80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΕΗ! ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΕΚΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ !!!



Είμαστε ίσως το μοναδικό site που έχουμε ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή και ΕΚΤΕΝΩΣ, με το τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της αδειοδότησης της ΔΕΚΟ παναθηναικούλης, από τη «κόκκινη» Επο του Σαρρή και του Γκρτζίκη. Υπόνοιες συμμετοχής στο σκάνδαλο αδειοδότησης, του βάζελου υπάρχουν και για έλληνα υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA με το χαϊδευτικό Τεό…
 
Μερικά από τα κείμενά μας που χρονολογούνται από το 2013 έως το 2017, παραθέτουμε παρακάτω για να θυμηθούν και να ενημερωθούν όλοι.
 
 
 
 
 
 
Τι τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε μια επικοινωνιακή καταιγίδα από μέρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Θέλησε να το παίξει παναθηναικάρχης  με τις τσέπες άλλων και απώτερο σκοπό να του ΧΑΡΙΣΤΕΙ όλο το ΟΑΚΑ και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον το κλειστό του μπάσκετ.
«PAO FOUNDATION» ονόμασε το project και τα πρόθυμα ΑΡΔακια έσπευσαν να το προπαγανδίσουν σαν μοναδική ελπίδα σωτηρίας της πράσινης ΔΕΚΟ (που ο ερασιτέχνης της έχει ήδη τρία τμήματα στην Α2 – αλλά γι αυτό θα ετοιμάσουμε ξεχωριστή ανάρτηση) και μάλιστα ότι οι ελπίδες επιτυχίας του εγχειρήματος είναι πάρα πολλές.
 
 
"Το 2017 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την οικογένεια μου καθώς συμπληρώνουμε αισίως 30 χρόνια που κρατάμε τα ηνία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Στα τριάντα αυτά συναπτά χρόνια, επενδύοντας χρόνο, κόπο, ιδρώτα αλλά και πακτωλό χρημάτων, καταφέραμε να κάνουμε το μπασκετικό Παναθηναϊκό την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.
Τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, το ένα Διηπειρωτικό, οι δεκάδες εγχώριοι τίτλοι αλλά και οι κορυφαίοι αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μαζί φυσικά και οι γενιές Παναθηναϊκών, που μεταλαμπάδευαν την Παναθηναϊκή Ιδέα, αντλώντας δύναμη από τις τεράστιες επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ, η οποία ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ, αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο σε κάθε αγωνιστική σεζόν, εδώ και 21 χρόνια.
‘Όλα τα παραπάνω αλλά και τόσα ακόμα με κάνουν υπερήφανο που είμαι Παναθηναϊκός. Η αγάπη μου για το τριφύλλι, δεν μου επιτρέπει να μένω αδιάφορος  βλέποντας τη σημερινή θλιβερή κατάσταση τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου.
Η ποδοσφαιρική ομάδα διολισθαίνει αγωνιστικά, την ίδια στιγμή που ο ΟΣΦΠ απλώνει… ρίζες παντού, ενώ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ενδυναμώνονται.
Ταυτόχρονα, ο Ερασιτέχνης έχει οδηγηθεί στην «εντατική – κλινικά νεκρός» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς πληγώνεται συνεχώς κι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει ανάλογο αντίκτυπο και στο μπάσκετ. Πολύ περισσότερο δε όταν το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας δεν μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις τα διεθνή δεδομένα και να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως επιθυμούμε και έχουμε συνηθίσει.
Το PAO Foundation αποτελεί όχι απλά μια πρόταση για το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του Συλλόγου αλλά, κατά την προσωπική μου άποψη, μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού.
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η συστράτευση όλων των Παναθηναϊκών Δυνάμεων, τόσο των επιφανών φίλων του τριφυλλιού, όσο και των απλών φιλάθλων. Για να γίνει το πρώτο βήμα απαιτείται η παρούσα διοίκηση να παραδώσει την ΠΑΕ, απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος.
Παράλληλα, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Η συστέγαση δηλαδή όλων των τμημάτων του Συλλόγου. Ελπίζω ότι η παρούσα Κυβέρνηση, θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, παραχωρώντας μας με μακροχρόνια μίσθωση το ΟΑΚΑ.
Η επιτυχία του PAO Foundation θα εξασφαλίσει την αυτοχρηματοδότηση όλων των τμημάτων του Συλλόγου, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου η ομάδα δεν είναι δέσμια κανενός προσώπου / παράγοντα και αντίστροφα ο παράγοντας δεν γίνεται δέσμιος του Συλλόγου.
Σε αντίθεση με τους άλλους συλλόγους, οι Παναθηναϊκοί θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι και δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να μας χαριστούν χρέη, γήπεδα ή και… τίτλοι.
Θέλω να πιστεύω ότι αφενός μεν οι επιφανείς Παναθηναϊκοί, αφετέρου δε ο απλός κόσμος, θα ανταποκριθούν άμεσα και με θέρμη στο κάλεσμα μας, δείχνοντας ουσιαστικά εμπράκτως την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να επανεξετάσω τη θέση και την εμπλοκή μου στα δρώμενα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Ξεκαθαρίζω ότι η ειλικρινή πρόθεση μου δεν είναι να αναλάβω προσωπικά την ΠΑΕ, ούτε καν να τη διαχειριστώ, πόσο μάλλον δε να επωμιστώ τις οικονομικές αστοχίες των προηγούμενων ετών. Πέραν τούτου, το ομιχλώδες και σκοτεινό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, ούτε το γνωρίζω, ούτε επιθυμώ να το μάθω.
Μοναδική πρόθεση μου είναι να αποτελέσω το θεματοφύλακα της Παναθηναϊκής Ιδέας, έχοντας ως προίκα τη σπουδαία πορεία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού τα τελευταία τριάντα χρόνια, που μου δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να δώσω τη μάχη για την αναγέννηση του Συλλόγου.
Εντός του Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τον πλήρη στρατηγικό σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να διαπιστώσουμε αν προκύπτουν οι απαραίτητες οικονομικές προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα.

Ευελπιστώ ότι σύντομα θα τραγουδάμε ξανά όλοι μας Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ"!
 
Με λίγα λόγια, ο Αλαφούζος  να πληρώσει τα χρέη (γύρω στα 45 εκατομμύρια ευρώ έλεγαν) και να την κάνει με ελαφριά, να βρεθούν οικονομικοί συμπαίκτες που θα συνδράμουν στο project  και να συμμετάσχουν και τα πρόβατα , οι πράσινοι οπαδοί με τα ευρουλάκια τους, για να είναι παναθηναικάρχης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Διαφορετικά απειλούσε να την κοπανήσει από την ΚΑΕ !!!! Μιλάμε για μεγάλο παναθηναϊκάρα έτσι;
 
Μέσα σε όλα ζητούσε από την γελοία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να τους χαρίσουν όλο το ΟΑΚΑ να στεγάσουν όλα τα τμήματά τους στη λεγόμενη παναθηναϊκή πολιτεία !
 
Τι διαβάζουμε σήμερα;
 
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:
"Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.
Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.
Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.
Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος...
Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.
Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος"
 
Τι λέει σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;  Αυτή τη στιγμή τα χρέη της πράσινης ΔΕΚΟ είναι 50 εκατομμύρια, ενώ έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμύριων !
 
 
Δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εν δυνάμει χρέος 80 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΚΟ παναθηναικούλης !!
 
Κι όμως ! εδώ και πέντε χρόνια αδειοδοτείται συνεχώς, συμμετέχει στο πρωτάθλημα, κάνει μεταγραφές, συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι όλα αυτά κάτω από τη μύτη της «αιμοσταγούς εγκληματικής οργάνωσης» του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού.
 
Δεν περιμένουμε από κανένα ανευθυνοϋπεύθυνο να συγκινηθεί. Ούτε καν από την ελληνική δικαιοσύνη. Η οποία αρχειοθετεί κάθε υπόθεση των συμμοριτών της «εξυγίανσης» και ασχολείται διυλίζοντας τον κώνωπα  μόνο σε υποθέσεις ΣΤΗΜΕΝΕΣ από τους ίδιους συμμορίτες κατά του Ολυμπιακού.
 
Πέρα από τα αγωνιστικά θέματα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες 10 μέρες η ομάδα μας και τα οποία ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τα λύσει, ο κόσμος του ΘΡΥΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ».
 
ΓΑΥΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…

 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σωστά όλα, βασιλιά των θεών. Να είσαι καλά!

Εικόνα takis xwsiar

Δυσκολη αποφαση φιλοι μου για μενα,το αν θα ηθελα να παει στη Γ,ο "εξ απο δω".Για μας τους Ολυμπιακούς,ειναι η περιπτωση αυτή,σαν τον αντρα που εχει γκομενα μια ωραια,μα πουτανα γυναικα!Απ τη μια θελει να την ξαποστειλη,απ την άλλη όμως του αρεσει να την πηδαει!Μετα θα πρεπει να ονομάσουμε αντιπαλο,τους ζητιάνους η τους μπαουκτζηδες!Δηλαδη θα πρεπει να βρουμε μια η δυο άλλες πουτανες γκομενες εως οτου ξαναγυρισει η πουτανα που εχουμε συνηθισει να πηδαμε!Υπερβολικα δυσκολη αποφαση.Αντιθετος όμως με εμας,για τους αρμοδιους του κρατους είναι πολύ απλα τα πραγματα.ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!

Εικόνα holland74

Εκεί, εκεί στη Γ' Εθνική...(Και στην Α2 το μπάσκετ του Τράκη που με τη φοροδιαφυγή που κάνει θα έπρεπε να ήταν εκεί πολλά χρόνια τώρα)..

Εικόνα markonis

Ο τράκης έχει βάλει στο μάτι το ΟΑΚΑ και στην περίπτωση που δεν του το δώσουν είναι έτοιμος να κουνήσει μαντίλι και από το μπάσκετ. Αυτή η αίσθηση προέκυψε από την πρώτη ανακοίνωση για το πρότζεκτ της πλάκας,που αμέσως τα πρόβατα φρόντισαν να καταπιούν αμάσητο.

Εικόνα ThomasK

Στη Γ’ κι ακόμα πιο κάτω. Και οι υπεύθυνοι ποινικών κ.ά.
πράξεων ή παραλείψεων να λογοδοτήσουν αρμοδίως. Τα
δε πράσινα γίδια ας συνεχίσουν να χάφτουν κουτόχορτο.

Τον Θρύλο και τον Μαρινάκη και τα μάτια μας.