Αλμέιδα: Δείκτης αξιολόγησης, κιλά 100...



Όπως έγινε γνωστό το θωρηκτό της ΑΕΚ Ούγκο Αλμέιδα ξεκίνησε προετοιμασία έχοντας πατήσει τα 100 κιλά  ( όλα τους μυϊκή μάζα). 
 
Το περσυνό καλοκαίρι το SavidisDNA υποδέχτηκε την απόκτηση του Αλμέιδα από την ΑΕΚ με ένα διθυραμβικό άρθρο του scouter (έτσι αυτοχαρακτηρίζεται) Γιώργου Σπύρου.
 

 
 Ούγκο Αλμέιδα : Ένας «ταύρος» για την ΑΕΚ (19-7-16)
 
Ο scouter του SDNA αξιολογεί την απόκτηση του Ούγκο Αλμέιδα από την ΑΕΚ, καταγράφει το μεγάλο του όπλο και συγκρίνει τον Πορτογάλο με άλλους επιθετικούς που απασχόλησαν την Ένωση το φετινό καλοκαίρι.
 
«Δεδομένα ο δείκτης αξιολόγησης που εντυπωσιάζει οποιονδήποτε αναλυτή στις ικανότητες του Ούγκο Αλμέιδα, είναι αυτός της δύναμης. Ο Πορτογάλος θεωρείται πραγματικός …ταύρος, με δείκτη αξιολόγησης του να αγγίζει τις 93 μονάδες. Για να αντιληφθείτε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αξιολόγηση, ο Μπράουν Ιντέγιε του Ολυμπιακού (που δικαιωματικά φέρει το προσωνύμιο του …θηρίου μετά τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στα ελληνικά γήπεδα) αξιολογείται με 78 μονάδες»

 

Καταρχήν δεν γίνεται να «ανέβει» άρθρο στο SavidisDNA χωρίς αναφορά, πάντα υποτιμητική για τον Ολυμπιακό ή παίχτη του. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω ευτυχώς για εμάς που ο Ιντέγιε δεν πλησίαζε την αξιολόγηση του θωρηκτού της Κούλας…
 
Όταν πρόκειται για παίχτη των συμμάχων ( δεν είχε χαλάσει ακόμα η συμμαχία) δεν χωράνε ειρωνείες (βλέπε Ταχτσίδης) ούτε προβληματισμοί. Την μεταγραφή του Εμενίκε για παράδειγμα  σήμερα  το SavidisDNA την υποδέχθηκε με τίτλο σε άρθρο : Ο άστεγος Εμενίκε, η φυλακή και τα στημένα!
Πρέπει να βγει από την μύγα ξύγκι και ο εκάστοτε ιδιοκτήτης της συμμαχίας να χρεωθεί μα μεγάλη μεταγραφική επιτυχία.
Ο Αλμέιδα δεν είχε ούτε συμμετοχές αλλά ούτε και γκολ να επιδείξει ερχόμενος στην ΑΕΚ, έπρεπε όμως με κάθε τρόπο να εμφανιστεί σαν σπουδαία μεταγραφή. Για τον σκοπό αυτό ανακαλύφθηκε από τον scouter του SavidisDNA ένας πίνακας αξιολόγησης  που κατέτασσε τους παίχτες βάση της δύναμης τους:

 

ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΦΟΡ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ
 
Αντεμπάιο Ακινφέβα           (Γουίκομπ)            98
Γουίλφριντ Μπονί            (Μάντσετερ Σ.)         94
Χακίμ Αράμπα                (Φάλκενμπεργκ)        94
Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς       (Μάντσεστερ Γ.)        93
Αρτέμ Τζιούμπα                      (Ζενίτ)                 93
Στέφανο Οκάκα                    (Άντερλεχτ)           93
Ούγκο Αλμέιδα                        (ΑΕΚ)                  93
Μίλαν Τζούριτς                      (Τσεζένα)              93
Μπέντζαμιν Μουκούλου        (Αβελίνο)             93
Αλεξάντρ Μπουχάροφ            (Ροστόφ)            93
Κίνγσλει Ονουέγμπου        (Ντούισμπουργκ)   93

 
 

Απίστευτο έτσι; η ΑΕΚ έφερε έναν από τους πιο δυνατούς παίχτες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Με δείκτη αξιολόγησης για την δύναμη όσο και ο Ιμπραίμοβιτς. Ο Ιμπραίμοβιτς  όπως παρατηρήσατε είναι ο μόνος top class παίχτης της λίστας και όπως είναι φυσικό οι δείκτες του και σε πολλούς άλλους τομείς εκτός της δύναμης (τεχνική, αντίληψη, συχνότητα σκοραρίσματος, κεφαλιά) θα είναι εξίσου υψηλοί. Σε κάποιους πάλι τα προσόντα τους ή η υψηλή αξιολόγηση τους περιορίζεται μόνο στον τομέα της δύναμης. Ο Αλμέιδα έχει ίδιο ακριβώς δείκτη αξιολόγησης με τον Ιμπραίμοβιτς αλλά υπολείπεται αρκετά από τον πρώτο της λίστας Αντεμπάιο Ακινφέβα, ποιος είναι ο Ακινφέβα;
 
Αυτός:
 


 
 
Ο Αλμέιδα του περασμένου καλοκαιριού με τα στατιστικά από το Αννόβερο αλλά και ο Αλμέιδα που όλοι είδαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς που μόλις  πέρασε ποιον πλησιάζει από τους δύο παραπάνω φιλοξενούμενους της λίστας; Τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς ή τον Αντεμπάιο Ακινφέβα; Όπως είναι φανερό για κάποιους παίχτες η ύπαρξη του ονόματος τους σε αυτή την λίστα κάθε άλλο παρά ως προσόν μπορεί να χαρακτηριστεί. 
 
Σε μια ανάλογη λίστα για το τένις ο Φέντερερ δεν θα βρισκόταν ούτε στους πρώτους 50.  Ο Σχορτσιανίτης  (που βρίσκεται;) θα έριχνε  40 μονάδες δύναμης στον υπερπλήρη Εκπέ Ούντο της Φενέρ και σίγουρα ο Αλέκος Τάτσης  θα κέρδιζε για πλάκα στο μπραντεφέρ τον Μιραλάς…     
 
Οι αυτοαποκαλούμενοι scouter γράψανε όμως Ταύρος, θωρηκτό! Φάτε λοιπόν σανό να φάνε αυτοί σουβλάκια…
 
Μπορεί ο Σκόκο να υπέγραψε στην Ρίβερ και ο Αραούχο να κούνησε μαντήλι αλλά ο Τίγρης ετοιμάζει μεταγραφικό μπάμ μεγαλύτερο ή μάλλον βαρύτερο του Αλμέιδα.
Έρχεται αύριο φορ κανόνι με αξιολόγηση δύναμης πάνω από 150! Μεγάλος σκόρερ με παρουσία σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και διεθνής με την εθνική Βραζιλίας…
 


 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

:-) :-) :-)

Εικόνα apostolos gaganis

Μου λείπει το χιούμορ σου και η διεισδυτική ματιά σου. Άντε...άντε...

Εικόνα Marios

Φοβερο αρθρο φιλε,εγω θυμαμαι και αρθρο του Τσακιρη <>,μιλαμε για ανθρωπους που βλεπουν ποδοσφαιρο οχι αστεια,που η γνωμη τους εχει σημασια,ειδικα ο Τσακιρης δεν εχει ιδεα απο ποδοσφαιρο,μονο τα αρθρα του την εποχη που εφεραν τον Κετσπαγια να δεις και θα καταλαβεις.Επειδη ξεφυγα,προσφερουν πολυ γελιο,το να μιλανε αυτοι για Σανο εχει πολυ πλακα,αλλα φαινεται οτι σκανε για τις 2 τελευταιες κινησεις,παικτες στην καλυτερη τους ηλικια ο Εμενικε και ο Καρσελα (ευελπιστω),μακαρι ο προπονητης να κανει καλη δουλεια γιατι το πορτοφολι ανοιξε αρκετα και ειναι 4 του μηνος ακομα,ισως κανενας προπονητης δεν ειχε τους βασικους του τοσο νωρις,αν και λειπουν κομματια ακομα πιστευω οτι θα γινουν και οι επομενες κινησεις!Πολυ ψαγμενο αρθρο αδερφε μπραβο σου πραγματικα και εγω με το Μανατζερ ασχολουμαι (το παιχνιδι) αλλα κατι τετοια δεν τα εχω ψαξει ποτε!

Εικόνα Chief Bromden

Αστεια πράγματα Μάριε, οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποδοσφαιρο, ούτως η άλλως γράφουν αυτά που θέλουν τα αφεντικά όποτε δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ψάξουν για να μάθουν. Μένουν στάσιμοι, ΟΛΟΙ παιχταράδες ΟΛΟΙ προπονηταραδες μέχρι να τα σπάσουν με την ομάδα του αφεντικού. Πιο δυνατός παίχτης και αρχιδια , με πρώτο στην λίστα έναν χοντρομπαλα με σώμα παλαιστή! Το είχα διαβάσει το καλοκαίρι και γελαγα, μόλις λύγισε η ζυγαριά του θωρηκτού το θυμήθηκα ξανά...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εξαιρετικός όπως πάντα,Τσίφ.Υπάρχει και κάτι που δε λές.Το άρθρο της ιστοσελίδας που δεν αντέχει την αλήθεια(του sdna δηλαδή)με τίτλο "O άστεγος Εμενίκε, η φυλακή και τα στημένα!" έχει υπογραφή.Το συγκεκριμένο άρθρο το'χει γράψει η πρώην μεταφράστρια της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν αρθρογράφος του SDNA,Βάσω Πρεβεζιάνου.

http://www.sport24.gr/football/ellada/oi-diermhneis-twn-megalwn-omadwn-a...

http://www.sdna.gr/editors/vaso-prevezianoy

Σου'χω και κάτι άλλο ακόμα.Ποια συμφώνησε(κάνοντας like στο ποστ του στο facebook)με το κωλοδάχτυλο του αρχισυντάκτη της κομματικής φυλλάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,της Αυγής και Αεκτζή,Πέτρου Κατσάκου στους οπαδούς του Θρύλου?Μα φυσικά η πρώην μεταφράστρια της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν αρθρογράφος του SDNA,Βάσω Πρεβεζιάνου.
Δες το άρθρο του Σάββα και το σχόλιό μου:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170513/petros-katsakos-kolod...

Όταν του τα χώσαμε,κατέβασε το ποστ του απ'το fb.Μάλλον ένιωθε "στοχοποιημένος".

Εικόνα Chief Bromden

Σε είχα διαβάσει στην ανάρτηση του Σαββα Γιάννη. Δεν είδα ότι το έγραψε αυτη γιατι δεν μπήκα στον κόπο να το ανοίξω, θα την παρακολουθούμε με ενδιαφέρων απο εδω και πέρα. Είδε μαύρο και έτρεξε να γράψει...

Εικόνα Romain

Chief, η αξιολόγηση ήταν από τον καιρό που ήτανε παίκτης ή τώρα που βγήκε στη σύνταξη?

Ο ρεπόρτερ της Αεκουλας από την Πολωνία, μιλάει για "τρομερή οργάνωση" και ότι δεν θυμάται ξανά τέτοιο πράγμα στην Κουλαρα.

"Ακόμη και τον Γιώργο Τσακίρη έχει αφήσει… άφωνο το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ, που επιδεικνύει μοναδική οργάνωση και προεργασία! Ακούστε τι είπε ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM στο Κίελτσε της Πολωνίας."

" Ήταν τέτοια η οργάνωση και η προεργασία της «Ένωσης», που το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ έχει, ήδη, σχεδόν, κλείσει, καθώς μόλις τελειώσει και τυπικά το θέμα του Τρόιστασον, θα απομένει μόνο εκείνο του Αραούχο και… τέλος!

Είναι τόσο εντυπωσιακό, δε, το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ, που, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM στο Κίελτσε της Πολωνίας, Γιώργος Τσακίρης, ούτε ο ίδιος δεν θυμάται κάτι ανάλογο στο παρελθόν του συλλόγου!

Όπως είπε χαρακτηριστικά στους 94,6: «Δεν θυμάμαι ανάλογη οργάνωση και προεργασία όσα χρόνια κάνω ρεπορτάζ ΑΕΚ»!

Και συμπλήρωσε: «Μία θέση περιμένει, ουσιαστικά, η ΑΕΚ. Και εννοώ τον Αραούχο, για να τελειώσει και τυπικά όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της»"

Βέβαια κάτι μου θυμίζουν εμένα αυτες οι δηλώσεις. Τον ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ πριν ένα χρόνο που έλεγε ότι "είμαστε 5 φορές καλύτεροι και θα πάρουμε το πρωτάθλημα όσο και να σκουζουν ". Τελικά βέβαια όλοι γνωρίζουμε τι...πήρανε.

Τώρα ο Νιαου πήρε όλους τους φθηνους και ελεύθερους άμεσα αλλά για τον Σκοκο και... Αραούζο που χρειάζεται να πληρώσει, δεν έκανε ούτε προσφορά.

Όσο βέβαια για τον Παλτέϊδα, το ίδιο είχαν κάνει και με τον Μπουενανότε. Και στο τέλος δεν έπαιζε ούτε αλλαγή.

Τώρα όμως είναι όλοι "ενθουσιασμένοι " για να πουλήσει ο Νιαου διαρκείας. Τους έχει πάντως όλους στην τσίτα ο Νιαου. Και εννοώ τους ΑΡΔΑΚΕΣ που ασχολούνται με την αεκουλα.

Εικόνα Chief Bromden

Ο Τσακίρης μπορεί να γράψει πως η Πολωνία ειναι η ωραιότερη σκανδιναβική χώρα της Μεσογείου αν έτσι του πει ο Τίγρης...

Εικόνα Marios

Oταν η ομαδα του συγκεκριμενου ειχε παρει τον Κετσπαγια,τον εβαλε στην ζυγαρια με τους προπονητες του Big 4 (δικια τους πατεντα αυτο το Big 4 ) και τελος παντων τον εβγαλε καλυτερο προπονητη και απο τον Σιλβα (αυτον ειχαμε τοτε) και γενικα απο ολους τους αλλους και επιχειρηματολογουσε για αυτο ρε φιλε,αν εχεις τον θεο σου,ο Σιλβα τωρα ΑΠΛΑ ειναι στην Premier League!Μιλανε για Σανο αυτοι ρε πουστη μου.

Εικόνα Chief Bromden

Το καλοκαίρι οταν συζητούσε η ΑΕΚ με τον Μοντανιέ ο Κετσετζογλου τον θεωρούσε ιδανικό. Ο Μοντανιέ δεν ερχόταν τσάμπα και ήρθε ο Κετσπάγια που έγινε ιδανικός για τον Κετσετζογλου. Μετα την σφαλιάρα στο Καραϊσκάκη ο Κετσετζογλου ξεσκίσε τον μέχρι πρότινος ιδανικό Κετσπάγια και πλέον ο Χιμένεθ ειναι ο πιο ιδανικός απο όλους μέχρι να φορτωθεί μια αποτυχία που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορτωθεί στον
τίγρη. Έτσι παίζετε το παιχνίδι, με μερικά σουβλάκια ως ανταμοιβή όπως είπε και ο Κετσπάγια...

Εικόνα Romain

Έτσι... έτσι...

Εικόνα john

Ολα σωστά Τσίφαρε. Μόνο θα σε παρακαλούσα για το εξής: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΑΡΟ ΤΟΝ ΤΑΤΣΗ!!

Εικόνα Chief Bromden

Έχω προηγούμενα Γιάννη, η Πωλίνα Σανταλοβακη ειναι ξαδέλφη μου...

Εικόνα nissios

χαχαχαχαχαχαχα

Ε- Ε - Ερχεται!

Εικόνα Chief Bromden

Εχει φορέσει ήδη τα XL κίτρινα, το πρόσεξες ε;