Βόλεϊ ανδρών 2015 - 2016



Καλησπέρα σε όλους τους απανταχού σύγγαυρους.
 
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να τρελάνει κόσμο καθώς συνδυάζει την οικονομική εξυγείανση του συλλόγου με την κατάκτηση τίτλων, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, κάτι που άλλοι σύλλογοι μόνο να το φανταστούν μπορούν.
 
Είναι πραγματικά άξιοι θαυμασμού όλοι όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, από τον πρόεδρο και από τα διοικητικά στελέχη μέχρι τον τελευταίο απλό φίλαθλο, και για τον λόγο αυτό, θα ανεβαίνει σε εβδομαδιαία βάση μέσω της ενότητας αυτής ένα ενημερωτικό άρθρο με τα νέα ΌΛΩΝ των τμημάτων που διατηρεί ο Ερασιτέχνης μας, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή μας για τυχόν εξελίξεις, νέα ή και κατακτήσεις τροπαίων που θα σημειώνουν τα τμήματά μας. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, με υγεία πάνω απ’όλα σε όλους τους αθλητές.
 
 
Καλή μας αρχή λοιπόν.
 
Παρουσιάζουμε αρχικά το Τμήμα Βόλει των Ανδρών 

 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά η φετινή για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά το ανδρικό βόλεϊ, καθώς μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, η οποία στελεχώθηκε με δώδεκα(!) νέους παίκτες κι ενώ προηγουμένως αποχώρησαν από αυτή άλλοι τόσοι.
 
Ωστόσο, δε θα πρέπει να μας προξενεί έκπληξη το γεγονός της μεγάλης αυτής αλλαγής στο έμψυχο δυναμικό. Όταν είσαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δηλαδή μια ομάδα η οποία είναι "καταδικασμένη" να πρωταγωνιστεί και ενώ προέρχεσαι από δύο συνεχόμενα νταμπλ (2013, 2014) φεύγεις στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 με άδεια τα χέρια έχοντας χάσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο από τον Παοκ (που παρεπιπτόντως, ήταν οι πρώτοι τίτλοι που κατέκτησε το συγκεκριμένο τμήμα στην 82χρονη ιστορία του) τότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεδομένα πρέπει να προχωρήσεις σε κάποιες αλλαγές, προκειμένου να επανέλθεις στην κορυφή.
 
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού λοιπόν, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και αμέσως μετά το τέλος της περυσινής σεζόν πραγματοποίησε αρχικά ένα ισχυρό ξεσκαρτάρισμα και στη συνέχεια ενίσχυσε την ομάδα με ικανότατους παίκτες. Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς κινήθηκε ο Ολυμπιακός στο φετινό μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και πώς διαμορφώθηκε τελικά το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.
 
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ:
Ακραίοι - Αντρέι Τζιάκοφ και Κώστας Χριστοφιδέλης
Διαγώνιοι - Κάρσον Κλαρκ, Σωτήρης Σωτηρίου και Αινείας Τζελάτι
Κεντρικοί - Μίλαν Τζούρισιτς, Βίτσε Κόιστρα και Γιάννης Τακουρίδης
Λίμπερο - Γιώργος Στεφάνου και Χρήστος Βολουδάκης
Πασαδόροι - Θάνος Μαρούλης και Κώστας Προύσαλης
 
ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ:
Ακραίος - Μενέλαος Κοκκινάκης
Κεντρικός - Γιώργος Σφενδυλάκης
 
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ:
Ακραίοι - Φράντισεκ Όγκουρτσακ, Μπόζινταρ Τσουκ και Νίκος Δελιπρίμης
Διαγώνιοι - Χέρμανς Έγκλσκαλνς και Χάρης Σακόγλου
Κεντρικοί - Αντρέι Σπίνου, Χρήστος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Σουλτανόπουλος
Λίμπερο - Κόνραντ Γκούζντα και Κώστας Ταμπουρατζής
Πασαδόροι - Ντίμα Φιλίποφ και Κώστας Στιβαχτής
 
Ας παραθέσουμε όμως εν συντομία τα βιογραφικά των νεοαποκτηθέντων παικτών προκειμένου να αποκτήσουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη και ταυτόχρονα να αντιληφθούμε το πόσο πολύ ενισχύθηκε ο Ολυμπιακός με τις παραπάνω κινήσεις.
 
Φράντισεκ Όγκουρτσακ: Σλοβάκος ακραίος, εν ενεργεία διεθνής με περισσότερες από 100 επίσημες συμμετοχές. Έχει κατακτήσει τίτλους με ομάδες όλων των χωρών στις οποίες αγωνίστηκε (Σλοβακία, Τσεχία, Βέλγιο και Ιταλία) ενώ είναι κάτοχος και δύο μεταλλίων σε επίπεδο εθνικών ομάδων καθώς έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο European League 2008 και το χάλκινο στο European League 2007.
Μπόζινταρ Τσουκ: Μαυροβούνιος ακραίος, εν ενεργεία διεθνής με περισσότερες από 20 συμμετοχές και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας μιας και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Νίκος Δελιπρίμης: Έλληνας ακραίος, επιστρέφει στον Ολυμπιακό 8 χρόνια μετά την αποχώρησή του. Στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα (2000-07) είχε κατακτήσει τίτλους σε επίπεδο παίδων και εφήβων.
Χέρμανς Έγκλσκαλνς: Λετονός διαγώνιος, εν ενεργεία διεθνής που ξέρει από κατάκτηση τίτλων μιας και έχει κατακτήσει ένα νταμπλ στο Βέλγιο και ένα Κύπελλο Φινλανδίας.
Χάρης Σακόγλου: Έλληνας διαγώνιος, από τους καλύτερους της περσινής σεζόν με τη φανέλα της ΜΕΝΤ.
Αντρέι Σπίνου: Ρουμάνος κεντρικός, εν ενεργεία διεθνής με 40 συμμετοχές στο ενεργητικό του. Γνωρίζει από κατάκτηση τίτλων μιας και έχει πάρει δύο νταμπλ στη Ρουμανία και ένα πρωτάθλημα Γερμανίας.
Χρήστος Παπαδόπουλος: Κύπριος κεντρικός, από τους καλύτερους παίκτες του Φοίνικα Σύρου κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: Έλληνας κεντρικός, εν ενεργεία διεθνής με περισσότερες από 30 συμμετοχές, γνωστός από το προηγούμενο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό (2006-10) με τον οποίο κατέκτησε αρκετούς εγχώριους τίτλους.
Κόνραντ Γκούζντα: Έλληνας με πολωνική καταγωγή λίμπερο, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας μιας και βρίσκεται από πολύ μικρή ηλικία στην Ελλάδα.
Κώστας Ταμπουρατζής: Έλληνας λίμπερο, εν ενεργεία διεθνής ο οποίος επιστρέφει στον Ολυμπιακό 14 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ομάδα. Γνωρίζει από κατάκτηση τίτλων μιας και είχε κατακτήσει με τον Ολυμπιακό το εγχώριο νταμπλ του 2001.
Ντίμα Φιλίποφ: Έλληνας πασαδόρος, εν ενεργεία διεθνής με περισσότερες από 40 συμμετοχές, γνωστός από το προηγούμενο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε πολλούς εγχώριους τίτλους.
Κώστας Στιβαχτής: Έλληνας πασαδόρος, εν ενεργεία διεθνής, γνωστός για το προηγούμενο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό το 2006.
 
Ας κάνουμε λοιπόν μια γρήγορη...σούμα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε αυτό το καλοκαίρι επτά εν ενεργεία διεθνείς αθλητές (φτάνοντας έτσι τους εννιά συνολικά μαζί με τους Κοκκινάκη-Γαλιώτο που προϋπήρχαν στην ομάδα) οι οποίοι δεδομένα θα βοηθήσουν. Επίσης, είναι άξιο αναφοράς ότι πέντε από τους παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν στον Ολυμπιακό (Στιβαχτής-Φιλίπποφ-Ταμπουρατζής-Σουλτανόπουλος και Δελιπρίμης), οπότε γνωρίζουν από πρώτο χέρι το μέγεθος και το βάρος της φανέλας που θα κληθούν να σηκώσουν καθ'όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν. 
 
Αλλαγές ωστόσο είχαμε και όσον αφορά το πόστο του προπονητή. Ο Δημήτρης Καζάζης, μαζί με τον προσωπικό του βοηθό Γιώργο Μυλωνάκη, αποχώρησαν από τον ερυθρόλευκο πάγκο μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους με τον Ολυμπιακό. Στη θέση τους ήρθαν τρεις άνθρωποι με πολύ "γεμάτο" βιογραφικό στο χώρο του βόλει, οι οποίοι καλούνται να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που πρέπει, δηλαδή στην κορυφή. Ο λόγος φυσικά για το νέο προπονητή της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα και τους βοηθούς του Τζιακάρντι Μασιμιλιάνο και Γιάννη Φάκα. Ο Ιταλός τεχνικός δεν είναι κάποιος τυχαίος στον χώρο του βόλει. Σαν παίκτης, έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων με την Πάρμα, ενώ σαν βοηθός προπονητή αλλά και α' προπονητής, έχει κατακτήσει...τα πάντα. Στην τροπαιοθήκη του φιγουράρουν 3 Champions League, 4 CEV Cup, 2 Super Cup Ευρώπης, 1 Πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Ρωσίας, 7 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 5 Κύπελλα Ιταλίας και 9 Πρωταθλήματα Ιταλίας. Τα γράφουμε και μας πιάνει...ίλιγγος όσον αφορά το μέγεθος του ονόματος που θα κάθεται φέτος στον ερυθρόλευκο πάγκο. Δίπλα του, ως πρώτος βοηθός θα είναι ο Μασιμιλιάνο Τζιακάρντι, άλλο ένα μεγάλο όνομα του ιταλικού βόλει και ως δεύτερος βοηθός ο παλαίμαχος διεθνής και πρώην προπονητής της Εθνικής Ανδρών αλλά και αυτής των Ενόπλων, Γιάννης Φάκας (γνωστός σε όλους μας από τη 12ετή παρουσία του στον Ολυμπιακό ως αθλητής).
 
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
 
Με μια γρήγορη ματιά και συγκρίνοντας την περσινή ομάδα με τη φετινή, καταλαβαίνει κανείς ότι φέτος είμαστε σαφώς πιο ενισχυμένοι έχοντας παίκτες έμπειρους, με μεγάλες παραστάσεις, συνηθισμένους στην κατάκτηση τίτλων και με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας τόσο ως αθλητές του Ολυμπιακού, όσο και ως αθλητές άλλων ελληνικών ομάδων. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να αποδειχθούν και στην πράξη, μέσα στο γήπεδο. Τα υλικά (=παίκτες) είναι καλά, ο μάγειρας (=προπονητής) έχει αποδείξει ήδη τις ικανότητές του, επομένως μένει να δούμε αν θα πετύχει η συνταγή (=κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων και μια καλή πορεία στην Ευρώπη).
 
Οι προπονήσεις ξεκίνησαν από τον Αύγουστο, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς προκειμένου να είναι έτοιμος όταν έρθουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Υπομονή και στήριξη σε αυτήν τη νέα προσπάθεια που κάνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός προκειμένου να επαναφέρει και να διατηρήσει ΚΑΙ το τμήμα αυτό στην κορυφή.
 
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα lets79

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ....ΜΑΚΑΡΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ....ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!!!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ(ΓΝΩΣΤΗ Η....ΣΥΝΕΧΕΙΑ),Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ....ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ....

Εικόνα CVRED

Πλέον το RATM, εκτός απο το κορυφαίο, είναι και το πιο πλήρες site για τον ΘΡΥΛΟ μας.
Καλή αρχή.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ καλή πρωτοβουλία να υπάρχει μία μόνιμη εβδομαδιαία αναφορά στα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Συγχαρητήρια σε όποιον είχε την ιδέα, αλλά πιο πολύ σ' εσένα που υλοποιείς αυτό που όλοι μας γουστάραμε τόσο καιρό. Έναν γνώστη των αθλημάτων αυτών να μας μεταφέρει τα πάντα. Καλή συνέχεια, φίλε!

Εικόνα Spiros Legend

Ευχάριστη έκπληξη,είναι κάτι που έλειπε,πιστεύω,και θα μας βοηθήσει να κρατάμε καλύτερη επαφή με τα τμήματα του Ερασιτέχνη.Καλή αρχή και καλά γραψίματα φίλε!Μια μικρή επισήμανση,όχι ό,τι αλλάζει κάτι επί της ουσίας και περί της ανάγκης χτισίματος από την αρχή του τμήματος:όντως μείναμε με άδεια τα χέρια στο τέλος της χρονιάς,κάτι που μας στενοχώρησε ιδιαίτερα,κυρίως για τον μη Ολυμπιακό τρόπο που τα χάσαμε,σαν σκορποχώρι,με ελάχιστη αντίσταση.Ντροπιαστικά,κατ εμέ,αλλά συμβαίνουν και αυτά,μια φορά στα 90 χρόνια,ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!Απλά είχαμε προλάβει,πριν σκορπίσουμε,να κατακτήσουμε το League Cup,ουσιαστικά Κύπελλο Ελλάδας είναι και αυτό,απλά δεν συμμετέχουν ομάδες μικρότερων κατηγοριών.Έχουμε αυτό το θεματάκι εμείς οι Ολυμπιακοί,να μην προλαβαίνουμε να τις μετράμε,διότι ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ!!!Καλή χρονιά να έχουμε στον Ερασιτέχνη και η Πρώτη κούπα της χρονιάς να είναι σε 1,5 μήνα περίπου και μάλιστα Ευρωπαική,οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας και Ευρώπης του πόλο να σηκώσουν απέναντι στην ιταλική Μεντιτερανέα Ιμπέρια το Super Cup,αυτό που μας έκλεψαν πέρυσι στην Ισπανία με το έτσι θέλω και το έδωσαν στην Σαμπαντέλ.Αν δεν κάνω λάθος,στον Πειραιά θα γίνει ο τελικός,είναι οριστικό ή άλλαξε κάτι?

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα φίλε μου. Κάθε παρατήρηση δεκτή, ωστόσο επίτρεψέ μου να αιτιολογήσω τα γραφόμενά μου. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ σημειώθηκε στην αρχή της χρονιάς. Ναι μεν είναι ένας τίτλος, αλλά δε μπορεί να χαρακτηρίσει τη χρονιά ως "επιτυχημένη". Είναι σαν να λένε οι βάζελοι επιτυχημένη την περυσινή τους χρονιά στο μπάσκετ που πήραν μεν από νωρίς το Κύπελλο αλλά στο Πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα δεν έκαναν τίποτα. Με λίγα λόγια θέλω να πω πως ένας τίτλος τόσο νωρίς, ναι μεν είναι άξιος συγχαρητηρίων, αλλά δεν κρίνει μια ολόκληρη χρονιά. Η περσινή χρονιά για μένα ήταν εντελώς αποτυχημένη όσον αφορά το ανδρικό βόλεϊ (για ποιον άλλο λόγο άλλωστε θα άλλαζε τόσο ριζικά το ρόστερ?) καθώς οι δύο βασικοί σου στόχοι (κατάκτηση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου) δεν επιτεύχθησαν ελέω του άτιτλου μέχρι πέρυσι Παοκ. Γι'αυτό άλλωστε και στο παραπάνω κείμενο κάνω συγκεκριμένη αναφορά λέγοντας ότι καταλήξαμε "στο ΤΕΛΟΣ της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 με άδεια τα χέρια έχοντας χάσει ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και ΚΥΠΕΛΛΟ". Οσον αφορά τώρα το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο. Αν αλλάξει κάτι, θα το μάθετε σίγουρα από εδώ.
Καλή συνέχεια.

Εικόνα Spiros Legend

Το σκεπτικό μας είναι ακριβώς το ίδιο,κι εγώ τα ίδια είπα με άλλα λόγια,μάλιστα μίλησα και για ντροπιαστικό τρόπο που χάθηκαν οι τίτλοι,χωρίς αντίσταση.Απλά ήθελα να θυμίσω(πιθανόν κάποιοι φίλοι που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα να μην το θυμόντουσαν καν),ό,τι πριν σκορπίσουμε στο τέλος της χρονιάς,είχαμε προλάβει πριν να πάρουμε αυτήν την κούπα.Είπα ό,τι αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία και την ανάγκη χτισίματος της ομάδας από την αρχή.Οπότε,don't worry,be happy φίλε μου,είμαστε από την ίδια πάστα φτιαγμένοι,είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με το απόλυτο,την πλήρη Υπερκούπωση,τι να μας κάνει ένα League Cup μόνο του,απλά χιουμοριστικά είπα ό,τι δεν προλαβαίνουμε να μετράμε Κούπες διότι είναι αμέτρητες,έχουμε τόσες πολλές που έχουμε χάσει το μέτρημα!Περιμένουμε το επόμενο σου γραπτό,έκανες άριστη αρχή και είμαι σίγουρος ό,τι θα κάνουμε καλή παρέα εδώ μέσα,αφού μας ενώνουν τα ίδια πράγματα,η αγάπη για τον Θρύλο και η δίψα για Κούπες!

Εικόνα vagio

Καλως το φιλο και σ'ευχαριστουμε που μας ενημερωνεις για ενα σημαντικο τμημα του Ολυμπιακου μας οπως το βολει. Χρεος μας να μην ξεχναμε το αθλημα που εχει προσφερει πολλες συγκινησεις, και ευρωπαικα τροπαια φυσικα, στον κοσμο μας. Ακομα κι αν καποιους δεν τους συναρπαζει ως αθλημα, πιστευω κανεις γαυρος δεν ξεχναει εποχες με Πολυζο, Φακα, Μουστακιδη, Γκουσταφσον (κι ας μην απεδωσε οσα μπορουσε) κτλ κτλ. Καλωσορισες!

Εικόνα Red Dragon

Μπραβο παιδια για το αφιερωμα και ελπιζω να ακολουθησουν και για τα αλλα τμηματα του Ερασιτεχνη αν αυτο φυσικα ειναι εφικτο.Μην ξεχναμε οτι ο Ερασιτεχνης ειναι η κοιτιδα του αθλητισμου για τον συλλογο.Συγχαρητηρια ξανα.

Εικόνα thita

αφού ο απόστολος πρόλαβε το καλώς όρισες, ας πω εγώ καλώς σε βρήκαμε συναγωνιστή

επικροτώ (και .... χειροκροτώ) την προσπάθεια ενημέρωσης όλων μας για τα νέα (γενικά) και τους αγώνες του ερασιτέχνη στα σπορ που δεν έχουν την λάμψη του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και (δυστυχώς) δεν τα θυμόμαστε παρά λίγες φορές τον χρόνο, πλην είναι εξίσου δύσκολα και απαιτητικά

να επισημάνω ότι κατά την άποψή μου ο Θρύλος είναι, αναλογικά, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ακριβώς λόγω των αθλημάτων του ερασιτέχνη στα οποία κάνει παντού πρωταθλητισμό και στελεχώνει τις εθνικές ομάδες

ορθώς (αν με ρωτάς) ξεκινάς με το βόλλεϋ (το μόνο σπορ που χάσαμε τίτλο πέρισυ), είναι μεγάλη η προσπάθεια επανεκκίνησης που γίνεται, και (τουλάχιστον στα χαρτιά, από τα λίγα που ξέρω) φαίνονται εξαιρετικές οι προοπτικές και οι επιλογές (μεταξύ μας, δύσκολο π.χ. ο νέος διαγώνιος να μην είναι καλύτερος από τον κλαρκ), τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ από όσο διαβάζω προπονητή

προσωπικά υπήρξα πολύ τακτικός οπαδός του πόλο τα πιο παλιά χρόνια (για προσωπικούς λόγους) και πάντα θαύμαζα τους αθλητές που έπρεπε να ζουν τη ζωή του επαγγελματία αθλητή, με αμοιβές όμως ερασιτέχνη, και παρά ταύτα ήταν μεταξύ των καλύτερων αθλητών και ομάδων στον κόσμο (δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω)

και καταθέτω και προσωπική μαρτυρία ότι πολλά από τα παιδιά της ομάδας τότε ήταν άρρωστοι ολυμπιακοί

δυστυχώς από το 2004 έχω κόψει τις βόλτες στα κολυμβητήρια, η συνεισφορά μου όμως είναι σε διαρκείας του ερασιτέχνη (πέρισυ είχα vip 150€, φέτος που πήγε 200€, θα πάρω εντός της εβδομάδας κανονικό/απλό διαρκείας 100€ και θα προσπαθήσω τουλάχιστον στα play-offs να έρχομαι, ενώ τον υπόλοιπο καιρό σκοπεύω να το δώσω σε όποιον φίλο εδώ δεσμευτεί πως θα πηγαίνει τακτικά είτε ρέντη/βόλλεϋ, είτε παπαστράτειο/πόλο, είτε γλυφάδα/μπάσκετ γυναικών

καλή σου ώρα λοιπόν

Υ.Γ. αν μου επιτρέπεις μια ιδέα, επειδή πολύς κόσμος δεν ξέρει καλά τα των αθλημάτων αυτών, ίσως να βοηθούσε εάν κατά την παρουσίαση των παικτών όπως στο άρθρο σου εδώ έλεγες και δυο λόγια για τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός, π.χ. ντίμα φιλίποβ, ψηλός πασαδόρος (άρα βοηθάει και στο μπλοκ) που παίζει γρήγορα και του αρέσει το επιθετικό παιχνίδι (τελειώνει και φάσεις μόνος του), κλπ. ειδικά μάλιστα για τον ντίμα, πες και για την πρωτοβουλία που πήρε πριν λίγες ημέρες (συγκέντρωση χρημάτων, λογικά το γνωρίζεις, έτσι?)

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς όρισες φίλε ( ή φίλη )! Σε χρειαζόμασταν και σ΄ευχαριστούμε για την παρουσία σου. Το γράψιμό σου δείχνει άτομο εξοικειωμένο με την αθλητικογραφία και γενικότερα τον αθλητικό χώρο. Περιμένουμε έτσι ότι θα καλύψεις μ΄επιτυχία ένα σημαντικό, για όλους μας εδώ, ενημερωτικό κενό συγχαίροντας με την ευκαιρία τους υπεύθυνους γι΄αυτή τους την πρωτοβουλία. Απ΄το πρώτο δείγμα, βάζω...bet ότι θα σ΄ευχαριστιόμαστε κάθε βδομάδα. Καλορίζικος (-η) λοιπόν και περιμένουμε μ΄ενδιαφέρον τις...συνέχειες.

Εικόνα MakTheBet

Καλώς σας βρήκα Απόστολε και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που από απλός αναγνώστης του RATM έχω φτάσει στο σημείο να προσθέτω ένα -έστω ελάχιστο- λιθαράκι στο site. Εγγυώμαι ότι θα προσπαθώ κάθε εβδομάδα να παραθέτω μέσω αυτής της ενότητας τα σημαντικότερα νέα των τμημάτων του Ερασιτέχνη μας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων (μας). Καλή συνέχεια.

Εικόνα Chief Bromden

Καλή αρχή σύγαυρε! Μπράβο!