Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 27.01 έως 02.02.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των περισσότερων «ερυθρόλευκων» τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο είχαμε δυστυχώς τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς των δύο τμημάτων βόλεϊ, σε άνδρες και γυναίκες. Πλέον, σε διεθνές επίπεδο, τα τμήματα που συνεχίζουν στην Ευρώπη είναι μόνο αυτά του πόλο. Πάντως, σε εγχώριο επίπεδο, δεν έλειψαν για ακόμα μία εβδομάδα οι πολύ σημαντικές νίκες που σημειώθηκαν, οι οποίες και διατηρούν τα περισσότερα τμήματά μας στην κορυφή της βαθμολογίας των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους, όπως επίσης και οι κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα του μπάσκετ γυναικών, θα ξεκινήσουμε από μια εξωαγωνιστική είδηση, καθώς την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, σύσσωμο το τμήμα πισκέφθηκε το κατάστημα οπτικών "OCCHIO" στη Γλυφάδα. Οι "ερυθρόλευκες" αθλήτριες βρέθηκαν στο κέντρο της Γλυφάδας μετά το τέλος της προγραμματισμένης προπόνησης, επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο κατάστημα και παρέλαβαν από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ως προσφορά του καταστήματος.

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά νέα, καθώς η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπήρχαν για την προπονήτριά μας Ελένη Καπογιάννη, η οποία υπολόγιζε κανονικά στις υπηρεσίες όλων των αθλητριών της. Τελικά, η ομάδα μας δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και -παρουσία περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού- επικράτησε της ομάδας του Αγίου Δημητρίου με 60-82. Αναλυτικά, τα σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 16-22 στο 1ο, 30-48 στο 2ο, 43-64 στο 3ο και 60-82 στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τη νίκη αυτή, οι "ερυθρόλευκες" διεύρυναν το νικηφόρο σερί που τρέχουν από την έναρξη της σεζόν και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος όντας στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Κριστόφερσον, η οποία πέτυχε 18 πόντους, ενώ με 11 πόντους ακολούθησαν η Χατζηνικολάου με την Κοσμά. Ας δούμε όμως αναλυτικά την επίδοση όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς:
Γκοτζη 4, Σταμάτη 2, Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 11, Μπαλτά 8, Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 8, Τζόνσον 10, Κοσμά 11, Παπαμιχαήλ 3, Κριστόφερσον 18, Καλογήρου (συμμετοχή).


Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η παίκτριά μας Αφροδίτη Κοσμά έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Αφροδίτη Κοσμά: «Μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού νομίζω ότι σήμερα είχαμε μόνο να διαχειριστούμε αυτήν την μεγάλη χαρά που είχαμε. Δυστυχώς όμως δεν παίξαμε και τόσο καλά και η διαφορά είναι μόνο στους 22 πόντους. Πάντως εμείς κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και μετά τη διαφορά ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε το αήττητο. Κρατάμε μόνο τη νίκη και στη συνέχεια θέλουμε περισσότερη διάθεση γιατί έχουμε δύο παιχνίδια, μετά έχουμε την διακοπή, ενώ ακολουθεί το Final 4 του Κυπέλλου που είναι και ο πρώτος στόχος της χρονιάς».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας.
Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αργεί ακόμα η δράση καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις Νεανίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 40-70, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 8η θέση της βαθμολογίας, 3 μόλις βαθμούς πάνω από την ουραγό Τερψιθέα Γλυφάδας. Η επόμενη αγωνιστική (16η) του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 78-36, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 9η θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική (16η) του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Φάρο Κερατσινίου.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού κλήθηκε να δώσει τον σημαντικότερο φετινό του αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτόν με αντίπαλο τη ρωσική Σουργκούτ, στον επαναληπτικό της φάσης των «8» του Cev Cup. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στο πρώτο μας στη Ρωσία με 3-2 σετ και -θεωρητικά- υπήρχαν ελπίδες πρόκρισης στην έδρα του.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο αρχηγός μας Ντίμα Φιλίποφ αλλά και ο λίμπερο Κόνραντ Γκούζντα, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ντίμα Φιλίποφ: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Να είστε σίγουροι ότι σαν Ολυμπιακός θα δώσουμε ο καθένας από εμάς το 101% για να περάσουμε και περιμένουμε από εσάς να δώσετε το ίδιο! Θέλουμε την στήριξη σας και να γεμίσουμε το Ρέντη! Να πάρουμε μαζί αυτή την πρόκριση γιατί το αξίζουμε! Όσον αφορά το παιχνίδι, πιστεύω ότι και εμείς και ο αντίπαλός μου ξέρουμε τα δυνατά σημεία αλλά και τα αδύναμα και εκεί θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε».
Κόνραντ Γκούζντα: «Είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Η εμφάνισή που πραγματοποιήσαμε στη Ρωσία μας επιτρέπει να έχουμε προσδοκίες για πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Περιμένουμε τον κόσμο μας να δώσει δυναμικό παρών γιατί η παρουσία του στο Ρέντη μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα».
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός, παρουσία και του κόσμου του, πάλεψε το παιχνίδι όσο μπορούσε αλλά τελικά ηττήθηκε με 0-3 σετ, με το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι να τελειώνει εδώ. Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική και διεκδίκησε και τα τρία σετ, τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες και με μέγιστη διαφορά τους τρεις πόντους. Ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα, προσπάθησε αρκετές φορές να ανακατέψει την τράπουλα προκειμένου να "φρεσκάρει" σε κάποια σημεία την ομάδα αλλά και να "μπερδέψει" τη Σουργκούτ, ωστόσο οι Ρώσοι, μετά το πρώτο παιχνίδι εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι με αποτέλεσμα να έχουν "απάντηση" σε όλα τα τρικ που επιχείρησε ο έμπειρος Ιταλός κόουτς.


Ο κόσμος που βρέθηκε στο Κλειστό του Ρέντη αναγνώρισε από τη μεριά του την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού και μετά το φινάλε της αναμέτρησης τους προσέφερε ένα θερμό χειροκρότημα.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εξέδρα του Ρέντη παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης αλλά και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 22-25, στη συνέχεια χάσαμε το 2ο σετ με το ίδιο ακριβώς σκορ ενώ τέλος, χάσαμε το 3ο σετ με 24-26. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 28 λεπτά. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για ακόμα ένα παιχνίδι οι τρεις ξένοι: Όγκουρτσακ (13 πόντοι), Έγκλεσκαλνς (12 πόντοι) και Τσουκ (11 πόντοι).

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 2 (2/5 επ.), Φιλίποφ 1 (1/1 επ.), Έγκλεσκαλνς 12 (11/30 επ., 1 μπλοκ), Τσουκ 11 (11/21 επ., 44%-22% υπ.), Όγκουρτσακ 13 (12/24 επ., 1 άσσος), Σπίνου 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (32% υπ.-27%αρ. / Σακόγλου 2 (2/4 επ.), Στιβαχτής, Κοκκινάκης (60% υπ.-40% αρ.), Γκούζντα -λ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο αρχηγός της ομάδας Ντίμα Φιλίποφ, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ντίμα Φιλίποφ: «Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα. Δείξαμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στο ματς ακόμα και όταν χάναμε με 5-6 πόντους. Αυτό δείχνει ότι διαθέτουμε ψυχή ως ομάδα γεγονός που θα μας χρειαστεί όταν έρθουν δύσκολα παιχνίδια. Ωστόσο όταν έχουμε την ευκαιρία πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί για να παίρνουμε τους καθοριστικούς πόντους. Είχαμε ευκαιρίες να προηγηθούμε αλλά τις απωλέσαμε γρήγορα. Στο μέλλον πρέπει να αποφύγουμε τέτοια λάθη. Τώρα κοιτάμε το League Cup. Kρατάμε ορισμένα θετικά στοιχεία που δείξαμε αλλά συνεχίζουμε γιατί έχουμε στόχους μπροστά μας. Η παρουσία του κόσμου μας βοήθησε. Εμείς τους στεναχωρήσαμε. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία και περιμένουμε να είναι δίπλα μας και στα επόμενα παιχνίδια».
Θα κλείσουμε τον φάκελο του συγκεκριμένου παιχνιδιού με μία τελευταία είδηση. Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού, Γιάννης Δαλέζιος παρέδωσε τιμητική πλακέτα (αφιερωμένη στη μνήμη του Ντέγιαν Μπρντόβιτς που έφυγε από τη ζωή πριν 33 ημέρες και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο σύλλογο μας) στον υιό του Αλέξα Μπρντόβιτς που αγωνίζεται στην Σουγκρούτ.
Ο αθλητής των Ρώσων που παρέλαβε δακρυσμένος την πλακέτα εκ μέρους του Ολυμπιακού δήλωσε στο φινάλε του αγώνα:  «Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί είμαι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού. Ο πατέρας μου, έλεγε τα καλύτερα για το κλαμπ και είναι φρέσκος ο θάνατος του, πριν από 33 ημέρες. Αναπάντεχος θα έλεγα γιατί γύρισε στο σπίτι μαζί με τη μητέρα μου, πήγε στην τουαλέτα και έπεσε κάτω. Ήταν εγκεφαλικό. Η ζωή όμως συνεχίζεται και τόσο εγώ, όσο και η αδελφή μου που αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα θα τον τιμούμε με το παιχνίδι μας».


Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού λοιπόν έφτασε στο τέλος του, με την ομάδα να στρέφεται πλέον αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή στο Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, με μοναδικό στόχο φυσικά την κατάκτηση και των τριών αυτών τροπαίων και την επίτευξη του "τρεμπλ". Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα Ελλάδας, όπου ο Ολυμπιακός δεσπόζει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Περνάμε στο Κύπελλο, καθώς την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την οποία ίσχυσαν γεωγραφικά κριτήρια. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου και ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Πάτρα για να αγωνιστεί με την Παναχαϊκή. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΟΠΕ, ενώ αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδα, ΠΑΟΚ – Άρης, Νίκη Αιγινίου – Ηρακλής, Δραπετσώνα – Λαμία, Κύζικος Νέας Περάμου – Παμβοχαϊκός, Καλαμάτα – Παναθηναϊκός, Παναχαϊκή – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου.


Τέλος, όσον αφορά το Λιγκ Καπ, ενώ κανονικά το final-4 της διοργάνωσης ¨ηταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Σύρο το διήμερο 30-31 Ιανουαρίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου την αναβολή του, την οποία και δικαιολόγησε με την εξής ανακοίνωση: «Λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η Οργανωτική Επιτροπή του φάιναλ-4 Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» αποφάσισε την αναβολή της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Σύρο 30 και 31 Ιανουαρίου. Προηγουμένως εξαντλήθηκαν όλες οι πιθανότητες για να ταξιδέψουν εγκαίρως και με ασφάλεια οι αποστολές των ομάδων και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Εγκαίρως ειδοποιήθηκαν όλες οι ομάδες, ενώ και η αποστολή του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στην Αθήνα θα επιστρέψει στη βάση της. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα αποφασίσει για τον ορισμό νέας ημερομηνίας σε συνεδρίαση που αναμένεται να γίνει άμεσα.»
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως πλέον σε αγωνιστική δράση βρίσκονται μόνο οι Παίδες, μιας και οι Έφηβοι ολοκλήρωσαν τη φετινή τους παρουσία στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ. Θυμίζουμε ότι οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη αγωνίστηκαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στον τελικό του φετινού Πρωταθλήματος Εφήβων με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων, από τον οποίο όμως ηττήθηκαν με 3-1 με αποτέλεσμα να χάσουν τον τίτλο. Παρ'όλα αυτά, η φετινή παρουσία των Εφήβων μας απέδειξε για ακόμα μια φορά πως γίνεται εξαιρετική δουλειά στις υποδομές μας και μακάρι κάποιο από αυτά τα παιδιά να αποτελέσει κάποια στιγμή στο μέλλον στέλεχος της πρώτης ομάδας βόλει του Ολυμπιακού.


Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παίδων, οι οποίοι αγωνίστηκαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Πετρούπολης στα πλαίσια της 3ης Αγωνιστικής, του 1ου Γύρου, της Β' Φάσης, του Β' Ομίλου του αντιστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Παίδων. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το εν λόγω ματς με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παίδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μετά το νικηφόρο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη CSM Βουκουρεστίου, το οποίο διεξήχθη στα πλαίσια της φάσης των "16" του Chellenge Cup γυναικών την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, οι παίκτριες του Ολυμπιακού ταξίδεψαν την προηγούμενη εβδομάδα με προορισμό τη Ρουμανία, εν'όψει το επαναληπτικού αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν δύο κερδισμένα σετ για να προκριθεί, ενώ το ευχάριστο για τον προπονητή Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ήταν πως μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητριών του, καθώς καμιά τους δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, τόσο ο Σέρβος προπονητής, όσο και η Τζίνα Λαμπρούση, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Aς δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Πήραμε καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και έχουμε αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα.  Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στην επόμενη φάση όμως ξέρω ότι ο αντίπαλος μας μπορεί να παίξει καλύτερα από ότι στο Ρέντη. Περιμένω από τις παίκτριες μου να παίξουν ένα ακόμα καλό παιχνίδι και να είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε στον επόμενο γύρο. Δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών και είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».
Τζίνα Λαμπρούση: «Μας βοήθησε πολύ το παιχνίδι στη Σαντορίνη γιατί ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό ματς. Μας περιμένει εξίσου δυνατό ματς την Τετάρτη και στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση μέσα στην Ρουμανία απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα .Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση στους «8» του Challenge Cup».
Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε με 3-1 σετ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθει στο "χρυσό σετ". Ο Ολυμπιακός το έχασε κι αυτό με σκορ 15-13, με αποτέλεσμα να χάσει και την πρόκριση.
Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση των σετ: Χάσαμε το 1ο και το 2ο σετ με 25-18, στη συνέχεια κερδίσαμε το 3ο σετ με 14-25 ενώ τέλος χάσαμε το 4ο σετ με 25-15. Το παιχνίδι διήρκησε περίπου δύο ώρες. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημά του στο παιχνίδι που έδωσε την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να προηγηθούν με 2-0 σετ.


Η αποστολή του Ολυμπιακού από το σημείο εκείνο και μετά ήταν πολύ δύσκολη και τελικά υπεκυψε στο άγχος και την κούραση με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση και να ολοκληρωθεί έτσι η φετινή του παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από πλευράς Ολυμπιακού, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μαλασάϊ, Λαμπρούση και Τσβετάνοβα, οι οποίες πέτυχαν από 15 πόντους.
Ας δούμε όμως αναλυτικά στα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 10 (8/28 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 69% υπ.-50% αρ.), Μαλασάι 15 (11/40 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 41% υπ.-25% αρ.), Χριστοδούλου 5 (3/6 επ., 2 άσσοι) Τσβετάνοβα 15 (13/39 επ., 2 άσσοι), Λαμπρούση 15 (8/19 επ., 7 μπλοκ), Κονόμι  -λ (65% υπ.-50% αρ.) / Τέζα 1 (1 άσσος), Εμμανουηλίδου 1 (1 μπλοκ), Κωνσταντίνου, Βλαχάκη (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσε να παίξει καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι ο αντίπαλός μας. Σήμερα είχε την υποστήριξη των φιλάθλων του αλλά φυσικά δεν μας φταίει αυτό. Εμείς παίξαμε πολύ κακό παιχνίδι κάναμε πολλά λάθη και τους βοηθήσαμε να παίξουν αυτοί καλά. Στο χρυσό σετ το άγχος ήταν πολύ μεγάλο, ίσως ήταν λίγο τυχερός ο αντίπαλός μας αλλά άξιζε τη νίκη. Εμείς είχαμε τις δικές μας ευκαιρίες να κερδίσουμε αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Δυστυχώς για εμάς τελείωσε η Ευρώπη και τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα».


Μετά και τον αποκλεισμό της από το Challege Cup, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού έστρεψε πλέον το ενδιαφέρον της αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο Ρέντη την Ηλιούπολη στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 σετ, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε μόλις 1 ώρα και 2 λεπτά. Αναλυτικά η διακύμανση των σετ: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-10, στη συνέχεια το 2ο σετ με 25-17 και τέλος το 3ο σετ με 25-9.

Ο προπονητής της ομάδας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς παρέταξε μεταξύ των άλλων, κάποιες παίκτριες οι οποίες φέτος έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής, όπως η Τέζα, η Εμμανουηλίδου, η Κοκκινάκη και η Κωνσταντίνου. Χρόνο συμμετοχής πήρε και η νεαρή Ζαμπάτη, απο την ομάδα των κορασίδων, η οποία πήρε την θέση της Βλαχάκη στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού, μιας και η τελευταία αντιμετωπίζει ένα ελαφρύ πρόβλημα τραυματισμού και προτιμήθηκε να μην επιβαρυνθεί. Καλύτερη παίκτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Τσβετάνοβα με 20 πόντους.

Αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Κωνσταντίνου 7 (6/16 επ., 1 ασσος, 33% υπ.-33% αρ.), Μαλασάι 11 (11/20 επ., 45% υπ-36%αρ.), Λαμπρούση 12 (5/9 επ., 6 άσσοι, 1 μπλοκ), Τέζα 6 (2/4 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 6 (3/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 20 (18/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) Κονόμι (λ)(80%υπ-40%αρ.), Κοκκινάκη (λ)(89% υπ.-67%αρ.), Ζαμπάτη 1 (1/1 επ.).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας, Μπράκο Κοβάτσεβιτς και η πασαδόρος μας Αρετή Τέζα δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Σήμερα παίξαμε με κάποιες αθλήτριες οι οποίες δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και νομίζω ότι θα ήταν καλό για εκείνες να γνωρίζουν ότι περίμενα περισσότερα σχετικά με την απόδοση τους. Νομίζω ότι στο εξής θα πρέπει στις ευκαιρίες που θα έχουν να παρουσιαστούν πολύ καλύτερες. Σχετικά με τον αγώνα τώρα, είναι αρκετά δύσκολο μια ομάδα να συγκεντρωθεί μετά από έναν Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Είμαι ευχαριστημένος μόνο απο την απόδοση που είχαμε σε κάποια κομμάτια του τρίτου σετ και θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας για το υπόλοιπο της σεζον».
Αρετή Τέζα: «Ο αποκλεισμός μας από την συνέχεια του Challenge Cup σαφώς και μας έχει επηρεάσει μιας και θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην διοργάνωση, αλλά στον αθλητισμό όλα γινονται και πλέον πρέπει να συγκεντρωθούμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Σήμερα θα έλεγα ότι είχαμε έναν εύκολο αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα με πολλές απουσίες και μπορώ να πω ότι περάσαμε ένα εύκολο απόγευμα. Από εδώ και πέρα συγκεντρωνόμαστε για το ματς του κυπέλλου την επόμενη Τετάρτη. Πρέπει όλες να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση».
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Μαρκόπουλο. Τέλος, όσον αφορά το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου εκτός έδρας τον Άρη στα πλαίσια της γ' φάσης της διοργάνωσης.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. Ξεκινάμε από τις Νεανίδες, οι οποίες αντιμετώπισαν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου εντός έδρας το Αιγάλεω, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, του Β' γύρου, της Γ'φάσης του Β' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 2-3 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Κοχιαδάκη Ανδρονίκη  , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία,  Πάντου Κατερίνα και Τσαλικούση Μαρία. Η επόμενη αγωνιστική για τις νεανίδες μας είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εντός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, του Β' γύρου της Β' φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α'. Η ομάδα μας επικράτησε με 3-0 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία και Πάντου Κατερίνα. Η επόμενη αγωνιστική  του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εντός έδρας τον ΓΑΝΣ Ίρις, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, του Α' γύρου της Β'φάσης του Β' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β'.  Η ομάδα μας επικράτησε με 3-0 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δήμιζα Πόπη, Γκιόκα Μαριαλλένα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κορέλη Φιλίππα, Κυπραίου Μιχαέλα, Παπαντωνοπούλου Αγγελική, Τύρου Μαρία και Φιρλιγκού Γιώτα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτος έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Κλείνουμε με τις Κορασίδες Δ', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Β' γύρου, της Β' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Δ. Η ομάδα μας επικράτησε με 0-3 σετ. Τα κορίτισα του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Μυλωνά Άντρια, Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη, Στύλιου Νικολίνα και Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.


Θα κλείσουμε την ειδησεογραφία όσον αφορά τα δύο τμήματα βόλεϊ (ανδρών και γυναικών) με δύο σημαντικές εξωαγωνιστικές ειδήσεις. Η πρώτη αφορά μια ανακοίνωση που έβγαλε το επίσημο σάιτ της ΕΣΠΕΔΑ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής) η οποία προανήγγειλε τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων Παμπαίδων και Παγκορασίδων για την αγωνιστική περίοδο 2015-16(!). Οι δηλώσεις των σωματείων που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα αυτά είχαν τελική ημερομηνία την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Ο Ολυμπιακός στεγάζει αυτήν τη στιγμή τμήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμα αν δήλωσε συμμετοχή για τα πρωταθλήματα αυτά.
Η δεύτερη είδηση αφορά την Εθνική Ελλάδας Νεανίδων, ο ομοσπονδιακός προπονητής της οποίας (Γιάννης Ανρεάδης) κάλεσε για προπόνηση μεταξύ άλλων και την αθλήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Μιλεντίγιεβιτς.
 
Πόλο Ανδρών: Περνάμε στο τμήμα του πόλο ανδρών, το οποίο είχε να αγωνιστεί από τις  15 Δεκεμβρίου και την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπαρτσελονέτα για το Champions League ενώ το προηγούμενο παιχνίδι στην Ελλάδα ήταν στις 13 Δεκεμβρίου με τον Εθνικό για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου έναντι του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος διεξήχθη την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί 4 και 5 Μαρτίου, καθώς επικράτησε άνετα της ομάδα του Παλαιού Φαλήρου με το επιβλητικό 20-4(!), παρά την απουσία των Γιόζιπ Πάβιτς, Γιάννη Φουντούλη και Γιώργου Ντόσκα.

Πρώτος σκόρερ στον αγώνα με τον Παλαιό Φάληρο αναδείχθηκε ο Μπλάι Μάλιαρακ που σκόραρε έξι γκολ ενώ «καρέ» τερμάτων σημείωσαν οι Μουρίκης και Γούνας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
·        1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μάλιαρακ (π/π, 06:36), 2-0 Γούνας (περιφέρεια, 06:00), 2-1Ξενάκης (π/π. 00:470
·        2ο οκτάλεπτο: 2-2 Πέττας (π/π, 06:35), 3-2 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 06:18), 4-2 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 03:41), 5-2 Γεννηδουνιάς (κόντρα, 01:01), 6-2 Μάλιαρακ (δυο μέτρα, 00:08)
·        3ο οκτάλεπτο: 7-2 Μουρίκης (φουνταριστό, 07:30), 8-2 Γούνας (κόντρα, 06:39), 9-2 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 04:46), 9-3 Χαριτάκης (περιφέρεια, 04:15), 10-3 Γούνας (περιφέρεια, 03:54), 11-3 Γούνας (περιφέρεια, 03:08),  11-4 Πέττας (π/π., 02:22), 12-4 Μουρίκης (π/π., 01:56), 13-4 Μουρίκης (φουνταριστό, 01:06), 14-4 Μουρίκης (κόντρα, 00:05)
·        4ο οκτάλεπτο:  15-4 Κολόμβος (φουνταριστό, 06:37), 16-4 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 05:52), 17-4 Μάλιαρακ (κόντρα, 04:09), 18-4 Δερβίσης (κόντρα, 03:29), 19-4 Σμιθ (περιφέρεια, 01:04), 20-4 Δερβίσης (φουνταριστό, 00:32)
Η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου το μεσημέρι (13.00) στα γραφεία της ΚΟΕ. Μέχρι τότε βρισκόμαστε εν αναμονή.
Μετά από αυτόν τον αγώνα Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός στράφηκε στο Πρωτάθλημα καθώς το Σάββατο 30 Ιανουαρίου υποδέχθηκε στο «Π.Καπαγέρωφ» τον Υδραϊκό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, δεν στερήθηκε των υπηρεσιών κανενός παίκτη του, με αποτέλεσμα να έρθει μια εύκολη επικράτηση με σκορ 21-2.
Το σκορ δεν είναι τυχαίο. Ελέω της μαύρης επετείου των θυμάτων της Θύρας 7, κάθε χρόνο το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού προσπαθεί να φτάσει στον αριθμό των 21 γκολ, προκειμένου να τιμήσει από την πλευρά του τη μνήμη των παιδιών αυτών που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή. Το έκαναν πέρυσι, το έκαναν και φέτος.


Πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι με τον Υδραϊκό αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης που σκόραρε 5 γκολ ενώ «καρέ» τερμάτων συμπλήρωσαν οι Γούνας, Κολόμβος και Βλαχόπουλος. Δύο φορές βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα οι Μουρίκης και Γενηδουνιάς. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
·        1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μπλάνης (περιφέρεια, 06:20), 1-1 Γούνας (κόντρα, 03:47), 2-1 Φουντούλης (κόντρα, 03:13), 3-1 Κολόμβος (φουντ.,  01:11). 
·       2ο οκτάλεπτο:  4-1 Βλαχόπουλος (φουντ., 04:44), 5-1 Βλαχόπουλος (πέναλτι , 03:59), 6-1 Γούνας (κόντρα, 03:14), 7-1 Βλαχόπουλος (κόντρα, 00:51).
·       3ο οκτάλεπτο: 8-1 Κολόμβος (φουντ., 07:32), 9-1 Γούνας (δυο μέτρα, 06:23), 9-2 Κοκκινάκης (περιφέρεια, 05:56), 10-2 Γενηδουνιάς (κόντρα, 05:01), 11-2 Γούνας (φουντ., 04:17), 12-2 Μουρίκης (φουντ., 03:20), 13-2 Μουρίκης (φουντ., 01:46), 14-2 Κολόμβος (φουντ., 00:56).
·       4ο οκτάλεπτο:  15-2 Γενηδουνιάς (φουντ., 05:45), 16-2 Κολόμβος (π/π., 04:55), 17-2 Βλαχόπουλος (κόντρα, 04:37), 18-2 Φουντούλης (κόντρα, 03:55) 19-2 Φουντούλης (πέναλτι, 02:10), 20-2 Φουντούλης (π/π., 01:28), 21-2 Φουντούλης (κόντρα, 00:36)


Μετά το τέλος του παιχνιδιού αυτού, ο Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Άγγελος Βλαχόπουλος: «Όλο το προηγούμενο διάστημα που είχε μεσολαβήσει η διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων, δεν έχασε την επαφή της η ομάδα αφού στην Εθνική είμαστε όλοι σχεδόν μαζί. Δουλέψαμε και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τα ίδια συστήματα με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς και είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Γιαντράν».
Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για τo Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής.
Πλέον η προσοχή όλων στις τάξεις της ομάδας μας στρέφεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (03/02) με την Γιαντράν στο "Παπαστράτειο" για την 5η αγωνιστική του Champions League. Εκεί, ο αήττητος Ολυμπιακός θέλει να διπλασιάσει τις νίκες στον όμιλο για να διατηρηθεί δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final 6 που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.


Έφηβοι: Οι Έφηβοι θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Πανιώνιο, την Ηλιούπολη, τον Νηρέα Χαλανδρίου και τη Βουλιαγμένη. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης. 
Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.


Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Μετά την πολυήμερη διακοπή που υπήρξε για την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο «Π. Καπαγέρωφ» τον Εθνικό, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε εύκολα με το επιβλητικό 3-18.

Η Ασημάκη ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι εκείνη με τα περισσότερα τέρματα (4) ενώ σημαντική είδηση αποτελεί το γεγονός ότι η νεοαποκτηθείσα Μόνικα Έγκενς πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, σκόραρε δυο γκολ και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
·        1ο οκτάλεπτο: 0-1 Αβραμίδου (κόντρα, 05:53), 1-1 Μπίσμπακα (03:52), 1-2 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 02:17), 1-3 Ελ. Πλευρίτου (κόντρα, 00:42), 1-4 Έγκενς (περιφέρεια, 00:12)
·        2ο οκτάλεπτο:  1-5 Ασημάκη (φουντ., 07:33), 1-6 Έγκενς (περιφέρεια, 06:40), 1-7 Έμολο (π/π., 05:40), 1-8 Μανωλιουδάκη (π/π., 01:41), 2-8 Γκούζουλα (περιφέρεια, 00:28)
·        3ο οκτάλεπτο: 2-9, Τετζαλίδου (φουντ. 06:22), 2-10 Μανωλιουδάκη (π/π., 05:26), 2-11 Ασημάκη (κόντρα, 03:07), 2-12 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 02:01), 2-13 Μ. Πλευρίτου (π/π. 01:10), 2-14 Αβραμίδου (π/π., 00:35)
·        4ο οκτάλεπτο:  2-15 Ασημάκη (φουντ., 07:42), 2-16 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια, 06:08), 2-17 Ασημάκη (π/π., 05:15), 2-18 Ελευθεριάδου (πέναλτι, 03:47), 3-18 Καλογεράκου (π/π., 03:23)


Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Νωρίτερα όμως, τις ερχόμενες ημέρες υπάρχουν σημαντικότατα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία στρέφουν πλέον την προσοχή τους όλοι. Το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού λοιπόν, θα βρίσκεται στην Πορτογαλία, καθώς το τριήμερο 4-6 Φεβρουαρίου θα δώσει τέσσερα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αρχικά, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, θα αντιμετωπίσουμε την Όττερ. Μια μέρα αργότερα, θα αντιμετωπίσουμε την Πάντοβα και την Βουλιαγμένη, ενώ τέλος, στις 6 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσουμε τη Φλούβιαλ Πορτουένσε.
Το μέλλον του Ολυμπιακού στην Εuroleague θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών, επομένως θα ευχηθούμε από τη μεριά μας καλή επιτυχία στις κοπελάρες μας και πάνω απ'όλα χωρις τραυματισμούς!
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέες Γυναίκες: Το τριήμερο 29-31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η Α'φάση του πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται χάρη στις νίκες με 9-6 κόντρα στον Εθνικό, με 1-21 επί του Πανιωνίου και με 3-8 απέναντι στη ΝΕ Πατρών. Μόνο η Βουλιαγμένη κατάφερε να μας κερδίσει με το επιβλητικό 11-2. Η κλήρωση για την τελική φάση (έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου) θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Α' Όμιλο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Ιωνικό Νίκαιας, ΟΦΗ, Εθνικό και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τότε, οι νεανίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.


Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής κολυμβητικής ομάδας του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προγραμματισμένες προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι σε οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση προκύψει στο μέλλον.

Μια κολυμβητική διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα είναι τα "ΑΡΗΣΤΕΙΑ 2016" τα οποία θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Άρη. Παραμένει άγνωστο το αν θα συμμετάσχει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Στίβος: Περνάμε στο τμήμα του στίβου, όπου είχαμε έντονη αγωνιστική δράση. Ο Δημήτρης Πατσουκάκης αθλητής του Ολυμπιακού ξεπέρασε τα 5,60 μ. με την δεύτερη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο ήταν 5,45 μέτρα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ.. Παράλληλα η επίδοση του ήταν καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Ο 29χρονος στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,70 μ. όπου είχε καλές προσπάθειες.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο Δημήτρης Παπουτσάκης δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Δημήτρης Παπουτσάκης: «Έχω αρχίσει και το βρίσκω. Ήθελα μια μεγάλη επίδοση και την κυνήγησα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο μυαλό μου είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 Επίσης ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,17 μ. και ο Μιχάλης Μερτζανίδης στο μήκος με 7,47 μέτρα. Παράλληλα στους άνδρες ο Γεράσιμος Θεοδώρου στην σφαίρα είχε επίδοση 17,44μ. 
Όσον αφορά στις Γυναίκες, μετείχε και πήρε την δεύτερη θέση η Κωνσταντίνα Κουτσούκη με 1,69 η οποία είναι κορασίδα και αγωνίστηκε στην κατηγορία Γυναικών σημειώνοντας αυτή την αξιόλογη επίδοση. Τα ρεκόρ αυτά πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» αθλητές στην ημερίδα Στίβου που διεξήχθη το Σάββατο στο Σ.Ε.Φ. ενόψει των αγώνων κλειστού στίβου, όπου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα με την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις 13-14 Φεβρουαρίου.
 
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα της ιστιοπλοϊας. Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας μας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·         6/2-7/2 - Διοργάνωση "Σπύρου Παπαδη" - Κατηγορία "OPTIMIST" - (ΑΘΗΝΑ)
·         6/2-7/2 - Διοργάνωση "Διασυλλογικό Πρωτάθλημα"- Κατηγορία "HANSA 2.3" - (ΑΘΗΝΑ)
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·         5/2-8/2 - Διοργάνωση "Campeonato del Oeste" (ARG)
·         6/2-7/2 - Διοργάνωση "David Lukins Memorial Regatta 2016" (AUS)
·         6/2-13/2 - Διοργάνωση "51 Semana Internacional del Yachting" (ARG)
·         6/2-7/2 - Διοργάνωση "Selective de Ligue Atlantique Round Robin" (FRA)
·         6/2-7/2 - Διοργάνωση "MR - Finale de Zone Manche Est" (FRA)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, η επίσημη σελίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας στο facebook ανακοίνωσε την οργάνωση ενός ακόμα προπονητικού κοινοβίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ως τις 20 Φεβρουαρίου.
Τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσει για ακόμα μια φορά ο αθλητής μας, Διονύσης Αγγελόπουλος, στον οποίο δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια που για ακόμα ένα κοινόβιο θα κάνει αισθητή την παρουσία του Ολυμπιακού στοιχείου!


Καθαρά ενημερωτικά θα αναφέρουμε και τους υπόλοιπους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο εν λόγω κοινόβιο. Αυτοί είναι οι: Σπύρος Γιάνναρος ,Έλενα Ασουμανάκη , Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Γιάννης Πέτρου, Κυριάκος Αθανασιάδης (ΙΟΘ), Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας (ΝΑΟΣ), Γεωργία Δημάκου (ΝΑΣ), Πασχάλης Κωνσταντάς, Μαρία Πέργουλη, Αννέτα Κυρίδου (ΝΟΘ), Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ), Γιάννης Χρήστου (ΝΟΚ), Θωμάς Καραμήτρος, Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟΚατ), Γιάννης Καλανδαρίδης , Βασίλης Κουκουτης (ΟΕΑ ΝΑΒ), Αναστασία Βόντζου (ΝΟΒΑ) και Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ).
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Τέλος, να πούμε πως δεν είχαμε καμία νεότερη ανακοίνωση της ΕΟΚΚ σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα ούτε στο επίσημο σάιτ της, αλλά ούτε και στην επίσημη σελίδα της στο facebook.
 
Πινγκ Πονγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τα τμήματα του πινγκ πονγκ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς οι υποχρεώσεις τους αργούν ακόμα. Συγκεκριμένα, οι επόμενοι αγώνες των ανδρών για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε στο ΣΕΦ τον Άρη Βούλας, τον ΑΣ Πέρα και τον ΑΟ Τατάυλα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των γυναικών επανέρχονται το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Τελαμόνα Σαλαμίνας, τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Εδέσσης. Μέχρι τότε, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προγραμματισμένες προπονήσεις τους προκειμένου να επανέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Περνάμε σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε την εξαιρετική παρουσία της ομάδας μας στο "2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας".Ο απολογισμός ήταν δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Τα χρυσά κέρδισαν ο Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες, τα αργυρά η η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και τα χάλκινα ο Ξάνθος Παναγόπουλος στους Εφήβους και ο Μαλλιαρός Βαγγέλης στους Παμπαίδες.
Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και ο Άλκης Σταματούρος που κατέλαβε την 5η θέση στους Παίδες, όπως επίσης και η Μαίρη Κουκουτού, η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία των Κορασίδων.

 
Ξιφασκία: Περνάμε στο τμήμα της ξιφασκίας, όπου είχαμε την παρουσία της Βάσως Βουγιούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού τερμάτισε στην 11η θέση στο Κύπελλο Ακρόπολις, επίδοση που την διατηρεί στην πρώτη 16άδα της παγκόσμιας κατάταξης η οποία αποτελεί κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο το καλοκαίρι.
Η Βάσω Βουγιούκα έδωσε έναν αμφίρροπο αγώνα απέναντι στην Ισπανίδα Ναβάρο. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τελικά γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε με 15-13 και ταυτόχρονα πανηγύρισε την πρόκριση για τις «32». Εκεί αντιμετώπισε την Κόζατσουκ (Πολωνία), σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Η Βάσω δεν ξεκίνησε και πάλι δυνατά, αλλά η συμπαράσταση του κόσμου, ήταν τέτοια που της έδωσε την ώθηση και τη νίκη με 15-12, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των «16». Εκεί ηττήθηκε από την μετέπειτα νικήτρια των αγώνων την Αμερικανίδα Ζαγκούνις  με σκορ 15-12 και κατέλαβε τελικά την 11η θέση.


Πλέον απομένουν δυο διοργανώσεις στις οποίες θα λάβει μέρος η Βουγιούκα και θα διεξαχθούν τον Φεβρούαριο στη Γάνδη και τον Μάρτιο στη Σεούλ, στις οποίες θέλει να διατηρηθεί εντός 16άδας για να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά την ολοκλήρωση του "Κυπέλλου Ακρόπολις", η Βουγιούκα εκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) όπου έκανε τον προσωπικό της απολογισμό για την παρουσία της στη διοργάνωση. Ας δούμε τί ειπε:
Βάσω Βουγιούκα: «Το κύπελλο Ακρόπολις ολοκληρώθηκε και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η στήριξη του κόσμου ήταν συγκλονιστική και με βοήθησε ιδιαίτερα στα δυο πρώτα ματς. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να κάνω το επόμενο βήμα και να διεκδικήσω την είσοδο μου στους τελικούς, που ήθελα πάρα πολύ, μιας και αγωνιζόμουν στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι έχασα δύσκολα από την Zαγκούνις  η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο αποδεικνύει ότι οι διάφορες είναι μικρές. Χρειάζεται όμως σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και πείσμα. Η 10η θέση με φέρνει πολύ κοντά στο Ρίο αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτώ».

 
Πάμε τώρα να δούμε και τα του Γιώργου Τσουρούτα, του έταιρου αθλητή του τμήματος ξιφασκίας του Ολυμπιακού. Στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε πως το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένο να θα διεξαχθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας διεθνές τουρνουά ξιφασκίας στην κατηγορία της Σπάθης Ανδρών, αυτής δηλαδή στην οποία ανήκει και ο Τσουρούτας, χωρίς όμως να ξέρουμε αν τελικά θα λάβει μέρος ο Έλληνας πρωταθλητής. Ο Τσουρούτας τελικά πράγματι έλαβε μέρος στην εν λόγω διοργάνωση, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει ένα καλό πλασάρισμα, καθώς τερμάτισε στην 140η θέση εκ των 191 αθλητών που συμμετείχαν. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Τσουρούτας κατέκτησε την υψηλότερη θέση από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ξιφομάχους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Σε άλλα νέα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του "1ου Κυπέλλου Πυγμαχίας Πόλεων" για το 2016 το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Κουκούλι. Παραμένει άγνωστο ακόμα το αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.

Τέλος, περνάμε και σε κάτι εξωαγωνιστικό, καθώς η ΕΟΠ έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα την πλήρη δραστηριότητα των Σωματείων-Μελών της κατά το 2015, παραθέτοντας στοιχεία από όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του ετους. Εμείς, από αυτό εδώ το βήμα θα αναφερθούμε μόνο στις επιτυχίες των αθλητών του Ολυμπιακού. Πάμε λοιπόν:
· 20-23/3 2015 - Στο "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων" ο Γρηγόρης Δεμεστιχας κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των 56kg και ο Δημήτρης Μαγκανάρης κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των 91kg.
· 24-27/4 2015 - Στο "Πρωτάθλημα Νοτίου Ομίλου Ανδρών" ο Νίκος Φιλιππάκος κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των 81kg, ο Μαρίνος Θεοδωρόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία των 91kg και ο Βαγγέλης Ρούσσης κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των +91kg.
· 22-25/10 2015 - Στο "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων" ο Δημήτρης Νικολακόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία των 60kg και ο Εμμανουήλ Βεντούρης κατέκτησε επίσης την 3η θέση στην κατηγορία των 66kg.
· 17-20/12 2015 - Στο "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Γυναικών" η Αντωνία Παπουτσάκη κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των 51kg.
 
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο, όπου τον "χορό" θα ανοίξει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου. Κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών. Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ ανακοινώθηκε η διοργάνωση των πανελληνιών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες (Low Kick, K1, Full Contact, Light Contact, Kick Light και Point Fighting) τόσο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών (άνω των 18 ετών), όσο και σε επίπεδο νέων (κάτω των 18 ετών) για το 2016. Ενημερωτικά, αναφέρουμε πως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε και όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αγωνίστηκε την Κυριακη 31 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Παναγιώτης Ρέτσος, Κώστας Κιρτζιαλίδης και Μανώλης Σάλιακας. Τα highlights του αγώνα της ομάδας Κ20 του Ολυμπιακού μπορείτε να τα δείτε εδώ.


Συνεχίζουμε με την ομάδα Κ17, η οποία αγωνίστηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πανιώνιο στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 2ου γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-2 με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Κωστανάσιος και Χατζηιωαννίδης.

Τέλος, πάμε και στην ομάδα Κ15, η οποία αγωνίστηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ατρόμητο στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 3ου γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 1-1 (σκόρερ ο Γεωργαντής) με αποτέλεσμα να πέσει από την 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας πλέον 2 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, επομένως υπάρχει χρόνος να επανέλθουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Συνεχίζουμε με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
· Κυριακή 31 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - Απόλλων Αναβύσσου Κ9 7-3 (Θουκυδίδειο)
· Κυριακή 31 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Ατρόμητος Αθηνών Κ11 6-1 (Attica Cup)
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά τη νέα κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων που σημείωσαν οι αθλητές του Ολυμπιακού στο πινγκ πονγκ, η καταγραφή των τροπαίων μας για τη σεζόν 2015-16 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star (Ιστιοπλοϊα)
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 USA College Football Tournament (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει πενήντα επτά (57) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 03/02-09/02/2016
•         03/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Άρης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         03/02/2016 - Πόλο Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γιαντράν
•         03/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
•         04/02/2016 - Πόλο Γυναικών - Όττερ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         05/02/2016 - Πόλο Γυναικών - Πάντοβα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         05/02/2016 - Πόλο Γυναικών - Βουλιαγμένη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         06/02/2016 - Mπάσκετ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πρωτέας Βούλας
•         06/02/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυαλη
•         06/02/2016 - Πόλο Γυναικών - Πορτουένσε - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         06/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Μαρκόπουλο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         06/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Α' - ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         06/02/2016 - Πόλο Ανδρών - ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         07/02/2016 - Βόλεϊ Νεανίδων - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         07/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΓΣ Ηλιούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         07/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•         08/02/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φάρος Κερατσινίου
 
ΥΓ1: Δεν έχετε παράπονο έτσι? Η περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε φουλ αγωνιστική δράση για τα περισσότερα τμήματά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε να αναφέρουμε πολλά πράγματα στο παρόν άρθρο.
ΥΓ2: Παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των τμημάτων βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα που έχει Φεβρουάριο μήνα 4 διαφορετικά τμήματα, τα οποία συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να τα βλέπουν αυτά κάποιοι.
ΥΓ3: Τί έγινε ρε παιδιά? 78 πρωτιές μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός?  Κι ακόμα βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν? Πού είναι ο «πρωταθλητής σ’ όλα τα σπορ παντοτινός»?
ΥΓ4: Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που ζω τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό (και τον Ολυμπιακό γενικότερα σαν αθλητικό σωματείο) σε τέτοια χρόνια δόξας. Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, έχω δει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σε τόσα πολλά αθλήματα και τμήματα που πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που δουλεύουν στην ομάδα και έχουν καταφέρει αυτά τα απίστευτα επιτεύγματα. Από τους προέδρους, μέχρι και το τελευταίο εγεγγραμένο μέλος.
ΥΓ5: Μου στέλνουν μηνύματα μερικοί για τις διαφορετικές ημερομηνίες αγώνων που καταγράφονται στα άρθρα μου αναφορικά με τους αγώνες κάποιων τμημάτων μας. Έχουν δίκιο εν μέρει, ωστόσο δεν ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ, καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν γίνονται αλλαγές τις οποίες μαθαίνουμε από τις ομοσπονδίες εκ των υστέρων. Δε μπορώ εγώ να προβλέψω πότε θα αναβληθεί κάποιος αγώνας ή ακόμα και μια ολόκληρη διοργάνωση (πχ Λιγκ Καπ). Πάντα προσπαθώ όσο μπορώ να καταγράφω τις αληθείς ημερομηνίες και ειδικά αυτές που αφορούν στους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο ερυθρόλευκο καλεντάρι κάθε εβδομάδας.
ΥΓ6: Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα έχουμε την επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7. Πέρασαν κιόλας 35 χρόνια από εκείνο το τραγικό συμβάν που έμελλε να στερήσει τη ζωή από 21 άτομα τα οποία βρέθηκαν στο γήπεδο απλά για να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο ντέρμπι. Τα λόγια στερεύουν. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή τους και να δίνει κουράγιο στις οικογένειές τους.
ΥΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα thita

μπράβο αδερφέ, άψογη η παρουσίαση για μία ακόμη φορά, να είσαι καλά

διαβάζω όλο (σχεδόν) το άρθρο, αλλά απολαμβάνω περισσότερο τα Υ.Γ. σου χεχεχε......

κρίμα για το βόλλεϋ (ιδίως για τα κορίτσια, που το είχα πιστέψει πως θα πέρναγαν, οι άντρες έπαιζαν προφανέστατα με μια πολύ καλύτερη ομάδα), δυστυχώς φαίνεται πως κάπου εδώ είναι το ταβάνι του ελληνικού βόλλεϋ τελικά, λεφτά για πολύ καλούς ξένους δεν υπάρχουν ενώ και οι έλληνες παίκτες δεν είναι στο πρώτο επίπεδο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου βόλλεϋ καταπώς φαίνεται (δεν είμαι γνώστης, κρίνω μόνο με βάση την πορεία της εθνικής τα τελευταία 15 χρόνια)

Εικόνα MakTheBet

Έχεις δίκιο φίλε...Το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ έχει πέσει αρκετά τόσο σε επίπεδο εθνικής ομάδας, όσο και σε συλλογικό επίπεδο... Το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει να κάνει αξιόλογη παρουσία στην Ευρώπη (έστω παρουσία σε final4) από το 2005, όταν και είχαμε κατακτήσει για τελευταία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων... Από τότε δεν έχουμε ξαναβρεθεί στους "4" κάποιας διοργάνωσης... Καλά, για το τμήμα των γυναικών δεν θα αναφερθώ καν... Φετος έγινε υπέρβαση και φτάσαμε έως εκεί -μολονότι μπορούσαμε και καλύτερα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα-... Σιγά-σιγά ανεβαίνουμε παντού... Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι όσο περνούν τα χρόνια και ο Ερασιτέχνης αποκτάει όλο και περισσότερα έσοδα, τόσο καλύτεροι παίκτες θα έρχονται και τόσο μεγαλύτερες πορείες θα κάνουμε και στην Ευρώπη... Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην παρούσα διοίκηση...Τα επιτεύγματά τους αυτά τα χρόνια που είναι στο προσκήνιο είναι πραγματικά εντυπωσιακά...

Εικόνα MakTheBet

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00, θα τελεστεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7....