε αθωοι και τα ιδια ακουγονταν και το 2011 και μας κλασαν τα παπαρια.Περιμενω μια δυναμικη απαντηση της διοικησης για να ηρεμησω.Αν και το RATM ειναι το καλυτερο αντιβιοτικο στην αντιΟλυμπιακη χολερα.

Εικόνα Chief Bromden

Καλύτερο απο σκούπα, φτάνει που το σηκώσαμε εκεί μέσα ...
Παναθηναικος πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός , την αλήθεια ρε βαζελια!!!!

Ευρωπαϊκό στο πόλο το Σάββατο, πρωτάθλημα βόλεϋ σήμερα, κούπα την Κυριακή στο ποδόσφαιρο, ακολουθεί final four...
Οι άλλοι προχθές βγήκαν στον λευκό Πύργο για το βόλεϋ, άτιμη στέρηση...

Εικόνα nissios

Α ρε Τσίφαρε, τι μου θύμισες πάλι... Εγώ είχα άλμπουμ καρουζελ. Όλες οι ομάδες γεμάτες και μόνο ο Θρύλος άδειος. Από τότε γκαντέμης, γαμώ την τύχη μου τη μαύρη. Τη Λάρισα την είχα όλη και θυμάμαι σχεδόν όλη την εντεκάδα απ' τα χαρτάκια (Μιχαήλ, Βουτυρίτσας, Μητσιμπόνας, Κολομητρούσης, Τσιώλης, Αλεξούλης, Καραπιάλης, Βαλαώρας, Ζιώγας...) Από μας μόνο τον Σέστιτς είχα κι αυτόν σχισμένο σε μια γωνία.

Εικόνα Chief Bromden

Α ρε Nissie ...
Διάβασα στην αρχή καρουζέλ και θυμήθηκα ένα Μεξικανικό παιδικό που έβλεπα μικρός, νόμιζα πως έλεγες για αυτό...
Σιριλο, Μαρία χουακινα κλπ κλπ...
Παρακάτω είδα Μητσιμπόνα και βουτυριτσα και μπήκα στο νόημα...
Και εγώ μια απο τα ίδια, στον Θρύλο μου έλειπαν τα περισσότερα, βαζελος και σκατοψυχος ο περιπτεράς...

Εικόνα XGEORGE

Ετσι! Μη τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί! Ολοι μαζί να αποκαταστήσουμε αυτό που αγνοούν παντελώς οι άλλοι.......την ηθική τάξη των πραγμάτων!!