Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 29.9 εως 5.10.2015


Tags: -

Καλησπέρα σύγγαυροι.
 
Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς είχαμε αγωνιστική δράση σχεδόν σε όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού, ενώ κάποια από αυτά σημείωσαν και σημαντικές επιτυχίες. Θα τα δούμε όλα αναλυτικά παρακάτω. Πάμε λοιπόν.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Η Κυριακή 4 Οκτωβρίου ήταν μια μέρα ιστορική για το επανιδρυθέν τμήμα του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς δώσαμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2015-16 και αφορούσε το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Σπόρτινγκ (ομάδα της Α2) εκτός έδρας για την φάση των «16», νίκησε άνετα με σκορ 54-91 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Σπόρτινγκ και πρώην υπουργού κ. Στέφανου Μανίκα. Αναλυτικά το σκορ στα δεκάλεπτα: 15-30 στο 1ο, 30-55 στο 2ο, 48-73 στο 3ο και 54-91 στο 4ο. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Αμερικανίδα Λικέντρα Τζονσον, η οποία σημείωσε 19 πόντους. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε την παρουσία τουλάχιστον 400 οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν στο κλειστό του Σπόρτινγκ, στήριζαν με συνθήματα σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδικού και γενικότερα πήραν μια πρώτη «γεύση» της νέας μας ομάδας.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η αρχιπροπονήτρια του τμήματος, Ελένη Καπογιάννη, στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη σε ένα ιδιαίτερο ματς (σε αυτήν τη φάση τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ και δεν υπάρχει επαναληπτικός αγώνας), ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού για την παρουσία του και τη στήριξή του στην ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στη βάση της, με τις προπονήσεις στο Κλειστό της Γλυφάδας να συνεχίζονται κανονικά και την προσοχή να στρέφεται στο πρώτο ματς για το Πρωτάθλημα Ελλάδας το οποίο θα κληθεί να δώσει η ομάδα την Κυριακή 11/10 με αντίπαλο τον Α.Σ. Νίκη Λευκάδας. Το ματς είναι εκτός έδρας, με τον Ολυμπιακό φυσικά να είναι το μεγάλο φαβορί, ωστόσο κάτι τέτοιο πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά υπό την επιτήρηση της αρχιπροπονήτριας Γιάννας Καπουσούζη, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Δράση είχαμε και όσον αφορά το τμήμα βόλεϊ των ανδρών, καθώς η ομάδα έδωσε την εβδομάδα που μας πέρασε αρκετά φιλικά παιχνίδια. Αρχικά, ο Ολυμπιακός αντιμετώπησε την Πέμπτη 1/9 την Κηφισιά, σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό του Ρέντη και έληξε ισόπαλο 2-2 σετ. Φυσικά, δε πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η ομάδα παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες. Ο προπονητής της ομάδας μας, Ρομπέρτο Πιάτσα, επέλεξε να ξεκουράσει τον Ντίμα Φιλίποφ, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Κόνραντ Γκούζντα, Χάρης Σακόγλου και Γιώργος Σφενδυλάκης. Ένα μικροτραυματισμό αποκόμισε και ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος, ο οποίος ένοιωσε ένα τράβηγμα στη γάμπα κατά τη διάρκεια του 1ου σετ και έμεινε εκτός για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Αναλυτικά, κερδίσαμε το πρώτο σετ με 25-18, χάσαμε το δεύτερο και το τρίτο σετ με 22-25 και 14-25 αντίστοιχα, ενώ κερδίσαμε το τέταρτο και τελευταίο σετ με σκορ 25-13. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 80 λεπτά.
Την Παρασκευή 2/10, η ομάδα αναχώρησε με προορισμό την Ιταλία, προκειμένου να δώσει δύο φιλικά με την Παγιάβολο Μολφέτα. Το πρώτο φιλικό πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου έφτασε η ομάδα στην Ιταλία, όπου ηττήθηκε με 3-0 σετ από την σαφώς πιο έτοιμη (όσον αφορά το στάδιο προετοιμασίας) Μολφέτα. Φυσικά, δεν έλειψαν οι απουσίες για την ομάδα του Ολυμπιακού (εκτός των Γκούζντα, Σακόγλου και Σουλτανόπουλου απουσίαζε και ο Ρουμάνος Αντρέι Σπίνου, ο οποίος ταξίδεψε εκτάκτως στη Ρουμανία καθώς παντρεύτηκε ο αδερφός του), ωστόσο η ομάδα το πάλεψε και στα τρία σετ. Αναλυτικά, χάσαμε το πρώτο σετ με 25-23, το δεύτερο με 25-18 και το τρίτο με 25-21. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 70 λεπτά. Το δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί Ιταλικού εδάφους με αντίπαλο τη Μολφέτα πραγματοποιήθηκε στις 3/10, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε -έχοντας τις γνωστές απουσίες- αρκετά καλή εμφάνιση και πάλεψε και πάλι όλα τα σετ, χάνοντας τελικά στις λεπτομέρειες με 3-1. Αναλυτικά, κερδίσαμε το πρώτο σετ με 21-25, ενώ χάσαμε τα επόμενα τρία σετ με 28-26, 26-24 και 25-23 αντίστοιχα. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 114 λεπτά. Η αποστολή των ερυθρόλευκων επέστρεψε στην Ελλάδα την Κυριακή το βράδυ και συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της σε ελληνικό έδαφος. Θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν για το Λιγκ Καπ στις 10 Οκτωβρίου, για το Πρωτάθλημα στις 24 Οκτωβρίου και για το CEV Cup στις 3 Νοεμβρίου (όπου θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των «32» την Παρνού από την Εσθονία σε διπλό ματς). Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μετά τα δύο νικηφόρα φιλικά της ομάδας μας επί του Πανναξιακού στην έδρα της ομάδας της Νάξου, η ομάδα επέστρεψε στον Πειραιά, ενώ το Σάββατο 3/10 έδωσε εκ νέου φιλικό και πάλι με αντίπαλο τον Πανναξιακό, σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό του Ρέντη, το οποίο βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, κι ενώ προηγουμένως βρέθηκε να χάνει με 1-2. Αναλυτικά, χάσαμε το πρώτο σετ με 23-25, κερδίσαμε το δεύτερο με 25-13, χάσαμε το τρίτο με 21-25, ενώ κερδίσαμε το τέταρτο και το πέμπτο με 25-10 και 15-9 αντίστοιχα. Το παιχνίδι κράτησε 79 λεπτά. Ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είχε στη διάθεσή του μεταξύ άλλων την ακραία Κωνσταντίνα Βλαχάκη η οποία επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι απουσίαζε η Λευκορώσα ακραία Ναντέζντα Μολοσάι, η οποία είχε ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Εθνική Λευκορωσίας, με την οποία αγωνιζόταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, ενώ την Πέμπτη 8/10 η ομάδα θα αναχωρήσει και πάλι με προορισμό τη Νάξο, όπου θα λάβει μέρος σε Τουρνουά με τη συμμετοχή της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας Μαρίτσα, του διοργανωτή Πανναξιακού καθώς επίσης και του Άρη Θεσσαλονίκης. Στα αγωνιστικά, θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν για το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις 17 Οκτωβρίου, για το CEV Cup στις 27 Οκτωβρίου (όπου θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των «32» τη Λιναμάρ Μπεκεσάμπαϊ από την Ουγγαρία σε διπλό ματς ) και για το Κύπελλο στις 3 Φεβρουαρίου 2016.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, η ομάδα κορασίδων που συμμετείχε στο φιλανθρωπικό τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας επέστρεψε στη βάση της, έχοντας στις αποσκευές της μία ήττα και μία νίκη σε σύνολο δύο παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκες» στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκαν με 3-2 από το Μαρκόπουλο και στο δεύτερο επικράτησαν με 0-3 του Α.Ο.Ν.Α. Θυμίζουμε, ότι τα έσοδα του τουρνουά  διατέθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Προσαρμογής ΑμεΑ « Ο Καλός Σαμαρείτης». Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω τουρνουά ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Γλύκα Αγγελική, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Κοχιαδάκη Ανδρονίκη, Λιόλιου Γεωργία, Λουκάτου Αφροδίτη, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα και Πάντου Κατερίνα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά για όλα τα τμήματα υποδομών, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Πόλο Ανδρών: Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τις 7 Σεπτεμβρίου για το τμήμα του πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, με τον προπονητή της ομάδας Θοδωρή Βλάχο να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και διπλές (το πρωί στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας και το απόγευμα στον Αγ. Κοσμά) με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν ολόενα και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, είχαμε ένα πρωτότυπο αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο γεγονός. Συγκεκριμένα, οι παίκτες της ομάδας πόλο βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού (στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης») και προπονήθηκαν  υπό τις οδηγίες τόσο του προπονητή του τμήματος πυγμαχίας Βαγγέλη Παπουτσάκη, όσο και του προπονητή του πόλο ανδρών, Θοδωρή Βλάχου.
Το πλάνο της επίσκεψης των «ερυθρόλευκων» περιλάμβανε προπονητική συνεργασία των δυο τμημάτων για την προετοιμασία τους στις αθλητικές υποχρεώσεις που έπονται. Η κοινή συνεργασία των δυο προπονητών των τμημάτων, αποτελεί σίγουρα μια καινοτομία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναληφθεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ίσως και περισσότερες από μία φορές.
 
Στα αγωνιστικά, θυμίζουμε, ότι το Πρωτάθλημα Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου, ενώ οι υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν επίσης μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με την Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), την διοργανώτρια Έγκερ (Ουγγαρία)  η οποία θα προκριθεί στο Final6 ανεξάρτητα της θέσης που θα καταλάβει, τη Σπαντάου (Γερμανία) και τις νικήτριες ομάδες των αγώνων Γιάντραν – Μπρέσια και Ριέκα - Ανόβερο. Στις 17 Οκτωβρίου θα έχουμε πλήρη εικόνα για τον όμιλο του Ολυμπιακού, καθώς τότε θα ολοκληρωθεί ο προκριματικός γύρος. Η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης προγραμματίζεται για τις 4-5 Μαρτίου 2016.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, ανακυρήχθηκαν οι ημερομηνίες για τα πρωταθλήματα υποδομών (Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Μίνι Παίδων), στα οποία συμετέχει φυσικά και ο Ολυμπιακός. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών
Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2016, ενώ η Γ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016.
Πρωτάθλημα Εφήβων
Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2016, η Γ’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Μαϊου 2016, ενώ η Δ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016.
Πρωτάθλημα Παίδων
 Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2016, η Γ’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2016, ενώ η Δ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Ιουνίου 2016.



Πρωτάθλημα Μίνι Παίδων
 Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Ιουνίου 2016, ενώ η Γ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2016.
Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα των αντίστοιχων υπεύθυνων προπονητών του εκάστοτε τμήματος (ο Δημήτρης Πλατανίτης είναι υπεύθυνος για τα τμήματα Νέων Ανδρών και Εφήβων, ο Νίκος Δεληγιάννης για αυτό του τμήματος Παίδων, ο Ανδρόνικος Γκουζέλης για αυτό του τμήματος Μίνι Παίδων και ο Φώτης Μπλάνης για αυτό των αρχαρίων), ενώ το τμήμα εγγραφών της ερυθρόλευκης ακαδημίας πόλο παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πόλο Γυναικών: Πάμε τώρα και στο τμήμα του πόλο γυναικών, όπου ο Ολυμπιακός δήλωσε συμμετοχή στο 4ο τουρνουά ΣΕΔΥ Γυναικών "Τάσος Λάλιος", στο οποίο συμμετείχαν οι έξι από τις οκτώ ομάδες που θα μετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα πόλο γυναικών. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ο Ολυμπιακός  αντιμετώπισε αρχικά στις 2/10 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, τον οποίο διέλυσε με σκορ 30(!). Αναλυτικά, το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με επιμέρους σκορ 5-0, το δεύτερο 8-0, το τρίτο 10-0 και το τέταρτο 7-0. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του Χάρη Παυλίδη, πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, εμφάνισαν αρκετές από τις ικανότητές τους, τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι και είχαν καλό ρυθμό με αρκετή ταχύτητα στο παιχνίδι τους σε μεγάλα χρονικά σημεία του ματς. Φυσικά ο αντίπαλος λόγω της δυναμικότητάς του δε μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, ωστόσο αποτέλεσε μια καλή προπόνηση για τις παίκτριές μας. Σημειωτέον, ότι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με το ερυθρόλευκο σκουφάκι η Τζούλια Έμολο (πέτυχε 5 γκολ) και η Νικόλ Ελευθεριάδου (πέτυχε 2 γκολ) δείχνοντας από πολύ νωρίς τις δυνατότητές τους. Το Σάββατο 3/10 ο Ολυμπιακός έπαιξε άλλα δύο παιχνίδια στα πλαίσια του ίδιου τουρνουά, από τα οποία φυσικά βγήκε νικητής. Το πρώτο με τον ΑΝΟ Γλυφάδας έληξε 22-1 υπέρ του Ολυμπιακού, σε ένα ματς όπου αγωνίστηκαν όλες οι παίκτριές μας. Αναλυτικά, το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με επιμέρους σκορ 5-0, το δεύτερο επίσης με 5-0, το τρίτο με 6-0 και το τέταρτο με 6-1. Το βράδυ της ίδιας μέρας (Σάββατο 3/10), ο Ολυμπιακός έδωσε ακόμα ένα παιχνίδι στα πλαίσια του τουρνουά του ΣΕΔΥ, το τρίτο τη σειρά, στο οποίο επικράτησε με 18-6 επί του Εθνικού. Αναλυτικά, στο πρώτο οκτάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 5-3, στο δεύτερο 3-2, στο τρίτο 4-1 και στο τέταρτο 6-0. Παρά την αντίσταση του Εθνικού, ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε εύκολα τη νίκη. Την Κυριακή 4/10, η ομάδα έδωσε άλλα δύο φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο πάντα του τουρνουά του ΣΕΔΥ. Αρχικά, αντιμετώπισε την ομάδα του Ν.Ο. Ρεθύμνου, του οποίου επικράτησε πανεύκολα με σκορ 26-3. Αναλυτικά: το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με επιμέρους σκορ 7-1, το δεύτερο με 8-0, το τρίτο με 5-2 και το τέταρτο με 6-0. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (4/10), ο Ολυμπιακός έπαιξε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης το πέμπτο και τελευταίο φιλικό του με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, οι ομάδες δεν κατάφερναν να ξεφύγουν στο σκορ η μία από την άλλη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 12-11 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά κατέκτησε και το τρόπαιο, με το νικητήριο γκολ να σημειώνει η Ιταλίδα περιφερειακός Ρομπέρτα Μπιανκόνι μόλις 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς. Αναλυτικά, στο πρώτο οκτάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 3-4, στο δεύτερο 2-2, στο τρίτο 4-2 και στο τέταρτο 3-3.
Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στη βάση της μετά την κατάκτηση του τουρνουά ΣΕΔΥ και πλέον επικετρώνει την προετοιμασία της στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έπονται. Θυμίζουμε ότι το Πρωτάθλημα Ελλάδας ξεκινάει στις 24 Οκτωβρίου, ενώ ο αγώνας για το Σούπερ Καπ Ευρώπης (με αντίπαλο την Μεντιτερανέα Ιμπέρια) θα πραγματοποιηθεί επίσης κατά τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδας για το πόλο γυναικών δεν υφίσταται.
Σε επίπεδο ακαδημιών, ανακυρήχθηκαν οι ημερομηνίες για τα πρωταθλήματα υποδομών (Νέων Γυναικών, Κορασίδων και Νεανίδων), στα οποία συμετέχει φυσικά και ο Ολυμπιακός. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:
Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών
Η Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Μαρτίου 2016, ενώ η Β’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Μαϊου 2016.
Πρωτάθλημα Νεανίδων
Η Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29-31 Ιανουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2016, ενώ η Γ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016.
Πρωτάθλημα Κορασίδων
 Η Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2016, ενώ η Β’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2016.
*Εκτός των προαναφερθέντων, υπάρχει και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι-Κορασίδων, ωστόσο οι ημερομηνίες διεξαγωγής των φάσεων του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος  δεν έχουν ανακυρηχθεί ακόμα.
Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα των αντίστοιχων υπεύθυνων προπονητών του εκάστοτε τμήματος (ο Ιωάννης Μπενόπουλος είναι υπεύθυνος για τα τμήματα Νέων Γυναικών και Νεανίδων, ο Κώστας Χατζηδάκης τα τμήματα Κορασίδων και Μίνι Κορασίδων και ο Φώτης Μπλάνης για αυτό των αρχαρίων), ενώ το τμήμα εγγραφών της ερυθρόλευκης ακαδημίας πόλο παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κολύμβηση: Πάμε τώρα στην κολύμβηση, όπου οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, με την προετοιμασία να συνεχίζεται κανονικά και χωρίς προβλήματα. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κανονικά στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά "Πέτρος Καπαγέρωφ", καθώς και στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Οι αθλητές που αποτελούν την αγωνιστική και την προαγωνιστική ομάδα (περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες) προπονούνται υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Νίκου Γέμελου αλλά και των υπολοίπων μελών του προπονητικού τιμ. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό. Θυμίζουμε, ότι ο το πρόγραμμα προπονήσεων του Ολυμπιακού καλύπτει όλα τα είδη αγωνισμάτων της κολύμβησης (Πρόσθιο, Ελεύθερο, Ύπτιο, Σπριντ, Πεταλούδα, Πλάγιο) ενώ υπάρχει και τμήμα προπόνησης αρχαρίων. Επομένως, όποιος επιθυμεί να δώσει στο παιδί του την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά της κολύμβησης δίπλα στους καλύτερους, δεν έχει παρά να το εγγράψει στην ερυθρόλευκη ακαδημία κολύμβησης του Θρύλου.
Στίβος: Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, έτσι και τώρα δεν έχουμε να πούμε πολλά όσον αφορά το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Επίσημες υποχρεώσεις δεν υπάρχουν, κάτι που είναι απόλυτα λογικό λόγω εποχής. Η προετοιμασία των αθλητών της αγωνιστικής ομάδας συνεχίζεται κανονικά, ενώ οφείλουμε να αναφερθούμε στη συμμετοχή της αθλήτριάς μας Ανδριάννας Φέρρα σε διεθνές τουρνουά. Στις 30/9 λοιπόν, η αθλήτριά μας αναχώρησε με προορισμό τη Νότια Κορέα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα CISM, όπου θα αγωνιστεί στις κούρσες των 100 και 200 μέτρων. Η πρώτη εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για αύριο (6/10) στον προκριματικό των 100μ. ενώ την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και ο τελικός. Την Τετάρτη (7/10) η Ανδριάννα Φέρρα θα ριχτεί στη μάχη των προκριματικών των 200 μέτρων και μια ημέρα αργότερα θα διεξαχθεί ο τελικός. Ας της ευχηθούμε όλοι μας καλή επιτυχία και να γυρίσει πίσω υγειής και δυνατή.
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε και όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοϊας. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες, με τις προπονήσεις να συνεχίζονται κανονικά τόσο για την αγωνιστική, όσο και για την προαγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε, ότι οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Ιστιοπλοϊας του Ο.Σ.Φ.Π. που βρίσκονται στο Μικρολίμανο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
Κωπηλασία: Πάμε τώρα και στο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού, όπου όμως ούτε εδώ είχαμε αγωνιστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά και –ευτυχώς- προβλήματα. Θυμίζουμε ότι οι προπονήσεις γίνονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Ο Τάκης Λιβανός και η Φλωρίτα Αλεξανδροπούλου έχουν αναλάβει και φέτος την προετοιμασία της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του ερυθρόλευκου τμήματος ιστιοπλοϊας και ευχόμαστε η φετινή χρονιά να προστεθεί σε εκείνες που έκαναν περήφανο το σύλλογο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κανόε Καγιάκ: Όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε-καγιάκ, ούτε εδώ είχαμε κάποια σημαντική είδηση, καθώς δεν είχαμε αγωνστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος, Τάσου Βουγίδη. Το τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού, πρόσφατα παρέλαβε καινούργιες βάρκες αλλά και φουσκωτό, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις των αθλητών μας πιο άνετα. Θυμίζουμε ότι οι επόμενοι διασυλλογικοί αγώνες στο κανόε-καγιάκ θα πραγματοποιηθούν στις 11 και στις 24 Οκτωβρίου σε Βόλο και Λίμνη Κουρνά αντίστοιχα, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό αν θα συμμετάσχουν αθλητές του τμήματος του Ολυμπιακού. Σε επίπεδο υποδομών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
Ξιφασκία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε ούτε στην ξιφασκία. Οι αθλητές του ερυθρόλευκου τμήματος ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν την προετοιμασία τους καθώς έρχεται η ώρα των επίσημων αγωνσιτκών υποχρεώσεων με το Κύπελλο Ελλάδας Σπάθης σε άνδρες και γυναίκες να βρίσκεται προ των πυλών. Πέρυσι, οι αθλητές κατέκτησαν και τα δύο τρόπαια και το ίδιο φυσικά θέλουν να επαναλάβουν και φέτος. Τέλος, να αναφέρουμε πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από την Ε.Ο.Ξ. το θέμα σχετικά με το αν θα γίνουν αγώνες ξιφασκίας στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής δυσχέρειας της Ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο φυσικά επηρεάζει την αθλήτριά μας Βουγιούκα, η οποία βρίσκεται προ των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και ενδέχεται να κάνει ελλειπή προετοιμασία.
Πινγκ Πονγκ: Η προετοιμασία των αθλητών του τμήματος πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού εστιάζεται πλέον στο επερχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε, ότι στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Αθλητικό Σωματείο «Ίφιτος Πατρών», ένα παιχνίδι στο οποίο φυσικά θέλει να επικρατήσει προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί και τη φετινή σεζόν. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις στο 3ο Λύκειο Πειραιά, που αποτελεί το χώρο προετοιμασίας της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας, συνεχίζονται κανονικά, με το τμήμα εγγραφών στις ακαδημίες του συλλόγου να παραμένει κανονικά ανοικτό.
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε ούτε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του Ταε Κβο Ντο. Η προετοιμασία του τμήματος συνεχίζεται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τους προπονητές της ομάδας Μιχάλη Μουρούτσο (είναι παράλληλα και αθλητής) και Νίκο Κυρίτση να συνεχίζουν τις προπονήσεις σε έντονους ρυθμούς.
Θυμίζουμε, ότι εκτός της αγωνιστικής ομάδας, το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στεγάζει επίσης τμήματα ακαδημιών στις κατηγορίες ενηλίκων, προαγωνιστικού, μίνι και τζούνιορ, στα οποία είναι μέχρι στιγμής εγεγραμμένα περισσότερα από 30 άτομα. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
Πυγμαχία: Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η αθλήτρια (και προπονήτρια παράλληλα) του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού, Αντωνία Παπουτσάκη, πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Λαέρτειον», προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για την σωματική της κατάσταση. Θυμίζουμε, ότι η αθλήτρια του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει φέτος την πρόκρισή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, επομένως ξεκίνησε την προετοιμασία της μπαίνοντας σταδιακά σε δυνατούς ρυθμούς. Σε άλλα νέα, ο Ολυμπιακός συμμετείχε με δύο αθλητές (Νικία Βεντούρη και Δημήτρη Νικολακόπουλο) στο 1ο Κύπελλο Πυγμαχίας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης». Ο απολογισμός του τμήματος πυγμαχίας ήταν το απόλυτο «δυο στα δυο» αφού τόσο ο Δημήτρης Νικολακόπουλος όσο και ο Νικίας Βεντούρης επικράτησαν των αντιπάλων τους κερδίζοντας και οι δύο το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες τους. Συγκεκριμένα, ο Νικίας Βεντούρης στην κατηγορία των 70 κιλών επικράτησε του Ευάγγελου Κόκκαλη του Αμαρουσίου και ο Δημήτρης Νικολακόπουλος νίκησε τον Νικόλαο Τσολακίδη της ΑΕΚ στην κατηγορία των 60 κιλών. Η συμμετοχή στο εν λόγω τουρνουά, αποτέλεσε το τελευταίο τεστ των αθλητών μας πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων το τετραήμερο 22-25 Οκτωβρίου.
Κικ Μπόξινγκ: Το διήμερο 2-4 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1ο Sports Education Festival, στο οποίο έδωσε το παρόν και ο Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων, έγιναν αγώνες επίδειξης από την αγωνιστική ομάδα του τμήματος Κικ Μπόξινγκ του Ολυμπιακού, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό. Από πλεράς Ολυμπιακού, το "παρόν" στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσαν η τιμ μάνατζερ του τμήματος Νατάσσα Ποντίκα, ο επικεφαλής προπονητής Βλαδίμηρος Ναζαρένκο, ο β' προπονητής Ισίδωρος Μπινίκος (ο οποίος όσο περνάει ο καιρός δείχνει να ξεπερνάει όλο και περισσότερο τον σοβαρό τραυματισμό του) αλλά και η γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος συνεχίζονται κανονικά με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε όσον αφορά τα τμήματα ποδοσφαίρου νέων του Ολυμπιακού και σε επίσημο αλλά και σε ανεπίσημο επίπεδο. Την Τρίτη 29/9, η ομάδα του Ολυμπιακού που μας εκπροσωπεί στο Youth League ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα της Άρσεναλ με 3-2, σε ένα ματς που χάθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται πολύ καλός, ενώ μάλιστα βρέθηκε να προηγείται από πολύ νωρίς με 0-1. Τελικά όμως ηττήθηκε και πλέον είναι στην 2η θέση του ομίλου με την Άρσεναλ να πρωτοπορεί. Το Σάββατο 3/10 πραγματοποιήθηκε η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Superleague Κ20, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον ΠΑΟΚ με 0-4 και συνεχίζει να φιγουράρει πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα με το απόλυτο των νικών. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν οι Μεγαρίτης, Πλέγας, Ανδρούστος και Βάρκας. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε επίσης την έναρξη του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Superleague Κ17, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς όπου ηττήθηκε με 1-0, μπαίνοντας έτσι με το...αριστερό στη φετινή διοργάνωση. Σε άλλα νέα, οι ομάδες νέων του Ολυμπιακού έδωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Πέμπτη 1/10: Ολυμπιακός Κ15 - Μοσχάτο 2000 Κ15. Τελικό σκορ 4-1
Πέμπτη 1/10: Ολυμπιακός Κ15 - ΠΑΣ Γαλάτσι Κ15. Τελικό σκορ 1-0
Σάββατο 3/10: Ολυμπιακός Κ11 - Ατρόμητος Περιστερίου Κ11. Τελικό σκορ 2-2
Σάββατο 3/10: Ατρόμητος Περιστερίου Κ12 - Ολυμπιακός Κ12. Τελικό σκορ 1-0
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά. Την Παρασκευή 2/10 μάλιστα, ο εκ των σκάουτερ του ποδσοφαιρικού Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, επισκέφτηκε τη σχολή ποδοσφαίρου της ομαδας μας στη Βάρη, επιβλέποντας την προπόνηση τόσο των αγοριών, όσο και των κοριτσιών  και συνομίλησε τόσο με τον Επικεφαλής της Σχολής κ. Αγγελάκη όσο και με όλους τους προπονητές.
 
Και πάμε τώρα σε μια καταγραφή που κάτι μου λέει πως στο τέλος της χρονιάς θα είναι η αγαπημένη των περισσοτέρων –αν όχι όλων- των αναγνωστών αυτής της στήλης. Υποσχέθηκα στο προηγούμενο άρθρο πως θα παραθέτω από εδώ και πέρα στο τέλος κάθε κειμένου μια λίστα με όλες τις κατακτήσεις τροπαίων (σε επίσημο αλλά και ανεπίσημο επίπεδο) που θα σημειώνουν όλα τα τμήματά μας σε όλα τα αθλήματα και κατηγορίες. Η αρχή θα γίνει σήμερα, και θα ανανεώνονται και αυτά σε εβδομαδιαία βάση. Εύχομαι κάθε εβδομάδα να έχουμε να γράψουμε και για περισσότερες «ερυθρόλευκες» επιτυχίες.
Μέχρι σήμερα, 5/10/2015 και για τη σεζόν 2015-16 συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει ήδη να κατακτήσει τέσσερα τουρνουά.
1) 1 U-14 Naperville Soccer Association (Ποδόσφαιρο νέων)
2) 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
3) 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
4) 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
 
Τέσσερις πρωτιές μέχρι στιγμής λοιπόν. Κι ακόμα δεν είμαστε ούτε στα μέσα του Φθινοπώρου. Έχω την αίσθηση ότι κα η φετινή θα είναι μια από τις καλύτερες της ιστορίας του συλλόγου μας. Ας ευχηθούμε όλοι μας καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη μας, με υγεία πάνω απ’όλα και με πολλές κατακτήσεις τίτλων.
Αυτά μέχρι σήμερα φίλοι μου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα. Καλή εβδομάδα σε όλους.
 
 
MakTheBet

 
 
 

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

Οπως καταλαβατε το κειμενο δεν ειναι δικο μου αλλα του ΣΥΓΑΥΡΟΥ MakTheBet. Δυστυχως σημερα είχαμε πολλα προβληματα με το server. Ενα περιεργο πραγμα... οταν τα χωνουμε σε συγκεκριμενους ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ μετα εχουμε προβληματα.... τελος παντων..

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ στον MakTheBet.

Εικόνα Ψηλός

Μπράβο και πάλι μπράβο για την πρωτοβουλία της σελίδας να ενημερώνει για τον Ερασιτέχνη , που είναι ανεξήγητα παραγνωρισμένος, εκτός από το osfp.gr δεν υπάρχει άλλο σάιτ για αυτά τα τμήματα. Συνεχίστε την καλή δουλειά, όλοι κοντά στα τμήματά μας, πάμε να τα μαζέψουμε όλα φέτος...

Εικόνα apostolos gaganis

Μπράβο σου! Πληρέστατη ενημέρωση. Όταν θ΄ "ανάψουν" οι αγώνες, χρωμάτισε τις περιγραφές σου με ζωηρά χρώματα, δίνε μας καμιά πικάντικη στιγμή, καμιά ωραία λεπτομέρεια, μετάφερε μας λίγο στα γήπεδα, να "ταξιδέψουμε" λιγάκι... Βάλε κι άλλο "κρέας" στο ωραίο πιάτο που μας προσφέρεις...Ρίξε και κανα μπαχαρικό να μοσχοβολήσει... Ξέρεις τώρα εσύ... Κάν΄το κείμενο σου να το λαχταράμε... "Παίξε" λίγο. Και με τις φωτογραφίες που βάζεις... Την ουσία δεν την προδίδεις, γιατί φαίνεσαι ότι είσαι ευσυνείδητος και συνεπέστατος...

Εικόνα thita

κάθε φορά τα ίδια θα λέμε, αλλά ΜΠΡΑΒΟ για την πληρέστατη ενημέρωση

Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-ΟΣ ο λαός του Θρύλου στο μπάσκετ γυναικών