Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 06.01 έως 12.01.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια "ερυθρόλευκη" εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού να συνεχίζουν και το 2016 αυτό που ξέρουν καλά, δηλαδή να σημειώνουν νίκες, διακρίσεις αλλά και να κατακτούν τρόπαια. Θα αναλύσουμε όλα τα πεπραγμένα, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
Σήμερα θα ξεκινήσω με δύο σημαντικές εξωαγωνιστικές ειδήσεις, οι οποίες αφορούν τον Ερασιτέχνη μας. Ξεκινάμε από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, όταν και πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των αγωνιστικών τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το τί έγινε στη συγκέντρωση αυτή, στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, osfp.gr και συγκεκριμένα στο εξής link.
 
Τέσσερις μέρες αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Τα πεπραγμένα της συγκεκριμένης εκδήλωσης μπορείτε να τα διαβάσετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, osfp.gr και συγκεκριμένα στο εξής link.
 
Κι αφού λοιπόν αναφέραμε τα περί κοπής των πιτών των ακαδημιαϊκών και μη τμημάτων του Ερασιτέχνη μας, πάμε να δούμε αναλυτικά τα νέα του εκάστοτε τμήματος.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού υποδέχθηκε στο Κλειστό της Γλυφάδας τη Νίκη Λευκάδας στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία άνοιξε την αυλαία του β' γύρου. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Εννοείται ότι πάμε για το «10Χ10» στην  έναρξη του β’ γύρου.  Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα παιχνίδια. Προερχόμαστε από μια διακοπή 20 ημερών, όλες οι ομάδες αλλά ελπίζουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι του ρυθμού που πρέπει να έχουμε. Είμαστε πανέτοιμοι και υγιείς για να κάνουμε μια ακόμη νίκη».
 
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, της οποίας και επικράτησε με το επιβλητικό 93-65. Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας, όντας αήττητος.
Τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων του αγώνα ήταν: 29-14 στο 1ο, 23-10 στο 2ο, 17-21 στο 3ο και 24-20 στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι καλύτερές μας παίκτριες ήταν η Τζόνσον (25 πόντοι) και η Χατζηνικολάου (12 πόντοι). Αναλυτικά, οι πόντοι των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Τζόνσον 25, Χατζηνικολάου 12 (1 τριπ.), Κριστόφερσον 9, Μπαλτά 8 (2 τριπ.), Χαλιβέρα 8,  Παπαμιχαήλ 8, Μπόνη 7 (1 τριπ.), Γκοτζή 4, Σταμάτη 4, Κοσμά 4, Νικολαϊδου 4, Καλογήρου (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, όσο και η αθλήτρια Χέιλι Κριστόφερσον έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Αμυντικά που μας ενδιαφέρει πολύ αυτός ο τομέας ήμασταν πολύ δυνατοί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και κάποιες παίκτριες που είχαν μείνει αρκετό καιρό εκτός. Λίγο χαλαρώσαμε συνειδητά στην άμυνά μας. Θεωρώ ότι κάναμε λάθη και στην άμυνα και στην επίθεση, τα οποία θα διορθωθούν, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αφού είχε μεσολαβήσει μια μεγάλη διακοπή και πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση».
Χέιλι Κριστόφερσον: «Ξεκινήσαμε καλά τις υποχρεώσεις μας τη νέα χρονιά. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και η άμυνα ήταν ξανά το δυνατό μας σημείο. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια με τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα στον Άρη Πετρούπολης και τον Παναθηναϊκό. Η σημερινή εμφάνιση μετά από την διακοπή που είχε προηγηθεί ήταν πολύ καλή».
Η επομενη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Άρη Πετρούπολης. Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αργεί ακόμα η δράση καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
 
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις νεανίδες οι οποίες τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αντιμετώπισαν εντός έδρας τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων. Οι αθλήτριες της Γιάννας Καπουσούζη ηττήθηκαν στα σημεία με 52-53 και παρέμειναν στην 7η θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική, οι Νεανίδες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό. Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες, οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου εντός έδρας τον Πανελευσινιακό στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Α' Κορασίδων. Οι λιλιπούτειες αθλήτριες της Γιάννας Καπουσούζη γνώρισαν την ήττα με 40-47 με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην 9η θέση της βαθμολογίας. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Κορασίδων Α' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΟ Βάρης Αναργυρους.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Μετά το τέλος της άδειας λόγω εορτών και την επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις και με δεδομένο ότι θα υπήρχε αρκετό κενό διάστημα μέχρι την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού έκλεισε τρία φιλικά στο Ρέντη προκειμένου να βρει γρήγορα το ρυθμό του εν'όψει της επανέναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου κόντρα στην Κηφησιά, στη συνέχεια αγωνίστηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό ενώ τέλος αγωνίστηκε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου και πάλι κόντρα στην Κηφησιά.
Ξεκινάμε χρονολογικά με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Κηφησιά το οποίο διεξήχθη στις 5 Ιανουαρίου και έληξε με 4-0 σετ υπέρ του Ολυμπιακού. Αναλυτικά τα σετ: Κερδίσαμε 25-16 το 1ο, 25-18 το 2ο, 25-17 το 3ο και 28-26 το 4ο και τελευταίο σετ.
Το παιχνίδι της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου απέναντι στον Παμβοχαϊκό έληξε με νίκη 3-1 σετ υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Χάρη Σακόγλου να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση την οποία ολοκλήρωσε με 24 πόντους. Αναλυτικά τα σετ: Κερδίσαμε 25-21 το 1ο και 25-16 το 2ο, χάσαμε το 3ο με 18-25 και τέλος κερδίσαμε το 4ο με 25-19.
Στο τρίτο και τελευταίο φιλικό της 9ης Ιανουαρίου με αντίπαλο την Κηφησιά για 2η φορά, ο Ολυμπιακός επικράτησε και πάλι με 4-0 σετ πραγματοποιώντας το "3 στα 3" στα φιλικά παιχνίδια που είχε προγραμματίσει. Αναλυτικά τα σετ: Κερδισαμε το 1ο με 25-22, το 2ο με 25-13, το 3ο με 25-16 και το 4ο με 25-20.
 
Και αφού τελείωσε χωρίς ήττα αυτήν τη μίνι-προετοιμασία της με τα τρία φιλικά παιχνίδια, η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για το ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου εντός έδρας στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής με την οποία ανοίγει η αυλαία του β' γύρου της διοργάνωσης. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ στις δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο προκειμένου να δώσει δυναμικό παρών στην αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου. Ας δούμε τί είπε:
Ντίμα Φιλίπποφ: «Έχουμε αφήσει πίσω μας το παιχνίδι με την Κηφισιά και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Στη Σύρο γνωρίσαμε την ήττα και αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. Σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε τον Φοίνικα ενώ έχουμε και μια μεγάλη σειρά παιχνιδιών και ταξιδιών στη συνέχεια. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά, δείχνουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις αλλά αυτό πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Είναι πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να ενισχύσει την προσπάθεια μας για νίκη, αφού πάντα με αυτόν παρών, τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμάς».
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις, ξεκινάμε με το Κύπελλο όπου όμως δε γνωρίζουμε ακόμα τον αντίπαλο του Ολυπιακού καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η Β'Φάση στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Χρονολογικά, η τελευταία αναμέτρηση της Β'Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (ΜΑΣ Νικη Αιγινίου - ΑΣ Μακεδονικός) και φαντάζομαι πως μετά από αυτήν την αναμέτρηση θα έχουμε πλήρη εικόνα για το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας. Μέχρι τότε, αναμονή. Πάμε και στο Λιγκ Καπ, θυμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί ήδη από τη Β'Φάση της διοργάνωσης έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δύο με αντίπαλο την Παναχαϊκή και ένα με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου. Το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί στους «8» του CEV Cup, θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Σουγκρούτ σε διπλό αγώνα, όπου το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρωσία μεταξύ 19 και 21 Ιανουαρίου και ο επαναληπτικός στο Ρέντη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Ιανουαρίου.
Πάμε τώρα να δούμε τί συμβαίνει και στα τμήματα υποδομών του βόλει ανδρών του Ολυμπιακού. Ξεκινάμε από τους Εφήβους, οι οποίοι θυμίζουμε πως προκρίθηκαν στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, με την 1η αγωνιστική να διεξάγεται σήμερα (12 Ιανουαρίου) όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΑΟΝ Αργυρούπολης. Το ματς είναι προγραμματισμένo να διεξαχθεί στις 21:45 το βράδυ επομένως δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα. Θα το αναφέρουμε πάντως στο άρθρο της επόμενης εβδομάδας. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου όπου οι Έφηβοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν και πάλι τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, αυτήν τη φορά εκτός έδρας.
Τέλος, όσον αφορά τους Παίδες, θυμίζουμε πως και αυτοί με τη σειρά τους προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και αντιμετώπισαν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της φάσης αυτής. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησαν με 1-3 σετ, με το χαμένο αυτό σετ να αποτελεί το 1ο της χρονιάς! Οι παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς είναι οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μαγγανάς Πέτρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης. Στράτος Απόστολος,  Δασκαλέρος Γιώργος. Η επόμενη αγωνιστική για τους Παίδες είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Ακάδημο Αργυρούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μετά το τέλος των εορτών, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και μάλιστα το περασμένη Σάββατο 9 Ιανουαρίου αντιμετώπισε εντός έδρας τον Φιλαθλητικό Λαρίσης στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την οποία άνοιξε η αυλαία του β' γύρου. Πριν το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας έχει μεγαλύτερες προοπτικές και μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο β’ γύρο.  Στο πρώτο μισό της σεζόν μόνο σε λίγα ματς ήμασταν πλήρεις αλλά από εδώ και στο εξής είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε σε top επίπεδο και να διατηρηθούμε εκεί και στο φινάλε της σεζόν. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς, αυτός είχε οριοθετηθεί από την έναρξη του πρωταθλήματος».
Και πάμε τώρα στα αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ κάνοντας το "12 στα 12" και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Αναλυτικά η διακύμανση των σετ: Κερδίσαμε το 1ο με 25-19, το 2ο με 25-14 και το 3ο με 25-10. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ξένες Τσβετάνοβα και Μαλασάι οι οποίες πέτυχαν 14 και 10 πόντους αντιστοιχα. Ας δούμε όμως τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς:  Γιώτα 9 (4/9 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Κωνσταντίνου 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ, 11% υπ.), Λαζάρεβιτς 8 (6/10 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 17% υπ.), Λαμπρούση 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ),  Χριστοδούλου 1 (1 άσος), Τσβετάνοβα 14 (12/18 επ., 2 άσοι), Κονόμι –λ (44% υπ.)/Μαλασάι 10 (8/13 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ (43% υπ.), Βλαχάκη 3 (1/3 επ., 2 άσοι), Κοκκινάκη –λ (67% υπ.), Εμμανουηλίδου (3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Τέζα (συμμετοχή)
 
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας μας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς όσο και η παίκτριά μας Ναντζέγια Μαλασάι έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και σημειώσαμε μια εύκολη νίκη.  Κάναμε ένα μικρό αριθμό λαθών κυρίως στο πρώτο σετ, γεγονός που ήταν φυσιολογικό. Τώρα κοιτάμε μπροστά γιατί το επόμενο διάστημα παίζουμε σημαντικά παιχνίδια»
Ναντζέγια Μαλασάι: «Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε το προηγούμενο διάστημα, ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και σήμερα παίξαμε αρκετά καλά. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά αυτή την περίοδο και θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω από την πλευρά μου την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Η επόμενη αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου.
Όσον αφορά την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός δε γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό του, απλούστατα διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Β'Φάση της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Φαντάζομαι πως όταν με το καλό ολοκληρωθεί και αυτή, θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα και για αυτήν τη διοργάνωση. Τέλος, να θυμίσουμε οτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" του Challenge Cup γυναικών την C.S.M. Βουκουρεστίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ρέντη μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου και o επαναληπτικός μετά από μια εβδομάδα στην Ρουμανία μεταξύ 26-28 Ιανουαρίου.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, αφού πρώτα θυμίσουμε πως όλα τα τμήματα υποδομών του βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στις επόμενες φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ, με εξαίρεση το τμήμα των Κορασίδων Γ’. Θα ξεκινήσουμε από το τμήμα των Νεανίδων οι οποίες την περασμένη εβδομάδα δεν έδωσαν κάποιο αγώνα, ωστόσο την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα αγωνιστούμε εκτός έδρας με αντίπαλο το Αιγάλεω.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Α', οι οποίες το Σάββατο 9 Ιανουαρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης. Η ομάδα του Σπύρου Σαραντίτη επικράτησε με 2-3 σετ. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Πάντου Κατερίνα. Η επομενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου.
 
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες το Σάββατο 9 Ιανουαρίου αντιμετώπισαν εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης. Η ομάδα του Μανώλη Ζωγραφάκη ηττήθηκε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες που αγνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου Ελένη, Δήμιζα Πόπη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα, Μακαρίδη Κατερίνα, Τύρου Μαρία,Φιρλιγκού Γιώτα, Χαρμπή Κατερίνα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΓΣ Άρτεμις.
Τέλος, οι Κορασίδες Δ', αντιμετώπισαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη ηττήθηκε με 2-3 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Μυλωνά Άντρια, Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη, Στύλιου Νικολίνα, Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Πόλο Ανδρών: Θα ξεκινήσουμε από μια εξωαγωνιστική είδηση, καθώς ο αθλητής μας Γιάννης Φουντούλης αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος πολίστας για το 2015. Πρόκειται για μια τεράστια διάκριση, για την οποία έκανε λόγο και ο ίδιος σε μια μικρή συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Γιάννης Φουντούλης: «Όσον αφορά την προσωπική μου διάκριση, που το όνομα μου συγκαταλέχθηκε στα κορυφαία ονόματα του χώρου, μόνο τιμή και υπερηφάνεια νοιώθω, και για εμένα προσωπικά αλλά δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου σε αυτή την διαδικασία αλλά και την Εθνική ομάδα όπως και τον σύλλογο μου τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.»
Σε άλλα νέα, οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ωστόσο οι επίσημες υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη αργούν ακόμα. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, η επόμενη αγωνιστική (10η) είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Υδραϊκό, θέλοντας φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, θυμίζουμε ότι η κλήρωση που έγινε κατά τα μέσα Δεκεμβρίου ανέδειξε για την προημιτελική φάση του θεσμού τα εξής ζευγάρια: ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΝΟ Γλυφάδας, Υδραϊκός – Παναθηναϊκός, Εθνικός – ΠΑΟΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Παλαιό Φάληρο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και οι νικητές θα προκριθούν στο Final 4 της διοργάνωσης η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 4-5 Μαρτίου 2016.
Τέλος, όσον αφορά το Champions League, θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ακόμα ήττα καθώς έχει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και μία νικη στο μοναδικό εντός έδρας ματς που έδωσε μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι 3ος στη βαθμολογία του ομίλου του, μόλις ένα βαθμό κάτω από τις πρωτοπόρες Πριμόριε Ριέκα και Μπαρτσελονέτα οι οποίες μοιράζονται από κοινού την πρώτη θέση. Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Γιαντράν.
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα αντίστοιχα τμήματα υποδομών (Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Μίνι Παίδων), μπαίνουν πλέον σε ρυθμούς δυνατών προπονήσεων καθώς σε λίγο καιρο ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις τους. Τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας.

Πόλο Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα του πόλο γυναικών, θα ξεκινήσω με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρέδωσε την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουαρίου ο αρχιπροπονητής του τμήματος Χάρης Παυλίδης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Για εξοικονόμηση χώρου δε θα την παραθέσουμε εδώ, μπορείτε όμως να τη διαβάσετε αναλυτικά στο παρακάτω link.
Συνεχίζουμε με μια ακόμα σπουδαία είδηση, καθώς ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση της τρομερής διεθνούς φήμης Καναδέζας πολίστριας, Μόνικα Έγκενς. Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, η Έγκενς ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, στο επίσημο σάιτ του οποίου έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια της ομάδας μας. Ας δούμε τί είπε:
Μόνικα Έγκενς: «Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ και  αυτή είναι η πρώτη φορά που θα παίξω επαγγελματικά. Είμαι ενθουσιασμένη για τις νέες εμπειρίες που θα αποκτήσω , σχετικά με το παιχνίδι, τις νέες τακτικές και τις αθλήτριες και χαίρομαι που θα είμαι μέρος όλου αυτού. Νομίζω ότι είναι στο μυαλό κάθε αθλητή να γίνει ο καλύτερος που μπορεί και ότι πάντα παίρνεις κάτι από το σύλλογο που αγωνίζεσαι.  Όταν έχεις τη δυνατότητα να παίξεις με διαφορετικούς αθλητές είναι πάντα καλό μιας και μαθαίνεις από τον κάθε αθλητή. Έχω ακούσει πολλά πράγματα για τον σύλλογο. Ξέρω ότι είχε αρκετές επιτυχίες στο παρελθόν και ότι πέρσι κέρδισε τους τίτλους. Ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και φέτος. Ανυπομονώ και εγώ να γίνω κομμάτι του Ολυμπιακού. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο. Έχω δει πολλά βίντεο με τους οπαδούς μας και είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ».
Το σπουδαίο βιογραφικό της Μόνικα Έγκενς μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
 
Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μια ακόμα ατομική διάκριση από πολίστρια του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η οποία ανακυρήχθηκε η "καλύτερη πολίστρια της Ευρώπης για το 2015". Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από την υπουργό Αθλητισμού της Σερβίας, Βάνια Ουντόβισιτς στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κόμπανκ Αρένα του Βελιγραδίου πριν την αναμέτρηση της Σερβίας με την Κροατία.
Σε άλλα νέα, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, αν και η επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος αργεί ακόμα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τον Εθνικό στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Επειδή διοργανωση Κυπέλλου Ελλάδας δεν υφίσταται σε επίπεδο γυναικών, ο Ολυμπιακός εκτός του πρωταθλήματος συμμετέχει μόνο στην LEN Euroleague, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση για αυτό το άθλημα. Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην α' φάση της διοργάνωσης, έχοντας να αντιμετωπίσει στον όμιλό του τις Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη (Ελλάδα), Όττερ (Μ.Βρετανία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία). Αν σκεφτούμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει κερδίσει την Πάντοβα στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και τη Βουλιαγμένη στο ελληνικό πρωτάθλημα σε συνδθασμό με το ότι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου δεν είναι τόσο δυνατές, ο Ολυμπιακός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να συνεχίσει το ταξίδι του προς την κατάκτηση της Euroleague για δεύτερη συνεχόμενη χρονια. Ολα ωστόσο θα κριθούν στην πισίνα, επομένως υπομονή. Δεν έχει βγει ακόμα το πλήρες πρόγραμμα αγώνων του Ολυμπιακού, ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της LEN, το Final-4 της διοργάνωσης, στο οποίο ελπίζουμε να βρίσκεται και η ομάδα μας, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Απριλίου.
Τέλος, σε επίπεδο ακαδημιών, οι νεαρές αθλήτριες που απαρτίζουν τα τμήματα Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι-Κορασίδων μπαίνουν σιγά σιγά σε σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων καθώς σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες επίσημες υποχρεώσεις για τα εκάστοτε πρωταθλήματα υποδομών. Τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας.
 
Κολύμβηση: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού, είχαμε ωστόσο μια ενδιαφέρουσα εξωαγωνιστική είσηση. Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) ανακοίνωσε πως είναι πλέον διαθέσιμο για το κοινό, το ημερολόγιο του 2016 με περιεχόμενο αποτελούμενο από το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης. Αναλυτικά, το σάιτ αναφέρει πως "Το ημερολόγιο του τμήματος κολύμβησης διανέμεται από τη γραμματεία του Συλλόγου καθημερινά  18:30 - 21:30 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Λεωφ. Χατζηκυριακού 145) και 15:30 - 18:30 στο Π.Καπαγέρωφ (Χαιδαρίου 18) για όποιον επιθυμεί να το προμηθευτεί. Το διοικητικό προσωπικό και το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας Κολύμβησης ευχαριστεί τους" ερυθρόλευκους υποστηρικτές "για τη σημαντική ενίσχυση που προσφέρουν στο τμήμα."
 
Στίβος: Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο νέο όσον αφορά το ερυθρόλεκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά. Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, την ερχόμενη εβδομάδα δεν προβλέπεται κάποιος αγώνας στίβου εντός συνόρων.
 
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα της ιστιοπλοϊας. Όλοι οι αθλητές μας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται. Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, υπάρχουν αρκετοί διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν στο εξωτερικό. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
·         14/1-17/1 -Caribbean Laser Midwinter Regatta (DOM)
·         15/1-16/1 - DOSC Regatta (UAE Nationals) (UAE)
·         16/1-16/1 - MR 101 Grad School A (USA)
·         17/1-22/1 - Australian Finn Championship (AUS)
·         17/1-17/1 - Snowball Match Racing Series (NED)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διεθνείς διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση ούτε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας, ωστόσο, οι προπονήσεις των αθλητών μας συνεχίζονται κανονικά. Ειδική αναφορά μπορούμε να κάνουμε στον αθλητή μας Διονύση Αγγελόπουλο, ο οποίος είναι ο μοναδικός αθλητής της ομάδας μας που συμμετέχει στο προπονητικό κοινόβιο που διοργάνωσε η ελληνικη κωπηλατική ομοσπονδία και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.
 
Κανόε Καγιάκ: Μία από τα ίδια και για το τμήμα του κανόε καγιάκ, καθώς δεν υπήρχε αγωνιστική δράση την περασμενη εβδομάδα. Οι αθλητές μας συνεχιζουν την προετοιμασία και τις προπονήσεις τους εν'όψει της συνέχειας. Πάντως, μέχρι στιγμής, η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ δεν μας έχει διαθέσει ακόμα το αγωνιστικό καλεντάρι του 2016, επομένως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οποιοδήποτε αγώνων κανόε καγιάκ που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον μας είναι προς το παρόν άγνωστες.
Στο σημείο αυτό θα παραθέσω μια εξωαγωνιστικη ειδηση που αφορά τα Ναυταθλητικά τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας, καθώς την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα Θεοφάνεια για 16ο χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, όπου μεγάλος αριθμός ατόμως παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει το Άγιο αυτό γεγονός των Θεοφανείων. Οι αθλητές μας έπεσαν για τον Σταυρό με τον Φίλλιπο Παντελεάκο να είναι αυτός που κατάφερε από όλους τους συναθλητές του να τον πιάσει. Ο Έφορος των ναυταθλητικών τμημάτων μας, Τάσος Βουγίδης δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Τάσος Βουγίδης: «Έχω καθιερώσει τα τελευταία χρόνια που βρισκόμαστε σε αυτές τις εγκαταστάσεις να γίνεται ο Αγιασμός των υδάτων στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  είναι σημαντική μέρα για τα τμήματα ο Αγιασμός και γι αυτό συμμετέχουν όλοι. Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους,  πολλές αγωνιστικές νίκες και στον Φίλλιπο που κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό πάντα άξιος».
 
Πινγκ Πονγκ: Αγωνιστικά νέα δεν είχαμε ούτε όσον αφορά το τμήμα του πινγκ πονγκ, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι επίσημες υποχρεώσεις για το 2016. Οι επόμενοι αγώνες πρωταθλήματος όσον αφορά τους άνδρες, οι οποίοι θυμίζουμε πως αυτην τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπισουμε εκτός έδρας το Αθλητικό Σωματείο "Ίφιτος Πατρών" και εντός έδρας τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει φέτος να κερδίσει για ακόμα μια χρονιά το πρωτάθλημα.
Οι γυναίκες με τη σειρά τους θα αντιμετωπίσουν την ίδια μέρα εντός έδρας τη ΧΑΝΘ και εκτός έδρας τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Οι "ερυθρόλευκες" μπορεί να μη βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο αν καταφέρουν να κάνουν μόνο νίκες στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, τότε μπορούν να στεφθούν πρωταθλήτριες Ελλάδος. Τις προπονήσεις τους συνεχίζουν κανονικά και οι αθλητές των ακαδημιών μας προκειμένου να επανέρθουν στην απαιτούμενη αγωνιστική κατάσταση.
 
Ξιφασκία: Με προορισμό την Ιταλία αναχώρησε την Κυριακή το πρωί η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα παραμείνει στη Ρώμη τις επόμενες δυο εβδομάδες προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συμμετοχή της στο «Κύπελλο Ακρόπολις 2016» το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο τέλος του μήνα. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού θα δουλέψει δυναμικά το επόμενο διάστημα ούτως ώστε να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμη στους πρώτες αγώνες της χρονιάς. Ο άλλος αθλητής του τμήματος ξιφασκίας, ο Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του.
 
Ταε Κβο Ντο: Η προετοιμασία του τμήματος Ταε Κβο Ντο συνεχίζεται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τους προπονητές της ομάδας Μιχάλη Μουρούτσο και Νίκο Κυρίτση να συνεχίζουν τις προπονήσεις σε έντονους ρυθμούς. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πυγμαχία: Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις και όσον αφορά το τμήμα της πυγμαχίας, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται κυρίως στην πρωταθλήτριά μας Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να κερδίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία το Σάββατο 9 Ιανουαρίου αγωνίστηκε εντός έδρας με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στο Ρέντη του οποίου επικράτησε άνετα με 7-0 και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Τρία γκολ πέτυχε ο Μάριος Βρουσαϊ ο οποίος άνοιξε... λογαριασμό στα τέρματα στο Πρωτάθλημα, δυο ο Θανάσης Ανδρούτσος και από ένα ο Γιάννης Λάτσι και ο Μανώλης Σάλιακας. Αναλυτικά η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κατσιμήτρος, Σάλιακας, Φουάσης (46' Βατουσιάδης), Νικολάου (59' Τσιλίκης), Τόλι, Ρέτσος, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Ανδρούτσος ( 39' λ.τ Κηπουρός), Λάτσι και Βρουσάι. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Superleague Κ20 είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Πλατανιά.
Όσον αφορά την ομάδα Κ17, το αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Superleague δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Καλλονή.
Τέλος, όσον αφορά την ομάδα Κ15, το αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Superleague δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης.
Συνεχίζουμε με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
 
·         Μικτή Νέων ΕΠΣ Πέλλας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - 1-3 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15 - Άγιαξ Ταύρου Κ15 - 6-0 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Σκορπιός Φυλής Κ11 - 5-1 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Σκορπιός Φυλής Κ10 - 4-0 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - Σκορπιός Φυλής Κ9 - 9-1 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Ατρόμητος Κ14 - 1-0 (Attica Cup)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17 - Αγροτικός Αστέρας Κ17 - 8-0 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15 - Αγροτικός Αστέρας Κ15 - 9-0 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Αγροτικός Αστέρας Κ13 - 2-0 (Φιλικό)
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - Αγροτικός Αστέρας Κ12 - 6-1 (Φιλικό)
 
Τέλος, θα δούμε άλλα δύο τρόπαια που κατέκτησαν οι ακαδημίες μας, ξεκινώντας χρονολογικά από το "2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου" το οποίο κατέκτησε η ομάδα Κ12 (2003-04) της σχολής μας στο Ρέθυμνο επικρατώντας στον τελικό της Ακαδημίας Lido Ηρακλείου.
Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και στην ερυθρόλευκη σχολή μας στη εσσαλονίκη, η οποία συμμετείχε στο κολεγιακό τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο La Crosse στο Wisconsin των ΗΠΑ στο οποίο και κατέκτησαν την 1η θέση. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Σχολής ταξίδεψαν στις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του πανεπιστημίου του Viterbo και έγραψαν ιστορία. Με προπονητή τον Αντώνη Λεπιτσά η ομάδα μας κέρδισε το τουρνουά κατηγορίας 6χ6 έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Δύο στη φάση των ομίλων επί της Κ20 Viterbo University με σκορ 6-3 και επί της Κ20 Mexico Team University με 8-1, στον ημιτελικό επί της Κ22 Viterbo University με 7-2 και κράτησε το καλύτερο για το μεγάλο τελικό όπου συνέτριψε τη γηπεδούχο Aris La Crosse με 15-3(!).
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά τις νέες κούπες που σήκωσαν οι ερυθρόλευκες ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, η καταγραφή των τροπαίων μας για τη σεζόν 2015-16 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
•       1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
•         1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ατομικούς τίτλους:
•         1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
•         1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star (Ιστιοπλοϊα)
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά :
•         1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
•         1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
•     1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 USA College Football Tournament (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
•         1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
•         1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
•         1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
•         1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει σαράντα (47) χρυσά μετάλλια:
•         1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
•         1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
•         2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
•         2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
•         4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
•         2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
•         4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
•         2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
•         4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
•         4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
•         11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
•         7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
•         1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
•         2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
EΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 13/01-19/01/2016
·         13/01/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φοίνικας Σύρου
·         14/01/2016 - Βόλεϊ Νεανιδων - Αιγάλεω - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         16/01/2016 - Βόλεϊ Παίδων - Ακάδημος Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         16/01/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΑΟ Βάρης Αναργυρους - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         16/01/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αίας Ευόσμου
·         16/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Αλίμου
·         16/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΣ Άρτεμις
·         16/01/2016 - Ποδόσφαιρο Κ17 - ΑΕΛ Καλλονής - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         16/01/2016 - Ποδόσφαιρο Κ15 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αστέρας Τρίπολης
·         17/01/2016 - Βόλεϊ Εφήβων - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         17/01/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - Άρης Πετρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         17/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης
·         18/01/2016 - Ποδόσφαιρο Κ20 - Πλατανιάς - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο ομαδικούς τίτλους, δύο ατομικούς, δεκαεπτά τουρνουά και σαρανταεπτά χρυσά μετάλλια. Σύνολο: 68 πρωτιές πριν καν βγει ο Ιανουάριος (!). Δε νομίζω να έχει σημειωθεί ξανά κάτι τέτοιο από οποιονδήποτε άλλο ελληνικό σύλλογο.
ΥΓ2: Κάτι μου λέει πως φέτος μπορούμε να πετύχουμε το απόλυτο 7 στα 7 Πρωταθλήματα στα 7 ομαδικά αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ Ανδρών, Μπάσκετ Γυναικών, Βόλεϊ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Πόλο Γυναικών). Είναι εξαιρετική ευκαιρία για μας φέτος.
ΥΓ3: Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνετε, με υγεία πάνω απ' όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα thita

Η πληρέστερη στήλη του θρύλου,οι ποδοσφαιρικοί δεν πιάνουν μια μπροστά σου,μπράβο μπράβο μπράβο,θα το λέμε κάθε φορά.

Εικόνα apostolos gaganis

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό το πράμα...

Εικόνα MakTheBet

Με τιμούν ιδιαίτερα τα σχόλιά σας παιδιά... Να είστε καλά...