Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 23.12 έως 29.12.2015


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Kαλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι και χρόνια σας πολλά. Ιδιαίτερα εορταστικό ήταν το κλίμα των προηγούμενων ημερών, καθώς είχαμε τα Χριστούγεννα, ενώ έπεται και ο εορτασμός της αλλαγής του χρόνου. Παρ’όλα αυτά, η εβδομάδα που μας πέρασε είχε και ... «Ολυμπιακό» χρώμα καθώς δεν έλειψε για ακόμα μια φορά η κατάκτηση τίτλων και χρυσών μεταλλίων, έστω και σε ατομικό επίπεδο. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά.
Μπάσκετ Γυναικών: Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση πριν τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ελέω Χριστουγέννων, με την προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη να δίνει στις παίκτριές της 4ήμερη άδεια για το διάστημα 24-27 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου οι "ερυθρόλευκες" αθλήτριες επέστρεψαν στις προπονήσεις, ωστόσο έχει προγραμματιστεί να πάρουν ακόμα μια μέρα άδεια την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, κάτι απόλυτα (φυσιο)λογικό. Από τις 2 Ιανουαρίου και μετά, η ομάδα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2016 με αντίπαλο τη Νίκη Λευκάδας. Η ομάδα του Ολυμπιακού θέλει φυσικά να συνεχίσει να νικηφόρο σερί της το οποίο την έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς μάλιστα να έχει γνωρίσει ήττα. Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αργεί ακόμα η δράση καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Σε επίπεδο ακαδημιών, την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το τμήμα των νεανίδων, καθώς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Τερψιθέα Γλυφάδας στα πλαίσια  της 11ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 34-71 επιστρέφοντας -επιτέλους- στις νίκες μετά από καιρό, ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και αποσπάστηκε 3 βαθμούς από την τελευταία θέση. Πλέον, ακολουθεί διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του εν λόγω τμήματος ελέω εορτών. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Τέλος, σε επίπεδο κορασίδων, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε την περασμένη εβδομάδα κάποιον αγώνα, καθώς το αντίστοιχο πρωτάθλημα κορασίδων Α' ΕΣΚΑΝΑ στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας, έχει διακοπεί λόγω εορτών. Η επόμενη αγωνιστική (12η) είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Πανελευσινιακό. Η επίσημη σελίδα της ακαδημίας μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Facebook, ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016» μέσω φωτογραφίας που κοινοποίησε από την επίσημη σελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εντός έδρας την Κηφισιά στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος πριν τη διακοπή ελέω εορτών. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μάλλον είχαν το μυαλό τους στις ... διακοπές των Χριστουγέννων νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε, καθώς πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση η οποία επέτρεψε στην ομάδα της Κηφισιάς να περάσει νικηφόρα από το κλειστό του Ρέντη με σκορ 1-3 σετ.
Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το τελικό σκορ. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 22-25, στη συνέχεια κερδίσαμε το 2ο με 25-20, ενώ μετέπειτα χάσαμε το 3ο και το 4ο σετ με σκορ 20-25 και 21-25 αντίστοιχα. Εκτός της δεδομένης απουσίας του Όγκουρτσακ η οποία δυσχέρανε την κατάσταση, άλλο ένα στοιχείο που οδήγησε σε αυτήν την ήττα ήταν τα πολλά λάθη (35 στον αριθμό!) τα οποία έκαναν ακόμα πιο εύκολο το έργο των παικτών της Κηφισιάς. Μέσα στη γενικότερη κακή εικόνα του Ολυμπιακού, αυτοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ήταν οι Τσουκ (21 πόντοι) και Κοκκινάκης (16 πόντοι).
Ας δούμε όμως τα στατιστικά όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 10 (6/11 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 9 (8/25 επ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 16 (12/23 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ - 50 άριστες), Τσουκ 21 (15/32 επ, 6 μπλοκ, 45% υπ - 41% άριστες), Σπίνου 11 (9/14 επ, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζης (λ, 69% υπ 59% άριστες), Γκούζντα (λ), Σακόγλου 6 (6/13 επ), Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης (συμμετοχή) 
Μετά το τέλος του παιχνδιού, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Σήμερα ήταν προφανές ότι δεν παίξαμε καλά. Δεν παρουσιάσαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Το μυαλό βρισκόταν κάπου αλλού, ίσως έξω από το γήπεδο και κάναμε πάρα πολλά λάθη. Σίγουρα μπορούμε να παρουσιάσουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι σήμερα. Σε όλο τον πρώτο γύρο παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές αλλά σε τρία ματς δεν ήμασταν στο επίπεδό μας. Κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, κόντρα στον Άρη και σήμερα κόντρα στην Κηφισιά που είναι μια πολύ καλή ομάδα».
Τα highlights του αγώνα με την Κηφισιά μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Παρά την ήττα, ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Τώρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση για τους Πειραιώτες οι οποίοι θα επιστρέψουν για διπλή προπόνηση την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για την έναρξη του Β’ γύρου και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί στους «8» του CEV Cup, θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Σουγκρούτ σε διπλό αγώνα, όπου το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρωσία μεταξύ 19 και 21 Ιανουαρίου και ο επαναληπτικός στο Ρέντη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Ιανουαρίου.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως δεν είχαμε αγωνιστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε λόγω διακοπής των πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ ελέω εορτών. Σε άλλα νέα, ξεκινάμε από τους Εφήβους, οι οποίοι θυμίζουμε πως προκρίθηκαν στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, με την ΕΣΠΕΔΑ να ανακοινώνει πως η επόμενη αγωνιστική της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, θέλοντας φυσικά να μπει με το "δεξί" στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Περνάμε τώρα και στους Παίδες, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους προκρίθηκαν στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, με την ΕΣΠΕΔΑ να ανακοινώνει πως η επόμενη αγωνιστική της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016. Η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού -η οποία μέχρι φέτος δεν έχει χάσει ούτε σετ(!)- θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη, θέλοντας φυσικά και αυτή να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί και να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του Άρη στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 3-0 σετ, έκανε το «11 στα 11» και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι νταμπλούχες που έφτασαν στο φινάλε του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, χωρίς ούτε μια βαθμολογική απώλεια και με μόλις δυο σετ χαμένα κέρδισαν και τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα», δείχνοντας με τις εμφανίσεις και τις νίκες τους ότι είναι –και φέτος- το ξεκάθαρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-13, στη συνέχεια το 2ο με 25-9(!) και τέλος το 3ο επίσης με 25-13. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ξένες Τσβετάνοβα (18 πόντοι) και Λαζάρεβιτς (13 πόντοι). Αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών του Ολυμπιακού οι οποίες αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 9 (8/11 επ. 1 μπλοκ), Κωνσταντίνου 7 (5/11, 2 άσσοι, 58% υπ.), Λαζάρεβιτς 13 (10/21 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 100% υπ.), Λαμπρούση 8 (4/10 επ., 1 άσσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 2 (2 άσσοι), Τσβετάνοβα 18 (14/26 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (45% υπ)/Βλαχάκη (25% υπ.), Κοκκινάκη –λ (100% υπ.), Τέζα 1 (1/1 επ.), Εμμανουηλίδου 1 (1 άσσος)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και οι παίκτριες Λαμπρούση και Τσβετάνοβα, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι φοβόμουν τον Άρη αλλά το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς σε θέμα συγκέντρωσης. Αυτό που είδα με ικανοποίησε αφού αγωνιστήκαμε πολύ καλά και με μεγάλη προσήλωση. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να αναρρώσουν ορισμένες παίκτριες από τραυματισμούς και από τις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.  Ο στόχος του Ολυμπιακού στην Ελλάδα είναι να κερδίζει συνεχώς ενώ όσον αφορά την Ευρώπη θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».
Τζίνα Λαμπρούση: «Μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένα από την αρχή, αυτό θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με το τρίποντο και την πρώτη θέση. Τελείωσε αυτός ο κύκλος τώρα πάμε στο δεύτερο γύρο όπου θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί των νικών μας αλλά και να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή μας συνέχεια. Ο απολογισμός σίγουρα είναι πολύ θετικός μέχρι στιγμής αλλά το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».
Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα: «Είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώνουμε τον πρώτο γύρο μόνο με νίκες. Παραμένουμε συγκεντρωμένες όπως και σήμερα και για αυτό δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Περιμένουμε μετά την ξεκούραση που θα ακολουθήσει, να αρχίσουμε την προετοιμασία μας για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τη συνέχεια του πρωταθλήματος»
Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού πλέον απολαμβάνει τις μέρες αδείας που της έχουν χορηγηθεί ελέω εορτών με την επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Φιλαθλητικό. Τέλος, να θυμίσουμε οτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" του Challenge Cup γυναικών την C.S.M. Βουκουρεστίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ρέντη μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου και o επαναληπτικός μετά από μια εβδομάδα στην Ρουμανία μεταξύ 26-28 Ιανουαρίου. Περνάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως δεν είχαμε αγωνιστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε καθώς υπάρχει διακοπή των πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ ελέω εορτών. Θυμίζουμε ότι όλα τα τμήματα υποδομών του βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στις τελικές φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους, με εξαίρεση το τμήμα των Κορασίδων Γ’. Καθαρά ενημερωτικά θα παραθέσουμε τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του κάθε τμήματος ξεχωριστά:
·         Νεανίδες – 14/01/2016 – Αιγάλεω – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         Κορασίδες Α’ – 09/01/2016 – ΓΣ Ηλιούπολης – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         Κορασίδες Β’ – 09/01/2016 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΟΝ Αργυρούπολης
·         Κορασίδες Δ’ – 10/01/2016 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΓΟΓ Ευρυαλη
Τέλος, να αναφέρουμε και μια εξωαγωνιστική είδηση, καθώς περισσότεροι από 250 λιλιπούτειοι αθλητές του Θρύλου, έδωσαν το «παρόν» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ακαδημίας βόλει της ομάδας μας, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, με αποτέλεσμα το κλειστό του Ρέντη να γεμίσει παιδικά χαμόγελα. Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες στόλισαν δέντρα και έστειλαν ευχές σε όλους.
 
Πόλο Ανδρών: Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού μετά το εκπληκτικό πρώτο μισό της σεζόν απολαμβάνει τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ελέω εορτών και «γεμίζει» τις μπαταρίες της προκειμένου να εμφανιστεί ακόμα πιο βελτιωμένη στο μέλλον. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο και είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ, συνεχίζει και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Champions League στο οποίο δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα καθώς έχει 3 ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και 1 νικη στο μοναδικό εντός έδρας ματς που έδωσε μέχρι στιγμής. Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχίζονται για τον Ολυμπιακό μετά την αλλαγή του χρόνου.
Σε επίπεδο ακαδημιών, οι νεαροί αθλητές των τμημάτων εφήβων, παίδων και μίνι-παίδων απολαμβάνουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο από το 2016 τους περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά καθώς και αυτοί θα ξεκινήσουν με τη σειρά τους τις επίσημες υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών. Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας.
 
Πόλο Γυναικών: Μια από τα ίδια και για το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, οι οποίες μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρώτο μισό της σεζόν (κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ολοκλήρωση του α’ γύρου του πρωταθλήματος Ελλάδας χωρίς ήττα) απολαμβάνουν και αυτές με τη σειρά τους τις μέρες αδείας που τους δόθηκαν ελέω εορτών. Μετά την αλλαγή του χρόνου,  η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού θα κληθεί να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στο ελληνικό πρωτάθλημα αν θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ η μεγάλη πρόκληση είναι η LEN Euroleague, όπου ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το «Back2Back» κατακτώντας την για 2η συνεχόμενη χρονιά. Όλα θα κριθούν στην ... πισίνα, επομένως ας κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι να επανέλθουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
Σε επίπεδο ακαδημιών, οι νεαρές αθλήτριες των τμημάτων Νεων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι Κορασίδων απολαμβάνουν τις διακοπές των εορτών, ωστόσο από το 2016 τις περιμένει και αυτές πολλή δουλειά καθώς θα ξεκινήσουν με τη σειρά τους τις επίσημες υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών. Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας.
 
Στίβος: Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα πλησιάζουμε και στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Προς το παρόν, οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του συγκεκριμένου τμήματος απολαμβάνουν την άδειά τους ελέω εορτών ωστόσο από την αλλαγή του χρόνου και μετά οι προπονήσεις θα συνεχιστουν με κανονικούς ρυθμούς προκειμένου όλοι να είναι έτοιμοι όταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις το επιβάλλουν.
 
Κανόε Καγιάκ: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το τμήμα του κανοε καγιάκ. Οι αθλητές που απαρτίζουν το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκονται σε άδεια ελέω εορτών, ωστοσο από το 2016 και μετά θα επανέλθουν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων προκειμένου να είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί.
 
Κολύμβηση: Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ερυθρόλευκης αποστολής που συμμετείχε στο κολυμβητικό Γκραν Πρι Χριστουγέννων που διεξήχθη στο Καρπενήσι. Ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός καθώς οι αθλητές του Ολυμπιακού κατέκτησαν 7 χρυσά μετάλλια, 2 αργυρά και 2 χάλκινα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις θέσεις που κατέλαβαν στα εκάστοτε αγωνίσματα οι αθλητές του Ολυμπιακού:
100μ. Ελεύθερο Ανδρών
1ος Χρήστος Κατραντζής
5ος Ντέιαν Γιοβάνοβιτς
200μ. Ελεύθερος Γυναικών
3η Μαρία Λιώση
400μ. Ελεύθερο Ανδρών
1ος Ντέιαν Γιοβάνοβιτς
50μ. Ελεύθερο Γυναικών
2η Μάρθα Μάτσα
3η Μαρία Λιώση
50μ. Πεταλούδα Ανδρών
1ος Χρήστος Κατραντζής
4Χ50μ. Σκυταλοδρομία Ανδρών
1ος Ολυμπιακός
100μ. Ελεύθερο Γυναικών
2η Μάρθα Μάτσα
4η Μαρία Λιώση
200μ. Ελεύθερο Ανδρών
1ος Ντέιαν Γιοβάνοβιτς
100μ. Πεταλούδα Ανδρών
1ος Χρήστος Κατραντζής
50μ. Ελεύθερο Ανδρών
1ος Χρήστος Κατραντζής
Πλέον οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού απολαβμάνουν την εορταστική τους άδεια με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις να επανέρχονται μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
Ιστιοπλοϊα: Για 19η συνεχόμενη χρονιά στην πολυετή και γεμάτη επιτυχίες καριέρα του, ο αθλητής του Ολυμπιακού Αιμίλιος Παπαθανασίου, κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Star. Αυτό αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά και τα διεθνή δεδομένα και ο νέος τίτλος ήρθε σε μια εποχή που η παγκόσμια ομοσπονδία αναβάθμισε την κλάση σε τέτοιο επίπεδο που πλέον  ο τελικός  του StarSailorsLeague θα είναι εφάμιλλος του America’s Cup, του Volvo Ocean Race, του World Match Racing Tour και του Extreme Sailing Series.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργάνωσε ο ΝΟΤΚ υπό την αιγίδα της ΕΙΟ. Έτρεξαν τέσσερα σκάφη και ο Παπαθανασίου, που είχε πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα, κέρδισε και τις πέντε ιστιοδρομίες που έγιναν. Πολλά συγχαρητήρια στον Αιμίλιο και στο πλήρωμά του, οι οποίοι μας έκαναν για ακόμα μια φορά βαθιά υπερήφανους.
 
Κωπηλασία: Αγωνιστικά νέα δεν είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα οσον αφορά το τμήμα της κωπηλασίας, είχαμε ωστόσο μια ιδιαίτερη κίνηση από πλευράς των υπευθύνων του συγκεκριμένου τμήματος. Με μια χριστουγεννιάτικη κάρτα....απολογιστικού χαρακτήρα την οποία παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες, το κωπηλατικό τμήμα μας ευχήθηκε καλές γιορτές κάνοντας αναφορά στις διακρίσεις που πέτυχε μέσα στο 2015 ευχόμενη μάλιστα να επαναληφθούν και...την επόμενη χρονιά.
Κατά τα λοιπά, οι αθλητές κωπηλασίας του Ολυμπιακού συνεχίζουν να απολαμβάνουν την άδειά τους ελέω εορτών, ωστόσο από το 2016 και μετά τους περιμένει αρκετή δουλειά και πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις.
 
Πινγκ Πονγκ: Οι αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν το τμήμα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα συνεχίζουν να απολαμβάνουν την εορταστική άδεια που τους δόθηκε, ωστόσο από την αλλαγή του χρόνου και μετά θα ριχτούν και πάλι στη μάχη του πρωταθλήματος για την κατάκτηση του οποίου πρέπει να δουλέψουν σκληρά και με συνεχείς ρυθμούς. Μια από τα ίδια και για τους λιλιπούτειους αθλητές της ερυθρόλευκης ακαδημίας πινγκ πονγκ, οι οποίοι ξεκουράζονται με τη σειρά τους και αυτοί φορτίζοντας τις μπαταρίες τους ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.
 
Ξιφασκία: Κανένα αγωνιστικό νέο όσον αφορά τους δύο αθλητές του τμήματος ξιφασκίας μας, Βάσω Βουγιούκα και Γιώργο Τσουρούτα. Και οι δύο απολαμβάνουν την εορταστική τους άδεια και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουν και αυτοί στα γνωστά στάνταρ προπονήσεων.
 
Πυγμαχία: Μετά την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία 51kg των γυναικών, η Αντωνία Παπουτσάκη, όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν το συγκεκριμένο τμήμα, απολαμβάνουν την ολιγοήμερη άδεια που τους χορηγήθηκε ελέω εορτών, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να επανέρχονται μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
Ταε Κβο Ντο: Μια από τα ίδια και για το τμήμα ταε κβο ντο, του οποίου οι αθλητές του αγωνιστικού και του προαγωνιστικού τμήματος βρίσκονται σε άδεια με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να επανέρχονται μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
Κικ Μπόξινγκ: Όπως και στα προγούμενα δύο τμήματα πολεμικών τεχνών, έτσι και στο τμήμα του κικ μπόξινγκ, οι αθλητές και οι αθλήτριες που το απαρτίζουν σε αγωνιστικό και προαγωνιστικο επίπεδο βρίσκονται σε άδεια, απολαμβάνοντας τις ημέρες των εορτών.
Στο σημείο αυτό να πούμε πως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός οργάνωσε τον από κοινού εορτασμό των Χριστουγέννων και από τα τρία τμήματα των πολεμικών τεχνών (πυγμαχίας, ταε κβο ντο και κικ μπόξινγκ) διοργανώνοντας μια εορταστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην εμπορική στοά του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης». Το παρών έδωσαν 200 περίπου παιδιά τα οποία διασκέδασαν με την ψυχή τους, έπαιξαν με την επίσημη μασκότ του Ολυμπιακού, τον Leone, ενώ έλαβαν και δώρα τα οποία ήταν μια ευγενική προσφορά από το RED Store και την εταιρία Force 1. Επρόκειτο για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία η οποία μακάρι να επαναληφθεί και στο μέλλον
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα διέκοψαν τη λειτουργία του για λίγες μέρες ελέω εορτών ωστόσο πολύ σύντομα θα επαναλειτουργήσουν συνεχίζοντας κανονικά τις προπονήσεις και έχοντας ανοιχτές τις πόρτες τους για όποιο κορίτσι επιθυμεί να μάθει τα μυστικά του αθλήματος δίπλα στους καλύτερους.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague σε επίπεδο Κ20, Κ17 και Κ15, αυτά έχουν σταματήσει προσωρινά ελέω εορτών, με τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις να επιστρέφουν μετά την αλλαγή του χρόνου.  Θυμίζουμε πως και τα τρία τμήματα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους, δείχνοντας έτσι ότι στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη γίνεται εξαιρετική δουλειά απ’ όλους. Αγωνιστική δράση δεν είχαμε ούτε όσον αφορά τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικης σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ιστιοπλοϊας στην κατηγορία Star από τον Αιμίλιο Παπαθανασίου και την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων στο κολυμβητικό Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στο Καρπενήσι, η καταγραφή των τροπαίων μας για τη σεζόν 2015-16 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
•         1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
•         1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ατομικούς τίτλους:
•         1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
•         1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star (Ιστιοπλοϊα)
Επίσης, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τουρνουά :
•         1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
•         1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
•         1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
•         1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
•         1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
•         1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει σαράντα (47) χρυσά μετάλλια:
•         1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
•         1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
•         2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
•         2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
•         4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
•         2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
•         4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
•         2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
•         4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
•         4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
•         11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
•         7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
•         1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
•         2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
ΥΓ1: Αν δεν έχω κάνει κάποιο σοβαρό λάθος, την επομενη εβδομάδα δεν υπάρχει αγωνιστική δράση για κανένα από τα ερασιτεχνικά μας τμήματα, επομένως γι’αυτό και δεν παρέθεσα αγωνιστικό «καλεντάρι».
ΥΓ2: Κάθε εβδομάδα και νέες διακρίσεις. Κάθε εβδομάδα και νέες κατακτήσεις τροπαίων. Ακόμα και εν μέσω εορτών. Αυτά μόνο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
ΥΓ3: Την επόμενη εβδομάδα θα παραθέσω στο άρθρο μου το σπέσιαλ αφιέρωμα το οποίο έχω υποσχεθεί. Μπορεί μάλιστα, επειδή μου την βάρεσε, να είναι και....διπλό!
ΥΓ4:  Έπεται εβδομάδα χωρίς Ολυμπιακό, σε κανένα άθλημα. Ξέρω, είναι πολύ δύσκολο και επίπονο. ΥΠΟΜΟΝΗ!
ΥΓ5: Καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα, σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας! Κάτι τέτοιες μέρες η οικογένεια είναι ό,τι πιο σημαντικό!
ΥΓ6: Έτσι, για το...φινάλε, τσιμπήστε και «ερυθρόλευκες» ευχές από τους ίδιους τους αθλητές του Ολυμπιακού μας! (http://www.olympiacos.org/article/54010/eyxes-apo-toys-athlites-toy-olympiakoy)
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Χρόνια Πολλά,καλά,δημιουργικά και πάντα Ερυθρόλευκα σε όλους και σε σένα προσωπικά MakTheBet,που προσφέρεις πολλά στην πλήρη ενημέρωση των γαύρων.Αξιοσημείωτο της χρονιάς που τελειώνει,αλλά και του πρώτου γύρου της αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε,είναι η κυριαρχία μας στα γυναικεία ομαδικά αθλήματα.Και φυσικά η επανίδρυση του τμήματος μπάσκετ,που μπήκε με φόρα και ορμή για να τα σαρώσει όλα και να κάνει τους γνωστούς οπαδούς της πλάκας να αναζητούν ακόμα πιο απίθανα αθλήματα για να ασχοληθούν!Κομμένο και το γυναικείο μπάσκετ,ας κοιτάξουν να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ κανένα πρωτάθλημα πυγμαχίας,γιατί άλλος τρόπος να δούν πρωτάθλημα κάπου δεν υπάρχει,μόνο η κλεψιά και η απάτη...Αντιθέτως,αυτό που έχουν πετύχει τα 3 γυναικεία ομαδικά μας τμήματα σε μπάσκετ,βόλλευ,πόλο είναι απίστευτο κι όμως Ολυμπιακό,Πρωταθλήτριες χειμώνα χωρίς ούτε 1 ήττα,χωρίς ούτε έναν χαμένο βαθμό,με συντριπτικά στατιστικά!Ποιος να μας το έλεγε και να το πιστεύαμε πριν 15-20 χρόνια,όπου δεν υπήρχαν ή φυτοζωούσαν στον Ολυμπιακό τα γυναικεία ομαδικά τμήματα και,κακά τα ψέμματα,δεν μας ενδιέφερε κιόλας...(Μέχρι που κάποιοι το θεωρούσαν και ψιλοντροπή να ασχολείσαι με γυναικεία αθλήματα ή έστω ήταν παντελώς αδιάφορα).Το δε τμήμα βόλλευ αποτελούσε και το μαύρο πρόβατο του συλλόγου,που έδινε αφορμές για να βγάζουν γλώσσα οι ανύπαρκτοι σε όλα τα σπορ παντοτινοί...Τώρα,όμως,αλλάξανε τα πράγματα,γύρισε ο τροχός,και έχει παντού ΤΣΟ+ΛΟ για τις βαζελίνες(στην πισίνα ακόμα δεν έχουν το θράσσος να εμφανιστούν,φοβούμενες τον πλήρη εξευτελισμό...).Έχουμε ένα χαρακτηριστικό εμείς οι γαύροι,την πολύ δυνατή μνήμη,δεν ξεχνάμε κάποια πράγματα.Και είμαστε και large τύποι και τα ξεπληρώνουμε ΌΛΑ διπλά και τρίδιπλα...Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τις κοπέλες που φοράνε αυτήν την δοξασμένη φανέλα να έχουν αποκτήσει την μαγκιά και τον τσαμπουκά που πρέπει και να τους κάνουνε κηδείες μέσα στα κοτέτσια τους.Οπότε περιμένουμε το 2016,εκτός όλων των άλλων,να μας φέρει και το πρώτο νταμπλ στο γυν.μπάσκετ.Θα χορτάσουν ΤΣΟ+ΛΟ οι αμαζόνες του υπογείου της Λ.Αλεξάνδρας και της Κυψέλης,όσο δε για το καμάρι του Συλλόγου,τις Υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης,πιστεύω ό,τι θα κάνουν το repeat σε όλα τα τρόπαια και το 2016!Καλώς,λοιπόν,να έρθει το 2016,για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και να τα σαρώσουμε πάλι ΟΛΑ σε άντρες και γυναίκες.Για Ολυμπιακό μιλάμε άλλωστε...Και ακούγεται ό,τι ψήνεται και γυναικείο τμήμα στο ποδόσφαιρο.Για να δούμε...

Εικόνα MakTheBet

Καλή χρονιά αδερφέ...Όπως τα λες είναι...

Εικόνα thita

καλώς τον αδερφό ερασιτέχνη, και πάλι μπράβο για τον κόπο σου, πληρέστατη όπως πάντα η παρουσίαση, αναμένουμε το αφιέρωμα, μάλλον θα το πάμε για bookmark εεε......

έχει Θρύλο η εβδομάδα, έχει, μπάσκετ σήμερα με μπάρτσα και κυριακή με απόλλωνα πάτρας χεχεχε, μην πάθουμε στέρηση

Εικόνα MakTheBet

Καλησπερα αδερφε, οταν λεω οτι δεν εχει παιχνιδι αναφερομαι στα ερασιτεχνικα τμηματα... Μονο με αυτα αλλωστε ασχολουμαι σε αυτην την ενοτητα... Οσο για το αφιερωμα, θα ευχαριστησει πολλους και θα δυσαρεστησει καποιους αλλους... Το μονο σιγουρο...