Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 24.05 έως 30.05.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Την περασμένη εβδομάδα, τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού συνέχισαν τις κατακτήσεις τίτλων, ενώ δεν έλειψαν οι κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων αλλά και γενικότερα οι σπουδαίες εμφανίσεις σε ατομικό επίπεδο. Πάμε λοιπόν να τα δούμε όλα αναλυτικά, σε ένα από τα τελευταία άρθρα της φετινής χρονιάς.
 
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Τετάρτη 24 Μαϊου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας διεθνούς αθλήτριας Άννας Σπυριδοπούλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την διεθνή αθλήτρια Καλαθοσφαίρισης, Άννα Σπυριδοπούλου".
 
 
Στις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, στο osfp.gr  η Άννα Σπυριδοπούλου τόνισε τα εξής:  
 
Άννα Σπυριδοπούλου: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να παίξω στον Ολυμπιακό. Είναι όνειρο κάθε παίκτριας να είναι σε αυτήν την ομάδα.  Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με πολύ μεγάλες παίκτριες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, ελπίζω να βοηθήσω και να καταφέρουμε πολλά πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη».
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Στο βόλεϊ ανδρών δεν έχουμε φυσικά κάποιο αγωνιστικό νεότερο, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ολοκληρώθηκαν εδώ και καιρό. 
 
Σε επίπεδο υποδομών, η ομάδα Παμπαίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ κερδίζοντας στον Τελικό την ομάδα της ΑΟΝ Αργυρούπολης με 3-1. Στον Μικρό Τελικό ο Μίλωνας κέρδισε 3-0 την ομάδα του ΓΣ Πετρούπολης.
 
Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Βιδάλης Λευτέρης, Δασκαλέρος Γεώργιος, Δήλερης Νικόλαος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κουτρούλης Τριαντάφυλλος, Μαζωνάκης Κωνσταντίνος, Μαλατράς Ιωάννης, Μάρτος Κωνσταντίνος, Μπακοδήμος Σπυρίδων, Μπαραμπάτης,  Ρούσσας Ιωάννης, Σαπουντζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Στράτος Αθανάσιος, Χατζηκλημανογλου Γιάννης.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Τη Δευτέρα 29 Μαϊου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας διεθνούς αθλήτριας Κατερίνας Ζακχαίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Κατερίνα Ζακχαίου. Η διεθνής Κύπρια κεντρική (ημερομηνία γέννησης 26/7/1998, ύψος 1.92μ.) υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας".
 
 
Στις πρώτες της δηλώσεις στο osfp.gr ως αθλήτρια του Ολυμπιακού η Κατερίνα Ζακχαίου τόνισε τα εξής :
 
Κατερίνα Ζακχαίου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνίζομαι πλέον σε μια τέτοια ομάδα με τόσο μεγάλους στόχους όπως ο Ολυμπιακός. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω και εγώ την ομάδα να πετύχουμε τους στόχους. Πιστεύω ότι μπορούμε να επαναλάβουμε την εξαιρετική πορεία που διέγραψε η ομάδα τη φετινή σεζόν αλλά και να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά».
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα μπιτς βόλει του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που βρίσκονται στην πλαζ Βοτσαλάκια. Οι επίσημες διοργανώσεις αργούν ακόμα μιας και είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι, επομένως φανταζόμαστε πως θα ξαναασχολοηθούμε με αγωνιστικά νέα μόνο σε περίπτωση που διοργανώσει ή συμμετάσχει σε κάποιο τουρνουά.
 
 
Πόλο Ανδρών: Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Γιούγκ Ντουμπρόβνικ καθώς ηττήθηκε με 8-11 στον προημιτελικό με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του Final Six της Βουδαπέστης.  Οι Πειραιώτες πλήρωσαν το νωθρό ξεκίνημα που τους έφερε πίσω στο σκορ με 2-7 στο πρώτο ημίχρονο και παρά το εντυπωσιακό τρίλεπτο στο 3ο οκτάλεπτο, χάρη στο οποίο ισοφάρισαν σε 7-7 με 5 διαδοχικά γκολ, δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια ανατροπής.  Παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην ευρωπαϊκή ελίτ, αφού μετά τον περσινό τελικό, έδωσαν το παρών για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Final Six της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
 
Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν στο Final Six με την αναμέτρηση κόντρα στην Mπρέσια . Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την περσινή τους συμμετοχή στον τελικό,  έδωσαν για δεύτερη διαδοχική σεζόν το παρών στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον αγώνα για τις θέσεις 5-6 του Final Six της Βουδαπέστης οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 5-8 και κατέκτησαν την 6η θέση.
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, τν πρόκριση στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος εξασφάλισαν οι Παίδες της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού μέσω της παρουσίας τους στη Γ' Φάση της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο του Γέρακα.

 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 
 
Νηρέας Χαλανδρίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-13
Παναθηναϊκός-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -Χίος  7-6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Νηρέας Γέρακα 17-4 
 
 
Πόλο Γυναικών: Στο πόλο γυναικών δεν έχουμε φυσικά κάποιο αγωνιστικό νεότερο, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η προσοχή μας πλέον στρέφεται στα υπόλοιπα ακαδημιάϊκά τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού που συνεχίζουν την προσπάθειά τους για διάκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομής.
 
 
Κολύμβηση: Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ισίδωρου Παγιαύλα στο «23rd Firenze International Meeting»  που διεξήχθη στη Φλωρεντία. Η διοργάνωση αυτή διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές μίτινγκ της Ιταλίας, στην κατηγορία Masters. Συμμετείχαν συνολικά 479 κολυμβητές από 15 χώρες και συγκεκριμένα από Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Ουγγαρία, Τουρκία, Ουκρανία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία και άλλες. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (200μ. πεταλούδα και 200μ. μικτή ατομική) και  1 χάλκινο (200μ. πρόσθιο)
 
 
Στίβος: Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Δημήτρη Τσιάμη στα «Παπαφλέσεια», χάρη στην οποία εξασφάλισε την συμμετοχή του στο μεγάλο ραντεβού του Λονδίνου. Ο άλτης του Ολυμπιακού στην 4η προσπάθειά του, πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με επίδοση 16.87 (-0,3), η οποία είναι η κορυφαία για φέτος στην Ελλάδα. Παράλληλα εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Παναγιώτη Τριβυζά ο οποίος τερμάτισε στα 100μ σε 10.36 (0,9) πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα. Ενώ κάτω από 21 δευτερόλεπτα, τερμάτισε στα 200μ. πετυχαίνοντας και σε αυτό το αγώνισμα ατομικό ρεκόρ, αφού τερμάτισε σε 20.92 (21.30 η προηγούμενη του επίδοση).
 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
Πινγκ Πονγκ: Οι Εβελίνα Μαρεμβελιωτάκη, Βασιλεία Χάλαρη και Ελένη Κουκουτού συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων / Παγκορασίδων που θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι πιθανότητες διάκρισης είναι πάρα πολλές καθώς μιλάμε για εξαιρετικές αθλήτριες με πλούσιο ταλέντο. Πάντως ό,τι και να γίνει, μόνο καλό μπορούν να κάνουν τέτοιες διοργανώσεις στα κορίτσια καθώς αποκομίζουν εμπειρίες και παραστάσεις.
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο τμήμα πολεμικών τεχνών του σταδίου Γεώργιος Καραισκακης, εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
 
Ταε Κβο Ντο: Στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού έλαβε μέρος στις 26 Μαϊου η φιλική συνάντηση των συλλόγων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΑΣ ΔΑΦΝΗΣ, ΑΣ TAEKWONDO ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ "JAGUAR", ΑΣ Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ,ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ,ΑΣ ΦΩΤΙΑ και ΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ! Πολύτιμες οι εμπειρίες που αποκόμισαν όλοι οι αθλητές μέσα από sparring επιπέδου... Ολυμπιακών Αγώνων καθώς είχαν την δυνατότητα να παίξουν με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Δάσκαλο του Συλλόγου μας Μιχάλη Μουρούτσο ο οποίος προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων στο Λουξεμβούργο!
 
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο τμήμα πολεμικών τεχνών του σταδίου Γεώργιος Καραισκακης, εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά. 
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σε αγωνιστικά νεότερα, στον τελικό του Πρωταθλήματος ΕΠΣ Μακεδονίας προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά το Προπαιδικό της Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα μας είχε κατακτήσει πέρσι τον τίτλο και το Σάββατο (3/6) στο γήπεδο της Μίκρας θα παλέψει για να τον υπερασπιστεί απέναντι στην Ακαδημία του Ντίνου Κούη. Οι ποδοσφαιριστές της Σχολής Θεσσαλονίκης με προπονητή τον Κοσμίν Μπαρκαουάν κέρδισαν με 1-0 στον ημιτελικό τους "Μπέμπηδες 2000" και έφτασαν αήτητοι στον τελικό έχοντας 23 νίκες, 1 ισοπαλία και 151-14 γκολ!
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Στις Ακαδημίες του συλλόγου ήταν αφιερωμένο το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μεταδόθηκε από το Κανάλι 1 του Πειραιά. Στη «Μεγάλη μου αγάπη» μίλησαν ο Υπεύθυνος Ακαδημιών και Team Manager της ομάδας Κολύμβησης, Σπύρος Μπιτσάκης κι ο Έφορος Ναυταθλητικών Τμημάτων, Τάσος Βουγίδης. Αναφέρθηκαν αφενός στη συνάντηση – συζήτηση που είχαν το Σάββατο μικροί κολυμβητές και κωπηλάτες του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνη Φωκαϊδη (κολύμβηση) και Διονύση Αγγελόπουλο (κωπηλασία) και αφετέρου ανέπτυξαν ορισμένες από τις κύριες αρχές που διέπουν τη λειτουργία των Ακαδημιών.
 
 
Η θεματολογία της εκπομπής  περιελάμβανε, επίσης, ειδήσεις από όλες τις ομάδες του συλλόγου αλλά και πληροφορίες για τις Κάρτες Μέλους και Φιλάθλου. Μάλιστα, όπως τόνισε η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπορούν καθημερινώς να ανανεώνουν τις συνδρομές τους στα μητρώα μελών επισκεπτόμενοι το Γραφείο Μελών και Φιλάθλων που βρίσκεται στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ανδρών
· Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Κύπελλο Αττικής Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Πειραιά - Δυτικής Αττικής
· Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (άτυπος)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δώδεκα (12) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Superleague Κ20
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Superleague Κ17
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων Β'
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α' 
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Γ' 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Εφήβων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νεανίδων 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Νέων
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει εξήντα δύο (62) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -47kg Κορασίδων 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -49kg Παίδων
· Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Τάε Κβο Ντο -59kg Εφήβων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων Β' 60μ Ύψος
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Διπλό Σκιφ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Παίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 60μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 400μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλό Ατομικό Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Πυγμαχίας Ανδρών 75kg 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (55-59 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ύπτιο Ανδρών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ύπτιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 800μ Ελεύθερο Ανδρών (50-54 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 1500μ Ελεύθερο Γυναικών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Προσθιο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Πρόσθιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών (55-59 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πεταλούδα Ανδρών (30-34 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 800μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλό Ομαδικό Κορασίδων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 100μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 200μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 400μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Τριπλούν Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Σφαιροβολία Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Μήκος Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Ακόντιο Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Σκυταλοδρομία Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 4Χ400 Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 400μ Γυναικών
· Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 100μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 400μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Τριπλούν Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Σφαιροβολία Ανδρών 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 400μ Γυναικών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Σκυταλοδρομία Ανδρών
Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα δύο (32) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Nike Premier Cup U14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό "League West Attica" Προ Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Eidyliakos Tournament Προ Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό Τουρνουά Σοφικού Κορινθίας Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό Τουρνουά Σοφικού Κορινθίας Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τζιόλας Soccer Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τζιόλας Soccer Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Annandale Premier Cup U18 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· 6ο Acadimies Golden Cup Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· 6ο Acadimies Golden Cup Προ Παίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Vikos Coca Cola Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Respect Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Κολύμβησης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Κολύμβηση)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει εκατόν εξήντα τρία (163) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο «23rd Firenze International Meeting»  που διεξήχθη στη Φλωρεντία)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στον Κορέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου σε διεθνες Κολυμβητικό Μίτινγκ που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄& Β' που διεξήχθησαν το Ο.Α.Κ.Α.)
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για το 2017)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ευκαρπίδης στο Σκιφ Εφήβων στους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παίδων/Κορασίδων/Εφήβων/Νεανίδων  που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 35 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο τουρνουά κολύμβησης "Πρώτα αθλητές, μετά Πρωταθλητές")
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο "Irish Open Masters Championships 2017")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στον Καρέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνα στην Πεύκη)
· 7 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες 9 - 12 ετών, που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στη Φλώρινα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο 7ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu που διεξήχθη  στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια)
· 13 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο διεθνές κολυμβητικό Grand Prix «Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α.) 
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στα "Ρέστεια", διοργάνωση που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Αλίμου, με διοργανωτή τον Α.Ο.Π. Φαλήρου)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ (Το κατέκτησε η ομάδα Κ4 Εφήβων στους αγώνες που διεξήχθησαν την Κυριακή 21/5 στο Μικρολίμανο)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Κρίμα για το πόλο ανδρών, φάνηκε και από τον τελικό με Βουλιαγμένη πως η ομάδα δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση..

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη,όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

Για το μπάσκετ γυναικών η Άννα Σπυριδοπούλου έπαιζε μέχρι πρότινος στον Πρωτέα Βούλας:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BD%CE%BD%CE%B1_%CE%A3%CF%80%CF%8...

Ακούγεται έντονα ότι θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές εκεί.Για να δούμε τι θα γίνει και στα υπόλοιπα τμήματα...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ακούγεται πάλι το σενάριο να επανενεργοποιηθεί το τμήμα χάντμπολ του Θρύλου.Δες τι είπε ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ,Σοφοκλής Ξυνής και ο προπονητής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.(Νέας Ιωνίας) Δικέας Παναγιώτης Ιατρούδης:
http://www.sport24.gr/Sports/Handball/ksynhs-tha-ginei-h-synergasia-me-t...

Ξυνής: "Θα γίνει η συνεργασία με τον Ολυμπιακό"
Επιμέλεια: Sport24.grΔημοσίευση: 27 Μαϊ. 2017 20:47

Ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι Σοφοκλής Ξυνής, λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην πιθανή συνεργασία με τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι θα προκύψει deal.

Ο ΙΕΚ Ξυνή επικράτησε με 22-19 του ΑΣΕ Δούκα στο Δαΐς, έκανε το 3-0 στους τελικούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στο χάντμπολ των ανδρών. Μετά το ματς, ο πρόεδρος Σοφοκλής Ξυνής ρωτήθηκε για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και ανέφερε:

"Πιστεύω θα έχουμε καλή πορεία στις συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο brand. Είμαστε πρωταθλητές και ο Ολυμπιακός από την φύση του πρωταθλητής. Η αίσθηση μου είναι ότι θα γίνει η συνεργασία αυτή". Για τον τίτλο είπε: "Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τους αθλητές που επιλέξαμε και για όλες τις προσπάθειες μας. Συγκυριακά ο τελικός ήταν ανάμεσα σε εκπαιδευτήρια και περάσαμε το μήνυμα εκπαίδευση- αθλητισμός. Το μέλλον της ομάδας είναι ευοίωνο, θα κρατήσουμε τους αθλητές και θα ενισχυθούμε".

Ο προπονητής, Παναγιώτης Ιατρούδης, σημείωσε: "Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους παίκτες μου, την πόλη μας την Νέα Ιωνία, τον Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, τον Πρόεδρο μας Σοφοκλή Ξυνή, τον δεύτερο χρηματοδότη της ομάδας, έναν φίλο καρδιάς τον Τίμη Πουρνάρα που μου στάθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγα από την Εθνική Ανδρών, τον ιδρυτή αυτής της ομάδας τον Μπάμπη Προδρομίδη, τους εφόρους Νίκο Χάλαρη, Κώστα Καραμπουρνιώτη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο μου που ήμασταν ένα... σώμα, τον Κώστα Μπούνα, που είναι από τους νέους προπονητές που πρέπει να εμπιστευτούν τα σωματεία. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας δε κάθε στιγμή. Πιθανόν να ήταν και το τελευταίο παιχνίδι ως ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορεί του χρόνου να δούμε την ομάδα πίσω από ένα μεγάλο όνομα. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλο το ελληνικό χάντμπολ γιατί θα μπω σε ένα διάλλειμα ελπίζω διαρκείας από την μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον από την θέση του α’ προπονητή.

Φέτος συμπλήρωσα 31 χρόνια, 10 ως αθλητής και 21 ως προπονητής. Ελπίζω η απουσία μου ελπίζω να μην φανεί γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που πρέπει να εμπιστευτούμε. Όπου χρειαστεί θα βοηθήσω, κυρίως στην ανάπτυξη που με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ και πάλι το άθλημα."

Και απ'τον ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου(στον οποίο ανήκει το 86% του ΣΠΟΡ FM):
http://www.sport-fm.gr/article/ksunis-tha-ginei-i-sunergasia-me-ton-olum...

"Ξυνής: «Θα γίνει η συνεργασία με τον Ολυμπιακό»
Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι Σοφοκλής Ξυνής εξέφρασε την άποψη ότι θα ολοκληρωθεί θετικά το deal με την ομάδα του Πειραιά

Τελευταία ενημέρωση 27/05/2017, 19:33

Εδώ και καιρό είναι γνωστή η πρόθεση του Ολυμπιακού να μπει στο χάντμπολ και σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνονται οι συζητήσεις με τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Δούκα ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι Σοφοκλής Ξυνής επεσήμανε: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τους αθλητές που επιλέξαμε και για όλες τις προσπάθειες μας. Συγκυριακά ο τελικός ήταν ανάμεσα σε εκπαιδευτήρια και περάσαμε το μήνυμα εκπαίδευση- αθλητισμός. Το μέλλον της ομάδας είναι ευοίωνο, θα κρατήσουμε τους αθλητές και θα ενισχυθούμε».

Για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και όσα ακούγονται: «Πιστεύω θα έχουμε καλή πορεία στις συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο brand. Είμαστε πρωταθλητές και ο Ολυμπιακός από την φύση του πρωταθλητής. Η αίσθηση μου είναι ότι θα γίνει η συνεργασία αυτή».

«Θα κάνω διάλειμμα… διαρκείας»
Περιχαρής για το πρωτάθλημα και έτοιμος για την δική του επόμενη ημέρα στο άθλημα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο προπονητής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Παναγιώτης Ιατρούδης: «Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους παίκτες μου, την πόλη μας την Νέα Ιωνία, τον Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, τον Πρόεδρο μας Σοφοκλή Ξυνή, τον δεύτερο χρηματοδότη της ομάδας, έναν φίλο καρδιάς τον Τίμη Πουρνάρα που μου στάθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγα από την Εθνική Ανδρών, τον ιδρυτή αυτής της ομάδας τον Μπάμπη Προδρομίδη, τους εφόρους Νίκο Χάλαρη, Κώστα Καραμπουρνιώτη. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο μου που ήμασταν ένα… σώμα, τον Κώστα Μπούνα, που είναι από τους νέους προπονητές που πρέπει να εμπιστευτούν τα σωματεία. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας δε κάθε στιγμή. Πιθανόν να ήταν και το τελευταίο παιχνίδι ως ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορεί του χρόνου να δούμε την ομάδα πίσω από ένα μεγάλο όνομα. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλο το ελληνικό χάντμπολ γιατί θα μπω σε ένα διάλλειμα ελπίζω διαρκείας από την μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον από την θέση του α’ προπονητή. Φέτος συμπλήρωσα 31 χρόνια, 10 ως αθλητής και 21 ως προπονητής. Ελπίζω η απουσία μου ελπίζω να μην φανεί γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που πρέπει να εμπιστευτούμε. Όπου χρειαστεί θα βοηθήσω, κυρίως στην ανάπτυξη που με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ και πάλι το άθλημα»."