Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 07.12 έως 13.12.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε και πάλι τα πάντα... Μεγάλες νίκες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, κατακτήσεις τουρνουά αλλά και χρυσών μεταλλίων, και πολλές ακόμα διακρίσεις...
 
Για άλλη μια φορά, είμαστε εδώ για να δούμε όλα τα νέα των ερασιτεχνικών μας τμημάτων αναλυτικά.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Πραγματοποιώντας την καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνισή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 93-58 της Αλούιβεντ Μίσκολτς για την 5η αγωνιστική του Euro Cup στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και παρέμεινε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης την οποία θα διεκδικήσει την ερχόμενη Πέμπτη (15/12) στη Σλοβακία κόντρα στην Γκούντ Έιντζελς Κόζιτσε. 


 
Από κει και πέρα κόντρα στην Αλούιβεντ Μίσκολτς ο Θρύλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με πρωταγωνίστριες την Εβίνα Μάλτση που ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους, την Λινέτα Κάιζερ με 20 και την Ζωή Δημητράκου με 18, έφτασε με μεγάλη ευκολία στην τελική επικράτηση. Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν από την αρχή και διατήρησαν τον έλεγχο πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν μέχρι και 41 πόντους διαφορά πριν την τελική νίκη με +35!.
Μπορείτε να δείτε τα επίσημα στατιστικά των παικτριών μας αλλά και τις δηλώσεις που έγιναν μετά το παιχνίδι στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
Mετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχαμε στροφή προς το εγχώριο πρωτάθλημα. Με κεκτημένη ταχύτητα από την σπουδαία νίκη κόντρα στην Αλούιβεντ Μίσκολτς η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών επικράτησε άνετα με 48 πόντους διαφορά, 90-42, του ΠΑΟΚ στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον «τελικό» της ερχόμενης Πέμπτης (15/12) στη Σλοβακία για να διεκδικήσει την πρόκριση στη φάση των «16» του Euro Cup, κόντρα στη Γκούντ Έιντζελς Κόζιτσε!


 
Την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Αθηναϊκό, για τον θεσμό του Κυπέλλου.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, σημαντική νίκη πέτυχαν οι Κορασίδες της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού απέναντι στην Ηλεκτρούπολη (49-35). Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Χάρη στο εκρηκτικό 3ο δεκάλεπτο (σκορ δεκαλέπτου 22-5), οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν διαφορά ασφαλείας. Στόχος ήταν η νίκη με περισσότερους από 13 πόντους και παρά την χαλάρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο, καλύφθηκε η διαφορά πόντων από τον πρώτο αγώνα. 


 
Επόμενος αγώνας, το Σάββατο 17/12 με αντίπαλο την Ευρυάλη (18:00, ΔΓ Γλυφάδας).
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την έδρα της Κηφισιάς, την οποία κέρδισε με 3-0 σετ, έχοντας στο πλευρό του, 250 οπαδούς του, που έδωσαν δυναμικό παρών, μετέτρεψαν σε Ρέντη το Ζηρίνειο και ώθησαν την ομάδα στη νίκη. Το παρών στον αγώνα έδωσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Μιχάλης Κουντούρης.


 
Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη τους εμφάνιση έως σήμερα στην φετινή Volleyleague, αφού παρουσιάστηκαν πολύ διαβασμένοι όσο αφορά το παιχνίδι των αντιπάλων τους και γνώριζαν πως να απενεργοποιήσουν από τον αγώνα το μεγάλο επιθετικό ατού της Κηφισιάς, τον Βούλγαρο διαγώνιο Γιορντάνοφ. Με  τον Φιλίποφ να διευθύνει μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του και ηγέτες στην επίθεση τους Αγκάμεζ και Τσούπκοβιτς και τους κεντρικούς Νταφ και Κόστα να κάνουν εκπληκτική δουλειά στο φιλέ, τόσο επιθετικά όσο και στο μπλόκ, οι ερυθρόλευκοι  κατάφεραν να επιβληθούν εύκολα, της ομάδας των βορείων προαστείων. 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών μας αλλά και δηλώσεις μετά το παιχνίδι στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία την Τετάρτη (14/12) στις 14:30, υποδέχεται τον Ηρακλή στο Ρέντη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής που διεξάγεται εμβόλιμα.  Μετά τον άνετο και επιβλητικό πέρασμα από την Κηφισιά, οι Πειραιώτες θέλουν να πανηγυρίσουν την 9η νίκη σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα πριν το εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (17/12) με τον Φοίνικα Σύρου.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την 9η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Αίαντα Ευόσμου εκτός έδρας στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α1. Οι «ερυθρόλευκες» που συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις καθώς την Τετάρτη (14/12) υποδέχονται στο Ρέντη την C.S.M. Βουκουρεστίου στο πρώτο τους φετινό παιχνίδι στο Challenge Cup.


 
Η πασαδόρος του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου πέτυχε 7 πόντους με 3 άσσους, 3 μπλοκ και μια επίθεση, ενώ μοίρασε εξαιρετικά το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας . Η Τζίνα Λαμπρούση με 15 πόντους ήταν η πρώτη σκορερ του Θρύλου με 9/12 επιθέσεις 3 μπλοκ και  3 άσσους. Άξιες συμπαραστάτριες οι Λαζάρεβιτς και Μαλασάι με 13 πόντους η κάθε μια και την Τσίμα να ακολουθεί με 11. Η λίμπερο Κονόμη τα πήγε υπέροχα στην υποδοχή με 78% και 67% άριστες. 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών μας αλλά και δηλώσεις μετά το παιχνίδι στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
 
Πάμε τώρα να δούμε τα πεπραγμένα της περασμένης εβδομάδας και σε επίπεδο υποδομών, όσον αφορά τα δύο τμήματα βόλεϊ.
Εντυπωσιακός ο απολογισμός της ακαδημίας βόλεϊ και αυτό το Σαββατοκύριακο, με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής...
 
Σάββατο  10/12/2016 
 
Κορασίδες Α’ 
ΑΟΦ Πορφύρα   -  Ολυμπιακός 1 - 3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
Προπονητής : Σαραντίτης Σπύρος
 
Κορασίδες Β’
Ολυμπιακός - ΑΓΟΓ Ευρυάλη 3 - 1
Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Μελιάδη Μαρία, Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα
Προπονητής : Ζωγραφάκης Μανώλης
 
Κυριακή  11/12/2016 
 
Κορασίδες Δ’
ΑΟΝ Αργυρούπολη - Ολυμπιακός 0 - 3
Βίκτωρ Φαίη, Κουτσονικολή Ευφροσύνη, Κλαριδοπούλου Μαίρη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Πρασσάκη Νεκταρία, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένη, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή, Φέρρα Μαρουσό
Προπονητής : Τσαγκαλίδου Ιωάννα
 
Νεανίδες
ΑΕ Ευριπίδης - Ολυμπιακός 0 - 3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία,
Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη 
Προπονητής : Τσακιρόπουλος Αντώνης
 
Κορασίδες Γ’
ΔΑΣ Δραπετσώνα   -  Ολυμπιακός 0 - 3  
Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος
 
Έφηβοι
Ολυμπιακός - ΔΑΣ Δραπετσώνα 3 - 0
Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Θεοδώρου Σταύρος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Ευάγγελος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: To μήνυμα ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και φέτος στο Champions League έστειλε ο Θρύλος από τη Βουδαπέστη. Με την διοργανώτρια του φετινού Final Six και ισχυρή Ζόλνοκ ο Ολυμπιακός, αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 5-5, σε ένα ματς όπου κάλλιστα θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αφού είχε τον έλεγχο και ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκειά του. Οι ερυθρόλευκοι που στερήθηκαν τις πολυτιμες υπηρεσίες του Θοδωρή Βλάχου ο οποίος απουσίαζε απο τον πάγκο λόγο της αποβολής του στο προηγούμενο ματς δεν βρέθηκαν σε καμία στιγμή πίσω στο σκορ ενώ ισοφαρίστηκαν για πρώτη φορά, 1:45 πριν τη λήξη. 


 
Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό για τον Θρύλο με δεδομένη και την αντιμετώπιση που είχε από την διαιτησία αφού οι αποβολές ήταν 13 υπέρ της Ζόλνοκ και μόλις 6 για τους «ερυθρόλευκους». Ακόμα και έτσι όμως οι Πειραιώτες είχαν εντυπωσιακό ποσοστό αφού «έβγαλαν» τις 12 άμυνες στον παίκτη λιγότερο απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και  μέσα στην έδρα της οποίας είναι πολύ δύσκολο να πάρει αποτέλεσμα κάποια άλλη ομάδα του ομίλου. Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Νις.
Πριν την Ευρώπη πάντως, προηγείται το σπουδαίο εγχώριο εντός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.
 
 
Πόλο Γυναικών: Το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών πλέον θα συνεχιστεί μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας το ΝΟ Ρεθύμνου. 
 
Οι επιτυχίες για την ακαδημία υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού συνεχίζονται, με τις Nεανίδες του Θρύλου να κατακτούν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο 1ο Κύπελλο Χριστουγέννων, ένα τουρνουά περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα, που βοηθάει τους προπονητές να βγάλουν κάποια συμπεράσματα για την πρόοδο των αθλήτριών τους. Το τουρνουά διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης στις εγκαταστάσεις του ομίλου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού και του ΝΟΒ, του ΑΝΟ Γλυφάδας και της ΝΕ Πατρών.


 
Την Παρασκευή οι νεαρές αθλήτριες του Ολυμπιακού, κέρδισαν τις αντίστοιχες της ΝΕ Πατρών με 6-5, ενώ το Σάββατο το πρωί έχασαν από την Βουλιαγμένη με 5-2. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κέρδισαν την Γλυφάδα με 14-5 και προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής, με αντίπαλο την διοργανώτρια Βουλιαγμένη, την οποία κέρδισαν με σκορ 4-3. 
 
 
Κολύμβηση: Όσον αφορά το τμήμα της κολύμβησης είχαμε πάρα πολλές ειδήσεις την εβδομάδα που μας πέρασε.
 
Ξεκινάμε με την επίτευξη πανελλήνιου ρεκόρ από το οποίο συνοδεύτηκε η παρουσία του Απόστολου Χρήστου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Γουίντσορ του Καναδά. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στον προκριματικό των 100μ. ύπτιο  τερματίζοντας σε χρόνο 52.07, ξεπερνώντας το δικό του 52.17 που είχε κάνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 στην Ντόχα του Κατάρ. Με αυτό το χρόνο κατετάγη 20ος, ενώ η 16η προνομιούχος θέση κρίθηκε σε 51.61.
 

 
Περνάμε το μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο, το οποίο σημείωσε ο Δημήτρης Νέγρης με χρόνο 3.48.11, στο Grand Prix Xριστουγέννων που διεξήχθη στο Βόλο. Το ρεκόρ κρατούσε 20 χρόνια από τις 27/1/1996 από τον επίσης  αθλητή του Συλλόγου μας Δημήτρη Μαγγανά με χρόνο 3.49.83.


 
Συνεχίζουμε ... επιστρέφοντας στον Απόστολο Χρήστου που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά, ο οποίος μετά το Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 52.07 στον προκριματικό των 100μ. ύπτιο, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, στα 200μ. ύπτιο. Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε με 1:54.15 στο συγκεκριμένο αγώνισμα, καταρρίπτοντας το δικό του 1:54.70 από το προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Με αυτόν τον χρόνο κατέλαβε την 17η θέση, ενώ στον τελικό του αγωνίσματος περνούσαν οι 8 πρώτοι.


 
Θα κλείσουμε αναφερόμενοι σε όλα τα αποτελέσματα των επιδόσεων των ερυθρόλευκων αθλητών μας που συμμετείχαν στο "Grand Prix Χριστουγέννων 2016". 
 
Αναλυτικά: 
Χρυσά (17): Ρωμανός Αλυφαντής (50μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο), Μαρία Φιλοπούλου (200μ. πρόσθιο, 200μ. μικτή ατομική), Μάρθα Μάτσα (50μ. ελεύθερο), Μαρία Λιώση (100μ. ελεύθερο, 200μ. ελεύθερο), Ντέιαν Γιοβάνοβιτς (200μ. ελεύθερο), Δημήτρης Νέγρης (400μ. ελεύθερο, 1500μ. ελεύθερο), Κέλλυ Αραούζου (400μ. ελεύθερο, 800μ. ελεύθερο), Μαρία Τροχαλάκη (50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο), Νίκος δρόσος (100μ. μικτή ατομική), 4Χ50 Ελεύθερο, 4Χ50 Μικτή ομαδική.
Αργυρά (4): Μαρία Φιλοπούλου (50μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο), Στέλλα Απλαντή (400μ. ελεύθερο, 800μ. ελεύθερο)
Χάλκινα (3): Μαρία Τροχαλάκη (50μ. ελεύθερο), Μάρθα Μάτσα (100μ. ελεύθερο), Ντέιαν Γιοβάνοβιτς (400μ. ελεύθερο)

 
Στίβος: Σήμερα το πρωί, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε όλες τις μεταγραφές της χειμερινής περιόδου όσον αφορά το τμήμα του στίβου. 


 
Εμείς εδώ θα αναφερθούμε μόνο στους αθλητές που ήρθαν και σε αυτούς που αποτέλεσαν παρελθόν.
 
ΗΡΘΑΝ:
· Στεφάν Μαριάν
· Τερζάκη Γεωργία
· Στυλιανός Φιλάϊ
· Αναστασία Κωστοπούλου
· Ιωάννης Χριστοδουλάκης
 
ΕΦΥΓΑΝ:
· Χαράμη Παναγιώτα
· Δημήτρης Θεοδωρακάκος
 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν δύο εγχώριοι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
· 17-18/12/2016 - ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ - OPTIMIST
· 17-18/12/2016 - ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2016 - LASER 4.7,RDL,STD 
 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού που να συμμετάσχει σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.


 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχίες για την Ακαδημία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού, το Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διοργάνωσε η ΑΕΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια  το Σαββατοκύριακο  10 & 11 Δεκεμβρίου.


 
· Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους εφήβους ο Γιώργος Σταματούρος.
· Στις νεανίδες  το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Έλσα Τέρπου,  και το χάλκινο η Γεωργία Χατζάκη.
· Στις κορασίδες  αργυρό μετάλλιο  κατέκτησε  η Παπαδημητρίου Μαλαματένια και χάλκινο η Θεοδώρα Βασιλειάδου
· Στις Παγκορασίδες την πέμπτη θέση κατέλαβε η Χάλαρη Βασιλεία.
 
Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι παίδες Σταματούρος Αλκιβιάδης  και Γιαννούτσος Σωκράτης, η νεάνιδα Οικονόμου Ευαγγελία, οι κορασίδες Κουκουτού Μαίρη και Οικονόμου Ελπίδα καθώς και η  παγκορασίδα  Μαρεμβελιωτάκη Ευαγγελία.
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Λευτέρη Λειβάδη.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Βλαδίμηρου Ναζαρένκο.
 
 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.
 
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ’ αγώνα της 14ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στα Ιωάννινα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα διατήρησε το αήττητο της και μετά από 11 παιχνίδια έχει να επιδείξει 10 νίκες και μια ισοπαλία, όντας μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με +6 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Στα Ιωάννινα ο Ολυμπιακός δέχτηκε και το πρώτο του γκολ στη σεζόν ενώ στην επίθεση έφτασε τα 36!


 
Σ' αγώνα της 13ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στα Βριλήσσια ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία (1-1) από την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός αν και ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. 


 
Σ’ αγώνα της 9ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super league K-15 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στο γήπεδο του «Ηφαίστου» στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 από τον Ατρόμητο Αθηνών. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και παρότι είχε την κυριαρχία στο κέντρο στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ. 

 
Mέσα στην περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
 
· Κ-16: Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 5-0 (Attica Cup)
· Κ-14: Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 2-1 (Attica Cup)
· Κ-12: Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 3-0 (Attica Cup)
· Κ-11: Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 2-1 (Attica Cup)
· Κ-10: Ηνίοχος-Ολυμπιακός 1-2  (Θουκυδίδειο)
· Κ-9: Σχολή Αλίμου-Ολυμπιακός 4-9 (Θουκυδίδειο)
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (12/12) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
Επίσης, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα τρία (33) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Ξέχασα να αναφέρω στο άρθρο και μια άλλη σημαντική εξωαγωνιστική είδηση...

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια αλλαγή όσον αφορά το πόστο του Γενικού Αρχηγού του Ερασιτέχνη, το οποίο ανέλαβε και επίσημα ο Γιάννης Δαλέζιος. Ο Δαλέζιος ασχολείται χρόνια με τον Ολυμπιακό (ήταν γραμματέας για πολύ καιρό), είναι συνεχώς πάρα πολύ κοντά στην ομάδα και με τη νέα ανάληψη των καθηκόντων του, θα επιβλέπει τα τμήματα του Ερασιτέχνη, ώστε να λειτουργούν ακόμα πιο σωστά.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μακ εξαιρετική και υπερπολύτιμη η προσφορά σου στην ενημέρωση του κόσμου του Θρύλου για τα ερασιτεχνικά τμήματα.Εξαιρετικός όπως πάντα.Θα ήθελα μια μικρή χάρη.Να είσαι πιο καυστικός και ειρωνικός στους αντιολυμπιακούς.

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την ανάγνωση αδερφέ...
Όσο για τους αντι-Ολυμπιακούς, ό,τι απάντηση έχω να δώσω, τους τη δίνει η ομάδα μας, σε όλα τα αθλήματα, σε όλες τις ηλικίες...Μας βλέπουν πρώτους παντού, και αυτή είναι η μεγαλύτερή τους τιμωρία...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μακ ακόμα θυμάμαι ένα από τα καλύτερα(αν όχι το καλύτερο)άρθρα σου,το "πουθενά στον κόσμο".Πληρωμένη απάντηση στους αντιολυμπιακούς ΑΡΔ τε και οπαδούς

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/160608/poythena-ston-kosmo

Εικόνα MakTheBet

Με αυτό το άρθρο έχουν σωπάσει αρκετοί λασπολόγοι που άνοιγαν το στόμα τους και έλεγαν ό,τι τους ερχόταν στο κεφάλι...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μιλώντας για λασπολόγους,ένας εξ'αυτών(εκ βορρά,δηλωμένος Παοκτσής)δεν θεωρεί και τόσο σπουδαίο πράγμα το να μας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά,αρκεί να μη χαθεί η γλώσσα!!!Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι άκρως επικίνδυνος,βο(υ)λευτής του (απο)κόμματος του Πάνου (ψε)Κα(σ)μμένου και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι?Είναι υφυπουργός παιδείας!!Κώστας Ζουράρις κυρίες και κύριοι.Και τολμάει να βρίζει τον Θρύλο,μιλώντας για "υπόκοσμο του Ολυμπιακού που επηρεάζει την κυβέρνηση":

http://news247.gr/eidiseis/apisteyth-dhlwsh-zoyrari-kai-na-mas-paroyn-me...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μακ,υπ'όψιν(μιας και πλησιάζει σύντομα το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό) η όμορφη δημοσιογράφος της NOVA(μαζί με τον Γιώργο Συρίγο στην εκπομπή για την Ευρωλίγκα)-παίκτρια φέτος του Αθηναϊκού στο μπάσκετ και πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού(δις,τις σεζόν 2010-2011 και 2015-2016)Δώρα Παντέλη:
http://www.contra.gr/Longread/synenteyksh-ths-dwras-pantelh-sto-contra-g...

"Εγώ μεγάλωσα Παναθηναϊκός. Ο μπαμπάς μου είναι παλαίμαχος παίχτης του Παναθηναϊκού, ο κύριος Δομάζος είναι οικογενειακός μας φίλος, ο θείος μου υπήρξε τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό, οπότε όλη η οικογένεια είμαστε Παναθηναϊκοί. Ο Παναθηναϊκός για μένα είναι οικογενειακή υπόθεση"

Εικόνα MakTheBet

Πανέμορφη η Δώρα, αλλά προτιμώ τη δικιά μας τη Δημητράκου... Όχι επειδή παίζει σε μας, αλλά επειδή τη θυμάμαι από το 2006 όταν και συμμετείχε στα καλλιστεία...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μακ,προφανώς η Δημητράκου θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να έβγαινε Σταρ ή Μις Ελλάς.Μιας και πιάσαμε τις παίκτριες της Α1 Γυναικών που είναι και δημοσιογράφοι,θα αναφερθώ σε μια με τεράστιο αντιολυμπιακό κόμπλεξ.Είναι η παίκτρια της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και δημοσιογράφος(για την ακρίβεια ΑΡΔ με κιτρινόμαυρο παρελθόν) του SDNA,η Μαριάννα Αξιοπούλου(δε τη λες και τόσο όμορφη):

(4η από αριστερά,έχει κλείσει τα 37)
http://www.dafniagioudimitriouwbc.gr/wp-content/uploads/2016/10/a1-Dafni...

Δες και τα 2 άρθρα μου γι'αυτήν:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/161006/marianna-aksiopoyloy-...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/161016/mariannaki-ksexnaei-k...

Εικόνα Γιάννης ο Red

με το νούμερο 9