Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 06.04 έως 12.04.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Kαλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι. Άλλη μια κατακόκκινη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού να συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, ενώ για ακόμα μια εβδομάδα είχαμε κατάκτηση χρυσών μεταλλίων και μάλιστα σε δύο διαφορετικά αθλήματα! Πάμε όμως να τα δούμε όλα αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Ξεκινάμε με το τμήμα του μπάσκετ γυναικών, καθώς την Κυριακή 10 Απριλίου αντιμετωπίσαμε τον Αθηναϊκό στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας όπου χρειαζόμασταν τη νίκη προκειμένου να φτάσουμε τις τρεις νίκες απέναντι στην ομάδα των Αθηνών προκειμένου να προκριθούμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
Πριν τον αγώνα, η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Προσπαθούμε να διατηρηθούμε σε… εγρήγορση γιατί έχουμε μεγάλη αποχή από παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν είναι εύκολο να κρατηθεί ο αγωνιστικός ρυθμός. Πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, προπονούμαστε καλά και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας παρουσιάστηκε σοβαρή και επικράτησε άνετα με 97-61 με αποτέλεσμα να προκριθεί στους τελικούς. Αναλυτικά τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 27-17 στο 1ο, 23-12 στο 2ο, 21-20 στο 3ο και 26-12 στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων αποτέλεσε το γεγονός ότι σε κάποια στιγμή του αγώνα το σκορ έφτασε μέχρι και στο +37(!) υπέρ του Ολυμπιακού. Πρώτη σκόρερ της ομάδας μας στο συγκεκριμένο αγώνα αναδείχθηκε η Χαλιβέρα με 20 πόντους και απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα (4 στα 4!). Ας δούμε όμως αναλυτικά το σύνολο των πόντων που πέτυχαν όλες οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σταμάτη (4 πόντους), Μπόνη (12 πόντους), Χατζηνικολάου (5 πόντους), Καλογήρου (2 πόντους), Μπαλτά (3 πόντους), Νικολαϊδου (4 πόντους), Χαλιβέρα (20 πόντους), Τζόνσον (12 πόντους), Κοσμά (8 πόντους), Παπαμιχαήλ (12 πόντους), Κριστόφερσον (15 πόντους), Γκοτζή (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο η προπονήτρια της ομάδας μας, Ελένη Καπογιάννη, όσο και η Τάνια Χαλιβέρα, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Σήμερα κάναμε μια καλή νίκη, κατα διαστήματα παίξαμε πολύ καλά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η αποχή μας κάνει κακό γιατί χάνουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό, αλλά πιστεύω οτι σήμερα τα καταφέραμε καλά. Απο εδώ και πέρα ετοιμαζόμαστε για την επόμενη σειρά αγώνων που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αντίπαλος μας ο Παναθηναϊκός. Θα είναι μια δύσκολη σειρά, έχουμε βέβαια το πλεονέκτημα του 2-0 απο τις νίκες της κανονικής περιόδου και πιστεύω οτι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να κατακτήσουμε τον τίτλο».
Τάνια Χαλιβέρα: «Όντως σήμερα είχα μια καλή απόδοση, αλλά για εμάς σημασία έχει η ομάδα. Προκριθήκαμε στον τελικό του πρωταθλήματος παίζοντας όμορφο μπάσκετ και τώρα αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο και στους τελικούς για να φτάσουμε στον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος απο την κατάκτηση και του πρωταθλήματος».
Η ομάδα μας πλέον θα συνεχίσει τις προπονήσεις της εν'όψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν έχουμε κάτι νεότερο, απλούστατα διότι έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΚΑΝΑ στα οποία συμμετείχαν τα ακαδημαϊκά μας τμήματα (Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους φετινους απολογισμούς και των τριών αυτών τμημάτων σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Mετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε αήττητος τον Β’ γύρο και κατέλαβε την 1η θέση με 8 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Κηφισιά, η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε μια σειρά αγώνων, όπου όποια ομάδα φτάσει πρώτη τις 3 νίκες, αυτή θα προκριθεί και στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
Πριν την έναρξη της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ, έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Ντίμα Φιλίποφ: «Έχουμε μπροστά μας μια νέα σειρά παιχνιδιών με τον ΠΑΟΚ που ξεκινάει την Τετάρτη. Πρέπει να ξεχάσουμε τα προηγούμενα ματς που κερδίσαμε με αυτόν τον αντίπαλο γιατί ουσιαστικά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. Σαν ομάδα θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να δείξουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και όπως έχω πει στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον κόσμο περιμένουμε μετά από πολύ καιρό να γεμίσει το Ρέντη. Τον χρειαζόμαστε, τον έχουμε ανάγκη γιατί είναι είναι ο 7ος μας παίκτης και πιστεύω ότι θα μας σπρώξει στις νίκες που θέλουμε να πετύχουμε μέσα στην έδρα μας».
Ξεκινάμε χρονολογικά από το πρώτο παιχνίδι το οποίο διεξήχθη στο Ρέντη την Τετάρτη 6 Απριλίου και άνοιξε την αυλαία των ημιτελικών. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε ασόβαρη και γνώρισε την ήττα με 1-3 σετ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κάνει το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ. Αρχικά, ο ΠΑΟΚ πήρε το 1ο σετ με 19-25, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αντέδρασε και επικράτησε στο 2ο σετ με 25-20, ωστόσο μετέπειτα ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο 3ο και το 4ο σετ με 24-26 και 20-25 αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ανακυρήχθηκε ο Έγκλσκαλνς με 18 πόντους.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 7 (4/7 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 18 (16/35 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 9 (7/22 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 44% άριστες), Όγκουρτσακ 14 (13/24 επ, 1 μπλοκ, 43% υπ - 43% άριστες), Σπίνου 9 (5/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 56% υπ - 41% άριστες), Σφενδυλάκης 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ), Γκούζντα (λ), Στιβαχτής, Τσουκ, Παπαδόπουλος (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο Μενέλαος Κοκκινάκης έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Aς δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Τώρα ξεκίνησαν τα πλέι οφ και πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πλέι οφ είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, μέσα στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι ότι χάσαμε σήμερα από χαζά λάθη στο 3ο σετ. Αν θέλεις να δώσεις ένα δώρο σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ τότε κάνεις λάθος. Το 3ο πράγμα είναι οτι ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά και εξαρτάται από εμάς αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Οφείλουμε να παίξουμε καλύτερα την Παρασκευή».
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Είχαμε κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτό όμως δεν έχει να λέει κάτι το ξέραμε και εμείς οι ίδιοι. Άλλοι αγώνες ξεκίνησαν τώρα, η σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός σήμερα, όπως και στα προηγούμενα ματς. Εμείς κάναμε κάποια λάθη, θεωρώ που δεν κάνουμε άλλες φορές. Ήταν στην...κόψη του ξυραφιού το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα στο 3ο σετ. Δεν απογοητευόμαστε. Η σειρά τελειώνει στις 3 νίκες, θα κάνουμε την προπόνηση μας για να πάμε την Παρασκευή να πάρουμε τη νίκη. Κάθε μέρα που έχει αγώνα ο Ολυμπιακός κοιτάει να κερδίζει. Σήμερα δεν τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να φέρουμε τη σειρά στο 1-1 και έχει μέλλον η σειρά και στη Θεσσαλονίκη».
Την Παρασκευή 8 Απριλίου, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε και πάλι στο Ρέντη τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα των ημιτελικών του Πρωταθλήματος.
Πριν το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Tην Παρασκευή θα είναι ένα ακόμα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας παιχνίδι τόσο αύριο, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να πραγματοποιήσουμε αυτό το βήμα και να προκριθούμε στους τελικούς».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών, αφού γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 2-0 στις νίκες υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και προηγήθηκαν με 2-0 σετ δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα παρότι αν και είχαν την ευκαιρία να πάρουν και 3ο σετ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο και το 2ο σετ με 27-25 και 25-21 αντίστοιχα, ωστόσο στη συνέχεια χάσαμε το 3ο, το 4ο και το 5ο σετ με 20-25, 20-25 και 14-16 αντίστοιχα.
Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε και πάλι ο Έγκλσκαλνς με 27 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 7 (4/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 27 (25/49 επ., 2 μπλοκ), Τσουκ 13 (13/28 επ., 55% υπ.-50% αρ.), Όγκουρτσακ 10 (9/24 επ., 74% υ.-47% αρ. 1 μπλοκ), Σπίνου 9 (3/12 επ.,6 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (62% υπ.-40% αρ.)/Σακόγλου, Στιβαχτής, Κοκκινάκης 1 (1/4 επ.), Γκούζντα –λ, Παπαδόπουλος 1 (1μπλοκ).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο αρχηγός μας Ντίμα Φιλίποφ, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Σήμερα το πρόβλημα ξεκίνησε στο 3ο σετ, γιατί τότε ξεκινήσαμε να μην παίζουμε σαν ομάδα... ξεκινήσαμε να μην παίζουμε σαν την ομάδα που θέλω εγώ να βλέπω στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε με την ομάδα. Δώσαμε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να αναπνεύσει γιατί μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καθόλου οξυγόνο. Και φυσικά μπήκαν στον αγώνα. Στο 3ο σετ το πρόσωπό μας ήταν ακριβώς όπως του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στη Γλυφάδα. Ένα πρόσωπο, που ξέρεις ακριβώς ότι χάνεις μια μεγάλη ευκαιρία και για αυτό το λόγο ζήτησα από τους παίκτες μου να αλλάξουν το πρόσωπο και το μυαλό τους αμέσως. Ήμασταν κοντά στο σκορ 9-7 και κάναμε 3 ή 4 εντελώς ηλίθια λάθη. Για αυτό το λόγο χάσαμε το 3ο σετ. Στο τάι μπρεικ όταν είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τον αγώνα (12-9), έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Άλλα όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ στη Σύρο και την Γλυφάδα, δεν το κάναμε. Ο ΠΑΟΚ έμαθε από τα λάθη του. Πρέπει να μάθουμε και εμείς από τα δικά μας λάθη».
Ντίμα Φιλίποφ: «Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι γιατί όπως έχουμε δείξει και αρκετές φορές στο παρελθόν, στα δύσκολα ίσως είμαστε και καλύτεροι. Η σειρά πήγε στο 2-0 και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κατάσταση για εμάς. Τώρα πάμε στην Πυλαία πρώτα από όλα να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε τη σειρά πίσω στο Ρέντη. Από κει και πέρα εγώ πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν στα χέρια μας στο 5ο σετ, όμως έγιναν κάποια λάθη, δεν τελειώσαμε κάποιες μπάλες. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξαγανίνει αυτό. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, είναι αυτό που λέμε τελευταία ευκαιρία. Θα δούμε τα λάθη μας έτσι ώστε στον επόμενο αγώνα να βγάλουμε ένα καλύτερο εαυτό στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός φέτος όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο αποδίδει καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο αρχής γενομένης από τη Δευτέρα».
Μετά το κατά του 0-2 στις νίκες, ο Ολυμπιακός αναχώρησε την Κυριακή 10 Απριλίου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσει μια μέρα αργότερα τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του τρίτου αγώνα των ημιτελικών. Φυσικά για την ομάδα μας δεν υπήρχε κάτι άλλο παρά την επίτευξη μιας νίκης η οποία και θα μετέτρεπε το 0-2 σε 1-2 και θα έδινε κάποια σοβαρή ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.
Πριν το τρίτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της ομάδας Ντίμα Φιλίποφ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ντίμα Φιλίποφ: «Σίγουρα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Έχουμε μπροστά μας 3 τελικούς. Πρώτα κοιτάμε το ματς της Δευτέρας που θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα ματς μέχρι στιγμής. Αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επέδειξε τεράστια ψυχικά απωθέματα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 σετ, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει με 2-3 σετ κάνοντας έτσι το 1-2 στις συνολικές νίκες μεταξύ των ομάδων. Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ: Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 25-21, στη συνέχεια πήραμε το 2ο σετ με 24-25, έπειτα χάσαμε το 3ο σετ με 25-23, ωστόσο κατακτήσαμε το 4ο και το 5ο σετ με 17-25 και 8-15 αντίστοιχα και έφτασε στη νίκη!
Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε ο Τσουκ, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 6 (2/7 επ, 4 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1/2 επ), Έγκλεσκαλνς 11 (11/37 επ), Τσουκ 20 (19/38 επ, 1 μπλοκ, 23% υπ - 8% άριστες), Όγκουρτσακ 3 (2/9 επ, 1 μπλοκ, 22% υπ - 11% άριστες), Σπίνου 15 (10/13 επ, 5 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 46% υπ - 29% άριστες), Γκούζντα (λ), Σακόγλου 4 (3/6 επ, 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης 10 (10/23 επ, 55% υπ - 45% άριστες), Παπαδόπουλος 1 (μπλοκ), Σφενδυλάκης (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα όσο και ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος έκαναν δηλώσεις στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Δεν συνέβη κάτι διαφορετικό συγκριτκά με τα προηγούμενα παιχνίδια. Το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε τα δυο πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας και από σήμερα, όπου έπρεπε να κερδίσουμε με 3-1, προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Η ομάδα μας δεν έχει πεθάνει. Παίξαμε στο επίπεδο μας σήμερα και καλύτερα από τον ΠΑΟΚ. Οι δυο ομάδες είναι πολύ κοντά για αυτό και τα περισσότερα ματς έχουν κριθεί στο τάι μπρεικ. Έχουμε ένα ματς μπροστά μας που θέλουμε να κερδίσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Αν θέλει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο και να παίξει καλύτερα από εμάς. Εμείς αυτό που έχουμε να δείξουμε είναι ότι είμαστε εδώ. Αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι και επανήλθαμε στη σειρά των ημιτελικών».
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Είμαστε σε πολύ κοντινό επίπεδο. Η νίκη σήμερα είναι πολύ μεγάλη αλλά είναι μόνο το ένα βήμα. Θα πρέπει γρήγορα να την ξεχάσουμε.Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα. Πετύχαμε μια νίκη που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας. Έχουμε δουλέψει πολύ φέτος και αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και του αξίζει να περάσει. Εμείς δεν θα του χαρίσουμε τίποτα».
Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να κάνει το 1-2 στις νίκες και το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 13 Απριλίου και πάλι στην έδρα του ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό φυσικά να στοχεύει μόνο στη νίκη προκειμένου να κάνει το 2-2 και να φέρει τη σειρά των τελικών και πάλι στο Ρέντη.
Μπορείτε να δείτε τα highlights των αγώνων με τον ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα των καναλιών Νovasports και συγκεκριμένα εδώ.
 
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΠΕΔΑ στα οποία συμμετέχουν τα τμήματά μας. Μετά και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Παίδων, το οποίο και κατακτήσαμε, πλέον τα μόνα τμήματα των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται είναι αυτά των Παμπαίδων Α' και Β'.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Παμπαίδων Α', οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αρχικά το Σάββατο 9 Απριλίου εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη και μια μέρα αργότερα και πάλι εντός έδρας τον Αστέρα Νίκαιας. Ξεκινάμε χρονολογικά από το παιχνίδι με τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη, του οποίου και επικρατήσαμε με 3-0 σετ στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου γύρου της Β' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης. Στράτος Απόστολος και Στάτος Αθανάσιος. Μια μέρα αργότερα, η ομάδα μας επικράτησε του Αστέρα Νίκαιας επίσης με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης. Στράτος Απόστολος, Στάτος Αθανάσιος και Δασκαλέρος Γ. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία σε αυτήν τη φάση του πρωταθλήματος με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου όπου και θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Εθνικό ΟΦΠΦ.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παμπαίδων Β', οι οποίοι πλέον αγωνίζονται για τις θέσεις 9-16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 10 Απριλίου εκτός έδρας τον Έσπερο στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου γύρου των αγώνων για τις συγκεκριμένες θέσεις. Η ομάδα μας επικράτησε με 2-3 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Σαπουτζής Μ.,Ρούσας Ι.Κουτρούλης Τ.,.Μαζωνάκης Κ., Μάρτος Κ.,Μπακοδήμος Σ., Μαλατράς Γ. και Χατζηκλημάνογλου. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης!
 
Βόλεϊ Γυναικών: Η ομάδα μας αντιμετώπισε την Τετάρτη 6 Απριλίου τον Πανναξιακό στο Ρέντη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των ημιτελικών του πρωταθλήματος.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Έφτασε η ώρα των ημιτελικών για την σεζόν. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από το τελευταίο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο έτσι ώστε να κερδίσουμε τα ματς που χρειάζονται και να προκριθούμε στους τελικούς. Το πρώτο ματς είναι σημαντικό, αλλά είμαστε έτοιμοι, έχουμε προπονηθεί καλά και είμαστε αισιόδοξη για την έκβαση των αγώνων με τον Πανναξιακό».
Στα αγωνιστικά η ομάδα μας παρουσιάστηκε σοβαρή και κατάφερε να επικρατήσει άνετα με 3-0 σετ. Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-16, στη συνέχεια το 2ο με 25-16 και τέλος το 3ο σετ με 25-13.
Πρώτη σκόρερ της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε η Τσβετάνοβα με 19 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Κωνσταντίνου 7 (7/11 επ., 28% υπ-22% αρ.), Μαλασάϊ 10 (8/19 επ.,1 άσσος, 1 μπλοκ, 56% υπ.-56% αρ.)  Λαμπρούση 14 (6/9 επ., 3 άσσοι, 5 μπλοκ,), Χριστοδούλου 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 5 (1/4 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 19 (18/35 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι-λ (50%υπ.-50% αρ.)/ Λαζάρεβιτς 3 (3/6 επ.), Βλαχάκη 2 (2/4 επ.), Τέζα 1 (1 άσσος)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και οι παίκτριες Λαμπρούση, Βλαχάκη και Κωνσταντίνου έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε σήμερα. Δεν είχαμε αγώνες για αρκετό χρονικό διάστημα και δεν βρισκόμασταν σε αγωνιστικό ρυθμό. Υπήρχαν στιγμές στον αγώνα στις οποίες παίξαμε αρκετά καλά, αλλά και άλλες στιγμές που δεν παίξαμε τόσο καλά. Χάναμε αρκετούς πόντους στη σειρά κάτι που δεν είναι αποδεκτό και συνηθισμένο για την ομάδα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε καλύτερα στο επόμενο ματς και θα προκριθούμε στον τελικό».
Τζίνα Λαμπρούση: «Κερδίσαμε 3-0 και κάναμε το πρώτο βήμα. Τώρα θα πάμε μέσα στη Νάξο, που διαθέτει πολύ έδρα για να πάρουμε την δεύτερη νίκη και να προκριθούμε στους τελικούς όπου ο στόχος μας είναι να πάρουμε και φέτος το πρωταθλήμα. Σήμερα ξεκινάσαμε κάνοντας κάποια εύκολα λάθη στα δυο πρώτα σετ αλλά μετά αποκτήσαμε τον αγωνιστικό ρυθμό που θέλαμε. Είχε προηγηθεί μια διακοπή το προηγούμενο διάστημα και είχαμε και κάποιους τραυματισμούς αλλά τώρα είμαστε μια χαρά».
Κωνσταντίνα Βλαχάκη: «Αγωνιστίκαμε μετά από καιρό όλες μαζί και πήραμε μια εύκολη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που επανήλθα και ελπίζω να τελειώσει το πρωτάθλημα και να είμαι σε όλα τα ματς. Θα πάρουμε το πρωτάθλημα!»
Μανωλίνα Κωνσταντινου: «Δείξαμε τον καλό μας εαυτό και πήραμε τη νίκη που θέλαμε. Το καλό είναι ότι είμαστε έτοιμες και επέστρεψαν και τα κορίτσια που είχαν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Αυτό μας δίνει και ψυχολογική ώθηση για να συνεχίσουμε, να κερδίσουμε και το Σάββατο και να περάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος».
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Απριλίου, η ομάδα μας αναχώρησε με προορισμό τη Νάξο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια μέρα αργότερα και πάλι τον Πανναξιακό, αυτήν τη φορά εκτός έδρας στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα της ημιτελικής φάσης.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Σίγουρα ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι για να τελειώσουμε σε δυο αναμετρήσεις τη σειρά των ημιτελικών ούτως ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι από το πρώτο στο Ρέντη, αφού η Νάξος παίζει καλύτερα στην έδρα της αλλά είμαι σίγουρος ότι και εμείς θα παίξουμε καλύτερα και θα πάρουμε τη δεύτερη νίκη που θέλουμε».
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας παρουσιάστηκε εξίσου σοβαρή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και επικράτησε του Πανναξιακού και πάλι με 3-0 σετ, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-0 στο σύνολο των νικών και να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 21-25, στη συνέχεια το 2ο με 24-26 και τέλος το 3ο σετ με 18-25. Οι νταμπλούχες περιμένουν πλέον τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Α.Ο. Θήρας, που θα προκύψει από το 3ο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα. Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου στο Ρέντη. Θα ακολουθήσει το δεύτερο παιχνίδι τη Δευτέρα 18 Απριλίου σε Κυψέλη ή Σαντορίνη (ανάλογα ποια ομάδα θα περάσει) και το τρίτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 21 Απριλίου. Αν χρειαστεί δε 4ο ματς θα γίνει την Κυριακή 24 Απριλίου και τέλος αν χρειαστεί 5ο ματς, αυτό θα γινει την Τετάρτη 27 Απριλίου στο Ρέντη.
Πρώτη σκόρερ της ομάδας μας σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών με αντίπαλο τον Πανναξιακό αναδείχθηκε η Τσβετάνοβα, η οποία πέτυχε 17 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 7 (6/24 επ., 1 άσσος, 36% υπ.-27% αρ.), Μαλασάϊ 11 (10/26 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ.-6% αρ.), Λαμπρούση 8 (8/13 επ.), Χριστοδούλου 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 17 (15/33 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (58% υπ.-50% αρ.)/Κωνσταντίνου, Κοκκινάκη –λ (25% υπ.-25% αρ.), Εμμανουηλίδου (συμμετοχή).
Και πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες έχουν προκριθεί στο final-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Απριλίου. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως στη φάση αυτή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μαζί με το Αιγάλεω, την Ηλιούπολη και τον ΑΠΣ Αλίμου.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες δυστυχώς δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Α', οι οποίες το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσαν δύο αγώνες. Αρχικά, αντιμετώπισαν το Σάββατο 9 Απριλίου εντός έδρας τον ΠΟΚ Έσπερος στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής, του 1ου γύρου, της Β' φάσης του Α' ομίλου, ενώ μια μέρα αργότερα αντιμετώπισαν και πάλι εντός έδρας την Ένωση Ιλίου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής αυτής της φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε χρονολογικά από το παιχνίδι με τον Έσπερο, του οποίου και επικρατήσαμε με 3-0 σετ. Την Κυριακή 10 Απριλίου επικρατήσαμε και της Ένωσης Ιλίου με 3-1 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη,  Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα και Ψαρράκη Αφρδίτη. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου.
Η ομάδα των Παγκορασίδων Β' δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο θα δώσει μερικούς ακόμα τυπικούς αγώνες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της βαθμολογίας από την 9η έως και την 21η θέση. Η σειρά των αγώνων ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε ρεπό. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΠΣ Άμιλλα.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παγκορασίδων Γ', οι οποίες το περασμένο Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου έδωσαν δύο αγώνες στα πλαίσια της 1ης και της 2ης αγωνιστικής αντίστοιχα της Β' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε χρονολογικα από το παιχνίδι του Σαββάτου, όπου και επικρατήσαμε εντός έδρας του ΑΟΝΣ Μίλων με 3-0. Με το ίδιο σκορ επικρατήσαμε και πάλι εντός έδρας μια μέρα αργότερα έναντι του ΠΟΚ Εσπέρος. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν οι: Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη θεοδώρα, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Μαραγκού Καλλιόπη, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Αντρια, Στεργίου Περσεφώνη, Χαρτσιλάβα Μαρία και Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
Πάμε τέλος και στις Παγκορασίδες Δ', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 10 Απριλίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Ηλιούπολης στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου του αντιστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Aπέργη Γεωργία, Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Καλοκαιρινού Αλίκη, Μαλατρά Δήμητρα, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Στεργίου Περσεφόνη, Ταχμαζίδου Σοφία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα και Φαρμακίδη Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
 
Πόλο Ανδρών: Περνάμε στο τμήμα του πόλο ανδρών, καθώς το Σάββατο 9 Απρίλίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Στα αγωνιστικα, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν το καθήκον του και επικράτησαν άνετα με 18-3 του ΠΑΟΚ κάνοντας έτσι το «22 στα 22» και κατέκτησαν και τυπικά την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας εν' όψει των πλέι οφ. Πρώτος σκόρερ του συγκεκριμένου αγώνα αναδείχθηκε ο Γούνας με 4 γκολ.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
·        1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 07:31), 2-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 06:10), 3-0 Μυλωνάκης (κόντρα, 04:24), Bλαχόπουλος (περιφέρεια, 01:50), 4-1 Κουτσιάλης (περιφέρεια, 01:33), 5-1 Μυλωνάκης (κόντρα, 00:32)
·        2ο οκτάλεπτο: 6-1 Δελακάς (π/π., 06:40), 7-1 Βλαχόπουλος (κόντρα, 06:04), 8-1 Φουντούλης (περιφέρεια, 02:53), 9-1 Γούνας (περιφέρεια, 02:10), 10-1 Δερβίσης (περιφέρεια, 00:44)
·        3ο οκτάλεπτο: 11-1 Γούνας (π/π., 06:53), 12-1 Γούνας (περιφέρεια, 05:56), 13-1 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια, 05:06), 14-1 Μουρίκης (φουνταριστό, 02:32)
·        4ο οκτάλεπτο: 14-2 Tζελάτης (περιφέρεια, 05:25), 15-2 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 04:30), 16-2 Δερβίσης (περιφέρεια, 03:30), 17-2 Γούνας (περιφέρεια, 02:26), 17-3 Koυτσιάλης (00:55), 18-3 Φουντούλης (00:01)
Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ρεκόρ στην άμυνα τη φετινή σεζόν δεχόμενοι μόλις 72 τέρματα στην κανονική διάρκεια και κατέρριψαν την περσινή δική τους επίδοση με 85 γκολ παθητικό.  Επίσης λίγο έλειψε να σπάσουν και το ρεκόρ στην επίθεση ολοκληρώνοντας φέτος με 387 τέρματα έναντι των 390 που σκόραραν πέρυσι. Από κει και πέρα η προσοχή των νταμπλούχων στρέφεται ξανά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αφού το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου αντιμετωπίζουν στην Κροατία την Πριμόριε Ριέκα στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Champions League.
Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Εξαιρετική ήταν η παρουσία του τμήματος Παίδων της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού στην Γ’ Φάση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την πρόκριση στην τελική φάση αφού τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου με το απόλυτο των 5 νικών σε 5 αγώνες.
Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
·        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ν.Ο Γλυφάδας 10-9
·        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ν.Ο Χίου 7-4
·        Ν.Ο Χανίων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14
·        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Νηρέας Χαλανδρίου 10-8
·        Ν.Ο Καλαμακίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-10
Στην τελική φάση προκρίθηκαν επίσηςΑΝΟ Γλυφάδας (από τον Α’ Όμιλο Αττικής), Παλαιό Φάληρο, ΝΟ Βουλιαγμένης (από τον Β’ Όμιλο Αττικής), ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Φοίβος (από τον Όμιλο Θεσσαλονίκης) και Πανιώνιος, ΝΟ Πατρών (από τον Όμιλο Βόλου).
Η αποστολή της ομάδας του Νίκου Δεληγιάννη που έλαβε μέρος στους αγώνες ήταν η εξής: Κωνσταντόπουλος, Κούρκορ, Σοφός, Αλευρόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κίτσος, Μακαντάνης, Λαδάς Π., Νικολάου Γ., Γούρας, Παπαζαφειρόπουλος, Λαδάς Σ., Κυρίτσης, Βούλγαρης, Μερτίνος, Παπαδόπουλος, Νικολάου Β., Τραγανουδάκης, Μαγκώνης, Αγγελούδης και Κρητικός.
 
Πόλο Γυναικών: Συνεχίζουμε με το τμήμα του πόλο γυναικών, καθώς το Σάββατο 9 Απριλίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γλυφάδα στα πλαίσια της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.
Στα αγωνιστικά, οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη παρουσιάστηκαν σοβαρές και επικράτησαν της Γλυφάδας με το ευρύ 0-16(!) κάνοντας έτσι το απόλυτο «14 στα 14» και εξασφαλίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των πλέι οφ. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με την Γλυφάδα αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη με 5 γκολ.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
·        1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ασημάκη (07:25), 0-2 Πλευρίτου Μ. (06:12), 0-3 Μανωλιουδάκη (04:18), 0-4 Ασημάκη (02:48), 0-5 Ασημάκη (00:51)
·        2ο οκτάλεπτο: 0-6 Νιαρχάκου (07:30), 0-7 Ελευθεριάδου (03:41), 0-8 Πλευρίτου Μ. (02:57), 0-9 Μπιανκόνι (02:34), 0-10 Αβραμίδου (01:32), 0-11 Ασημάκη (00:22)
·        3ο οκτάλεπτο: 0-12 Ασημάκη (04:45), 0-13 Νιαρχάκου (02:35)
·        4ο οκτάλεπτο: 0-14 Πλευρίτου Β. (07:40), 0-15 Λογοθέτη (04:20), 0-16 Πλευρίτου Ε. (03:05)
Πλέον η προσοχή της ομάδας του Χάρη Παυλίδη στρέφεται στον ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Απριλίου στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την UVSE Βουδαπέστης, ενώ θυμίζουμε πως εφόσον κερδίσει, θα αγωνιστεί μια μέρα αργότερα στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με το νικητή του άλλου ζευγαριού του final-4 Σαμπαντέλ-Σουργκουτνεφτέγκας. Μέχρι τότε υπομονή λοιπόν..
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση των δύο ομίλων της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Νέων γυναικών (1997+), η οποία έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου 2016.
Στον Α' Όμιλο κλήθηκαν οι: ΝΟ Βουλιαγμένης, Τρίτων Αμαρουσίου, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΑΠΣ Οξυγόνο και ΝΟΒΑ, ενώ στον Β' Όμιλο κλήθηκαν οι: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Νηρέας Χαλανδρίου, Ηρακλής και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τις αρχές Μαϊου λοιπόν, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθει στη Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου. Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στη Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου, Ιωνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου και ΝΟ Λάρισας. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Την πρόκριση στην Τελική Φάση του πρωταθλήματος εξασφάλισαν οι Μίνι Κορασίδες του Ολυμπιακού μέσω της δεύτερης θέσης που κατέλαβαν στον Γ' Όμιλο της Αττικής, οι αγώνες του οποίου ολοκληρώθηκαν στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου τις προηγούμενες ημέρες. Αρχικά οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με το ευρύ 24-3 (7-0, 4-1, 11-1, 2-1) του Χαϊδαρίου πραγματοποιώντας ιδανική εκκίνηση στους αγώνες της προκριματικής φάσης. Στο δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 6-9 (0-4, 3-1, 2-2, 1-2) από την ΝΕ Πατρών αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στο καθοριστικό παιχνίδι με τον ΝΟ Ρεθύμνου σε βάρος του οποίου επικράτησε με 6-12 (1-5, 1-1, 0-3, 4-3). Την αποστολή της ομάδας του Κώστα Χατζηδάκη που έλαβε μέρος στους αγώνες αποτέλεσαν οι: Φερεντίνου, Ζαχαρίου, Τσένο, Λυγούρα, Χαλδαίου, Τσάκου, Καλογεροπούλου, Ρουμελιώτη, Κανέλου, Υφαντή, Κωνσταντινίδη, Ανδρεοπούλου, Ζαχαρία, Μαϊλη και Θεοφανοπούλου. Η τελική φάση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου.
 
Κολύμβηση: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ειδησεογραφία όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
Σε άλλα νέα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τρεις ημερίδες κολύμβησης. Αυτές είναι:
·        16/4-17/4/2016 - Εαρινή Ημερίδα 11-12 ετών (Αθήνα)
·        16/4-17/4/2016 - Θερινή Ημερίδα 9-12 ετών (Θεσσαλονίκη)
·        17/4-17/4/2016 - Θερινή Ημερίδα 9-10 ετών (Αθήνα)
 
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, υπάρχουν κάποιοι αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
·        16/4/2016 - "Διασυλλογικοί Αγώνες ΠΠ/ΠΚ Α"
·        16/4/2016 - "Βαλκανικοί Βάδην Α/Γ (Α΄Ημέρα) Ε/Ν-Π/Κ"
·        17/4/2016 - "3ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου"
·        17/4/2016 - "Kallithea Run 2016"
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.

Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΙ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι και θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένη η παρακάτω διοργάνωση:
·        16/4-18/4/2016 - Φάνης Ληρώνης - Κατηγορίες OPTIMIST-LASER RDL/4.7
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        14/4-17/4/2016 - Split Olympic Sailing Week 2016 (CRO)
·        15/4-17/4/2016 - BICS Match Racing National Championships (GBR)
·        15/4-17/4/2016 - BUCS Match Racing Championships (GBR)
·        15/4-17/4/2016 - Marina di Cara del Sole Match Race Gr 3 (ITA)
·        16/4-17/4/2016 - 2016 New Zealand Women's Match Racing Championship (NZL)
·        16/4-16/4/2016 - Training Race    Skovshoved Harbor (DEN)
·        16/4-16/4/2016 - Sail in Progress Match Race 3 (ITA)
·        17/4-17/4/2016 - Snowball Match Racing Series (NED)
·        17/4-17/4/2016 - Sail in Progress Match Race 4 (ITA)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα εγχώρια πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.
 
Κωπηλασία: Εξαιρετική ήταν η παρουσία του τμήματος Κωπηλασίας του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από τον Όμιλο Ερετών με την ονομασία «Παύλος Δαμαλάς» στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στον Δήμο Μαραθώνα την Κυριακή (10/04). Ο σύλλογος μας έλαβε μέρος μέρος με 21 αθλητές και κατέκτησε συνολικά 6 μετάλλια εκ των οποίων 2 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα.
Αναλυτικά ανά αγώνισμα οι κορυφαίες «ερυθρόλευκες» κατατάξεις:
ΧΡΥΣΑ (2):
ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ: Βασίλης Αγγελόπουλος
ΣΚΙΦ ΑΔΡΩΝ: Γιάννης Αριστιάδης
ΑΡΓΥΡΑ (2):
ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ: Βασίλης Αγγελόπουλος, Ηλίας Ευκαρπίδης
ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΠΑΙΔΩΝ: Αλέξης Φρούτζας, Αναστάσιος Κουτσουβάνος
ΧΑΛΚΙΝΑ (2)
ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΠΑΙΔΩΝ: Ηλίας Δρόσος, Γιώργος Μουρατίδης
ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΠΑΙΔΩΝ: Γιώργος Βενεκές, Κωνσταντίνος Κοντραφούρης
Μετά το τέλος των αγώνων, οι Τάσος Βουγίδης (Έφορος), Δημοσθένης Κούβαρης (Προπονητής Προαγωνιστικού) και Τάκης Λιβανός (Προπονητής Αγωνιστικού) έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Τάσος Βουγίδης: «Η συστηματική δουλειά με επαγγελματική νοοτροπία απέδωσε καρπούς, οι αθλητές μου κυριάρχησαν σε όλα τα επίπεδα, ειδικά ο Γιάννης Αριστιάδης και ο Βασίλης Αγγελόπουλος που είναι το μέλλον της Εθνικής Ομάδας. Εκτιμώ ότι είναι θέμα χρόνου να δεχτούμε πρόσκληση από τον ομοσπονδιακό προπονητή για τους δύο αθλητές μας.  Οι κωπηλάτες των μικρών κατηγοριών που διακρίθηκαν πιστεύω ότι με την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι προπονητές μας, Δημοσθένη Κούβαρης  στις Ακαδημίες και Τάκης Λιβανός στο αγωνιστικό θα μας γεμίζουν με χρυσά μετάλλια για πολλά χρόνια ακόμη. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια και όλα αυτά δε θα γίνονταν εάν δεν υπήρχε η ουσιαστική στήριξη της διοίκησης».
Δημοσθένης Κούβαρης: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Πάλεψαν τις κούρσες τους σε πολύ αντίξοες συνθήκες με τον καιρό να είναι κόντρα, κι όμως τα κατάφεραν να διακριθούν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, με την επιστροφή μας οι αθλητές μας θα ξεκουραστούν μια ημέρα και θα ετοιμάσουμε το πλάνο για το πρωτάθλημα».
Τάκης Λιβανός: «Σε δύσκολη μέρα για κωπηλασία λόγο του δυνατού αέρα τα παιδιά έδειξαν να το παλεύουν. Περιμένω πολλά περισσότερα από όλους. Ο στόχος μας σαν τμήμα δεν είναι μόνο τα μετάλλια αλλά και η στελέχωση της εθνικής ομάδας, έχω απαιτήσεις και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Ευχαριστώ τον Έφορο μας και την διοίκηση που βρίσκεται κοντά μας στο δύσκολο έργο μας για την επίτευξη των στόχων μας.  Σε 20 μέρες έχουμε το πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, ελπίζω να είμαστε έτοιμοι χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα στα σκάφη. Τρεις μέρες πριν τους αγώνες μας έσπασε μια βάρκα κι ένα κουπί».
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το «18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ». Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Πινγκ Πονγκ: Μετά και το τέλος των πανελληνίων πρωταθλημάτων σε επίπεδο ανδρών και γυναικών, αλλά και σε ατομικό επίπεδο επίσης, το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο τμήμα στρέφεται κυριως στα τμήματα υποδομών μας τα οποία και πιθανώς να συμμετάσχουν σε κάποια από τα εναπομείναντα διασυλλογικά πρωταθλήματα ή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της σεζόν 2015-16.
Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν είχαμε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού με αρκετούς αθλητές στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης "Τερζάκεια 2016". Ο απολογισμός ήταν εντυπωσιακός. Στους νέους ο Γιώργος Σταματούρος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (κερδίζοντας για 6η φορά την πρωτιά φέτος), αφού νίκησε στον τελικό με 3-1 σετ  (11-8, 11-13, 11-9, 11-6) τον Δημήτρη Κορδούτη. Στην ίδια κατηγορία ο Ξάνθος Παναγόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Χρυσό μετάλλιο και για τον Σωκράτη Γιαννούτσο στην κατηγορία των Παμπαίδων ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Αλκιβιάδης Σταματούρος και ο Βαγγέλης Μαλλιαρός που τερμάτισαν στην 5η θέση στους Παίδες και στους Παμπαίδες αντίστοιχα.
 
Ξιφασκία: Την περασμένη εβδομάδα, η αθλήτρια του τμήματος ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Βάσω Βουγιούκα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) την οποία και αξίζει να διαβάσετε. Για λογους εξοικονόμησης χώρου και χρόνου δε θα την παραθέσω ολόκληρη εδώ, μπορείτε όμως να τη διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ ή και να τη δείτε σε βίντεο μέσω του επίσημου καναλιού του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο YouTube ΕΔΩ.
Τέλος, για να κλείσουμε με τα της Βουγιούκας, να αναφέρουμε πως οι επόμενες αγωνιστικές της υποχρεώσεις είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 13-15 Μαϊου καθώς θα συμμετάσχει στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπάθης» που θα διεξαχθεί στο Φοζάν της Κίνας, στο οποίο και θα διεκδικήσει τη βελτίωση της ατομικής της βαθμολογικής θέσης!
Ο έταιρος αθλητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του καθώς το διήμερο 15-16 Απριλίου θα κληθεί να συμμετάσχει στο «Προολυμπιακό Τουρνουά 2016» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Πράγα. Πριν το συγκεκριμένο τουρνουά και συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Μαρτίου, ο Τσουρούτας παρέθεσε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Για λόγους εξοικονόμησης χώρου και χρόνου δε θα την παραθέσω ολόκληρη εδώ, μπορείτε όμως να τη διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ.
Όσον αφορά τα εγχώρια, τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο αγώνισμα της σπάθης, στα οποία θα συμμετάσχουν οι δύο αθλητές μας είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 23-24 Απριλίου.
 
Πυγμαχία: Την Πέμπτη 7 Απριλίου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμμετοχή 6 αθλητών του στο «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας» (Γ’ Κατηγορίας) το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου. Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτέλεσαν οι: Γιώργος Καραλής, Άκης Λατσώνας, Ηλίας Μπαλάφας, Γιάννης Λουκάς, Κωνσταντίνος Αναγνώστου και Γιάννης Θεοδωρόπουλος.
Στα αγωνιστικά, οι αθλητές μας πραγματοποίησαν ορισμένες καλές εμφανίσεις και πρωταγωνιστές ήταν οι Γιώργος Καραλής, Άκης Λατσώνας και Γιάννης Λουκάς οι οποίοι αρχικά πέτυχαν από μια νίκη ο καθένας και στη συνέχεια στους δεύτερους αγώνες που έδωσαν έχασαν στις λεπτομέρειες την είσοδο στα μετάλλια. Καλές εμφανίσεις που δεν συνοδεύτηκαν από θετικό αποτέλεσμα πραγματοποίησαν και οι Ηλίας Μπαλάφας, Κωνσταντίνος Αναγνώστου και Γιάννης Θεοδωρόπουλος.
 
Τάε Κβο Ντο: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα Τάε Κβο Ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
Σύμφωνα με την επίσημο ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, την Τετάρτη 13 Απριλίου θα έχουμε τη διεξαγωγή των «1ων Πανελλήνιων Αγώνων Ταε Κβο Ντο μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2015-2016», ενώ δέκα μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών» στο οποίο και θα υπάρχει -λογικά- συμμετοχή εκ μέρους του Ολυμπιακού καθώς έχουμε στο προαγωνιστικό μας τμήμα αρκετούς αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.
Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά πως στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ ανακοινώθηκε η διοργάνωση των πανελληνιών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες (Low Kick, K1, Full Contact, Light Contact, Kick Light και Point Fighting) τόσο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών (άνω των 18 ετών), όσο και σε επίπεδο νέων (κάτω των 18 ετών) για το 2016. Ενημερωτικά, να πούμε πως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε αγωνιστική δράση για τα περισσότερα εκ των ερυθρόλευκων τμημάτων της ποδοσφαιρικής μας ακαδημίας τόσο σε επίπεδο πρωταθληματων της Superleague όσο και μη. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά.
Ξεκινάμε με το τμήμα Κ20, το οποίο αντιμετώπισε το Σάββατο 9 Απριλίου τον Παναιτωλικό εκτός έδρας στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 1-2 χάρη στα γκολ των Βρουσάι (30') και Λάτσι (66') και πλέον βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Βούζας, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Βασίλης Βούζας: «Πιάσαμε καλή απόδοση και είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Η νίκη σίγουρα μετράει αλλά εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη και αυτό τα παιδιά το έχουν καταλάβει και πρέπει να δουλεύουν κάθε ημέρα πιο σκληρά για να αποδείξουν ότι αξίζουν. Πήραμε άλλο ένα τρίποντο και θέλουμε άλλη μια νίκη για να πάρουμε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε ως το τέλος».
Για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Καλλονή, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα.
Συνεχίζουμε με το τμήμα Κ17, το οποίο αντιμετώπισε την Κυριακή 10 Απριλίου εκτός έδρας τον Ατρόμητο στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 1-2 χάρη στα γκολ των Καμπετσή (11') και Τσιριγώτη (88') και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στο final-4 του πρωταθλήματος.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μαυρογενίδης,  δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Δημήτρης Μαυρογενίδης: «Το σημερινό παιχνίδι ηταν κομβικό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που το κέρδισαν. Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς είχε ως στόχο την πρόκριση της στο Final-4 και τα κατάφερε. Τώρα έχουμε μπροστά μας ακόμη τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο στα οποία θα δουλέψουμε και θα δοκιμάσουμε πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για την τελική φάση. Φυσικά στόχος του Ολυμπιακού είναι η κορυφή. Όσο αφορά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο παλέψαμε με πάθος για τη νίκη σ' ένα πολύ δύσκολο και κακό γήπεδο και πήραμε αυτό που θέλαμε».
Για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πανιώνιο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα.
Πάμε τέλος και στο τμήμα Κ15, καθώς ο μεγάλος τελικός του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Superleague (στον οποίο και έχουμε προκριθεί) όπου και θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ, ορίστηκε να διεξαχθεί την Τρίτη 26 Απριλίου στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μέχρι τότε, οι παίκτες του Νίκου Τοπολιάτη θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι προκειμένου να κατακτήσουν και αυτόν τον τίτλο.
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέντη:
09/04/2016 - Πανιώνιος Κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - 1-3 (Attica Cup)
10/04/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Φοίνικας Καλλιθέας Κ10 - 4-2 (Θουκυδίδειο)
Τέλος, να κλείσουμε με μια εξωαγωνιστική είδηση καθώς το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου αναχώρησαν για το Κατάρ τρία τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη (Κ15, Κ14 και Κ13) έπειτα από πρόσκληση της «Aspire Academy» για να δώσουν φιλικά παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες της Aspire αλλά και με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Η αποστολή του Ολυμπιακού θα παραμείνει στο Κατάρ έως την Πέμπτη 14 Απριλίου.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταιων -χρονικά- χρυσών μεταλλίων σε κωπηλασία και πινγκ πονγκ, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει εννιά (9) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δύο (2) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει είκοσι δύο (22)  πανελλήνιους ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει είκοσι δύο (22) τουρνουά:
1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ογδόντα εννιά (89) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (13/04-19/04/2016)
·        13/04/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        15/04/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ/ΑΟ Θήρας
·        15/04/2016 - Πόλο Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Περιστερίου
·        15/04/2016 - Ξιφασκία - Προολυμπιακό Τουρνουά (Τσουρούτας)
·        16/04/2016 - Πόλο Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Εθνικός
·        16/04/2016 - Πόλο Κορασίδων - Νηρέας Χαλανδρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Πόλο Εφήβων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Εθνικός
·        16/04/2016 - Πόλο Εφήβων - Νηρέας Χαλανδρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ' - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Πόλο Ανδρών - Πριμόριε Ριέκα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Γ' - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Α' - Εθνικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Α' - ΑΣ Περιστερίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        16/04/2016 - Κανόε Καγιάκ - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ
·        17/04/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης
·        17/04/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Άμιλλα
·        17/04/2016 - Πόλο Εφήβων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝΣ Μίλων
·        17/04/2016 - Πόλο Εφήβων - Ιωνικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        18/04/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΠΑΟ/ΑΟ Θήρας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        18/04/2016 - Ιστιοπλοϊα - Πανελλήνια Πρωταθλήματα
 
ΥΓ1: Τί γίνεται ρε παιδιά με τις φετινές πρωτιές του Ολυμπιακού? Θυμάστε κάποια άλλη χρονιά που να έχουμε ήδη σημειώσει τόσες επιτυχίες και να περιμένουμε δεκάδες ακόμα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο?
ΥΓ2: Δε θα ασχοληθώ με κάποια περιστατικά που έγιναν στο Ρέντη από παίκτες του ΠΑΟΚ. Η απάντηση θα δωθεί από την ομάδα στο γήπεδο.
ΥΓ3: Και μιας και ανέφερα τη λέξη «γήπεδο», ισχύει ρε Παοκτσήδες ότι στον ημιτελικό της Δευτέρας ..... «άνοιξε» ως δια μαγείας μια θύρα και μήκαν αρκετές χιλιάδες κόσμου στο τζάμπα? Ετσι άκουσα σε μεγάλο ραδιοφωνικό μέσο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρόεδρο του τμήματος βόλει ανδρών του ΠΑΟΚ.
ΥΓ4: Η ερχόμενη εβδομάδα έχει φουλ αγωνιστική δράση για τα περισσότερα εκ των τμημάτων μας. Προσωπικά δε θυμάμαι να είχαμε στο παρελθόν τόσο πλούσιο καλεντάρι.
ΥΓ5: Υγεία να έχουμε, και προχωράμε. Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα thita

μπράβο για τον κόπο σου (είπαμε, ΚΑΘΕ φορά θα σου το λέμε)

στεναχώρια για το βόλλεϋ, γιατί χάλασε το σερί πρωταθλημάτων σε ΟΛΑ τα ομαδικά αθλήματα που ονειρευόμουν για φέτος

παρά ταύτα, συγχαρητήρια στα παιδιά στην ομάδα και βεβαίως και στην διοίκηση, (πρέπει να) αγαπάς από τα παιδιά σου περισσότερο αυτό που έχει την πιο μεγάλη ανάγκη (το είχε πει ο τεράστιος γιάννης ιωαννίδης όταν είχε έρθει στον Θρύλο και του λέγανε πως παρά τις επιτυχίες του μπάσκετ, ο καημός του κόσμου ήταν το ποδόσφαιρο), θα προσπαθήσω του χρόνου να πάρω διαρκείας στον ερασιτέχνη μια και φέτος δεν το έκανα

ΠΑΝΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα MakTheBet

Ο Ολυμπιακός έχασε το Πρωτάθλημα στο βόλεϊ ανδρών και όλοι μας ξενερώσαμε....Αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΡΕ! ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ?? Γιατί ο Ολυμπιακός διεκδικεί μέχρι το τέλος της σεζόν ΔΕΚΑΔΕΣ τίτλους, τόσο σε ομαδικό, οσο και σε ατομικό επίπεδο...Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στους τίτλους που διεκδικούμε ακόμα:

01) Ελληνικό Κύπελλο Ποδόσφαιρου
02) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
03) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ17
04) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
05) Ελληνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών
06) Ελληνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων
07) Ελληνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών
08) Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων Α'
09) Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών
10) Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α'
11) Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Α'
12) Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Γ'
13) Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Δ'
14) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών
15) Ελληνικό Κύπελλο Πόλο Ανδρών
16) Champions League Πόλο Ανδρών
17) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών
18) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Εφήβων
19) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Παίδων
20) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι Παίδων
21) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών
22) Euroleague Πόλο Γυναικών
23) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών
24) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Νεανίδων
25) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων
26) Ελληνικό Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι Κορασίδων
27) Ελληνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης
28) Ελληνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (αν γίνει)
29) Ελληνικό Σούπερ Καπ Κολύμβησης (αν γίνει)
30) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου Ανδρών
31) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου Γυναικών
32) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας (γενικής)
33) Ελληνικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (γενικής)
34) Ελληνικό Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ (γενικής)
35) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
36) Ελληνικό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Γυναικών
37) Ελληνικό Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ Ανδρών (γενικής)
38) Ελληνικό Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ Γυναικών (γενικής)
39) Τοπικά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ ανά την Ελλάδα

Εκτός των παραπάνω, ο Ολυμπιακός διεκδικεί ακόμα ΔΕΚΑΔΕΣ πανελληνιους ατομικους τιτλους σε αθληματα όπως ο στίβος, η κολύμβηση κλπ, ενώ αν συμπεριλάβουμε μέσα στη σούμα και τα τουρνουά, το νούμερο εκτοξεύεται...
Υπομονή λοιπόν...Η σεζόν έχει πάρα πολύ ψωμί ακόμα...

Εικόνα RED HELL

Να αρχισω τα καντηλια για τον Εγκλεσκανς ή να τα κρατησω μεσα μου?

Εικόνα MakTheBet

Aδερφέ μου, όλοι δικαιούνται μια άσχημη μέρα... Όλοι μας στη δουλειά μας δεν αποδίδουμε κάθε μέρα το ίδιο... Όλοι άνθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ... Δυστυχώς ο Εγκλσκαλνς έκανε ένα πολύ κακό ματς και αυτό έτυχε να είναι σήμερα... Αλλά όταν σου έχουν πάρει 2 νίκες στην έδρα σου και όταν έχεις χάσει στο 4ο και πιο κρίσιμο ματς σχεδόν ένα ολόκληρο σετ (στη σούμα) από άσσους, ε δε μπορείς να έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις... Δυστυχώς δεν το παίρνουμε το πρωτάθλημα ούτε φέτος... ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ! ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ!! ΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΑ!!!

Εικόνα Spiros Legend

Μας την έκαναν τα <<φίνα κορίτσια-αμαζόνες>> του παο, που είχαν στόχο το νταμπλ φέτος(γελάει και ο στόλος που γλεντούσε στην Κυψέλη παλαιότερα!), τους έχουμε δημιουργήσει εφιάλτες και είπαν να απαλλαγούν από το μαρτύριο των 3 εξευτελισμών μια ώρα αρχίτερα...Καταστροφή, φίλε MakTheBet, στην σούμα που θα κάνεις στο τέλος της σεζόν, θα έχουμε 3 νίκες λιγότερες κατά του συνοικιακού πράσινου οίκου...αντοχής! Τα λεφτά από το Τσάμπιονς Ληγκ του ποδοσφαίρου του Α.Ο. Θήρας (γνωστό μεγαθήριο πανευρωπαικώς στην μπάλα) ήταν καθοριστικά, πως να ανταγωνιστεί τέτοια εγκληματική οργάνωση με κλεμμένα λεφτά, ο φτωχός πλην τίμιος Μιχαλαριάς, αυτός ο Αινστάιν που έχει χαζέψει από τη φάπα και την χασούρα? Αυτός ο Καζάζης στέκει? Τι πήγε να κάνει εκεί, να πεις ό,τι θα τα κονομούσε, αυτό δεν παίζει με τίποτα, κρίμα για αυτόν, ρεζιλεύτηκε εντελώς... Τέλος πάντων, ας είναι σοβαρές οι δικές μας και το 3-0 θα έρθει, την επόμενη Πέμπτη σηκώνουμε άλλο ένα πρωτάθλημα Ελλάδας,4ο σερί! Πάντως, καλή ομάδα η Σαντορίνη, μαχητική, ας μην την υποτιμήσουνε... Η αγωνία είναι στο αντρικό βόλλευ, έχουμε γίνει καρδιακοί φέτος, μόλις τελειώσει η σεζόν, θα πάω για κάνα τσέκ-απ!!! Σήμερα ο υπερπάντων αγώνας, βλέπω να το κάνουνε ζούγκλα και αν τους στραβώσει, να κάνουν τα γνωστά καφριλίκια, ελπίζω να μπούμε από το πρώτο σετ με μυαλό και πάθος, αρκετά δώρα τους κάναμε στα παιχνίδια στο Ρέντη, κάναμε ό,τι γινόταν για να τους κάνουμε ήρωες, όποτε τους έχουμε πιέσει και δεν κοιμόμαστε όρθιοι, εκνευρίζονται και αρχίζουν τα λάθη, ειδικά οι Κουβανοί... Άμα χάνεις τα μισά σέρβις, έχεις ανύπαρκτη υποδοχή και τα περιμένεις όλα από τον Λετονό, έτσι δεν γίνεται δουλειά. Στα 2 πρώτα παιχνίδια σχεδόν δεν υπήρχαν Κοκκινάκης, Τσουκ, Όγκουρτσακ και άλλοι. Καλή επιτυχία και με τη νίκη από την Θεσσαλονίκη να γυρίσουν! Και το ματς της χρονιάς στη Ριέκα για το πόλο μας, Σάββατο βράδυ 21.00 Novasports 7, νίκη και φύγαμε για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Ληγκ! Πραγματικά γεμάτη περίοδος για όλα τα τμήματά μας, γεμάτη κρίσιμους αγώνες,σχεδόν κάθε μέρα έχουμε ματς!

Εικόνα MakTheBet

Ήθελαν δεν ήθελαν, μας το έκαναν πιο εύκολο τα φίνα κορίτσια των απέναντι... Πάντως αυτό ξέρεις καμιά΄φορά είναι και λίγο παγίδα... Αν τους υποτιμήσουμε θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε όπως συμβαίνει τώρα με τον ΠΑΟΚ στο βόλεϊ ανδρών... Φυσικά δεν υπάρχει τέτοια παρόμοια ποιότητα στα δύο ρόστερ των ομάδων των γυναικών, αλλά και πάλι η υπερεκτίμηση των δικών σου ικανοτήτων σε συνδυασμό με την υποτίμηση του αντιπάλου μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα...Δε νομίζω όμως να ισχύει κάτι τέτοιο με την ομάδα μας... Πάμε σεμνά και ταπεινά και στο τέλος μακάρι να πανηγυρίσουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα... Τώρα όσον αφορά τον Καζάζη, εντάξει, ο άνθρωπος έχει εργαστεί εκτός του Ολυμπιακού και σε Παναθηναϊκό αλλά και σε ΑΕΚ. Στο βόλεϊ τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο χαλαρά εν συγκρίσει με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.. Επαγγελματίας είναι και αυτός... Άλλωστε ποτέ του δεν προκάλεσε.. Απ'όσο γνωρίζω τουλάχιστον...

Εικόνα Spiros Legend

Συμφωνώ σε όλα, επειδή έτυχε και τα είδα, έστω εν μέρει, τα 2 τελευταία παιχνίδια Α.Ο.Θήρας-Πελατειακός Α.Ο., είναι πολύ αξιόλογη ομάδα, αναλογικά πάντα. Εκείνη η Γερμανίδα διαγώνιος τούρμπο μου φάνηκε. Αλλά αν είναι στοιχειωδώς σοβαρές οι δικές μας δεν υπάρχει θέμα. Ο βάζελος ήταν τραγικός, με την ψυχολογία στα πατώματα, και το πρώτο παιχνίδι από ό,τι έμαθα, με τα χίλια ζόρια το πήρε, οπότε απλά να παίξουμε εμείς, έστω στο 70% νομίζω ό,τι αρκεί... Άς κάνει ό,τι καταλαβαίνει ο Καζάζης, απλά λέω ό,τι σιγά τα λεφτά που πήρε στο καφενείο του Μιχαλαριά, και αγωνιστικά παρουσίασε ένα μαύρο χάλι, ζημιώθηκε ως προπονητής, που έχει πάρει αμέτρητες κούπες ως παίκτης και προπονητής του Ολυμπιακού. Αντικατέστησε τον σύζυγο της αρχηγού του Παο, της Τσίμα και φαίνεται δεν το πήρανε καλά εκεί μέσα και κρατήσανε μούτρα, ειδικά αυτή η οχιά...Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα σε όλα τα τμήματα του πρωταθλητή στο αεροβόλο και τον ανώμαλο δρόμο! Πλέον δεν τους λες καν αιώνιους δεύτερους, έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς, είναι κυριολεκτικά μια συνοικιακή ομαδούλα.

Εικόνα MakTheBet

Ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί σε τμήματα όπως σκοποβολή, ποδηλασία, μπέιζμπολ κλπ στα οποία ο Ολυμπιακός δεν έχει τμήμα! Στα τμήματα που έχουμε κοινή παρουσία, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε χρόνο....΄Εχει ο καιρός γυρίσματα... Εκείνα τα περίφημα μπλουζάκια "Τσο & Λο" τα πληρώνουν κάθε χρόνο πλέον...

Εικόνα RED HELL

Αδερφε νομιζω οτι το ματς στη Ριεκα δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο γιατι μετα απο αυτο αν θυμαμαι καλα παιζουμε 2 ματς στο Παπαστρατειο(με Ενγκερ και Σπανταου νομιζω??)οπου αν κανουμε το 2/2 περναμε πρωτοι.Οποτε και να μην παμε καλα στη Ριεκα παιρνουμε τα αλλα 2 και φυγαμε για F4(γιατι ο 1ος του ομιλου δεν παει F6 αλλα F4).Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Εικόνα MakTheBet

Ισχυει...Πάμε εμείς να κάνουμε το καθήκον μας αρχικά και μετά ΟΛΑ μπορούν να συμβούν...

Εικόνα Spiros Legend

Καλά τα λες, δεν κάνεις κανένα λάθος, απλά όσο πιο γρήγορα σιγουρέψουμε την πρόκριση, ως πρώτοι, τόσο το καλύτερο, γίνονται και μαγειρέματα! Βάζω εδώ και ένα χρήσιμο link, για κάθε ενδιαφερόμενο, με πρόγραμμα, βαθμολογίες και άλλα. http://www.microplustiming.com/lenchampionsleague/indexCL_web.php?cal=1

Εικόνα MakTheBet

Ωραίος.. Έγκυρο είναι επίσης και το επίσημο σάιτ της LEN -> http://len.eu/default.aspx