ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΕΣΚΑΣΑΝ...



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Νο1

 
ΑΕΚ
 
Το καλοκαίρι η απόκτηση του ελεύθερου Λέσκοτ από την ΑΕΚ προκάλεσε ΣΟΚ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Η ΑΕΚ την τελευταία στιγμή τον άρπαξε μέσα από τα χέρια της Πεσκάρα ενώ καραδοκούσε και η Ρόμα που ήθελε να καλύψει τα νώτα της σε περίπτωση πώλησης του Μανωλά.
Οι μνηστήρες ήταν πολλοί και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε ο Τίγρης να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Διετές συμβόλαιο με 350.000 € ανά έτος, τα ίδια με τον Τσιγκρίσκι…
 Ο Μποτία παίρνει 500.000 € και ο Ντα Κόστα περίπου 700.000 €  και έχεις κεντρικούς αμυντικούς όρθιους και με γεμάτες συμμετοχές. Πληρώνεις και παίρνεις παίχτη δυνατό που παίζει εδώ βασικός, πετάει για Μαρόκο και παίζει και εκεί και γυρνάει πίσω και ξαναπαίζει στο καπάκι. Παίρνεις στο τσάμπα κουτσό και ελεύθερο, παίζει στον Ναό και τρώει τρία, πάει στο σπίτι του για ξεκούραση και καταστρέφει το γόνατο του κάνοντας ποδήλατο…
Το συμβόλαιο προέβλεπε μπόνους επίτευξης στόχων για κατάκτηση πρωταθλήματος, κατάκτηση κυπέλλου, πρόκριση στους ομίλους του CL αλλά και του Europa. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτούσε το Ντάμπλ και προκρινόταν σε ομίλους CL ή  Europa θα έπαιρνε αυτόματα άλλα 150.000 €!!! Αν  ο Λέσκοτ διάβαζε Κετσετζόγλου και κάποιους άλλους ωραίους, θα θεωρούσε την επίτευξη των στόχων αυτών όχι απλά εφικτή αλλά δεδομένη. Θα διάβαζε πως η ομάδα του φέτος με τον ίδιο και τον Τσιγκρίνσκι θα είχε το καλύτερο αμυντικό δίδυμο της ιστορίας της και με διαφορά το καλύτερο του πρωταθλήματος, θα διάβαζε πως ο προπονητής ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή (μετά την χυλόπιτα του Μοντανιέ),  θα διάβαζε πως η ομάδα του πήρε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού τον καλύτερο Έλληνα παίχτη του πρωταθλήματος, κάποιον Μπακασέτα, θα διάβαζε πως τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του θα κουνούσε σεντόνι σε ένα νέο  υπερσύγχρονο γήπεδο, θα διάβαζε πως ο μόνιμος πρωταθλητής Ολυμπιακός βρισκόταν υπό διάλυση και ενδεχόμενος θα έπεφτε και κατηγορία, οι διαιτητές από την άλλη μετά από είκοσι χρόνια θα σφύριζαν «πενηνταρίσια» αφού ο Τίγρης θα καθάριζε για άλλη μια φορά.

 
 
Ο Κώστας Κετσετζόγλου έγραφε μεταξύ άλλων σε άρθρο του μετά την απόκτηση Λέσκοτ:
 

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
 
Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, του Λέσκοτ, του Αλμέιδα και του Λάζαρου και ο στόχος του πρωταθλητισμού σε ένα πρωτάθλημα κανονικό και όχι του ενός και των κορόιδων!
Είχα πει ότι θα πειστώ ότι η ΑΕΚ παίρνει Λέσκοτ μόνο αν τον αγγίξω. Άξιζε το ξενύχτι τελικά. Δεν τον άγγιξα αλλά έκανα αναγνώριση από μισό μέτρο και σχεδόν πριν ξυπνήσω ήταν ήδη παίχτης της ΑΕΚ….

 
Η Ιωάννα Αξιοπούλου έγραφε με την σειρά της στο SDNA :
 
Ο Πρωταθλητής Λέσκοτ που «εκτοξεύει» την ΑΕΚ προς τον τίτλο!
Το SDNA αναλύει τα χρόνια που έζησε ο Τζολεόν Λέσκοτ στη Μάντσεστερ Σίτι και εξηγεί ποια είναι τα στοιχεία που φέρνει στην ΑΕΚ και μπορούν να ξανακάνουν την «Ένωση» πρωταθλήτρια

 
Δικοί μας πάλι ρεπόρτερ απορούσαν αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κερδίσει ντέρμπι με αυτή την άμυνα κόντρα στους υπερηχητικούς διεκδικητές (τα οποία ντέρμπι τα είχαμε όλα μέσα στο Καραϊσκάκης).
 
Όλα τα παραπάνω κράτησαν μέχρι τον Οκτώβρη. Αρχικά το Σούπερ αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ έφαγε τρίμπαλο μέσα στον Πειραιά με τον Μάρτινς στο τρίτο γκολ να περνάει τον Λέσκοτ σαν σταματημένο και με τον Τσιγκρίνσκι να βλέπει τα τρένα να περνάνε… Κράξιμο από τους οπαδούς και χοντρό χέρι στον Κετσπάγια.
Ο καταπονημένος Λέσκοτ πάει στην Αγγλία να γεμίσει τις μπαταρίες του και τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο κάνοντας ποδήλατο. Και η ψαλίδα στην βαθμολογία όλο και να ανοίγει. Ο Κετσπάγια παίρνει τον πούλο και έρχεται ο βοηθός Μοράις που ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ ούτε σε φιλικό.  Ο Τσιγκρίνσκι πριν από μία βδομάδα έπαθε θλάση αγωνιζόμενος σε εσωτερικό διπλό στα Σπάτα, και η επιστροφή του ακόμα είναι αμφίβολη, ενώ μετά από τέσσερα χρόνια καταλάβανε πως ο Ανέστης είναι ρούφας. Το γήπεδο; Όπου νά 'ναι ξεκινάνε τα έργα ...
Περιττό να αναφέρουμε πως τα όνειρα για διακρίσεις και για τα μπόνους επίτευξης στόχων έχουν κάνει ήδη φτερά για τους δύο ογκόλιθους που άλλα τους έταζαν και άλλα εν τέλει συνάντησαν όπως θα διαβάσουμε και παρακάτω. Η τσέπη πονάει περισσότερο από το γόνατο για ένα 35 άρη και στην δύση  της καριέρας του παίχτη.

 
Τα ωραία όμως αρχίζουν τώρα:
 

SENTRAGOAL :

http://www.sentragoal.gr/aek/arthro/feugatos_o_leskot_apo_tin_aek-130609729/
 
Φευγάτος ο Λέσκοτ από την ΑΕΚ
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 
«Βόμβα» με θέμα χωρισμού Τζόλεον Λέσκοτ - ΑΕΚ έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες πηγές, σε πρόσφατη συνάντηση με παράγοντες της Ένωσης ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός εξέφρασε τα παράπονά του για την κατάσταση στον σύλλογο, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις συνθήκες της αποθεραπείας του.  Με αυτόν τον τρόπο, εμμέσως πλην σαφώς έθεσε και θέμα αποχώρησής του από τον σύλλογο.
Ο Λέσκοτ είναι προβληματισμένος από τις συνθήκες που βρήκε στην Ελλάδα, ενώ εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τον τρόπο που γίνεται η αποκατάσταση του τραυματισμού του. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πλευρά του, θεωρεί εξόχως σημαντικό ζήτημα ότι δεν επιτρέπεται στον συμπατριώτη του και έμπιστό του φυσιοθεραπευτή που έφερε ο ίδιος από την Αγγλία να τον αναλάβει εξ ολοκλήρου, όπως και ότι μετά τους μαζεμένους τραυματισμούς η παρουσία ενός γυμναστή αποκατάστασης δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες και κατ' επέκταση τη δική του.
Γενικότερα, ο πολύπειρος στόπερ θεωρεί πως η ΑΕΚ δεν τον προσέχει όπως θα έπρεπε για έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης και του βιογραφικού του. Μάλιστα, πρόσφατα αιτήθηκε και άδεια για να μεταβεί στην πατρίδα του για το θέμα του τραυματισμού του, αλλά το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε από τον σύλλογο. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι όλα αυτά προφάσεις από την πλευρά του Λέσκοτ και απλά να ψάχνει αφορμή για να τα μαζέψει και να φύγει, αφού η πορεία της ΑΕΚ δεν είναι εκείνη που περίμενε όταν υπέγραφε συμβόλαιο.
Όπως και να έχει, πρόκειται για έναν παίκτη που βάσει ονόματος δικαιολογημένα θεωρήθηκε από τα μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού, αλλά ήρθε ο τραυματισμός (με το ποδήλατο γυμναστικής σε μέρα άδειάς του, στην πατρίδα του) πάνω που έβρισκε τον εαυτό του και δεν του έχει επιτρέψει όχι να ηγηθεί, όπως όλοι περίμεναν, αλλά ούτε απλά να προσφέρει τα αναμενόμενα. Ένας τραυματισμός που μετατράπηκε σε μικρό σίριαλ (με ευθύνη και του παίκτη), με τον Άγγλο γιατρό Αντι Γουίλιαμς να συνιστά διαφορετικό τρόπο αποκατάστασης από αυτόν που υπεδείκνυε το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στη δράση. Βεβαίως αποδείχτηκε πως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εκτιμήσει σωστά την υπόθεση, κάνοντας από την αρχή λόγο για χειρουργείο (αρθροσκόπηση) και όχι συντηρητικό πρόγραμμα και... βλέπουμε, όπως έλεγε ο γιατρός του Λέσκοτ.
 

 
 
Sportdog:
 
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΑΕΚ- Γι΄ αυτό τελειώνει ο Λέσκοτ – Βγαίνουν στη γύρα για… βαρβάτο αμυντικό!

https://www.sportdog.gr/apokleistika/article/366375/ragdaies-oi-ekselikseis-stin-aek-gi-ayto-teleionei-o-leskot-bgainoyn-sti-gyra-gia-barbato-amyntiko
 
 

Χαμός γίνεται στην ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες με τον Λέσκοτ και ο Σκύλος αποφάσισε να πάει μία βόλτα στα Σπάτα για να μάθει από πρώτο χέρι τι ακριβώς ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Καταρχάς, ό,τι έχει γραφτεί μέχρι τώρα έχει βάση. Δηλαδή, ότι ο παίκτης είναι "στραβωμένος" από την αποθεραπεία που ακολουθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και πως στην ΑΕΚ είναι "τρελαμένοι" με τις διαρροές που βγήκαν από τον μάνατζέρ του σχετικά με τις σκέψεις αποχώρησης που κάνει ο ποδοσφαιριστής.

Από εκεί και πέρα, το γυαλί στη σχέση του Άγγλου άσου με την Ένωση δε ράγισε τώρα, αλλά από τη στιγμή του τραυματισμού του παίκτη, ο οποίος είπε ότι είχε ατύχημα με... ποδήλατο.

Οι άνθρωποι του συλλόγου εξέφρασαν τότε ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο που τραυματίστηκε ο Λέσκοτ και δεν έκρυψαν τις επιφυλάξεις τους. Παρόλα αυτά, η διοίκηση επέτρεψε στον παίκτη να πάει στην Αγγλία, όπως επιθυμούσε, για να δει εκεί το πρόβλημα του τραυματισμού του, αλλά και να κάνει σε δικό του γιατρό την επέμβαση.
 
Βέβαια, του τόνισαν ότι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει στη συνέχεια να γυρίσει στην ομάδα για την αποθεραπεία του. Αυτό, πάντως, δεν άρεσε στον διεθνή στόπερ, ο οποίος ήθελε να παραμείνει στο Νησί και μετά το χειρουργείο.

Έτσι "πάγωσαν" σε πρώτο βαθμό οι σχέσεις Λέσκοτ - ομάδας, με τον παίκτη να θεωρεί ότι στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να ακολουθήσει το ιδανικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Μάλιστα, ο Άγγλος φρόντιζε συχνά να ενημερώνει τη διοίκηση ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την αποθεραπεία του στην Ελλάδα, ενώ η ΠΑΕ "χρέωνε" στον παίκτη ότι είναι αρνητικός και δε δουλεύει όπως πρέπει για να επιστρέψει γρήγορα στη δράση.
Φτάσαμε, λοιπόν, στο σήμερα και στη διαρροή στον Τύπο ότι ο παίκτης δεν είναι ικανοποιημένος στην ΑΕΚ και σκέφτεται ακόμα και να φύγει. Κάτι που, φυσικά, έκανε έξαλλ

ους τους ανθρώπους της Ένωσης και ανάγκασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να πάει σήμερα στα Σπάτα για να "κράξει" τους παίκτες σχετικά με τις σχέσεις που έχουν με τον Τύπο και τα εσωτερικά θέματα της ομάδας που βγάζουν προς τα έξω.

Στο μεταξύ, στην ΑΕΚ θεωρούν "υπεύθυνο" για τη διαρροή που αφορά τον Λέσκοτ, τον Έλληνα εκπρόσωπό του, με τον οποίο πλέον δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής, παρόλο που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε καλές σχέσεις με το αφεντικό της Ένωσης.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, και εδώ που έφτασαν τα πράγματα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα "τελειώσει" ο Λέσκοτ από την ΑΕΚ τον Γενάρη. Μάλιστα, αυτό ανατρέπει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, καθώς εκτός από "εξάρι" και επιθετικό, η Ένωση αναμένεται να βγει στην αγορά και για έναν κεντρικό αμυντικό.

Εξάλλου και ο Τσιγκρίνσκι, που θεωρείται μέχρι τώρα "στυλοβάτης" της άμυνας, βγήκε νοκ άουτ με θλάση και υπάρχει ο φόβος ότι δε θα αντέξει να βγάλει τη σεζόν χωρίς άλλο τραυματισμό. Υπάρχει, επομένως, η εκτίμηση ότι οι Κιτρινόμαυροι θα κινηθούν αυτή τη φορά για έναν ...βαρβάτο στόπερ, στον οποίο θα μπορούν να στηριχτούν με μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

 
Το ιατρικό staff της Ένωσης ποια μέθοδο ακολουθούσε για την αποθεραπεία του Λέσκοτ και στράβωσε ο παίχτης; Βεντούζες και αλοιφή Voltaren;
Διαβάζουμε παραπάνω πως υπάρχει φόβος για τον Τσιγκρίνσκι ότι δεν θα βγάλει τη σαιζόν…
Γιατί ανησυχούν; 15 ολόκληρα παιχνίδια είχε παίξει πέρυσι με την Ντνίπρο…
Τα μισά έχει παίξει μέχρι τώρα και όταν αποθεραπευτεί θα παίξει τα άλλα μισά.
Θα βγει, διαβάζουμε, η ΑΕΚ στην αγορά για να αποκτήσει έναν βαρβάτο στόπερ αυτή τη φορά… γιατί το καλοκαίρι δεν πήρε βαρβάτους στόπερ; Παγκόσμιας κλάσης διαβάζαμε πως ήταν το αμυντικό δίδυμο. Άραγε ο Ρίο Φέρντιναντ σε τι κατάσταση βρίσκεται;
 
 

 
 
 
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Νο2
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

 
Τον Αύγουστο, και αφού ο Παναθηναϊκός σκότωσε το θηρίο της ΑΙΚ Στοκχόλμης, διαβάζαμε για την πιο πλήρη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος και για τον καλύτερο Παναθηναϊκό της εποχής Αλαφούζου. Ο Αλαφούζος σύμφωνα με τον Νικολογιάννη ήταν ο πιο επιτυχημένος παράγοντας του καλοκαιριού, αφού ανέβασε την ομάδα επίπεδο και έδωσε την δυνατότητα στον Στραματσόνι να προχωρήσει στις επιτυχημένες μεταγραφές που ο ίδιος αποφάσισε, ενώ πάνω από όλα είχε εξυγιάνει οικονομικά το τριφύλλι.    
 
Όλα τα παραπάνω, όπως και στην περίπτωση της Κούλας, κράτησαν μέχρι τον Οκτώβριο. Οι πρώτες γκέλες στο πρωτάθλημα χρεώθηκαν στην ΚΕΔ και το ναυάγιο της Ευρώπης στον γιο του Σάββα. Το σβηστό τρίμπαλο στον Ναό τούς επανέφερε στην πραγματικότητα, με τους παίχτες να χρησιμοποιούν ταξί για να αποφύγουν τους αγανακτισμένους βάζελους που τους περιμένουν με άγριες διαθέσεις. Από τα πυρά δεν γλιτώνει ούτε ο Αλαφούζος που δηλώνει : «Αν είμαι εγώ το πρόβλημα, να φύγω». Όχι ρε Γιάννη γιατί το λες αυτό; Εσύ τι ευθύνες έχεις;
 
Το οικοδόμημα όμως του Παναθηναϊκού όμως  στηρίζεται σε γερές βάσεις και πάνω από όλα αποπνέει υγεία, κυρίως στα οικονομικά.

 

CONTRA :

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panathinaikos/apokalypsh-pws-kai-pote-o-alafouzos-tha-plhrwsei.4285552.html
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως και πότε ο Αλαφούζος θα πληρώσει
 
Το Contra.gr αναλύει τους 4 λόγους που προκάλεσαν την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή δόσεων προς τους παίχτες του ΠΑΟ. Τα λεφτά της UEFA και του ΟΠΑΠ που δεν… φτάνουν, η άμεση εισροή στα ταμία της ΑΜΚ και ο κρίσιμος… πράσινος Οκτώβρης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ
 
Από την άνοιξη του 2012 όταν κι ανέλαβε να βγάλει τον Παναθηναϊκό απ΄ την… κινούμενη άμμο των χρεών που άφησε πίσω της η πολυμετοχικότητα και το  διάστημα που ακολούθησε ο Γιάννης Αλαφούζος επιχείρησε να βάλει σε μια σειρά τα οικονομικά της ΠΑΕ, μειώνοντας λίγο λίγο το χρέος, προκειμένου να «αναπνεύσει» η ομάδα.
Σε πολύ μεγάλο βαθμό το κατάφερε, με την «πράσινη» ΠΑΕ να κινείται πλέον εδώ και καιρό με σταθερότητα στο οικονομικό κομμάτι, ρίχνοντας ολοένα και περισσότερο (σε 7ψήφιο νούμερο πλέον την ΄΄μαύρη τρύπα΄΄ του παρελθόντος. Το τελευταίο τρίμηνο ωστόσο, μια σειρά γεγονότα οδήγησαν σε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, στα ταμεία της «πράσινης» ΠΑΕ και κατ’ επέκταση σε καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων στα συμβόλαια των παιχτών και του τεχνικού τιμ.
1. Τα λεφτά που μπήκαν στην ομάδα απ΄ τις αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που έγιναν το προηγούμενο διάστημα (και καλύφθηκαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου απ΄ τον Γιάννη Αλαφούζο) πήγαν απευθείας στην κάλυψη των έξτρα «ανοιγμάτων» που δημιουργήθηκαν την περασμένη σαιζόν.
2. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, που ήταν και παραμένει ο βασικός χρηματοδότης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πλήρωσε ένα φορτηγό… λεφτά αυτό το καλοκαίρι για τον ΣΚΑΙ. Από τα παράβολα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των αδειοδοτήσεων μέχρι την προ τριημέρου καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 14.533.333,34 ευρώ για την άδεια. Κι αυτό όσο να’ νάνε περιόρισε σημαντικά και ζόρισε την δυνατότητα ρευστότητας που έχει ετούτη τη στιγμή….
3. Το τελευταίο τρίμηνο έφυγαν επίσης πολλά λεφτά σε προκαταβολές αποζημιώσεων (Σάντσεθ, Εσιέν) και αυτό «μάζεψε» ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα της ΠΑΕ.
4. Στις 10 μεταγραφές που έγιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις δύο ανανεώσεις (Ζέκα, Μπέργκ0 έφυγαν χρήματα σε προκαταβολές, προμήθειες ατζέντηδων, τακτοποίηση μικροεκκρεμοτήτων. Κι όλα αυτά αν μη τι άλλο δημιούργησαν έξτρα έξοδα που έπρεπε να πληρωθούν μπροστά.
 
Με αυτά και με αυτά λοιπόν, για πρώτη φορά την τελευταία διετία, υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο κομμάτι των πληρωμών και των παιχτών του τεχνικού τιμ και του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων της ΠΑΕ. Οι παίχτες έκαναν υπομονή, συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα ουκ ολίγες φορές με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι κι απ΄ τη στιγμή που το πράγμα «τραβούσε» κι άλλο, κλήθηκε ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ, για να μιλήσει απευθείας στους παίχτες,
 
Αυτός που πήγε την περασμένη Παρασκευή (23/9) στο «Γ. Καλαφάτης», λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Αγρίνιο, ήταν ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ και γενικός…δερβέναγας επί των οικονομικών, Αγησίλαος Τουμαζάτος, ο οποίος μίλησε για πολύ ώρα στους παίχτες. Τους εξήγησε πως μέσα στον Οκτώβριο θα εξομαλυνθεί η κατάσταση επί των οικονομικών και θα υπάρξουν πληρωμές, καθώς περιμένουν τα πρώτα λεφτά απ΄ την UEFA και τον ΟΠΑΠ.
 
Τα χρήματα ωστόσο που αναμένεται να εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες απ΄ αυτές τις δυο «πηγές» (UEFA,ΟΠΑΠ) δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις οφειλές των δόσεων που «τρέχουν». Απ΄ την UEFA το ποσό που θα έρθει αφορά μόνο τα καλοκαιρινά προκριματικά και είναι μόλις 235.000 € (τα πολλά λεφτά των ομίλων θα σταλούν Νοέμβριο – Δεκέμβριο), ενώ του ΟΠΑΠ η δόση που θα σταλεί δεν είναι πάνω από 300.000€.
Η λύση λοιπόν θα έρθει εκ νέου απ΄ την πλευρά Αλαφούζου, μέσω της νέας Αύξησης Μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία έχει προκηρυχτεί για να καλύψει τις δόσεις συμβολαίων και τα έξοδα της ομάδας, τουλάχιστον έως το τέλος του 2016. Ήδη πάνω στο κομμάτι της νέας ΑΜΚ, τα οικονομικά στελέχη της ΠΑΕ «τρέχουν» τη διαδικασία σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ούτως ώστε το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, να έχουν μπει τα περισσότερα χρήματα, για να εξομαλυνθεί η «συμπιεσμένη», οικονομική κατάσταση των τελευταίων μηνών…  
 

Τελικά το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως ο Αλαφούζος ασχολείται με τον Παναθηναϊκό εδώ και μια πενταετία και ακόμα δεν έχει καταφέρει την οικονομική εξυγίανση για την οποία ακούγαμε και που ισορροπούσε με την άθλια αγωνιστική του εικόνα. Έσωσε την ομάδα από την οικονομική καταστροφή που είναι και το σημαντικότερο, την έχει νοικοκυρέψει και κάποια στιγμή θα έρθουν και οι αγωνιστικές επιτυχίες, αυτά διαβάζαμε. Τελικά μετά από πέντε χρόνια το χρέος του Παναθηναϊκού ανέρχεται σε 7ψήφιο νούμερο, δηλαδή μπορεί να είναι 1.000.000 € και μπορεί να είναι και 9.900.000 €…
Διαβάζουμε επίσης πως ο Αλαφούζος μάτωσε από τα παράβολα του τηλεοπτικού διαγωνισμού και από την καταβολή της πρώτης δόσης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη όμως και  με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έδωσε για την δική του δόση διπλάσιο ποσό από τον Αλαφούζο, ενώ προερχόταν και από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκ. ευρώ που κάλυψε ο ίδιος για να καλύψει την ζημιά από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το CL . Διαβάζουμε πως στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιμένουν πως και πως 235.000 € από την UEFA και 300.000 € από τον ΟΠΑΠ για να κλείσει τρύπες και για να πληρώσει μισθούς και προκαταβολές. Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδωσε ως πριμ (χωρίς να αναφέρεται κάτι τέτοιο σε συμβόλαια ή εσωτερικό κανονισμό) 500.000 € !  Ο Αλαφούζος περιμένει επίσης χρήματα από την UEFA για την συμμετοχή στην φάση των ομίλων τα οποία και δικαιούται αλλά δυστυχώς για αυτόν η κάνουλα θα κλείσει γρήγορα μετά των αποκλεισμό της Πανάθας (αγνοείται η νίκη) από την επόμενη φάση.
Τακτική του Αλαφούζου να προσφεύγει σε 5άρες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όποτε βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο για να βγει από το αδιέξοδο. Κεφάλαια που δεν πηγαίνουν γιο την ενίσχυση της ομάδας στην τρέχουσα σαιζόν αλλά για να κλειστούν τρύπες από τις προηγούμενες. Ημίμετρα με καμία προοπτική…
 

 
Διαβάζουμε επίσης στο CONTRA :

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panionios/orgh-gia-ton-panathhnaiko-ta-300-xiliarika-toy-mpoymal-agnoountai.4383996.html
 
Οργή για τον Παναθηανικό : Τα 300 χιλιάρικα του Μπουμάλ… αγνοούνται
 
Οι άνθρωποι της διοίκησης της ΠΑΕ Πανιώνιος μετά βίας συγκρατούν την οργή τους για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Γι΄ αυτό υπάρχει λόγος. Περισσότερα από τα μισά χρήματα της πώλησης του Ολιβιέ Μπουμάλ δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα.
 
Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουν ξεχάσει ότι διαθέτουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή με το όνομα Ολιβιέ Μπουμάλ, στον Πανιώνιο όμως το θυμούνται πάρα πολύ καλά.
 
Και το θυμούνται όχι γιατί νοσταλγούν τον πρώην παίχτης τους αλλά διότι, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες διοικητικές πηγές της ομάδας της Νέας Σμύρνης δεν έχουν εισπράξει ούτε τα μισά από τα χρήματα της πώλησης που έγινε τον προηγούμενο Ιανουάριο.
 
Ο Ιστορικός έχει βάλει εδώ και μήνες τις 250.000 € που έπρεπε να πάρει μετρητά βάσει της συμφωνίας των δύο ομάδων. Τα υπόλοιπα 300.000 όμως, πάντα σύμφωνα με όσα λένε οι άνθρωποι του Πανιωνίου, έχουν  γραφτεί στο…χιόνι κατά το κοινώς λεγόμενο.
 
Η αλήθεια είναι ότι αμφότεροι είχαν συμφωνήσει αυτά τα χρήματα να δοθούν ως χορηγία από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Γιάννης Αλαφούζος. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δηλαδή 10 και πλέον μήνες μετά το ντιλ.
 
Στον Πανιώνιο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους, δεν έχουν δει φως στο τούνελ και πλέον σκέφτονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για να πάρουν τα χρήματα τους. Ο εκνευρισμός τους δε γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όσο ο Παναθηναϊκός αρνείται την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων της Λίγκας προς όφελος των μικρότερων ομάδων.
 
Οι του Ιστορικούς πάντως ελπίζουν ότι έστω και και πέντε ο Παναθηναϊκός θα τους εξοφλήσει βάζοντας τέλος σ΄ αυτήν την υπόθεση. Είναι φυσικά σαφές ότι ο Πανιώνιος χρειάζεται πάση θυσία αυτά τα χρήματα στο πλαίσιο του πολύ μεγάλου αγώνα που κάνει για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ

Το ότι ο Αλαφούζος απέκτησε ακόμα ένα παλτό το προσπερνάμε. Μετά τις οφειλές προς παίχτες, προπονητικό staff και λοιπούς υπαλλήλους της ΠΑΕ διαβάζουμε πως υπάρχουν οφειλές και προς ομάδες. Τώρα «έσκασε» το θέμα του Πανιωνίου, μπορεί να υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις με άλλες ομάδες, όταν δεν είσαι σε θέση εδώ και ένα χρόνο να πληρώσεις 300.000 € για μια μεταγραφή πολλά μπορεί να υποθέσει ο καθένας. Ένα άλλο θέμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων να εξοφληθεί το ποσό μέσω χορηγίας από τα Αλαφουζέικα ΜΜΕ, πως σας φαίνετε αυτό; Να πληρώνει ας πούμε η εταιρεία ΣΚΑΙ  για αγορές της εταιρείας ΠΑΕ Παναθηναϊκός…
Όλοι φανταζόμαστε τι θα γραφόταν αν αγόραζε ο Ολυμπιακός παίχτη  και πλήρωναν τα Παραπολιτικά το κόστος της μεταγραφής! Κατά τα άλλα, παράρτημα μας ο Πανιώνιος!
 
Στον Παναθηναϊκό όμως παρά τις δυσκολίες υπάρχει όραμα! Να χρωστάς στον Νιόνιο  300.000 από πέρυσι για έναν Μπουμάλ και να θέλεις να μου φέρεις το Γενάρη τον Φελίπε Μέλο από την Ίντερ…

 
 
Αυτές οι δύο ομάδες κανονικά θα έπαιζαν μεταξύ τους την βδομάδα που μας πέρασε. Τώρα θα παίξουν με τον νέο χρόνο. Πόσο ωραία «έκατσε» αυτή η διακοπή ε;
 
   
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που γέννησαν προσδοκίες στους οπαδούς τους, οι ίδιοι τώρα ζητούν τα ρέστα από τη διοίκηση για ατυχείς επιλογές ή για τα λίγα λεφτά που έβαλαν στην ομάδα. Ούτε λόγος για το αν έπεσαν έξω στις προβλέψεις οι ίδιοι, ούτε λόγος για το αν ηθελημένα χειραγώγησαν τους οπαδούς που τους διαβάζουν για τη δήθεν ομαδάρα που φτιάχνει το αφεντικό τους. Και κάθονται τα χάχανα τα άλλα και τους διαβάζουν και τους έχουν και πρωτεργάτες στον αγώνα ενάντια στο δήθεν σύστημα. Που εμείς τα "πρόβατα" οι γαύροι κράζουμε κάθε δικό μας δημοσιογράφο που είτε λέει μαλακίες, είτε δεν είναι τόσο επιθετικός όσο πρέπει εκεί που πρέπει, είτε κάνει μία λάθος προσέγγιση σε μεταγραφική επιλογή...

Εικόνα vagio

Γρηγορα γρηγορα εχω 2/3 καλα:

Τσαρλυ (μεγαλος γκουρου του ποδοσφαιρου) εκρος απο τα γνωστα του στιλ (οχι του τερματοφυλακα) χειροτερος ολων ο Ολυμπιακος κτλ..

-Ο Ιμπαρμπο θα σηκωσει τη λεωφορο στο ποδι:

http://www.contra.gr/Columns/Comment/tsary/panathinaikos/tha-shkwsei-thn...

-Ο εμποκου ειναι σαν το μιραλας

http://www.contra.gr/Columns/Comment/tsary/panathinaikos/einai-lavraki-o...

Επισης το τρομπονι που γραφει στο gazzetta, ο Αθανασιου. Ειναι δεν ειναι 30 χρονων. Τουλαχιστον στον τροπο σκεψης και γραφης.

Ο Σαμπα λεει ειναι τοπ κλασ παικτης, στόπερ από το πιο πάνω ράφι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αγοράς.

Εικόνα nissios

Γεια σου, Τσίφτη και καραμπουζουκλή!

Εικόνα CEN-TAURUS

Προς την ΠΑΕ, αν υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί με αντιπροπαγάνδα:
1. Εφόσον πράγματι ο αλάφας άσκησε πάλι το αγαπημένο του σπορ της φοροδιαφυγής, να ζητηθεί το συμβόλαιο αγοράς του μπουμάλ. Σε περίπτωση που στην (ή πούστην) αγοραπωλησία φαίνεται μεθόδευση να αποφευχθούν υψηλοί φόροι με τις μαϊμουδοχορηγίες, άμεση καταγγελία στο Υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και την ΕΠΟ, αφού υπάρχει, εκτός της καραμπινάτης φοροδιαφυγής και σαφής νόθευσης των κανόνων του ανταγωνισμού. Αν δεχθούμε βέβαια ότι πεθανιανικός ανταγωνίζεται την ομάδα μας. Τονίζω ότι υπάρχει καθαρό έννομο συμφέρον της ομάδας μας. Είναι σαν δύο καφετέριες στον ίδιο πεζόδρομο: η μια κόβει κανονικά αποδείξεις κι η άλλη ποτέ.
2. Αν πραγματικά θέλεις να εκθέσεις ή καλύτερα να καταξεφτιλίσεις τον αντίπαλο και το δημοσιογραφικό του σύστημα, πας στο υποθηκοφυλάκιο και ελέγχεις αν πράγματι έχει μεταβιβαστεί η κυριότητα του οικοπέδου του απήλιον στον ποα. Καταλαβαίνετε βέβαια αν βρεθεί ότι ανήκει ακόμη στον λιανό, τί πάρτι έχει να γίνει!

Εικόνα CEN-TAURUS

Συμπληρώνω: εφόσον σου ασκείται βρώμικος ανορθόδοξος πόλεμος, τί κάνεις πρώτα- πρώτα; Στήνεις μια ομάδα από 10 γατόνια και αρχίζεις την αντιπροπαγάνδα, με ενέργειες όπως οι πιο πάνω. Η ομάδα αυτή βέβαια, πάντα πλαισιωμένη από πέντε-έξι καλούς νομικούς, που θα ασκούν αγωγές και άλλα νόμιμα μέτρα σε όποιον βάζει στο στόμα του το ΘΡΥΛΟ με ψέματα και γκαιμπελισμούς. Αυτή η ομάδα θα κοστίζει κάθε χρόνο λιγότερο απ ότι κοστίζει μια μικρή μεταγραφή, αλλά θα δώσει πολλά περισσότερα.

Εικόνα thita

χαχαχα, μνήμη γκαμήλας λέμε, ο τσιφ

πρωταθλητής αυγούστου 1:

λέσκοτ, το πρόβλημά σου δεν είναι αυτό, είναι ότι κάποιος ξέρει που μένεις (αν θες, μην φύγεις)

πρωταθλητής αυγούστου 2:

αφού ρε ο γιάννης το ξόφλησε σχεδόν, μία δόση μένει λένε οι ΑΡΔ, το ατίτλιον, γιατί δεν κοιτάνε να το βελτιώσουν, μια και είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας (sic) παρά προτιμάνε να πληρώνουν ενοίκιο στην παιανία? απορία ψάλτου βηξ (για την ακρίβεια, βιξ για τα λαιμά, όπως λέει και ο σάββας)

βλέπω αδέρφια να σχολιάζουν για την παράλειψη της ερτ να μιλήσει για Θρύλο όποτε μιλάει για unicef, καλά τώρα, λες και δεν την ξέρουμε την ερτ, από την unicef όμως έχω μια παραπάνω προσδοκία, να προβάλλει ρε αδερφέ και λίγο τον μέγα χορηγό της, occasione data, τι να κάνουμε

αυτό μεταξύ πανιωνίου-ποα-σκαΪ είναι καταρχάς τεκμηρίωση για την σχέση ποα-σκαϊ βαρβάτη, το λέω διότι μέχρι και πέρισυ ο αλαφούζος και ο ποα δεν τρώγανε ποινές από τα πειθαρχικά όργανα για δυσφημιστικές δηλώσεις, παράγκα και όραμα, κλπ, στον σκαϊ διότι δεν υπήρχε λέει σχέση μεταξύ ποα και σκαϊ

υπάρχει χορηγία α.ε. σε α.ε.?! γλυτώνουν έτσι φόρο στην πανάθα?! τι λες τώρα, απίστευτο το βρίσκω

Εικόνα Chief Bromden

Σε περίπτωση αυτοανάφλεξης η βραχυκυκλωματος στην οικία Λεσκοτ προβλέπεται εκ νέου διακοπή του πρωταθλήματος;

Εικόνα koropi48

Ο πουθεναϊκός δεν άφησε το στραπατσάδα λέει να πάει στο ιταλικό ντέρμπι, όπου μας "ενημέρωναν" τα τσακάλια της αθλητικογραφίας (μεταδίδοντας απλώς σημειωματάκια νον πέιπερ της διοίκησης) θα έκανε διεργασίες για τη μεταγραφή των Μέλο και Γιόβετιτς το γενάρη. Βλέπετε, μετά τα 3 του ΓΑΥΡΟΥ, κύκλοι και ρόμβοι του φοροφυγά είχαν διαρρεύσει ότι ο ηγέτης θα χώσει φράγκα για διορθωτικές κινήσεις. Και, ω του θαύματος! Αποφάσισε να χώσει φράγκα σενεγάλης και θα ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον πίσπα και τον χατζηγιοβάνη, όπως μας ενημερώνει ο μανώλαρος ο γαββαθιώτης στο gavros.
Εγώ έχω άλλη πληροφορία μανώλη. Κινείται με άκρα μυστικότητα για να φέρει τον καραμέλο και τον γιουβέτσοβιτς. Θα πέσουν οι λαμαρίνες της λεωφόρου, μόλις πατήσουν γήπεδο οι τιτάνες! Μπεεεεεεεεεε, μπεεεεεεεεε. Τρώτε προβατάκια, τρώτε! Σανός... υπάρχει! Γιατί από μετρητό.... ρωτήστε και τον πανιώνιο!

Εικόνα Chief Bromden

Θα ανεβάσει στο ατιτλιον Υποφαντη και Πορτοσαλτε και θα κατεβάσει στον ΣΚΑΙ Ιμπαρμπο και Γουακασο, εσωτερικές μεταγραφές γιατι δεν υπάρχει σάλιο...

Εικόνα Romain

Εξαιρετικό άρθρο. Μερικές παρατηρήσεις.

1) Μακράν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο όλων τών εποχών". Τσινγκρινσκι Λεσκοτ. (Κ. Μιαούλης επί Κετσπάγια)

Σίγουρα το καλύτερο απ όλα τα νοσοκομεία.

2) Το Ατίτλιον είναι ... "το πρώτο περιουσιακό στοιχέιο του Παναθηναικού", και "είναι προσφορά/Δώρο του Προέδρου Αλαφούζου στην ομάδα"(Δ. Δεσύλλας πριν το καλοκαίρι).

Τώρα δεν μετακομίζουν στην Παιανία? Άρα το Ατίτλιον δεν τους ανήκει.

Ενα είναι όμως σίγουρο. Στο παραμύθι, τον σανό και το κουτόχορτο (εκτός από Θεσσαλονίκη) δεν εχουν αντίπαλο.

Εικόνα Chief Bromden

Romain δίπλα στους Λεσκοτ - Τσιγκρινσκι βάλε και Γεωργέα - καραμπελα για να ειναι πλήρης η καλύτερη αμυντική τετράδα της ιστορίας της...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

τελικά εγώ με την απορία θα μείνω...
ο Ολυμπιακός τελικά θα μπει στα play off ή όχι;
δε μπορεί, τόσοι ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΑΡΕΣ αναρωτιούντουσαν, κάτι θα ξέρουν!
ας μου απαντήσουν λοιπόν αυτοί οι επαΐοντες τιτάνες της αθλητικής δημοσιογραφίας, μην μένω με την αγωνία κι εγώ ο γαύρος....

Εικόνα Chief Bromden

χαμηλά το κεφάλι, να εξασφαλίσουμε την παραμονή πρώτα και μετα βλέπουμε...

Εικόνα koropi48

Θαυμάσια συγκέντρωση άρθρων Τσιφ. Απολαμβάνουμε υγεία! Στα σημερινά πρωτοσέλιδα κάπου διάβασα ότι "πέταξαν έξω από τα γραφεία του αεκ τον εκπρόσωπο του λέσκοτ, επειδή μίλησε απαξιωτικά για την ομάδα". Φαντάσου τί τους είπε ο άθρωπας! Και τί αντιμετώπισε ο πελάτης του! Τελευταίες πληροφορίες για το βαρβάτο στόπερ που θα φέρει ο τίγρης: είναι ο Μπουχέσοβιτς της Παρεπούλο Χάρκοβο ή ο Κουτσάλογα της Άνω Κάλλιαρι. Αεροδρόμια πάλι οι κίτρινοι πιστοί! Τη διαδρομή αεροδρόμιο- αγιά σοφιά-σπάτα την έχουν μάθει απέξω. Κάλους βγάλανε στα πόδια.
Δυο παρατηρήσεις. Το ποσό λέει της μεταγραφής μπουμάλ στον ποα έσπασε στα δύο: μπροστάντζα καμιά 250αριά και άλλα 300 λέει, με χορηγία λέει από τις εταιρείες του τουίτη λέει. Επειδή είμαι πονηρός (αν και η καθαρότητα στις συναλλαγές του αλφουζ δεν δικαιολογεί υπόνοιες), μήπως πρέπει να παρέμβει το ΣΔΟΕ για κανένα έλεγχο; Επειδή ψυχανεμίζομαι ότι ο φόρος των μεταγραφών είναι πολύ υψηλός, ενώ ο φόρος των χορηγιών πολύ πιο χαμηλός; Ίσως ακόμη οι χορηγίες να περνάνε στα έξοδα του σκάι και να εκπίπτουν κιόλας από την εφορία του ομίλου; Λέω τώρα, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες. Αν είναι έτσι,να το κάνουμε κι εμείς! Σε κάθε μεταγραφή εσωτερικού, εκατό μετρητά και τα υπόλοιπα σε διαφήμιση της Γιούνισεφ (που έχει πιθανώς μηδενικό φόρο) ή του καναλιού του ΒΑΓΓΕΛΑ ή ακόμη σε καφάσια σαρδέλες από την ιχθυόσκαλα. Ίσως κάποιος αδερφός με ειδικές γνώσεις, μπορεί να κάνει μια ιδιαίτερη ανάρτηση, να βοηθήσουμε το κράτος, μήπως πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Τα ρόστερ τους θέλουν αντικατάσταση κατά τα 6/10 τουλάχιστον, λόγω ποιότητας, ηλικίας, τραυματισμών. Το ποσό που θα απαιτηθεί, μεγάλο. Φαντάζεστε τώρα να ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν μεταγραφές (συνήθως υψηλότατου ρίσκου) και το γενάρη; Γι αυτό αναβλήθηκε το ντέρμπι μεταξύ τους, μην έχει κανείς αμφιβολία. Τους συνέφερε και τους δυο.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

δράττομαι της αναφοράς σου περί UNICEF ,
προχθές η Δημόσια Τηλεόραση έκανε αναφορά στην εκδήλωση της UNICEF και δεν υπήρξε ούτε υποψία αναφοράς στην χορηγία και έμψυχη αρωγή του Ολυμπιακού ! αντιθέτως (το ανέφερα και σε σχολιασμό μου σε έτερο άρθρο) στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαν σήμερα τον 20° αιώνα» αναφέρθηκαν στην γέννηση του Βαρζίχα ως ιστορικού γεγονότος!

Εικόνα Chief Bromden

Τα ίδια έγιναν και με τον Πογέτ. Όσο ήταν στην ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος, όταν στράβωσε επειδή έβλεπε πως δεν υπήρχε πρόθεση να ενισχυθεί η ομάδα και δεν ανανέωνε το συμβόλαιο του άλλαξε το τροπάριο. Έγινε ανήθικος…