Ο παναθηναικούλης δε χάνει ποτέ και πουθενά ούτε στα δικαστήρια φυσικά



Γράφει κι άλλος ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
 
Για την αθώωση του Προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση με τον Τζιμπρίλ Σισσέ, πρώτο θέμα της χθεσινής επικαιρότητας, τα πράγματα είναι γνωστά:
 
 
Τεράστια όμως έκταση στα μίντια (ιδίως στα «αντικειμενικά», όπως το σδνα, κλπ.) πήρε και αυτό (με ιδιαίτερα προβοκατόρικο μάλιστα τίτλο):
 
 
Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά μπορεί να έχει συμβεί, με βάση όχι μόνο πληροφορίες και ρεπορτάζ (που μπορεί είτε να περιλαμβάνουν κάτι που δεν έχει μεταφερθεί σωστά στους ΑΡΔ ή δεν έχει κατανοηθεί τέλος πάντων από αυτούς, είτε να είναι προϊόν non paper και σκοπιμότητας), αλλά και με βάση την δικονομία, την διαδικασία και πρακτική ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων και την νομοθεσία που τυγχάνει εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση, σε συνδυασμό με τους κανόνες της λογικής και πάνω από όλα την πραγματικότητα.
 
Η μηνυτήρια αναφορά ή έγκληση, όπως είναι ορθό νομικά, του Τζιμπρίλ Μεγκουέ Σισέ (έγκληση: η αναφορά/καταγγελία αξιόποινων πράξεων από το ίδιο το θύμα, ενώ μηνυτήρια αναφορά μπορεί να υποβάλει και οποιοσδήποτε άλλος) αφορούσε τρία αδικήματα:  συκοφαντική δυσφήμιση (άρ. 362-363 Ποινικού Κώδικα), εξύβριση (άρ. 361 Ποινικού Κώδικα) και παράβαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου 2725/1999, για την είσοδο οπαδών μας, κλπ., στο αλήστου μνήμης εκείνο ματς που για τους ΑΡΔ έμεινε στην ιστορία για το offside που καταλογίστηκε στο γκολ του Κατσουράνη και για τίποτε άλλο:
 
 
Όσον αφορά τις κατηγορίες λοιπόν για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου, κλπ., ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε, όπως προείπαμε, από το δικαστήριο, και παρέλκει έτσι οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση περί του θέματος, ενόψει άλλωστε και του ότι ούτε οι ίδιοι οι απέναντι δεν τολμούν να ισχυριστούν κάτι περί του αντιθέτου.
 
Όσον αφορά όμως την κατηγορία για εξύβριση, ο δικηγόρος του Τζιμπρίλ Μεγκουέ Σισέ (και όχι μόνο μέλος αλλά και δικηγόρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας από την πρώτη στιγμή) δήλωσε επί λέξει πως κρίθηκε από το δικαστήριο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τέλεσε μεν το αδίκημα της εξύβρισης, αλλά συνεπεία ενός πρόσφατου νόμου δεν επιβλήθηκε ποινή (δηλαδή, όπως τα λέει, θεωρήθηκε ένοχος μεν, αλλά δεν καταδικάστηκε).
 
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να εικάσουμε τι μπορεί να έχει συμβεί.  Ο νόμος στον οποίο αναφέρεται ο δικηγόρος του Τζιμπρίλ Μεγκουέ Σισέ είναι ο νόμος 4411/2016, σύμφωνα με το άρ. 8 του οποίου (παρ. 1) «Εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές».
 
Η εξύβριση, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρ. 361 παρ. 1), τιμωρείται (εφόσον κριθεί πως τελέστηκε, κλπ.) με ποινή έως ένα έτος, άρα εμπίπτει στην πιο πάνω περίπτωση του ν. 4411/2016 και εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη.  Εξάλειψη του αξιοποίνου θα πει πως η πράξη δεν θεωρείται πλέον παράνομη/άδικη και παύση της δίωξης θα πει πως δεν υφίσταται πλέον (δικονομικά) κατηγορία.
 
Στο ποινικό δίκαιο, κάθε είδους αδίκημα περιλαμβάνει δύο στοιχεία: την αντικειμενική υπόσταση και την υποκειμενική υπόσταση.  Η αντικειμενική υπόσταση είναι το σύνολο των αντικειμενικών στοιχείων που προβλέπει ο νομοθέτης για την περιγραφή ενός αδικήματος (π.χ. πρόκληση βλάβης σε άλλο πρόσωπο, κλπ.), ενώ η υποκειμενική υπόσταση είναι τα στοιχεία τα αναγόμενα στο πρόσωπο του δράστη που προβλέπει ο νομοθέτης για να περιγράψει μια ποινικά ενδιαφέρουσα συμπεριφορά (π.χ. δόλος).
 
Για τους ενδιαφερόμενους περαιτέρω περί του ποινικού δικαίου:  https://drive.google.com/file/d/0B8n6aRXzMkUVa3FiY2RPV2h4NDg/view
(να ανοίγουμε και κανα βιβλίο.... όχι μόνο panatha forum και τσοντοσαιτ...)

 
Αυτή είναι και η βασική/ουσιαστική διαφορά, στο ποινικό δίκαιο, της αθώωσης με την απαλλαγή:  Η αθώωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα ακόμη και μη συνδρομής του υποκειμενικού στοιχείου (π.χ. έλλειψη δόλου) που προβλέπει ο νόμος για κάποιο αδίκημα (π.χ. «όποιος με πρόθεση …………..») και προϋποθέτει ύπαρξη κατηγορίας και ακροαματική διαδικασία (δικαστήριο).  Η απαλλαγή ανάγεται σε ένα τουλάχιστον στάδιο πριν και επέρχεται συνήθως διότι π.χ. διαπιστώθηκε (από π.χ. προανάκριση, κλπ.) πως κάποιος δεν τέλεσε την άδικη πράξη (την τέλεσε κάποιος άλλος) ή πως κάποια πράξη δεν είναι άδικη, δηλαδή η απαλλαγή ανάγεται ως επί το πλείστον στην αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος (αφού συνήθως, εάν διαπιστωθεί πως πληρούται η αντικειμενική υπόσταση ενός αδικήματος, η υπόθεση άγεται στο ακροατήριο/δικαστήριο, για να διαπιστωθούν/διαγνωστούν τα υπόλοιπα, τα της υποκειμενική υπόστασης δηλαδή, όπως δόλος/πρόθεση, κλπ., και να καταδικαστεί ή όχι ο δράστης) και πάντως σημαίνει πως δεν υπάρχει καν κατηγορία.
 
Ο ν. 4411/2016, ως προελέχθη, εξάλειψε το αξιόποινο για τις εκεί αναφερόμενες πράξεις, μεταξύ των οποίων και η εξύβριση και έπαυσε την ποινική δίωξη, δηλαδή, με απλά λόγια, ο νόμος αυτός προέβλεψε πως οι εκεί αναφερόμενες πράξεις και περιπτώσεις δεν είναι ποινικά κολάσιμες, δεν συνιστούν παράβαση νόμου και δεν τιμωρούνται τέλος πάντων.  Π.χ. ένα γιαούρτωμα, εάν τελέστηκε προ της 31-3-2016, δεν είναι άδικη/παράνομη πράξη (αίρεται αναδρομικά το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη), επομένως αν κάποιος έχει γιαουρτώσει, δεν διώκεται/παραπέμπεται, και εάν έχει παραπεμφθεί, στο δικαστήριο διαγιγνώσκεται η άρση του αξιοποίνου, κλπ. και απαλλάσσεται, αυτό ΓΕΝΙΚΑ και ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ, οποιονδήποτε δηλαδή και αν είχε γιαουρτώσει (ακόμη και τον αυλακιώτη, κλπ.) ο οποιοσδήποτε.
 
Εξάλειψη του αξιοποίνου και παύση της ποινικής δίωξης σημαίνει, πολύ απλά και πρακτικά, στην ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου διαδικασία (δίκη) πως δεν υπάρχει αντικείμενο δίκης, δεν υπάρχει ζήτημα προς συζήτηση/εξέταση.  Δεν εξετάζεται αν κάποιος (εν προκειμένω, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης) εξύβρισε ή όχι κάποιον (εν προκειμένω, τον Τζιμπρίλ Μεγκουέ Σισέ) διότι η εξύβριση ΓΕΝΙΚΑ, εάν τελέστηκε μέχρι 31-3-2016, δεν θεωρείται πλέον (από τις αρχές Αυγούστου 2016, οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο ν. 4411/2016) ΓΕΝΙΚΑ/ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ/ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αξιόποινη πράξη και επομένως δεν υπάρχει λόγος (δεν ενδιαφέρει το ποινικό δικαστήριο) να εξεταστεί.  Εάν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της δίωξης (δηλαδή είχε απευθυνθεί κατηγορία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου και η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί στο δικαστήριο/ακροατήριο), έπαυε η δίωξη και η υπόθεση έμπαινε στο αρχείο.  Και αυτό για όλους, όχι μόνο για τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.  Άρα, με τα ανωτέρω δεδομένα, το δικαστήριο ούτε όφειλε, ούτε είχε κάποιον λόγο/ενδιαφέρον να εξετάσει το εάν ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης εξύβρισε ή όχι τον Τζιμπρίλ Μεγκουέ Σισέ αξιολογώντας την συμπεριφορά του την ημέρα εκείνη, κλπ..  Το θέμα αυτό (της εξύβρισης) είναι σαν να εξαφανίστηκε από την υπόθεση/δικογραφία αυτή, το ίδιο συμβαίνει βάσει του εν λόγω νόμου και με κάθε εξύβριση τελεσθείσα έως τον Μάρτιο του 2016.
 
Η δικονομική λογική λέει πως οι δικηγόροι του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη έθεσαν το ζήτημα αυτό (άρση του αξιοποίνου, παύση της δίωξης, κλπ.) προ-εισαγωγικά, υπό τη μορφή ένστασης, οπότε το δικαστήριο απεφάνθη επ’ αυτού (δεκτή η ένσταση) χωρίς να προχωρήσει στην ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης/κατηγορίας και χωρίς να αξιολογήσει, κλπ., την συμπεριφορά του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη.
 
Βεβαίως τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως (το τι συνέβη, τι ειπώθηκε, κλπ.) εξετάστηκαν στο δικαστήριο στο πλαίσιο των άλλων δύο κατηγοριών (για τις οποίες και η αθώωση).  Παρά ταύτα θα αποτελεί τεράστια έκπληξη η εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής και έκτασης γνώμης/κρίσης από πλευράς του δικαστηρίου για μια κατηγορία που δεν ίσταται και δη για το εάν ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης τέλεσε το αδίκημα της εξύβρισης.  Αυτό λογικά εικάζουμε πως δεν συνέβη.  Το δικαστήριο δεν είχε λόγο να ασχοληθεί με το θέμα της εξύβρισης καθόλου (με τα αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος αυτού, δηλαδή με τα περιστατικά και το τι συνέβη αλλά και την συμπεριφορά και πρόθεση του φερόμενου ως δράστη, τα οποία και δεν μπορεί συνεπώς να αξιολόγησε) και να διαγνώσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή να υπονοήσει (?!) πως τελέστηκε (!) τέτοιο αδίκημα από τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη (δεν συνηθίζονται τέτοιες κρίσεις ή πολύ περισσότερο υπονοούμενα στις δικαστικές αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων), αυτά (το δικαστήριο να κρίνει/αναγνωρίζει ρητά την τέλεση αδικήματος και τον ένοχο, αλλά να μην επιβάλει ποινή, κλπ.) συμβαίνουν στις ταινίες.
 
Το τι ΘΑ γινόταν εάν και εφόσον το δικαστήριο ασχολείτο με το θέμα της εξύβρισης (εάν δηλαδή αξιολογούσε την συμπεριφορά του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη σε σχέση με το οικείο άρθρο του Ποινικού Κώδικα) είναι βεβαίως ανοικτό για κάθε είδους σενάρια και ονειρώξεις.  Κάποιοι π.χ. μπορούν να υποστηρίξουν πως θα αθωωνόταν ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγυρικά, όπως συνέβη χθες για τις άλλες (βαρύτερες) κατηγορίες και όπως συμβαίνει αδιαλείπτως όλο αυτόν τον καιρό που οι απέναντι εγκατέλειψαν το χορτάρι και άρχισαν να στήνουν εεεεε να δίνουν εννοώ αγώνες στις δικαστικές αίθουσες.  Κάποιοι άλλοι πάλι ονειρεύονται καταδίκες, εκπτώσεις από το αξίωμα του Προέδρου του Ολυμπιακού ή/και του Προέδρου ναυτιλιακών εταιρειών και οικονομική καταστροφή του, μην πούμε και φυλάκιση στο Αλκατράζ.  Είναι οι ίδιοι τύποι που ονειρεύονται προφυλάκιση για το θέμα της Εγκληματικής Οργάνωσης και παραπομπή για πέντε κακουργήματα, κλπ.  Οι τύποι αυτοί δεν αφήνουν λεπτομέρειες όπως η πραγματικότητα να χαλάει την ωραία ιστορία π.χ. της εγκληματικής οργάνωσης (ο χρόνος και μόνο που παρήλθε μετά την περί προφυλάκισης πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου καταδεικνύει προφανέστατα την αντίθετη θέση του δικαστικού συμβουλίου, ενώ στην εισήγηση/πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο δεν υπάρχουν διάφορα θέματα όπως αυτό του φούρνου του Κωνσταντινέα, το στήσιμο του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου, κλπ., αλλά εντάξει, αφού τα παιδιά στο σδνα μιλάνε ακόμη για πέντε κακουργήματα και για παραπεμπτικό βούλευμα, κλπ., κάτι θα ξέρουν).  Και αν (βασικά, όταν και οσονούπω) έλθει και η χαριστική βολή της απαλλαγής, θα πέσουν από τα σύννεφα και θα σιχτιρίζουν την ελληνική δικαιοσύνη (τότε βεβαίως η ένωση δικαστών και εισαγγελέων ίσως δεν εκδώσει ανακοίνωση για στοχοποίηση δικαστών, κλπ., αφού τα όποια σχόλια θα προέρχονται από τον πάντα φιλόξενο για αυτούς ΣΚΑΪ, οπότε όλα καλά, δεν θα ενοχλούν, όπως το αριστερό ξύλο από τα ΜΑΤ που δεν πονάει).  Για λόγους αυτοπροστασίας τους, προτείνουμε να «ακροαστούν» καλύτερα και να διερμηνεύσουν τα πάντα έγκριτα ρεπορτάζ σε ΣΚΑΪ και σδνα για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης (θυμόμαστε όλοι ρεπορτάζ περί διαρροών για αναπομπή για συμπληρωματική ανάκριση, διότι με τα υπάρχοντα στοιχεία κάποιος από το δικαστικό συμβούλιο θεωρεί πως όχι απλά υπάρχουν κενά, παρά δεν στοιχειοθετούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο αδικήματα, αλλά και άλλα ρεπορτάζ περί «ανησυχίας» για πρόεδρο δικαστικού συμβουλίου, το παιδί του οποίου είχε τάχα σχέσεις με την αμαρτωλή ΕΠΟ, κλπ., και συνεπώς πρέπει ο δικαστής να αυτό-εξαιρεθεί και η υπόθεση να πάει σε άλλο συμβούλιο, κλπ., πιθανότατα σε συμβούλιο που «ακούει» περισσότερο), ώστε να καταλάβουν προς τα πού πάει το πράγμα μην πούμε για όλους τους εμπλεκόμενους, πάντως για τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη) και να αρχίσουν γιόγκα, ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής για ηρεμία ή/και xanax (οι πιο «ανήσυχοι»).
 
Κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν πως ο νόμος αυτός (4411/2016) ψηφίστηκε για να ευνοήσει τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.  Βεβαίως τέτοιοι νόμοι («αμνηστευτικού» χαρακτήρα) δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο (προκύπτουν, από καιρού εις καιρόν, για αποσυμφόρηση φυλακών ή και εκθεμάτων δικαστηρίων, κλπ.), για τον συγκεκριμένο όμως νόμο και αντί πολλών, να πούμε μόνο:  Αφενός,  εάν ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο («προστασία» Βαγγέλη Μαρινάκη), ασφαλώς θα φρόντιζαν οι νομοθέτες να περιλάβουν και τα άλλα δύο αδικήματα (συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση αθλητικού νόμου) αφού είναι βαρύτερα (επαπειλείται μεγαλύτερη ποινή) και δεν έχει φυσικά κανένα νόημα/χρησιμότητα η απαλλαγή κάποιου από (π.χ.) πταίσμα όταν κινδυνεύει να καταδικαστεί για πλημμέλημα.  Αφετέρου (και το κόβουμε εδώ), με τον ίδιο νόμο μπορεί (μπορεί λέμε ε…..) και να έχουν γλυτώσει από συναφείς κατηγορίες, ποινές, κλπ., και κάποιοι άλλοι, στο Νέο Φάληρο, επί της παραλιακής, δίπλα στον Κηφισό.
 
Κάποιοι δε, πιο «υποψιασμένοι», το πήγαν ακόμη πιο μακριά:  σκόπιμα λένε έδινε το δικαστήριο τόσες αναβολές, ώστε να προλάβει να μην καταδικαστεί ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης και να απαλλαχθεί, δυνάμει της ευεργετικής αυτής διάταξης του νόμου.  Σε αυτούς απαντάμε απλά πως ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (δηλαδή ίσχυε και κατά τις δύο προηγούμενες δικασίμους), ενώ μετά το άρ. 8 του νόμου αυτού, που καταλαμβάνει τις περιπτώσεις που δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση (αυτές δηλαδή που ευρίσκονται στο στάδιο της δίωξης, όπως η χθεσινή), υπάρχει και το άρ. 9 που προβλέπει απολύτως αντίστοιχες ρυθμίσεις ΚΑΙ για αυτούς που έχουν καταδικαστεί, εάν η καταδικαστική απόφαση δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, κλπ..  Σε απλά ελληνικά δηλαδή, και να είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης για εξύβριση, θα είχε ασκήσει έφεση, κλπ., και η καταδίκη δεν θα είχε καταστεί αμετάκλητη, επομένως και πάλι θα ενέπιπτε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου αυτού.  Όποιοι θεωρούν πως η υπόθεση αυτή μπορούσε από το 2010 μέχρι σήμερα να έχει ήδη οδηγήσει σε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση (να έχει δηλαδή διέλθει τουλάχιστον μία φορά από πρωτοδικείο, εφετείο και Άρειο Πάγο), θα τολμούσαμε να πούμε ότι μπορούν να αλλάξουν πλευρό στον ύπνο τους, αλλά φυλάμε τα ρούχα μας διότι με ψηλούς παναθηναϊκάκιες εισαγγελείς, κλπ., όλα γινόντουσαν, π.χ. οι υποθέσεις που αφορούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως κατηγορούμενο να διέρχονται όλα τα δικονομικά στάδια με ταχύτητα φωτός, ενώ αυτές στις οποίες είναι μηνυτής, να έχουν αν όχι εξαφανιστεί, πάντως ριζώσει σε κάτι απροσδιόριστα (λέεεεεεεμε τώρα…..) συρτάρια και ντουλάπες και να συναγωνίζονται σε ταχύτητα προόδου το μετρό Θεσσαλονίκης.
 
Επανερχόμενοι λοιπόν:  Τότε γιατί είπε αυτά που είπε ο δικηγόρος του Τζιμπρίλ Μεγκουέ Σισέ?  Εικάζουμε πως σκοπεύει να ασκήσει αγωγή κατά του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη στα πολιτικά δικαστήρια, για (χρηματική) αποζημίωση και μια απαλλακτική και αθωωτική απόφαση από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για τα αδικήματα αυτά χαλάει την βάση της αγωγής (αν δεν υπήρξε δυσφήμιση ή αν η εξύβριση δεν ήταν αξιόποινη πράξη, κλπ., δεν θεμελιώνεται βλάβη και συνεπώς δεν μπορεί να ζητηθεί αποζημίωση, κλπ.), οπότε δεν την αναγνωρίζει ως τέτοια.  Περαιτέρω, τα είπε αυτά προφανέστατα ΚΑΙ για τις εντυπώσεις.  Είναι βαριά και αχώνευτη η ήττα (μία ακόμη), στις αίθουσες των πραγματικών δικαστηρίων και το κοινό που μηρύκασε μία ακόμη φορά τις προβλέψεις περί καταδίκης του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, κλπ., πρέπει κάπως να κατευναστεί.  Η πλευρά αυτή συνήθως κερδίζει πράγματι τις υποθέσεις και τηρεί δεσμεύσεις και εξαγγελίες της στην Δίκη της Δευτέρας, όχι όμως στον πραγματικό κόσμο.  Η πλευρά αυτή «έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη» (του ψηλού Παναθηναϊκάκια, του Κορέα, του Ανδρεάδη, του Δασκαλόπουλου και της πρότασης για προφυλάκιση του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη) και στους κρατικούς μηχανισμούς και όργανα (όπως η Ε.Υ.Π. του Καλεντερίδη και του Παπαγεωργίου), βεβαίως και στον εγγυητικό θεσμικά ρόλο της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας (του Τριανταφυλλόπουλου, του Θωμαϊδη, του ΣΚΑΪ, του σδνα και της ΕΡΤ, με υπαγορευμένα «ρεπορτάζ», επιλεκτικές ενασχολήσεις και κατασκευασμένες συνομιλίες, κλπ.), αλλά και στους νόμους της αγοράς (απροσδιορίστων κριτηρίων χορηγίες ΟΠΑΠ σε ποδοσφαιρικές ομάδες, μίντια, πολιτικούς, κλπ.).  Όταν όμως η πραγματικότητα συντρίβει τις ονειρώξεις τους, τότε φταίει ο εφέτης Τζιμπλάκης, ο δικαστής Σταμαδιάνος, ο Δήμος Πειραιά, ο αστυνομικός που συνόδευε την εισαγγελέα που αναζήτησε τον Θωμαϊδη, κλπ., και τα κοπάδια του μεγάρου στο Νέο Φάληρο με 20 accounts ο καθένας σχολιάζουν στα social media (τα δικά τους πάντα, για να μην υπάρχει αντίλογος και όποια σχόλια δεν ακολουθούν την γραμμή, πολύ απλά να μην περνάνε) ότι δεν σώζεται με τίποτα η χώρα, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, κλπ.
 
Μόνο το κείμενο της απόφασης μπορεί να «λύσει» το θέμα (το εάν δηλαδή το δικαστήριο εξέφερε κρίση περί τέλεσης του αδικήματος της εξύβρισης, κλπ., για το οποίο όπως είπαμε πολύ αμφιβάλλουμε), στο οποίο όμως κείμενο πρόσβαση έχουν μόνο οι εμπλεκόμενοι.  Η λογική λέει πως εάν η απόφαση στηρίζει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του Τζιμπριλ Μεγκουέ Σισέ, θα την δούμε δημοσιευμένη όχι μόνο στο σδνα και στην Δίκη της Δευτέρας, αλλά σε όλα τα «αντικειμενικά» μίντια.  Αν αυτό δεν συμβεί όμως, τότε μάααααλλον δεν είναι έτσι τα πράγματα.
 
Σε κάθε περίπτωση, εμείς σε όλους αυτούς αλλά και στους παραστρατημένους αδελφούς μας βαζελόγαυρους απαντάμε πως ναι, ο Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει όχι απλά να παραπεμφθεί αλλά και να καταδικαστεί και μάλιστα άμεσα, προς αποφυγή τέλεσης και νέων αδικημάτων, κλπ..  Απλά στις μηνύσεις και καταγγελίες τους έχουν μπερδευτεί και περιγράφουν/καταγγέλλουν λάθος αδικήματα:  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τελέσει όχι εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση, κλπ., παρά το πολύ σοβαρότερο αδίκημα της ασέλγειας, κατ’ εξακολούθηση (7 χρόνια κοντεύει) και παρά φύσιν, στα όνειρα και στις επιδιώξεις τους για τίτλους και επιτυχίες.  ΈΝΟΧΟΣ λοιπόν ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, σε εγκληματική οργάνωση με τους Αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Μιχάλη Κουντούρη, και πεδίο δράσης όχι μόνο την Ελλάδα, παρά ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Υ.Γ.  Λόγοι ευπρέπειας και ενσυναίσθησης μας απαγορεύουν να ασχοληθούμε με τον καταγγελόμενο ως ψευδομάρτυρα Βασίλη Κωνσταντίνου, απλά του συστήνουμε όταν πάει να βγάλει κανέναν στην σέντρα μπας και γλυτώσει την δίωξη ή τέλος πάντων ελαφρύνει την θέση του (έτσι λένε τα πάντα έγκριτα ρεπορτάζ δηλαδή, εμείς που να ξέρουμε, σάμπως μπροστά ήμασταν?), να προσέχει τι λέει και για ποιους, κλπ. (οι Ιρλανδοί λένε αν ξέρεις ποιος σε ακούει, ξέρεις και τι θα πάθεις).  Του το συστήνουμε όχι για να μην φανεί αχάριστος στον ΠΑΤΕΡΑ του, αλλά διότι κάτι τέτοια γίνονται (ενδεχόμενο συνεργασίας με αρχές για αποκάλυψη άλλων συνεργών, ηθικών αυτουργών, κλπ., επί σκοπώ ελάφρυνσης θέσης, κλπ.) και αίφνης, όπως ακούγεται στα καφενεία δηλαδή, προκύπτουν φαινόμενα αυτανάφλεξης π.χ. σε αυτοκίνητα, ακόμη και σε ακριβά/ασφαλή (όπως οι Porsche Cayenne), σε όλη την Αττική (Οδό).

Σχόλια

Εικόνα Warrior 7

Ομολογουμένως η μουσάτη μπάμπουσκα έστησε μια συκοφαντική οργάνωση που με την αρωγή μιας ομάδας αγράμματων οπαδών-δημοσιογράφων και μιας μάζας χρήσιμων ηλίθιων κατάφερε να εξαπατά μια μεγάλη μάζα "παθητικών" οπαδών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, βασιζόμενη στην απελπισία τους και στα ψυχολογικά κουσούρια που τους έχει δημιουργήσει ο μόνιμος ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥΣ.

Τώρα που άρχισαν να καταρρέουν σιγά σιγά οι ονειρώξεις τους και η προσγείωση στην πραγματικότητα θα είναι ανώμαλη, ίσως ένα μικρό μέρος από αυτούς κατανοήσει ότι τα δικαστήρια δε λειτουργούν με μονταζιέρες και στημένους μάρτυρες, αλλά με αποδεικτικά στοιχεία. Επειδή λοιπόν κάποιος πήρε όλους αυτούς (πολλοί από αυτούς είναι ήδη κατάδικοι) στο λαιμό του και πιθανότατα σε λίγο καιρό θα τους ξεφορτωθεί με περισσή ευκολία, καλό θα ήταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός να εντείνει τους ρυθμούς αύξησης των καταδίκων και να τους "τρέξει" δικαστικά γιατί ορισμένοι σουβλακοφάγοι θεώρησαν ότι βρίσκονται στην Κολομβία και στο Μεξικό. Προτείνω μάλιστα τα όποια έσοδα επιδικαστούν από τις αγωγές να διατεθούν σε ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ακαδημιών μας στον τομέα του "άλματος εις ΒΑΘΟΣ"...

Για να βάλουμε και τα πράγματα στη σωστή τους βάση, θέλουν να μας πείσουν ότι για μια διένεξη μεταξύ δύο ατόμων, που συμβαίνει χιλιάδες φορές σε καθημερινή βάση π.χ. στους ελληνικούς δρόμους, ανέμεναν την καταδίκη του ενός για να μπορέσουν μετά να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι είναι διεφθαρμένος, ανήθικος και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να κατασκευάσουν τα αρρωστημένα μυαλά τους και τα non paper. Το καλό για αυτούς είναι ότι δεν πρόκειται να τους πάρουν στο κυνήγι τα πρόβατα που τους ακολουθούν γιατί θα παραμείνουν τέτοια, αλλά αναμένω όπως είπα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να αρχίσει το στενό μαρκάρισμα για να καθαρίσει τη δημοσιογραφική σκατίλα.

Εικόνα Φαιδων

Φοβερό άρθρο. Ντροπή όμως στην Ελληνική δικαιοσύνη, γιατί ο Θωμαΐδης στην δίκη του σκαι,βρήκε τον Μαρινάκη ένοχο,ποινή Τρις ισόβια,τον Ολυμπιακό συνένοχο,ποινή,υποβιβασμος στη γ' εθνική και να αγωνίζεται εκεί για τα επόμενα δέκα χρόνια. Για το γαμησι του Θρύλου στον ΠΑΟ,ο Θωμαΐδης απηλαξε τον Θρύλο,γιατί έχει αρχίσει και τους αρεσει

Εικόνα red apple

Aπορία απόρου...απορώντος: η φράση "ΘΑ ΣΕ ΠΝΙΞΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΚΟΛ, ΘΑ ΣΟΥ ΤΙΝΆΞΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ" σε ποιό άρθρο της ποινικής δικονομίας υπάγεται;

Εικόνα REDNYC

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΑΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΑ. ΧΑΧΑΧΑ!

Εικόνα red apple

α χαχαααχχχχ (διόρθωση: "απορούντος")

Εδιαφωτίσθην

Εικόνα apostolos gaganis

Διεφωτίσθης Κοκκινόμηλε, εκεί στη Βρετανία που πήγες, και γύρισες; Καλώς όρισες, φίλε!

Εικόνα red apple

Aστα...ντιστιχώς έπρεπε να εγκαταλείψω -προσωρινώς- το έμορφο Μπέργουικ καθότι ενέσκηψαν σμήνη κωνώπων!

Εικόνα Red Kokkinos

Ωραιο κειμενο και στοχευμενο επεξηγηματικα στην υποθεση/αποφαση που μας απασχολησε εχτες.

Υ.Γ. αναρωτιεμαι εαν ειναι δυνατον, εαν προβλεπει καποιο αρθρο καποιου νομου αγωγη κατα εισαγγελεων στην προκειμενη περιπτωση για μεροληπτικη συμπεριφορα και επιλεκτικη επιλογη υποθεσεων. Γιατι δηλαδη να επισπευδουν και να απασχολουνται συνεχεια τα ιδια προσωπα, (ντογιακος, δασκαλοπουλος, ανδρεαδης, κορεας, ραϊκου κλπ) τις υποθεσεις του Κου Μαρινακη Ευαγγελου. Ο ντογιακος μας τελειωσε.... Εχει ομως ακομη μαριονετες μεσα στα συμβουλια και πως μπορει να επηρεαζει καταστασεις;

Εικόνα thita
Εικόνα Red Kokkinos

Ευχαριστω Θητα για την αναφορα, ενδιαφερων αλλα και απογοητευτικο... Μηδενικη δικονομικη στατιστικη, αυτοπροστασια των δοτων και των εντεταλμενων.

Εικόνα REDNYC

...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ....

Εικόνα Red Kokkinos

απο την ρηση σου και στης Θεμιδος REDNYC

Εικόνα Red Kokkinos

...και στο αυτι της Θεμιδος

Εικόνα REDNYC

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΩΝ, ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ, ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!

ΡΕ ΤΙ ΦΑΠΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΡΕ ΜΑΓΚΑ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ! ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ - ΣΤΑ ΙΣΙΑ, ΜΑΓΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ!

ΠΟΥΤΣΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΥΝΙΑ! ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ!

Εικόνα Arxidakos

Έτσι ξεβρακώνονται οι δήθεν αντικειμενικοί: Πότε έχουν χρησιμοποιήσει τις ειδικές γνώσεις ενός σχετικού επιστήμονα για να ανεβάσουν αντίστοιχο άρθρο για να δείξουν την αλήθεια? ΠΟΤΕ! Φουλ προπαγάνδα...

Εικόνα koropi48

Γιατί ρε αρχιδάκο, δεν ξέρει από νομική ο κόλλλλκας; Απ έξω περνάει 30 χρόνια τώρα με το λεωφορείο για να πάει σπίτι του. Όλο και κανένα νομικό θα του καρφώθηκε στο κεφάλι.

Εικόνα REDNYC

ΣΩΣΤΟΣ!

Εικόνα Romain

Εξαιρετικό άρθρο!

Για τον βασιλακη τον Κωνσταντίνου δεν υπάρχει πρόβλημα αυτοανάφλεξης Cayenne διότι δεν νομίζω να διαθέτει αφού τους έχει ξεχάσει απληρωτους ο Ιωάννης Αλαφουζος που τρέχει να διακανονισει τους ΕΚΙ 2 Ριβαλτο, Σειταριδη, Καραβουτα, και καμμια 60ριά άλλους που είχαν την τύχη να περάσουν από τον τσίρκο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι όντως ΈΝΟΧΟΣ για το σοβαρότατο αδίκημα της ασέλγειας, κατ’ εξακολούθηση (7 χρόνια κοντεύει) και παρά φύσιν, στα όνειρα και στις επιδιώξεις τους για τίτλους και επιτυχίες.

Εικόνα el trick

Με συγχωρείς η παρά φύσιν ασέλγεια που αναφέρεις είναι αυτό που συχνά διαβάζω εδώ και αλλαχού.....
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ;;;;;;

Εικόνα Warrior 7

Με απλά λόγια είναι το "από πίσω και από μπρος" αλλά με έμφαση στο πρώτο σκέλος...

Εικόνα REDNYC

BINGO! ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ!

Εικόνα Arxidakos

Η εξύβριση της μαύρης μπαλαρίνας που κάνει μηνύσεις με ξένα, εμ, κόλυβα δεν είναι ντροπή, είναι παράσημο πιστεύω...

Εικόνα apostolos gaganis

Φίλε, μ΄εντυπωσίασες. Το διάβασα δυο φορές το άρθρο σου, για να μπορέσω να "πιάσω" όσο το δυνατόν περισσότερα απ΄όσα έγραψες. Σημαντικό, νομίζω, κείμενο. Αυτό απεκόμισα. Τους κάνει σκόνη τους απέναντι. Και στο τελευταίο κομμάτι, διαβάζω πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα απ΄την συζητηθείσα υπόθεση του Σισέ. Μας προετοιμάζεις, εικάζω, για ευχάριστες εξελίξεις. Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Τι να ΄πω, απλά τα συγχαρητήριά μου για τον κόπο σου και την αγάπη μας για τον Θρύλο μας.Αα, ξέχασα,μη σας πω τι σας κάνει ο Βαγγέλας.REDS against all.

Εικόνα REDNYC

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΩΡΓΗ! ΤΟΥΣ Γ-Α-Μ-Α-Ε-Ι Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!!! ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ!!!!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ε ναι ρε φίλε . Μην είμαστε πλεονέκται. Να φάει και μια καταδίκη για εξύβριση της shemale.Είναι δυνατόν να έχει καθαρό ποινικό μητρώο και οι άλλοι να έχουν καταδικαστεί για στημένους αγώνες, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κλπ? Στην Ελλαδάρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βασιλεύει η ισότητα.ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ.ΥΓ.Η γρια βγήκε από την φυλακή ή εξακολουθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων?