Όταν ο «πολιτισμός» της γυρισμένης πλάτης προάγεται , εμείς απαντάμε ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ



Στίς 4/10/2015 ο ΘΡΥΛΟΣ αγωνιζόταν στην τούμπα με τον ΠΑΟΚ.  Συνέπεσε με την επέτειο της ΜΑΥΡΗΣ ΜΕΡΑΣ του παοκ (4/10/199) όπου ΕΞΙ οπαδοί του έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη επιστρέφοντας από αγώνα της ομάδας τους με τον παναθηναικό.
Η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με επικεφαλής τον αρχηγό της Ρομπέρτο, καταθέτει στεφάνι μπροστά στη ΘΥΡΑ 4, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ της αντίπαλης ομάδας.


Ας θυμηθούμε πως αντιμετωπίστηκε η κίνηση αυτή του ΘΡΥΛΟΥ από τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ, από το ρεπορτάζ ενός «αντικειμενικού» site (όχι κάποιου γαυρο-site).
 
"Ας ξεκινήσουμε με χιούμορ, σημειώνοντας ότι ο Ρομπέρτο έγινε την Κυριακή (4/10) ο πρώτος άνθρωπος με κίτρινη φανέλα, που πλησιάζει τόσο πολύ τη Θύρα 4 των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.
Κανείς άλλος δεν θα το έκανε, ούτε κατά διάνοια (με κίτρινη, πράσινη ή κόκκινη φανέλα), αν δεν υπήρχε αυτή η τραγική αφορμή και συγκυρία.
Η συμπλήρωση 16 χρόνων από τον άδικο χαμό των 6 φιλάθλων του Δικεφάλου στα Τέμπη, έφερε μετά από χρόνια Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ κοντά. Εστω και με αυτόν τον τρόπο. Εστω για λίγα δευτερόλεπτα.
Μέχρι δηλαδή να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι στο σημείο, όπου υπήρχε ένα πανό με τα σκίτσα και τα ονόματα των 6 νεαρών φιλάθλων του ΠΑΟΚ, προκειμένου να καταθέσουν ένα στεφάνι και ανθοδέσμες στη μνήμη τους.
Μια κίνηση αυτονόητη, που στις μέρες μας έχουμε την ανάγκη να την αναγάγουμε και να την αναδείξουμε ως κίνηση πολιτισμού. Αντε και να το δεχθούμε. Ο πολιτισμός, όμως, τελείωσε εκεί. Από εκείνο το σημείο και έπειτα κοντέψαμε να πάθουμε πολιτισμικό σοκ.
Και γι' αυτό ευθύνεται ο "ποδοσφαιρικός πολιτισμός". Γενικότερα του Έλληνα οπαδού και εν προκειμένω αυτών του ΠΑΟΚ. Ολων αυτών που γύρισαν την πλάτη τους, σε 20 ανθρώπους που πήγαν να τιμήσουν τη μνήμη των φίλων / αδερφών / παιδιών τους.
Αυτός είναι χειρότερος "πολιτισμός" από τα τσιμέντα και τις κροτίδες που πέφτουν σε εκείνο το κόρνερ, σε κάθε ντέρμπι. Και για να συνεννοηθούμε στη γλώσσα του "πετάλου", η μαγκιά αυτή είναι. Να μείνεις εκεί και να το αντιμετωπίσεις. Αν δεν θέλεις να το χειροκροτήσεις, μην το κάνεις. Αλλά μένεις εκεί. Να το δεις. Να το νιώσεις."
 
ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του παοκ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!  Σε ποιους αναρωτιέμαι; Στους ΓΑΥΡΟΥΣ; Ή μήπως στα νεκρά αδέρφια τους; Ας αναρωτηθούν οι ίδιοι... 
 
Χτες 7/2/2016, μια μέρα πριν από την ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ για το σύλλογό μας, ο ΘΡΥΛΟΣ αντιμετώπιζε τον παοκ στο Στάδιο Καραισκάκη.  Η μοίρα σκαρώνει περίεργα παιχνίδια, είναι γνωστό. Η ομάδα του παοκ με επικεφαλής τον αρχηγός της, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ, κατέθεσε στεφάνι μπροστά στη ΘΥΡΑ 7.

Η αντίδραση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ήταν ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ. ΟΡΘΙΟΙ οι οπαδοί του ΘΡΥΛΟΥ χειροκρότησαν την ομάδα του παοκ, ενώ παράλληλα τραγουδούσαν τον ΥΜΝΟ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 
 
 
Μια αντίδραση ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ, που γνωρίζουμε πολύ καλά πως ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να την καταλάβουν. Και αν δεν καταλαβαίνουν αυτοί που έχουν χτυπηθεί από τον Δρεπανηφόρο, πως να είναι δυνατό να καταλάβουν τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ; Ας θυμηθούμε το πανό των ΖΩΩΝ...

 
Δεν περιμένουμε φυσικά να καταλάβουν ούτε τα βαζελολάγνα πουτανάκια της δημοσιογραφίας. Παράδειγμα σημερινό το πρωτοσέλιδο της ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ sport day.

 
Γι’ αυτούς πολιτισμός ήταν μόνο η κατάθεση του στεφανιού από τον παοκ. ΟΧΙ το χειροκρότημα των ΓΑΥΡΩΝ... Συνεπώς μας δίνουν το δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι επικροτούν το ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ... Έτσι κι αλλιώς συνηθισμένοι είναι.....

Σχόλια

Εικόνα holland74

Σχολή Διακογιάννη γαρ...

Εικόνα red7neck

Μόνο όταν θρήνησαν και εκείνοι βούλωσαν το μπουρδελοστομα τους και σταμάτησαν να βρίζουν τους νεκρούς μας. Υποκριτικές στάσεις οπαδών και ομάδων που έβριζαν και δεν σεβάστηκαν (με ένα στεφάνι έστω) χρόνια ολόκληρα παιδιά που βρίσκονται στο παράδεισο δεν τις υπολογίζω και τις πετάω στα σκουπίδια.

Πέραν τούτου, επειδή δεν γεννήθηκα τότε και όταν πήγαινα στο παλιό Καραϊσκάκη ήμουν αρκετά μικρός, μπορείς κόκκινο μήλο να μου απαντήσεις πως ήταν δομημένη η θύρα? Άλλοι έλεγαν ότι για να βγεις έπρεπε να προχωρήσεις από ένα τούνελ 100 μέτρων και να στρίψεις δεξιά στη σκάλα, άλλοι γράφουν για ημικυκλικό διάδρομο, άλλοι λένε ότι για να φτάσεις στη σκάλα η πορεία ήταν σε σχήμα Γ... ούτε που ξέρεις τι να διαβάσεις. Και σε ρωτάω γιατί ίσως ξέρεις να μου απαντήσεις.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μέχρι να κλείσω και εγώ τα μάτια μου αυτά τα παιδιά. Και αισθάνομαι άσχημα όταν βλέπω τόσο λίγο κόσμο στο μνημόσυνο και να το βλέπουν ως μία καλή ευκαιρία για selfie. Δεν τα έζησα αλλά ξέρω να σέβομαι το πόνο που μπορεί να κουβαλά κάποιος ακόμη και μετά από 35 χρόνια. Αυτά τα λίγα.

Συγχαρητήρια για το πανό από την Θύρα 7 χθες..Ένιωθες χθες ότι έβλεπαν το παιχνίδι 30.000 + 21 φίλαθλοι.

ΥΓ: Η Liverpool ξέχασε φαίνεται... (http://www.dailypost.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-fc-yea...)

Εικόνα thita

έτσι ακριβώς είναι, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων εμφανέστατα επέλεξε το αντι-ολυμπιακό στρατόπεδο εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια, που δίνει δουλίτσες και μεροκάματα στα media της διαπλοκής και γι' αυτό όχι μόνο δεν αναδεικνύει το μεγαλείο του Θρύλου και του κόσμου του, αλλά λυσσαλέα επιχειρεί να το θάψει και να το εξαφανίσει με λάσπη

διαβάσατε πουθενά (πλην ολυμπιακών μέσων) για την αιμοδοσία του σαββάτου? μήπως το αίμα που συγκεντρώθηκε από κατά τεκμήριο κωλόπαιδα/οπαδούς θα πάει μόνο σε ολυμπιακούς?

το ίδιο και για το κοινωνικό έργο του ολυμπιακού και του προέδρου, που αντιμετωπίζεται με ειρωνεία από τα ανθρωπάκια

Εικόνα red apple

Πάνε -χρόνια πολλά αν δεν είδες τις ευχές μου- τα είπες ΟΛΑ! Δεν είναι απλώς ζήτημα οπαδικής επιλογής η αντιμετώποση που έχουμε. Είναι κατά βάση ζήτημα ...αμοιβής!

Εικόνα thita

σε ευχαριστώ πολύ αδάμ για τις ευχές, αν μπορούσα πολύ ευχαρίστως θα κέρναγα το γλυκάκι

Εικόνα red apple

Aυτοί μας γυρίζουν την πλάτη επειδή δεν μπορούν να αντικρύσουν κατάματα το Φως

Εικόνα thita

το σχόλιο είναι καταπληκτικό