Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 09.03 έως 15.03.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια κατακόκκινη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ομάδα μας να συνεχίζει σε σταθερούς ρυθμούς να σημειώνει μεγάλες και σημαντικές νίκες και διακρίσεις τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Φυσικά, για ακόμα μία εβδομάδα είχαμε και πάλι νίκες επί του Παναθηναϊκού, οι οποίες ήρθαν για να προστεθούν στις δεκάδες νίκες τις οποίες έχουμε σημειώσει φέτος απέναντί τους. Πάμε όμως να τα δούμε όλα αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Ξεκινάμε με το μπάσκετ γυναικών, καθώς η ομάδα μας αγωνίστηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Κλειστό της Γλυφαδας ως τυπικά φιλοξενούμενος με αντίπαλο την Τερψιθεά, στα πλαίσια της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η ομάδα μας είχε ήδη εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα επερχόμενα πλέι οφ.
Πριν το παιχνίδι αυτό, η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη έκανε δηλώσεις στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Ελένη Καπογιάννη: «Το τελευταίο παιχνίδι εδώ που φτάσαμε είναι μονόδρομος το αήττητο στην κανονική διάρκεια. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση ενόψει και του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Εκεί θα είναι δύσκολο το έργο μας. Είναι παιχνίδια νοκ άουτ και εντελώς διαφορετικά από αυτά του πρωταθλήματος αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρώτη κούπα της χρονιάς».
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας, παρά το γεγονός ότι στα δύο πρώτα δεκάλεπτα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Τερψιθέα, τελικά κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της και χάρη στην αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση να φτάσει στο επιβλητικό 40-73.


Στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο φάνηκε η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, γεγονός που αποδείχθηκε από τα επιμέρους σκορ (6-22 στο 3ο και 6-21 στο 4ο δεκάλεπτο). Πρώτη σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε η Μπόνη με 12 πόντους. Ας δούμε όμως τις επιδόσεις όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σταμάτη (9 πόντοι), Χατζηνικολάου (4 πόντοι), Χαλιβέρα (2 πόντοι), Τζόνσον (10 πόντοι), Κριστόφερσον (11 πόντοι με 1/2 τρ.), Γκοτζή (3 πόντοι), Μπόνη (12 πόντοι), Μπαλτά (8 πόντοι με 2/5 τρ.), Κοσμά (3 πόντοι με 1/2 τρ.), Παπαμιχαήλ (7 ποντοι).

Μετά το τέλος του αγώνα, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου παρουσιάστηκε πολύ χαλαρή με αποτέλεσμα να δώσουμε το δικαίωμα στις αντιπάλους μας να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ. Στην επανάληψη όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά αφού βελτιώσαμε κατακόρυφα την απόδοση μας και πήραμε αυτό που θέλαμε, την 18η νίκη μας και τελειώσαμε αήττητες στην κανονική περίοδο. Τώρα κοιτάμε την διοργάνωση του κυπέλλου, η κατάκτηση του οποίου, αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο για εμάς».
Όπως είπαμε και προηγουμένως, η ομάδα μας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ και αν παρουσιαστεί σοβαρή μπορεί στο τέλος να πάρει το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τώρα την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Θυμίζουμε πως τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση είναι: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός. Και τις τρεις ομάδες τις έχουμε αντιμετωπίσει και τις έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα, επομένως θεωρώ πως ο σοβαρός Ολυμπιακός δε θα έχει πρόβλημα να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο!
Όσον αφορά τώρα τα δύο τμήματα υποδομών στο μπάσκετ γυναικών, αυτά δηλαδή των Νεανίδων και των Κορασίδων, δεν έχουμε να πούμε κάτι καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα. Οι μεν νεανίδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους εδώ και αρκετές μέρες τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι κορασίδες δεν αγωνίστηκαν λόγω διακοπής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ, στο οποίο και συμμετέχουν. Η επόμενη αγωνιστική (21η) είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Μαρτίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ίκαρο Καλλιθέας.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Περνάμε τώρα στο τμήμα του βόλεϊ ανδρών, καθώς η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παρασκευή 11 Μαρτίου εκτός έδρας τον ΓΣ Λαμίας στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
 Πριν το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο Πρωτάθλημα παράλληλα με την προετοιμασία μας για το Κύπελλο. Είναι η πιο σημαντική περίοδος για μας πριν τα πλέι οφ.  Και στη διάρκεια αυτής της περιόδου μας περιμένει το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία την οποία πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα γιατί έχουν κάνει δυο καλά παιχνίδια. Το ένα απέναντι στην Ορεστιάδα και το άλλο με τον Ηρακλή. Μετά η προσοχή μας θα στραφεί εξ’ ολοκλήρου στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και η ομάδα μας πρέπει να παρουσιαστεί πολύ δυνατή. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά θα δείξουν το καλό τους πρόσωπο».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε άνετα της Λαμίας με 3-0 σετ. Οι παίκτες μας πέτυχαν την 18η νίκη τους και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος από την πρώτη θέση ενώ τους αρκεί πλέον ένας βαθμός στις εναπομείνασες δυο αγωνιστικές κόντρα σε ΠΑΟΚ (19/3, εντός έδρας) και Κηφισιά (2/4, εκτός έδρας) για να εξασφαλίσουν το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των πλέι οφ.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 17-25, στη συνέχεια το 2ο με 19-25 και τέλος το 3ο με  9-25(!). Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 9 λεπτά. Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Έγκλσκαλνς με 17 πόντους. Ακολουθούν αναλυτικά τα στατιστικά όλων των αθλητών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Στιβαχτής 3 (3 άσσοι), Έγκλεσκαλνς 17 (11/19 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Κοκκινάκης 7 (7/17 επ., 80% υπ.) Τσουκ 9 (8/16 επ., 1 άσσος, 50% υπ.), Παπαδόπουλος 9 (4/7 επ., 5 μπλοκ),  Σφενδυλάκης 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Γκούζντα –λ (25% υπ.)/ Σακόγλου 1 (1/2 επ.), Δεληπρίμης 5 (3/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ)
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Στιβαχτής έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Χρήστος Παπαδόπουλος: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε στο σημερινό παιχνίδι στο οποίο στόχος μας ήταν το καθαρό τρίποντο χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια. Κρατάμε τη νίκη και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε στα παιχνίδια που ακολουθούν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο».
Κώστας Στιβαχτής: «Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε γιατί θέλαμε μια καθαρή νίκη προκειμένου να διατηρήσουμε την διαφορά από τους διώκτες μας και να παίξουμε καλά για τους εαυτούς μας. Με τις αλλαγές που έγιναν ήταν και μια ευκαιρία να διατηρηθούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς όλα τα παιδιά. Το θέμα είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».  
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ.
Όσον αφορά τώρα την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, να υπενθυμίσουμε πως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών των ημιτελικών του Final-4 του Κυπέλλου Ανδρώ που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας στις 26 και 27 Μαρτίου. Αναλυτικά, τα ζευγάρια που προέκυψαν ήταν τα εξής: Παναθηναϊκός - Κηφισιά και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Μαρτίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί μια μέρα αργότερα και μάλιστα με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2.
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως δεν εχουμε να πούμε πολλά πράγματα καθώς υπήρχε ολιγοήμερη διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομής.
Ξεκινάμε από τους Παίδες, οι οποίοι έχουν προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Μαρτίου. Στη συγκεκριμένη φάση (η οποία έχει τη μορφή final-4) συμμετέχουν εκτός του Ολυμπιακού, ο ΑΟΝΣ Μίλων, ο ΑΓΟΓ Ευρυάλη και ο ΑΠΣ Νέας Περάμου Κύζικος. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση τον ΑΠΣ Νέας Περάμου Κύζικο, ενώ αν καταφέρει να τον κερδίσει θα προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί μια μέρα αργότερα με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού ΑΟΝΣ Μιλων - ΑΓΟΓ Ευρύαλη.
Συνεχίζουμε με τους Παμπαίδες Α', οι οποίοι συνέχισαν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης.
Τέλος, οι Παμπαίδες Β', συνεχίζουν και αυτοί τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την ΑΕ Αρμενική.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Συνεχίζουμε με το τμήμα βόλεϊ γυναικών, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Σάββατο 12 Μαρτίου εκτός έδρας τον Πανναξιακό στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής. Ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι τη Στέλλα Χριστοδούλου, τη Ναντζέγια Μαλασάι και την Άννα Λαζάρεβιτς, οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών.
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε μέσω του ροτέισον να καλύψει τα κενά των παικτριών που έλειπαν, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη ήττα της σεζόν με 3-1 σετ. Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ: Αρχικά χάσαμε το 1ο σετ με 25-18, στη συνέχεια κερδίσαμε το 2ο με 20-25 ενώ μετέπειτα χάσαμε το 3ο και το 4ο σετ με 26-24 και 25-23.
Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε η Γιώτα με 21 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 21 (19/46 επ., 2 μπλοκ, 19% υπ.), Κωνσταντίνου 5 (4/12 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ.), Λαμπρούση 10 (5/14 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Τέζα 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 9 (4/10, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Τσβετάνοβα 17 (13/49 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Κονόμι -λ (65% υπ.)/ Κοκκινάκη 1 (1/5 επ., 20% υπ.), Ζαμπάτη (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Φυσικά δεν είμαστε χαρούμενοι με την ήττα.  Ωστόσο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου δεν βρεθήκαμε σε καλή κατάσταση αφού προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτριών μας.  Στα προβλήματα που ήδη γνωρίζαμε (σ. Λαζάρεβιτς, Χριστοδούλου), προστέθηκε ακόμα ένα (σ. Μαλασάϊ) και αγωνιστήκαμε με μια σύνθεση που προφανώς και δεν θα ξαναπαίξουμε έτσι. Από κει και πέρα ήταν ένα καλό παιχνίδι σε ορισμένες στιγμές. Παρ’ όλα αυτά περίμενα από ορισμένες παίκτριες μεγαλύτερη προσπάθεια. Είναι η πρώτη ήττα και αυτό δεν είναι καλό για εμάς γιατί χάσαμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε το αήττητο. Την επόμενη φορά δεν θα ρισκάρουμε με τραυματισμούς γιατί θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς στην έναρξη των πλέι οφ».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμαμτισμένη για το Σάββατο 19 Μαρτίου οπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την ΑΕΚ.
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως δεν εχουμε να πούμε πολλά πράγματα καθώς υπήρχε ολιγοήμερη διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομής.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες έχουν προκριθεί στο final-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι ημερομηνίες των επόμενων αγώνων. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως στη φάση αυτή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μαζί με το Αιγάλεω, την Ηλιούπολη και τον ΑΠΣ Αλίμου.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Κορασίδων Β', οι οποίες συνεχίζουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παγκορασίδων Α', οι οποίες συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Μαρτίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΟ Θρίαμβος.
Πάμε τώρα στο τμήμα των Παγκορασίδων Β', οι οποίες συνεχίζουν την προετοιμασία τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Μαρτίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Γ', οι οποίες συνεχίζουν με τη σειρά τους τις προπονήσεις, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
Τέλος όσον αφορά το τμήμα των Παγκορασίδων Δ', και αυτές συνεχίζουν τις προπονήσεις τους μέχρι την επανέναρξη της διοργάνωσης.  Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Πόλο Ανδρών: Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε του Παναθηναϊκού για 39η(!) συνεχόμενη φορά και 15ο(!!) συνεχόμενο χρόνο με το επιβλητικό 18-5!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε γεμίσει από νωρίς το Παπαστράτειο Κολυμβητήριο και δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με αποτέλεσμα να "σπρώξει" την ομάδα προς τη νίκη.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 06:51), 1-1 Κόνγουεϊ (π/π,06:08), 2-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 05:23), 3-1 Φουντούλης (π/π., 04:21), 3-2 Γαβαλάς (περιφέρεια, 02:22), 4-2 Μουρίκης (φουντ., 00:42)
·  2ο οκτάλεπτο: 4-3 Αφρουδάκης (φουντ., 06:08), 5-3 Δελακάς (περιφέρεια, 05:44), 6-3 Κολόμβος (π/π., 04:39), 7-3 Φουντούλης (πέναλτι, 03:52), 8-3 Φουντούλης (κόντρα, 02:24)
· 3ο οκτάλεπτο: 9-3 Βλαχόπουλος (π/π., 07:37), 10-3 Βλαχόπουλος (π/π., 06:27), 11-3 Φουντούλης (κόντρα, 05:36), 11-4 Αφρουδάκης (π/π., 04:47), 12-4 Μουρίκης (φουντ. 01:42), 13-4 Moυρίκης (φουντ., 00:55)
· 4ο οκτάλεπτο: 14-4 Κολόμβος (φουντ. 07:30), 15-4 Μάλιαρακ (π/π., 05:52), 15-5 Δερμιτζάκης (π/π., 05:07), 16-5 Γούνας (π/π., 04:33), 17-5 Βλαχόπουλος (π/π., 03:34), 18-5 Μουρίκης (π/π. 00:38)
Ο Ολυμπιακός φυσικά εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και οι παίκτες μας Γιόσιπ Πάβιτς και Χριστόδουλος Κολόμβος, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Ήμασταν άξιοι νικητές.  Με την πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος από την κερκίδα  μας μετέφερε τεράστια ενέργεια. Αυτό που θέλω να πω είναι χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό μας, στον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της Ελλάδας και εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Εύχομαι  όλα τα αγωνιστικά τμήματα να προσπαθούν καθημερινά για να κάνουν περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού μας και να φέρνουν νίκες, τίτλους και διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Γιόσιπ Πάβτις: «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για το Σάββατο. Μετά και το σημερινό παιχνίδι, τις προπονήσεις που έχουμε κάνει είμαστε σε σωστό δρόμο. Φυσικά κόντρα στην Μπαρτσελονέτα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια αφού είναι πολύ καλή ομάδα. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Πριν από αυτό όμως θέλω να πω Χρόνια Πολλά στον Ολυμπιακό που συμπληρώνει 91 αύριο 91 χρόνια ζωής. Ο κόσμος μας ελπίζω να έρθει και το Σάββατο γιατί είναι φανταστικός και μας δίνει πάντα έξτρα ώθηση με την παρουσία του».
Χριστόδουλος Κολόμβος: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα. Βέβαια ξέραμε ότι θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα παρόμοια με του Σαββάτου. Έχουμε πράγματα κοινά σε αυτά τα δυο παιχνίδια. Πετύχαμε μια νίκη με καλή εμφάνιση, κρατάμε αυτό. Η προσοχή μας τώρα είναι στην Μπαρτσελονέτα αφού αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και με τη δύναμη της έδρας να φτάσουμε στη νίκη. Ο κόσμος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και νομίζω ότι ήταν… πρόβα ενόψει του αγώνα του Σαββάτου».
Για να τελειώνουμε με τα εγχώρια, να αναφέρουμε πως η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Μαρτίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τη Γλυφάδα, ενώ όσον αφορά το Κύπελλο, το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου.
 
Περνάμε τώρα και στα της Ευρώπης, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Σάββατο 12 Μαρτίου εντός έδρας τη Μπαρτσελονέτα στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Champions League.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο αρχηγός Βαγγέλης Δελακάς έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε όπως εμείς θέλουμε, τις προϋποθέσεις να αγωνιστούμε στο πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, 7ο παιχνίδι του ομίλου. Παίζουμε στο σπίτι μας, διεκδικούμε την πρόκριση η με τον κόσμο στο πλευρό μας. Νιώθουμε  έτοιμοι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια από τις πιο σοβαρές και ποιοτικές ομάδες της Ευρώπης! Είναι η ώρα να δείξουμε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να παίξουμε αποφασισμένοι και με ουσία ένα παιχνίδι που μπορεί να  βελτιώσει θεαματικά τη θέση μας για την τελική κατάταξη του ομίλου!»
Βαγγέλης Δελακάς: «Νομίζω ότι είναι όντως το ματς της χρονιάς. Πρέπει να φανούμε αποφασισμένοι και αποφασιστικοί ψυχολογικά και σωματικά. Καλύτεροι από την Μπαρτσελονέτα. Είναι βασικά ένα κομμάτι ποιος το θέλει ποιο πολύ. Εμείς θέλουμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη γιατί ξέρουμε ότι θα μας δώσει πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την είσοδό μας στο Final 6. Και φυσικά με μια νίκη θα είμαστε αρκετά καλύτερα και ψυχολογικά για τη συνέχεια όπου το πρόγραμμα είναι πιο βατό. Είναι πολύ κομβικό παιχνίδι. Ο κόσμος ήταν φανταστικός με τον Παναθηναϊκό. Ανέκαθεν η δύναμή του κόσμου είναι η δύναμή μας .  Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να έρθουν όσο πιο πολλοί γίνεται και εμείς να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να τους χαροποιήσουμε».
Και πάμε τώρα στα αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση και με όπλο την πολύ καλή του άμυνα έφτασε σε μια τεράστιας σημασίας νίκη με 9-5!


Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε για ακόμα μια φορά βροντερό παρόν και δημιούργησε ατμόσφαιρα αντάξια του τεράστιου μεγέθους του Ολυμπιακού, την οποία και αξίζει σε οποιοδήποτε άθλημα κι αν αγωνίζεται.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ντόσκας (π/π, 3:41), 2-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 2:14), 3-0 Μουρίκης (κόντρα, 1:11)
· 2ο οκτάλεπτο: 4-0 Μουρίκης (π/π, 3:01), 4-1 Μουναρίθ (π/π, 2:16), 5-1 Φουντούλης (π/π, 1:41), 5-2 Μουναρίθ (φουνταριστό, 0:43), 6-2 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 0:16)
· 3ο οκτάλεπτο: 7-2 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 6:58), 8-2 Μουρίκης (π/π, 4:56), 8-3 Στρ. Ράσοβιτς (κόντρα, 0:53)
· 4ο οκτάλεπτο: 8-4 Εσπανιόλ (πέναλτι, 4:20), 9-4 Γούνας (π/π, 3:43), 9-5 Μινγκέλ (π/π, 0:54)
Με αυτήν του τη νίκη ο Ολυμπιακός παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στο Final-6 της διοργάνωσης, το οποίο σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της LEN θα διεξαχθεί το διήμερο 2-4 Ιουνίου.


Μετά το πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι, οι παίκτες του Ολυμπιακού Γιόσιπ Πάβιτς, Γιάννης Φουντούλης και Μανώλης Μυλωνάκης έκαναν δηλώσεις στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Γιόσιπ Πάβιτς: «Πιστεύω ότι πλέον έχουμε… σχεδόν προκριθεί στο Final 6! Φυσικά έχουμε ένα ακόμα βήμα να κάνουμε αλλά με αυτά τα παιδιά που είμαστε στην ομάδα δεν γίνεται να αποτύχουμε. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και πλέον η προσοχή μας στρέφεται στο εκτός έδρας ματς με τη Ριέκα.  Μετά θα απομένουν τα δυο εντός έδρας παιχνίδια αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να μας κερδίσει κάποιος στον Πειραιά».
Γιάννης Φουντούλης: «Καταρχάς θεωρώ ότι παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και χρειαζόταν να είμαστε πάρα πολύ καλοί για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες ήταν όπως θέλαμε εμείς, παίζαμε έναν τελικό στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Νομίζω ότι δεν δείξαμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας αλλά για ένα τέτοιο παιχνίδι για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο, θεωρώ ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Τα πέντε γκολ που δεχθήκαμε νομίζω το δείχνουν. Προς το τέλος περισσότερο διαχειριστήκαμε το αποτέλεσμα, παρά προσπαθήσαμε να το διευρύνουμε. Ήμασταν καλύτεροι από την αντίπαλη ομάδα και δίκαια πετύχαμε το στόχο μας. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε όμως. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε το μεγαλύτερο βήμα που χρειαζόταν, φτάσαμε ακόμα πιο κοντά στο φετινό μας στόχο, έχουμε όμως τρία παιχνίδια. Το επόμενο είναι απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με τη Ριέκα και τώρα πλέον που αφήσαμε την Μπαρτσελονέτα πίσω με διαφορά 4 βαθμών οφείλουμε να κυνηγήσουμε την πρώτη θέση».
Μανώλης Μυλωνάκης: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε όλα τα κομμάτια του αγώνα. Μας βγήκαν πολλά πράγματα στην επίθεση και στην άμυνα ήμασταν καταπληκτικοί οπότε αυτός μας έδινε παραπάνω κουράγιο και δύναμη ώστε να ανταπεξέλθουμε στο γρήγορο ρυθμό της Μπαρτσελονέτα και στο τέλος να τους πιέσουμε παραπάνω εμείς. Για αυτό άνοιξε και η διαφορά. Σίγουρα η Μπαρτσελονέτα είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά το ίδιο θα έλεγα και για εμάς. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον αλλά το πρόγραμμα μας είναι πιο βατό, ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στη Ριέκα όπου θα πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Η διάρκεια δείχνει πόσο δυνατή ομάδα είσαι. Την περσινή χρονιά εδώ μέσα από την ίδια ομάδα είχαμε δεχθεί μια ήττα από την αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω ότι όλοι μας και το προπονητικό τιμ και οι αθλητές έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και μπορούμε να διαχειριστούμε πιο σωστά κάποιες τέτοιες καταστάσεις. Σήμερα αν και ξέραμε ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, δεν μας κατέβαλε το άγχος ίσα ίσα θα έλεγα ότι δείξαμε μεγάλο ζήλο και είχαμε ενέργεια σε όλο το παιχνίδι».
Τέλος, να αναφέρουμε πως το «παρόν» στο Παπαστράτειο έδωσε και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τον κόσμο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

 
 
Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τη Ριέκα.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Όσον αφορά τα εγχώρια, υπάρχει διακοπή του Πρωταθλήματος με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΚΟΠ Ιλισίων στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μετά και τις δύο τελευταίες νίκες που σημείωσε επί της ρωσικής Ουραλότσκα πανηγύρισε την πρόκρισή του στο final-4 της LEN Euroleague (θα διεξαχθεί το διήμερο 22-23 Απριλίου), όπου στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο της Σαμπαντέλ, ένα ματς που ουσιαστικά αποτελεί «πρόωρο τελικό» κατά τη γνώμη μου, καθώς θεωρώ αυτές τις δύο ομάδες τις πιο δυνατές της διοργάνωσης.
Μέχρι να μπει ο Απρίλιος λοιπόν, οι ερυθρόλευκες αθλήτριες του τμήματος πόλο γυναικών του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν για το τμήμα των Νεανίδων καθώς το διήμερο 12-13 Μαρτίου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Εθνικό, τον Ιωνικό και το Ρέθυμνο, τις ομάδες δηλαδή με τις οποίες βρίσκονται στον Α'Όμιλο του πρωταθλήματος. Η αποστολή του Ολυμπιακού για τα συγκεκριμένα παιχνίδια αποτελείτο από τις: Δήμητρα Πουλοπούλου, Σταυρούλα Πρέκα, Έλενα Φουντωτού, Μιμή Μάρκου, Ράνια Ζαχαρία, Τάνια Μπαξεβανάκη, Κατερίνα Λιαπάκη, Μικέλα Πουλοπούλου, Νεφέλη Δόριζα, Αγγελική Φερμάνη, Δήμητρα Γερόλυμου, Δέσποινα Ποδαρά, Δέσποινα Γιαμπασάκου, Δήμητρα Παπαδάκη, Σταυρούλα Εξαρχάκου, Αλεξάνδρα Ακριτίδη, Κατερίνα Μπαξεβανάκη, Παναγιώτα Νίνου, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού. Τα αποτελέσματα -χρονολογικά- των αγώνων του Ολυμπιακού, έχουν ως εξής:
·        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Εθνικός 9-9
·        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ιωνικός 10-4
·        Ρέθυμνο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11-11
Ο Ολυμπιακός, χάρη στα αποτελέσματα αυτά, κατάφερε και προκρίθηκε στην Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το «Irish Open Masters Championships 2016» στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο αθλητής μας Ισίδωρος Παγιαύλας. Ο αθλητής της κατηγορίας Masters του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (200 μικτή ατομική, 200 πεταλούδα), 4 ασημένια (50μ. 100μ. και 200μ. πρόσθιο, 100 πεταλούδα), μια 4η θέση (200μ. ελεύθερο) και μια 5η θέση (400μ. ελεύθερο). Μάλιστα, πέρα από τις σπουδαίες εμφανίσεις αναδείχθηκε καλύτερος ξένος κολυμβητής της διοργάνωσης (διεξήχθη στην Ιρλανδία), μια ιδιαίτερα τιμητική ατομική διάκριση, την οποία μάλιστα απολαμβάνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο Ισίδωρος Παγιαύλας δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ισίδωρος Παγιαύλας: «Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στο Ιρλανδικό Πρωτάθλημα και ιδιαίτερα επειδή καταφέραμε να εκπροσωπηθούμε στις απονομές ειδικών βραβείων και κυπέλλων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πολύ δύσκολο για έναν κολυμβητή να διαχειριστεί σωστά τόσες πολλές κούρσες μέσα σε λίγες ώρες. Με την βοήθεια του προπονητή μου Αλέξανδρου Κόκκινου σχεδιάσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο κατανομής δυνάμεων το οποίο μας βγήκε και όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με στηρίζει τόσο πολύ στην προσπάθεια μου, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που ήταν δύσκολο για μένα. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει καθημερινά ότι λειτουργεί περισσότερο σαν οικογένεια παρά σαν τυπική ομάδα γι' αυτό και κυριαρχεί σε πολλά διαφορετικά αθλήματα. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο καλύτερου ξένου κολυμβητή και τα 6 μετάλλια στη μνήμη μιας εκπληκτικής γυναίκας, μητέρας και γιαγιάς που έφυγε από κοντά μας ανήμερα των αγώνων. Η Μαρία Χιωτάκη γεννήθηκε πριν από 90 χρόνια όπως ο Ολυμπιακός και ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν απομείνει που έζησε από κοντά ολόκληρη την ιστορία της αγαπημένης της ομάδας, μία γνήσια Πειραιώτισσα και πιστή οπαδός του Θρύλου μέχρι την τελευταία της πνοή».
 
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα των αρχιπροπονητών του τμήματος.
Σύμφωνα με την επίσηση ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, υπάρχουν αρκετοί αγώνες οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
·        17/3/2016 - "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2016"
·        19/3/2016 - "Μπλοκο Καλογρέζα 2016"
·        20/3/2016 - "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Α/Γ"
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΠ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω διοργανώσεις:
·        18-20/3/2016 - "Kύπελλο Μ.Αλεξάνδρου" - Κατηγορίες Optimist-Laser RDL-420-470
·        19-20/3/2016 - "Δύναμη στη διαφορετικότητα" - Κατηγορίες Optimist-Laser 4.7
·        19-20/3/2016 - "Άνοιξη 2016" - Κατηγορία Optimist-Laser
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        17-20/3/2016 - "International Italian Dragon Cup" (ITA)
·        18-20/3/2016 - "Spring Match Race 2016" (ITA)
·        19-21/3/2016 - "Europe Meeting  Torbole" (ITA)
·        19-20/3/2016 - "RYA Winter Match Racing Series" (GBR)
·        19-20/3/2016 - "Ceylou's Cup Match Race Gr3" (FRA)
·        19-19/3/2016 - "Sail in Progress Match Race 1" (ITA)
·        20-20/3/2016 - "Snowball Match Racing Series" (NED)
·        20-20/3/2016 - "Sail in Progress Match Race 2" (ITA)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Κανένα νέο δεν είχαμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής οσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
Σε άλλα νέα, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την Τρίτη 8 Μαρτίου πως χάρη σε ταχύτατες κινήσεις μελών του ΔΣ και του υπόλοιπου προσωπικού της, κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες κουτιά μέσα στα οποία υπήρχαν διάφορα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και θα δωθούν σε πρόσφυγες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Εμείς από το βήμα αυτό, θέλουμε να συγχαρούμε τη συγκεκριμένη ομοσπονδία για την όμορφη πρωτοβουλία της και θα ευχηθούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλες ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το αγωνιστικό καλεντάρι εσωτερικών διοργανώσεων για το 2016, το οποίο έθεσε διαθέσιμο προς το κοινό η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ κατά τα μέσα Φεβρουαρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η πρώτη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τους επόμενους μήνες, είναι το «18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σλάλομ», το οποίο έχει κανονιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου.
 
Πινγκ Πονγκ: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχει αγωνιστική απραξία ελέω της διακοπής των πρωταθλημάτων τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Θυμίζουμε πως, η ομάδα των ανδρών, μετά και τις τελευταίες νίκες που σημείωσε κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, ουσιαστικά εξασφάλισε την κατάκτηση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, καθώς χρειάζεται μόλις μία νίκη στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Θυμίζουμε πως, οι επόμενες και τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για το ελληνικό πρωτάθλημα των ανδρών είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το διήμερο 26-27 Μαρτίου με αντιπάλους τον ΟΑ Χανίων, τον Βουτζά Ραφήνας και τον ΑΟ Πεύκη.
Όσον αφορά τώρα το τμήμα πινγκ πονγκ των γυναικών, οι αθλήτριές μας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες για τη συνέχεια της διοργάνωσης καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Μαρτίου θα αντιμετωπίσουν τον Τελαμόνα Σαλαμίνας, τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Εδέσσης. Το πιο κρίσιμο παιχνίδι από τα τρία είναι φυσικά αυτό με τον ΔΑΟ Ταύρου, καθώς επειδή ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο με 4-2, πλέον θέλουμε νίκη με 4-0 ή 4-1 (και φυσικά νίκες και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια) προκειμένου να πανηγυρίσουμε τον τίτλο.
Σε επίπεδο ακαδημιών δεν είχαμε κάποιο νέο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν το ερυθρόλευκο τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας, μετά και το τέλος των προηγούμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες σε Γάνδη και Βαρσοβία αντίστοιχα, επέστρεψαν στις προπονήσεις τους και πλέον προετοιμάζονται για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, η Βάσω Βουγιούκα θα συμμετάσχει στο «Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών» που θα διεξαχθεί στη Σεούλ το διήμερο 25-26 Μαρτίου και ο Γιώργος Τσουρούτας θα συμμετάσχει στο «Προολυμπιακό Τουρνουά 2016» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Πράγα το διήμερο 15-16 Απριλίου.
Όσον αφορά τα εγχώρια, τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο αγώνισμα της σπάθης, στα οποία θα συμμετάσχουν οι δύο αθλητές μας είναι προγραμματισμένα για τις 24 Απριλίου.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται τις επόμενες ημέρες.
Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται στην Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία συνεχίζει τη σκληρή προετοιμασία της για τις επόμενες δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας. Ο λόγος για το «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2016» το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία τον Απρίλιο, αλλά και για το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2016» το οποίο θα λάβει χώρα στο Καζακστάν τον Μάϊο.

 
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα ούτε όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
Υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά πως, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο, όπου τον «χορό» θα ανοίξει το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών», το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου. Κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών». Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.
Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά πως στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ ανακοινώθηκε η διοργάνωση των πανελληνιών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες (Low Kick, K1, Full Contact, Light Contact, Kick Light και Point Fighting) τόσο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών (άνω των 18 ετών), όσο και σε επίπεδο νέων (κάτω των 18 ετών) για το 2016. Ενημερωτικά, να πούμε πως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.
Θα κλείσουμε με μια εξωαγωνιστική είδηση η οποία αφορά όλα τμήματα πολεμικών τεχνών που στεγάζει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 Μαρτίου είχαμε τα εγκαίνια της παιδικής χαράς της Πλατείας Κανάρη στο Πασαλιμάνι, η οποία και ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον Δήμο Πειραιά χάρη στη συμβολή του Δημάρχου Κου Γιάννη Μώραλη, όπου το "παρόν" έδωσαν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες της προαγωνιστικής ομάδας των τμημάτων αυτών. Τα παιδιά αυτά, παρουσία και των αντίστοιχων προπονητών του εκάστοτε τμήματος, πραγματοποίησαν φιλικούς αγώνες επίδειξης προσφέροντας στο κοινό που βρέθηκε εκεί θέαμα και χαμόγελα.


Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε αποδεκτή με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής ενώ να θυμίσουμε πως παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν από τον Δήμο Πειραιάα, καθώς επί Δημαρχίας Γιάννη Μώραλη έχουν ανακαινιστεί άλλες έντεκα παιδικές χαρές οι οποίες βρίσκονται στις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 12 Μαρτίου εντός έδρας τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Θανάση Ανδρούτσου, με αποτέλεσμα να συνεχίσει το απίστευτο αήττητο σερί του το οποίο "τρέχει" από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Χάρη στη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 62 βαθμούς, έχοντας διαφορά 3 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα έχει και δύο παιχνίδια περισσότερα.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Βούζας, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Βασίλης Βούζας: «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και για την προσπάθεια. Παίζαμε με μια δύσκολη ομάδα η οποία είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους στην άμυνα και μας δυσκόλεψε για να κάνουμε τις ευκαιρίες που έχουμε σε κάθε αγώνα. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και εάν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα είχαμε πετύχει και άλλα γκολ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά και να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι».
Συνεχίζουμε με το τμήμα Κ17, το οποίο αγωνίστηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Πλατανιά, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, του Γ' γύρου του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 χάρη στα γκολ των Γιανναράκη, Νεοφυτίδη και Τσιριγώτη. Χάρη στη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 38 βαθμούς, έχοντας διαφορά 2 βαθμών από τον δεύτερο Ατρόμητο, ο οποίος μάλιστα και ένα παιχνίδι περισσότερο.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μαυρογενίδης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Δημήτρης Μαυρογενίδης: «Διαχειριστήκαμε σωστά τον αγώνα και επιστρέψαμε στις νίκες. Είδαμε και καλά στοιχεία αλλά και προβλήματα στο παιχνίδι μας και θα τα δουλέψουμε στις προπονήσεις. Ο στόχος μας είναι να είμαστε κάθε ημέρα καλύτεροι μέσα από τις προπονήσεις. Σίγουρα οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις βοηθούν την ομάδα ψυχολογικά αλλά μας ενδιαφέρει πάνω απ' όλα η εξέλιξη. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζεις και να είσαι στην κορυφή αλλά ταυτόχρονα εμείς στην Ακαδημία θέλουμε τα παιδιά να είναι καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι».
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα Κ15, αυτό αγωνίστηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, του Δ' γύρου του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήαμτος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Κοτσιανούλη. Μετά τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς,΄εχοντας διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Τοπολιάτης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Νίκος Τοπολιάτης: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς και συνοδεύτηκε από μια καλή εμφάνιση. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια. Προχωράμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είμαστε καλύτεροι».
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων κολύμβησης από τον Ισίδωρο Παγιαύλα, η καταγραφή των τροπαίων μας έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει εννιά (9) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνια πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 USA College Football Tournament (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ογδόντα τέσσερα (84) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (16/03-22/03/2016)
·        18/03/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        19/03/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ίκαρος Καλλιθέας
·        19/03/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ
·        19/03/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Νέας Περάμου Κύζικος
·        19/03/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Α' - ΓΣ Πετρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        19/03/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ
·        19/03/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης
·        20/03/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕ Αρμενική
·        20/03/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Α' - ΑΟ Θρίαμβος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/03/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Αλίμου
·        20/03/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρουπολης
 
ΥΓ1: Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο αυξάνονται οι κούπες! Υπομονή και μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα πανηγυρίσουμε πολλές ακόμη.
ΥΓ2: Τί έγινε ρε παιδιά? Κι άλλες νίκες επί του Παναθηναϊκού? Έχουμε χάσει το μέτρημα φέτος.
ΥΓ3: Μαθαίνω πως προχωράνε τα έργα του Νέου Μουσείου του Ολυμπιακού. Αυτοί με τους οποίους μίλησα μου είπαν πως θα ειναι σκέτο στολίδι!
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!! ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ!! ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 60-63 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

Εικόνα MakTheBet

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ γυναικών! Μακάρι η ομάδα μας να κάνει το καθήκον της και να σηκώσει άλλη μία κούπα !!

Εικόνα thita

αλάνι του βορρά, για μια ακόμη φορά μπράβο για το άρθρο και την παρουσίαση, εύχομαι γρήγορα να σου δοθεί η ευκαιρία και το μουσείο να δεις, και την Θρυλάρα σε Βουδαπέστη και Βαρκελώνη από κοντά

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές... Να σαι καλα!

Εικόνα holland74

Υπέροχη δουλειά όπως πάντα αδερφέ..

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια φίλε...

Εικόνα Red Dragon

Τρομερη δουλεια αδερφε.Συνεχισε ετσι.
Να ρωτησω κατι.Γνωριζουμε που θα στεγαζεται το νεο Μουσειο του Θρυλου μας?Στον χωρο που φιλοξενειται και τωρα?

Εικόνα MakTheBet

Καταρχήν ευχαριστώ για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια... Όσον αφορά το μουσείο, επειδή είμαι Βορειοελλαδίτης, δεν το έχω δει με τα μάτια μου, αλλά ένα φιλαράκι μου είπε πως η επέκταση γίνεται στον ίδιο χώρο με προέκταση προς το ΣΕΦ...

Εικόνα Antreas7

Τελικά άλλαξε η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό του Πόλο γυναικών. Αντί για τη Σαμπαντέλ θα παίξουμε με τις Ουγγαρέζες.

Εικόνα MakTheBet

Ισχύει, το ανακοίνωσε σήμερα και ο Ερασιτέχνης μας... Όπως και να 'χει, ο στόχος δεν αλλάζει! ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΤΟ BACK2BΑCK να τρελαθούμε τελείως!