"Καρφί" Μπερτομέου: "Ο Γιαννακόπουλος έκανε σόου για να δείξει στους οπαδούς ότι ενδιαφέρεται"!



Καλησπέρα σε όλους...

Πριν από λίγες ώρες, ο πρώην πλέον CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. έκανε μια δήλωση η οποία για κάποιο λόγο πέρασε -κατά τη γνώμη μου- στα ψιλά, ειδικά από τους "σκληροπυρηνικούς" δημοσιογράφους - αρθρογράφους "πράσινων" προτιμήσεων. 

Στη δήλωσή του αυτή αναφέρθηκε σε διάφορα πεπραγμένα του μπάσκετ, όπως για παράδειγμα το "μπέρδεμα" που έχει δημιουργηθεί με τα "παράθυρα" των φετινών προκριματικών αγώνων και τη συμμετοχή ή μη των αθλητών ομάδων Ευρωλίγκας στους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας. Μεταξύ άλλων, ο πρώην CEO της Euroleague αναφέρθηκε και στη σχέση του με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον οποίο όπως δήλωσε έχει πολύ καλές σχέσεις (!) και ότι οι μεταξύ τους συγκρούσεις ήταν μέρος του σόου (!!) που έδινε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να δείξει στους οπαδούς ότι ενδιαφέρεται (!!!!). 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις δηλώσεις του Μπερτομέου:

«Υπάρχει ένας πρόεδρος, που είναι πολύ ομιλητικός και του αρέσει να μιλάει. Είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, μιλάει με αρκετά ιδιαίτερους τόνους και όρους.
 
Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν του απάντησα ποτέ δημόσια. Επίσης, πρέπει να πω ότι προσωπικά έχω καλές σχέσεις μαζί του! Οι ιδιωτικές συζητήσεις μου μαζί του ήταν πάντα πολύ ευχάριστες και προς τις δύο κατευθύνσεις.
 
Πέρα από αυτό, που είναι μέρος του σόου και έχει ανάγκη να δείξει στους οπαδούς ότι τον ενδιαφέρει, εδώ και 22 χρόνια δεν έχω βιώσει μια κατάσταση σύγκρουσης»

Τι μας λέει λοιπόν ο Μπερτομέου? Ότι παρά τα όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια εκ μέρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς το πρόσωπό του, οι μεταξύ τους προσωπικές σχέσεις στην ουσία είναι πάρα πολύ καλές(!) και οι αυστηρές ανακοινώσεις - κατηγορίες του Έλληνα εφοπλιστή προς τον ίδιο και την Ομοσπονδία της Ευρωλίγκας γενικότερα (θυμίζουμε τις ουκ ολίγες ανακοινώσεις για τη διαιτησία και τις απειλές για οριστική αποχώρηση από το θεσμό -βρε βρε βρε, πως αλλάζουν οι καιροί), ήταν μέρος ενός "σόου", όπως είπε ο ίδιος, το οποίο έκανε ο Γιαννακόπουλος για να δείξει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα και την παρουσία της στη διοργάνωση. 

Με άλλα λόγια, ο Μπερτομέου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γιαννακόπουλος ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα όσο δείχνει, αλλά το κάνει απλά και μόνο για να αφήσει ικανοποιημένους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, καθώς η αλήθεια είναι ότι σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η ομάδα έδειχνε παρατημένη τόσο εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών γραμμών, μπορεί να υπήρχαν και διαφορετικές ... συνέπειες. Μέχρι στιγμής, ο Γιαννακόπουλος δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά δεν έχει διαψεύσει κιόλας το περιεχόμενο των δηλώσεων του Μπερτομέου. Δύσκολο να το κάνει εφόσον ισχύουν, αλλά ακόμα κι αν το κάνει, μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πως δεν είναι ακόμα ένα ... "σόου", από αυτά που δίνει για το "φαίνεσθαι" τα τελευταία χρόνια?....