Φήμες λένε ότι την άδεια για την «Αγια Σοφιά» την υπέγραψε ο ....... Ντίντακ....



Γράφει ο Κακός ο Γαύρος
 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ κούλας, σχετικά με τη διπλή γιορτή αύριο στο ΟΑΚΑ, είναι για να κόψουν μερικά παραπάνω εισιτήρια. Θα έχουν στα χέρια τους την άδεια για την «Αγια Σοφιά» αφήνεται να εννοηθεί. Σε κάθε περίπτωση όσοι πάτε αύριο στο ΟΑΚΑ ρίξτε προσεκτική ματιά σε ότι έγγραφο σας εμφανίσουν ως άδεια. Μπορεί να την έχει υπογράψει ο...... Ντίντακ....
 
Πάμε τώρα να δούμε πως έχουν τα πράγματα από άποψη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, σχετικά με το γήπεδο, από το site www.eksegersi.gr. Το είπε κι ο πρωθυπουργός άλλωστε. «ΨΕΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ. ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ». Και μόλις το άκουσε ο Φλαμουρτάρης, έκλεισε πονηρά το μάτι στην ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ και τον υπουργό Ψεκασμών. Και εις άλλα με υγεία....  
 
 
Εχουμε γράψει πολλές φορές, ότι το «γήπεδο Μελισσανίδη» στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να χτιστεί (ενδεικτικά για τους λόγους που δεν μπορεί να χτιστεί το «γήπεδο Μελισσανίδη» δείτε εδώ). Το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ και η χρήση του μπορεί να είναι μόνο για κοινωφελή σκοπό (άθληση των αθλητών όλων των τμημάτων του). Το οικόπεδο –λόγω της φύσης της παραχώρησης- είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε οποιονδήποτε τρίτον, πολλώ δε μάλλον σε ένα κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ.
 
Τις τελευταίες μέρες έχουμε μια εκκωφαντική προπαγάνδα από πλευράς «συστήματος Μελισσανίδη» ότι η άδεια βγαίνει «από μέρα σε μέρα» και μια υφέρπουσα προπαγάνδα ότι μπορεί η άδεια να υπογραφεί από άλλον υπάλληλο και όχι από την προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας (ΔΑΟΚΑ) ή και από τον ίδιο τον υπουργό Σταθάκη, αν δε βρεθεί «πρόθυμος» υπάλληλος να βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτή την απροκάλυπτη παρανομία. Γι’ αυτό και επανερχόμαστε, για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
 
Πριν τα ξεκαθαρίσουμε, όμως, θέτουμε ένα ερώτημα: αφού όλα είναι νόμιμα, όπως υποστηρίζει το «σύστημα Μελισσανίδη», γιατί υπάρχει δυστοκία στην ανεύρεση «πρόθυμου ηλίθιου» που θα βάλει την υπογραφή του στην Εγκριση και την Αδεια Δόμησης; Αν όλα είναι εντάξει και απολύτως σύμφωνα με το νόμο, ο αρμόδιος υπάλληλος δεν μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει. Αν το κάνει, τότε είναι υπόλογος και μπορούν να τον ελέγξουν πειθαρχικά και ποινικά. Ειδικά όταν απέναντι στον υπάλληλο βρίσκεται ένα ισχυρό καπιταλιστικό συγκρότημα που έχει μαζί του και την κυβέρνηση, τι μπορεί να κάνει ο ανίσχυρος υπάλληλος; Οπως αντιλαμβάνεστε, ο υπάλληλος γίνεται ισχυρός όταν έχει απέναντί του τη νομιμότητα και αρνείται να την παραβιάσει, είτε γιατί «σέβεται το ψωμί που τρώει» είτε γιατί απλώς φοβάται τις συνέπειες της παρανομίας που του ζητούν να υπογράψει.
 
Ας δούμε τώρα τα δεδομένα.
 
1. Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι μπουλούκι μαστόρων που ενεργεί ανάλογα με τις διαταγές του πρωτομάστορα. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργεί. Δεν μπορεί, λοιπόν, ένας υφιστάμενος να υπογράψει αντί του προϊσταμένου, παρά μόνο αν ο προϊστάμενος τού μεταβιβάσει το δικαίωμα της υπογραφής με κανονιστική πράξη (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, άρθρο 9, παρ. 3). Και σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, «εκείνος που μεταβίβασε την αρμοδιότητα υπογραφής ορισμένων πράξεων που ανήκουν στην αρμοδιότητά του, ως οργάνου, εξακολουθεί να θεωρείται ως μόνος αρμόδιος προς έκδοση των πράξεων αυτών, ακόμη και όταν οι πράξεις αυτές υπογράφονται από τον εξουσιοδοτηθέντα προς τούτο» (αποφάσεις ΣτΕ 4478/1987, 5797/1996). Επομένως, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να υπογράψει υφιστάμενος παρακάμπτοντας την προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ.
 
2. Μήπως, όμως, μπορεί να υπογράψει ο υπουργός; Καταρχάς, ακόμα και στις περιπτώσεις που μια έγκριση την υπογράφει ο υπουργός (π.χ. η περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από τον Σκουρλέτη, η έγκριση της μελέτης υψομέτρων για τους αδιάνοικτους πεζόδρομους από τον Σπίρτζη), θα πρέπει να προϋπάρξουν οι υπογραφές των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων (εισηγητής, τμηματάρχης, διευθυντής, γενικός διευθυντής). Αν υπάρξει άρνηση υπογραφής από υπηρεσιακό παράγοντα, τότε ο υπουργός τον διατάζει δύο φορές διαδοχικά και ο υπηρεσιακός παράγοντας -μετά τη δεύτερη διαταγή- είναι υποχρεωμένος να υπογράψει, καταγράφοντας τη διαφωνία του. Αν μπορούσε η «δουλειά» να γίνει έτσι, τότε θα είχε τελειώσει, με δεδομένη την κυβερνητική βούληση υπέρ του «ό,τι θέλει ο Μελισσανίδης».
 
3. Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει συναρμοδιότητα. Δεν υπογράφει και αυτός. Στην Απόφαση με θέμα «Εξουσιοδότηση υπογραφής “Με εντολή Υπουργού“, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και “Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού“ του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας» (ΦΕΚ 6 Β/8.1.2016), μεταβιβάζονται εξουσιοδοτήσεις των υπουργών στους γενικούς γραμματείς, σε γενικούς διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες, αλλά η ΔΑΟΚΑ δεν αναφέρεται πουθενά. Δηλαδή, η ΔΑΟΚΑ δεν εκδίδει την άδεια με εντολή υπουργού.
 
Η ΔΑΟΚΑ εκδίδει την άδεια με βάση την παρ. 6 του άρθρου 42 του Ν. 4277/2014, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλεπόταν για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ασκεί δηλαδή καθήκοντα Πολεοδομίας (Υπηρεσίας Δόμησης). Κι όποιος γνωρίζει έστω και λίγο απ’ αυτές τις διαδικασίες γνωρίζει πως μόνο ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης και κανένας άλλος είναι αρμόδιος για να υπογράψει την Εγκριση και την Αδεια Δόμησης. Δεν μπορεί ο πολιτικός προϊστάμενος να υπογράψει αντί του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης. Για του λόγου το αληθές, παραπέμπουμε σε πρόσφατο έγγραφο (αρ. Πρωτ. 2585/20.3.2017, ΑΔΑ: ΩΨΠΔ4653Π8-ΛΤΘ), που έχει εκδοθεί από την ίδια τη ΔΑΟΚΑ και υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, Γεώργιο Γκανασούλη, που αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για την έκδοση Εγκρισης-Αδειας Δόμησης είναι οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Δόμησης και οι εξουσιοδοτημένοι απ’ αυτούς υπάλληλοι. Κάθε δε παρέμβαση από τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια είναι παράνομη και δεν έχει καμιά ισχύ.
 
Γι’ αυτό το λόγο ο Σταθάκης δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να υπογράψει αυτός την Εγκριση – Αδεια Δόμησης του «γηπέδου Μελισσανίδη». Την αρμοδιότητα την έχει εκ του νόμου αποκλειστικά η ΔΑΟΚΑ και κανένας άλλος.
 
4. Μπορεί –λένε- να βγάλει μια άδεια ο Σταθάκης από το γραφείο του, σε συνεργασία με τους συμβούλους του. Αυτό θα είναι πρωτάκουστο. Εχουν βγει στο παρελθόν υπουργικές αποφάσεις κατευθείαν από τα γραφεία των υπουργών, χωρίς τη συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων. Ολες κατέπεσαν με μοναδική ευκολία στο ΣτΕ, όταν προσβλήθηκαν. Ομως εν προκειμένω δεν υπάρχει ούτε αυτή η δυνατότητα, γιατί ο υπουργός δεν έχει καν το δικαίωμα υπογραφής.
Αυτά είναι τα δεδομένα, που πείθουν πως ό,τι παρανομία κι αν σκαρφιστούν, «γήπεδο Μελισσανίδη» στη Νέα Φιλαδέλφεια δε χτίζεται.
 
ΥΓ1. Κάτι εκσκαφείς που καθαρίζουν το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελούν μέρος του σόου. Καθαρίζουν, λέει, για να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα! Μόνο που αν ήταν να ξεκινήσουν τα έργα άμεσα, δε θα χρειαζόταν κανένας καθαρισμός. Ο καθαρισμός θα γινόταν με τις εκσκαφές. Ο καθαρισμός ήταν υποχρεωτικός, γιατί από τις 25 του Μάη στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ στάλθηκε έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που ζητούσε να καθαριστεί το οικόπεδο από τα ξερόχορτα γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς: «Παρακαλούμε όπως προβείτε ως οφείλετε στον καθαρισμό, την κοπή και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, στον χώρο του πρώην γηπέδου της ΑΕΚ, ο οποίος γειτνιάζει με το Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας. Οι κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς, είναι ιδιαίτερα αυξημένοι αυτή την περίοδο. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, έτσι ώστε να προστατευθεί το Αλσος που αποτελεί έναν από τους ελάχιστες εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου». Απλώς κάποιοι σκέφτηκαν πως τα ξερόχορτα μπορούν να μετατραπούν σε… κουτόχορτο.
 
ΥΓ2. Στο σόου των τελευταίων ημερών συμμετέχει και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο της υπογειοποίησης τμήματος των οδών πατρ. Κωνσταντίνου και Φωκών, την οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής για να τη θέσει σε διαβούλευση.
 
Καταρχάς, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Πρόκειται για μια ΜΠΕ που υποβλήθηκε τον Ιούλη του 2016 (πριν από ένα χρόνο δηλαδή), η οποία είναι ίδια με τη ΜΠΕ που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2014 (απλά τσοντάρισαν και την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου, που υπογράφηκε στο μεταξύ από τον Σκουρλέτη). Γιατί, λοιπόν, τίθεται τώρα σε διαβούλευση; Κάθε σόου πίστας πρέπει να έχει και το… μπαλέτο του. Πρέπει να καλλιεργηθεί η ψευδαίσθηση στους οπαδούς ότι «τρέχουμε ολοταχώς σε όλα τα επίπεδα».
 
Η ΜΠΕ για το έργο της υπογειοποίησης είναι το ελάχιστο από αυτά που πρέπει να γίνουν. Είναι ένα μικρό κομμάτι από τη μελέτη της υπογειοποίησης δηλαδή. Σας λέμε, λοιπόν –και είναι… καρατσεκαρισμένο- ότι για την εκπόνηση της μελέτης δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχει παραδοθεί ούτε μια από τις πολλές επιμέρους μελέτες (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές, κυκλοφοριακές κτλ.) στην αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας. Βλέπετε, οι μελέτες αυτές θέλουν λεφτά για να γίνουν, ενώ μια προ τριετίας έτοιμη ΜΠΕ δεν κοστίζει τίποτα (αντίθετα, χρησιμεύει ως… μπαλέτο στο σόου «Οι μπουλντόζες βάζουν μπροστά»).

Σχόλια

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

πάντως σήμερα υπογράφηκε η οικοδομική άδεια και αναμένουμε τις λοιπές εξελίξεις

Εικόνα DoctorRED

Μαλιστα. Βγήκε λέει η οικοδομική αδεια και όντως έτσι είναι. http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/356142/episimo-sta-xer...
Όμως προσεξα κάτι στο τίτλο που δεν μου κολλάει. Η οικοδομική άδεια γράφει "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ". Για γήπεδο ποδοσφαίρου ουτε λέξη βεβαια!! Η λαμογιά της λαμογιας!!! Σκεφτειται λοιπον συγγραυοι ποσο πολυ θα προάγεται ο πολιτισμος όταν μερικές χιλιάδες Αεκτζήδες θα βρίζουν τον Ολυμπιακό μας!!

Εικόνα Chevalier de Balibari

Εγω εκεινο που ακουω απο το το αεκοσυστημα των αρδ και ειναι
παμπολοι εν αντιθεσει με τους γαυρους...
ειναι πανηγυρια
και ευχαριστιες αναμεσα σε αλλους και τον ''μεγα γαυρο''
σαμαρα... αν ειναι ετσι οι γαυροι...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

«από εδώ και πέρα δε θα πηγαίνω στους γάμους! θα το γιορτάζω όταν βγαίνει η αγγελία στην εφημερίδα...»
τάδε έφη Άκης Βαρδαλάκης.

Εικόνα Romain

Red bro, πολύ ωραίος!

Μάλλον ο Ντιντακ θα έχει υπογράψει. Η' τουλάχιστον αυτός που υπέγραψε για πάρτη του. Όταν έμαθε την μία τζιφρα, προχώρησε και στη δεύτερη.

Στα σοβαρά όμως, αν μπορείς να τους πάρεις στα σοβαρά τον Νιαου και τους ακόλουθους του. Διότι αυτό είναι όλη η κουλα. Μία προπαγάνδα που ξεκινάει και υποστηριζεται από τον μικρομετοχο του ΟΠΑΠ.

Αν δεν πάρουν την άδεια αυτές τις μέρες, θα γελάσει και ο κάθε πικραμμένος.

Όμως για να είναι τόσο σίγουροι ότι βγαίνει η άδεια την Τρίτη, ίσως να υπάρχει διαβεβαιωση ότι θα υπογραφεί. Δεν θα είναι δύσκολο να ρίξει ένα δύο εκ ευρώ στους υπαλλήλους για να υπογράφουν. Αφού τα λεφτά που θα πάρει από την Ρένα ΑΡΈΝΑ θα είναι 20.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ,Αλέξη Αλεξίου:
http://www.eksegersi.gr/issue/925/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...

"Περιβάλλον
Πρόεδρος πασπαρτού

Ο Αλεξίου, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, δεν είναι μόνο ένας «αξιόλογος άνθρωπος», που «τον τρέχουν στους εισαγγελείς», όπως είπε ο Μελισσανίδης. Είναι ταυτόχρονα και ένας πολυπράγμων άνθρωπος. Το παιδί για όλες τις δουλειές, κυριολεκτικά. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον βρίσκεις από κάτω. Αλεξίου στα Τρίκαλα, Αλεξίου στην Αθήνα, τώρα και στο Παρίσι όπως έλεγε μια παλιά διαφήμιση ελληνικού «οίκου μόδας». Κάποιοι… κακεντρεχείς επιμένουν πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα και κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη, όμως εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας, αλλά… υπερβολικού φόρτου εργασίας. Ενα μυαλό και δυο χέρια, χειμώνα-καλοκαίρι, τι να πρωτοπρολάβει ο άνθρωπος και πώς να μην του ξεφύγει τίποτα.

Να, ας πούμε, το ζήτημα των διαγραφών των «αντιφρονούντων» ΑΕΚτζήδων, που υλοποίησε στην πρόσφατη «γενική συνέλευση». Πήρε στα χέρια το «τέζα» και τους «καθάρισε σαν κατσαρίδες».
Του ξέφυγαν, όμως, δυο-τρεις, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Αργυρόπουλος, το μέλος της ΑΕΚ που άσκησε την αγωγή για το παράνομο παραχωρητήριο (του οικοπέδου της ΑΕΚ στην εταιρία του Μελισσανίδη). Στο δικαστήριο που έγινε, η πλευρά Αλεξίου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μέλος της ΑΕΚ έχει διαγραφεί από τον Νοέμβρη του 2016. Ομως, η σχετική απόφαση του ΔΣ δεν επικυρώθηκε από γενική συνέλευση, άρα δεν ισχύει. Στη δίκη άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση δυο ακόμα μέλη της ΑΕΚ, οι Βασίλειος Καπετανόπουλος και Ιωάννης Πολιτόπουλος. Η πλευρά Αλεξίου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι και αυτοί έχουν διαγραφεί. Ομως, στη γενική συνέλευση στις 11 Ιούλη ψήφισαν πρόταση για διαγραφή των «αντιφρονούντων», μεταξύ των οποίων και οι Καπετανόπουλος και Πολιτόπουλος. Επομένως, στις 2 Μάρτη που έγινε η δίκη και τα δυο εν λόγω μέλη της ΑΕΚ έκαναν την πρόσθετη παρέμβαση, δεν είχαν διαγραφεί (ανεξάρτητα αν είναι νόμιμη ή παράνομη η διαγραφή τους).

Επομένως, ο Αλεξίου και ο δικηγόρος του είπαν ψέματα προσπαθώντας να παραπλανήσουν το δικαστήριο. Αυτό είναι τουλάχιστον «απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω» (που θα είναι τετελεσμένη, αν το δικαστήριο δεχτεί τους ψευδείς ισχυρισμούς της πλευράς Αλεξίου). Κι επειδή το επίδικο αντικείμενο (το οικόπεδο της ΑΕΚ) είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η ποινή είναι τουλάχιστον δυο χρόνια φυλακή (δε φταίμε εμείς, τόσα προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 386, παρ. 1).

Pas mal (καθόλου άσχημα: γαλατική ειρωνεία). Ηδη κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο Αλεξίου κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος και για «απάτη επί δικαστηρίω».
Στην ίδια δίκη υπήρξε και ένα ευτράπελο που απέδειξε ότι ο Αλεξίου -εκτός από εραστής και ανιδιοτελής εργάτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού- είναι και ένας γίγαντας της νομικής επιστήμης. Ο ίδιος εμφανίστηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας με την ιδιότητα του προέδρου της ΑΕΚ. Ως εδώ καλά. Στη δίκη, όμως, έγιναν και δύο ακόμα πρόσθετες παρεμβάσεις (υπέρ της νομιμότητας του παραχωρητήριου αυτές). Μία από την ΠΑΕ ΑΕΚ και μία από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ. Και τις δύο αυτές πρόσθετες παρεμβάσεις κατέθεσε ο Αλεξίου, με την ιδιότητα του δικηγόρου! Πράγμα που δεν είναι σύννομο, γιατί ο ίδιος είναι διάδικος (ως πρόεδρος της ΑΕΚ) και δεν μπορεί να εμφανίζεται και ως πληρεξούσιος δικηγόρος των προσθέτως παρεμβαινόντων! Το γεγονός εντοπίστηκε αμέσως από την πλευρά των μελών της ΑΕΚ που άσκησαν την αγωγή και την πρόσθετη παρέμβαση και κατατέθηκε ένσταση στο ακροατήριο (η οποία υποθέτουμε θα επαναλαμβάνεται και στις έγγραφες προτάσεις που κατέθεσαν).

Είπαμε, όμως, τι να σου κάνει ένας άνθρωπος που πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του; Εύλογο είναι να κάνει και… λαθάκια.
Σάββατο 22 Ιουλίου 2017"

Και για τον ψεκασμένο υπουργό Άμυνας:
http://www.eksegersi.gr/issue/925/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"
Πολιτική
Σύνθημα: σωτηρία - Παρασύνθημα: Καμμένος Στο πεδίο της σκανδαλολογίας η ενδοαστική αντιπαράθεση

«Εμείς δε θα χωρίσουμε ποτέ» τραγουδούσε προ ετών διάσημη ιέρεια της νύχτας. Λάτρης του είδους ο Πάνος Καμμένος, το είπε με διαφορετικά λόγια, αλλά αυτή είναι η ουσία: «θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους. Μην ελπίζουν ότι θα βάλουν μεταξύ μας διαόλους – ζιζάνια να μας χωρίσουνε, ούτε να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας».

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία επ' αυτού. Χρόνια στη ΝΔ ο ακροδεξιός Καμμένος, πέρα από το βουλευτιλίκι, το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει υφυπουργός Αιγαίου στη δεύτερη κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρωτοκλασάτος υπουργός και συγκυβερνών εταίρος. Είναι δυνατόν να παρατήσει τα μεγαλεία, τις στρατιωτικές στολές, τις μετακινήσεις με στρατιωτικά ελικόπτερα εντός Ελλάδας και με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο εκτός; Αστεία πράγματα. Φέρτε μου Μνημόνια να υπογράψω είναι το μότο του.

Πλέον, έχει κι έναν επιπλέον λόγο: την εμπλοκή του στη βρόμικη υπόθεση του «Νοοr 1», όπου τα κατάφερε σαν… Καμμένος. Τον «έστησε» ο Μαρινάκης, πιάνοντάς τον στο δόκανο που πήγε να του στήσει. Ο ερασιτεχνισμός στο απόγειό του, όμως ο Καμμένος ξέρει ότι ο Τσίπρας θα τον στηρίξει μέχρι τέλους, γιατί άλλος κυβερνητικός εταίρος δε φαίνεται στον ορίζοντα. Εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό, εξέλιξη που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει (εκτός αν αρέσκεται στη σεναριολογία).

Με τις… ντετεκτιβίστικες δραστηριότητές του ο Καμμένος πρόσφερε το καλύτερο δώρο στη ΝΔ, που έψαχνε εναγωνίως να βρει νέο «αφήγημα» μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Της έδωσε τη δυνατότητα να μεταφέρει τη συζήτηση από την πραγματική πολιτική στη σκανδαλολογία. Από την -με πόνο ψυχής- αμφισβήτηση της μνημονιακής πολιτικής, στην αμφισβήτηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» που είχαν κάνει σημαία τους οι Τσιπροκαμμένοι. Βέβαια, αν η ΝΔ δεν είχε στο πλευρό της τα μεγαλύτερα αστικά ΜΜΕ, δύσκολα θα τα κατάφερνε στο πεδίο της σκανδαλολογίας. Ούτε θα μπορούσε να σύρει το ΠΑΣΟΚ, που αναγκαστικά χορεύει στο χαβά που του παίζουν οι «βαρόνοι», αποφεύγοντας κάθε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό, όμως, ήρθε σαν αποτέλεσμα των χειρισμών που έκαναν οι Τσιπραίοι, καθώς πίστεψαν ότι μπορούν να βάλουν τους «βαρόνους» στην υπηρεσία τους και στο φινάλε έσπασαν τα μούτρα τους.

Η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις επαφές του Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε την Κω. Το βέβαιο είναι πως από τέτοιες συζητήσεις εκείνος που χάνει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκάζεται να αμυνθεί επιστρατεύοντας βλακώδη επιχειρήματα, χωρίς να μπορεί να αντιγυρίσει τις κατηγορίες στην αντιπολίτευση (η κατηγορία ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούν ως υπερασπιστές του Μαρινάκη, παρά τη βασιμότητά της, έχει εξαντλήσει τη δυναμική της και δεν μπορεί να αποδώσει όσο δε δίνονται σαφείς εξηγήσεις για τις επαφές του Καμμένου με τον Γιαννουσάκη, με «προξενητή» τον Τριανταφυλλόπουλο). Ασε που μέχρι πρόσφατα ο Μαρινάκης ήταν ομοτράπεζος των Τσιπροπαππάδων, γεγονός που αδυνατίζει εξαρχής τις κατηγορίες κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είτε αποφασιστεί η δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής είτε όχι, το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει. Εχει ήδη αποφασιστεί να κληθεί τον Σεπτέμβρη ο Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η δικαστική έρευνα, μετά από δυο αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μία του Γιαννουσάκη και μία του Μαρινάκη. Οπότε… το πράγμα έχει δρόμο ακόμα. Δεν ξέρουμε αν η πλευρά Μαρινάκη έχει και κάποιους «άσους στο μανίκι», που θα τους χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή, όμως και να μην υπάρχει τίποτ' άλλο πέραν αυτών που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, η ΝΔ και ο Μαρινάκης θα το τραβήξουν όσο περισσότερο μπορούν.

Το δυστύχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει αυτός «άσους στο δικό του μανίκι». Και δεν αναφερόμαστε σε σκανδαλολογία ενάντια στη ΝΔ (η οποία δεν κυβερνά), αλλά σε πρακτικές πολιτικές κινήσεις που θα μπορούσαν ν' αλλάξουν την ατζέντα. Με δεκασέλιδα non paper που μιλούν για το success story των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκαλώντας τον ελληνικό λαό, δεν αλλάζει η ατζέντα. Ετσι, αναγκαστικά θα σέρνονται μέχρι το τέλος.

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017"

Εικόνα Γιάννης ο Red

Έχουμε κι άλλα για το γήπεδο που θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ:
http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C...

"Επικαιρότητα
Μια διάτρητη άδεια για ένα περιβαλλοντικό σκάνδαλο!

http://www.eksegersi.gr/ckeditor_assets/pictures/1769/content_egkrish_do...

Στις 15:44 μετά το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιούλη, δημοσιεύτηκε η Εγκριση και Αδεια Δόμησης για το «γήπεδο Μελισσανίδη» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνήθως, αυτά τα έγγραφα κάνουν δυο-τρεις μέρες για να δημοσιευτούν στη Διαύγεια, όμως εν προκειμένω υπερκεράστηκε η συνήθης χρονική καθυστέρηση, για να μη χαλάσει η φιέστα που το «μεγάλο αφεντικό» είχε προαναγγείλει. Αφού μπήκαν οι υπογραφές, δε θα κολλούσαν στο χρόνο…

Οι πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας, του Φλαμπουράρη και του Σταθάκη, απέδωσαν στο να μπουν οι υπογραφές από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το αποτέλεσμα όμως δεν είναι το ποθούμενο από αυτούς που εμπνεύστηκαν και θέλουν να υλοποιήσουν αυτό το περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Χρειάστηκε, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να κάνουν τέτοιες αλχημείες, που καθιστούν αυτή την «άδεια» ένα διάτρητο έγγραφο.

Αρκεί μια γρήγορη ματιά στο έγγραφο της Εγκρισης και Αδειας Δόμησης για να αποκαλυφθούν οι πιο κραυγαλαίες από αυτές τις αλχημείες.

1.Η Εγκριση Δόμησης δε δίνεται στη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, αλλά από κοινού στο Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ και στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Ηταν τόση η βιασύνη να βγει άρον-άρον η «άδεια», που ενώ αναφέρονται τα ΑΦΜ και οι ΔΟΥ των δύο αυτών νομικών προσώπων, ως εκπρόσωπος εμφανίζεται ο Ν. Στράτος, που είναι μεν γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, όμως δεν είναι μέλος του ΔΣ του Ερασιτεχνικού Σωματείου ΑΕΚ, το οποίο –προφανώς- θεωρείται τόσο «δεδομένο» που δε χρειάζεται να εκπροσωπηθεί!

2.Ενώ, όμως, στην Εγκριση Δόμησης εμφανίζονται δύο κύριοι του έργου (Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ και «Δικέφαλος 1924» ΑΕ), με έναν εκπρόσωπο (τον Στράτο της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ), στην Αδεια Δόμησης, στην οποία αναφέρονται τα Στοιχεία Ιδιοκτησίας, ως κύριος του έργου, σε ποσοστό 100% εμφανίζεται μόνο το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ!

3.Είναι φανερό πως μ’ αυτόν τον… πρωτότυπο τρόπο προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του ιδιοκτησιακού, δηλαδή το παντελώς άκυρο παραχωρητήριο που «ενέκρινε» η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, παραχωρώντας για 49 χρόνια τα δικαιώματά της επί του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Εφτιαξαν έτσι ένα τερατούργημα, το οποίο εμφανίζει δύο κύριους του έργου που θα κατασκευαστεί επί οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί (κατά χρήση) σε ποσοστό 100% στον έναν από τους δύο. Πώς προκύπτει ο δεύτερος κύριος; Από το παραχωρητήριο; Μα αυτό έχει αναγάγει σε αποκλειστικό κύριο του έργου μόνο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ! Δεν μιλά πουθενά για συγκύριους. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δε δέχτηκαν προφανώς να εκδώσουν την άδεια με κύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και κατέληξαν στη σολομώντεια λύση της συγκυριότητας, η οποία και πάλι καθιστά την άδεια παράνομη και άκυρη.

4.Για να φανεί πιο αληθοφανής αυτή η κατασκευή της τελευταίας στιγμής, η αίτηση για Εγκριση Δόμησης φέρει αριθμού πρωτοκόλλου 13150/1049/20-7-2017. Δηλαδή, οι δύο… συγκύριοι του έργου υπέβαλαν αίτηση για Εγκριση Δόμησης στις 20 Ιούλη και την πήραν στις 27 Ιούλη. Μέσα σε μια βδομάδα! Είναι προφανές ότι κατέθεσαν νέα αίτηση, κατόπιν εορτής, για να φαίνονται δύο συγκύριοι του έργου. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, η αρχική αίτηση Εγκρισης Δόμησης υποβλήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη ΔΟΚΚ και έχει αριθμό πρωτοκόλλου 39151/13.08.2014. Επομένως, σκάρωσαν μια νέα αίτηση, για να φαίνονται δύο συγκύριοι του έργου. Αλήθεια, αφού η αίτηση για την Εγκριση Δόμησης έχει υποβληθεί στις 20.7.2017, πώς εξέτασε την ΜΠΕ σε προγενέστερο χρόνο το ΥΠΕΝ και ο Σκουρλέτης εξέδωσε ΑΕΠΟ, πώς το ΚΕΣΑ εξέτασε και ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη, πώς το υπουργείο Υποδομών (Σπίρτζης) εξέτασε και ενέκρινε την υψομετρική μελέτη σε προγενέστερο χρόνο; Εξέτασαν και ενέκριναν μελέτες ενός έργου για το οποίο δεν είχε υποβληθεί Αίτηση Εγκρισης Δόμησης;

5.Ολες οι μέχρι τώρα εγκρίσεις έφεραν ως κύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Και η Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων του Σκουρλέτη και η Απόφαση Εγκρισης Υψομετρικής Μελέτης του Σπίρτζη αναφέρουν ως κύριο του έργου και φορέα υλοποίησης του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Μάλιστα, ο Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί του παράγοντες έκαναν και… επιχειρηματολογία υπέρ της νομιμότητας της εκχώρησης του οικοπέδου από την ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (γι’ αυτό και τους ασκήσαμε μηνυτήρια αναφορά). H Eγκριση Δόμησης, η οποία αλλάζει τον κύριο του έργου και από έναν τους κάνει δύο, καθιστά άκυρες τις προηγούμενες εγκρίσεις (που είχαν ως μοναδικό κύριο του έργου τη«Δικέφαλος 1924» ΑΕ), ενώ καταδεικνύει και την παρανομία του Σπίρτζη και των υπηρεσιακών του παραγόντων (που εμφανίστηκαν ως βασιλικότεροι του βασιλέως).

6.Τα κτηματολογικά στοιχεία, που πρέπει απαραίτητα να συνοδεύουν μια Εγκριση και Αδεια Δόμησης και πρέπει, φυσικά, να είναι «καθαρά», εν προκειμένω είναι… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Ως τίτλος ιδιοκτησίας, ως πιστοποιητικό μεταγραφής και κτηματολογικό απόσπασμα αναφέρεται το άρθρο 42, παρ. 1, Ν. 4277/2014 (ΦΕΚ Α’/156), λες και η διάταξη ενός νόμου μπορεί ποτέ να αποτελέσει αφ’ εαυτής τίτλο, πιστοποιητικό μεταγραφής και κτηματολογικό απόσπασμα. Πόσω μάλλον όταν υπάρχει προηγούμενο πιστοποιητικό μεταγραφής και κτηματολογικό απόσπασμα. Στην Εγκριση Δόμησης αναφέρονται δυο αριθμοί κτηματολογίου (ΚΑΕΚ): 051051001001 και 051051001003. Από τα στοιχεία του Κτηματολογίου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που έχουμε στα χέρια μας, προκύπτει ότι ο πρώτος ΚΑΕΚ αφορά γεωτεμάχιο δηλωθέντος εμβαδού 26.621,50 τ.μ. (και εμβαδού κτηματογράφησης 26.126 τ.μ. – δηλαδή υπάρχει μια διαφορά περίπου 500 τ.μ.), επί του οποίου έχει κυριότητα 100/100 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ. Ο δεύτερος ΚΑΕΚ αφορά γεωτεμάχιο εμβαδού 2.965,91 τ.μ. επί του οποίου έχει κυριότητα 100% το Ελληνικό Δημόσιο. Με ποιο μαγικό τρόπο συνενώθηκαν κτηματολογικά αυτά τα δύο γεωτεμάχια; Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια των κεντρικών του Κτηματολόγιου να εμφανίσει και τα δύο γεωτεμάχια ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου δεν ευοδόθηκε. Γιατί δεν μπορείς να πάρεις από ένα σωματείο ένα οικόπεδο, που το έχει μεταγράψει πριν από εβδομήντα χρόνια (το 1947) στο Υποθηκοφυλακείο, βάζοντας απλά έναν υπάλληλο να σβήσει το όνομα «Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ» και στη θέση του να βάλει «Ελληνικό Δημόσιο». Αν η μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο κρίνεται παράνομη, υπάρχουν νομικές διαδικασίες για να διαγραφεί και όχι ένα απλό διοικητικό πραξικοπηματάκι. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ προσπάθησε να μεταγράψει στο Κτηματολόγιο και την έκταση των 2.965,91 τ.μ. στο όνομά της, πλην όμως και αυτό κατέστη ανέφικτο, διότι το Δημόσιο της έχει παραχωρήσει μόνο τη χρήση και η χρήση δεν εγγράφεται στο Κτηματολόγιο. Επομένως, η συνένωση των δύο εκτάσεων, που έγινε με τη… μαγική επίκληση του Ν. 4277/2014, δεν υφίσταται, είναι άκυρη (γιατί δεν μπορεί ο νόμος να συνενώσει μια έκταση ιδιοκτησίας του Δημοσίου με μια έκταση που εμφανίζεται ως ιδιοκτησίας ενός αθλητικού σωματείου, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες νομικές ενέργειες – να την πάρουν από το σωματείο δηλαδή). Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ, που υπέγραψαν την άδεια.

7.Συνοψίζουμε: έχουμε μια άδεια που εμφανίζει ως μοναδικό κύριο του έργου σε ποσοστό 100% το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ και την ίδια στιγμή εκδίδεται αναγνωρίζοντας ως συγκύριους του έργου το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ και τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, χωρίς να προσδιορίζει ποσοστό συγκυριότητας και χωρίς να αναφέρει από ποιο νόμιμο έγγραφο προκύπτει αυτή η συγκυριότητα!

Είναι φανερό τι έγινε. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ αρνήθηκαν να εκδώσουν άδεια μόνο στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, διότι το παραχωρητήριο είναι παντελώς παράνομο. Ετσι, εμφάνισαν την τελευταία στιγμή ως συγκύριο του έργου το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ. Ομως, αν το παραχωρητήριο ήταν νόμιμο, τότε θα εξέδιδαν την άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Αφού δε δέχτηκαν τη νομιμότητα του παραχωρητήριου, με το οποίο η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εκχωρεί όλα τα δικαιώματά της επί του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, για να ανεγείρει γήπεδο και να το εκμεταλλεύεται αποκλειστικά για 49 χρόνια, πώς δέχτηκαν τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως συγκύριο του έργου; Από ποια νόμιμη διαδικασία προκύπτει αυτή η συγκυριότητα;

Είναι παραπάνω από προφανές, ότι η συγκυριότητα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είναι παράνομη, όπως ήταν και ο αρχικός ισχυρισμός της για αποκλειστική κυριότητα του έργου. Αυτό από μόνο του (πέρα από τις υπόλοιπες αλχημείες) καθιστά την άδεια άκυρη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που την υπέγραψαν ελεγκτέους σε όλα τα επίπεδα.

Η προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ Ντόρα Γαλάνη περίμενε τρία χρόνια να της δώσει μια απάντηση για τη νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως κυρίου του έργου, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ. Οπως είναι γνωστό, το Αυτοτελές Τμήμα ουδέποτε έκρινε ότι η εκχώρηση του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είναι νόμιμη. Ως τελευταία γραμμή άμυνας, επέλεξε να εισηγηθεί στον υπουργό Σταθάκη την υποβολή σχετικού Ερωτήματος στο ΝΣΚ. Ο Σταθάκης, γνωρίζοντας πως το ΝΣΚ έχει ήδη αποφανθεί αρνητικά για τέτοιες εκχωρήσεις και η σχετική Γνωμοδότησή του (112/2006) έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών (επομένως είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέα από όλη τη Δημόσια Διοίκηση), δεν υπέγραψε την υποβολή του Ερωτήματος. Πώς, λοιπόν, η κ. Γαλάνη, που περίμενε έγκριση από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου για να εκδώσει άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, εκδίδει ξαφνικά άδεια από κοινού στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και στο Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ;

Δεν μας ενδιαφέρουν οι (δεδομένες) πιέσεις που ασκήθηκαν από την πολιτική ηγεσία και τα παζάρια που έγιναν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ενας δημόσιος υπάλληλος οφείλει να σέβεται τη νομιμότητα. Οταν δεν τη σέβεται, πρέπει να ξέρει ότι είναι υπόλογος. Περιττεύει να πούμε, ότι στη συγκεκριμένη σκανδαλώδη πράξη, ο δόλος αυτών που την υπέγραψαν είναι υπερχειλής, όπως λένε οι νομικοί. Γνώριζαν τα πάντα και ενήργησαν εν πλήρει συνειδήσει.
Τρίτη 25 Ιουλίου 2017