Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 19.10 έως 25.10.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Άλλη μια κατακόκκινη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Τα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχουν ήδη ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις τους, συνεχίστηκαν για ακόμα μια φορά οι σπουδαίες διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο ενώ δεν έλλειψαν και οι κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων.
 
Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά όλα τα νεότερα των τμημάτων μας.
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της Ζωής Δημητράκου. Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια αποφάσισε τελικά να συνεχίσει το μπάσκετ για χάρη του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν κάποιες εβδομάδες είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να σταματήσει την καριέρα της.
 
Ας δούμε όμως αναλυτικά την ανακοίνωση:
 
"O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την διεθνή αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, Ζωή Δημητράκου. Η Ζωή Δημητράκου είναι γεννημένη στις 25 Μαΐου 1987 έχει ύψος 1,87μ. και αγωνίζεται ως Small Forward. Την περσινή σεζόν, η 29χρονη φόργουορντ  έγινε η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στο WNBA φορώντας την φανέλα των Washington Mystics των ΗΠΑ. Η σπουδαία καριέρα της στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεκίνησε το 2010 από την Ισπανία με την Σεντίς, ακολούθησε η παρουσία της στη Γαλλία με την Αιξ-αν Προβάνς (2010-2011) και στη συνέχεια με τις Σαρλβίλ Μεζιέ (2011-2012) και Μπουρζ  (2012). Τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Καϊζερί Κάσκι με την οποία έφτασε στους τελικούς του EuroCup.  Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ναντέζντα Όρενμπουργκ στην οποία αγωνίστηκε δυο σεζόν (2013-2015) και μετέπειτα έπαιξε ξανά στην Τουρκία με την Αμπντουλάχ Γκιούλ Γιουνιβερσιτέσι. Η Ζωή Δημητράκου είναι η μοναδική επαγγελματίας αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη και 3η παγκοσμίως που έχει πετύχει quadruple double (διψήφιο αριθμό σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες) με 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ στον αγώνα  του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού για την Α1 Εθνική στις 22 Μαρτίου 2009".


 
Η Ζωή Δημητράκου, στις πρώτες τις δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής: 
 
Ζωή Δημητράκου: «Αποφάσισα να επιστρέψω γιατί το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου, με έκανε να το ξανασκεφτώ. Όταν σε σταματάνε στο δρόμο καθημερινά και σε ρωτάνε γιατί σταμάτησες, σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις αυτή η διαδικασία. Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω στο εξωτερικό. Αλλά εφόσον ο Ολυμπιακός εδώ έχει τα πάντα, όπως οι ομάδες που είχα αγωνιστεί στο εξωτερικό, έκαναν την απόφασή μου πολύ πιο εύκολη για να μείνω και να παίξω στην Ελλάδα και στον μεγαλύτερο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός έκανε πραγματοποιήσιμη την απόφασή μου αυτή.  Από στιγμή που έλυσα το συμβόλαιό μου με την YDUBGD, ο Ολυμπιακός αποτελούσε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Τις κοπέλες της γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια λόγω της Εθνικής. Φέτος θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι το ρόστερ και η κόουτς είναι σε πάρα πολύ καλό στάδιο και έχουμε πολλές δυνατότητες. Προσωπικά είχα ένα διάστημα off αλλά για έναν αθλητή που είναι επαγγελματίας 10 χρόνια δεν είναι δύσκολο να επανέλθει με συστηματική δουλειά. Περιμένουμε και τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να μας δίνει ενέργεια ως 6ος παίκτης και πιστεύω ότι θα δει πολύ ωραίο θέαμα».
 
Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει άνετα με το ευρύ 53-90 και να διπλασιάσει τις νίκες της στο Πρωτάθλημα. Από κει και πέρα κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, έκανε το ντεμπούτο της η Λινέτα Κάιζερ η οποία ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους (4/6 διπ. 3/3 βολ. 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 ριμπ.) στα 16 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε.  Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Λικέντρα Τζόνσον με 22 πόντους (10/13 διπ., 2/4 βολ. 6 ριμπ.), και ακολούθησαν η Εβίνα Μάλτση με 12 (2/5 τριπ., 3/6 διπ., 5 ριμπ., 4 κλεψ. 3 ασίστ) και η Στέλλα Καλτσίδου (5/9 διπ., 2/2 βολ., 2 ριμπ., 5 κλεψ.).


 
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στην παρουσία περίπου 150 οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι βρέθηκαν στην έδρα της ομάδας του Αγίου Δημητρίου δίνοντας δυναμικό παρόν.
 
Η προσοχή όλων τώρα στρέφεται στο ερχόμενο εντός έδρας Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την Γιόκιν Ντόγκου Γιουνιβέρσιτι. Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι το πρώτο στην ιστορία του τμήματος και όλοι μας θα θέλαμε να συνδυαστεί με μια νίκη. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται πολλά, κάτι που γνωρίζει τόσο η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη όσο και οι παίκτριές της. 
Τέλος, να πούμε πως η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Νίκη Λευκάδας.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, τη δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες σημείωσε η ομάδα των Νεανίδων της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού! Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι και ανατροπή στο τελευταίο λεπτό, η ομάδα μας κέρδισε την Ηλεκτρούπολη εκτός έδρας με σκορ 52-53. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου με αντίπαλο τη Μάνδρα.

 
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κορασίδες της ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού και επικράτησαν με το ευρύ 81-24 των Κυρίαρχων Παλαιάς Κοκκινιάς εκτός έδρας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΝΑ.  Οι «ερυθρόλευκες» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και ήταν καταπληκτικές σε άμυνα και επίθεση συνεχίζοντας εντυπωσιακά την πορεία τους στο πρωτάθλημα.  Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 29 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Προφήτη Ηλία.


 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παναχαϊκή στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. 
 
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Σλόμπονταν Μπόσκαν: "Είναι σημαντικό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα γιατί παίζουμε εκτός έδρας. Η προσέγγισή μας στο παιχνίδι είναι πολύ σοβαρή γιατί γνωρίζουμε ότι η Παναχαϊκή είναι πολύ καλή στην έδρα της. Η ομάδα μου είναι συγκεντρωμένη και προετοιμασμένη για το πρώτο παιχνίδι.  Είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής από την ομάδα μου. Έχουμε δυνατότητες αλλά χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά σε ορισμένους τομείς. Για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλω ίσως χρειαστούμε 1 μήνα. Μέσα από τα παιχνίδια ωστόσο θα δουλεύουμε όλοι μαζί για να κερδίζουμε και να εμφανίζουμε συνεχή πρόοδο και βελτίωση".
 
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πειθαρχημένος στο παιχνίδι του και δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του, να τελειώσει γρήγορα το ματς, έκανε ένα μεστό παιχνίδι και κέρδισε την Παναχαϊκή στην Πάτρα με 3-0 σετ (15-25, 21-25, 22-25). Κορυφαίος του αγώνα ο Σέρβος ακραίος Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (19π.) οπού μαζί με τους Αγκάμεζ (14π.) και Κοκκινάκη (10π.) κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι να μοιάζει πιο εύκολο από ότι πραγματικά ήταν και να κατακτήσουν την πρώτη τους νίκη, στην φετινή Volleyleague.


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Παμβοχαϊκό.
 
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. 
 
Ξεκινάμε με το τμήμα των Εφήβων, οι οποίοι αντιμετώπισαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου εντός έδρας τον Ακάδημο Αργυρούπολης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Σπύρος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την ΑΕ Αρμενική.


 
Περνάμε στο τμήμα των Παίδων, οι οποίοι αντιμετώπισαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον ΠΟΚ Έσπερο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Σπύρος, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει ρεπό.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου είχαμε την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΟ Θήρας. 
 
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δήωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είναι το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα που αντιμετωπίσαμε στους περσινούς τελικούς. Η Σαντορίνη είναι ένας σοβαρός αντίπαλος και διαθέτει και φέτος καλή ομάδα ενώ παίζει πολύ καλά στην έδρα της. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολο ματς αλλά αν το πάρουμε εφόσον είμαστε σοβαροί δεν θα έχουμε πολλά προβλήματα.  Πάντως είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για να ξεκινήσει η χρονιά».
 
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ασόβαρος από το 3ο σετ και μετά με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-2 σετ. Οι «ερυθρόλευκες» αν και προηγήθηκαν με 2-0 σετ (21-25 και 18-25) στη συνέχεια χαλάρωσαν και αφού έχασαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς στο 3ο σετ το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες (25-23), έδωσαν την ευκαιρία στον Α.Ο. Θήρας αρχικά να μειώσει σε 2-1 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 2-2 τα σετ, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί οι νταμπλούχες προηγήθηκαν με 9-11, αλλά από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχες «έτρεξαν» ένα σερί 5-0 για να προηγηθούν με 13-11 και να φτάσουν τελικά στο 15-12 για να πάρουν τη νίκη με 3-2 σετ.

 
Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΣΠ Θέτις. 
 
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. 
 
Ξεκινάμε με τις Νεανίδες, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον Άρη Αμφιαλης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Αντώνη Τσακιρόπουλου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια και Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Α', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια και Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.


 
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου εντός έδρας το Αιγάλεω. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα και Φιρλίγκου Παναγιώτα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
 
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Γ', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου εντός έδρας την Ηλιούπολη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά και Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΣ Άρτεμις.
 
Τέλος, κλείνουμε με τις Κορασίδες Δ', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες της Ιωάννας Τσαγκαλίδου που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Βίκτωρ Φαίη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένι, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα και Φαρμακίδου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟ Πορφύρας.
 
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Όπως αναφέραμε και στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Νοεμβρίου, θα διοργανωθεί το πρώτο τουρνουά Beach Volley του Ολυμπιακού, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στην πλαζ Βοτσαλάκια του Πειραιά. 
Θυμίζουμε πως στο τουρνουά θα μπορούν να αγωνιστούν ομάδες ανδρών, γυναικών αλλά και μεικτές.

 
 
Πόλο Ανδρών: Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου είχαμε την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ. 
 
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, τόσο ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο αρχηγός Βαγγέλης Δελακάς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
 
Θοδωρής Βλάχος: «Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας  αγωνιστικής περιόδου και του αγώνα που έχουμε με τον ΠΑΟΚ θέλω φέτος  να δω τους αθλητές μου να προπονούνται καθημερινά και να  αγωνίζονται έχοντας και πάλι πολύ υψηλούς στόχους, να είναι υγιείς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική ημέρα της σεζόν, να παίζουν πιο όμορφο και θεαματικό  πόλο. Να  ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τις δικές μας, της διοίκησης και του κόσμου του Ολυμπιακού! Η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων παραμένει και πάλι βασικός  στόχος μας, αλλά το μυαλό μας και η προσήλωση μας θα είναι να ξαναβρεθούμε στη Βουδαπέστη και το Final Six ώστε να μπορέσουμε, να διεκδικήσουμε την κορυφή της Ευρώπης».
 
Βαγγέλης Δελακάς: «Ξεκινάει μια ακόμα χρονιά με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή πορεία, φτάνοντας ως τον τελικό του Champions League αλλά αυτή τη φορά να κάνουμε αυτό το βήμα που απαιτείται για να πατήσουμε στην κορυφή. Στην προσπάθειά μας αυτή θα χρειαστούμε την υποστήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού ο οποίος μας στήριξε και την περσινή σεζόν και μας στηρίζει πάντα, όχι μόνο με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και με την ενίσχυση με την Κάρτα Μέλους και την Κάρτα Φιλάθλου. Τον περιμένουμε λοιπόν και το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ».
 
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός διέλυσε με το ευρύ 19-5 τον ΠΑΟΚ ξεκινώντας έτσι με το δεξί στο Πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιόζιπ Πάβιτς και Άλμπερτ Εσπανιόλ, δεν συνάντησαν αντιστάσεις από τους Θεσσαλονικείς σε βάρος των οποίων επικράτησαν καθολικά. Το ντεμπούτο τους με το σκουφάκι του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς, πραγματοποίησαν οι Μλάνταν Γιάνοβιτς, Άντρο Μπούσλιε οι οποίοι ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς με 5 τέρματα ενώ σκόραραν όλοι οι «ερυθρόλευκοι».


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 5 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Εθνικό.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, θυμίζουμε ότι τα Πρωταθλήματα υποδομών ξεκινούν το 2017.
 
 
Πόλο Γυναικών: Το εγκώμιο του Ολυμπιακού και του Χάρη Παυλίδη «έπλεξε» με δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο προπονητής της Oύιπεστ, Αρς Μπέρταλαν με αφορμή την κοινή προετοιμασία των δυο ομάδων στο «Π. Καπαγέρωφ».
 

 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 
Αρς Μπέρταλαν: «Είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε εδώ και προετοιμαζόμαστε με τον Ολυμπιακό του Χάρη Παυλίδη. Είναι μια έξτρα προετοιμασία για εμάς και είναι πολύ ευχάριστο ότι προπονούμαστε και αντιμετωπίζουμε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Θυμόμαστε την περσινή μεταξύ μας αναμέτρηση στον ημιτελικό του Final 4. Ήταν ένα… τρελό και συναρπαστικό παιχνίδι. Αυτό που συνέβη στο τελευταίο οκτάλεπτο όπου σκοράραμε 5 τέρματα έναντι ενός, δεν ήταν φυσιολογικό για τον Ολυμπιακό αλλά ξέρουμε ότι στην Εuroleague και σε έναν ημιτελικό τα παιχνίδια κρίνονται σε πολύ μικρές λεπτομέρειες και εκείνη την ημέρα αυτές ήταν με το μέρος μας. Φέτος τον Ολυμπιακό τον περιμένω πολύ δυνατό, ως συνήθως. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και παίκτριες μεγάλης αξίας και ομάδα που έχει τεράστια εμπειρία από την συμμετοχή στην Euroleague. Είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ξανά στο Final 4 και όπως προανέφερα εκεί τα πάντα μπορεί να συμβούν».
 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου τον Εθνικό. Η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε με 4-18.  Οι «ερυθρόλευκες» αγωνίστηκαν χωρίς την Φιλιώ Μανωλιουδάκη, την Αλεξάνδρα Ασημάκη που προφυλάχθηκαν λόγω μικροτραυματισμών ενώ απουσίαζε και η Γιάσμιν Σμιτ που βρίσκεται στην Ολλανδία καθώς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Αυτή ήταν η 21η διαδοχική νίκη για τις «ερυθρόλευκες» στο πρωτάθλημα  με την οποία διεύρυναν το αήττητο σερί που «τρέχουν» από τις 31 Μαΐου του 2015 όταν επικράτησαν με 10-4 της Βουλιαγμένης στον 5ο τελικό των play offs. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου με 4 τέρματα ενώ ακολούθησαν με 3 η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Άλκηστη Αβραμίδου.


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βουλιαγμένη, στο μεγάλο ντέρμπι του Πρωταθλήματος.
Σε επίπεδο ακαδημιών, θυμίζουμε ότι τα Πρωταθλήματα υποδομών ξεκινούν το 2017.
 
 
Κολύμβηση: Για μια ακόμα φορά η παρουσία του Ισίδωρου Παγιαύλα σε κολυμβητικούς αγώνες ήταν εντυπωσιακή και άκρως επιτυχημένη. Ο αθλητής της κατηγορίας Masters του τμήματος Κολύμβησης του Θρύλου, κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια σημειώνοντας ισάριθμα ατομικά ρεκόρ στο  «1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΣΤΕΡΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ». Συγκεκριμένα ο Ισίδωρος Παγιαύλας πρώτευσε στα 200μ. πεταλούδα, 100μ. και 200μ. πρόσθιο και στα 200μ. μικτή ατομική. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Κύπρου με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την διοργάνωση του πρώτου Κυπριακού Πρωταθλήματος Masters, αποφάσισε φέτος να αναβαθμίσει τους αγώνες δίνοντάς τους διεθνή χαρακτήρα.  Στην φετινή διοργάνωση που διεξήχθη στην Λεμεσό το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου συμμετείχαν 165 αθλητές από έντεκα χώρες (Ρωσία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο).

 
 
Στίβος: Κανένα νεότερο όσον αφορά το τμήμα του στίβου. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr) την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο το "Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου". Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γνωστό αν θα υπάρξει αθλητής ή αθλήτρια του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν αρκετοί εγχώριοι και διεθνείς αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
· 27-29/10/2016 - 29er Eurocup (ITA)
· 27-30/10/2016 - China Cup International Regatta (CHN)
· 28-30/10/2016 - Ποσειδώνια 2016 (GRE)
· 28/10-4/11/16 - F18 World Championship (ARG)
· 29-30/10/2016 - Κύπελλο Σαλαμινομάχων 2016 (GRE)
· 29-29/10/2016 - Klubmesterskab (DEN)
· 29-30/11/2016 - Oakcliff Halloween Invitational Grade 3 (USA)
 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γνωστό αν θα υπάρξει αθλητής ή αθλήτρια του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Στις 30 Οκτωβρίου θα έχουμε επίσημους αγώνες για όλα τα αθλήματα αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η διοργάνωση του "1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μεσαίων Αποστάσεων SUP". Και το αναφέρουμε αυτό επανελλειμένως, διότι είναι ένα αγώνισμα στο οποίο η αθλήτριά μας Φραγκίσκη Μοσχάκη έχει σαρώσει τον τελευταίο καιρό τα μετάλλια, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως αν τελικά συμμετάσχει, πιθανότατα να βρεθεί σε ένα από τα τρία σκαλιά του βάθρου και γιατί όχι, να φέρει τελικά τον τίτλο στον Πειραιά. 

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Μια ακόμα τεράστια επιτυχία πανηγύρισε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Μόλις στα 16 του χρόνια και στην πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό ο χαρισματικός αθλητής προκρίθηκε στο ταμπλό των «64» με καταπληκτικές εμφανίσεις που του χάρισαν την 1η θέση στον όμιλο στον 1ο γύρο του απλού ανδρών.  Στο καθοριστικό ματς επικράτησε με 4-2 σετ του Ιταλού Νιαγκόλ Στογιάνοφ και προκρίθηκε πανηγυρικά με συνολικό απολογισμό δυο νίκες στον όμιλό του και μια οριακή ήττα.  Παράλληλα την πρωτιά στο 23ο γκρουπ με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς πήρε και ο Κώστας Παπαγεωργίου.

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα προγράμματά τους. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο αθλητές μας.
 
  
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου διεξήχθησαν τα "Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων-Παμπαίδων και Παγκορασίδων".
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της διοργάνωσης.
Σε άλλα νέα, οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο (elot-tkd) στις αρχές Νοεμβρίου και συγκεκριμένο το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων" (γεν. 2002-05). Ο Ολυμπιακός έχει στο τμήμα του αθλητές και αθλήτριες που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εν λόγω διοργανώσεις, επομένως πιστεύουμε πως ίσως υπάρξει και "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον.
Σε άλλα νέα, οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους. 


 
Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ (pok.gr) η επόμενη -χρονικά- εν Ελλάδι επίσημη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 4-6 Noεμβρίου και πρόκειται για το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων" (έως 18 ετών). Ο Ολυμπιακός έχει αθλητές που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα, επομένως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή ενός εξ' αυτών.
 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.


 
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια είδηση ιστορικής σημασίας για το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα της Σχολής μας στην Καρδίτσα, ανακοίνωσε πως τη σεζόν 2016-17 θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η Σχολή από την περσινή περίοδο έχει «επενδύσει» σε νέα κορίτσια τα οποία με προπονήτριες την Ίβανα Ζντράβκοβιτς και την Γιόβανα Σρετένοβιτς αποτελούν μια καλή ομάδα η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. 

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον αγώνα της 8ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και παρέμεινε αήττητος έχοντας σε 6 αγώνες, 5 νίκες και μια ισοπαλία. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχε δυο δοκάρια, δυο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες και φυσικά το γκολ στις καθυστερήσεις. Τα δυο γκολ του αγώνα σημείωσαν ο Θανάσης Ανδρούτσος (45+1) και ο Γιώργος Ξενιτίδης (90+2).


 
Στον αγώνα της 6ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από την ΑΕΚ. Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και αν και ισοφάρισε με την λήξη του ημιχρόνου δεν μπόρεσε στην επανάληψη να διατηρήσει το βαθμό και να "κυνηγήσει" το τρίποντο. 


 
Στον αγώνα της 3ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το Σάββατο στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1 του Αστέρα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 5’ ο Αρσενίδης με πλασέ μετά από ασίστ του Ντότη. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη που υπερείχε σ’ όλο το παιχνίδι επέστρεψε στις νίκες φτάνοντας στους 6 βαθμούς.


 
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων και των τριών πρωταθλημάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
 
Σε άλλα νέα, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
· 19/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20 - Κερατσίνι - 2-1 (Φιλικό)
· 22/10/2016 - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Αγιοι Ανάργυροι Κ11 - 4-1 (Φιλικό)
· 22/10/2016 - Εθνικός Πειραιώς Κ12 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - 2-2 (Attica Cup)
· 23/10/2016 - Φοίνικας Αγ.Σοφίας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 0-9 (ΕΠΣ Πειραιά Παίδων)
· 23/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Ακαδημία Μπατίστα Κ10 - 3-2 (Θουκδίδειο)
· 23/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - Τράχωνες Κ9 - 12-2 (Θουκυδίδειο)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (24/10) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει έναν (1) ατομικό τίτλο:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
Επίσης, έχουμε κατακτήσει έξι (6) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει δώδεκα (12) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
 
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (26/10-01/11/2016)
· 26/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μάνδρα (Μπάσκετ Νεανίδων)
· 27/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γιόκιν Ντόγκου Γιουνιβέρσιτι (Μπάσκετ Γυναικών)
· 29/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Νίκη Λευκάδας (Μπάσκετ Γυναικών)
· 29/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Προφήτης Ηλίας (Μπάσκετ Κορασίδων)
· 29/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παμβοχαϊκός (Βόλεϊ Ανδρών)
· 29/10/2016 - ΝΟ Βουλιαγμένης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πόλο Γυναικών)
· 30/10/2016 - ΑΕ Αρμενική - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Εφήβων)
· 30/10/2016 - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Νεανίδων)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου. 10 ευρώ τον χρόνο ρε μάγκες. Ούτε ένα ευρώ το μήνα. Δείτε τί έχει καταφέρει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε δεν αξίζουν αυτά τα 10 ευρω?
ΥΓ2: Κατακόκκινο και πάλι το καλεντάρι μας... Είπαμε, δε θα χορταίνουμε να βλέπουμε Θρύλο από εδώ και πέρα...
ΥΓ3: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Μιλάμε για ένα φανταστικό σάιτ στο οποίο γίνεται εξαιρετική προσπάθεια η οποία είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.
ΥΓ4: Έρχεται τσουνάμι... Και θα δυσαρεστήσει πολλούς...
ΥΓ5: Όχι, δε θα κάτσω να σχολιάσω τις απαράδεκτες χειρονομίες του Πάμπλο... 
ΥΓ6: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Eleni

Γειά σου ΜΑΚ!Ανυπομονώ να αρχίσουν όλα τα τμήματα να μαζεύουν τίτλους.Με την ευκαιρία,στο Osfp.gr,έχουν κάποια λαθάκια στην ενότητα "ΙΣΤΟΡΊΑ" σχετικά με τους τίτλους(πχ τα κύπελλα πόλο είναι 18 και ενώ τα έχουν, γράφουν 17).Υπάρχουν και κάποια άλλα και θέλουν διόρθωση.

-Καλή συνέχεια!

Εικόνα MakTheBet

Ισχύει ότι υπάρχει λάθος, αλλά εντάξει, όλοι άνθρωποι είμαστε... Πιστεύω πως αργά η γρήγορα θα διορθωθεί κι αυτό, όπως και τα υπόλοιπα...

Εικόνα MakTheBet

Εγώ αλλού "κολλάω".. Στο τέλος της σελίδας της ενότητας "ΙΣΤΟΡΙΑ" αναγράφεται το εξής:

"*Ο Ολυμπιακός από την ημέρα ίδρυσης έχει κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους και πανελλήνιες νίκες σε ατομικά αγωνίσματα σ’ αθλήματα όπως αυτό της Κολύμβησης, του Στίβου, της Πυγμαχίας, της Πάλης, της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, της Άρσης Βαρών, της Ιστιοπλοΐας, της Κωπηλασίας, του Κικ Μπόξινγκ, των Καταδύσεων, του Κανόε Καγιάκ και της Ενόργανης Γυμναστικής τόσο σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών όσο και σε επίπεδο Υποδομών".

ΑΡΑ νομιζω (και ελπίζω) πως ο Ερασιτεχνης ΕΧΕΙ το απαραιτητο αρχειο ετσι ωστε καποια στιγμή να ανακοινωσει ΟΛΟΥΣ του τίτλους του Ολυμπιακου, σε ομαδικο και ατομικο επιπεδο. Μακαρι να μας το κρατανε για ..... εκπληξη σε καμια επετειο των 100 χρόνων πχ. Νομιζω γενικα παντως πως αυτο ειναι κατι που πρεπει να γινει απο επισημα χειλη καποια στιγμη στο μελλον.

Εικόνα holland74

Μακάρι να γίνει αυτό ώστε να τελειώνουμε με αυτούς μία και έξω με το θέμα τίτλων....

Εικόνα Eleni

Σύμφωνα με την δική μας έρευνα ως τώρα:Στους ομαδικούς τίτλους(πανελλήνιους,διεθνείς,επίσημους),ο Ολυμπιακός έχει 380 και ο Παναθηναικός 337.

Σε όλους μαζί(ομαδικούς,ατομικούς,επίσημους,ανεπίσημους),ο Ολυμπιακός έχει 1241 και ο Παναθηναικός 794.

Δεν υπολογίζουμε φυσικά ως τίτλους τις σκυταλοδρομίες στο στίβο,τα ομαδικά των αγωνισμάτων σε πινκ πονκ,ξιφασκία,ποδηλασία,κλπ,καθώς αυτά συναθροίζονται βαθμολογικά για να αποδοθεί ο εκάστοτε τίτλος σε κάθε άθλημα.

Στηριχτήκαμε πρώτα απ όλα στους κανονισμούς που διέπουν το κάθε άθλημα,ώστε να τεκμηριώσουμε τίτλους που δεν έχουμε απτά αποδεικτικά στοιχεία.

Για να δώσω ένα παράδειγμα:στη ποδηλασία πίστας για να βγεί κάποιος πρωταθλητής συνυπολογίζονται όλα τα αγωνίσματα(ομνιουμ,μάντισον,σπρίντ,κλπ),συμφωνα με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας.Οι βάζελοι βάζαν τίτλους γενικής,τίτλους πίστας,τίτλους στο σπριντ πίστας ξεχωριστά και τριπλασίαζαν έτσι τους τίτλους τους.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα.

Εικόνα xristoforas

Ελενη τις προαλλες που συζητουσαμε στο youtube,μου εγραψες πως εχουμε 381 τιτλους...τι αλλαξε τωρα και μετρας 380?
τελικα δε μετρας αυτο στην πετοσφαιριση το πρωταθλημα αμμου υπο την αιγια της εσαπ που εγινε το 2015 και το κατακτησαμε? αν ναι τοτε απαντησε μου το εδω ωστε να μετραω 380 τελικα....απαντα παρακαλω γιατι κραταω αρχειο με τα τροπαια μας και θελω να ξερω αν τελικα θεωρεις πως εχουμε 381 ή 380.

Εικόνα Eleni

Γειά σου Χριστόφορε!Ναι 381,απλά δεν το έβαλα γιατί δεν είμαι 100% σίγουρη αν το αναγνωρίζει η ομοσπονδία.Όταν σιγουρευτώ θα το βάλω στους επίσημους πανελλήνιους.

Το βίντεο σου εξαφανίστηκε και δεν το βρίσκω.Γιατί?

Εικόνα xristoforas

επεσε το καναλι μου αλλα το ανεβασα ξανα το βιντεο σε αλλο καναλι..ειχα βαλει 381 γιατι για τοσους καναμε λογο
με vrahomarinaner στη wikipedia (που τον φιμωσε ο πετρουλακης και η ..αντικειμενικη του παρεα..ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΤΗ WIKIPEDIA!!!!)
επειδη σου εχω εμπιστοσυνη...οταν το ανανεωσω (ανεβασω ξανα) το βιντεο δε θα μετραω το πρωταθλημα εσαπ μπιτς βολλευ ανδρων...
αν το μετρας ομως εσυ τοτε θα το μετραω...τεσπα!

οι βαζελοι 337? δηλαδη οπως φαινονται τωρα οι τιτλοι του στη wiki εκτος απο τα λαθη σε ποδηλασια,ξιφασκια,ποδοσφαιρο...σωστα?

Εικόνα Eleni

Σωστά!Στο ποδόσφαιρο δεν έχουν 1 βαλκανικό(όμως μόνο το δικό μας έχει αξία-όλα τα άλλα είναι μάπα)και 1 μεγάλης Ελλάδος.Στην ποδηλασία είναι 7 γενικής(αφου μετά το 1973 που άλλαξε η ομοσπονδία και οι κανονισμοί δεν τους αφορά)και στην Ξιφασκία 13(για περίπου τους ίδιους λόγους).

Διάβασα τη σελίδα του Vrahomarinaner και βρήκα λαβράκια.Όπως το λινκ με το γυναικείο βόλλει,που λέει ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1971(είναι επίσημο ,των ελλήνων διαιτητών πετοσφαίρισης).Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του.

ΥΓ.Μεγάλη νίκη στο μπασκετ σήμερα!Κρίμα για τις γυναίκες.

Εικόνα xristoforas

οκ...380 εμεις...και τωρα συμβαδιζω με εσενα που γνωριζεις τον vrahomarinaner"(μεγαλος γαυρος αλλα ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟΣ στην καταμετρηση των τιτλων οσφπ,παο και οχι οπαδος οσον αφορα την καταμετρηση παντα),με ultras αλλα και με wikipedia (συμβαδιζω με wikipedia υπο την εννοια οτι στο κεντρικο λημμα ΟΣΦΠ ακολουθεις στο τμημα ποδοσφαιρου την παραπομπη: Για πλήρη κατάλογο των τίτλων του τμήματος..οποτε ακομα και με wikipedia τα ιδια λεμε στην ουσια)

στην ποδηλασια του παο δεν πρεπει μετρηθει και ο τιτλος ποδηλασιας ποε 1951?? ρωταω διοτι μετρησες μονο απο 1956 ως 1973..του 1951 το παρελειψες??
για το 1971 ειδα τον καταλογο τιτλων στο λινκ των διαιτητων..αλλα ειχε κανει ερευνα ο Πετρουλακης κι ειχε πει πως κατεκτησαν τροπαιο (απλα δε μας λεει ποιον και ποσο νικησαν στον τελικο)..γιαυτο εκει δεν ξερω αν εχουν 23 ή 24..θελει ξεκαθαρισμα κι αυτο!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΦΩΝΩ-ΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΙΤΛΩΝ
376 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ..ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΤΡΟΠΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΗΜΜΑ ΟΣΦΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΛΗΜΜΑ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΣΦΠ

Εικόνα Eleni

Σιγά μην τους περιμένω μέχρι τότε!Η εσύ ή εγώ θα τα βρούμε νωρίτερα!Έπρεπε να το έχουν ήδη κάνει.Και δεν μ αρέσουν οι προχειροδουλειές.Γιατί να κάνουν παιδιάστικα λάθη?Οι τίτλοι μας είναι η βιτρίνα μας.Να φτιάξουμε ένα μεγάλο τόμο εύχρηστο(και όχι σαν τον "Χρυσό Θρύλο"),με όλα τα τμήματα και με όλους τους τίτλους του συλλόγου μας.Έχω ρίξει(έχουμε καλύτερα)πολύ δουλειά,όπως και συ βέβαια,και όχι μόνο με τα δικά μας ,αλλά και των άλλων συλλόγων.Μακάρι να τα βρείς εσύ πρώτος και να τα πάρουμε από σένα.

Εικόνα MakTheBet

Συμφωνώ εν μέρει, ωστόσο επειδή μιλάμε για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σωματείο με ΤΕΡΑΣΤΙΑ και πολύχρονη ιστορία, για να γίνει κάτι τέτοιο ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο απαιτεί πάρα πολύ χρόνο... Μακάρι να υπήρχε συντονισμένη προσπάθεια και όχι να στηριζόμαστε μόνο σε κάποια λίγα άτομα που έχουν το μεράκι και τον χρόνο να ασχοληθούν...

ΥΓ1: Ετσι για να σου δωσω ενα τυρακι, προσωπικά έχω βρει και εχω τεκμηριωσει περισσοτερους απο 300 ατομικους (και μονο) τιτλους αποκλειστικα για το τμημα του στιβου(!) και περισσότερους απο 50 ατομικους (και μονο) για το τμημα της κολυμβησης... Χώρια και κατι αλλους που αφορουν αθλήματα πυγμαχιας, αρσης βαρων, ενοργανης, καταδυσεων κλπ... Υπαρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ψωμι...

ΥΓ2: Με το θεμα των τιτλων εχουν ασχοληθει πολυ σοβαρα και τα παιδια απο το Ultras.gr... Εκει εχουν καταγεγραμμενους ΜΟΝΟ τους τιτλους για τους οποιους υπαρχει τεκμηριωση... Τσεκαρε το...

Εικόνα koropi48

Ευχαριστούμε αδερφέ για τον κόπο και την πληρότητά σου. Νά σαι καλά.

Εικόνα MakTheBet

Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ανάγνωση αδερφέ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

απροσμενη ηττα για τα κοριτσια στη Σαντορινη. Καλύτερα τωρα.

Εικόνα MakTheBet

Δεν πειράζει.. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και ήταν ένα πρώτης τάξεως μάθημα για όλους (μας) πως κανένα παιχνίδι και κανένας τίτλος δεν είναι δεδομένος αν δεν παίξεις όσο σοβαρά ΠΡΕΠΕΙ να παίξεις... Είμαι σίγουρος πως στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι...