Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.01 έως 24.01.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Άλλη μια ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα ερυθρόλευκα ερασιτεχνικά μας τμήματα να συνεχίζουν την προσπάθειά τους να διατηρήσουν την σημαία της ομάδας μας ψηλά.
 
Πάμε λοιπόν να δούμε τα νεότερα όλων των τμημάτων μας.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού η οποία πέρασε νικηφόρα με 79-59 από την έδρα του Αθηναϊκού στο Κλειστό της Εργάνης στον Βύρωνα.  Οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν την 11η νίκη τους σε ισάριθμα ματς και αναδείχθηκαν και τυπικά πρωταθλήτριες Χειμώνα, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους. 

Με την επικράτηση κόντρα στον Αθηναϊκό, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 39 νίκες σε 39 παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις από την περσινή σεζόν.  Κατά τα λοιπά πρώτη σκόρερ στην αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό αναδείχθηκε η Λικέντρα Τζόνσον με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ ακολούθησε στο σκοράρισμα η Στέλλα Καλτσίδου με 17.  



 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, όπου και θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Άρη.
 
Σε επίπεδο υποδομών, παρά το άσχημο ξεκίνημα των πρώτων πέντε λεπτών στην αρχή του αγώνα , οι Κορασίδες της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού, βρήκαν γρήγορα τον ρυθμό τους και επικράτησαν εύκολα με 70-37 του Αετού Καλλιθέας. Επόμενος αγώνας, το Σάββατο 28/1/2017, με αντίπαλο την ΑΕ Καλλιθέας (20.00, στο ΣΕΦ).


 
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: H ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε καθώς οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 3-1 σετ από την Ούγκρα Σουργκούτ στη Ρωσία η οποία κάλυψε το 3-2 με το οποίο είχε νικήσει η ομάδα μας στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού καθώς μετρούσε 16 νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. 


 
Οι Πειραιώτες δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και με εξαίρεση το δεύτερο σετ, το οποίο πήραν με 25-17 και ισοφάρισαν σε 1-1, έμειναν εκτός συνέχειας του Cev Cup από την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης. Στο 4ο σετ ο Ολυμπιακός πλησίασε σε 19-16 αλλά η προσπάθεια του να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει το ματς στο  τάι μπρέικ, δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Σουργκούτ πήρε το 4ο σετ με 25-18 και μαζί το εισιτήριο για τη φάση των «8».


 
Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, είχαμε επιστροφή στις νίκες για την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 3-0 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Ρέντη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας τους στην Ευρώπη, εξαιτίας της ήττας από την Σουργκούτ στη Ρωσία, «ξέσπασαν» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και διεύρυναν την απόλυτα νικηφόρα πορεία τους στην Ελλάδα. 


 
Σήμερα η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στις 19:00 στο Ρέντη στα πλαίσια του ημιτελικού του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μετά τη σπουδαία πρόκριση στους «16» του Challenge Cup κόντρα στην C.S.M. Βουκουρεστίου, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου, συνέχισε την νικηφόρα και εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει το τελευταίο διάστημα, επικρατώντας άνετα με 3-0 σετ της Θέτιδας Βούλας.  Οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν τη 12η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα, ως μόνες πρώτες στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο ματς με τη Θέτιδα Βούλας, πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Σάσκια Χίπε με 14 πόντους (9/20 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ) και ακολούθησαν στο… σκοράρισμα με 13 η Τζίνα Λαμπρούση και με 8 η Κατερίνα Γιώτα και η Ζένια Τσίμα.


 
Λίγες μέρες αργότερα, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα του Α.Ο. Μαρκόπουλου σε βάρος του οποίου επικράτησε με 3-0 σετ και πλέον στρέφει την προσοχή της στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Challenge Cup  με αντίπαλο την Τσανάκλε στην Τουρκία (24/1, 16:00).  Κατά τα λοιπά η αναμέτρηση με τον Α.Ο. Μαρκόπουλου ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση (στις 19:00 αντί για τις 18:00) και ο Ολυμπιακός (που αγωνίστηκε χωρίς την Άνα Λαζάρεβιτς) δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της γηπεδούχου ομάδας με πρώτη σκόρερ την Σάσκια Χίπε η οποία ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους ενώ ακολούθησε η Μαλασάϊ με 13 έχοντας και 5 άσους!


 
Σε άλλα νέα, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του ελληνικού Κυπέλλου Γυναικών. 


 
Βάσει των αποτελεσμάτων της κλήρωσης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε αγώνα νοκ άουτ εκτός έδρας, τον νικητή του ζευγαριού Πανιώνιος-ΓΑΣ Μεσσαράς την Τετάρτη 1Φεβρουαρίου 2017.  Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε στην διαδικασία της κλήρωσης ο team manager της ομάδας βόλεϊ Γυναικών, Νίκος Κατσιούρας.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα μπιτς βόλει του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: Με τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του που ταξίδεψαν από Ελλάδα και εξωτερικό ο Θρύλος πέρασε θριαμβευτικά από το Βερολίνο, επικρατώντας της Σπαντάου με 6-11 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Len Champions League και παρέμεινε στην 1η θέση του ομίλου την οποία μοιράζεται με την Ζόλνοκ.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» που έπαιξαν και για τον κόσμο τους, όπως ζήτησε ο Θοδωρής Βλάχος στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του  αγώνα, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, με απόλυτη σοβαρότητα και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.  Κάπως έτσι πανηγύρισαν την τρίτη φετινή νίκη τους στην Ευρώπη και παραμένουν αήττητοι, συνεχίζοντας την πολύ καλή παρουσία τους.


 

Λίγες μέρες αργότερα, νικηφόρο όπως αναμενόταν και άνετο ήταν το πέρασμα της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού από την Χίο καθώς συνοδεύτηκε από την επικράτηση με 18-4 κόντρα στον ΝΟ Χίου για την 11η αγωνιστική με την οποία ολοκληρώθηκε ο Α’ Γύρος του πρωταθλήματος.  Οι «ερυθρόλευκοι» που ταξίδεψαν αυθημερόν στη Χίο και χωρίς τους Γιόζιπ Πάβιτς, Μλάνταν Γιάνοβιτς, Άλμπερτ Εσπανιόλ, Μανώλη Μυλωνάκη δεν συνάντησαν δυσκολίες και αποθεώθηκαν από τον κόσμο του Θρύλου που έδωσε δυναμικό παρών στο Κολυμβητήριο «Ιωνικό» της Χίου. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης με 5 τέρματα και ακολούθησαν με 4 ο Γενηδουνιάς, με 3 ο Αργυρόπουλος, με 2 ο Πρέκας και οι Μπούσλιε, Κολόμβος, Μουρίκης που σκόραραν από μια φορά.


 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ.
 
 
Πόλο Γυναικών: Μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο μίτινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλική Πάντοβα, στην προημιτελική φάση της Euroleague, στον δρόμο της για το Final4.

Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στον Πειραιά, το Σάββατο 11 Μαρτίου. Οι νικητές της προημιτελικής φάσης θα περάσουν στο Final4 της Euroleague το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29-30 Απριλίου, ενώ οι ηττημένοι, στο Final4 του LEN Trophy, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Απριλίου.
 

Σε επίπεδο υποδομών, οι Νέες Γυναίκες της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, προκρίθηκαν ως πρώτες στην Β’ φάση (τελική) του Πρωταθλήματος με το απόλυτο των  4 νικών στους 4 αγώνες που διεξήχθησαν στα κολυμβητήρια της Νέας Σμύρνης και του Αλίμου. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 10-5 του Πανιωνίου, με 12-5 του Ν.Ο. Χίου, με 12-8 του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας και με 14-3 του Ιωνικού.


 
Η σύνθεση των Νεανίδων του Ολυμπιακού: Μικέλα Πουλοπούλου, Ξένια Πέττα, Σήλια Λογοθέτη, Βικτωρία Ζοφώλη, Ειρήνη Νίνου, Κατερίνα Λιαπάκη, Σταυρούλα Εξαρχάκου, Αλεξάνδρα Ακριτίδου, Παναγιώτα Νίνου, Δήμητρα Γερολύμου, Αγγελική Φερμάνη, Ευαγγελία Ρουμελιώτη, Σταυρούλα Ζαχαρία, Κατερίνα Μπαξεβανάκη, Δέσποινα Ποδαρά, Δέσποινα Γιαμπασάκου, Ακριβή Κόντου, Νικολέτα Κουνέλη, Ελένη Μπινιάρη, Ζένια Φραγκάκη.
 
 
Κολύμβηση: Η αγωνιστική ομάδα του Συλλόγου μας έλαβε μέρος με 44 αθλητές - τριες στην  Ημερίδα Ορίων που διοργάνωσε ο Ν.Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ '78 στο κολυμβητήριο της Νίκαιας  20-22/1/2017.

 
ΑΝΔΡΕΣ (26): Χρήστου Απόστολος, Μαρκόζης Κων/νος, Φωκαϊδης Αντώνης, Νέγρης Δημήτρης, Παντής Παντελής,  Γεωργακόπουλος Ανδρέας, Δημητριάδης Αλέξανδρος, Καλαντζής Βαγγέλης, Γρίβας Παναγιώτης, Σιταρόπουλος Στέλιος, Ευαγγέλου Γιώργος, Μπούνταλης Αναστάσης, Καψοκόλης Παναγιώτης, Πιτσάκης Μαχαίρας Μανώλης, Κότσιαρης Σπύρος, Μπάρμπας Δημήτριος, Αλογάκος Παναγιώτης, Γκέλης Δημήτρης, Μεσίσκλης Γιώργος, Κυριάκου Κυριάκος, Καρακαϊδός Χαρίλαος, Αθανασίου Νίκος, Μαυροδήμος Γιώργος, Τσορώνης Θάνος, Ζαφειρόπουλος Θάνος.
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ (18):  Λιώση Μαρία, Αραούζου Κέλλυ, Λέμπλ Ηλέκτρα, Απλαντή Στελλίνα,  Παρλιάρου Φωτεινή, Χαλκίδου Λυδία, Κιμίνου Φραγκίσκα, Γκελντή Ειρήνη, Μασαλή Άννα - Παντελία, Μενελάου Εύη, Κυριλή Αναστασία, Παυλοπούλου Γεωργία, Μάτσα Μάρθα, Γεωργακοπούλου Χριστίνα, Ρώτα Χριστίνα, Γιαρένη Αφροδίτη, Φιλοπούλου Μαρία, Καλύβα Βιολέτα.
 
 
Στίβος: Το περασμένο Σάββατο 21 Ιανουαρίου είχαμε την ημερίδα Κλειστού Στίβου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Στη συγκεκριμένη ημερίδα είχαμε ανάμεσα στους συμμετέχοντες και αθλητές του Ολυμπιακού τους οποίους θα αναφέρουμε έτσι πληροφοριακά:

 
ΑΝΔΡΕΣ (3): Κουτσούκης Στέργιος, Τριβυζάς Παναγιώτης, Μυλωνάς Αλέξανδρος
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ (1): Μανουσιάδου Κλειώ
 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr) ήταν προγραμματισμένοι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Διασυλλογικοί Αγώνες Optimist-Laser 4.7 ωστόσο αναβλήθηκαν. Παρ'όλα αυτά θα υπάρξει αγωνιστική δράση καθώς θα διεξαχθούν αγώνες στα πλαίσια του "Χειμερινού Κυπέλλου 2017" χωρίς ακόμα πάντως να γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού οι οποίοι ενδεχομένως να συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ (canoekayak.gr) οι επίσημες εγχώριες διοργανώσεις ξεκινούν στις αρχές Απριλίου.

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΓΑΣΕ στην Ελευσίνα, η προκριματική φάση του Ατομικού Εφηβικού και Νεανίδων, στο οποίο συμμετείχαν 8 αθλητές και 8 αθλήτριες των ακαδημιών μας.  


 
Στη τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στη Καβάλα στις 8-10 Απριλίου 2016 προκρίθηκαν:
 
α. Απευθείας (λόγω ότι βρίσκονται στους έξι πρώτους καλύτερους αθλητές και στις τέσσερις καλύτερες αθλήτριες του ελληνικού Ranking Lis) οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος και Γιώργος Σταματούρος καθώς και οι νεάνιδες Έλενα Σοφρά και Έλσα Τέρπου.
β. Μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, οι Χατζάκης Μιχάλης, Σταματούρος Αλκιβιάδης , Γιαννούτσος Σωκράτης, Χατζάκη Γιωργία, Οικονόμου Ευαγγελία, Κουκουτού Μαίρη και Παπαδημητρίου Μάλαμα.
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους. Στην επίσημη σελίδα των πολεμικών τεχνών του Ολυμπιακού στο facebook μάλιστα αναρτήθηκε και ένα μικρό βίντεο από την πρωινή προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων και sparing. Το εν λόγω βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ: 

 
 
Ταε Κβο Ντο: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του αρχιπροπονητή Βλαδίμηρου Ναζαρένκο.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 17ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης και διατηρήθηκε πρώτος και αήττητος! 


 
Σ' αγώνα της 15ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά (γήπεδο Αλικιανού) ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 του Πλατανιά και διπλασίασε τις νίκες του μέσα στο 2017. 


 
Σ' αγώνα της 11ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο Κορωπί ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και πέτυχε την 2η νίκη της επί του Παναθηναϊκού μέσα σε μια εβδομάδα.Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 30' ο Σουρλής με πλασέ έπειτα απο ασίστ του Γεωργακόπουλου. 


 
 
Τις ημέρες που μας πέρασαν, κάποια από τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα ποδοσφαίρων νέων του Ολυμπιακού έδωσαν αρκετούς αγώνες, φιλικούς αλλά και επίσημους.
 
· Κ-10: Ακαδημία Μπατίστα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Θουκυδίδειο)
· Κ-9: Τράχωνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 0-4 (Θουκυδίδειο)
· Κ-14: Οδηγήτρια - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 0-2 (ΕΠΣ Πειραιά Παίδων)
· Κ-14: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 0-0 (Αttica Cup)
· Κ-13: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 1-0 (Αttica Cup)
· Κ-12: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 1-1 (Αttica Cup)
· Κ-11: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 1-4 (Αttica Cup)
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (23/01) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τέσσερις (4) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαέξι (16) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές"
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα έξι (36) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα...

Σχόλια

Εικόνα christos gaglias

Τα αποτελέσματα των ακαδημιών βόλεϊ αν δεν τα παρουσιάζει το σαιτ του ερασιτέχνη μπορείς να τα βλέπεις στο σαιτ espeda.gr

Εικόνα MakTheBet

Το γνωρίζω φίλε απλά υπάρχουν φορές που αργούν να τα ανεβάσουν και στο espeda.gr, οπότε τα αποτελέσματα ενός Σαββατοκύριακου καμιά φορά δημοσιοποιούνται Τρίτη ή και Τετάρτη ακόμα... Αυτό έγινε και την περασμένη εβδομάδα αλλά γενικότερα να ξέρεις πως αυτός ήταν και ο λόγος που πλέον τα άρθρα μας για τον Ερασιτέχνη ανεβαίνουν κάθε Τρίτη και όχι κάθε Δευτέρα, όπως συνέβαινε στην αρχή της περσινής περιόδου....Για να είναι πιο "σίγουρο" ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα των ακαδημιών μας προκειμένου να τα αναφέρουμε στο άρθρο...

Εικόνα MakTheBet

Αν θυμάμαι καλά εσύ ήσουν που μου είχες ζητήσει να αναφέρω σε κάθε εβδομαδιαίο άρθρο τα αποτελέσματα των τμημάτων υποδομής του μπάσκετ ανδρών και σου είχα αντιπροτείνει να τα αναφέρεις εσύ ως σχόλιο κάτω από κάθε άρθρο έτσι? Το είχες κάνει την πρώτη φορά αλλά μετά δε θυμάμαι άλλο σχόλιό σου...

Δεν έκατσε τελικά έ?

Εικόνα holland74

Καλησπέρα παιδιά, συγχαρητήρια όπως πάντα για την πολλή δουλειά που κρύβεται πίσω από τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις...Μεγάλες νίκες το βόλλευ και για τους άνδρες και για τη νίκη των γυναικών στην Τουρκία..

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα αδερφέ .... Πράγματι τεράστιες νίκες χθες, η μία δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση, η άλλη για τίτλο...

Εικόνα thita

γεια σου αδερφέ, πολλά μπράβο για τον κόπο σου, πάντα να σου το λέμε

αν το έγραφες σήμερα το άρθρο, θα είχες να πεις και για τα χθεσινά αποτελέσματα ε...

κοίτα να δεις που γκρινιάξαμε για τον τσούπκοβιτς και σαν να ξύπνησε λίγο χθες ε, λες να μας διαβάζει?

Εικόνα MakTheBet

Καταρχήν ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια....

Δεν πειράζει, ας υπάρχει υλικό και για την επόμενη εβδομάδα... Πράγματι τεράστιες νίκες χθες, η μία δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση, η άλλη για τίτλο...

Περιμένουμε όλοι μας πολλά περισσότερα από τον Τσούπκοβιτς... Και από τον Νταφ φυσικά...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη εξαιρετικός και ακριβής όπως πάντα.Πρώτον ο τίτλος είναι λάθος.Γράφεις "Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.01 έως 24.01.2016" αντί του σωστού "Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.01 έως 24.01.2017"
Δεύτερον,η ομάδα της όμορφης "πράσινων αισθημάτων" συμπαρουσιάστριας του Γιώργου Συρίγου στην εκπομπή της NOVA για την Ευρωλίγκα Δώρας Παντέλη έχασε στο μπάσκετ γυναικών.Η ατάκα του Μάνου Μανουσέλη στην εκπομπή αναφερόμενος στη Δώρα ήταν φοβερή «Κάτσε εδώ. Τι πας τι δεν πας το ίδιο πράγμα είναι…».Κι είχε δίκιο.:
http://www.redking.gr/content/basketball/17454-h-foberh-ataka-toy-manoys...

Όμως λόγω του ότι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό έλεγε ότι ήταν "όλα καλά" την περασμένη Δευτέρα. Και παρέπεμπε στη διαιτησία,αναφερόμενη στο ματς κυπέλλου μπάσκετ στο ΣΕΦ,όπου έπρεπε να σφαγιαστεί ο Θρύλος απ'τη διαιτησία για να περάσει ο Παο.

Εικόνα MakTheBet

Ε ναι εντάξει δεν είχε και άδικο.. Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και το ξέρουν και οι ίδιοι... Τώρα όσον αφορά τη διαιτησία, ε εντάξει, ένα ομαδικό άθλημα τους έχει απομείνει...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εδώ το οπτικοακουστικό υλικό(από το 45ο λεπτό και μετά):
http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/40145/i-ekpobi-su...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Δες κι αυτό εδώ,μιας και αφορά τον Ερασιτέχνη:
http://www.osfp.gr/content/genika-nea/6782-h-koph-ths-prwtoxroniatikhs-p...

Εικόνα MakTheBet

Συγκινητικά μεταξύ άλλων τα λόγια του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εκ παραδρομής έγραψες "Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.01 έως 24.01.2016" αντί του σωστού "Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.01 έως 24.01.2017"

Εικόνα MakTheBet

Χαχαχα έχεις δίκιο φίλε... Την ώρα που ολοκλήρωνα το άρθρο έβλεπα παράλληλα τον ευρωπαϊκό αγώνα του βόλει γυναικών και δεν το πρόσεξα... Ευχαριστώ για την παρατήρηση...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Νίκη μέσα στην Τουρκία με 3-2 σετ ενάντια στην Τσανάκαλε

Εικόνα MakTheBet

Τεράστιο διπλό, πάμε τώρα για τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ στο Ρέντη για να κλειδώσει η πρόκριση... Φυσικά μπορούμε να περάσουμε και με ήττα 2-3 (φτου φτου) αν κερδίσουμε το "χρυσό σετ", αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσουμε ως εκε.ι...

Εικόνα MakTheBet

Ένα μυαλό έχουμε, μας το πήρε κι αυτό ο Θρύλος μας... ;)

Εικόνα Γιάννης ο Red

Σωστός.
Ολυμπιακός-Παο 3-1 τελικό σήμερα στο Ρέντη και προκρίθηκε ο Θρύλος στον τελικό του Λίγκ Καπ για το βόλεϊ ανδρών.

Εικόνα MakTheBet

Στο 0-1 πολλοί αγχώθηκαν ότι κάτι μπορεί να στραβώσει... Όταν όμως είδαν αυτό το απίστευτο 25-8 του 3ου σετ, όλες οι καρδιές επέστρεψαν στη θέση τους... Περιμένουμε να δούμε λοιπόν τον αντίπαλό μας...