Ολυμπιακός - Βέροια 6 - 1



Αφού το Σάββατο και την Κυριακή μέχρι τις 20:00 αυτοικανοποιήθηκαν διάφοροι χρίζοντας εαυτούς «πρωταθλητές», ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΕ στις 20:30 τους πραγματικούς πρωταθλητές, τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ. Αντίπαλος η Βέροια για την 3η αγωνιστική.
 
Αρχίζω με μια σύντομη κριτική των παιχτών. Εμείς δε κριτικάρουμε όπως οι ΑΡΔ. Εμείς είμαστε οπαδοί και βλέπουμε ή θέλουμε να βλέπουμε κι άλλα πράγματα.
 
Καπίνο. Θεατής. Στο γκολ δεν έχει ευθύνη.
 
Φιγκέιρας. Αυτό το παιδί το αδικήσαμε. Από αγώνα σε αγώνα καλύτερος. Πολύ γρήγορος και καλός τεχνίτης για μπακ. Είτε με Ελιονούσι είτε με Πάρντο θα κάνουν όργια από δεξιά. Με το χειροκρότημά μας θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ένα πραγματάκι πρέπει να διορθώσει. Όταν δεν του βγει κάτι σωστά μανουριάζει και μουρμουρίζει. Πιθανόν από άγχος.
 
Ντε λα Μπέγια. Πάντα σοβαρός. Πάντα σωστός και έγκαιρος στις επεμβάσεις του. Επιθετικά δεν είναι Μαζουάκου, αλλά και πόσες φορές ο Μαζουάκου ήταν Μαζουάκου ; Αμυντικά πάντως είναι εγγύηση. Κι αν χρειαστεί θα υπερβάλει εαυτόν. Χτες πάλι λίγο πριν το τέλος, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στο 5-1 ή στο 6-1 έκανε σπριντ να προλάβει επικίνδυνη αντεπίθεση και έκοψε με τάκλιν.
 
Μποτία. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μια φορά μόνο πέρασε μπαλιά στη περιοχή μας από αδράνεια όλης της άμυνας και παρά λίγο να γίνει επικίνδυνη. Αυτές τις στιγμιαίες ολιγωρίες πρέπει να προσέξουν με τον Ντα Κόστα.
 
Ντα Κόστα. Ούτε αυτός είχε προβλήματα. Ισχύει ότι για Μποτία. Απλά θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος και να περιορίσει κάποιες βαθιές μπαλιές που δεν τις έχει.
 
Μιλιβόγεβιτς. Χτες ήταν αρχοντικός. Σε προηγούμενα παιχνίδια του «τα είχαμε χώσει». Κατά τη γνώμη μου, η κακή εικόνα του ΘΡΥΛΟΥ από τον τελικό του κυπέλλου με κούλα και μέχρι τα ματς με Αρούκα οφείλεται στη δική του, αλλά και του Φορτούνη, ανετοιμότητα. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε τον σέρβο που κατάπινε χιλιόμετρα και εξουδετέρωνε τα χαφ ευρωπαικών υπερομάδων.
 
Καμπιάσο. Να κάνω κριτική στον Καμπιάσαρο; Ιεροσυλία! Ακόμα και περπατώντας έχει την εμπειρία και να εξουδετερώνει κινδύνους, αλλά το κυριότερο, καθοδηγεί την ομάδα ιδανικά.
 
Ελιονούσι. Δεν είναι Γκαλέτι στο στιλ. Δεν οργώνει τον ασβέστη. Μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι τακτικά είναι όπως θέλει ο κόουτς, κατέχει το τόπι, συνεργάζεται άψογα με τον Φιγκέιρας και τα χαφ, ΠΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ, και έχει καλά τελειώματα. Χθες σκόραρε ένα ωραίο γκολ και είχε και ένα δοκάρι. Πολύ καλά δείγματα για ένα ποδοσφαιριστή που είναι στην ομάδα δυο βδομάδες.
 
Σεμπά. ΤΑΝΚ! Ανεξάντλητες δυνάμεις. Εντάξει ο βραζιλιάνος δεν είναι φαντεζί. Δεν θα ξεσηκώσει την κερκίδα. Είναι όμως ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ. Ξέρει ποδόσφαιρο. Πατάει περιοχή.  Θα κάνει ότι του ζητήσει ο προπονητής και θα το κάνει στο 100%.
 
Ιντέγε. Κι άλλο ΤΑΝΚ. Αυτός μπορεί να τρέξει άλλο ένα ημίχρονο. Όταν «ταϊστεί» τα καρφώνει. Τα σέντερ μπακ οποιουδήποτε αντιπάλου ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. Ρωτήστε και τον Μολέδο…
 
Μαρίν. Δεν θέλω να γράψω υπερβολές γι αυτόν. Είναι κι αυτός σκάρτες 15 μέρες στην ομάδα, έχει παίξει μισό φιλικό με τον Λεβαδειακό, και χτες ήταν το πρώτο του επίσημο ματς. ΤΗ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΗ ΠΟΡΝΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ. ΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ.  Είναι αυτό έλλειπε από τον ΘΡΥΛΟ, από την εποχή Βαλβέρδε και Ιμπαγάσα. Βλέπουμε κάθετες. Θα δούμε μαγικές ασίστ. Θα κάνει όργια…..
 
Πάρντο. Θέλει να δείξει. Έκανε καλές κούρσες. Αλλά θα βοηθήσει πολύ περισσότερο αν ψάξει τους ελεύθερους συμπαίκτες του, παρά να τελειώσει τη φάση από δύσκολη θέση. Αν αποβάλλει το άγχος θα καθαρίσει το μυαλό του. Χρειαζόμαστε τον καλό Πάρντο.
 
Ρέτσος. Πάλι έδειξε το ταλέντο του. Εκτός των άλλων κατεβάζει και καλά τη μπάλα και θα τη δώσει σωστά και χωρίς ρίσκο στα χαφ. Το γκολ που δεχτήκαμε, μάλλον οφείλεται σε παραπάτημα αλλά και στην απειρία. Την επόμενη φορά όμως, που κάποιος Καπετάνος θα μανουριάσει, θέλω να τον σβερκώσεις ρε μικρέ! Ακόμα κι αν λέγεται…. Μπεργκ… και οι κίτρινες μέσα στο παιχνίδι είναι… Πάρε μερικές τέτοιες….
 
Καρντόσο. Έπαιξε λίγο. Μόλις βρει ρυθμό, τα αντίπαλα δίχτυα θα υποφέρουν. Λίγα εκατοστά χαμηλότερη σέντρα να έβγαζε χτες ο Πάρντο και θα το είχε παστελώσει.
 
Στο σημείο αυτό, να πω κάτι που δεν  το είδα γραμμένο πουθενά. Και στην κεφαλιά του Καρντόσο, αλλά ειδικά στο έκτο γκολ του Ιντέγε , τα μπακ παίζουν ΒΡΩΜΙΚΑ. Ειδικά τον Ιντέγε τον «κλείδωσε» ο τσουρουκάς…. Μπορούσαν να είχαν πάθει και οι δύο ΣΟΒΑΡΗ ΖΗΜΙΑ.
 
Μπέντο.  Έχουμε και πάλι ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΣΟΒΑΡΟ προπονητή. Και μάλιστα όχι κλασσικό πορτογάλο του τσούκου τσούκου και του μισού γκολ. Μέσα σε τρεις τέσσερις βδομάδες βλέπουμε την ομάδα της μιας ευκαιρίας σε τρία ματς, να βγάζει στο χορτάρι ομορφιές που οι απαιτητικοί ΓΑΥΡΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.
 
Και λίγα πράγματα για τον ΚΟΣΜΟ. ΠΕΤΑΛΟ ΦΩΤΙΑ. Και οι υπόλοιποι χειροκρότημα. Χωρίς μουρμούρες, χωρίς γκρίνια. ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. 21-22 χιλιάδες σε ματς με τη Βέροια και υπό βροχή, είναι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΑΤΗ προσέλευση. Και σε λίγο δε θα φλέγεται μόνο το πέταλο….
 
ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
 
ΥΓ.  ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΑΡΔΑΚΙΑ... 20.213 ΘΡΥΛΟΣ - 27.431 ΟΛΟΙ ΟΙ άλλοι....

Σχόλια

Εικόνα holland74

Συμφωνώ σε όλα...
Επειδή και εγώ όμως είμαι άνθρωπος με κολλήματα, όπως όλοι μας, θέλω να πω πως ο Φιγκέιρας ήταν καλύτερος από άλλα παιχνίδια, ειδικά επιθετικά είχε συμμετοχή και κίνηση χωρίς την μπάλα, πάταγε περιοχή, αλλά αμυντικά δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη και το γκολ που φάγαμε μπήκε από την πλευρά του..
Αν συνεχίσει έτσι θα κάνω ευχαρίστως...κωλοτούμπα...
Επίσης θέλω να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου, επειδή είχα γράψει κάποια στιγμή πως ο Μάριν είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και πως ήταν ο μόνος παίκτης που δεν φοβόμουν, ούτε τον θεωρούσα στοίχημα....Φανταστική επιλογή της διοίκησης και του επιτελείου. Αν κάθε χρόνο κάνεις 2-3 κινήσεις τύπου Μάριν, αλλάζεις επίπεδο...

Εικόνα Chief Bromden

Θα ξεκινήσω από το τέλος με τον προπονητή, αν και είναι νωρίς τα δείγματα του Μπέντο είναι απολύτως θετικά σε όλους τους τομείς. Στην διαχείριση του ρόστερ, στον καταρτισμό την ενδεκάδας, στο σύστημα που εφαρμόζει και προπαντός στην υγεία που βγάζει πλέον η ομάδα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Δεν νομίζω να περίμεναν πολλοί μετά τους αγώνες με Μπερ Σεβά και Αρούκα πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα άλλαζε άρδην η εικόνα μας. Είναι σοβαρός προπονητής και πρέπει να στηριχθεί από όλους όταν θα εμφανιστούν κάποια στιγμή και τα δύσκολα. Μην ξεχνάμε πως δεν την δούλεψε αυτός την ομάδα στο βασικό στάδιο και οι εμφανίσεις στην Ευρώπη μας βάζουν σε σκέψεις για την προετοιμασία Βίκορ και τι αντίκτυπο θα έχει κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Το άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι νέες προσθήκες δείχνουν να πιάνουν αμέσως και να προσαρμόζονται γρήγορα στο σύστημα της ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Μάρτινς, Μάριν και Ελιονούσι . Ο Καρντόσο μπαίνει τώρα και υπάρχουν ακόμα κάβα και οι Βιάνα, Ρομαό και Πασέντσια, μια επιπλέον προσθήκη για κάθε γραμμή που σε λίγο θα μπουν και αυτοί στο rotation. Υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης...

Ναι ρε Δία αυτό σκέφτηκα και εγώ στην φάση με τον Ρέτσο, έπρεπε να βάλει στην θέση του τον διάδοχο του Λαμπριάκου. Νωρίς είναι, θα μάθει ο μικρός...
Ο Καμπιάσαρος όμως έδειξε και εκεί την κλάση του, τον έπιασε μετά τον γκασμά τον Καπετάνο και του εξήγησε...

Εικόνα koropi48

Συμφωνώ απόλυτα ΔΙΑ. Απλότητα και επιτέλους ποδόσφαιρο. Αυτό χρειαζόμαστε. Ταχύτητα, συνδυασμούς, αυτοματισμούς και χάιδεμα της μπάλας. Εμένα προσωπικά δεν είναι απωθημένο μου να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αρκεί να χορταίνει μπαλίτσα ο κόσμος, να ευχαριστιέται την ερυθρόλευκη και ας χάνει. Δεν χάλασε ο κόσμος.

Εικόνα fasteddie

Ολο το ζουμι το τελευταιο κ επειδη μου αρεσε αντιγραφω

ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.