Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 25.05 έως 31.05.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια «ερυθρόλευκη» εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να συνεχίζει με σταθερό ρυθμό να κατακτάει κούπες και να προσφέρει χαρά στους οπαδούς της ομάδας μας. Φυσικά, δεν έλειψαν οι διακρίσεις και σε ατομικό επίπεδο από τους «ερυθρόλευκους» αθλητές μας οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουν τη σημαία του συλλόγου μας ψηλά! Πάμε όμως να τα δούμε όλα αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα, η νεοαποκτηθείσα Εβίνα Μάλτση έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr), την οποία και αξίζει να διαβάσετε.
Ας τη δούμε αναλυτικά:
Το καλωσόρισμα.
«Kαλώς σας βρήκα στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπαίνω σε αυτή την ομάδα και στην προσπάθεια που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός για να προωθήσει το γυναικείο μπάσκετ στην Ευρώπη. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει και στους αγώνες της Ελλάδας αλλά κυρίως στους αγώνες της Ευρώπης. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι ότι καλύτερο για να δείξουμε στην Ευρώπη κάτι αντιπροσωπευτικό από αυτό που γίνεται στην χώρα μας»
Οι στόχοι της επόμενης σεζόν.
«Καταρχήν να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του νταμπλ πέρσι. Όπως προανέφερα ο Ολυμπιακός κάνει μια προσπάθεια και χτίζει μια ομάδα σε πολύ υψηλά στάνταρ. Ερχόμενη εδώ αναμφισβήτητα πρέπει να υπερασπιστούμε το νταμπλ. Στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική η κίνηση που έχει γίνει και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γύρισα, είναι ένα σημαντικό δέλεαρ. Καλύτερα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε, είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε και μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα».
Το αν την καλύπτει ο Ολυμπιακός.
«Σίγουρα για να καταλήξω και να συμφωνήσω με τον Ολυμπιακό είναι μια απόφαση για την οποία είμαι πάρα πολύ σίγουρη. Ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε σε όλες μου τις «απαιτήσεις» και καλύπτει όλα τα στάνταρ για μια ομάδα στην οποία θέλω να αγωνιστώ, με τους στόχους που έχει».
Για να μην κουραστείτε με την ανάγνωση της υπόλοιπης συνεντευξης, μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο όπως «ανέβηκε» στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube εδώ.
Σε άλλα νέα, την Πέμπτη 26 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ του (osfp.gr) την επιστροφή της Στέλλας Φουράκη στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ γυναικών.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την επιστροφή της Στέλλας Φουράκη στο τμήμα Μπάσκετ Γυναικών μετά την ολοκλήρωση της υποσχετικής ενός έτους στον Α.Σ. Σπόρτιγκ. Η Στέλλα Φουράκη έχει ύψος  1,89μ. και αγωνίζεται στις θέσεις 4-5».
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η Στέλλα Φουράκη δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Στέλλα Φουράκη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα ουσιαστικά στον Ολυμπιακό. Επιστρέφω σε μια τόσο επιτυχημένη ομάδα όπως έδειξε την χρονιά που πέρασε. Ελπίζω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα καθώς επίσης και να διακριθεί στην Ευρώπη».
Τη Δευτέρα 30 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (osfp.gr) την απόκτηση της Στέλλας Καλτσίδου, για την οποία σας είχαμε προϊδεάσει μέσω αυτής της ενότητας εδώ και αρκετές ημέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Στέλλα Καλτσίδου. Η διεθνής αθλήτρια καλαθοσφαίρισης βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο. Η Στέλλα Καλτσίδου είναι γεννημένη στις 12 Ιανουαρίου 1983, έχει ύψος 1,87 μ., και αγωνίζεται στη θέση «3». Aπό το 2009 μέχρι το 2014 αγωνιζόταν στην Γαλλία με την Μπουρζ, ακολούθως έπαιξε για μια σεζόν στην Τουρκία με την Καϊσέρι Κάσκι και το 2015 επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ταρμπ Ζεσπ Μπιγκόρ. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στο Γαλλικό πρωτάθλημα με την Βιλνέβ-ντ'Ασκ - Λίλ Μετροπόλ».
Στις πρώτες τις δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Στέλλα Καλτσίδου ανέφερε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη (osfp.gr) τα εξής:
Στέλλα Καλτσίδου: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη καθώς έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα για έναν αθλητή να παίζει σε μια ομάδα με το όνομα του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε ευρωπαϊκά στάνταρ. Αυτός ήταν και ο λόγος που με τράβηξε και πήρα την απόφαση πολύ εύκολα να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Για μένα αποτελεί μια πρόκληση γιατί θα συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο γιατί με την Εθνική δεν είναι αρκετό. Γνωρίζοντας αρκετά καλά τον ευρωπαϊκό χώρο και την ομάδα του Ολυμπιακού, είμαι πολύ αισιόδοξη και ανυπομονώ να αρχίσει η χρονιά για να ζήσω και το κλίμα με τους φιλάθλους της ομάδας. Στόχος είναι η κατάκτηση του νταμπλ και πάλι και η καλή πορεία στην Ευρώπη».
Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως στον Ολυμπιακό επέστρεψε και η Βάσω Φουράκη, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός της στον Α.Σ. Σπόρτιγκ, ωστόσο θα απέχει φέτος από τις υποχρεώσεις του τμήματος λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 25 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός πυροδότησε άλλη μια βόμβα καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του σπουδαίου διεθνή Σέρβου ακραίου, Κονσταντίν Τσούπκοβιτς!
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Konstantin Cupkovic. Ο Konstantin Cupkovic, είναι γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου 1987, έχει ύψος 2.05 μ. και ζυγίζει 89 κιλά. Την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στην Γαλλία με την Τours. Είναι διεθνής από το 2006 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας».
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κονσταντίν Τσούπκοβιτς: «Πρώτα από όλα είναι τιμή να παίξω με τα φανέλα του Ολυμπιακού και να αγωνιστώ για αυτόν τον σύλλογο. Όλοι γνωρίζουν την σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και φυσικά την ισχυρή αδελφοποίηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα που τους ενώνουν πολλά κοινά εκτός από τα χρώματα, το κόκκινο και το άσπρο.  Το γεγονός ότι θα υπερασπίζομαι αυτά τα χρώματα έχει μεγάλο νόημα για εμένα. Περιμένω τη νέα χρονιά να κερδίσουμε τα πάντα. Για αυτό έρχομαι στον Ολυμπιακό για να επανέλθει ο σύλλογος εκεί που ανήκει, στην κορυφή,  διεκδικώντας όλους τους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα κάνουμε καλή σεζόν και ανυπομονώ  να παίξω μπροστά στους οπαδούς του Ολυμπιακού».
Σε επίπεδο ακαδημιών, το μοναδικό τμήμα το οποίο έχει ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι αυτό των Παμπαίδων Β', οι οποίοι μέχρι και το τέλος της σεζόν δίνουν κάποιους τυπικούς αγώνες για τη συγκρότηση της τελικής κατάταξης στις θέσεις 9-16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 29 Μαϊου, η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης, στα πλαίσια της εξ' αναβολής 4ης αγωνιστικής αυτής της φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη οι οποίοι αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν οι: Σαπουτζής, Ρούσας, Κουτρούλης, Μαζωνάκης, Μάρτος, Μπακοδήμος, Μαλατράς και Χατζηκλημάνογλου.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα του βόλεϊ γυναικών, την περασμένη εβδομάδα δεν προέκυψε κάτι νεότερο. Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής η ομάδα μας έχει αποκτήσει με κανονική μεταγραφή την έμπειρη ακραία Ζένια Τσίμα και τη Γερμανίδα διεθνή διαγώνια Σάσκια Χίπε και ίσως ... υπάρξει και συνέχεια.
Στον αντίποδα, παρελθόν από την ομάδα αποτέλεσε η Κύπρια ακραία Μανωλίνα Κωνσταντίνου, η οποία την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ηρακλή Κηφησιάς, ομάδα της Α2.
Πάμε να δούμε τώρα τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Τα τμήματα των Κορασίδων Α' και Β' έχουν ολοκληρώσει εδώ και κάποιο διάστημα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όπως επίσης και τα τμήματα των Παγκορασίδων Α' και Γ'.
Η ομάδα των Παγκορασίδων Β' δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο θα δώσει μερικούς ακόμα τυπικούς αγώνες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της βαθμολογίας από την 9η έως και την 21η θέση. Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 29 Μαϊου, η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΑΟ Θριάμβου στα πλαίσια της εξ' αναβολής 6ης αγωνιστικής της αντίστοιχης φάσης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αντωνιάδη Χριστίνα, Αντωνίου Νεφέλη, Δασκαλοθανάση Λυδία, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παναρέτου Χαριτωμένη, Σαββίδου Ελένη, Σεϊταρίδη Ελευθερία και Στύλιου Νικολίνα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος Παγκορασίδων Δ' στην πρώτη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Σε άλλα νέα να πούμε πως την Κυριακή 29 Μαϊου ο Ολυμπιακός διοργάνωσε φιλικό τουρνουά μαζί με την ομάδα του Απόλλωνος Πατρών στο "Μελίνα Μερκούρη" στο οποίο συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6-12 ετών ενώ μάλιστα πραγματοποιήθηκε και φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων παγκορασίδων των δύο συλλόγων.
 
Πόλο Ανδρών: Την Παρασκευή 27 Μαϊου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια του ημιτελικού του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο φυσικά την πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικός. Ο κόσμος θα απολαύσει σημαντικούς αγώνες. Η διοργάνωση πάντα κρύβει… παγίδες. Ο θεσμός ταλαιπωρήθηκε, όλοι προσπάθησαν, άλλοι ήταν οι λόγοι για την ταλαιπωρία. Τελικά το τουρνουά θα γίνει στη Βουλιαγμένη, σε μια ωραία πισίνα. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το Κύπελλο Ελλάδας, να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός είναι η πολυνίκης ομάδα του θεσμού και θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ. Ένα Final-4 είναι άλλη διοργάνωση. Είμαστε το φαβορί, το λέμε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στην πισίνα. Το Final-4 αποτελείται από νοκ-άουτ ματς, οι αντίπαλοι έχουν υψηλό κίνητρο. Είναι δύσκολο να έχω τους αθλητές μου συγκεντρωμένους 100%. Είναι ματς που κρύβουν παγίδες και δυσκολίες. Δεν προδικάζω κάτι, αλλά το πιστεύω και θέλω εμείς να είμαστε νικητές. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Κι όσο είναι διοικητικά και οικονομικά υγιέστατος σύλλογος, ο στόχος θα είναι η κορυφή της Ευρώπης. Δεν έχουμε φτιάξει αυτή την ομάδα για το πρωτάθλημα, αλλά για την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει χαράξει το δρόμο του, η ιστορία και οι φιλοδοξίες μας είναι για πολύ ψηλά. Και πρέπει πάντα να κοιτάς το καλύτερο. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, είμαστε σε έναν υγιή σύλλογο, με διοικητικά και οικονομική σταθερότητα και στοχεύουμε στην ευρωπαϊκή καταξίωση! Είναι δύσκολο να κρατήσω τους παίκτες μου να έχουν το ενδιαφέρον. Ξέρουν ότι είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Δεν είναι εύκολο να έχεις σε κάθε ματς την απαιτούμενη συγκέντρωση. Εξάλλου, η καθημερινή προσοχή μας και η δουλειά που κάνουμε είναι με στόχο την Ευρώπη. Εξάλλου, ακόμα και σήμερα η τακτική μας ήταν για τη Ζόλνοκ, στην προπόνηση. Εμείς έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να έχουμε εδώ το μυαλό μας (σ.σ.: οι παίκτες του). Γιατί, εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Εδώ και αρκετές ημέρες το μυαλό μας είναι στη Βουδαπέστη».
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας ήταν εντυπωσιακή καθώς κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με το επιβλητικό 14-2(!), σημειώνοντας έτσι την 40η διαδοχική του νίκη απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο και διατηρώντας το αήττητο στα μεταξύ τους παιχνίδια το οποίο "τρέχει" εδώ και 15 χρόνια(!).
Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο εξάλεπτο το σκορ ήταν στο 0-0, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και σε κάποια στιγμή του αγώνα έφτασε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 11 τερμάτων (με το σκορ στο 11-0!). Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ομάδα μας «χαλάρωσε» και ουσιαστικά "επέτρεψε" στον Παναθηναϊκό να πετύχει δύο γκολ της τιμής.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ντόσκας (πέναλτι, 1:56) 2-0 Κολόμβος (π/π, 0:02)
· 2ο οκτάλεπτο: 3-0 Γούνας (περιφέρεια, 6:19), 4-0 Mουρίκης (φουνταριστό, 2:58), 5-0 Δελακάς (π/π., 1:43), 6-0 Φουντούλης (πέναλτι, 0:28)
· 3ο οκτάλεπτο: 7-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 6:29), 8-0 Φουντούλης (κόντρα, 2:43), 9-0 Σμιθ (φουνταριστό, 1:49)
· 4ο οκτάλεπτο: 10-0 Βλαχόπουλος (π/π., 7:24 ) 11-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 3:29), 11-1 Πρίμορατς (π/π, 2:10), 12-1 Κολόμβος (π/π, 1:35), 12-2 Πρίμορατς (π/π, 0:52), 13-2 Κολόμβος (π/π., 1:35), 14-2 Φουντούλης (κόντρα, 0:08)
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος και ο Κυριάκος Ποντικέας δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Στο μόνο που είμαι ευχαριστημένος είναι στην άμυνα που παίξαμε στην οποία ήμασταν αρκετά προσηλωμένοι. Στην επίθεση αν και πετύχαμε κάποια γκολ, ο τρόπος που σκοράραμε κάποιες φορές ήταν ανορθόδοξος. Το ζητούμενο ήταν η νίκη η οποία ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία και τώρα προχωράμε για τον τελικό όπου περιμένω να αγωνιστούμε με περισσότερο πάθος».
Κυριάκος Ποντικέας: «Στο ξεκίνημα του αγώνα δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και βάλαμε τα γκολ που θέλαμε. Παίξαμε καλή άμυνα και έτσι θέλουμε να αγωνιστούμε και στα επόμενα παιχνίδια».
Στον μεγάλο τελικό της 28ης Μαϊου, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ακόμα μια χρονιά την ανωτερότητά και την κυριαρχία του στην Ελλάδα, νίκησε με το ευρύ 12-5 την άλλη φιναλίστ του θεσμού, τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το 15ο Κύπελλο της ιστορίας του!
Αν και βρέθηκε να χάνει στο 1ο οκτάλεπτο με 0-1, ο Ολυμπιακός ανέβασε γρήγορα ταχύτητα και στο 6:21 του 1ου οκταλέπτου προηγήθηκε με 2-1. Έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο Οκτάλεπτο : 0-1 Ελμισιάν (π/π. 7:19), 1-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 6:53), 2-1 Βλαχόπουλος (κόντρα, 6:21), 3-1 Ντόσκας (περιφέρεια, 3:45),
· 2ο Οκτάλεπτο : 4-1 Ποντικέας (π/π, 6:45), 4-2 Βικάλο (περιφέρεια, 4:00), 5-2 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 3:37), 6-2 Κολόμβος (φουνταριστό, 2:05),
· 3ο Οκτάλεπτο : 6-3 Καπότσης (περιφέρεια, 7:31), 7-3 Βλαχόπουλος (π/π, 5:05), 8-3 Φουντούλης (π/π, 4:20), 9-3 Κολόμβος (2μέτρα, 2:34),
· 4ο Οκτάλεπτο : 9-4 Καλαϊτζής (περιφέρεια, 6:19), 10-4 Βλαχόπουλος (π/π, 5:40), 10-5 Καπότσης (περιφέρεια, 5:14), 11-5 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια, 1:02), 12-5 Δελακάς (π/π, 0:24)
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή του τροπαίου, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς του που βρέθηκαν στο Κολυμβητήριο. Το παρόν φυσικά δε μπορούσε να μη δώσει και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης.
Μετά την απονομή, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, μαζί με τον MVP του Κυπελλου Άγγελο Βλαχόπουλο, τον αρχηγό μας Βαγγέλη Δελακά, αλλά και τον Κώστα Μουρίκη, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες αξίζει να διαβάσουμε:
Θοδωρής Βλάχος: «Κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα, σήμερα κατακτήσαμε και το Κύπελλο σχετικά εύκολα θα έλεγα και τώρα πάμε με ένα όνειρο τρελό στην Βουδαπέστη για το καλύτερο δυνατό. Το 2002 ήμουν παρών ως βοηθός προπονητή. Είμαι προληπτικός και μακάρι οι προλήψεις και όλα αυτά να βγαίνουν αληθινά Αν δεν κάνουμε προσπάθεια, αν δεν δώσουμε και την ψυχή μας, κανείς δεν θα μας χαρίσει κάτι, ούτε οι προλήψεις, ούτε ο θεός… Θέλουμε όλα να είναι καλά με εμάς και εμείς θα είμαστε πάρα πολύ καλοί».
Άγγελος Βλαχόπουλος: «Μόνο χαρά! Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός και κρύβει την δική του προσπάθεια μέσα στην σεζόν. Κάθε τίτλο που κατακτάμε τον πανηγυρίζουμε σαν να είναι ο πρώτος και νομίζω ότι μόνο έτσι μπορούμε να αντιδρούμε, μιας και όσο εύκολο και να φαίνεται ένα παιχνίδι, όσο εύκολος και να φαίνεται ένας στόχος και ένας τίτλος, πάντα από πίσω κρύβει πολύ κούραση, σωματική και ψυχική, πόνο, τραυματισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς. Νομίζω ότι όταν παίρνεις το κύπελλο και το μετάλλιο, σου έρχονται στο μυαλό αυτές οι εικόνες και αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο. Όσο αφορά το Final-6, έχουμε ρίξει από την αρχή της χρονιάς το βάρος σε αυτή τη διοργάνωση και τώρα μετά την κατάκτηση των δυο κύριων στόχων μας, του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου δηλαδή, πάμε στην Βουδαπέστη ώστε να διεκδικήσουμε το βαρύτιμο τρόπαιο. Στην αρχή ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στο Final-6, αλλά όσο βλέπαμε ότι η ομάδα μας δεν χάνει εντός και εκτός έδρας, τότε το να βγούμε πρώτοι στον όμιλο έγινε επιτακτική ανάγκη και τα καταφέραμε με αποτέλεσμα να αποφύγουμε το πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα παιχνίδια είναι καθημερινά οπότε θα είμαστε πιο ξεκούραστοι από τον αντίπαλο μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις αρχικά να περάσουμε στον τελικό και στην συνέχεια να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε».
Βαγγέλης Δελακάς: «Είναι τεράστια η χαρά και για εμένα αλλά και όλους τους συμπαίκτες μου που κατακτούμε τους τίτλους αήττητοι και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και την επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος καταλαβαίνει όλο και περισσότερο το άθλημα και είναι σαφώς μια ηθική ικανοποίηση ότι όλο και περισσότερος κόσμος μας χειροκροτεί, ακόμα και αν δεν είναι υποστηρικτές του Ολυμπιακού. Πρωτάθλημα και Κύπελλο και κάτω τα κεφάλια, γιατί έχουμε πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας, πάμε στην Βουδαπέστη για το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό ότι προκριθήκαμε ως επικεφαλής του ομίλου μιας και αποφεύγουμε έναν αγώνα και σίγουρα ο πρώτος αντίπαλος μας θα είναι επιβαρυμένος με την κούραση ενός πολύ σημαντικού αγώνα. Επιπλέον θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πως θα αγωνιστούν στο τελευταίο τους παιχνίδι και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς».
Κώστας Μουρίκης: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία μιας και στόχος μας ήταν να πάμε στην Βουδαπέστη έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, πιστεύω ότι σήμερα κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στην άμυνα όπως και στο πρώτο παιχνίδι και θεωρώ ότι ήταν αυτό που μας έδωσε ώθηση για την νίκη. Ο μεγάλος μας φετινός στόχος είναι αυτός που έρχεται, το Final-6 του Τσαμπιονς Λιγκ. Είναι μια Ευρωπαϊκή διάκριση που ο Ολυμπιακός κυνηγάει χρόνια, θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, είμαστε η μόνη αήττητη ομάδα στην Ευρώπη και πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε το Ευρωπαϊκό τρόπαιο με όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Με τον κόσμο έχουμε φτιάξει μια πάρα πολύ στενή σχέση και από ότι έχω ακούσει θα έρθουν 800 με 1000 άτομα στην Ουγγαρία. Είναι σίγουρο ότι θα την κάνουν ερυθρόλευκη και θα αποτελέσουν τον 8ο παίκτη μας μέσα στην πισίνα που θα μας δώσει την ώθηση για να φτάσουμε στον τελικό και γιατί όχι και στην κατάκτηση του τροπαίου».
Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο Final-6 του Champions League, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα 2-4 Ιουνίου και στο οποίο φυσικά θα συμμετάσχει και ο Ολυμπιακός. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι μοναδικές ομάδες που έχουν προκριθεί απευθείας στην ημιτελική φάση του Champions League είναι ο Ολυμπιακός και η Προ Ρέκο, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των ζευγαριών Ζόλνοκ-Μπαρτσελονέτα και Έγκερ-Ντουμπρόβνικ αντίστοιχα.
Πάμε τέλος να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών:
Νέοι Άνδρες: Το τμήμα των Νέων Ανδρών έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές του Σάκη Πλατανίτη θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι εν' όψει της επανέναρξης της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Το τμήμα των εφήβων έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο  έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Παίδες: Το τμήμα των παίδων έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα συνεχίσει τις προπονήσεις της προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Μινι Παίδες: Η ομάδα των Μίνι Παίδων έχει ήδη προκριθεί στη β' φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 10-12 Ιουνίου. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Σε ομαδικό επίπεδο δεν υπήρχε κάτι νεότερο όσον αφορά το τμήμα του πόλο γυναικών. Θυμίζουμε πως η ομάδα κατέκτησε φέτος αήττητη το Πρωτάθλημα ενώ και στην Ευρώπη πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας στο final-4, ενώ έχασε την πρόκρισή της στον τελικό στις λεπτομέρειες.
Σε ατομικό επίπεδο, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια σημαντική διάκριση για την φουνταριστή μας Αλεξάνδρα Ασημάκη,  η οποία κατέκτησε την 1η θέση στη βαθμολογία του επάθλου  novasports, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε πρώτη και στην κατηγορία της καλύτερης φουνταριστής.
Μετά την απονομή των βραβείων της, η διεθνής φουνταριστή μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) αναφέροντας τα εξής:
Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν για να πάρω αυτό το βραβείο. Είναι κάτι που ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά, αφού οι συμπαίκτριές μου και ο προπονητής μου δουλέψαμε πολύ σκληρά. Σίγουρα το γεγονός ότι δεν επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι μας μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος που ήταν το πρωτάθλημα ήρθε και μάλιστα με το αήττητο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Οπωσδήποτε είχαμε σαν στόχο να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και στην Ευρώπη και μάλιστα είχαν γίνει οι κινήσεις από τη διοίκηση ώστε να το καταφέρουμε, αλλά τελικά δε βγήκε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Συνεχίζουμε για τη νέα χρονιά. Στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα μου κάνοντας το καλύτερο που μπορώ. Τα ατομικά βραβεία είναι κάτι που έρχονται μέσα από ομαδική προσπάθεια».
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Οι νέες γυναίκες μας έχουν ολοκληρώσει τις φετινές τους υποχρεώσεις, καθώς κατέλαβαν τη 2η θέση στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Κορασίδες: Οι κορασίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μίνι Κορασίδες: Το τμήμα των μίνι κορασίδων μας έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις της, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη στο Λονδίνο το «Πανευρωπαϊκό Κολυμβητικό Πρωτάθλημα Masters», στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων και η αθλήτρια του ερυθρόλευκου τμήματος κολύμβησης, Γεωργία Χατζηγεωργίου. Στην πρώτη μέρα των αγώνων, η αθλήτριά μας αγωνίστηκε στο αγώνισμα των 200μ Μικτής πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο!
Τη δεύτερη μέρα των αγώνων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Χατζηγεωργίου αγωνίστηκε στα 200μ ελεύθερο όπου επίσης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο διπλασιάζοντας έτσι τις επιτυχίες της!
Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της στα 400μ ελεύθερο, η Γεωργία Χατζηγεωργίου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και με επίδοση 4:45:36 κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία!
Η αθλήτρια του Ολυμπιακού μετά την τεράστια αυτή επιτυχία δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Γεωργία Χατζηγεωργίου: «Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Η κατάκτηση του τίτλου της Πρωταθλήτριας Ευρώπης που ήταν και ο μεγάλος μου στόχος και τα  3 μετάλλια συνολικά είναι εξαιρετικός απολογισμός. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Ολυμπιακό που όχι μονό με στήριξε πολύ σε όλη αυτή την προσπάθεια αλλά κυρίως γιατί η ομάδα μας αποδεικνύει ότι πάνω απ’ όλα βάζει την ιδέα του αθλητισμού, στηρίζοντας ισότιμα τους μάστερς κολυμβητές και την ελίτ. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη καθώς πέρα από τον σύλλογο,  και τον προπονητή μου Αλέξανδρο Κόκκινο δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά άλλη στήριξη από πουθενά».
Από πλευράς μας να πούμε πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτριά μας η οποία τιμάει το σύλλογό μας και τη χώρα μας γενικότερα με αυτές τις σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποιεί στις εγχώριες αλλά και τις διεθνείς κολυμβητικές διοργανώσεις.
 
Στίβος: Το Σάββατο 28 Μαϊου ολοκληρώθηκαν τα «Δίια 2016» τα οποία είχαν και «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον καθώς είχαμε συμμετοχή αθλητών του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Πάμε να δούμε τις επιδόσεις τους:
Κωνσταντίνος Μουράτης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ ανδρών με επίδοση 21,94.
Γιώργος Καραουλασβίλι: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ ανδρών με επίδοση 52,19 και το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μετ' εμποδίων ανδρών με επίδοση 56,58.
Την ίδια μέρα ολοκληρώθηκαν και τα «Παπαφλέσσεια» όπου επίσης υπήρχε «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον μιας και συμμετείχαν αθλητές του Ολυμπιακού. Πάμε να δούμε τις επιδόσεις τους:
Παναγιώτης Τριβυζάς: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ανδρών με επίδοση 10,37.
Πέτρος Κυριακίδης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μετ' εμποδίων με επίδοση 52,27.
Μιχάλης Μερτζανίδης: Κατέκτησε την 4η θέση στο Άλμα εις Μήκος ανδρών με επίδοση 7,95.
Δημήτρης Τσιάμης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τριπλούν ανδρών με επίδοση 16,77.
Νικόλαος Τσιώκος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τριπλούν ανδρών με επίδοση 16,09.
Γεράσιμος Θεοδώρου: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Σφαιροβολία ανδρών με επίδοση 17,50.
Γιώργος Ηλτσιος: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ακόντιο ανδρών με επίδοση 73,80.
Από πλευράς μας να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και να τους ευχηθούμε ανάλογη συνέχεια και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς.
 
Ιστιοπλοϊα: Σε ομαδικό επίπεδο δεν είχαμε κάτι νεότερο την περασμένη εβδομάδα. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.
Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΙ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν κάποιοι προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένη η παρακάτω διοργάνωση:
·        4-5/6/2016 - "Κύπελλο Αίαντος 2016" - Κατηγορίες OPTIMIST-LASER 4.7-BUG
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        1-5/6/2016 - "Formula Kite World Championships" (QAT)
·        2-5/6/2016 - "Russian Youth Match Race Championship 2016" (RUS)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
Κωπηλασία: Για μια ακόμη φορά συγκλόνισε με την εμφάνιση του ο αθλητής του τμήματος Κωπηλασίας του Ολυμπιακού, Διονύσης Αγγελόπουλος με  το πλήρωμα της Ελληνικής τετρακώπου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης. Το ελληνικό πλήρωμα στον τελευταίο του αγώνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με χρόνο 6:12.19, προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό καταλαμβάνοντας την 6η θέση και άφησε εκτός τελικής φάσης για 0,82 το πλήρωμα της Γερμανίας καθώς και των  υπολοίπων χωρών.
Ο Έφορος των Ναυταθλητικών τμημάτων του Ολυμπιακου, Τάσος Βουγίδης, δήλωσε για την επιτυχία αυτή στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Τάσος Βουγίδης: «Το Κωπηλατικό τμήμα συνεχίζει να έχει αθλητές στο υψηλότερο σκαλί του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Η αναγνωρισμένη αξία του Διονύση εδραιώνεται με ένα ακόμη τελικό».
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ, τουλάχιστον σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.
Σε εγχώριο επίπεδο, δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη διοργάνωση για την ερχόμενη εβδομάδα. Η μοναδική εγχώρια διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μέσα στον Ιούνιο είναι ο "Διασυλλογικός Αγώνας Sup-Ωκεανικό" ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Μικρολίμανο στις 19 Ιουνίου.
 
Πινγκ Πονγκ: Εδώ και κάποιες εβδομάδες έχουν προκριθεί στην τελική φάση του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων» αρκετοί εκ των αθλητών της ερυθρόλευκης ακαδημίας μας, οι οποίοι και θα διεκδικήσουν κάποιο τίτλο το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, όταν δηλαδή και θα διεξαχθεί στην Πάτρα η τελική φάση της διοργάνωσης αυτής.
Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας (Σωκράτης Γιαννούτσος, Μαλλιαρός Βαγγέλης, Ζήσης Κωνσταντίνος, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Φωτιάδου Χρυσή, Χάλαρη Βασιλεία, Μαραμβελιωτάκη Ευαγγελία και Κουκουτού Ελένη) θα συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
 
Ξιφασκία: Η αθλήτρια του τμήματος Βάσω Βουγιούκα συνεχίζει κανονικά τους αγώνες προετοιμασίας της προκειμένου να εμφανιστεί όσο γίνεται πιο έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Βουγιούκα συμμετείχε το τριήμερο 28-30 Μαϊου στο «Γκραν Πριν Σπάθης Γυναικών» που διεξήχθη στη Μόσχα.  Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού λόγω της υψηλής κατάταξης (Νο9) στο ταμπλ πέρασε χωρίς αγώνα από τη φάση των ομίλων στη φάση των «64». Εκεί αντιμετώπισε το Νο27, την Ρωσίδα Κοβάλεβα αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει στη διοργάνωση που αποτέλεσε το τελευταίο τεστ πριν την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί στρέφει πλέον την προσοχή της η Βάσω Βουγιούκα που θα συνεχίσει την προετοιμασία της το επόμενο διάστημα για να παρουσιαστεί πανέτοιμη για διάκριση στο Ρίο!
Ο έταιρος αθλητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει και αυτός κανονικά τις προπονήσεις του.
 
Πυγμαχία: Το περασμένο τετραήμερο 26-29 Μαϊου διεξήχθη το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Β' Κατηγορίας Ανδρών» χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν υπήρξαν αθλητές του Ολυμπιακού που ενδεχομένως να συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Εφόσον υπάρξει ενημέρωση θα αναρτήσουμε τα αποτελέσματα στο επόμενο άρθρο της παρούσης ενότητας.
Οι προπονήσεις πάντως συνεχίστηκαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα για τους περισσότερους εκ των αθλητών του συγκεκριμένου τμήματος.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη διοργάνωση όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Τάε Κβο Ντο: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
Από το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβο Ντο προέκυψαν δύο σημαντικές ειδήσεις. Η πρώτη -χρονικά- ανακοίνωση είχε να κάνει με την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων».
Ας τη δούμε αναλυτικά:
«Σας ενημερώνουμε ότι, η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΛ.Ο.Τ. όπως έχει διαμορφωθεί και ενόψει της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων που προγραμματίστηκε να διεξαχθεί από 16 έως 20 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε την αναβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί μετά το μήνα Σεπτέμβριο 2016. Η απόφαση αυτή ελήφθη με βασικό γνώμονα, την καλύτερη και πληρέστερη προετοιμασία των αθλητών – αθλητριών μας».
Η δεύτερη ανακοίνωση είχε να κάνει με την διεξαγωγή του
«1ου Κυπελλου Ακρόπολης», το οποίο έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 24-26 Ιουνίου και καλύπτει αρκετές κατηγορίες (Ανδρες, Γυναίκες, Εφηβοι, Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες κλπ). Επειδή ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς αθλητές και αθλήτριες που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εν λόγω διοργάνωση, φαντάζομαι θα υπάρξει συμμετοχή αρκετών εξ' αυτών.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους τους εν' όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.
Σε πανελλήνιο επίπεδο, σιγά σιγά μπαίνουμε σε κλίμα επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, αργούν ακόμα καθώς θα διεξαχθούν μετά το καλοκαίρι μιας και έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν τα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών της Superleague, η ειδησεογραφία μας θα αφορά πλέον τα υπόλοιπα σημαντικότερα νέα των τμημάτων της κεντρικής σχολής μας στο Ρέντη, καθώς επίσης και των άλλων σχολών μας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
1) Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαϊου στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη η Κ17 του Ολυμπιακού επικράτησε με 2-0 της αντίστοιχης ομάδας της Ένωσης Αγίων Αναργύρων.
2) Την Τετάρτη 25 Μαϊου η Κ10 του Ολυμπιακού επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι με 4-0 της αντίστοιχης ομάδας της Ακαδημίας Καραταϊδη.
3) Την 1η θέση στο "Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Σάλλας" που διοργανώνει η ΕΠΟ κατέλαβε η Σχολή του Ολυμπιακού στην Άλιμο. Τα "αστεράκια" της Σχολής μας, που ειναι γεννημένα το 2009, έδειξαν πως έχουν πολύ ταλέντο και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο έφτασαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
4) Την Κυριακή 29 Μαϊου είχαμε έναν ιδιαίτερο αγώνα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καραϊσκάκη ανάμεσα στα τμήματα Κ8 και Κ9, τα οποία έπαιξαν μεταξύ τους σε ένα παιχνίδι - φιέστα γιορτάζοντας μαζί τις φετινές τους επιτυχίες! Το παρόν έδωσαν αρκετοί γονείς οι οποίοι χειροκροτούσαν καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φυσικά το σκορ δεν έχει καμία σημασία σε τέτοια παιχνίδια.

 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων -χρονικά- τίτλων μας, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Γυναικών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει εννιά (9) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
• 1 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μακεδονίας Προ Παίδων Κ13
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Γ'

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει τριάντα τέσσερις (34)  ατομικούς τίτλους:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Σκιφ
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Γυναικών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σκυτάλη Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών

Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τίτλους σε τοπικό επίπεδο (Πειραιάς):
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Συνολικής Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Γενικής Α/Γ)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (100μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (200μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Ακόντιο Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σφαίρα Γυναικών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Μήκος Ανδρών)

Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα έξι (36) τουρνουά:
• 1 Nike Classic Cup Champions U-14
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Legends FC Classic Cup U16
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παμπαίδων
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Σάλας
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U10"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U9"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Acropolis Junior 2016"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U11"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U9"
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ενενήντα εννιά (99) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κικ μπόξινγκ (Σοφία Βουγιαξή στο «Elite Open Kick Boxing Championship»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ (Το μετάλλιο κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στο "6ο Hellenic SUP Cup Indoor" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 3 Χρυσά μετάλλια σε αγώνες στίβου (Κατακτήθηκαν στα "Δίια 2016" από τους Κωνσταντίνο Μουράτη και Γιώργο Καραουλασβίλι)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε αγώνες στίβου (Κατακτήθηκαν στα "Παπαφλέσσεια 2016" από τους Πέτρο Κυριακίδη και Δημήτρη Τσιάμη)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 3 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στπθς εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Κοζάνης)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
Τέλος, να κλείσουμε αναφερόμενοι στην τρίτη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία ακούστηκε στους 90.4fm από το Κανάλι 1 του Πειραιά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή σε μαγνητοσκόπηση εδώ.
 
ΥΓ1: Όταν τελειώσουν και τα τελευταία πρωταθλήματα για την περίοδο 2015-16 θα ανεβεί ειδικό άρθρο που θα αναφέρεται σε ΟΛΑ τα αποτελέσματα των παιχνιδιών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα όλων των ηλικιών. Η συνολική καταγραφή θα σας εντυπωσιάσει!
ΥΓ2: Μιας και τους αναφέραμε, πώς πάει φέτος ο «πρωταθλητής σ'όλα τα σπορ παντοτινός»?
ΥΓ3: Μην ξεχνάτε να ακούτε κάθε Πέμπτη την εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού από τους 90.4fm του Καναλιού 1 του Πειραιά. Λέγονται ωραία πραγματάκια κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
ΥΓ4: Το νέο -και αρκετά πρόσφατο- δημοσίευμα σχετικά με πιθανό μπάσιμο του Ολυμπιακού στο χώρο του χάντμπολ ήρθε να αναζοπυρώσει τις ελπίδες πολλών στο να συμμετάσχουμε σε ακόμα ένα ομαδικό άθλημα και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Εγώ λέω καταρχήν να κάνουμε υπομονή και βλέπουμε. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση...
ΥΓ5: Έρχεται… Και θα είναι δυνατό χτύπημα…
ΥΓ6: Πάει, τελείωσε κι αυτό? Κανόνισε ο Βασίλης δηλαδή?
ΥΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα total7

Συγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια.Νομιζω πως πρεπει να προσθεθουν στους τιτιλους μας και το κυπελλο μεγαλης ελλαδος που εχουμε 3 τροπαια

Εικόνα holland74

Ξανά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά, εγώ να προσθέσω μόνο πως περιμένουμε την μεγάλη κούπα από το πόλο ανδρών..
Και αν δεν είναι και αυτό....

Εικόνα MakTheBet

Για τις εγκαταστάσεις που έχουμε, οι παίκτες μας έχουν ήδη κάνει υπερπροσπάθεια για να φτάσουν εκεί που έχουμε φτάσει... Οι αντίπαλοί μας έχουν εκπληκτικά προπονητικά κέντρα και παντοδύναμες διοικήσεις... Εμείς παλεύουμε με τα λεφτά του κόσμου μας και φτάνουμε final4...

Εικόνα MakTheBet

Στο ΥΓ5 το προαναγγείλαμε... Λίγες ώρες αργότερα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του θηριώδους Καναδού κεντρικού Justin Duff! Ένας παίκτης που ξέρει από πρωταθλητισμό τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικής...!

Εικόνα MakTheBet

Και αυτοί που ξέρουν λένε πως θα υπάρξουν και άλλες βόμβες... Για να δούμε...

Εικόνα ΔΙΑΣ

εμεις 1 Ιουνιου 90% του ροστερ. οι "υγιεις" ψαχνονται.... κι οχι τιποτα άλλο θα στεναχωρήσουμε και τον Ιβαν και θα το ριξει στο ποτό...

Εικόνα MakTheBet

Σε παρακαλώ, να τα λέμε όλα. Ο Παναθηναϊκος πήρε Τσίροβιτς και Δαρίδη. Χτυπάνε άνετα την πρώτη....τετράδα! Να είμαστε αντικειμενικοί...

Εικόνα ΔΙΑΣ

δυσκολα θα γλιτωσουν φετος τη πτωση

Εικόνα MakTheBet

Ε και να πέσουν αγωνιστικά, θα μείνουν στα χαρτιά, όπως έμειναν και στο πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13 που τερμάτισαν προτελευταίοι πάνω από τον Μίλωνα αλλά ως εκ θαύματος γλύτωσαν τον υποβιβασμό, όπως τον έχουν γλυτώσει ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ...

Εικόνα REDHERAKLIO

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σου και μπραβο στην διοίκηση του ερασιτέχνη για το έργο της συνολικά.....ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ

Εικόνα MakTheBet

Του χρόνου πάμε να σπάσουμε το ρεκόρ των μελών (93.000)...