Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 30.03 έως 05.04.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια εκπληκτική ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, καθώς είχαμε -σε ατομικό επίπεδο- την κατάκτηση άλλων δέκα πανελλήνιων τίτλων, ενώ δεν έλειψαν και μερικές ακόμα νίκες επι του Παναθηναϊκού! Όσο περνούν οι μέρες και οδεύουμε προς το τέλος της Άνοιξης, τόσο θα ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των περισσότερων τμημάτων μας (κυρίως των ομαδικών) αλλά και τόσο περισσότεροι τίτλοι θα φτάνουν στο Λιμάνι! Ήδη η καταγραφή των τροπαίων που έχουμε κατακτήσει μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακή, αλλά πιο εντυπωσιακό ακόμα είναι το γεγονός ότι η ομάδα διεκδικεί δεκάδες ακόμα τίτλους, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα των ερυθρόλευκων ερασιτεχνικών μας τμημάτων.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Η ομάδα μας έχει προκριθεί στην ημιτελική του ελληνικού πρωταθλήματος (μαζί με τους ΠΑΟΚ, Αθηναϊκό και Παναθηναϊκό) και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κυριακή 10 Απριλίου εντός έδρας τον Αθηναϊκό. Θυμίζουμε πως η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις 3 νίκες, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων που δόθηκαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετύχει 2 νίκες απέναντι στον Αθηναϊκό, επομένως αρκεί μία και μόνο νίκη προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι φυσικά το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Ας δούμε όμως αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Πρωταθλήματος, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ:
Σάββατο 9/4
16.00 - Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ ΠΑΟΚ
Κυριακή 10/4
14.30 - Ολυμπιακός ΣΦΠ – Αθηναϊκός
Τετάρτη 13/4
20.30 - Αθηναϊκός – Ολυμπιακός ΣΦΠ (εάν χρειαστεί)
16.00 - ΑΣ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ
Σάββατο 16/4
16.00 - Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ ΠΑΟΚ (εάν χρειαστεί)
Κυριακή 17/4
14.30 - Ολυμπιακός ΣΦΠ – Αθηναϊκός (εάν χρειαστεί)
Η ομάδα μας συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις τις υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Ελένης Καπογιάννη και των συνεργατών της, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, το οποίο φυσικά και θέλουν να κατακτήσουν προκειμένου να πανηγυρίσουν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του συγκεκριμένου τμήματος!


Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν έχουμε κάτι νεότερο, απλούστατα διότι έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΚΑΝΑ στα οποία συμμετείχαν τα ακαδημαϊκά μας τμήματα (Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους φετινους απολογισμούς και των τριών αυτών τμημάτων στο αμέσως προηγούμενο άρθρο της παρούσης ενότητας.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Όσον αφορά το τμήμα του βόλεϊ ανδρών, θα ξεκινήσουμε από κάτι εξωαγωνιστικό, καθώς την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα μαζί με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Στο Φιλέ» των καναλιών Novasports. Επειδή ειπώθηκαν πολλά σε αυτήν την απολαυστική συνέντευξη, για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου δεν θα την καταγράψουμε αναλυτικά εδώ. Μπορείτε όμως να τη διαβάσετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) ΕΔΩή και να τη δείτε όπως προβλήθηκε από τη Novasports ΕΔΩ.
Στα αγωνιστικά, την Παρασκευή 1 Απριλίου διεξήχθη η 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στα πλαίσια της οποίας η ομάδα μας αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κηφισιά. Ο αγώνας δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και η βαθμολογία στην κορυφή είχε ήδη κριθεί. Πριν το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Εμείς βλέπουμε περισσότερο αυτόν τον αγώνα ως μια πολύ καλή και δυνατή προπόνηση. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε και το μυαλό μας και την ομάδα μας για τον ημιτελικό. Δεν έχουμε κάτι να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα μιας και είμαστε σίγουροι για την 1η θέση και για την 2η η Κηφισιά. Ίσως η Κηφισιά να θέλει να προστατέψει τον Γιοβάνοβιτς λόγω του τραυματισμού που είχε κατά την διάρκεια του Φαιναλ φορ του Κυπέλλου. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα ρισκάρουν. Προετοιμάζουμε την καρδιά και το μυαλό μας για τα δύσκολα παιχνίδι που έρχονται κόντρα στον ΠΑΟΚ».
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει τελικά με 2-3 σετ, κλείνοντας νικηφόρα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η διακύμανση των σετ: Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 25-22, στη συνέχεια κερδίσαμε το 2ο και το 3ο με 25-27 και 22-25 αντίστοιχα, έπειτα χάσαμε το 4ο σετ με 25-18, όμως στο τάι μπρέικ επικρατήσαμε με 11-15 και πήραμε το ματς. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 2 ώρες και 8 λεπτά.


Πρώτος σκόρερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε ο Μπόζινταρ Τσουκ με 19 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Χάρης Σακόγλου με 17 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σακόγλου 17 (15/39 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 11 (4/7 επ., 7 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1/1 επ.), Κοκκινάκης 14 (12/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 65% υπ.-22%αρ.), Τσουκ 19 (15/33 επ., 4 μπλοκ, 54% υπ.-13% αρ.), Σπίνου 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (68% υπ.-32% αρ.)/  Στιβαχτής 3 (1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) Γκούζντα –λ, Σφενδυλάκης 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Δεληπρίμης (συμμετοχή).

Μετα το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο Γιώργος Σφενδυλάκης, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Είμαι χαρούμενος γιατί οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν αξιοποίησαν την ευκαιρία. Ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους παίκτες και η απάντηση που μου… έδωσαν ήταν καλή. Προφύλαξα τον Όγκουρτσακ και τον Έγκλεσκαλνς γιατί χρειάζονταν λίγες ανάσες και δεν ήθελα να ρισκάρω ενόψει των ημιτελικών που μας περιμένουν. Σίγουρα το σημερινό ματς ήταν μια καλή προπόνηση για την ομάδα. Τώρα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ.  Η σειρά των ημιτελικών είναι πολύ σημαντική και κρίνεται στις τρείς νίκες. Οπότε χρειάζεται να κερδίσουμε τρία παιχνίδια, για να συνεχίσουμε».
Γιώργος Σφενδυλάκης: «Τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα καλής προπόνησης. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες και είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει των πλέι οφ και τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Για αυτά τα παιχνίδια πρώτα θέλουμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μπούμε συγκεντρωμένοι και να είμαστε εμείς αυτοί που θα εξασφαλίσουμε το εισιτήριο για τους τελικούς».
Τα highlights του αγώνα με την Κηφισιά μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
Η ομάδα πλέον προετοιμάζεται για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ αρχικά την Τετάρτη 6 Απριλίου κι έπειτα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη, «Μελίνα Μερκούρη».
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΠΕΔΑ στα οποία συμμετέχουν τα τμήματά μας. Μετά και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Παίδων, το οποίο και κατακτήσαμε, πλέον τα μόνα τμήματα των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται είναι αυτά των Παμπαίδων Α' και Β'.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Παμπαίδων Α', οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αρχικά την Κυριακή 3 Απριλίου εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης και μια μέρα αργότερα εκτός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης στα πλαίσια της 2ης και της 3ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Α' φάσης του Α' ομίλου αντίστοιχα του πρωταθλήματος Παμπαίδων Α'. Αρχίζουμε χρονολογικά από το παιχνίδι με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνιστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης. Στράτος Απόστολος και Στάτος Αθανάσιος. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΓΣ Πετρούπολης, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό το αποτέλεσμα. Θα υπάρχει ενημέρωση στο επόμενο άρθρο της ενότητας.  
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παμπαίδων Β', οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αρχικά το Σάββατο 2 Απριλίου εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων και μια μέρα αργότερα εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης στα πλαίσια της 2ης και της 3ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Α' φάσης του Δ' ομίλου αντίστοιχα του πρωταθλήματος Παμπαίδων Β'. Αρχίζουμε χρονολογικά από το παιχνίδι με τον ΑΟΝΣ Μίλων, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 σετ, ωστόσο μια μέρα αργότερα επικράτησε του ΑΟΝ Αργυρούπολης με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν και στα δύο αυτά ματς ήταν οι:  Σαπουτζής, Ρούσας, Κουτρούλης, Δασκαλέρος, Μαζωνάκης, Μάρτος, Μπακοδήμος, Μαλατράς και Χατζηκλημάνογλου.
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των δύο πρωταθλημάτων αυτών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα του βόλεϊ γυναικών, θα ξεκινήσουμε με κάτι εξωαγωνιστικό καθώς την περασμένη εβδομάδα σύσσωμο το τμήμα γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο στο Μικρολίμανο. Το γεύμα διεξήχθη σε οικογενειακό κλίμα με την ευκαιρία της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενόψει και των play offs. Οι αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο του τμήματος είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν μεταξύ τους για πολλά θέματα που αφορούν τον Θρύλο, με πιο σημαντικό φυσικά την έναρξη των τελικών του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε πως τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με αντίπαλο τον Πανναξιακό αρχικά εντός έδρας την Τετάρτη 6 Απριλίου κι έπειτα εκτός έδρας το Σάββατο 9 Απριλίου.
Και πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες έχουν προκριθεί στο final-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Απριλίου. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως στη φάση αυτή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μαζί με το Αιγάλεω, την Ηλιούπολη και τον ΑΠΣ Αλίμου.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες δυστυχώς δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Α', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 3 Απριλίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΔΑΣ Δραπετσώνας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, του 1ου γύρου, της Α' Φάσης του Στ' Ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 3-2 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Ρέκα Αθηνά, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα και Ψαρράκη Αφροδίτη. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων.
Τα τμήματα των Παγκορασίδων Β’ και Γ’ δυστυχώς δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ και ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Τέλος, να πούμε πως το τμήμα των Παγκορασίδων Δ' αγωνίστηκε το Σάββατο 2 Απριλίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΦ Πορφύρας στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής, του 2ου γύρου, της Α' φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Απέργη Γεωργία, Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Καλοκαιρινού Αλίκη, Μαλατρά Δήμητρα, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Στεργίου Περσεφόνη, Ταχμαζίδου Σοφία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα και Φαρμακίδη Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
 
Πόλο Ανδρών: Συνεχίζουμε με το τμήμα πόλο των ανδρών, το οποίο αγωνίστηκε το Σάββατο 2 Απριλίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Υδραϊκό στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικης του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς τους Γιόσιπ Πάβιτς και Μπλάι Μάγιαρακ καθώς είχαν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους, ωστόσο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Υδραϊκό του οποίου και επικράτησε με 2-14.

Αναλυτικά, τα επιμέρους σκορ των οκταλέπτων ήταν: 0-2 στο 1ο, 0-2 στο 2ο, 0-6 στο 3ο και 2-4 στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο. Πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι αναδείχθηκε ο Βλαχόπουλος, ο οποίος πέτυχε 4 γκολ, ενώ ακολούθησαν οι Γούνας με 3 γκολ, οι Μουρίκης, Κολόμβος και Γενηδουνιάς με 2 γκολ, ενώ 1 γκολ κατάφερε να πετύχει και ο Φουντούλης.

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Αρπιλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ.
Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου, ενώ όσον αφορά τέλος το Champions League, η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τη Ριέκα.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Γ' Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροι αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α' Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα πόλο των γυναικών, είχαμε -επιτέλους- επιστροφή στην αγωνιστική δράση καθώς το Σάββατο 2 Απριλίου η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας τον Ποσειδώνα Ιλισίων στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα και διέσυρε τον Ποσειδώνα με 26-2! Εκτός των άλλων, στα θετικά της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνουμε το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας, Χάρης Παυλίδης έδωσε πολύτιμο χρόνο συμμετοχής στις νεαρές αθλήτριες Φουντωτού και Νίνου.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ασημάκη (φουντ., 07:37), 2-0 Έγκενς (πέναλτι, 02:47), 3-0 Μανωλιουδάκη (π/π., 01:39), 4-0 Μ. Πλευρίτου (φουντ., 00:54), 5-0 Μανωλιουδάκη (φουντ., 00:14)
2ο οκτάλεπτο: 6-0 Ασημάκη (π/π., 06:32), 7-0 Ε. Πλευρίτου (πέναλτι, 05:46), 8-0 Έγκενς (φουντ., 04:45), 9-0 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 03:52), 10-0 Έμολο (κόντρα, 03:11), 11-0 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 01:09), 12-0 Έμολο (περιφέρεια, 00:01
3ο οκτάλεπτο: 13-0 Έγκενς (φουντ., 07:45), 14-0 Ασημάκη (φουντ., 06:52), 15-0 Ασημάκη (φουντ., 05:40), 15-1 Σαμαρά (περιφέρεια, 04:02), 16-1 Ασημάκη (φουντ., 03:41), 17-1 Ελευθεριάδου (κόντρα., 02:29), 18-1 Ασημάκη (κόντρα, 01:59), 19-1 Έμολο (κόντρα, 01:35), 20-1 Ασημάκη (φουντ., 00:49)
4ο οκτάλεπτο: 21-1 Νιαρχάκου (φουντ., 06:20), 21-2 Σαμαρά (περιφέρεια, 05:54), 22-2 Τετζαλίδου (περιφέρεια, 05:29), 23-2 Νιαρχάκου (φουντ., 04:46), 24-2 Ελευθεριάδου (κόντρα, 04:00), 25-2 Ε. Πλευρίτου (περιφέρεια, 02:07), 26-2 Φουντωτού (κόντρα, 01:19)


Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Απριλίου, όπου θα ανατιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Γλυφάδα.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί στο final-4 της Euroleague, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις 23 Απριλίου την Ουίπεστ Βουδαπέστης ενώ εφόσον κερδίσει, θα αγωνιστεί μια μέρα αργότερα στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με το νικητή του άλλου ζευγαριού του final-4 Σαμπαντέλ-Σουργκουτνεφτέγκας. Μέχρι τότε υπομονή λοιπόν.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθει στη Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου. Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στη Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου, Ιωνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου και ΝΟ Λάρισας. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Τέλος, όσον αφορά το πρωτάθλημα των Μίνι-Κορασίδων, οι υποχρεώσεις της ομάδας μας για την Α' Φάση, ξεκινούν το διήμερο 9-10 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουμε τις: ΑΕ Χαϊδαρίου, Νε Πατρών και ΝΟ Ρεθύμνου. Οι νεαρές αθλήτριες συνεχίζουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Ξεκινάμε χρονολογικά από τις καταπληκτικές εμφανίσεις τις οποίες συνεχίζει να πραγματοποιεί ο αθλήτής μας Αποστολος Χρήστου στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ της Σουηδίας, στο οποίο και πρωταγωνιστεί. Ο Χρήστου, μετά την εξασφάλιση του δεύτερου ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα 200μ. ύπτιο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό των 50μ. Ύπτιο Ανδρών αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από πλευράς μας να ευχηθούμε ακόμα καλύτερη συνέχεια στο νεαρό αθλητή και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς!

Σε άλλα νέα, ο Ολυμπιακός διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες ημερίδα κολύμβησης με τίτλο «Πρώτα Αθλητές και μετά Πρωταθλητές»! Η ημερίδα διήρκησε 3 μέρες και μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Και πάμε στα καλύτερα, τα οποία αφήσαμε για το τέλος. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός συμμετείχε με τους Ισίδωρο Παγιαύλα, Γεωργία Χατζηγεωργίου, Θανάση Αλεξανδράκη και Πάνο Μπαντουβάνη στο «2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters», με τον τελικό απολογισμό να περιλαμβάνει 10 χρυσά μετάλλια (που αντιστοιχούν με πανελλήνιους ατομικούς τίτλους) και 1 ασημένιο.
Συγκεκριμένα, η Γεωργία Χατζηγεωργίου, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα 50μ., στα 100μ., στα 200μ. ελεύθερο και στα 200μ. σε μικτή και ατομική βαθμολογία, σημειώνοντας αντίστοιχα πανελλήνια ρεκόρ σε κάθε αγώνισμα. Επίσης ο Ισίδωρος Παγιαύλας αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στα 100μ. και στα 200μ. πρόσθιο, στα 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. μικτή και ατομική. Παράλληλα ο Θανάσης Αλεξανδράκης κατέκτησε δυο ακόμα χρυσά μετάλλια για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στα 200μ. και 400μ. ελεύθερο, ενώ τέλος, ο Πάνος Μπαντουβάνης κατάφερε να κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο.


Μετά το τέλος της διοργάνωσης, ο Ισίδωρος Παγιαύλας και η Γεωργία Χατζηγεωργίου έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Ισίδωρος Παγιαύλας: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που παρουσίασαν ένα πολύ δυνατό και αναβαθμισμένο Ελληνικό Πρωτάθλημα, αντάξιο ξένων αντίστοιχων διοργανώσεων. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου, κυρίως στην πεταλούδα που είναι και ο στόχος για το Λονδίνο. Αξίζουν πολλά μπράβο στη Γεωργία που ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή και σε όλη την ομάδα που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις».
Γεωργία Χατζηγεωργίου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία τους και την άρτια διοργάνωση των αγώνων. Ο θεσμός των Masters ενισχύεται και δυναμώνει, χτίζοντας γερά θεμέλια για να καθιερωθεί και να εδραιωθεί στον ελληνικό κολυμβητικό χώρο. Μέσα σε τρία χρόνια από μια αθλήτρια οι συμμετοχές έφτασαν τις 211! Όσον αφορά τις επιδόσεις μου είμαι πολύ ικανοποιημένη για τα Πανελλήνια ρεκόρ που κατέγραψα και στα 4 αγωνίσματα αλλά κυρίως γιατί η προετοιμασία ενόψει Πανευρωπαϊκού προχωρά σωστά. Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου στον Ολυμπιακό για τις πολύ καλές εμφανίσεις τους με τις οποίες έβαλαν τα θεμέλια για μια ακόμα πιο ισχυρή ομάδα στο μέλλον!»
 
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, υπάρχουν δύο αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
·        09-10/04/2016 - Διασυλλογικοί Αγώνες Στίβου
·        10-10/04/2016 - Μαραθώνιος Μεσσήνης
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΠ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω διοργανώσεις:
·        9/4-10/4/2016 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - LASER RDL/4.7-420
·        9/4-10/4/2016 - ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - 8ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΙΠΟΥ ΝΕΩΝ - OPTIMIST, LASER RDL/4.7
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        5/4-12/4/2016 - 470 European Championship (ESP)
·        5/4-10/4/2016 - Congressional Cup 2016 (USA)
·        7/4-17/4/2016 - Star World Championship (USA)
·        8/4-10/4/2016 – International Optimist Cup 2016 (CRO)
·        9/4-12/4/2016 - Laser Europa Cup - France (FRA)
·        9/4-09/4/2016 - DMTRA Winter Series Stage 7B (NED)
·        9/4-10/4/2016 - Royal Southern Match Cup Qualifier 2016 (GBR)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
Όσον αφορά τα εγχώρια πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) αυτά ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
 
Κωπηλασία: Μπορει σε ομαδικό επίπεδο να μην έχουμε ιδιαίτερη ειδησεογραφία, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και σε ατομικό επίπεδο, καθώς ο Διονύσης Αγγελόπουλος κατέγραψε στο ενεργητικό του μια ακόμα σπουδαία επιτυχία, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην δεύτερη ημέρα της διεθνούς Ρεγκάτας Πάολο Νταλ Όλιο που διεξάγεται στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας και στην οποία συμμετέχει. Ο αθλητής του τμήματος Κωπηλασίας του συλλόγου μας διαπρέπει με την εθνική ομάδα  και ξεκίνησε δυναμικά στους αγώνες αφού την πρώτη μέρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στη δίκωπο άνευ ανδρών, τερματίζοντας τρίτος με χρόνο 6:48.03.

Από πλευράς μας να ευχηθούμε καλή συνέχεια στον Αγγελόπουλο και πάνω απ'όλα με υγεία και χωρίς τραυματισμούς.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το αγωνιστικό καλεντάρι εσωτερικών διοργανώσεων για το 2016, το οποίο έθεσε διαθέσιμο προς το κοινό η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ κατά τα μέσα Φεβρουαρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η πρώτη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, είναι το «18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σλάλομ», το οποίο έχει κανονιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου.
 
Πινγκ Πονγκ: Μετά και το τέλος των πανελληνίων πρωταθλημάτων σε επίπεδο ανδρών και γυναικών, αλλά και σε ατομικό επίπεδο επίσης, το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο τμήμα στρέφεται κυριως στα τμήματα υποδομών μας τα οποία και πιθανώς να συμμετάσχουν σε κάποια από τα εναπομείναντα διασυλλογικά πρωταθλήματα ή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της σεζόν 2015-16.
Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα "Τερζάκεια 2016", στο οποίο ωστόσο δε γνωρίζουμε αν υπάρχουν αθλητές μας οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
Στο ίδιο σάιτ πληροφορηθήκαμε επίσης πως η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ομαδικού-Ατομικού Εφήβων-Νεανίδων θα διεξαχθεί μετά τα μέσα Απριλίου ωστόσο εκεί υπάρχει και επίσημα συμμετοχή αθλητών του Ολυμπιακού καθώς στη σχετική λίστα με τους προκριθέντες υπάρχουν τα ονόματα των Γιάννη Σγουρόπουλου, Γιώργου Σταματούρου και Κώστα Αλμπανάκη. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, δεν είχαν γινει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
 
Ξιφασκία: Μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις της Βουγιούκα στο «Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών» που διεξήχθη στο Σεούλ το διήμερο 25-26 Μαρτίου όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η πρωταθλήτριά μας έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες και αξίζει να διαβάσουμε:
Βάσω Βουγιούκα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτή τη διάκριση. Δεν το περίμενα, αλλά το ήθελα πάρα πολύ. Τα τελευταία δυο χρόνια ενώ κυνηγούσα μια τέτοια διάκριση έμενα στην 8άδα. Αυτή τη φορά έκανα την υπέρβαση και κατέκτησα ένα μετάλλιο. Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι προπονούμαι στο εξωτερικό και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα. Οι τελευταίες εμφανίσεις, μου δίνουν δύναμη και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Επόμενος στόχος μου είναι να βελτιώσω την βαθμολογία μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Φοζάν της Κίνας 13 με 15 Μαΐου, το Παγκόσμιο Γκραν Πρι στην Μόσχα 27 και 28 Μαϊου και τέλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας στις 20 με 25 Ιουνίου».


Ο έταιρος αθλητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του καθώς σε δέκα μέρες και συγκεκριμένα το διήμερο 15-16 Απριλίου θα κληθεί να συμμετάσχει στο «Προολυμπιακό Τουρνουά 2016» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Πράγα.
Όσον αφορά τα εγχώρια, τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο αγώνισμα της σπάθης, στα οποία θα συμμετάσχουν οι δύο αθλητές μας είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 23-24 Απριλίου.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται τις επόμενες ημέρες.

Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται στην Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία συνεχίζει τη σκληρή προετοιμασία της προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσω των διοργανώσεων στις οποίες θα συμμετάσχει τις επόμενες ημέρες.
 
Ταε Κβο Ντο: Το περασμένο Σαββατοκύριακο (2/3 Απριλίου) είχαμε τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών», ωστόσο δεν υπήρχαν αθλητές μας στη σχετική κατάταξη.
Σε άλλα νέα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή των «1ων Πανελλήνιων Αγώνων Ταε Κβο Ντο μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2015-2016» (θα διεξαχθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου) κάτι για το οποίο είχε παλέψει και τα προηγούμενα χρόνια!
Τέλος, να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά πως κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών».
 
Κικ Μπόξινγκ: Όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ, να πούμε πως τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών. Οι συνολικά 13  νεαροί αθλητές  από την ερυθρόλευκη Ακαδημία ανταπεξήλθαν στις προσδοκίες και κατέκτησαν τις απαιτούμενες ζώνες, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις Πολεμικές Τέχνες του Ολυμπιακού.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε αγωνιστική δράση για τα περισσότερα εκ των ερυθρόλευκων τμημάτων της ποδοσφαιρικής μας ακαδημίας τόσο σε επίπεδο πρωταθληματων της Superleague όσο και μη. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά.
Ξεκινάμε με το τμήμα Κ20, το οποίο αντιμετώπισε την Κυριακή 3 Απριλίου εντός έδρας τον Πανθρακικό στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Superleague. Η ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε άνετα με 5-0 χάρη σε γκολ των Μανθάτη (9' και 31'), Βατουσιάδη (42'), Τσαλίκη (49') και Σάλιακα (82'). Η ομάδα μας συνέχισε έτσι το απίστευτο αήττητο σερί το οποίο τρέχει από την αρχή της σεζόν και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 68 βαθμούς, 6 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ ο οποίος μάλιστα έχει και δύο παιχνίδια περισσότερα.


Μετα το τέλος του παιχνιδιού με τον Πανθρακικό, ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Βούζας έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org). Ας δούμε τί είπε:
Βασίλης Βούζας: «Μετά από δυο εβδομάδες διακοπής επιστρέψαμε δυνατά στη δράση και πήραμε μια άνετη νίκη. Τα παιδιά έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και είμαι ευχαριστημένος απ' όλους. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε. Δεν έχει κριθεί ακόμη κάτι για την υπόθεση τίτλος αν και έχουμε σημαντική διαφορά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί ως το τέλος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό».
Για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό.
Συνεχίζουμε με το τμήμα Κ17, το οποίο δεν έδωσε κάποιον αγώνα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ωστόσο θα αγωνιστεί την Τετάρτη 6 Απριλίου εντός έδρας με αντίπαλο την Καλλονή στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 3ου γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Να υπενθυμίσουμε πως η ομάδα μας βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, έναντι 42 του πρωτοπόρου Ατρόμητου, ο οποίος ωστόσο έχει και δύο παιχνίδια περισσότερα.
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα Κ15, να υπενθυμίσουμε πως η ομάδα μας κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό της και θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει τερματίσει στην 1η θέση του δικου του ομίλου. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέντη:
•02/04/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17 - Ολυμπιακός Σικάγο Κ17 - 3-0 (Φιλικό)
•02/04/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - Παναθηναϊκός Κ12 - 3-0 (Attica Cup)
•02/04/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Πανιώνιος Κ11 – 5-2 (Attica Cup)
•03/04/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Παναθηναϊκός Κ16 - 2-3 (Αttica Cup)
•03/04/2016 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 – Ποσειδών Κ9 – 9-2 (Φιλικό)
•03/04/2016 - Παναθηναϊκός Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - 1-2 (Attica Cup)
•03/04/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Παναθηναϊκός Κ14 - 2-1 (Attica Cup)
Tέλος, να αναφέρουμε πως το διήμερο 1-3 Απριλίου, η ομάδα Κ15 συμμετείχε στο τουρνουά ποδοσφαίρου "Nike Premier Cup" στο οποίο κατέκτησε την 5η θέση. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Στον Α' όμιλο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 (Τσακίρης) του Αστέρα Τρίπολης, με 2-0 (Τσακίρης, Φέκκας (π) της Γιουβέντους (Σχολή), με 3-1 (Τσέργας, Μούγιος, Τσακίρης) του Ατρόμητου Χαλανδρίου ενώ ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας που ισοβάθμισε (9 πόντους) με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε 3η και εκτός ημιτελικής φάσης λόγω της αμυντικής της επίδοσης. Το πρωί της Κυριακής στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 κέρδισε την ΑΕΚ (1-0 Καραβίδας (αυτογκόλ) και έτσι κατέλαβε την 5η θέση.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταιων -χρονικά- πανελληνίων τίτλων σε ατομικό επίπεδο από τους αθλητές του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, αλλά και του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στην κωπηλασία ο Αγγελόπουλος, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει εννιά (9) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δύο (2) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει είκοσι δύο (22)  πανελλήνιους ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει είκοσι δύο (22) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ογδόντα πέντε (85) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (06/04-12/04/2016)
·        06/04/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
·        06/04/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Πανναξιακός
·        06/04/2016 – Ποδόσφαιρο Κ17 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Καλλονή
·        08/04/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
·        09/04/2016 - Πόλο Γυναικών - Γλυφάδα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        09/04/2016 – Πόλο Ανδρών – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
·        09/04/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Πανναξιακός-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        09/04/2016 – Πόλο Μίνι Κορασίδων –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕ Χαϊδαρίου
·        10/04/2016 – Πόλο Μίνι Κορασίδων –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΕ Πατρών
·        10/04/2016 – Πόλο Μίνι Κορασίδων – ΝΟ Ρεθύμνου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        10/04/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–Αθηναϊκός
·        10/04/2016 – Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ– ΓΣ Ηλιούπολης
 
ΥΓ1: Αμέτρητοι τίτλοι σε αμέτρητα αθλήματα και κατηγορίες. Μέγας είσαι ΘΡΥΛΕ!
ΥΓ2: Έτσι όπως το πάει φέτος το πράγμα ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό σε όλα τα αθλήματα, θα χρειαστεί να γράψω ολόκληρο άρθρο για τις μεταξύ μας νίκες. Μια απλή καταγραφή δε θα αρκεί.
ΥΓ3: Ερώτηση: Αν γινόταν να επαναλειτουργήσει κάποιο αδρανοποιημένο τμήμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ποιο θα θέλατε να είναι αυτό?
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Υ.Γ.3 Μακάρι να φτιάξουμε τμήματα σε όλα τα σπορ. Και το καλύτερο θα είναι να "ντυθούν" τα τμήματα με υποδομές και προγραμματισμό. Να υπάρξουν φυτώρια, μέσα από τα οποία θα διαπαιδαγωγούνται όλα τα παιδιά του Πειραιά κυρίως. Και να βγαίνουν πειραιώτες γαύροι αθλητές-πρωταθλητές και να μας κάνουν περήφανους. Σαφέστατα, τα ομαδικά αθλήματα έχουν άλλη αίγλη, γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα χάντμπολ και γυναικείο ποδόσφαιρο. Αλλά, για συναισθηματικούς λόγους, θέλω και την πάλη. Που άμα γίνει καλή δουλειά (προπονητής διαθέσιμος υπάρχει και είναι αποδεδειγμένα πετυχημένος), με λίγα λεφτά φτιάχνεται ομαδάρα. Το πρωτεύων, ωστόσο, ξαναλέω ότι είναι να φτιαχτεί σωστά ένα τμήμα. Να υπηρετεί το άθλημα και τους αθλητές. Κι έτσι θα έρθει και η ανταπόδοση του αθλητισμού προς τον ερυθρόλευκο σύλλογο μέσω των επιτυχιών.

Εικόνα Aprosarmostos17

Να προσθέσω ότι ένα φιλαράκι μου πήγε με το γιο του στο τουρνουά του Ολυμπιακού στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Μου είπε ότι η διοργάνωση ήταν άψογη και επειδή έχει εμπειρία από άλλες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, μου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η πιο οργανωμένη ομάδα. Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα.

Εικόνα MakTheBet

Εννοείται αυτό, δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στα υπόλοιπα σωματεία... Φαίνεται σε όλους τους τομείς...

Εικόνα Aprosarmostos17

Προσωπικά, επειδή μου αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα, θα ήθελα ενδυνάμωση του γυναικείου ποδοσφαίρου, όπως και δημιουργία τμήματος χάντμπολ για να τα σηκώνουμε και εκεί.

Καλά είναι και τα ατομικά αθλήματα, αλλά υπάρχει μια διαφορά, την κούπα την πέρνει στο σπίτι του ο κάθε αθλητής. Άσε που πρώτα αγωνίζεται για τον εαυτό του και μετά για τον σύλλογο. Τα ομαδικά από την άλλη, έχουμε την ισοπέδωση του εγώ για το καλό του εμείς.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τμήματα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.

Εικόνα MakTheBet

Μακάρι φίλε μου...Μακάρι...

Εικόνα ΔΙΑΣ

Εγω θα ελεγα να ριξουμε βαρος στα ιστορικα τμηματα καταδυσεων και παλης. Ειναι τμηματα που με πολυ χαμηλο μπατζετ μπορουμε να πρωταγωνιστησουμε.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Εικόνα MakTheBet

Φαντάσου επαναλειτουργία του τμήματος καταδύσεων με αρχιπροπονητή τον γίγαντα Κώστα Πρέκα που τίμησε τον σύλλογο ως αθλητής και όταν σηκώνει τις κούπες, αντί για το περίφημο "ΕΛΑΤΕΕΕΕΕ" να λέει "ΠΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕΣ" χαχαχαχα ;) ... Προσωπικά είμαι υπέρ κάθε προσπάθειας για ανασύσταση τμήματος, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, είτε σε ομαδικό, είτε σε ατομικό άθλημα...
Όσο για το κολυμβητήριο, είναι τεράστιο το θέμα... Θυμάσαι φαντάζομαι τη δήλωση του Παυλίδη πως "αν φτιαχτεί κάποια στιγμή νέο κολυμβητήριο, ο Ολυμπιακός θα πάρει 10 ευρωπαϊκά"....

Εικόνα thita

παιχταρά , επειδή τα παιδιά γουστάρουν χάντμπολ (υποθέτω ερεθίζει η ιδέα να ξεπατώσουμε τους δύο δικέφαλους στο μόνο σπορ που τους έχει απομείνει), αν μπορέσεις και αν έχεις πρόσβαση σε πηγές στον ερασιτέχνη (κανέναν πάνω από 50 βρες ε.....), κοίτα την ιστορία με τον Θρύλο και τις σχολές ξυνή (η μεγαλύτερη δύναμη στο χαντμπολ της εποχής) που μας είχε γίνει πρόταση για συγχώνευση, όπως αυτή στο γυναικείο μπάσκετ με το ελληνικό, για να φτιαχτεί ομάδα να σαρώσει όχι στην ελλαδίτσα, αλλά στην ευρώπη.....

Εικόνα MakTheBet

Τη θυμάμαι την ιστορία με το δημοσίευμα του handball-planet.com αλλά θυμάμαι επίσης ότι διαψεύστηκε την ίδια μέρα... Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκανής, είχε πει πως πράγματι δεν ίσχυε κάτι επίσημα -για τότε-, όμως άφησε και ένα ενδεχόμενο να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον λέγοντας μάλιστα πως "ο Ολυμπιακός είναι καλοδεχούμενος στην οικογένεια του ελληνικού χάντμπολ".. Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.. Για να δούμε...

Εικόνα thita

ίσχυε μια χαρά η ιστορία, από αθλητή των σχολών ξυνή το ξέρω, πενηντάρη σήμερα, ήταν λέει μέσα στην καύλα οι παίκτες (εντάξει, οι περισσότεροι) για το πρότζεκτ, αλλά δεν προχώρησε

Εικόνα MakTheBet

Ναι ρε παιδί μου δεν αμφισβητώ ότι υπήρχε η πρόθεση, απλώς δεν υπήρχε κάτι σε επίσημο επίπεδο... Μακάρι να γίνει κάτι στο -γιατί όχι και άμεσο- μέλλον...

Εικόνα total7

Το χάντμπολ θα πρωτίμουσα

Εικόνα MakTheBet

Κι εγώ το ίδιο, αλλά όπως είπα και στον άλλο φίλο, είναι αρκετά δύσκολο γιατί μιλάμε για ομαδικό άθλημα, ενώ αντίθετα είναι λιγότερο πολύπλοκη η επαναδραστηριοποίηση -και η συντήρηση- ενός ατομικού αθλήματος.... Εκτός βέβαια κι αν υπάρξει κάποια συγχώνευση όπως έγινε με το τμήμα του μπάσκετ γυναικών το οποίο διαπρέπει από την πρώτη κιόλας του χρονιά...

Εικόνα ze ηλιας

το χάντμπολ θα προτιμούσα

και πάλι συγχαρητήρια

Εικόνα MakTheBet

Να σου πω την αλήθεια κι εγώ το τμήμα του χάντμπολ θα ήθελα να επαναδραστηριοποιηθεί... Βέβαια είναι δύσκολο, γιατί μιλάμε για ομαδικό άθλημα... Αντίθετα, είναι -θεωρητικά- πιο εύκολη η επανασύσταση κάποιου ατομικού αθλήματος πχ πάλη, άρση βαρών, σκοποβολή κλπ... Όπως έγινε ας πούμε με την ξιφασκία που φέραμε μεγάλα ονόματα (τη Βουγιούκα και τον Τσουρούτα) και μέσα σε λίγους μήνες κατέκτησαν με την ομάδα μας 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 1 τουρνουά.. Θα δούμε...

Εικόνα thita

ΜΕΓΑΣ ο Θρύλος, μας τραβάει όλους προς την υπεροχή, σαν την δική σου με τα reports σου, μπράβο για την δουλειά σου και τον κόπο σου, κάθε φορά θα το λέμε, κι ας βαριέσαι να το ακούς

ένα παοκάκι μας έμεινε στο βόλλεϋ αντρών, όλα τα υπολοιπα νομίζω είναι σαν να έχουν ήδη κοκκινήσει

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα αδερφέ μου....Έχει ψωμί ακόμα η σεζόν... Τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο... Τα φετινά νούμερα θα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακά, ενώ και οι ομάδες μας στο πόλο ετοιμάζονται για τα ευρωπαϊκά... Με ανησυχεί το γεγονός ότι άλλαξαν τις ομάδες θέλουν τη Σαμπαντέλ στον τελικό στις γυναίκες...Μυρίζει η υπόθεση... Όσο για τους άνδρες, ο μόνος μας αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός...