Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 01.06 έως 07.06.2016



Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια «ερυθρόλευκη» εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να συνεχίζει με σταθερό ρυθμό να κατακτάει κούπες και να προσφέρει χαρά στους οπαδούς της ομάδας μας. Φυσικά, δεν έλειψαν οι διακρίσεις και σε ατομικό επίπεδο από τους «ερυθρόλευκους» αθλητές μας οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουν τη σημαία του συλλόγου μας ψηλά! Στα δυσάρεστα, μπορεί η ομάδα του πόλο ανδρών να μην κατάφερε να κατακτήσει το Champions League, αλλά για μας είναι ΗΡΩΕΣ! Είναι ήρωες γιατί έφτασαν στον τελικό της μεγαλύτερης διοργάνωσης απέναντι σε ομάδες με πενταπλάσια (και βάλε) μπάτζετ. Θα το αναλύσουμε όμως παρακάτω. Πάμε να δούμε τώρα τα νέα όλων των ερυθρόλευκων ερασιτεχνικών μας τμημάτων.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ γυναικών, δεν είχαμε κάτι νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Μετά και την απόκτηση της Στέλλας Καλτσίδου, το ρόστερ μας έχει διαμορφωθεί κατά 95%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η διοίκηση θα κινήσει τις διαδικασίες για να κλείσει μια σέντερ, η οποία θα έρθει να καλύψει το κενό της Χέιλι Κριστόφερσον. Φυσικά, από τη στιγμή που η ομάδα του χρόνου θα συμμετάσχει και στο Eurocup, καταλαβαίνετε όλοι πως περιμένουμε μια κίνηση αρκετά ηχηρή. Άλλωστε η διοίκηση μας έχει … καλομάθει! Μέχρι τότε όμως αναμονή.
Σε άλλα νέα, την Τετάρτη 1 Ιουνίου, η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών, Ελένη Καφαντάρη, ανακοίνωσε την αποστολή για την προετοιμασία της εν' όψει του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 9-17 Ιουλίου στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας. Ανάμεσα σε αυτές τις παίκτριες, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αθλήτρια του Ολυμπιακού, ωστόσο καθαρά ενημερωτικά τις αναφέρουμε: Γεωργία Σταμάτη (Αθηναϊκός, 1996), Ελεάννα Χριστινάκη (Φλόριντα Γκέιτορς, 1996), Ελευθερία Γαϊτάνη (Τιτάνες Δράμας, 1996), Χριστιάνα Γεροστεργίου (Μέιν, 1996), Βασιλική Καραμπάτσα (1996), Αναστασία Νίξινα (Αθηναϊκός, 1996), Βασιλική Λουκά (UNBC, 1996), Πηνελόπη Παυλοπούλου (Ουόσινγκτον Στέιτ, 1996), Κυριακή Καλημέρη (Παναθηναϊκός, 1996), Μαριέλλα Φασούλα (Μπόστον Κόλετζ, 1997), Λία Ντάνου (Αμύντας, 1997), Χρύσα Κυλαζίδου (Άρης, 1997), Χριστίνα Θεοδώρου (Κρόνος Αγ. Δημητρίου, 1997), Άννα Μαρία Μαντά (Βερμόντ, 1997), Άννα Μαρία Στεφάνου (Ίκαρος Καλλιθέας, 1997).
Τέλος, να αναφέρουμε πως την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η ΕΟΚ δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της τη "ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17". Μπορείτε να τη διαβάσετε αναλυτικά εδώ.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (osfp.gr) την απόκτηση του σπουδαίου διεθνούς Καναδού κεντρικού Justin Duff, ενός παίκτη που έρχεται για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ήδη ενισχυμένο ρόστερ.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Τ.Α.Α., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον διεθνή Καναδό κεντρικό Τζάστιν Νταφ. Ο Τζάστιν Νταφ είναι γεννημένος στις 10 Μαΐου 1988, έχει ύψος 2.02 μ. και ζυγίζει 102 κιλά. Την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα. Είναι διεθνής με την Εθνική Καναδά μετρώντας 134 συμμετοχές και έχει κατακτήσει δυο χάλκινα μετάλλια (2011, 2013) στο Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Βορείου και Κεντρικής Αμερικής (NORCECA Championship)".
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Τζάστιν Νταφ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Τζάστιν Νταφ: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό μιας και πρόκειται για έναν σύλλογο με τόσο πλούσια ιστορία και γνωστό όνομα στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, αλλά και την καταξίωση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της CEV αποτελεί για εμένα ένα έξτρα κίνητρο. Ανυπομονώ να βρεθώ στην Ελλάδα για την έναρξη της νέας σεζόν».
Μπορείτε να δείτε μερικά από τα highlights του Νταφ στο παρακάτω βίντεο.
Σε επίπεδο ακαδημιών, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες και του τμήματος Παμπαίδων Β', του μοναδικού δηλαδή τμήματος το οποίο είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι πρότινος. Μετά και την ολοκλήρωση λοιπόν της τελευταίας αγωνιστικής για τη διαμόρφωση των θέσεων 9-16 στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τελικά τη 12η θέση. Οι νεαροί αθλητές μας πλέον θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για την επόμενη σεζόν.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ γυναικών, δεν είχαμε κάτι νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε, τουλάχιστον όσον αφορά τα μεταγραφικά. Κάποιες από τις αθλήτριές μας πάντως συμμετέχουν αυτές τις μέρες στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα τις εθνικής μας ομάδας στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και συγκεκριμένα εδώ.
Σε άλλα νέα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μεγάλου σάιτ, η Βουλγάρα διαγώνια, Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει παρελθόν από το σύλλογο, σενάριο το οποίο ενισχύεται ειδικά μετά την απόκτηση της Σάσκια Χίπε. Όπως και να 'χει, εμείς ευχαριστούμε την Γκαμπριέλα για ό,τι προσέφερε φέτος και της ευχόμαστε ολόψυχα -αν όντως φύγει- ό,τι καλύτερο στην επαγγελματική και την προσωπική της ζωή.
Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα των Παγκορασίδων Β' που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος κατέκτησε τελικά την 11η θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος Παγκορασίδων Δ' στην πρώτη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Σε άλλα νέα, η ΕΣΠΕΔΑ ανακοίνωσε στις 3 Ιουνίου τη διεξαγωγή Τουρνουά Μίνι-Βόλεϊ στο οποίο όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχουν οι: Ολυμπιακός, ΑΓΣ Άρτεμις, Οδυσσέας Αγ. Βαρβάρας, Πειραϊκός Σύνδεσμος και ΑΕ Αιόλου Ταύρου.
 
Πόλο Ανδρών: Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού αναχώρησε με προορισμό τη Βουδαπέστη προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης!
Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου του Final-6, ένα μέρος της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η ομάδα μας πραγματοποίησε αρκετές προπονήσεις στο Κολυμβητήριο που θα διεξάγονταν οι αγώνες προκειμένου να προσαρμοστούν στο χώρο και να "συνηθίσουν" την πισίνα...

 
Και πάμε τώρα στα αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Παρασκευή 3 Ιουνίου τη Ζόλνοκ στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Champions League. Η πρόκριση κρίθηκε πραγματικά στο τελευταίο ... δέκατο του δευτερολέπτου, καθώς με το σκορ στο 7-7, στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Ντόσκας σούταρε στο 0:02 από μακριά και ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο οποίος βρισκόταν υπό το στενό μαρκάρισμα του αντιπάλου του, κατάφερε με ένα τσίμπημα να αλλάξει την πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προκριθεί στον τελικό του Champions League!!!
Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μίτροβιτς (π/π, 6:26), 1-1 Ντόσκας (π/π, 5:24), 2-1 Γιάνγκερ (κόντρα, 3:22), 2-2 Βλαχόπουλος (π/π, 1:19), 3-2 Μάνταρας (κόντρα, 0:31), 4-2 Άλεκσιτς (περιφέρεια, 0:01)
· 2ο οκτάλεπτο: 5-2 Κις (π//π, 3:34), 5-3 Μυλωνάκης (π/π, 3:01)
· 3ο οκτάλεπτο: 6-3 Βάμος (π/π, 5:31), 6-4 Βλαχόπουλος (π/π, 4:53), 6-5 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 1:54).
· 4ο οκτάλεπτο: 6-6 Ντόσκας (περιφέρεια, 5:43), 6-7 Μουρίκης (π/π, 4:47), 7-7 Βάμος (περιφέρεια, 0:58), 7-8 Βλαχόπουλος (2 μέτρα, 0:01)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και οι παίκτες Αγγελος Βλαχόπουλος, Βαγγέλης Δελακάς και Κυριάκος Ποντικέας, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Ο στόχος μας αρχικά ήταν να παίξουμε στο Final Six. Όταν έρχεσαι εδώ όμως θες να διεκδικήσεις το τρόπαιο. Ο ημιτελικός είναι πάντα το πιο δύσκολο σκαλοπάτι και αυτό φάνηκε αφού στην αρχή δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Καταφέραμε σιγά σιγά να μπούμε στο παιχνίδι και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πήραμε το παιχνίδι με ένα τρόπο που θύμιζε τα παιχνίδια του μπάσκετ που κρίθηκαν στο φινάλε. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα παίξουν αύριο πιο ελεύθερα, πιο συγκεντρωμένα και χωρίς άγχος. Ο κόσμος στο διάστημα που βρισκόμασταν πίσω στο σκορ μας έσπρωχνε να μπούμε στο παιχνίδι. Είναι μια σχέση αμφίδρομη, μια σχέση αμοιβαία και πλέον δεν μπορούμε χωρίς τον κόσμο μας».
Άγγελος Βλαχόπουλος: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, η Ζλόνοκ μπήκε πολύ δυνατά. Στα δυο πρώτα οκτάλεπτα δεν ήμασταν αν καθόλου καλοί, δεν δείξαμε το πρόσωπο που είχαμε όλη τη χρονιά. Στην συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε αρκετά, ειδικότερα όταν βγάζουμε κρίσιμα “λιγότερα” είσαι καλός στην επίθεση και δεν φοβάσαι το παιχνίδι, νομίζω ότι μπορείς να κερδίσεις πολλά. Εμείς κερδίσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τον τρόπο που είδατε όλοι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, αλλά αυτό τελειώνει εδώ, αύριο έχουμε τον τελικό και από εκεί και πέρα θα δούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκεί. Όσον αφορά την τελευταία φάση, είναι από αυτές που δεν έχεις πολλές επιλογές, προσπαθείς να κάνεις ενα γρήγορο σουτ. Νομίζω ότι στην συγκεκριμένη φάση έπαιξε πολύ λάθος ο αμυντικός και με την κατάλληλη πάσα του Γιώργου, μου άφησε χώρο να κάνω αυτό το σουτ. Η πρώτη μου σκέψη μετά το γκολ, ήταν να γυρίσω να δω τον διαιτητή, για να δω αν μετράει το γκολ. Όταν είδα ότι τελικά ήταν εμπρόθεσμο, χάρηκα πάρα πολύ.  Ο κόσμος είναι φανταστικός, μακάρι να τον είχαμε πιο κοντά στην πισίνα. Είναι φανταστικό να παίζεις στο εξωτερικό και να νομίζεις ότι παίζεις εντός έδρας. Τους ευχαριστούμε πραγματικά, πάρα πολύ που βρίσκονται εδώ μαζί μας και να είναι σίγουροι ότι αύριο θα προσπαθήσουμε και για αυτούς να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε το Κύπελλο».
Βαγγέλης Δελακάς: «Σήμερα κάναμε ένα τεράστιο βήμα, ήταν ένα όνειρο όλων να βρεθούμε σε ένα τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το καταφέραμε. Το παλέψαμε πάρα πολύ το παιχνίδι, δεν ξεκινήσαμε καλά, νομίζω αρκετά παγωμένα και ίσως ήμασταν λόγο άγχους σε αυτή την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι… εύχομαι να πάνε όλα καλά στον τελικό».
Κυριάκος Ποντικέας: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο και συναρπαστικό παιχνίδι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε. Πήραμε ενα ταιμ αουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα και ήμασταν πολύ τυχεροί που κερδίσαμε. Σχετικά με τον αντίπαλο μας στον τελικό και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι αύριο».
Τα highlights του ημιτελικού με τη Ζόλνοκ μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν προκρίθηκε στον τελικό στον οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην Κροατική Γιουγκ η οποία κέρδισε στον άλλο ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο με συνολικό σκορ 15-14 (10-10 η κανονική διάρκεια).
 
Δυστυχώς, στον τελικό η ομάδα μας δεν κατάφερε να κερδίσει και γνώρισε την ήττα (την πρώτη ήττα στη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!!!) από τη Γιουγκ με σκορ 6-4, με αποτέλεσμα να ανακυρηχθεί δευτεραθλήτρια Ευρώπης, για 2η φορά στην ιστορία της!
Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μουρίκης (φουνταριστό, 5:31), 1-1 Ομπράντοβιτς (π/π, 0:50),
· 2ο οκτάλεπτο: 1-2 Φουντούλης (π/π, 3:11), 2-2 Μπένιτς (π/π, 2:40), 3-2 Περόνε (πέναλτι, 0:30)
· 3ο οκτάλεπτο: 3-3 Γούνας (π/π, 5:39), 4-3 Γκαρσία (περιφέρεια, 0:39)
· 4ο οκτάλεπτο: 4-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 5:36), 5-4 Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 5:15), 6-4 Περόνε (π., 0:11)
Τα highlights του μεγάλου τελικού μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν ηττήθηκε στον τελικό του  Champions League από την Γιουγκ με 6-4, παραμένει ωστόσο στην ελίτ της Ευρώπης. O κόσμος του Θρύλου που βρέθηκε στις εξέδρες είχε υποδειγματική παρουσία και υποστήριξε όπως μόνο αυτός ξέρει την ομάδα. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάρτησαν ξανά δυο πανό που έγραφαν «ΘΡΥΛΕ. ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ» για να ενισχύσουν ψυχολογικά τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου μετά την απώλεια του τίτλου.
Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος, όσο και αρκετοί από τους παίκτες μας έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Ήταν ένας πολύ δυνατός τελικός, με πολύ χαμηλό σκορ και πολύ δυνατές άμυνες και δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ήταν σίγουρο ότι θα κρινόταν σε μια λεπτομέρεια το παιχνίδι. Εμείς παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων στον παίκτη παραπάνω και είχαμε δυσκολία στο να σκοράρουμε. Νομίζω ότι κρίθηκε και ότι μείναμε χαμηλά στο σκορ. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και θέλαμε σήμερα να κατακτήσουμε το τρόπαιο αφού φτάσαμε μέχρι εδώ, όμως παραμείναμε στη 2η θέση. Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης στις δυο καλύτερες ομάδες. Αυτό είναι μια παρακαταθήκη. Αν και τώρα είμαστε στεναχωρημένοι δεν θα πρέπει να το παραβλέψουμε αλλά να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να παραμείνουμε στην κορυφή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ταξίδεψε τόσο μακριά, έδωσε βροντερό παρών και μας βοήθησε με τον τρόπο του. Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια προσωπικά σε όλα τα παιδιά μου. Πράγματι όλη την χρονιά ήταν απίστευτοι, πετύχανε πολλά πράγματα και έφτασαν μια αναπνοή από την κατάκτηση του τροπαίου».
Βαγγέλης Δελακάς: «Καταρχήν είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για τον τελικό. Νομίζω ότι ο αγώνας κρίθηκε στον παίκτη παραπάνω, όπου δεν ήμασταν καλοί αλλά μέχρι εκεί. Η χρονιά ήταν καταπληκτική, πήραμε το νταμπλ και βρεθήκαμε στον τελικό του Champions League μετά από 14 χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι πριν από περίπου 7 χρόνια η ομάδα είχε κατέβει να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι του Champions League με 7 άτομα και μετά από 7 χρόνια βρέθηκε στον τελικό. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και έχει βοηθήσει η δουλειά που έχει γίνει από τη διοίκηση και τους προπονητές μαζί με τους παίκτες. Για εμάς ο κόσμος είναι ο 14ος παίκτης, αφού έχουμε 13άδα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δεν θέλαμε να τους πικράνουμε. Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι και εμείς είμαστε στεναχωρημένοι, το ίδιο και αυτοί. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτή η ομάδα έχει πάρα πολύ μέλλον και εύχομαι του χρόνου να κατακτήσουμε το Κύπελλο».
Κώστας Μουρίκης: «Κάναμε την πρώτη μας ήττα, εκεί που δεν έπρεπε ουσιαστικά. Θεωρώ ότι δεν μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες. Στον τελικό δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε έτσι όπως θέλαμε σε αυτό το παιχνίδι. Χάσαμε από μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Γιουγκ. Ωστόσο φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά γιατί καταφέραμε να φτάσουμε στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο και πρέπει να παραμείνουμε εκεί τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν πάρα πολύ συγκλονιστικός σε όλη τη διάρκεια του Final Six, τον ευχαριστούμε πολύ και τον θέλουμε κοντά μας. Θεωρώ ότι είναι ο 8ος παίκτης μας όλη τη χρονιά και στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έμαθα ότι κάποια άτομα δεν κατάφεραν να μπουν στο κολυμβητήριο. Είναι αδιανόητο σε έναν αγώνα ευρωπαϊκό, σε έναν τελικό να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους ορισμένα άτομα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αυτό πρέπει να το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι και να το βελτιώσουν στα επόμενα Final Six».
Γιώργος Ντόσκας: «Απείχαμε από το Final Four της Ευρώπης από το 2007 που ήταν η προηγούμενη φορά που είχαμε πάει. Φέτος επιστρέψαμε ωστόσο και φτάσαμε μέχρι και τον τελικό του Champions League. Η ομάδα έχει όλα τα φόντα τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο και γιατί όχι να το κατακτήσει.  Αποδείξαμε ότι συγκαταλεγόμαστε στην ελίτ και ότι είμαστε πάρα πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους. Η ομάδα έχει ανέβει πάρα πολύ, έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και πιστεύω ότι η συμμετοχή μας από εδώ και πέρα στα Final Six, είναι μονόδρομος».
Γιόσιπ Πάβιτς: «Ήταν καλή χρονιά για μας. Θέλαμε πολύ να φτάσουμε στον τελικό και από τη στιγμή που βρεθήκαμε εκεί, θέλαμε να πάρουμε και το Κύπελλο. Παίξαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που παρουσιάστηκε καλύτερη σε όλο το Final Six. Για την ομάδα μας ήταν η πρώτη συμμετοχή σε τέτοιους είδους διοργάνωση ενώ από την άλλη η Γιουγκ έχει περισσότερη εμπειρία και αυτό νομίζω έκανε τη διαφορά. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ και να το κατακτήσουμε».
Αλέξανδρος Γούνας: «Η φετινή σεζόν αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Μας πεισμώνει η απώλεια του τελικού και το γεγονός ότι δεν αναδειχθήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά πιστεύω ότι του χρόνου θα γυρίσουμε πιο δυνατοί γιατί αυτή η ομάδα έχει τρομερό μέλλον».
Κώστας Γενηδουνιάς: «Μέσα σε ένα χρόνο φέραμε το ελληνικό πόλο στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Είμαστε νέα παιδιά, διψάμε για διακρίσεις και πρέπει να συνεχίσουμε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα την νέα σεζόν».
Γιώργος Δερβίσης: «Ο Ολυμπιακός φέτος έδειξε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Από την αρχή μέχρι το τέλος ήμασταν δεμένοι και παίρναμε τα αποτελέσματα  που θέλαμε στο Champions League, όπου προχωρούσαμε βήμα-βήμα. Έτσι καταφέραμε να φτάσουμε στο Final Four, το οποίο ήταν μια εμπειρία για εμάς πρωτόγνωρη. Επίσης ήταν κάτι που το κυνηγούσαμε χρόνια, το θέλαμε πολύ και είχαμε δουλέψει πολύ για αυτό.  Έχουμε ανοδική πορεία και έτσι θα συνεχίσουμε».
Στέφανος Γαλανόπουλος: «Με δεδομένο ότι είχαμε αρκετά χρόνια να βρεθούμε στην τελική φάση του Champions League, η χρονιά είναι πετυχημένη. Αλλά σίγουρα μένει η πίκρα του χαμένου τελικού. Βέβαια αυτό μας δίνει μια δύναμη και ένα κίνητρο καινούργιο για τη νέα σεζόν γιατί ουσιαστικά μείναμε αήττητοι μέχρι τον τελικό. Από δω και πέρα αυτός θα είναι ο στόχος μας να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό. Θα διδαχθούμε από το φετινό μάθημα και θα προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο την νέα σεζόν».
Αν θέλουμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως η χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή, καθώς κατακτήσαμε εύκολα το εγχώριο νταμπλ και φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Champions League. Αυτή η ομάδα δείχνει πως έχει μέλλον και πρώτα ο Θεός τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι ευρωπαϊκά τρόπαια.
 
Πάμε τέλος να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών:
Νέοι Άνδρες: Το τμήμα των Νέων Ανδρών έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές του Σάκη Πλατανίτη θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι εν' όψει της επανέναρξης της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Το τμήμα των εφήβων έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο  έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Παίδες: Το τμήμα των παίδων έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα συνεχίσει τις προπονήσεις της προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Μινι Παίδες: Η ομάδα των Μίνι Παίδων έχει ήδη προκριθεί στη β' φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 10-12 Ιουνίου. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Πόλο Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα δεν προέκυψε κάποια είδηση όσον αφορά το τμήμα του πόλο γυναικών. Για τα μεταγραφικά δε, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό!! Αυτό φυσικά μπορεί να είναι και καλό. Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση μαζί με τον Χάρη Παυλίδη θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να πάρει και του χρόνου η ομάδα το Πρωτάθλημα και να διεκδικήσει και πάλι την είσοδό της στο final-4.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Οι νέες γυναίκες μας έχουν ολοκληρώσει τις φετινές τους υποχρεώσεις, καθώς κατέλαβαν τη 2η θέση στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Κορασίδες: Οι κορασίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μίνι Κορασίδες: Το τμήμα των μίνι κορασίδων μας έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις της, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Κολύμβηση: Στις 3 Ιουνίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (osfp.gr) τη συμμετοχή αρκετών αθλητών του κολυμβητικού τμήματος στους "Θερινούς Αγώνες Κολύμβησης 9-12 ετών", οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διήμερο 4-5 Ιουνίου.
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείτο από τους: Παναγιώτη Καψοκόλη, Νικόλαο Κολιαράκη, Δημήτρης Γκέλης,  Σπυρίδων Κοτσιάρης, Χρήστος Μπερτόλης, Πέτρος Ανδρέου, Θανάσης Καραντώνης, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, Παναγιώτης Καμπύλης, Στράτος Λιακατέλλης, Γιώργος Κομποθέκρας, Παναγιώτης Γεωργίου, Αποστόλης Αθανασίας, Αλέξανδρος Καρδούλιας, Ιωάννα Παπαδημητρίου, Μαρίνα Πάκου, Αντωνία Κούτκα, Κλειώ Δελατόλλα, Ναταλία Λαγάκου, Μιχαήλ Τσάβαρης, Λάμπρος Αλεξίου, Βασίλης Συκούρτης, Χρήστος Φιλίππου, Ιωσήφ Σπυριδάκης, Ηλίας Ανδρέου, Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Εμμανουέλα Μιχαλοπούλου , Θεοδώρα Δενδρίνου, Αδαμαντία Γκέλη, Ευαγγελία Βόμβα, Χριστίνα Μεσισκλή και Θεανώ Αθανασία.
Οι προπονητές που συνόδευσαν την αποστολή ήταν οι: Στέλιος Φιλόπουλος, Νάντια Χυδηριώτη, Μιχάλης Κραουνάκης και Αβραμίδης Γιάννης.
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των επιδόσεων των "ερυθρόλευκων" αθλητών μας.
 
Στίβος: Η λίστα των «ερυθρόλευκων» που θα εκπροσωπήσουν τον Ολυμπιακό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου μεγαλώνει, αφού σε αυτήν προστέθηκε ο  μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης. Ο 29χρονος δρομέας έγινε ο 27ος «ερυθρόλευκος» (22ος Έλληνας) που θα δώσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Ο Μιχάλης Καλομοίρης εκμεταλλεύτηκε ένα κριτήριο της IAAF που ισχύει εδώ και πέντε χρόνια για πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα μέσω του μαραθωνίου, δίχως να χρειαστεί η επίτευξη του ορίου. Βάσει του κριτηρίου αυτού ισχύει η πρόκριση εάν κάποιος αθλητής πλασαριστεί στην πρώτη 10αδα σε μαραθώνιους της σειράς «Gold Label». Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και ο μαραθώνιος της Ρώμης όπου το 2015 ο Καλομοίρης κατέκτησε την 8η θέση με χρόνο 2:29:30 που ήταν και ατομικό ρεκόρ.

 
Ιστιοπλοϊα: Σε ομαδικό επίπεδο δεν είχαμε κάτι νεότερο την περασμένη εβδομάδα. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.
Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΙ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν κάποιοι προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένη η παρακάτω διοργάνωση:
·        11/6-12/6 - Διασυλλογικός Αγώνας "Δελφίνια" - Κατηγορία Optimist
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        08/6-12/6 - National Congress Palace Cup 2016 (RUS)
·        10/6-12/6 - Laser Europa Cup (FIN)
·        11/6-19/6 - Micro Class World Championship (RUS)
·        11/6-12/6 - Great Lakes International Match Race (USA)
·        11/6-12/6 - US Match Race Championship Qualifiers (USA)
·        11/6-19/6 - Micro World Championship-XIII Pskovskaya Sailing (RUS)
·        14/6-18/6 - 2016 World Sailing Youth Match Racing World Championship (CAL)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
Σε άλλα νέα, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία δημοσίευσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ένα πολύ όμορφο promo βίντεο για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το οποίο αφορά το άθλημα της κωπηλασίας. Μπορείτε να δείτε το εν λόγω εδώ.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ, τουλάχιστον σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.
Σε εγχώριο επίπεδο, δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη διοργάνωση για την ερχόμενη εβδομάδα. Η μοναδική εγχώρια διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μέσα στον Ιούνιο είναι ο "Διασυλλογικός Αγώνας Sup-Ωκεανικό" ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Μικρολίμανο στις 19 Ιουνίου.
 
Πινγκ Πονγκ: Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το Τοπικό Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Αττικής. Στον τελικό η ομάδα μας κέρδισε τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών  με 4-3 και κατέκτησε το Κύπελλο,  το δεύτερο τρόπαιο στη σεζόν σε διασυλλογικό επίπεδο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας το νταμπλ!                    
Ο Ολυμπιακός είχε στην σύνθεση του τους διεθνείς Κώστα Παπαπαγεωργίου και Τάσο Ρηνιώτη, τους διεθνείς εφήβους Γιάννη Σγουρόπουλο και Γιώργο Σταματούρο καθώς και τον παμπαίδα Σωκράτη-Βησσαρίωνα Γιαννούτσο.
Την πρώτη μέρα των αγώνων ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης παρέταξε μόνο τους τρεις νεαρούς αθλητές του. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός κέρδισε στον ημιτελικό την ομάδα τα Ταταύλα και στον τελικό επικράτησε με 4-3 της ομάδας του ΑΣ Πέρα Αθηνών, με το νεαρό αθλητή Γιάννη Σγουρόπουλο να σημειώνει  δύο νίκες και τον Τάσο Ρηνιώτη να διαμορφώνει το τελικό 4-3. 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα καθώς και στον προπονητή Γιώργο Χριστοφοράκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.
 
Ξιφασκία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάνα νεότερο όσον αφορά το τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού. Η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ωστόσο σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΞ δεν υπάρχει κάποια εγχώρια διοργάνωση μέσα στον Ιούνιο στην οποία να μπορούν να συμμετάσχουν. Η Βουγιούκα φυσικά και στρέφει πλέον αποκλειστικά και μόνο την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας, στους οποίους και θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να πετύχει ό,τι καλύτερο γίνεται.
Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως το εξαήμερο 20-25 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Πολωνία το "Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών", χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει "ερυθρόλευκη" συμμετοχή.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποια είδηση σε ομαδικό επίπεδο όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη διοργάνωση όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Τάε Κβο Ντο: Όπως αναφέραμε και στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας, η ΕΛΟΤ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του «1ου Κυπελλου Ακρόπολης», το οποίο έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 24-26 Ιουνίου και καλύπτει αρκετές κατηγορίες (Ανδρες, Γυναίκες, Εφηβοι, Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες κλπ). Επειδή ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς αθλητές και αθλήτριες που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εν λόγω διοργάνωση, φαντάζομαι θα υπάρξει συμμετοχή κάποιων εξ' αυτών.
Σε άλλα νέα, την περασμένη εβδομάδα το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού δέχθηκε μια πολύ όμορφη επίσκεψη από τη Σχολή που διατηρεί ο Ολυμπιακός στο Αιγάλεω! Τα νεαρά παιδιά προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του αρχιπροπονητή Μιχάλη Μουρούτσου και στο τέλος έφυγαν από την αίθουσα ενθουσιασμένα!
 
Κικ Μπόξινγκ: Το τριήμερο 3-5 Ιουνίου διεξήχθη στο Κλειστό Πάλης στα Άνω Λιόσια το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών", στο οποίο υπήρχε και "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον καθώς ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ του (osfp.gr) τη συμμετοχή δύο αθλητών του. Την αποστολή αποτέλεσαν η Σοφία Φουγιαξή, η οποία δηλώθηκε για την κατηγορία των -55kg και ο Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος δηλώθηκε στην κατηγορία των -63kg.
Η Σοφία Φουγιαξή πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στη συγκεκριμένη διοργάνωση και υπό τις οδηγίες του προπονητή της, Βλαδίμηρου Ναζαρένκο, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην κατηγορία της!
Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα το οποίο ήρθε ως ανταμοιβή στη σπουδαία προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό η αθλήτριά μας και εμείς από το βήμα αυτό θα της δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και θα της ευχηθούμε ακόμα καλύτερη συνέχεια στο μέλλον.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
Το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου της σχολής μας στην Καρδίτσα ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook ότι τα κορίτσια του τμήματος θα συμμετάσχουν στο Summer Camp του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, και μάλιστα "ανέβασαν" και ένα πολύ όμορφο promo βίντεο το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν τα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών της Superleague, η ειδησεογραφία μας θα αφορά πλέον τα υπόλοιπα σημαντικότερα νέα των τμημάτων της κεντρικής σχολής μας στο Ρέντη, καθώς επίσης και των άλλων σχολών μας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
1) Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα Junior της Κεντρικής Σχολής μας στο Ρέντη κατέκτησε την πρώτη θέση στο "Θουκυδίδειο Τουρνουα Ποδοσφαίρου". H ομάδα του Διονύση Ρουμαντζά με παιδιά γεννημένα το 2005 πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και κατάφερε τελικά να κατακτήσει το τρόπαιο!
2) Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα Προ Παίδων της Σχολής μας στον Πύργο κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηλείας! Η ομάδα του Τάσου Φερεκίδη έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σ' όλη την διάρκεια της χρονιάς και κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα με 1-0 τον Αστέρα Αμαλιάδας κατέκτησε την 1η θέση!
3) Την πρόκριση στην τετράδα του Πρωταθλήματος ΕΠΣ Ευβοίας πανηγύρισε η σχολή που διατηρεί ο Ολυμπιακός στη Χαλκίδα. Οι νεαροί αθλητές μας μάλιστα το πανηγύρισαν με την ψυχή τους παίζοντας... μπουγέλο!

 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων -χρονικά- τίτλων μας, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Γυναικών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών

• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
• 1 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μακεδονίας Προ Παίδων Κ13
• 1 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Ηλίας Προ Παίδων Κ13
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Γ'

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει τριάντα πέντε (35)  ατομικούς τίτλους:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ Γυναικών 55kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Σκιφ
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Γυναικών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σκυτάλη Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών

Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τίτλους σε τοπικό επίπεδο (Πειραιάς-Αττική):
1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Συνολικής Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Γενικής Α/Γ)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (100μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (200μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Ακόντιο Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σφαίρα Γυναικών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Μήκος Ανδρών)
• 1 Τοπικό Κύπελλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών (Αττική)

Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα επτά (37) τουρνουά:
1 Nike Classic Cup Champions U-14
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Legends FC Classic Cup U16
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παμπαίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τζούνιορ
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Σάλας
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U10"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U9"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Acropolis Junior 2016"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U11"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U9"
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ενενήντα εννιά (99) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κικ μπόξινγκ (Σοφία Βουγιαξή στο «Elite Open Kick Boxing Championship»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ (Το μετάλλιο κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στο "6ο Hellenic SUP Cup Indoor" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 3 Χρυσά μετάλλια σε αγώνες στίβου (Κατακτήθηκαν στα "Δίια 2016" από τους Κωνσταντίνο Μουράτη και Γιώργο Καραουλασβίλι)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε αγώνες στίβου (Κατακτήθηκαν στα "Παπαφλέσσεια 2016" από τους Πέτρο Κυριακίδη και Δημήτρη Τσιάμη)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 3 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στπθς εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Κοζάνης)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Τέλος, να κλείσουμε αναφερόμενοι στην τέταρτη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία ακούστηκε στους 90.4fm από το Κανάλι 1 του Πειραιά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή σε μαγνητοσκόπηση εδώ.
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΓ1: Σιγά - σιγά η σεζόν 2015-16 φτάνει προς το τέλος της. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα σταματήσει να κατακτάει τίτλους και να σηκώνει κούπες. Έρχονται ΠΟΛΛΟΙ τίτλοι ακόμα, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο...
ΥΓ2: Υπάρχει δέσμευση από πρόσωπα που ξέρουν... Του χρόνου ο Ολυμπιακός θα πάει να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ευρωπαϊκές κούπες σε ΟΛΑ τα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα... Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ για να έρθουν του χρόνου στον Πειραιά τουλάχιστον δύο Ευρωπαϊκά... Μακάρι...
ΥΓ3: Κι αν δε γίνει αυτό...
ΥΓ4: Υπάρχει η πληροφόρηση πως  τα Final–6 του Champions League του 2018 και του 2019 στο πόλο ανδρών θα διεξαχθούν στον Πειραιά! Αν συμβεί. θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσουμε το βαρύτιμο τρόπαιο...
ΥΓ5: Δεν τελειώσαμε με τις βόμβες....
ΥΓ6: Από σήμερα (7/6) ξεκίνησε η διάθεση των νέων Καρτών Μελών για τη σεζόν 2016-2017, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από το τμήμα Μελών και Φιλάθλων (κάτω από την Θύρα 17, μπροστά από το μνημείο των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7) που λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 - 18:00.
ΥΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Επειδή για τεχνικούς λόγους το τελευταίο φετινό εβδομαδιαίας βάσης άρθρο δε μπορεί να "ανέβει", παραθέτω σε σχόλιο αυτό που αφορά τους περισσότερους, δηλαδή την καταγραφή των τροπαίων μας, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου (χωρίς τα χρυσά μετάλλια). Πάμε λοιπόν να δούμε τί έχουμε κατακτήσει μέχρι στιγμής:

Έχουμε κατακτήσει δεκαέξι (16) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Γυναικών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
• 1 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μακεδονίας Προ Παίδων Κ13
• 1 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Ηλίας Προ Παίδων Κ13
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Γ'

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει πενήντα έναν (51) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ Γυναικών 55kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Σκιφ
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Γυναικών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σκυτάλη Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 50μ. Ύπτιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 100μ. Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 800μ. Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 1500μ. Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 4Χ100μ. Μικτή Ομαδική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 4Χ100μ. Μικτή Ομαδική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 200μ. Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 400μ. Μικτή Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 200μ. Ύπτιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 800μ. Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 1500μ. Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 4Χ100μ. Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 200μ. Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 400μ. Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 100μ. Ύπτιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 4Χ200μ. Ελεύθερο Γυναικών

Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τίτλους σε τοπικό επίπεδο (Πειραιάς-Αττική):
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Συνολικής Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Γενικής Α/Γ)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (100μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (200μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Ακόντιο Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σφαίρα Γυναικών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Μήκος Ανδρών)
• 1 Τοπικό Κύπελλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών (Αττική)

Επίσης, έχουμε κατακτήσει πενήντα πέντε (55) τουρνουά:
• 1 Nike Classic Cup Champions U-14
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Legends FC Classic Cup U16
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Eφήβων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Elite Παίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Elite Παμπαίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ.Τομέα Παιδικό Β'
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ.Τομέα Παμπαδικό Β'
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ.Τομέα Τζούνιορ Α'
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Α'Ομίλου Παμπαιδικό Α'
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γ'Κεντρικό Παμπαιδικό Β'
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παμπαίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τζούνιορ
• 1 ΕΠΟ ΠΕΠΣΣ Cup U10
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Σάλας
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U10"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U9"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Acropolis Junior 2016"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U11"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U9"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Παμπαιδικό
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Τζούνιορ 1 (2005)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Τζούνιορ 2 (2006)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Τζούνιορ 3 (2006)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Προ Τζούνιορ 1 (2007)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Προ Τζούνιορ 1 (2008)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Προ Τζούνιορ 2 (2007)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Προ Τζούνιορ 2 (2008)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Προ Τζούνιορ 3 (2007)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Εύ Αγωνίζεσθαι" Αστεράκια
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Εικόνα MakTheBet

Στους τίτλους υποδομών εννοείται στον 4ο πως ήθελα να γράψω "ΕΠΣ Ηλείας" αλλά έκλεψα το "ε".. :P

Εικόνα RED HELL

Μεγαλο κριμα για το πολο.Καναμε μαγκικη ανατροπη με κοντρα διαιτησια στον ημιτελικο αλλα δυστυχως στον τελικο πολλοι παιχτες δεν μπηκαν στο παιχνιδι.Γενικοτερα και στα δυο παιχνιδια επιθετικα φανηκαμε να παιζουμε χωρις πλανο(ειδικα στον παραπανω τα γαμησαμε)και πιστευω οτι αυτο οφειλεται στο αγχος των παικτων λογω της σημασιας του παιχνιδιου.Πανω απο ολα ομως τους αξιζουν συγχαρητηρια για την τεραστια φετινη προσπαθεια.Με μια δυνατη μεταγραφη(ο Μαλιαρακ δυστυχως στο F4 δεν βοηθησε καθολου)και με τον υπαρχοντα κορμο τα καλυτερα ερχονται.

Εικόνα MakTheBet

Αν δεν υπήρχε πλάνο δε θα φτάναμε μέχρι τον τελικό αδερφέ μου... Άλλο το να μην έχεις πλάνο κι άλλο το να μη σου βγαίνει... Απέναντί σου δεν είχες καμιά ομαδούλα της πλάκας! Είχες ένα θηρίο με πολλαπλάσιο μπάτζετ και παικταράδες μέσα... Κορμός σίγουρα υπάρχει και πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει -και φέτος- ό,τι μπορεί καλύτερο..

Εικόνα RED HELL

Ναι ρε εσυ αυτο εννοω.Δεν επιρριπτω ευθυνες στο Βλαχο.Εχοντας δει την ομαδα σε πολλα παιχνιδια φετος ειδικα στον παραπανω επαιζαν τρομερα.Απλα πιστευω οτι μπηκαν τρακαρισμενοι(κυριως στον τελικο)και σε συνδυασμο με την πολυ δυνατη αμυνα της Γιουνγκ(και την ασυλια απο τη διαιτησια)δεν απεδωσαν αυτο που μπορουσαν.Αλιμονο αν εβγαζα αχρηστη την ομαδα και τον προπονητη απο εναν χαμενο τελικο.

Εικόνα MakTheBet

Εντάξει λογικό να υπήρχε άγχος... Δεν είναι φιλικό παιχνίδι μεταξύ γνωστών.. Μιλάμε για το σημαντικότερο τρόπαιο της Ευρώπης... Φυσικά υπήρχε και μια κάποια εύνοια προς τη Γιουγκ (το τι κλωτσιές και μπουνιές έπεφταν κάτω από το νερό δε λέγεται) αλλά εντάξει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είμαστε, δε μπορούμε να μένουμε (μονο) σ' αυτά... Από εδώ και πέρα στόχος κάθε χρόνο είναι τα final-6 και μετά κάποια στιγμή θα έρθει και η κούπα...

Εικόνα holland74

Κρίμα απλά για το πόλο που έχασε την κούπα από την καταραμένη Γιουνγκ που μα σας το στέρησε και το 2001. Ελπίζουμε όμως του χρόνου να το πάρουμε, γενικά στο φάιναλ φορ δεν πιάσαμε απόδοση νομίζω, όμως ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρός και μάλλον θα μείνουμε στην ελίτ για αρκετά χρόνια...

Εικόνα MakTheBet

Καλά η Γιουγκ είχε πολλαπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας και πέρασε από τον άλλον ημιτελικό όπως πέρασε... Δε μπορώ να κατηγορήσω αυτά τα παιδιά για τον χαμένο τελικό... Δε φαντάζεστε σε τι εγκαταστάσεις προετοιμάζονται-προπονούνται για τα εγχώρια και διεθνή παιχνίδια...

Εικόνα MakTheBet

Μάγκες, σας ενημερώνω πως το άρθρο της επόμενης εβδομάδας θα είναι και το τελευταίο για φέτος... Το επόμενο θα ανέβει κατά τα τέλη Ιουλίου προς αρχές Αυγούστου, όταν θα έχουν πια ολοκληρωθεί όλες οι εναπομείνασες διοργανώσεις της περιόδου 2015-16 (κολύμβηση, ανοιχτός στίβος, πρωταθλήματα πόλο υποδομών κλπ), έτσι για να κάνουμε κάποιους μικρούς απολογισμούς χρονιάς και να γίνει η τελική καταγραφή των συνολικών τίτλων που κατακτήσαμε φέτος σε όλα τα αθλήματα... Από κει και πέρα τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθειά μας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων (μας) σχετικά με τα του Ερασιτέχνη...

Εικόνα total7

Καλησπερα και συγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια.Επισης κατακτησαμε το κυπελλο στο πινγκ πονγκ αυτο το σ/κ

Εικόνα ΔΙΑΣ

ηταν τοπικο κυπελλο. το εχουμε στους τοπικους τιτλους

Εικόνα MakTheBet

Στην αρχή είχα μπερδευτεί κι εγώ, αλλά πράγματι πρόκειται για τοπικό τίτλο μιας και το επίσημο Κύπελλο Ελλάδας δε διεξάγεται εδώ και 5 χρόνια...