Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 14.12 έως 20.12.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε και πάλι αρκετά και ενδιαφέροντα σε όλα τα επίπεδα... Ανάμεσα σε αυτά πάντως είχαμε και ένα δυσάρεστο γεγονός, το οποίο είναι ο αποκλεισμός του τμήματος μπάσκετ γυναικών από τη συνέχεια του EuroCup...
 
Επειδή όμως είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ως σύλλογος διατηρούμε περισσότερα από 20 τμήματα, κάτι που δε μας "επιτρέπει" να μένουμε μόνο σε ένα άθλημα, πάμε να δούμε αναλυτικά την ειδησεογραφία όλων των ερασιτεχνικών μας τμημάτων...
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την παρουσία στο Euro Cup, χάνοντας την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Γκούντ Έιντζελς Κόζιτσε. Η πρώτη συμμετοχή του τμήματος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν συνοδεύτηκε από την συνέχεια στην επόμενη φάση, με τις «ερυθρόλευκες» να γνωρίζουν την ήττα στη Σλοβακία με 72-59.  Η απειρία στοίχισε στον Ολυμπιακό που έφτασε να διεκδικεί μια ιστορική πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα.


 
Οι «ερυθρόλευκες» που 1:32 πριν τη λήξη του αγώνα μείωσαν στους 9 πόντους (68-59) με τρίποντο της Ζωής Δημητράκου, δεν κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά στο -7, γεγονός που τους αρκούσε για να πανηγυρίσουν την πρόκριση με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Ο στόχος της πρόκρισης δεν επιτεύχθηκε αλλά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια σειρά από καλές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και σημείωσε τρεις νίκες σε έξι ματς, μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας τη νέα χρόνια και με δεδομένη την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την φετινή παρουσία στου Eurocup.


 
Μετά το τέλος των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού έκανε στροφή προς τις εγχώριες υποχρεώσεις και συγκεκριμένα στο Κύπελλο, καθώς το Σάββατο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό.
Tην πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλου Ελλάδας εξασφάλισε η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 73-51 του Αθηναϊκού στον προημιτελικό που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» που νίκησαν και την… κούραση από το ματς με την Γκουντ Έιντζελς, ενώ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού η Τζόνσον, έκαμψαν την αντίσταση του Αθηναϊκού, εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση του θεσμού. Το Final -4 θα διεξαχθεί το διάστημα 24 με 26 Μαρτίου και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την 2η διαδοχική κατάκτηση του Κυπέλλου.


 
Πλέον ακολουθεί η διακοπή των εορτών με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε την Τερψιθέα.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, την ήττα με 36-35 γνώρισε η ομάδα των κορασίδων του Ολυμπιακού στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, από την ομάδα της Ευρυάλης. Αν και τα κορίτσια του Θρύλου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα, δεν τα κατάφεραν τελικά να πάρουν την νίκη, αφού η χαλάρωση που ήρθε στο τέταρτο δεκάλεπτο επέτρεψε στην Ευρυάλη να κάνει ένα σερί 12-2, το οποίο ήταν αρκετό για να τους στερήσει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τις έφερνε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της ανόδου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα εφικτή.

 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την απόλυτα νικηφόρα πορεία του χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια, συνέχισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 3-1 σετ του Ηρακλή στο Ρέντη για την 9η αγωνιστική που διεξήχθη εμβόλιμα την περασμένη Τετάρτη. Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν χωρίς τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο οποίος προφυλάχθηκε λόγω ενός μικροτραυματισμού (διάστρεμμα ελαφριάς μορφής), έκαμψαν την αντίσταση του Ηρακλή ο οποίος βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και σημείωσαν την 9η νίκη σε ισάριθμα ματς. Πρωταγωνιστές της «ερυθρόλευκης» επικράτησης ήταν ο Άθος Κόστα που ολοκλήρωσε τις 10 από τις 12 επιθετικές του προσπάθειες και ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς με 21 πόντους που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού.


 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, την 10η νίκη σε ισάριθμα ματς πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού που πέρασε νικηφόρα με 3-2 σετ από την έδρα του Φοίνικα Σύρου.  Παρά την πρώτη βαθμολογική απώλεια ο Θρύλος εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στα δυο πρώτα σετ τα οποία κέρδισαν άνετα και παρότι δεν είχε αγωνιστεί ουσιαστικά μέχρι τότε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ (προφυλάχθηκε λόγω διαστρέμματος). 


 
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των «ερυθρολεύκων» και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί ανέλαβε δράση ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο, με δικό του μπλοκ ισοφάρισε σε 9-9 (από 7-9), έδωσε με άσο το προβάδισμα στον Ολυμπιακό 10-11 και με δυνατό καρφί έγραψε το 15-13 με το οποίο οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση του Φοίνικα Σύρου.
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμενη για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Κύζικο.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Θρύλος επικράτησε με 3-0 σετ της κατόχου του Challenge Cup, C.S.M. Bουκουρεστίου στο Ρέντη και απέκτησε προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία την Τετάρτη στις 11 Ιανουαρίου.  Οι «ερυθρόλευκες» παρά την πολύ σημαντική απουσία της βασικής διαγωνίου Σάσκια Χίπε, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης υποχρεώνοντας σε ήττα την κάτοχο του τίτλου και χρειάζονται δυο σετ στο δεύτερο παιχνίδι για να πανηγυρίσουν μια πολύ σπουδαία πρόκριση.


 
Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ενθουσίασε με την απόδοσή της τον κόσμο που βρέθηκε στο Ρέντη και πήρε την τεράστια νίκη με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσε, ξεπερνώντας το πρόβλημα από την απουσία της Χίπε  και ξεκίνησε ιδανικά την παρουσία της στους «32» της διοργάνωσης.
Η συνέχεια περιελάμβανε στροφή στο εγχώριο πρωτάθλημα. Με κεκτημένη ταχύτητα από την ιδανική πρεμιέρα στο Challenge Cup κόντρα στη C.S.M. Βουκουρεστίου,  η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου επικράτησε δια… περιπάτου της ΑΕΚ με 3-0 σετ και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στο πρώτο μισό της σεζόν, απολαμβάνοντας πλέον την μοναξιά της κορυφής με δυο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό που ηττήθηκε από τον Πανναξιακό στη Νάξο. Oι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν μια ακόμα καλή εμφάνιση στην αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής, που διεξήχθη στο Ρέντη σημειώνοντας την 10η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. 


 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟ Θήρας.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα πεπραγμένα της περασμένης εβδομάδας και σε επίπεδο υποδομών, όσον αφορά τα δύο τμήματα βόλεϊ.
Τα αποτελέσματα των τμημάτων της Ακαδημίας βόλεϊ στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 17/12/2016
 
Παίδων
Ολυμπιακός  - ΑΣ Ακάδημος 3 - 0
Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, , Μπαρμπούνης Σπύρος, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος 
 
Κορασίδες Α’
Ολυμπιακός  - ΑΟΝ Αργυρούπολης 3 - 0   
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
Προπονητής : Σαραντίτης Σπύρος
 
Κυριακή 18/12/2016
 
Κορασίδες Δ’
Ολυμπιακός - ΑΟΦ Πορφύρας 2 - 3   
Βίκτωρ Φαίη, Κουτσονικολή Ευφροσύνη, Κλαριδοπούλου Μαίρη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια,Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένη, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή, Φέρρα Μαρουσό
Προπονητής : Τσαγκαλίδου Ιωάννα 
 
Κορασίδες Γ’
Ολυμπιακός - ΓΣ Πανιώνιος 3 - 0  
Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος 
 
Νεανίδες
Ολυμπιακός - ΑΟΦ Πορφύρας 3 - 0
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
Προπονητής : Σαραντίτης Σπύρος 
 
Κορασίδες Β’
Ολυμπιακός - ΟΦΑ Απολλώνιος 3 - 0 
Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Μελιάδη Μαρία, Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα
Προπονητής : Ζωγραφάκης Μανώλης 
 
Έφηβοι
ΑΣ Ακάδημος – Ολυμπιακός 0 - 3
Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Θεοδώρου Σταύρος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Ευάγγελος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στο κάλεσμα του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού, για τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες σε άπορες οικογένειες.  Στο πλαίσιο της Κοινωνικής προσφοράς ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη δράση στην οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά και πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στο φιλανθρωπικό Τουρνουά που διοργανώθηκε την Κυριακή  στις νέες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Πλαζ Βοτσαλάκια!

 
 
Πόλο Ανδρών: Την 103η διαδοχική νίκη του στις εγχώριες διοργανώσεις πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 10-4 της Βουλιαγμένης και έκανε το «7Χ7» στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες μετά την σπουδαία εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ζόλνοκ, διεύρυναν το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί που «τρέχουν» εδώ και 3,5 περίπου χρόνια εντός συνόρων.


 
Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που είχε ηττηθεί η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, εντός συνόρων ήταν στις 8 Μαΐου του 2013, στον 1ο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος με 7-5 από την Βουλιαγμένη. Στη συνέχεια όμως κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-1 στη σειρά των τελικών. Από την τελευταία φορά που δεν κέρδισε ο Θρύλος μετράει, με τη σημερινή, 103 συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις, εκ των οποίων, 91 στο πρωτάθλημα και 12 στο Κύπελλο.

Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμενη για την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας το ΝΟ Πατρών. Μια μέρα νωρίτερα όμως προηγείται το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Νις, την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα εντός έδρας.
Θυμίζουμε πως τα πρωταθλήματα υποδομών θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
 
Πόλο Γυναικών: Το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών πλέον θα συνεχιστεί μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας το ΝΟ Ρεθύμνου. 
Σε άλλα νέα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον προκριματική φάση της Euroleague στο πόλο Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να τίθεται επικεφαλής του τρίτου ομίλου και να αναλαμβάνει την διοργάνωσή του, στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά  «Π. Καπαγέρωφ». Μαζί με τον Ολυμπιακό, στο 3ο γκρουπ κληρώθηκαν η Ντουναϊσβάρος από την Ουγγαρία, η Ουτρέχτη από την Ολλανδία και η Λιλ από την Γαλλία.


 
Οι αγώνες των συνολικά τεσσάρων ομίλων θα διεξαχθούν 13 με 15 Ιανουαρίου και από αυτή την διαδικασία προκρίνονται οι δυο πρώτοι κάθε γκρουπ. Στην συνέχεια οι ομάδες που έχουν τερματίσει στην πρώτη θέση θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ αγώνες, με μια εκ των ομάδων που έχουν τερματίσει στην δεύτερη θέση, εκτός φυσικά από την ομάδα του δικού της ομίλου. Οι νικητές των νοκ άουτ αγώνων προκρίνονται στο Final Four της Euroleague και οι ηττημένοι στο Final Four του Len Trophy.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους ομίλους και τις ομάδες που τους αποτελούν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
Θυμίζουμε τέλος, πως τα πρωταθλήματα υποδομών θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
 
Κολύμβηση: Ο σπουδαίος αθλητής του Ολυμπιακού, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι αυτός που κέρδισε το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι». Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον 36χρονο πρωταθλητή  με το εν λόγω βραβείο για το 2016, στη γιορτή των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού, που έγινε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

 
 
Στίβος: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 

 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν δύο εγχώριοι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
 
· 27-30/12/2016 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- 6TH INTERNATIONAL REGATTA - OPTIMIST-LASER RDL/4.7
· 27-30/12/2016 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP - OPTIMIST-LASER STD/RDL/4.7-RS:X
· 27-30/12/2016 - BLUE GREECE CUP 2016 - OPTIMIST
 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού που να συμμετάσχει σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
  
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Όσον αφορά τα πρωταθλήματα του πινγκ πονγκ σε άνδρες και γυναίκες, να πούμε πως ακολουθεί η διακοπή των Χριστουγέννων με τις επίσημες υποχρεώσεις των δύο υποτμημάτων να είναι προγραμματισμένες για μετά την αλλαγή του χρόνου.
Ενημερωτικά και μόνο να πούμε πως στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής για το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που θα διεξαχθεί στην Πάτρα σε κάποιες εβδομάδες από τώρα.

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 
 

 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Λευτέρη Λειβάδη.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του αρχιπροπονητή Βλαδίμηρου Ναζαρένκο.

 
 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 15ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού και παραμένοντας αήττητος και πρώτος! Η ομάδα του Βασίλη Βούζα μετά από 12 αγώνες έχει να επιδείξει 11 νίκες και 1 ισοπαλία και θα "κλείσει" τις υποχρεώσεις της στο 2016 την Τετάρτη με τον εξ αναβολής αγώνας της 1ης ημέρας με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ρέντη. 


 
Σ' αγώνα της 14ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και έκλεισε με νίκη το 2016. Η ομάδα του Τάσου Θέου έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Αστέρας είχε και εκείνος τις ευκαιρίες του αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. 


 
Σ' αγώνα της 10ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός και ο Πλατανιάς έμειναν στο 0-0 και μακριά από την πρώτη θέση που οδηγεί στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι αλλά γι' ακόμη μια φορά είχε δυσκολία στο σκοράρισμα και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε χωρίς γκολ. 

 
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγωνων που έδωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε τα υπόλοιπα τμήματα υποδομών της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Ολυμπιακού.
 
· Κ-9: Ολυμπιακός-Δάφνη Παλαιού Φαλήρου 9-3 (Θουκυδίδειο)
· Κ-10: Ολυμπιακός-Τράχωνες 4-1 (Θουκυδίδειο)
· Κ-12: Ολυμπιακός-Εθνικός 3-0 (Αttica Cup)
· Κ-13:  ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2 (Attica Cup)
· Κ-14: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 (Attica Cup)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (19/12) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τέσσερις (4) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
Επίσης, έχουμε κατακτήσει εννιά (9) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα τρία (33) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Τις επόμενες ημέρες θα ανεβεί το τελευταίο άρθρο για το 2016 όπου θα γίνει ένας σύντομος απολογισμός όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη και μετά θα υπάρξει μια .... διακοπή λόγω εορτών, να ξεκουραστούμε κι εμείς λίγο γιατί την Άνοιξη πάλι θα πάθουμε ... υπερκούπωση και πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας...
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, καλά Χρστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία πάνω απ'όλα...
 

Σχόλια

Εικόνα holland74

Συγχαρητήρια ξανά για τον τόσο κόπο να συγκεντρώνεις ΟΛΑ τα νέα του Συνδέσμου σε ένα άρθρο...Μεράκι, αγάπη...Μπράβο ρε μάγκα...

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια αδερφέ...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη,εξαιρετικός και ακριβής όπως πάντα.Την ίδια στιγμή,ο "πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός" αποκλείστηκε από το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών,χάνοντας από τη Νίκη Λευκάδας με 59-49 εκτός έδρας,έφερε 7-7 με τη Χίο εκτός έδρας και 2 ξένοι παίκτες του Παναθηναϊικού(Ντούσαν Βάσιτς,Ρόμπιν Λίτχουντ)την κάνουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και επίσης έχασε με 3-1 σετ από τον Πανναξιακό στη Νάξο στο βόλεϊ γυναικών

Και το καλύτερο?Φαααααααααααααααααααππππππππππππππππαααααααα από τα πραγματικά δικαστήρια(και όχι από τηλεδίκες στο ΣΚΑΪ).Ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο και Θωμαϊδη:
http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/panathinaikos/poinh-fylakis...

"Ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο!
Τελ. ανανέωση : Δεκεμβρίου 20 2016 18:30

Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικίου Πειραιά, καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, καθώς και ο δημοσιογράφος της εκπομπής "Δίκη στον ΣΚΑΙ" Κυριάκος Θωμαΐδης.

Η ποινή αφορά την κατηγορία της προσβολής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως και για παραβίαση δικαστικής απόφασης από την ίδια τηλεοπτική εκπομπή.

Στο μεταξύ, σήμερα (Τρίτη, 20/12), με άλλη απόφαση του Δικαστηρίου οι προαναφερθέντες καταδικάστηκαν και σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, πάλι για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για άλλη εκπομπή της "Δίκης στον ΣΚΑΙ". Και στις δύο υποθέσεις, μηνυτής ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. "

http://www.sportit.gr/ektakto-pines-filakisis-gia-alafouzo-thomaidi/

http://instasport.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%86%CF%85%CE%BB%C...

http://www.sport24.gr/media/poinh-fylakishs-gia-alafouzo.4441618.html

http://www.gazzetta.gr/football/article/1023663/poines-gia-alafoyzo-kai-...

http://www.parapolitika.gr/article/pini-filakisis-gia-alafouzo-ke-thomadi

Στο Αλαφουζικό ΣΠΟΡ FM όπως και στο SDNA αγνοείται η είδηση.Δεν αντέχεται η αλήθεια

Να πληρώσουν για όλα οι απατεώνες. Και μακάρι να τους δούμε να σαπίζουν στα σίδερα.Είχαν συνηθίσει σε καθεστώς ατιμωρησίας, αλλά αυτή τη φορά θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και παραβίαζαν δικαστικές αποφάσεις.Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες...

Εικόνα MakTheBet

1) Το οτι το περιβοητο "Πρωταθλητης σ' όλα τα σπορ παντοτινός" έχει γίνει ανέκδοτο εδώ και χρόνια δε χρειάζεται και πολύ ανάλυση... Τα βλέπουμε κάθε χρόνο... Οι άνθρωποι έχουν να βγουν Ευρώπη όσον αφορά τα ερασιτεχνικά κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια, δεν αντέχουν οικονομικά ούτε τα αεροπορικά, ούτε τα ξενοδοχεία ούτε τίποτα...

2) Για να είμαι δίκαιος -...- το sdna εκανε αναφορα στο γεγονος της ποινης των δυο ... εξυγειαντων. Αλλα φυσικά δεν ξέχασε να αναφέρει πως "...οι ποινές είναι εφέσιμες, εξαγοράσιμες και από την στιγμή που βρίσκονται σε πρώιμο δικαστικό στάδιο αναμένεται να «τραβήξουν» για πολλά χρόνια...." έτσι για να μειωθεί κάπως η σημαντικότητα της είδησης... Ενταξει, δε μπορουν να κανουν και το ασπρο - μαυρο...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για το sdna έγραψα την ώρα που έγραψα το σχόλιο.Μετά από μερικές ώρας είδα ότι το ανέφεραν.Όμοια(λες και το έγραψε το ίδιο χέρι)και στο Αλαφουζικό ΣΠΟΡ FM.

Εικόνα MakTheBet

Ε ναι ρε συ, περιμενες κατι καλύτερο?

Εικόνα Γιάννης ο Red

Προφανώς και όχι

Εικόνα MakTheBet

Είδες αφιέρωμα περί sdna και Σαββίδη?

Εικόνα Γιάννης ο Red

Παραλίγο να ξεχάσω:http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/161220/neo-klemmeno-protathlima-bazeloy-stin-pygmaxia

Εικόνα MakTheBet

Τι να πρωτοσχολιασω αδερφε... Τα ξερουμε, τα βλεπουμε... Το μεγαλυτερο κλάμα ήταν το 2014 όταν το νεοσυσταθεν τότε τμήμα μπέιζμπολ που ίδρυσε ο ΠΑΟ πήρε πρωτάθλημα στα χαρτιά χωρίς να δώσει καν αγώνες στους τελικούς... Ακομα διαμαρτυρεται ο Αρης... Κι ενω υποτιθεται ειχαν πεισει καποιους οτι η ομαδα τους που αποτελουνταν με πανω απο 30 αθλητες ηταν ετοιμοι να σαρωνει τους εγχωριους τιτλους, λιγους μηνες μετα το τμημα διαλυθηκε... Οχι τιποτα αλλο, αλλα πανω που η sportday ειχε βαλει και ειδικη ενοτητα ειδησεογραφιας στο μπειζμπολ διαλυθηκε το πρασινο αυτο τμημα χαχαχαχα τι να πεις...