Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Σπίρτζη



Γράφει ο Κακός Γαύρος
 
Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της κατασκευής του Γηπέδου του ΝΙΑΟΥ, θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα. Αντιγράφουμε και πάλι από το πάντα έγκυρο και μαχητικό http://www.eksegersi.gr
Είχαμε τονίσει κι εμείς εδώ, και είχαμε προειδοποιήσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μπλέχτηκαν για χάρη του Φλαμπουράρη στα δίχτυα του ΝΙΑΟΥ, να έχουν δύναμη και υπομονή να αντιμετωπίσουν τις δικαστικές μάχες που έρχονται. Ας δούμε λοιπόν που βρισκόμαστε.
  
 
 
Οπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, από τις 3 Αυγούστου ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση παρήγγειλε στο Πταισματοδικείο της Αθήνας επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ενέκριναν την «υψομετρική μελέτη» για το «γήπεδο Μελισσανίδη», νομιμοποιώντας το παράνομο παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ προς τη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.
 
Οπως είναι γνωστό, η εμπλοκή της εισαγγελίας ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά στελεχών της εφημερίδας μας κατά του υπουργού Σπίρτζη, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών Μελετών και παντός υπευθύνου (ξεχωριστό κομμάτι αποτελεί η μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας aek365.com για σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά του συντρόφου Γερ. Λιόντου). Η παράνομη συμπεριφορά του υπουργού και των υπηρεσιακών παραγόντων συνίσταται στην αναγνώριση ως φορέα υλοποίησης του έργου του γηπέδου της ΑΕΚ, της εταιρίας «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, εν γνώσει των υπηρεσιακών παραγόντων και του υπουργού, ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι φορέας υλοποίησης του έργου και ότι η νομιμοποίησή της εκκρεμούσε ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων (εξακολουθεί να εκκρεμεί) και ενώπιον της αρμόδιας για την έκδοση της Εγκρισης και Αδειας Δόμησης υπηρεσίας.
 
Ο εισαγγελέας που «χρεώθηκε» τη μηνυτήρια αναφορά διαχώρισε καταρχάς την υπόθεση κατά του υπουργού Σπίρτζη και διαβίβασε το φάκελο στην αρμόδια Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω της οποίας πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή. Σε ό,τι δε αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν προστατεύονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία -ως είθισται- ανατέθηκε στον Πταισματοδίκη Αθηνών.
 
Επί του παρόντος σημειώνουμε το γεγονός ότι ο εισαγγελέας μελέτησε τη μηνυτήρια αναφορά και έκρινε βάσιμα όσα εκτίθενται σ' αυτή (διαφορετικά θα έθετε την υπόθεση στο αρχείο). Το επείγον της εισαγγελικής παραγγελίας πρέπει επίσης να σημειωθεί.
 
Στο μεταξύ, έχουν προκύψει δεδομένα που καθιστούν ακόμα πιο δυσχερή τη θέση του Σπίρτζη και των υπηρεσιακών του παραγόντων. Ενώ αυτοί -βασιλικότεροι του βασιλέως- έσπευσαν να νομιμοποιήσουν την «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως μόνο και αποκλειστικό κύριο του έργου, η ΔΑΟΚΑ, που εξέδωσε τη διάτρητη και παράνομη Εγκριση-Αδεια Δόμησης, την εξέδωσε από κοινού στο όνομα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Δεν μας είναι γνωστό το σκεπτικό (το οποίο είναι σε κάθε περίπτωση παράνομο), όμως το γεγονός ότι η ΔΑΟΚΑ δεν τόλμησε να εκδώσει Εγκριση-Αδεια Δόμησης με κύριο του έργου μόνο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, όπως έκαναν ο Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί του παράγοντες, κάνει ακόμα πιο εξόφθαλμη την παράνομη συμπεριφορά των τελευταίων.
 
Εγινε, επίσης, γνωστή η (παράνομη, για άλλους λόγους) συμβολαιογραφική πράξη ορισμού θέσεων στάθμευσης για το γήπεδο. Η Πράξη αυτή δεν έγινε στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, αλλά στο όνομα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, γεγονός που επίσης καθιστά ακόμα πιο εξόφθαλμη την παράνομη συμπεριφορά του Σπίρτζη και των υπηρεσιακών του παραγόντων.
 
Οπως έχουμε κατ' επανάληψη γράψει και δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, αυτό το σκάνδαλο συντελείται με μια αλυσίδα παράνομων πράξεων υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων και άμισθων δημόσιων λειτουργών, οι οποίοι υπάκουσαν είτε στις πιέσεις υπουργών είτε στις απαιτήσεις στελεχών που κινούνται γύρω από το «project Αγιασοφιά». Είχαμε γράψει πως οι εισαγγελείς θα έχουν μπόλικη δουλειά και δεν το γράψαμε στο βρόντο. Μετά τη διακοπή του Αυγούστου, τα πράγματα θα πάρουν την κανονική τους σειρά. Κι είναι αρκετοί αυτοί που θα κληθούν να λογοδοτήσουν, διοικητικά και ποινικά.
 
Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2017